Wszystko o Avonie 4 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-04, 18:26   #4621
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag
Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez polak17 Pokaż wiadomość
torebka francesca-czasami lepsze dodaja do gazet typu viva-ta opinia mnie rozwalila
O men, no to nieźle, a mi się strasznie podoba, zamówiłam jedną żeby samej zobaczyć i klientkom pokazać i schodzi u mnie jak ciepłe bułeczki i bardzo się podoba

Ja też na pewno będę ją mieć

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
jestem rok w avonie ale zawsze w ciagu dnia-dwoch mi wystawiali fakture co mam zrobic teraz?
nie czekaj tylko dzwon do Avon 24 i nie martw się, czasami im się tak zdarza

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2008-11-04 o 18:28
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:45   #4622
andziat
Zakorzenienie

moja sąsiadka tez wzięła ta torebkę francesca i wcale tak źle nie wygląda, przynajmniej ona jest zadowalona

ceres86 wstawiła zdjęcie paletki błyszczyków z katalogu 16 i prezentują się bardzo ładnie ceres86 a jak tam z aplikacją na usta i zapachem ?
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 19:56   #4623
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86
Kiedyś sporządziłam sobie wykaz wszystkich perfum Avonu wraz z ich opisami. Wg niego zapachy, które mają w sobie nutę wanilii to:
Far Away, Flower by Cynthia Rowley, Treselle Seduction, Make Me Wonder, Urban Flowers ROMA i TOKYO.

Do wątku z katalogami i zdjęciami wrzuciłam fotki Paletki 8 błyszczyków do ust, Neonowego tuszu do rzęs - True Turquoise, Neonowego tuszu do kresek - Electric Blue (jednak jest bardziej niebieski przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd) i powiększającej szminki UCR - Blonde Ambition.
Przepraszam za mizerną jakość - sprzęt nawalił

Swoją drogą, myślałam że ta Blonde Ambition będzie mniej połyskliwa - jest tak jakby złotawa (widać to na zdjeciu które robiłam z lampą, bo się odbijają te drobinki)- i w pierwszej chwili żałowałam że ją wzięłam, ale na ustach pięknie się prezentuje, i na szczęście jest jasna (bo taką chciałam). Poza tym przyjemnie chłodzi i bardzo miło pachnie - zawsze ten zapach kojarzy mi się z miętowymi czekoladkami W powiększającym błyszczyku jest też taki. Tak więc podsumowując - jestem zadowolona z zakupu

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ceres86 wstawiła zdjęcie paletki błyszczyków z katalogu 16 i prezentują się bardzo ładnie ceres86 a jak tam z aplikacją na usta i zapachem ?
Paletkę miałam w łapkach tylko chwilę, a zapomniałam o tak prostej czynności jaką jest powąchanie Maziać też nie chciałam, bo idzie do sprzedania. Tak więc właściwie nic konkretnego nie jestem w stanie powiedzieć, tyle tylko że jest całkiem solidnie i ładnie wykonana i kolorki są bardzo fajne

Maseczka Marokańska Róża rzeczywiście trochę szczypie, no ale może to oznacza że coś tam działa
W każdym razie uwielbiam oczyszczający krem z glinką Moja skóra ma zdrowy kolorek, jest mięciutka i po umyciu nie czuję efektu ściągnięcia - cera mieszana.

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-11-05 o 06:34 Powód: prosze nie pisać postu pod postem tylko korzystać z funkcji edytuj i wielocytuj
ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 21:01   #4624
Barwinek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Nie ma.
Dziękuję

Ceres, czyli neonowy tusz do kresek Electric Blue jest raczej ciemny i intensywny, a nie jasnoniebieski?
A ta paletka błyszczyków ma rzeczywiście 5 g? Na zdjęciu wygląda na więcej...

Ashiva - jak wyglądają na powiece odcienie Mocha Splash i Shimmering Shell cienia pudrowego? Na zdjęciu są prawie niewidoczne, z połyskiem... złotawym?

I który odcień wg Was jest bardziej "miętowy" - Soft Mint czy Waterfall?

Edytowane przez Barwinek
Czas edycji: 2008-11-04 o 22:07
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 08:31   #4625
polak17
Raczkowanie

GG do polak17

Flower by Cynthia Rowley- nie wiem moze o tym juz pisalem ale ten perfum "pachnie" bardzo intensywnie liliami pogrzebowymi...i ja szczerze rzecz biorac nie czuje tam wanili
cares86 jestes z okregu prognozujacego?
kremy mam na fakturze, przyjda

Edytowane przez polak17
Czas edycji: 2008-11-05 o 08:36
polak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 08:52   #4626
ankoro
Wtajemniczenie

Coś mi ostatnio klientki narzekają na jakość perfum i zaczynają zwracać. Czy u Was też tak jest?
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:28   #4627
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
cóż, ja nie polecam błyszczyków, szybko schodzą z ust a na dodatek bardzo lekko kryją, są przezroczyste na ustach, dają tylko kolorowy połysk no chyba że komuś o taki efekt chodzi :P

Co do zapachu z wanilią...
Flower - dla mnie jest boski, ale to zapach bardzo intensywny, o zapachu magnolii, gardenii... a wanilii ani trochę tam nie czuję

Urban flowers - mam oba i są boskie, Tokyo jest słodka i wiśniowa, Roma świeża i taka cytrusowa, w żadnej nie czuję wanilii :P

Może i wanilia jest w tych perfumach, ale w bardzo małej ilości i w nutach głębi i właściwie to jej nie czuć, tak samo nie czuję jej w T. Sedduction

Mi jeszcze nigdy nikt perfum nie zwrócił, wszystkie klientki są zadowolone, ja z resztą też, Urban flowers czuję na sobie cały dzień a są one dość tanie
Z męskich najdłużej to chyba pachnie Signature, caaaaały dzień go czułam jak męża psiknęłam
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 10:30   #4628
Deborah100
Zakorzenienie

Muszę pochwalić Avon Ostatnio anulowałam 2 faktury i miałam do zapłacenia trzeciej fakturki. W internecie powstała zaległa płatność z tych faktur które aunlowałam. Napisałam do obsługi, myślałam, że będą robić problemy a oni w ciągu kilku minutek zmienili i wszystko teraz się zgadza
Co nie zmienia faktu, że narazie nie będe bawić się w wielką sprzedaż, wolę znaleźć normalną pracę, bo to jest raczej tak dla przyjemności, firmą nazwać tego nie można.

Czy jest taka możliwość, że pójdę do Coku i poproszę o katalog 16 z formularzem zamówień i panoramą, bo np. z 15 nic nie zamawiałam, dadzą mi ?

Widziałyście na żywo Torebkę Lena? Przydałaby mi się taka elegancka

Właśnie przeglądam allegro i zobaczyłam Męskie perfumy Perceive

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2008-11-05 o 10:31
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:30   #4629
karcelka
Raczkowanie

GG do karcelka

Witam kobitki ))
konsultantką jestem jakies 3 tyg, i przez przypadek znalazłam ten wątek na forum
super tu jest,bo wymieniacie sie info o produktach i informacjach o avonie

zamówiłam sobie torebke franceska- jak dla mnie jest super! duża,pojemna,nio i ładna przede wszystkim
a Bond Girl 007 pachnie cudnie
karcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:33   #4630
ekstradyska
Raczkowanie

a czy klijentki przez zakupem zapoznały sie z próbkami, dostały je na własność ?
moim zdaniem zanim sie kupi perfumy powinno sie wykorzystac choc jedną próbke, pochodzic w tym zapachu choć z 1 dzien, wtedy człowiek wie, jak sie w tym czuje, jak się rozwija itp

moim zdaniem najbardziej waniliowe perfumy to far away, potem umiesciłabym tomorrow, choc one nie mają w składzie wanilii, ale pod koniec pachna tak słodziutko, ładnie cos dla osób, które te wanilie lubią (jak ja)

treselle seduction tez ma wanilie w składzie, ale w nich tak bardzo jej nie wyczuwam, polecałabym far away albo tomorrow

a wiecie może jak wyglada torebka niam w katalogu 16 (nastepnym po obowiązujacym obecnie), taka jakby złota czy to srebrna, nie wiem, bo trudno mi to dokłądnie okreslic, kosztuje 59,9 zł
zastanawiam się nad kupnem, czy któraś ma może zdjęcia, albo może cos o niej napisac, i czy jest ona perłowo-złota, czy srerbna ?
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 10:37   #4631
karcelka
Raczkowanie

GG do karcelka

a wiecie może jak wyglada torebka niam w katalogu 16 (nastepnym po obowiązujacym obecnie), taka jakby złota czy to srebrna, nie wiem, bo trudno mi to dokłądnie okreslic, kosztuje 59,9 zł
zastanawiam się nad kupnem, czy któraś ma może zdjęcia, albo może cos o niej napisac, i czy jest ona perłowo-złota, czy srerbna ?[/quote]

znalazłam fotke na allegro: jakby Ci cos pomogło:

https://ssl.allegro.pl/item448223712...a_allegro.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 10:40   #4632
karcelka
Raczkowanie

GG do karcelka

http://www.allegro.pl/item457964565_...j_sliczna.html

http://www.allegro.pl/item473276688_...iamn_cudo.html

http://www.allegro.pl/item473495405_...mn_okazja.html

róźne fotki
nawet ładna jest
Stary 2008-11-05, 11:05   #4633
Deborah100
Zakorzenienie

W katalogu prezentuje się bardzo ładnie ale widzę, że pierwsze zdjęcie robione w rzeczywistości i efekt już nie jest tak powalający
Stary 2008-11-05, 11:09   #4634
karcelka
Raczkowanie

GG do karcelka

wiesz,mi sie nawet podoba,tylko cena...
Stary 2008-11-05, 11:15   #4635
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
No kiedys byly meskie Perceive, ale dosc krotko i to juz dawno temu.

Co do perfum z nuta wanilii ja tez bym obstawiala Far Away - swego czasu czesto je mialam i sa takie slodkie, waniliowo-pizmowe jakby
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 11:24   #4636
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość

Urban flowers - mam oba i są boskie, Tokyo jest słodka i wiśniowa, Roma świeża i taka cytrusowa, w żadnej nie czuję wanilii :P
Ja też w nich nie czuję ani trochę wanilii Nie ma co sugerować się opisem.

Cytat:
A były kiedyś u nas takie

Cytat:
Napisane przez ceres86 Pokaż wiadomość
Maseczka Marokańska Róża rzeczywiście trochę szczypie, no ale może to oznacza że coś tam działa
Na pewno jest mocna (to raczej jej atut, znaczy działa).
Ja zaaplikowałam ją sobie ponownie mając nadzieję, że tym razem nie będzie mnie piekła. Skóry nie tonizowałm, żeby nie było interakcji z innym kosmetykiem, ale piekła i tak. A nieraz już używałam kosmetyków różanych, więc to nie róża. Coś w tej maseczce musi być. No cóż, będę musiała się z nią pożegnać, przecież nie będę maltretować skóry jak piecze i robi się czerwona.
Stary 2008-11-05, 11:37   #4637
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
W katalogu prezentuje się bardzo ładnie ale widzę, że pierwsze zdjęcie robione w rzeczywistości i efekt już nie jest tak powalający

mysle tak samo
dzieki dziewczyny za zdjecia
ja myslałam ze jest ona lekko-złoto-perłowa, a jest srebrna
cóz srebrna torebka tez by mi sie przydała, ale powiem ze za 60 zł to mozna na allegro naprawde ładna torebke upatrzec i chyba nie kupie tej z avonu, a byłam juz praktycznie zdecydowana
Stary 2008-11-05, 11:45   #4638
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karcelka Pokaż wiadomość
wiesz,mi sie nawet podoba,tylko cena...

cena pomniejszona o opust nie jest taka duża, w sklepach też torebki są w podobnych cenach
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 11:55   #4639
karcelka
Raczkowanie

GG do karcelka

z upustem wyjdzie prawie 50zł :/
a srebrna juz mam
ale jakby jakaś biała sie pojawiła,lub jakaś taka jasno perłowa to mamie bym sprawiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 12:18   #4640
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
a czy klijentki przez zakupem zapoznały sie z próbkami, dostały je na własność ?
moim zdaniem zanim sie kupi perfumy powinno sie wykorzystac choc jedną próbke, pochodzic w tym zapachu choć z 1 dzien, wtedy człowiek wie, jak sie w tym czuje, jak się rozwija itp
Próbki miały i dlatego zdecydowały się na kupno, a teraz wybrzydzają,że nie trwałe i jakieś takie inne niż te co były w próbkach. Powołuja się na deklarację Avonu,że wolno im zwrócić jak są niezadowolone.
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:42   #4641
ekstradyska
Raczkowanie

no niestety maja takie prawo
ale to konsultantka musi płacic za wysyłke do avonu
ja bym im powiedziała, aby następnym razem się 2 razy zastanowiły, tym bardziej że miały próbki, czy chca cos czy nie, bo po prostu ty masz potem przez to kłopot -tzn płacić za wysyłke, chodzic na poczte, itp, a przeciez w gazecie tez tego nie odeslesz tylko trzeba sobie sombinowac jakieś opakowanie, albo kupić i tu znowu koszty.a twoja praca (jako konsultantki) na marne , bo i tak ze sprzedaży w tym wypadku nie ma zysku a trzeba dopłacać.
Stary 2008-11-05, 12:45   #4642
alexandra84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Próbki miały i dlatego zdecydowały się na kupno, a teraz wybrzydzają,że nie trwałe i jakieś takie inne niż te co były w próbkach. Powołuja się na deklarację Avonu,że wolno im zwrócić jak są niezadowolone.
To jest możliwe. Zresztą nie tylko Avon wypuszcza próbki perfum trwalsze niż pełnowymiarowy produkt Swoją drogą mi też często próbki podobają się bardziej ;]
alexandra84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 12:47   #4643
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
To rzeczywiście wybredne U mnie odpukać, nigdy nie było reklamacji
Próbki nie są zbyt trwałe ale zawsze można poznać czy zapach nam odpowiada, są bardzo dobrym udogodnieniem, ponieważ nie kupujemy "w ciemno"

Któraś z dziewczyn zamieszczała zdjęcie Balsamu intensywnie nawilżającego z efektem połysku, czy są w nim zawarte jakieś drobinki ?

Ja już zrobiłam listę prezentów, wszystko będzie z katalogu 17, tylko mamie kupuje w sklepie bransolekę.
Wolę teraz kupić a później mieć spokój

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2008-11-05 o 12:49
Stary 2008-11-05, 13:24   #4644
anetka_m
Zadomowienie

Też już zaplanowałam świąteczne zakupy, ale z kat.16. Tym bardziej, że jest niepowtarzalna okazja zakupu perfum z tych "ekskluzywnych" linii z tak dużym rabatem

Edytowane przez anetka_m
Czas edycji: 2008-11-05 o 13:27
anetka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 13:38   #4645
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
ale to konsultantka musi płacic za wysyłke do avonu
ja bym im powiedziała, aby następnym razem się 2 razy zastanowiły, tym bardziej że miały próbki, czy chca cos czy nie, bo po prostu ty masz potem przez to kłopot -tzn płacić za wysyłke, chodzic na poczte, itp, a przeciez w gazecie tez tego nie odeslesz tylko trzeba sobie sombinowac jakieś opakowanie, albo kupić i tu znowu koszty.a twoja praca (jako konsultantki) na marne , bo i tak ze sprzedaży w tym wypadku nie ma zysku a trzeba dopłacać.
Niekoniecznie

U mnie mozna oddać w biurze. Kiedyś nie płaciło się nic, obecnie sa to 2 zł. Płace 2 zł, oddaje tyle rzeczy ile chce i już mnie nie obchodzi nic więcej, mam spokój z pakowaniem, pocztą i dodatkowymi kosztami
Warto zapytać bo moze u was tez jest taka możliwość.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 13:56   #4646
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alexandra84 Pokaż wiadomość
To jest możliwe. Zresztą nie tylko Avon wypuszcza próbki perfum trwalsze niż pełnowymiarowy produkt Swoją drogą mi też często próbki podobają się bardziej ;]
A ja mam wręcz przeciwne wrażenie - że próbki Avonu są mniej trwałe niż perfumy we flakonie.
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 14:11   #4647
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Niekoniecznie

U mnie mozna oddać w biurze. Kiedyś nie płaciło się nic, obecnie sa to 2 zł. Płace 2 zł, oddaje tyle rzeczy ile chce i już mnie nie obchodzi nic więcej, mam spokój z pakowaniem, pocztą i dodatkowymi kosztami
Warto zapytać bo moze u was tez jest taka możliwość.
no u mnie niestety nie ma takiej mozliwosci, podobno kiedys tak robiono, ale juz sie skonczylo aszkoda bo to duzo wygodniej!
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 14:33   #4648
ekstradyska
Raczkowanie

ja 2 miesiące temu jak odsyłałam 2 rzeczy to zapłąciłam na poczcie 10 zł, bo paczka plus koperta babelkowa
a avon to rzada żeby była przesyłka wartościowa, to wogóle droga by była, ale ja wysyłałam poleconą bez zaznaczenia wartości

z tego co wiem u mnie tez nie było kiedys mozliwosci oddania produktów w biurze, nie wiem jak jest teraz, ale przypuszczam, że pewnie nie wiele sie zmieniło
Stary 2008-11-05, 15:14   #4649
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Cytat:
Napisane przez Barwinek Pokaż wiadomość
Ceres, czyli neonowy tusz do kresek Electric Blue jest raczej ciemny i intensywny, a nie jasnoniebieski?
A ta paletka błyszczyków ma rzeczywiście 5 g? Na zdjęciu wygląda na więcej...
Dokładnie - ciemny ale intensywny niebieski. Co do paletki to też mi w sumie wyglądało na więcej, ale może być np. cienka warstwa tych błyszczyków...
Cytat:
Napisane przez polak17 Pokaż wiadomość
cares86 jestes z okregu prognozujacego?
Nie korzystam ze swoich przywilejów jako Liderka Sprzedaży - mogę m.in. zamawiać pakiety nowości po bardzo atrakcyjnych cenach.

Edytowane przez ceres86
Czas edycji: 2008-11-05 o 15:15
ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 15:15   #4650
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
witam mam pytanie, skladalam z k15na ! termin i przyszlo normalnie,
teraz zlozylam w piatek na II termin i nadal nie wystawili faktury a w historii zamowien jest amowienie ktore zloylam.

kolezance bardzo zalezy na kosmetykach boje sie ze nie dojda
jestem rok w avonie ale zawsze w ciagu dnia-dwoch mi wystawiali fakture co mam zrobic teraz?
pomozcie mi
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości