![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Sashce wyszedł już 4 ząb, górna prawa jedynka, nie chce za bardzo jeść a od 2 tugodni nic na wadze nie przybrała. Dzisiaj jedziemy na szczepienie na żółtaczkę i ostatnią porcję tej skojarzonej.
Dziewczyny a ten sinlac to dla niejadków jest?? co to wogóle i z czym się to rozrabia... A co do nadżerki to ja nonstop tamponów używam od kilkunastu lat i żadnej nadżerki nie miałam ani upławów, czy tez infekcji. Mi gin mówił, że nadżerki to sprawa dziedziczna... U nas dalej szał zakupów do mieszkania. Teraz mam jakieś garnki zakupić i za cholerę się na tym nie znam ![]()
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
daphne ja nie jestem jakims tam znawca ale sama kupilam garnki emalia olkusz, nie sa bardzo drogie i gatunkkowo dobre, gotuje na nich non stop- za pomplet 5 dalam jakies 160zl, mozesz wejsc na ich str
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
z nadzerka to jest tak ze moze byc dziedziczna fakt ale od tamponow tez moze powstac, tzn kiedy nie stosuje sie je umiejetnie ja bylam na tyle wybodna ze juz w koncowce okresu je stosowalam kiedy krawienie malutkie.
sinlac to produkt zbozowy dostaja je dzieci ktore maja alergie na bialko, zastepuje mleko jest tak samo sproszkowane jak mleko. co do garnkow z czystym sumieniem moge polecic berghofa, sliczne garnki za wedlug mnie rozsadna cene, garnki ma moja mama ktore sluza jej juz 14 lat, ja kupilam caly zestaw i sluza mi rok sa swietne dobra jakos, i moga byc sosowane na kuchni indukcyjnej na allegro mozna zestaw kupic za okolo 300 zl, ja w zestawie mialam dwa male garnki, jeden wielki, patelnia, sito i podstawke zarazem sotsowana jako do gotowania na parze i nie pamietam co tam jeszcze bylo. zamierzam kupic tez noze tej firmy ale to jak sie juz wprowadze licze ze na boze narodzenie echhh marzenia
#4624 |
Wtajemniczenie
|
migotko - ja zupki przecieram przez plastikowe sito a mięsko drobnoiutko kroje, wcześniej miksowałam ale rozpierdzieliłam blender i teraz się męcze z sitkiem a jakos zapomninam zanieśc go do naprawy
Maja nie toleruje sinlaca, nawet z owacami a generalnie wszystko je. Właśnie wróciłyśmy z ogrodu u nas jeszcze świeci słonko ale zaczyna się z jednej strony chmurzy. Ja grabałam liście a maja albo smacznie spała albo mnie obserwowała.
#4625 |
Zadomowienie
|
Ray fajnie za napisalas o tych garnkach. planuje w domu kuchnie indukcyjna i przyda sie namaiar na porzadne garki do niej. poki co to uzywam takich tanich marketowych i mam jeden porzadnyc zeptera ale on kosmicznie drogi. dostalismy go w prezencie od rodzicow.sama bym sie pewnei nie zdecydowala. za ta cene mialabym komplet innych
![]() nie wiedzialam ze nadzreki sa tez od tamponow ![]() co do ogladania tv to ja sama mam telewizor wlaczony tylko wieczorem jak aleks spi bo nie jestem zwolenniczka ogladania tv przez dzieci. ale tez nie uwazam ze jak od czasu do czasu cos obejrzy to blad wychowaczy czy dla zdrowia szkodliwe. mnei tylko irytuje jak tv w domu chodzi non stop czy ktos je oglada czy nie a jak sa dzeici to one wtedy stale sie w tv wgapiaja i rodzice nei kontroluja ile zcasu to dziecko oglada. no i jak matka nie bawi sie z dziecmi tylko stale je na tv odsyla, nie dlategoze jest zapracowana tylko zwyczajnie jej sie nie chce. mam taka kolezanka i co u niej ejstem to mnei wpienia ten ryczacy telewizor i te dzieci stale przed ekranem siedzace. z ktorymi nie mozna oniczym porozamiwac innym niz bajki, i to najlepiej te gdzie duzo strzelania robotow i co tam jeszcze bo to chlopcy sa. teraz przy budowie domu postanowilismy ze u nas nie bedzie tv w salonie a w pokoju na poddaszu osobnym zeby nei bylo tak jak u naszych rodzicow. przyjezdza czlowiek w odwiedziny chce z rodzina zjesc obiad a tu wszyscy sie odmozdzaja przed telewizorem bo stoi centralenie w salonie. szkoda mi dnia na tv, choc nie powiem sa tez programy ktore lubie obejrzec i nie krytykuje tv jako takiej. uwazam ze wszystko jest dla ludzi byle z umiarem. no to sie znwou powymadrzalam ![]() aha upewnilam sie ze mlody jak glodny to mowi am. jestem troche zszokowana tym faktem bo wydawalo mi sie ze u dzieci kojarzenie sie wlacza troche pozniej. ze teraz to jeszcze jak gadaja to bardziej nieswiadomie niz zeby cos zakomunikowac. a jednak nie. dzisiaj bylismy na budowie i zgodnie z rada pani doktor glodzilam mlodego od sniadania 3 godziny nie dajac mu nic oprocz herbatki. a on zrobil sie marudny i w pewnej chwili odwrocil sie do mnie i takim tonem nie znoszacym spzreciwu powiedzial am. normalnie natychmiast wyciagnelam cycka takie moje dziecko bylo stanowcze ![]() boshe wasze maluchy juz probuja chodzic... jak to szybko potepuje. dopeiro co sie zaczely pzrewracac. moj jeszcze sam nie siedzi choc probuje sie podnosic do siadu. doktorka mowila ze jeszcze ma czas ale teraz to juz pojdzie szybko skoro pupe dziwga do raczkowania. zebow nadal brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Raczkowanie
|
kasiu sloneczko moj Bartem wola "mniam" i robi dziubek jak rybka i nim tak smiesznie strzela, staszny z niego zarlok- jak tylko widzi ze ktos cos je to zaraz wola ze tez chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
ja musze usunac nadzere bo mnie boli i tez sie martwie o to bardzo ,ja nie zywałam tamponow a i tak mi sie zrobiło
![]() ![]() ![]() ginka zrobi cytologie i zobaczymy mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. susolko zaskoczyłas mnie ze masz garnki z Olkusza hihiih ![]() ![]() co do tv to ja nie bede przesadzac ,zero ogladania to głupota! wiadomo bez przesady zeby dziecko cały dzien przed telewizorem siedziało ale jedna bajka z rana co trwa 15 minut to chyba nie zaszkodzi no a pozniej jak bedzie wieksza to i dobranocki bedzie ogladac.az takiego rygoru to nie bede wprowadzac. a ja nie wychodze z mała na dwor u nas zimno jest-szkoda mi jej brac. madabell maja tez ma taka sukieneczkę? ![]() wtedy to ja pisałam o tej dzinsowej ze marcelka ma taka samą ![]() kurcze tyle mała ma kiecek a ja nie mam jej kiedy tego zakładac ze wszystkiego powyrasta i trzebva bedzie zapakowac do wora
#4628 |
Zadomowienie
|
Gosiaczku jeśli chcesz przyjąć radę ode mnie to nie polecam tej pierwszej spacerówki mini baby design, też sie na nią napaliłam, bo korzystna cena i jest lekka ale jest strasznie wąska, mierzyłam w sklepie, ma 24 cm w tym miejscu, gdzie tułów.
Ja ostatnio zagłębiałam sie w temat spacerówek, czytałam opinie i powiem Wam, że nie ma idealnej. Chciałam tanią, szeroką, rozkładającą sie na płasko, z dużym koszem na zakupy, z regulowanym podnóżkiem, lekką i z przykryciem na nogi a i z jedną rączką nie dwoma i z miejscem na kubeczek, butelkę, łatwo składającą się. Znalazłam taką, jest prawie idealna, wszystko ma poza wagą, waży 10,5 kg, jak można znaleźć 6,5 kg http://www.benbaby.pl/wiecej.php?id_prod=3048 Mała Migotko ale on się budzi z głodu a potem to nie wiem czemu. Dziś a właściwie wieczorem wcisnęłam mu butlę na śpiocha i budził się tylko 2 razy Zupki przecierałam przez sitko metalowe a jak zaopatrzyłam się w blender robię blenderem, mikserem wychodzą mi duże kawałki.
#4629 | ||
Wtajemniczenie
|
nie sadze.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie neguje tv jako takiej - po prostu wg mnie ogladanie jej przez niemowlaki to rzecz zbedna i szkodliwa, nie wnoszaca nic sensownego w jego zycie, wrecz przewciwnie, wiec moja corke zamierzam jak najdluzej trzymac z dala od tego urzadzenia. co innego gdy dziecko juz rozumie co oglada - mozna mu wtedy pozwalac ogladac wybrane programy. tak jak piszesz, wszytsko jest dla ludzi. ![]() dziewczyny, czy wasze dzieci tez spia w pozycji "na pieska"??? smieszy mnie gdy moja corka taka pozycje przybiera - na brzuchu podciaga nogi i spi z pupka w gorze, hehe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Konto usunięte
|
co do oglądanie TV to jeszcze do niedawna podpisałabym się w 100% pod wypowiedzią Kasi-słoneczko i Papryczki, ale teraz włączam mu czasem kanał dla dzieci baby first...
![]() gdzieś kiedyś czytałam, że generalnie dzieci nawet do trzeciego roku życia nie powinny w ogóle oglądać telewizji, bo to źle działa na ich układ nerwowy, za dużo bodźców, za szybko obrazki się zmieniają itp.... ale to chyba nierealne w dzisiejszych czasach... my w ramach zajęć na basenie zostaliśmy dzisiaj skierowani na badania na AWF-ie, Pani doktor sprawdzała na specjalnej maszynie, czy prawidłowo się Ignaś rozwija pod względem motorycznym.. generalnie wszystko ok, ale tak jak Wam pisałam wcześniej mały obraca się wokół własnej osi najczęściej przez lewą stronę... i Pani doktor to potwierdziła, mały ma niby minimalna asymetrię, więc pokazała jak nosić, jak ćwiczyć itp. ogólnie było bardzo fajnie, a babka super ![]() aaa i ważna rzecz dla mam które martwią się, że dzieci jeszcze nie siedzą... Pani doktor powiedziała, że spokojnie może to nastąpić w 8 miesiącu a w niektórych przypadkach w 9 i każdy moment jest dobry... i potwierdziła teorię, o której już czytałam, że bardzo ważny dla malucha jest etap raczkowania, wtedy stymuluje się półkule mózgowe i dziecko będzie miało silniejszy brzuch i kręgosłup a podobno i w przyszłości lepiej będzie sobie radziło ![]() a Ignaś dzisiaj zaczął mówić "baba", a czasem mu wychodzi "mama" hehe buziaki pozdrawiamy aha- do miksowania zupek używam blendera - polecam! świetnie się sprawdza w kuchni ![]() a i my na dworze jesteśmy codziennie, czy pada czy nie pada... jak jest zimniej to Ignaś nawet lepiej śpi ![]() ![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-10-28 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
teso ciekawe te badania. moj maly jak sie kula to glownie w prawo. ciekawe czy to tez asymetria czy po prostu tak mu latwiej?
no i wiem o czym mowisz z tym zajmowaniem dziecka przez tv, mialam okropne wyrzuty sumienia jak polozylam alusia przed tv, wlaczylam mu program muzyczny i lecialam pakowac torby do samochodu bo wyjezdzalam z nim sama a wyjatkowo mi marudzil. nawet smoczek nie pomagal zeby sie uspokoil i nie plakal. coz nie zawsze nasze wyobrazenia odpowiadaja rzeczywistosci. ja sie zapieralam ze wchowam alusia bez smoka i co i sama mu go wciskalam zeby troche dluzej spal bo bylam wykonczona. teraz sie martwie jak go oduczyc. jeden plus taki ze nie ssie juz kciuka. na basen mielismy jechac wczoraj, juz bylam umowiona ale lekarka mowila ze najpierw musi zobaczyc wyniki z badania moczu. ponoc u takich malych dzieci zapalenie drog moczowych objawia sie jedynie malym przyrostem wagi i musimy to wykluczyc |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
He, he - co do garnków to ja też polecam te z Emalii Olkusz
![]() Jakość i cena ok, wzornictwo bardzo różne - w tym bardzo ładne. Mają takie fajne pękate garnki. Ostatnio oglądałam program o designie w kuchni i właśnie mówili, że garnki typu zepter - czyli metalowe -absolutny hit ostatnich lat - są już niemodne ![]() ![]() Tv - Marcelowi "wydzielam" - programy dla dzieci, sportowe (bardzo lubi mecze itd) dobranocki itp. Bardzo długo nie oglądał nawet dobranocek. Z Milenką jest podobnie, chociaż oczywiście zdarza się, że telewizor jest włączony jak mała jest w pokoju - no bo inaczej po prostu się nie da (np. Marcel ogląda). Generalnie staram się, aby telewizor był wyłączony jak nie ma nic specjalnie do oglądania. A "wychowywania" dzieci przez tv w ogóle nie uznaję i nie rozumiem. Przede wszystkim właśnie tv szkodzi na układ nerwowy - doraźnie może powodować płaczliwość, nerwowość, nocne budzenia, kłopoty z zasypianiem. A w perspektywie poważniejsze kłopoty plus (ponoć) szkodzi na oczy. Już kiedyś pisałam - Milenka jest na dworze (czy na polu - jak kto woli ![]() Zachęcam Was do codziennych spacerów ![]() Od samego wdychania zimnego, wilgotnego, mroźnego powietrza - jeszcze nikt nie zachorował - jeśli jest ciepło ubrany. Naprawdę - nie obawiajcie się. Marcel też od małego jest codziennie na dworze i nie choruje. Milenka też - raz chyba miała katarek. Za to głodomorków Wam zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marcel jadł wszystko i w każdej ilości, stąd moja irytacja ![]() Mięsko zmiksowałam blenderem, tak też zawsze robiłam zupki dla Marcela - bo szybciej niż sitko. Muszę też Milence spróbować ugotować zupkę - może taką zje? W sumie Marcel na początku jadł słoiczki, ale jak z raz czy dwa zjadł moją zupkę na cielęcince, to tez odmówił jedzenia słoiczków. No ale ze słoiczkami mniej problemu - szybciej. Chociaż mięsa w tych słoiczkach to wiele nie ma. Szukam też wśród znajomych kogoś, kto może załatwić świeże wiejskie jaja, bo te sklepowe nie bardzo. Pozdrówki dla Waszych pierwiosnków! I gratulacje zębaczom!! Moja ząbków nadal zero. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
heh ja nie wlaczam specjalnie Hani tv, tylko jak np ją kramie i mam wlaczone rano ddtvn zeby wiedziec ktora godzina to nawet nie patrzy, ja razdko tv interesuje.Ona sie pieknie bawi sama... i tv jej do niczego nie potrzebny ale np moj siostrzrniec oglada baje z odleglosci pol metra dzis go nakrzyczalam ze bedzie slepy jak ciotka, chcoiaz te tv nowej generacji nie szkodzą ponoć...
dzis bylismy u mojej mamy, ale dala koncert.... tak sie darla jakby ją ktos ze skory obdzieraŁ. Ona nie bardzo zna moja mame i siostry wiec zawsze tam placze ale potem jak dzieci wstaly (siostrzeniec poltora roczny i roczna siostrzenica) to ją zanioslam do pokoju a ktorym są pomarnczowe scioany to szalała i byla swoja, zaczepiala ta małą, moją siostre "pogryzła" po nosie, szarpala za wlosy, dorwala smoczka tej julki i go sobie przywlaszczyla ![]() ![]() ![]() ![]() Bandola faktycznie wąska ta spacerowka, ja jeszcze nic nie ogladalam konkretniej, tak tylko zerkalam sobie wioeczorem na allegro co mają... jAkby juz ktoras z was kupila to dajcie znac. wiecie co sie naam [rzydarzylo dxis...w sumie z mojej glupoty chyba, mialam hanie na kolanach i siostrzenec jadl gruszkę, wzielam taki kawalek tejkj gruszki i dlaam hani do polizania i ona sobie ją tam oblizywala i nawetn ie zauawazylam jak "odgryzla" kawalek i sie zacezla krztusic... nie wiedzialam co robicv, panika totalna, 4 dorosle osoby i wsyzstkich nagle zamurowalo i wkoncu jej wsadzilam palec do gardla zeby zwymiotowala, ona to wypkula wsyztsko i po wszystkim nawet nie zaplakala, byla nawet wesola... nalezą mi sie ![]() teso fajneize masz takie atrakcje na zajeciach...zazdroszcze basenu, chetmie bym hanie wziela ale sie boje ze jak wyjde po basenie na dwor to sie zaziębi, etraz taka pogoda, a moglabym z nią chodzic tylko sama wiec byloby mi srednio wygodnie... ![]() dziewczyny... a moze to jest tak ze jak dzici preferują rozne rzeczy robic na jedną stronę bardziej, tzn ze ta bedzie dominująca? teso, moze ignacy bedzie leworęczny...? czy to nie ma wplywu?? mi hanka wiekszosc rzeczy robi prawą teką, zaczela cghwytac prawą i mi sie wydajke ze to wlansie przez to ze bedzie praworeczn, asymetrii nei ma na pewno, bylam u neurologa . |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczek - dopiszę się do twojej listy wyrodnych matek
![]() Mnie dziś Milka zanurkowała w wannie, gdy na moment ręce z wanny wyjęłam. ![]() Dzieciom można dawać duży kawałek jabłka, ale takiego właśnie, które jest twarde, nie łamie się łatwo. Widziałam też w sklepie specjalny przyrząd do jedzenia (a właściwie ciumkania) przez dzieci różnych specjałów - coś jakby pojemniczek z siateczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiesz co, jakby chodziło tylko o trzymanie w rączce to zgadzam się, ale mały obraca się całym ciałem zazwyczaj w lewą stronę, bo tak mu łatwiej i mięśnie lepiej się wyrobiły w tą stronę, a łapie ładnie obiema rękami, w ogóle to dowiedziałam się, że ma trochę słabe mięśnie brzucha więc właśnie brzuch mamy ćwiczyć... a niektóre ćwiczenia trudne i mały nie chce ich robić ehhh |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Rozeznanie
|
Ale wy trzaskacie tych postow
![]() ![]() Posluchalam waszych rad i maly wczoraj i dzis zjadl cala zupke ktora mu ugotowalam teraz niedaje mu juz sloiczkow tylko gotuje sama ![]() ![]() Co do spacerowki to mi sie podoba z PegPerego - znajoma ma i bardzo sobie chwali ale jak juz to dopiero na wiosne bede sie za czyms rozgladac ![]() Dziewczyny czy wasze maluchy pija herbatki ? ale nie te granulowane, zwykle w torebkach ? bo moj swojego czasu pil ale chyba zrobilam blad bo pare razy dalam mu soczku (rozcienczonego woda) no i teraz niechce herbatek - chyba dlatego ze one nie sa slodkie ![]() ![]()
#4637 |
Raczkowanie
|
Teso a nie iwesz czy mozna sie tam jakos dostac prywatnie- na te badania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Zadomowienie
|
U mnie z nowości chyba trzeci ząb i to lewa dwójka, więc Susola Krzyś przybije pionę Bartusiowi.
Dźwiga się do siadania, podnosi się w łóżeczku łapiąc za oparcie a na foteliku samochodowym siedzi, denerwuje mnie tym, bo robi to akurat jak go karmię i nie mogę mu trafić do buzi. Nabieram na łyżeczkę a on się dżwiga i do przodu a jedzenie często ląduje na czole. ![]() Sam jeszcze nie siedzi. Cytat:
Kurcze mam obawy co do świeżych owoców, pryskane są na maxa aby ładnie wygladały ale chętnie bym mu przyrządziła trochę musów a nie tylko słoiczkowe ![]() Mi też się podoba ta z Peg Perego tylko cena mniej ![]() Mój pije herbatki ziołowe ale granulowane, wodę, wodę z sokiem malinowym, soczki bobofruta ale rzadko. Teso mój też ma tendencję do lewej strony ale asymetrii już nie ma. A jakie ćwiczenia robisz? Na spacerki też wychodzimy codziennie, chyba, że pada. A oto zdjęcia Krzysia.
![]() |
#4639 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
co do ćwiczeń to spróbuję je opisać: - pozycja czworacza i huśtanie w przód i w tył - wańka wstańka - tzn mały leży na plecach, łączę mu stópki, jego rączkami łapię za stópki, podnoszę do pozycji siedzącej i kołyszę w przód i w tył i na boki... - huśtawki w przód, w tył, na boki tzn biorę pod paszki nogi zwisają i kołyszę - i takie jakby wałkowanie ciasta tzn mały leży na boku a ja mu tak jakby rozpycham pupę w jedną stronę a klatkę piersiową w drugą i odwrotnie - to ćwiczenie jest najgorsze, bo trzeba to robić dosyć mocno, więc mały ryczy i ryczy ![]() a Ty jakie ćwiczenia robiłaś z Krzysiem, że nie ma już asymetrii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zadomowienie
|
Krzyś miał nieznaczną asymetrię ok 2 miesiąca, zmieniłam stronę w łóżeczku, podchodziłam do niego z prawej strony, to samo z karmieniem, zabawą, spaniem i wyrósł z tego. Ale on był mały i mu się wyrównało jak zaczął podnosić głowę na brzuchu, no i był bardziej aktywny.
Teraz z kolei ma tendencje do spania na lewym boku, troche mnie to martwi ale byliśmy na 3 wizytach u neurologa, 3 u rehabilitanta i wszystko ok, w zasadzie to były tylko kontrolne wizyty
#4641 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze, że Krzysiowi się wyrównało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja chce mu dzis zrobic ten kisielek jabluszko z gruszka poddusic w soku jablkowym i potem dodac sok rozmieszany z maka ziemniaczana brzmi pysznie ciekawe jak wyjdzie ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;9508939]jabłka i banany i warzywa kupuję w normalnym warzywniaku... chciałam je kupować z ekologicznych hodowli, ale w moim pobliżu nie ma żadnego takiego sklepu więc skapitulowałam i kupuję normalne ...[/QUOTE] Co do zywnosci bio hmm niewiem czy ona sie az tak badtzoe rozni od tej z dobrego warzywniaka ![]() ![]() ![]() Wiec widze ze do herbatek to nietylko moj ma takie podejscie ![]() ![]() No i maja jak zawsze sliczna ![]() Unas leje juz drugi dzien wczoraj przez to niebylam z malym na spacerze ale za to dzis wyjde chociaz na taras ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio z mala na dworzu bylam tylko chwilke nie mialam czasu kurde ale dzis juz pojdziemy na spacer
ja od rana lazilam z mala z woreczkiem na mocz boshe masakra, pierw wylecialo wsio za worek bo lezala potem juz ja postawilam w lozeczku lazila sobie przy szczebelkach i w koncu nasiusiala 2 h musialam z nia lazic by nasiusiala pobranie krwi masakra, krzyk nie z tej ziemi jeszcze babki zle sie wbily i zyly szukaly igla jakis horror ale juz po uff
#4645 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
MOJ SYNEK KONCZY DZIS 7 M-CY!!!
Kasiu_sloneczko wszystkiego dobrego z okazji ur ![]() ![]() ja warzywa, jak i jajaka mam od babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Rozeznanie
|
My wlasnie wrocilismy ze spacerku mimo ze pada unas bylismy chwile na targu i w parku
![]() ![]() Powiedzcie mi jak ugotujecie zaduzo zupy to co z nia robicie wkladacie do lodowki na drugi dzien czy mrozicie ? ![]() ray: wspolczuje ale juz masz to za soba jak i lapanie moczu tak i pobieranie krwi teraz tylko czekac na wyniki ![]() ![]()
![]() |
#4648 |
Konto usunięte
|
Susola, nie mam pojęcia, ale jak chcesz to zadzwonię i się spytam
i wszystkiego najlepszego dla synka !!! mała migotko wiem wiem jeśli chodzi o karmienie w nocy butlą to kwestia zorganizowania i przyzwyczajenia, ale mi byłaby także szkoda tego momentu kiedy mi zasypia przy piersi w nocy - tak słodko wtedy wygląda ![]() z tymi warzywami to też tak myślę, i postanowiłam że nie będę przesadzać... jakbym miała w pobliżu jakiś sklep BIO to pewnie bym tam kupowała mimo ceny, ale tak to w ogóle nie mogłabym małemu sama gotować bo nie miałabym z czego... a na wiosnę będę miała swoje warzywka i owoce z ogródka więc bomba !!! ![]() fredziunia - ja gotuję na dwa, trzy dni i trzymam w lodówce - to tak jak z naszym jedzeniem, przecież gotujemy na parę dni i potem jemy to bez oporów, więc wg mnie spokojnie można tak gotować maluchom. Kasiu słoneczko wszystkiego najlepszego ![]() aha jeszcze jedno - dziewczyny czy wymieniacie butelki na nowe? bo smoczki do butelek zmieniłam już na te po 6 miesiącu, a nad butelkami się zastanawiam bo te co ma już są tak porysowane i zużyte że hej, więc pewnie pełno bakterii na nich mimo mycia zostaje... ??? Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2008-10-29 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
teso a ty mas od pozactku te same butle........?????????? hmmmmmmmm ja wymienialam 3 arzy juz. W tych mikrozarysowaniach ajuz na pewno w tych widocznych zbieraja sie resztki pokarmu, ktorego nie da sie usunac nawet szczotką czy wyparzaniem i jakeis baktwerie sie osadzają z czasem... Wiem, ze niektore mamy leca na tych samych butlach i rok nawet, ja tam wole wymienic, poza wzgledami zdrowotnymi, estetyczne etz sie licz (przynajm,neij dla mnie) i taka stara, matowa i zarysowana butla nie wchodzi u mnie w gre
![]() susolka buziaki dla Bartusia ![]() ![]() ![]() dzis tak wtretnie i zimno, ze ja nie wyjde raczej, zreszta Hania ciagle spi... Jutro z nią pojde na 100%. musze znow zrobixc zapas sloikow, zjadla juz wsztyske owoce i desery, dzis dostala banana ale jej smakowal!!!! ok ide czyscic wozek satary bo chcde wystawic na allegro, ciekawe czy ktos kupi ![]() aha te siateczki na ejdzenie to fajna sprawa, moja siostrzenica to niejadek i siostra jej przemycala w tym warzywa. (swoją droga, to moj a Hania ejst tylko 1 kg od niej lżejsza, a ta siostrzenica ma ponad rok... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, wlasnie przegladam krzeselka do karmienia na allegro. wpadly mi w oko te dwa:
http://www.allegro.pl/item454923235_...gwar24msc.html i http://www.allegro.pl/item468062363_...orest_hit.html ma ktoras z was? a moze polecicie jakies inne? na co zwracac uwage przy wyborze? ja patrze na to aby oparcie bylo regulowane, wysokosc oczywiscie tez, material mozna bylo przetrzec gdy jedzenie na nim wyladuje (nie jestem pewna czy w tych tak na 100% jest), by byly kolka, no pasy to wiadomo. czy cos istotnego pominelam? wiem, ze czesc z was juz karmi w krzeselkach - poradzcie zatem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.