izotek - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 10:01   #4621
slow_motion
Raczkowanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez BehindU Pokaż wiadomość
Mam małe pytanko do osób które suplementują/owały się kapsułkami Oeparolu z wiesiołkiem: czy wyciskałyście podczas posiłku je na łyżeczkę czy zażywałyście całą tabletkę?
Ja spożywałam kapsułkę, tylko faktycznie trzeba to zrobić w trakcie lub tuż po posiłku, tak, jak z izo

Ja z kolei mam pytanie o paznokcie - niestety, są w coraz gorszym stanie, właściwie wszystkie mają pękniętą płytkę... Co radzicie - kupić dobrą odżywkę, czy to raczej nic nie da i trzeba się zacząć suplemetnować? A jeśli tak, to czym? Póki co nie zażywam żadnych suplementów, tylko piję pokrzywę. Z włosami nie mam na razie problemu, ale te paznokcie zaczynają mnie dobijać...
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow.
slow_motion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 11:42   #4622
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Wybacz, ale ktoś, kto ma problem z trądzikiem to raczej mu nie pomoże żel z L'Oreala do mycia Nie mówię o 2 pryszczach na krzyż, ale o prawdziwym trądziku. Tyle kasy co ja wydałam i rzeczy, które stosowałam a pomógł dopiero Izotek. Nie każdy musi aż po niego sięgać, ale jak dla mnie w przypadku mniej zaawansowanego problemu pomoże coś innego od lekarza. Dobra pielęgnacja i dieta działa wspomagająco. Poza tym o ile nie spożywa się non stop fastfoodów i słodzyczy i nie ma żadnych alergii pokarmowych to raczej nie ma sensu to co napisałeś o diecie. Poza tym nie znam żelu z L'Oreala, ale podejrzewam, że skład ma średni.
Co do powstawania trądziku itd. to uwierz nie musisz nas uświadamiać, tu stare wyjadacze są
Zgadzam się - żel z L'oreala czy z jakiejkolwiek innej firmy sam prawdziwego trądziku nie wyleczy. Żele służą tylko do mycia twarzy. Jestem tego żywym dowodem - kiedyś, jeszcze za czasów szkoły gdy nie miałam aż takiego pojęcia o skórze(jak leczyć, czego używać itp.) to jedyne co robiłam to przemywałam ją żelami rano i wieczorem, nie stosowałam niczego innego - ani kremu ani makijażu( z jednej strony to dobrze bo przynajmniej nieświadomie nie robiłam skórze krzywdy atakując ją środkami przeciwtrądzikowymi itp. ale z drugiej strony nawilżona też nie była...) ale trądzik tak czy siak był.
Dieta to może tylko pomóc w zwalczeniu, ale jako takiego wpływu na sam problem nie ma. Inaczej każdy kto jadłby tłusto, fastfoodowo itp. miałby masakrę na twarzy, a chyba każdy z nas zna przynajmniej jedną osobę, która zajada się /głównie tylko śmieciowym jedzeniem i nie dość że nie tyje, to jeszcze ma twarz a la photoshop - to są po prostu skłonności organizmu i geny - my mamy pecha.
Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Na jak długo starcza Wam woda termalna uriage? I jak nosicie to na zewnątrz skoro to takie duże?
Mi taka butelka starcza zwykle na dwa-trzy miesiące przy takim średnim użytkowaniu - psikam się kilka razy dziennie. Wiadomo, że latem wzrasta częstotliwość psikania, ale jakoś mi starcza spokojnie na 1,5 miesiąca. Do pracy noszę plecak i w nim spokojnie się butelka mieści, torebki na codzień też wolę średnie i wtedy też nie ma problemu by upchnąć butelkę. Fakt są małe pojemności 50ml(dla zainteresowanych - w czasopiśmie ELLE jest teraz mała woda Avene) ale Uriage 50 ml kupiłam za 16 zł-18zł, a w Super-Pharm na promocji zapłaciłam 13,99 za 150 ml, więc się nie opłaca.

Cytat:
Logujesz się internetowo do klubu lifestyle i tam masz osobiste kupony, zmieniają się z każdą gazetką, każdy dostaje niby inne lub częściowo inne
Dobrze wiedzieć
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 11:57   #4623
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slow_motion Pokaż wiadomość
Ja spożywałam kapsułkę, tylko faktycznie trzeba to zrobić w trakcie lub tuż po posiłku, tak, jak z izo

Ja z kolei mam pytanie o paznokcie - niestety, są w coraz gorszym stanie, właściwie wszystkie mają pękniętą płytkę... Co radzicie - kupić dobrą odżywkę, czy to raczej nic nie da i trzeba się zacząć suplemetnować? A jeśli tak, to czym? Póki co nie zażywam żadnych suplementów, tylko piję pokrzywę. Z włosami nie mam na razie problemu, ale te paznokcie zaczynają mnie dobijać...
Mnie na początku kuracji jeden paznokieć- ten u palucha u stopy zrobił się zółto-zielony i pofałdowany i potem odpadł...Odrósł jakiś dziwny, pofałdowany a teraz wygląda prawie normalnie na szczęście, dobrze, że to było zimą, bo bałam się, że będę musiała chodzić całe lato w zakrytych butach jak mi to nie minie...Inne paznokcie były ok, nie miałam żadnej grzybicy czy coś. Muszę kupić ajurwedyjską terapię do włosów, tonik nie działa, zaczęły mi lecieć

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Mi taka butelka starcza zwykle na dwa-trzy miesiące przy takim średnim użytkowaniu - psikam się kilka razy dziennie. Wiadomo, że latem wzrasta częstotliwość psikania, ale jakoś mi starcza spokojnie na 1,5 miesiąca. Do pracy noszę plecak i w nim spokojnie się butelka mieści, torebki na codzień też wolę średnie i wtedy też nie ma problemu by upchnąć butelkę. Fakt są małe pojemności 50ml(dla zainteresowanych - w czasopiśmie ELLE jest teraz mała woda Avene) ale Uriage 50 ml kupiłam za 16 zł-18zł, a w Super-Pharm na promocji zapłaciłam 13,99 za 150 ml, więc się nie opłaca.
Ja czasem i w kilka dni wykończę butelkę 150 ml Ale ja psikam też szyję, dekolt, ręce, czasem miejsca po depilacji, więc nie tylko twarz. Czasem mam butelkę z 2 tygodnie- zależy
Teraz jest ta mała za 9,99 w gazetce Superpharm, ale i tak się nie opłaca, bo duża jest po 19,99 a jest 3 razy większa. Teraz ani ja ani chłopak nie dostaliśmy kuponu na wodę Uriage, bo ostatnio ciągle przynajmniej jedno z nas, a często i obydwoje mieliśmy kupony na 1 butelkę 150 ml za 12,99. Ja zabieram mu te kupony na wodę, więc czasem miałam 2 takie w miesiącu, stąd mam jedną otwartą i 5 w zapasie

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-18 o 12:00
shini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 12:35   #4624
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Ja czasem i w kilka dni wykończę butelkę 150 ml Ale ja psikam też szyję, dekolt, ręce, czasem miejsca po depilacji, więc nie tylko twarz. Czasem mam butelkę z 2 tygodnie- zależy
Teraz jest ta mała za 9,99 w gazetce Superpharm, ale i tak się nie opłaca, bo duża jest po 19,99 a jest 3 razy większa. Teraz ani ja ani chłopak nie dostaliśmy kuponu na wodę Uriage, bo ostatnio ciągle przynajmniej jedno z nas, a często i obydwoje mieliśmy kupony na 1 butelkę 150 ml za 12,99. Ja zabieram mu te kupony na wodę, więc czasem miałam 2 takie w miesiącu, stąd mam jedną otwartą i 5 w zapasie
No muszę sobie sprawdzić co mi w kuponach oferują. Ja na ogół jak wpadam do Super-Pharm trafiam akurat na promocję, gdzie woda jest za 11,99 albo 13,99, więc zapasów nawet nie robię :P Rozrabiałaś już może tą maseczkę z Organique?
Stary 2015-06-18, 12:39   #4625
shini
Zakorzenienie

Cytat:
No muszę sobie sprawdzić co mi w kuponach oferują. Ja na ogół jak wpadam do Super-Pharm trafiam akurat na promocję, gdzie woda jest za 11,99 albo 13,99, więc zapasów nawet nie robię :P Rozrabiałaś już może tą maseczkę z Organique?
Tą algową? Nie, w końcu mama mi podkradła jak byłam w domu, bo jej się spodobała Stosuję teraz tylko peeling enzymatyczny z aloesem ze Starej Mydalarni i glinkę czerwoną w tubie
Mnie się raz udało kupić wody Uriage w promocji- teoretycznie miało być dwie w cenie regularnej + 1 za grosz, tak normalnie były akurat w promocji za 13,99. Powinno wyjść 39,99 a mi weszły 3 za 27,99

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-18 o 12:45
Stary 2015-06-18, 14:42   #4626
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Tą algową? Nie, w końcu mama mi podkradła jak byłam w domu, bo jej się spodobała Stosuję teraz tylko peeling enzymatyczny z aloesem ze Starej Mydalarni i glinkę czerwoną w tubie
Mnie się raz udało kupić wody Uriage w promocji- teoretycznie miało być dwie w cenie regularnej + 1 za grosz, tak normalnie były akurat w promocji za 13,99. Powinno wyjść 39,99 a mi weszły 3 za 27,99
Ja będę musiała swoją rozrobić w końcu, jak na razie zużywam jeden z prezentów na dzień dziecka - maseczkę i peeling z wyciągiem z granatu z Korres, mają dziwną pojemność więc pewnie dosyć szybko się zużyją.
Stary 2015-06-18, 17:41   #4627
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy można, ja polecam mieć zawsze wodę termalną Uriage przy sobie Moja tapetka składająca się z podkładu Vichy Dermablend (nakładam mniejszą ilość niż gdy jest zimno) i pudru Vichy Dermablend się trzyma ok poza obszarem w okolicy ust, zwłaszcza nad górną wargą- tam jest tragedia jak się spocę
Kupiłam dziś ten podkład Vichy DermaBlend zobaczymy jak się sprawdzi, jutro użyję pierwszy raz Dzisiaj już nie chce mi się testować po całym dniu pracy. Zmyłam wszystko nałożyłam warstwe kremu nawilżającgo i nie ma mnie dla nikogo
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 18:18   #4628
withi_as
Zakorzenienie

Mam pytanie - czy komuś w trakcie, albo po kuracji, powiększyła się wada wzroku? Bo to że mgła przed oczami to ok, ale konkretnie - chodzi mi o wadę.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 22:22   #4629
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Mam pytanie - czy komuś w trakcie, albo po kuracji, powiększyła się wada wzroku? Bo to że mgła przed oczami to ok, ale konkretnie - chodzi mi o wadę.
Tak miałam i mam dalej taki przypadek po 2 mies kuracji musiałam zmienić okulary na mocniejsze, bo czułam różnicę, teraz jestem już prawie na końcu kuracji i znów odczuwam, że już powinnam mieć okulary mocniejsze, mam nadzieje, że się to cofnie po zakończeniu kuracji
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 06:38   #4630
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slow_motion Pokaż wiadomość

Ja również niestety nie mam juz paznokci.
Płytka rozwarstwia sie na kilka części i odpada.Próbowałam ich nie malowac i olejowałam ale nic to nie dało.Teraz znów maluje żeby je zakryć ale to niestety jeszcze bardziej je wysusza.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 06:59   #4631
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Tak miałam i mam dalej taki przypadek po 2 mies kuracji musiałam zmienić okulary na mocniejsze, bo czułam różnicę, teraz jestem już prawie na końcu kuracji i znów odczuwam, że już powinnam mieć okulary mocniejsze, mam nadzieje, że się to cofnie po zakończeniu kuracji
To ja w trakcie kuracji nic, poza powszechnie występującą 'mgłą'. Natomiast teraz, po skończonej kuracji, wada mi poleciała o minimum -0,25, co ciekawe - w jednym oku - pierwszy raz w życiu noszę dwie różne soczewki.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-19, 07:52   #4632
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
Ja również niestety nie mam juz paznokci.
Płytka rozwarstwia sie na kilka części i odpada.Próbowałam ich nie malowac i olejowałam ale nic to nie dało.Teraz znów maluje żeby je zakryć ale to niestety jeszcze bardziej je wysusza.
Ja to bym chyba wolała zniszczone paznokcie niż wypadające włosy... :-(
Dacie znać z tym szamponem Biokap Anticaduta przeciw wypadaniu? Mało o nim recenzji i opinii w necie, może ktoś z Was używał? Skład ma mega. Dziś mama zamówi mi go w pobliskiej aptece i jeżeli przywiozą to jutro będę go już miała. Tani nie jest, bo kosztuje 35-40 zł, ale skład ma piękny, dlatego chciałabym spróbować... Myślę że Solgar + Biotebal od środka i szampon Biokap + Jantar + ampułki Vichy Aminexil doprowadzą te moje włosy do ładu... Tzn. nie myślę, tylko mam nadzieję.

No a tak ogólnie to mój piąty dzień bez Aknenorminu juz dziś. W każdym razie żadnych zmian nie zauważyłam, wszystko nadal jest tak jak przy zazywaniu Akne - usta i skóra nadal suche. Ciekawe kiedy usta trochę odpuszczą :-P

Edytowane przez Asiaaa95
Czas edycji: 2015-06-19 o 07:57
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 10:09   #4633
shini
Zakorzenienie

Ja się pochorowałam, wczoraj zasnęło mi się w podkładzie- nie miałam siły iść zmyć, chyba przez to zapchał mi się troszkę nos- na czubku miałam małą zmianę i zapchanę troszkę pory- tak mam czasami też na izo (obecnie tylko nos), czy to normalne? Kiedyś musiałam nos codziennie oczyszczać, na Izo tylko raz na jakiś czas. Zauważyłam też, że na nosie mam kilka porów, które wiecznie są rozszerzone (dosłownie zawsze, przed Izo było i teraz też). Zrobiłam peeling enzymatyczny aloesowy i na twarz glinkę czerwoną poza nosem, na nos wygrzebałam maseczkę penetrującą pory z minerałami z morza martwego z Avonu, dostałam na urodziny i leżała nieużywana Potem na twarz normalny krem a na nos Effaclar Duo no i podkład obowiązkowo , mam nadzieję, że to coś pomoże...

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-19 o 10:11
Stary 2015-06-19, 10:12   #4634
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Ja się pochorowałam, wczoraj zasnęło mi się w podkładzie- nie miałam siły iść zmyć, chyba przez to zapchał mi się troszkę nos- na czubku miałam małą zmianę i zapchanę troszkę pory- tak mam czasami też na izo (obecnie tylko nos), czy to normalne? Kiedyś musiałam nos codziennie oczyszczać, na Izo tylko raz na jakiś czas. Zauważyłam też, że na nosie mam kilka porów, które wiecznie są rozszerzone (dosłownie zawsze, przed Izo było i teraz też). Zrobiłam peeling enzymatyczny aloesowy i na twarz glinkę czerwoną poza nosem, na nos wygrzebałam maseczkę penetrującą pory z minerałami z morza martwego z Avonu, dostałam na urodziny i leżała nieużywana Potem na twarz normalny krem a na nos Effaclar Duo, mam nadzieję, że coś pomoże...
Ja mam tak, że choćbym nie wiem jak źle się czuła albo jak pijana była (każdemu się zdarza :P) to ZAWSZE zmywam makijaż, choćby się waliło i paliło. Jak byłam młodsza, czasy gimnazjum to nie raz się tapety nie zmyło, ale teraz w życiu bym sobie na to nie pozwoliła. Nie umialabym zasnąć w makijażu.
Stary 2015-06-19, 10:49   #4635
shini
Zakorzenienie

Ja nie miałam umalowanych oczu ani nic tylko trochę podkładu. Chłopak miał mnie obudzić za chwilę żebym poszła się pozmywać itd., ale mnie nie dobudził jak zwykle Twierdził, że mnie budził dwa razy a ja niczego takiego nie pamiętam :/ Standard u mnie, więc sporadycznie mi się zdarza zasnąć z tapetą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-19, 12:22   #4636
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiaaa95 Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że choćbym nie wiem jak źle się czuła albo jak pijana była (każdemu się zdarza :P) to ZAWSZE zmywam makijaż, choćby się waliło i paliło. Jak byłam młodsza, czasy gimnazjum to nie raz się tapety nie zmyło, ale teraz w życiu bym sobie na to nie pozwoliła. Nie umialabym zasnąć w makijażu.
O tak. Ja też w makijażu nie zasnę, wogóle później twarz jest taka dziwna - bo cały podkład pościerany, więc ma się uczucie takiej brudnej twarzy i jakby skorupy, maski. Raz zasnęłam w tuszu i mało tego, że wyglądałam jak panda - całe oczy mnie paliły wręcz. Jak jestem bardzo padnięta lub "nie w stanie..." to zmywam twarz porządnie żelem (na ogół Vichy Normaderm - bo ten zmyje chyba wszystko) w ekstremalnych przypadkach (czyt. gdy spontanicznie nie nocuję w domu) to wolę już nawet umyć twarz mydłem.

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
To ja w trakcie kuracji nic, poza powszechnie występującą 'mgłą'. Natomiast teraz, po skończonej kuracji, wada mi poleciała o minimum -0,25, co ciekawe - w jednym oku - pierwszy raz w życiu noszę dwie różne soczewki.
Mam wrażenie, że mi się pogorszyła wada. Ale nie wiem czy to przez Akne akurat, bo samoczynnie wzrok mi się nieco pogarszał nawet i bez brania Izo. Przypuszczam, że długie siedzenie przy kompie, w klimie ze sztucznym oświetleniem zbytnio mi nie służy. Cały czas mam różne soczewki w okularach i w sumie nie jest to jakiś problem - jak zakładasz okulary to widzisz normalnie. Myślę że to utrudnienie przy kupowaniu gotowych zestawów okularów albo soczewek, bo w takim przypadku chyba na zamówienie trzeba robić.
Stary 2015-06-19, 12:24   #4637
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
O tak. Ja też w makijażu nie zasnę, wogóle później twarz jest taka dziwna - bo cały podkład pościerany, więc ma się uczucie takiej brudnej twarzy i jakby skorupy, maski. Raz zasnęłam w tuszu i mało tego, że wyglądałam jak panda - całe oczy mnie paliły wręcz. Jak jestem bardzo padnięta lub "nie w stanie..." to zmywam twarz porządnie żelem (na ogół Vichy Normaderm - bo ten zmyje chyba wszystko) w ekstremalnych przypadkach (czyt. gdy spontanicznie nie nocuję w domu) to wolę już nawet umyć twarz mydłem.

Mam wrażenie, że mi się pogorszyła wada. Ale nie wiem czy to przez Akne akurat, bo samoczynnie wzrok mi się nieco pogarszał nawet i bez brania Izo. Przypuszczam, że długie siedzenie przy kompie, w klimie ze sztucznym oświetleniem zbytnio mi nie służy. Cały czas mam różne soczewki w okularach i w sumie nie jest to jakiś problem - jak zakładasz okulary to widzisz normalnie. Myślę że to utrudnienie przy kupowaniu gotowych zestawów okularów albo soczewek, bo w takim przypadku chyba na zamówienie trzeba robić.
Dokładnie, potem rano jak się wstanie to się wygląda dziesięć razy gorzej w tym poscieranym, poskorupiałym makijażu niż bez niego ;-) Poza tym lubię kłaść się do łóżka z uczuciem świeżości a w makijażu tego uczucia nie ma, nawet jakbym cała wyszorowała się w gorącej kąpieli.
Stary 2015-06-19, 21:10   #4638
slow_motion
Raczkowanie

Cytat:
U mnie tak samo, co by się nie działo, podkład, a raczej jego resztki, muszę zmyć. Chociaż z tuszem zdarza mi się zasnąć.

Mam do Was głupie pytanie: czy możliwe, żeby została na nosie blizna po "wciśnięciu" paznokcia? Oczywiście wiem, że nie można wyciskać i naprawdę staram się tego nie robić, choć czasem nie mam wyjścia, bo mam tak paskudne zmiany na policzkach, że i tak mi się leje (przepraszam za dosadność opisu ). Od tygodnia natomiast mój nos przypomina tarkę, nastąpił atak wągrów, które są niemal w całości na wierzchu, więc podkusiło mnie i zaczęłam usuwać. W efekcie mam od wczorajszego wieczora na środku nosa bardzo mocne zadrapanie, zarysowanie, nie wiem, jak to nazwać, ciągle czerwone i zaczynam panikować, że zostanie mi blizna Żadnej krwi nie było, ale teraz skóra jest tak delikatna... Chyba sobie nie daruję
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow.
slow_motion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-19, 22:04   #4639
mente7
Przyczajenie

Zakończyłam kilka dni temu kuracje z Curacne. Byłam tydzień nad morzem i nawet się zjarałam. Ale teraz mi trochę skóra schodzi (a naturalnie nie mam jasnej karnacji). Co do wyciskania to odradzam. Mi przez całą kurację nie udało mi się wycisnąć nic. I raczej to odradzam bo nie idzie tak jak "normalnie" raczej samo wyjdzie co ma wyjść.
mente7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-19, 22:34   #4640
shini
Zakorzenienie

No ja nie znoszę spać w podkładzie i zdarza mi się to kilka razy w roku najwyżej xD Tzn. mówię o nocy, w dzień jak idę na godzinkę spać to się nie zmywam. Wczoraj po prostu mega źle się czułam i niestety chłopak mnie nie dobudził na zmycie się Nie szłam spać na chwilkę z zamiarem, że się nie zmyję i obudzę rano

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mente7 Pokaż wiadomość
Zakończyłam kilka dni temu kuracje z Curacne. Byłam tydzień nad morzem i nawet się zjarałam. Ale teraz mi trochę skóra schodzi (a naturalnie nie mam jasnej karnacji). Co do wyciskania to odradzam. Mi przez całą kurację nie udało mi się wycisnąć nic. I raczej to odradzam bo nie idzie tak jak "normalnie" raczej samo wyjdzie co ma wyjść.
Przecież przez jakieś pół roku nie możesz się nadal opalać...
Stary 2015-06-20, 07:10   #4641
Margoza
Raczkowanie

Dziewczyny czy mogę używać kremu Sudocrem przy Izotku? Chodzi o podrażnienia po depilacji Głównie okolic bikini Chyba że macie jakiś inne rady...
Stary 2015-06-20, 07:12   #4642
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mogę używać kremu Sudocrem przy Izotku? Chodzi o podrażnienia po depilacji Głównie okolic bikini Chyba że macie jakiś inne rady...
Ja uzywam. I to dosłownie pare dni temu. A na podraznienia czesto wmasowuje oliwke dla dzieci lub aloes. Ale co do sudocremu to smarowałam na twarzy i nic mi nie jest: )
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 09:54   #4643
lisnov
Zakorzenienie

Od zapachu sudocremu mi się chce
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-20, 10:35   #4644
Agatha2003
Raczkowanie

Siemka
jak wiecie, jestem już po kuracji ponad miesiąc Skóra twarzy ok, usta do czwartku były ok, ale wczoraj jakoś takie były podsuszone, ale radze sobie z nimi różnymi masełkami zrobiłam sobie badanie krwi, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Wyniki mam wg mnie bardzo dobre, tak jakbym nigdy nie brała Akne (po miesiącu było tylko pogorszenie, po 2 czy 3 były takie jak przed braniem akne, potem nie spr). Zbadałam też poziom żelaza bo niepokoi mnie to wypadanie włosów, ale też jest ok. Musze jeszcze zrobić TSH- może tutaj siedzi powód ;/ kupie wcierkę Jantar i moze wychwalane ampułki z Vichy (cena mnie troche odstrasza, już i tak cała kuracja mnie mnóstwo kosztowała, 11 wizyt po 100 zł, leki, dojazd do dermy)
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-20, 11:07   #4645
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
Siemka
jak wiecie, jestem już po kuracji ponad miesiąc Skóra twarzy ok, usta do czwartku były ok, ale wczoraj jakoś takie były podsuszone, ale radze sobie z nimi różnymi masełkami zrobiłam sobie badanie krwi, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Wyniki mam wg mnie bardzo dobre, tak jakbym nigdy nie brała Akne (po miesiącu było tylko pogorszenie, po 2 czy 3 były takie jak przed braniem akne, potem nie spr). Zbadałam też poziom żelaza bo niepokoi mnie to wypadanie włosów, ale też jest ok. Musze jeszcze zrobić TSH- może tutaj siedzi powód ;/ kupie wcierkę Jantar i moze wychwalane ampułki z Vichy (cena mnie troche odstrasza, już i tak cała kuracja mnie mnóstwo kosztowała, 11 wizyt po 100 zł, leki, dojazd do dermy)
Kurcze, nic nie przechodzi Ci to wypadanie? A jak to u Ciebie wygląda? Tez przy myciu i czesaniu jest "tragicznie"?
Boję się, bo czytałam, że przy wybraniu więcej niż 150 mg/kg m.c. skutki uboczne mogą być nieodwracalne... A ja wybrałam 160 mg, Ty 200... Włosy mi lecą przy myciu tragicznie... Jestem cała znerwicowana tym...

Ja jem ten Solgar i Biotebal, zamówiłam wczoraj ten szampon z Biokapu przeciw wypadaniu.
Mimo wszystko liczę na to, że to wypadanie w końcu przejdzie, skoro w ulotkach Izo pisze, że to zwykle proces przejściowy...
W poniedziałek idę na badania, robię morfologię, mocz, glukozę, poziom żelaza, ferrytynę, TSH, aspat, alat, cholesterol i trójglicerydy, czyli kompleksowo. Trzeba posprawdzac wszystko...

A zamiast ampułek z Vichy Aminexil zastanawiam się nad tym lotionem Hair Medic... Tak wiem, kupa kasy, ale zamowilabym go do polski, a mama wysłała by mi listem. Wyszloby mnie taniej, bo około 74 funtów... Hmm tak się zastanawiam czy na to lepiej nie odłożyć zamiast tych ampułek Vichy... I chyba tak zrobię.

Mam jeszcze pytanie - czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych wyniki hormonów: testosteronu, prolaktyny mogą wyjść "sfałszowane"?

Edytowane przez Asiaaa95
Czas edycji: 2015-06-21 o 10:00
Stary 2015-06-20, 12:31   #4646
mente7
Przyczajenie

Cytat:
No ja nie znoszę spać w podkładzie i zdarza mi się to kilka razy w roku najwyżej xD Tzn. mówię o nocy, w dzień jak idę na godzinkę spać to się nie zmywam. Wczoraj po prostu mega źle się czułam i niestety chłopak mnie nie dobudził na zmycie się Nie szłam spać na chwilkę z zamiarem, że się nie zmyję i obudzę rano

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Przecież przez jakieś pół roku nie możesz się nadal opalać...
Może to źle ujęłam, Oczywiście celowo się nie opalałam i stosowałam wysokie filtry ale i tak mimowolnie się opaliłam
mente7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 03:04   #4647
laisla
Zakorzenienie

Dziś ostatnia tabletka Izo.. Trochę się boję.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 06:56   #4648
Margoza
Raczkowanie

Dziewczyny jak bierzcie 60 mg? Wszystkie trzy tabletki na raz czy jakoś dzielicie w ciągu dnia?
Stary 2015-06-21, 07:02   #4649
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak bierzcie 60 mg? Wszystkie trzy tabletki na raz czy jakoś dzielicie w ciągu dnia?
2 rano i 1 później.
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 08:03   #4650
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
3 w czasie obiadu.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dziś ostatnia tabletka Izo.. Trochę się boję.
Trzymam kciuki! U mnie tez w przyszlym tygodniu koniec^^
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości