mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-01, 21:19   #4621
anna1593
Raczkowanie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeśli chodzi o fotelik z bazą - czy w każdym aucie można taką bazę zamontować? Bo ja czytałam, że tylko nowe modele mają możliwość zamontowania bazy, że większość aut tej możliwości nie posiada?
ja Ci powiem jak to jest z fotelikami maxi cosi i bazami. sa 2 rodzaje baz:
1. do montowania przy pomocy systemu isofix (sa drozsze; nie wszystkie samochody go posiadaja, produkowane bodajze od roku 2005 czy jakos tak musza go miec, bo tak stanowi prawo jakies tam)
2. oraz takie do montowania przy pomocy pasow. trzeba dopytac w sklepie jak inni producenci to rozwiazali.
a system isofix wyglada w ten sposob, ze miedzy siedzeniem kanapy a jej oparciem jak sie glebiej wlozy reke to powinien byc cienki pret.

http://www.suwaczek.pl/cache/1b39e63fa9.png?html

Moje małe szczęście urodziło się 18.02.2009 r. o 00.55
anna1593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-01, 23:05   #4622
kellysss
Zakorzenienie

Dobranoc mamuśki!!!

Miłych i kolorowych snów...

Zrobiłam sobie suwaczek ..

kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 01:20   #4623
kura88
Przyczajenie

czesc wszystkim
ja tez jestem nowa i spodziewam sie dzidzi. przyjdzie na swiat 5 lutego. czy tam kiedy bedzie chciala.to Ona jest tu w sumie szefem
siedzialam sobie na necie i zasypialam z nudow, gdy nagle znalazlam to forum wiec sie przylaczam a ze wylali mnie z pracy (zyczliwosc ludzka nie zna granic...) mam teraz spooooro wolnego czasu wiec bede z Wami bardzo czesto.
ja i moj chlopak jak na razie kupilismy tylko najpotrzebniejsze rzeczy, bo troszke pieiazkow brakuje, no ale jest jeszcze troche czasu, mam nadzieje, ze zdazymy
pozdrawiam wszystkich, buzka!
kura88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 07:07   #4624
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Cześć Dziewczyny,

Nie odzywałam się od piątku, ale dużo się wydarzyło i sporo rzeczy mam Wam do nagadania Ale od początku....

W piętek byliśmy z naszym trzylatkiem u alergologa (w końcu się nam po znajomości dostać udało ). AZS zostało potwierdzone. Maluch dostał mnóstwo recept i zaleceń. No tak.... w aptece pewnie zbankrutuje Doktorek był bardzo sympatyczny i sobie z nim pogadałam sporo. Kazał mi wrócić do prania wszystkiego w płatkach mydlanych, bo jak to stwierdził proszki dla dzieci wcale nie są takie genialne, a głównie jest problem z ich wypłukiwaniem się z tkanin (nawet jak trzy razy będziesz płukać w pralce). Poza tym pogadaliśmy też o kosmetykach dla dzieci, niemowląt, noworodków. I tak kosmetyki Johnson strasznie dużo dzieci uczulają. Nasza kochana Nivea niestety też uczula. Polecił mi zakupić kosmetyki z serii "AA Oceanic Mama i ja" i tylko z nich korzystać, także przy nowo narodzonym bobasku... W poniedziałek lecę je kupić, co jak co ale alergolog to raczej wie co mówi o takich kosmetykach...

W piątek nie zdążyłam już polecieć do apteki, bo trzeba było imprezkę szykować na sobotę... Wczoraj po maratonie cmentarnym zwaliło mi sie 12 osób na obiadek i torta. Mój przedszkolak świętował trzecie urodzinki, a ja wspominałam jak to trzy lata temu męczyłam się na porodówce a rodzinka w domu już od rana
Imprezka była wielce udana... poza momentem jak mi zrobione zdjęcia pokazali i zobaczyłam siebie w roli wieloryba Fakt ten zresztą potwierdziła dzisiejsza waga z rana......... +15 kg

Mam jeszcze pytanko.... Wczoraj po 20 chwycił mnie straszny ból miedzy piersiami. Taki ucisk, jakby mnie ktoś przyduszał. To było straszne. Zaaplikowałam sobie dwie tabletki reni, bo nie miałam innego pomysłu. Silny ból trzymał jakąś godzinę, a potem był już w miarę znośny... Teraz zaczyna mi się odzywać taki leciutki ucisk w tym miejscu. To jest trochę takie wrażenie jakby ktoś chciał Wam wepchnąć żołądek do klatki piersiowej i brakowało Wam tchu. Macie pomysł co to może być??? Wizytę u mojego ginekologa mam w czwartek 06.11

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66

Edytowane przez Nightingle
Czas edycji: 2008-11-02 o 07:38
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 07:55   #4625
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko.... Wczoraj po 20 chwycił mnie straszny ból miedzy piersiami. Taki ucisk, jakby mnie ktoś przyduszał. To było straszne. Zaaplikowałam sobie dwie tabletki reni, bo nie miałam innego pomysłu. Silny ból trzymał jakąś godzinę, a potem był już w miarę znośny... Teraz zaczyna mi się odzywać taki leciutki ucisk w tym miejscu. To jest trochę takie wrażenie jakby ktoś chciał Wam wepchnąć żołądek do klatki piersiowej i brakowało Wam tchu. Macie pomysł co to może być??? Wizytę u mojego ginekologa mam w czwartek 06.11
2 dni temu miałąm cos podobnego - zupełnie nagle bez zadnego powodu o 21 poczułam bol na wysokosci zoładka tak jakby mi ktos nóz tam wbił, a pozniej zacza promieniowac na plecy i klatke piersoiowa, zupełnie jakby mnie ktos po plecach kijem pociągnął byłam juz gotowa jechac na pogotowie, ale nie bardzo mi to pasowałą bo by mnie na pewno zostawili na nastepny dzien na obesrwacje, a ja nie chce do szpitala ! wziełan nospe i po jakiejs godzinie przeszło.... zastanawioam sie czy isc jutro z tym do jakiegos lekarza? a jak juz do do jakiego? do gina to chyba nie bardzo, bol był u samej gory brzucha....

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 09:56   #4626
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seviljanka Pokaż wiadomość
Tak mnie naszły wątpliwości...

Do tej pory kupiłam tylko kremy do pupci: Sudocream i Alantan. Ale może lepiej zacząć tylko od zasypki? Któraś z Was będzie stosować zasypkę?
Ja kupiłam krem na odparzenia Nivea, położna w szkole rodzenia bardzo zachwalała Alantan i Bepanthen.....zasypkę ja osobiście sobie daruję bo ponoć zbija się w grudy i wszedzie rozsypuje

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 12:42   #4627
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Zadnych zasypek! Jesli już, to tylko i wylącznie zwykła mąka ziemniaczana - rewelacja.
Bepanthen jest tez super podobno na popękane brodawki, także nie zmarnuje się. A ktorys Alantan (zielony?) brudzi ubranka i ciezko sprać, tak samo jak oliwke Bambino...no i dylematy...
Moja kluska wepchneła sie znowu na sam dól, urzęduje w okolicach pecherza i każde jej wiercenie to nagła potrzeba do WC...extra. Raz na jakiś czas tam włazi i siedzi 2-3 dni tylko nieznacznie się ruszając. A potem przeprowadza się wysoko i uprawia gimnastykę. Ona na nietoperza...jakoś trudno mi to sobie wyobrazić....
Miłego dnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 12:56   #4628
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ja bede uzywac zasypki ,przy pierwszym dziecku uzywałam zasypki dosyc długo a kremy ,masci tylko przy podraznieniach.te kremy kleja sie i daja wieksza wilgoc.
u mnie nadal + 14 kg nic sie w zadna strone nie rusza! jestem w 32 tygodniu ciazy na dzien dzisiejszy samopoczucie fizyczne całkiem niezłe,wysprzatałam cały ogród i dom jutro mam odbiór domu wiec wszystko musi byc na piątke! nie daj boze jeszcze sie do czegos przyczepia a tego juz psychicznie nie zniose.oby sie udało bo od tego zalezy teraz sporo rzeczy .

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 13:21   #4629
kellysss
Zakorzenienie

Smile Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

czesc laseczki...

Ja juz sama niewiem czy zasypka czy krem...
Ale chyba zdecyduje sie jak narazie na kupno kremu,
w razie co to mąka ziemniacza w domu zawsze jest.

A tak poza tym to śliczny dzionek dzisiaj w Dublinie,
nawet sloneczko swieci..

I nareszcie tej nocy maluszek nie robił dyskoteki i dał mi troche pospać..

A rano moj mężuś przyniosł mi śniadanko do łóżka..
Normalnie piękny dzionek...

I tak właśnie sie wzięłam za robienie listy, i brakuje mi dość sporo

Takie mam pytanko: Ile butelek kupujecie i jakie? Lepsze szklane czy plastikowe?

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2008-11-02 o 13:56
Stary 2008-11-02, 13:38   #4630
Seviljanka
Raczkowanie

Dzięki Dziewczyny za odpowiedź

Czyli zostaję przy kremach A co oliwki to mam właśnie Bambino - podjęłam świadomie ryzyko bo różnie o niej piszą: jedni, że brudzi a drudzy, że nie. No i muszą prosić Mamę o przysłanie mąki ziemniaczanej bo tu nie mogę znaleźć
Stary 2008-11-02, 14:05   #4631
kura88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
czesc laseczki...

Ja juz sama niewiem czy zasypka czy krem...
Ale chyba zdecyduje sie jak narazie na kupno kremu,
w razie co to mąka ziemniacza w domu zawsze jest.

A tak poza tym to śliczny dzionek dzisiaj w Dublinie,
nawet sloneczko swieci..

I nareszcie tej nocy maluszek nie robił dyskoteki i dał mi troche pospać..

A rano moj mężuś przyniosł mi śniadanko do łóżka..
Normalnie piękny dzionek...

I tak właśnie sie wzięłam za robienie listy, i brakuje mi dość sporo

Takie mam pytanko: Ile butelek kupujecie i jakie? Lepsze szklane czy plastikowe?

Co do ilosci butelek to zalezy czy bedziesz karmila piersia. jezeli karmisz potrzebna Ci jedna lub dwie, do przechowywaniania pokarmu na pozniej. jezeli nie, to musisz kupic ok szesciu. ja mam nadzieje, ze bede ale na wszelki wypadek kupilam zestaw czterech butelek. philips avent. z tego co wyczytalam to najlepsze sa plastikowe z atestem (choc po jakims czasie nie wygladaju juz tak ladnie bo sie rysuja) niz szklane. szklo zabija czesc zywych komorek. poza tym latwo je rozbic, sa ciezsze i w ogole nie wiem czy jeszcze mozna takie cudo kupic.
sorka, ze zjadam literki ale cos mam z klawiatura a juz mi sie nie chce poprwiac.pozdrawiam mamuski!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 14:06   #4632
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam krem na odparzenia Nivea, położna w szkole rodzenia bardzo zachwalała Alantan i Bepanthen.....zasypkę ja osobiście sobie daruję bo ponoć zbija się w grudy i wszedzie rozsypuje
Ja mam Sudocrem, mam nadzieję, że nie uczuli. Zasypki, czy pudru raczej nie kupię, bo słyszałam, że to zbędnę.

A co do oliwki, to sama nie wiem. Chciałam od razu stosowac płyn do kąpieli z oliwką i mleczko do ciała, ale wyczytałam, że to dopiero od 2 miesiąca. A więc potrzebna będzie oliwka... Ja sama używam Bambino, ale owijam się pozniej ręcznikiem, wiec nie wiem, czy brudzi ubrania, ale za to wchłania się dośc długo:/
Stary 2008-11-02, 14:14   #4633
kura88
Przyczajenie

dziewczyny, mam do Was pytanko. czy macie zamiar kapac noworodka od samego urodzenia w wanience?czy dopiero po jakims czasie,po 2 tygodniach czy cos?bo slyszalam, ze noworodkow nie trzeba kapac, a wrecz jest to nie wskazane.i ze na poczatku dzieciatko sie tylko myje w sensie, ze: dzidzia sobie lezy a my przemywamy jej cialko wacikami nasaczonymi w letniej przegotowanej wodzie... co o tym myslicie??
Stary 2008-11-02, 14:33   #4634
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

To ciekawe jakby się miało do tego mycie dzieciaczków jeszcze na porodówce

W załączeniu zdjęcie jak to panie położne kąpały mojego pierwszego bobaska już pierwszego dnia, a na drugim jak sobie sama przy pierwszej kąpieli w domu radziłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kąpiel.jpg (40,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kąpiel w domku.jpg (46,0 KB, 56 załadowań)

01.11.2005 Jasio

Czas edycji: 2008-11-02 o 15:53
Stary 2008-11-02, 14:53   #4635
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kura88 Pokaż wiadomość
Co do ilosci butelek to zalezy czy bedziesz karmila piersia. jezeli karmisz potrzebna Ci jedna lub dwie, do przechowywaniania pokarmu na pozniej. jezeli nie, to musisz kupic ok szesciu. ja mam nadzieje, ze bede ale na wszelki wypadek kupilam zestaw czterech butelek. philips avent. z tego co wyczytalam to najlepsze sa plastikowe z atestem (choc po jakims czasie nie wygladaju juz tak ladnie bo sie rysuja) niz szklane. szklo zabija czesc zywych komorek. poza tym latwo je rozbic, sa ciezsze i w ogole nie wiem czy jeszcze mozna takie cudo kupic.
sorka, ze zjadam literki ale cos mam z klawiatura a juz mi sie nie chce poprwiac.pozdrawiam mamuski!

dziekuje bardzo kura88
tez mam zamiar karmic piersia i to jak najdluzej ..

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2008-11-02 o 14:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 14:57   #4636
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Co do ilosci butelek to zalezy czy bedziesz karmila piersia. jezeli karmisz potrzebna Ci jedna lub dwie, do przechowywaniania pokarmu na pozniej. jezeli nie, to musisz kupic ok szesciu.
przepraszam, ze sie wtrace, ale dlaczego az 6??? karmie modyfikowanym, mam 3 z tego uzywam tylko jednej, reszta sie kurzy. mam taka na 150ml, moj syn skonczyl 2mieisace i nadal starcza.

Nightingle - jakie fajowskie, dlugie wlsoki! ja nie wpadlam na to zeby zrobic zdjecie w czasie szpitalnej kapieli. szkoda

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 15:02   #4637
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

W końcu ktoś pstryknął zdjęcie wielorybowi, czyli mnie Zdjęcie jest z wczorajszych urodzinek synka Ciekawe do jakich rozmiarów urosnę w ciągu kolejnych 3 miesiecy... no 3,5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wielorybek.jpg (82,8 KB, 76 załadowań)

01.11.2005 Jasio

Czas edycji: 2008-11-02 o 15:03
Stary 2008-11-02, 15:16   #4638
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu ktoś pstryknął zdjęcie wielorybowi, czyli mnie Zdjęcie jest z wczorajszych urodzinek synka Ciekawe do jakich rozmiarów urosnę w ciągu kolejnych 3 miesiecy... no 3,5

ślicznie wyglądasz i wcale nie jak wieloryb...
Ja tez już dużo jestem na plusie ... jakieś dwa i pół tygodnie temu to było 12 kg
No a we wtorek ide do Gin i bede sie ważyć, aż się boje stanąć na wage..bo teraz to przypuszczam ze nieźle nadrobiłam...
No ale ja nie potrafie sobie odmówić słodyczy..

I wcale sie nie martw...po porodzie szybko wrocimy do formy

Stary 2008-11-02, 15:24   #4639
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Tak dla porównania wrzucam fotkę zrobioną około miesiąca przed zafasolkowaniem... Teraz można zobaczyć różnicę

PS. Ta ślicznotka po lewej to moja młodsza siostra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja i siostra.jpg (75,1 KB, 64 załadowań)

01.11.2005 Jasio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-02, 15:51   #4640
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Cytat:
ja wygladam podobnie !!! w koncu jak ma wygladac kobieta w ciazy?! ,gdzies ten dzidzius musi sie pomiescic! w pierwszej ciąży przejmowalam sie bardzo ze wygladam jak wieloryb a w tej daje na luz i olewam komentarze typu ,ze brzuch duzy ,maly albo sredni ,kazdy ma cos do powiedzenia,najgorzej jak facet komentuje...ostatnio usłyszałam komentarz ,ze mam brzuch jak cygan nogę''-co to miało oznaczac to nawet nie wiem ,wujek tak stwierdził .naprawde szkoda ,ze faceci dzieci nie rodza i w ciazy nie chodza.zemsta byłaby słodka

Stary 2008-11-02, 15:52   #4641
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Nightingle powiem Ci ze wygladasz cudnie i wcale nie widac tych kg.Nie jestes duza na buzi tylko brzuszek duzy
Wczoraj spotkalam kolezanke z malenka coreczka ktora ma kilka tyg i jest tak slodka ze nie moglam odejsc od wozka dostane od niej pampersy te najmniejsze bo powiedziala ze calej paczki nie zuzyla bo mala tak rosnie
Ja chce juz styczen ... nie moge sie doczekac.
Wczoraj Oluś skopal tate zaczal mnie kopac a ja przytulilam sie do Tz od tylu i kopal go po plecach hihi ale sie cieszyl
kolejny dzien mieszkania z tesciami ok.Boze zeby tak bylo zawsze ...
Lece na ciacho do mamusi i tatusia

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 16:00   #4642
kura88
Przyczajenie

Cytat:
To ciekawe jakby się miało do tego mycie dzieciaczków jeszcze na porodówce

W załączeniu zdjęcie jak to panie położne kąpały mojego pierwszego bobaska już pierwszego dnia, a na drugim jak sobie sama przy pierwszej kąpieli w domu radziłam
no, o taka odpowiedz wlasnie mi chodzilo juz nie moge sie doczekac kapieli dzidziusia, mysle, ze to straszna frajda, oby tylko maluszek to polubil, bo slyszalam ze niektore boja sie wody.ale mama mi powiedziala, ze wtedy zawija sie dzieciatko w pieluche tetrowa albo cieniutki recznik i wsadza tak do wanienki, po czym zsuwa sie material z cialka. maluszek sie przyzwyczaja w ten sposob do wody.z jednej strony jestem bardzo zestresowana tym pierwszym razem, a z drugiej nie moge sie juz doczekac!;];]
Stary 2008-11-02, 16:21   #4643
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Dziewczyny,

Czy któraś wie co z Sandrunią Tak długo się już nie odzywa Zaczynam się o nią niepokoić już tak na serio...

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-11-02, 16:50   #4644
Glizda87
Rozeznanie

Tez dzisiaj myslalam o Sandrze... coś za długo sie nie odzywa;/ mam nadzieje ze u niej wszystko dobrze...

Ja leze w lozeczku caly dzien i sie wygrzewam bo musze byc zdrowa jak najszybciej zeby móc w koncu poznac Igorka - syneczka beci z listopadowo-grudniowego (prywatnie mojej szwagierki) Naszczescie juz jestem prawie zdrowa i bylo to pewnie zwyczajne jesienne przeziebienie a nie zadna infekcja
Stary 2008-11-02, 17:32   #4645
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, mam do Was pytanko. czy macie zamiar kapac noworodka od samego urodzenia w wanience?czy dopiero po jakims czasie,po 2 tygodniach czy cos?bo slyszalam, ze noworodkow nie trzeba kapac, a wrecz jest to nie wskazane.i ze na poczatku dzieciatko sie tylko myje w sensie, ze: dzidzia sobie lezy a my przemywamy jej cialko wacikami nasaczonymi w letniej przegotowanej wodzie... co o tym myslicie??
a dlaczego jest to nie wskazane?
czy ty kapiesz sie raz na 2 tygodnie? watpie... az strach pomyslec zeby dzieciaka kapac dopiero po 2 tygodniach no ale jak ktos chce chowac małego brudasa , to jego sprawa.... niedawno tez spotkałąm sie z takim podejsciem do tematu u znajomych Tżta - urodził sie im synek na poczatku sierpnia, goraco było okropnie a oni wykapali dziecko pierwszy raz dopiero po 2 tygodniach - zgodnie z jakas ksiezka ktora mieli , jak dla mnie szok !

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 18:19   #4646
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

pierwsza kapiel w szpitalu ,nastepnie w domu ! z tym ,ze trzeba uwazac zeby nie zamoczyc pepuszka ,który bez problemu wyschnie i odpadnie sam a moczenie go z tego co wiem nie jest wskazane gdyz zdarzaja sie potem jakies komplikacje.

Stary 2008-11-02, 18:49   #4647
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
mycie nasączonymi wacikami -tak, ale tylko buźki malucha przed kąpielą
nie sądzę aby sama woda wystarczyła w myciu tych zakamarków ciałka i fałdeczek gdzie jednak gromadzi się brud i bakterie...a co wtedy z pupą też tylko woda? nie sądzę aby to był dobry pomysł
owszem chyba nic sie nie stanie jak nie wykąpiemy dzidzi w wanience raz czy dwa
tylko przemyjemy mokrymi chusteczkami ...ale 2 tygodnie

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-02, 19:14   #4648
Stokrotka81
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki... No i oczywiście witam nowe Mamusie
w końcu wrócilismy do domku i moge nadrobic zaleglosci w czytaniu
na szczescie tym razem tylko poltora strony

u nas na weekend byla śliczna pogoda, takze bez problemu moglam sobie spacerowac po swiezutkim powietrzu z niezapietym plaszczykiem:P bo teraz średnio na mnie lezy... ale jeszcze sie dopina... ciekawe jak bedzie pod koneic stycznia

Nightingle ślicznie wygladacie i tez sie zgadzam ze wcalnie nie jak wieloryb

i musze sie jeszcze pochwalic kupilam dzis w tesco 2 pary body w cenie 8,70
disney'a... wiec chyba warto na allegro takie kosztuja 19

pozdrawiam i zycze dobrej nocki
Stary 2008-11-02, 20:32   #4649
kura88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lucyAS Pokaż wiadomość
a dlaczego jest to nie wskazane?
czy ty kapiesz sie raz na 2 tygodnie? watpie... az strach pomyslec zeby dzieciaka kapac dopiero po 2 tygodniach no ale jak ktos chce chowac małego brudasa , to jego sprawa.... niedawno tez spotkałąm sie z takim podejsciem do tematu u znajomych Tżta - urodził sie im synek na poczatku sierpnia, goraco było okropnie a oni wykapali dziecko pierwszy raz dopiero po 2 tygodniach - zgodnie z jakas ksiezka ktora mieli , jak dla mnie szok !
i wlasnie dlatego znalazlam sie na tym forum.zeby dzielic sie i dowiadywac sie jak sobie radzic z noworodkiem. bo jestem strasznie przerazona tych pierwszych dni z dzidziusiem w domu... a jednak madre ksiazki nie sa takie madre, co nie?
dzieki za odpowiedzi
Stary 2008-11-02, 20:50   #4650
kellysss
Zakorzenienie

Wink Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
i wlasnie dlatego znalazlam sie na tym forum.zeby dzielic sie i dowiadywac sie jak sobie radzic z noworodkiem. bo jestem strasznie przerazona tych pierwszych dni z dzidziusiem w domu... a jednak madre ksiazki nie sa takie madre, co nie?
dzieki za odpowiedzi
no tak !!!!!!!
Ja też troszke jestem przerażona tym powrotem ze szpitala...
Jak już zostanę sama w domu z dzidzia...
Niestety ale nie bede miała nikogo do pomocy w te pierwsze dni, moja mama przyjedzie do Dublina dopiero w lutym, możliwe ze dzidzia bedzie miała juz miesiac...
i też ważne jest dla mnie wiedziec jak najwiecej zanim maluszek bedzie w domu......

A tak poza tym to najadłam sie placków ziemniaczanych...
wiedziałam ze nie powinnam tego robic na wieczor..
MAM TERAZ ZGAGE- HELP !!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości