|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Totalna porażka. No prawie... Dzisiaj to normalnie jakaś masakra...
Rano nie mogłam zjeść śniadania, bo z nerwów przed jazdą bolał mnie brzuch-zjadłam może 2 łyżeczki serka wiejskiego i placek Dukana. Potem byłam umówiona na mieście więc żeby się jakoś zapełnić wypiłam jogurt truskawkowy, bo przecież wyszłam bez śniadania... Po drodze zaszłyśmy jeszcze do baru żeby się napić soku-wzięłam cytrynowo-miętowy i w rezultacie w domu byłam o 17. Na "obiad" wypiłam wywar z krupniku i zjadłam 2 parówki z plackiem od których mnie tylko zemdliło. Wiem, że wszystko było złe. Wstyd mi
|
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na śniadanie zjadłam sałatkę, w której była kukurydza i trochę makaronu. Na obiad mama usmażyła kotlety mielone z fetą. Poczęstowałam się dwoma. I teraz wieczorem rodzice przywieźli lody z karmelem z McDonalda, a że było mi gorąco to zjadłam jednego. Jestem na siebie tak zła, że bardziej się nie da. Mam nadzieję, że jutro nie odbije się to na wadze. Dzięki Wiolqn, wyszło mi, że do końca października powinno mi się udać, zobaczymy. Chociaż jeśli dalej będę grzeszyć tak, jak dzisiaj, to nie wiem czy do końca roku uda mi się to zrzucić. |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Dzewczyny, głowy do góry !
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
PINKinside,czy w twoim domu nikt nie zwraca uwagi na twoją dietę
![]() Ciężko jest wytrwać gdy są w zasięgu ręki takie smaczne dania. Ja mam dziś 8 dzień i jutro ważenie.Oprócz tych kilku śliwek (to na lepszą przemianę) to ja kompletnie niczym nie zgrzeszyłam |
|
|
|
#4625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pochwal się jutro efektami, kochana.
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby coś się po nim ruszyło ![]() Dzisiaj już zaczynam fazę II, mam pierwszy dzień i na śniadanie zjadłam sałatkę-w końcu! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.No więc ja po 8 dniach tylko -2,7 kg
a zadziwiające jest to,że po 5 dniu miałam tyle samo.Nic się nie ruszyło przez 3 dni Powiedzcie co mam zrobić,przejść na 2 etap tak jak planowałam,czy pociągnąć jeszcze przez 2 dni jedynkę do 10 ![]() PINKinside to ja Ci życzę wytrwałości.Na prawdę musi być ciężko,ale dasz dziewczyno radę
|
|
|
|
#4629 |
|
Przyczajenie
|
No, i znowu spektakularny spadek 0,2kg po kolejnych czterech dniach, czyż to nie wspaniałe
![]() [/QUOTE]Hej Bogaczka, kurcze u mnie tez waga spada powoli, zaczęłam od piątku, w sobotę -0,80, potem -0,20, - 0,10, -0,20, wynik na dzień dzisiejszy z 73 kg to 71, 70 kg ( 5 dni kuracji uderzeniowej ) , hm, no nic zobaczę co dalej, chciałabym, zeby ta waga bardziej ruszyła to wtedy by7m dostała większego kopa. Dziś ostatni dzień I fazy, od jutra zacznę II 5/5,Pozdrawiam
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale teraz ciągnę już 2 fazę 2 tyydzien i waga spada A zaznaczam, że pierwszy tydzień 2 fazy mialam dosyc szalony...2 dni warzywa, 3 dni białko, i znowu dwa dni warzywa...teraz ciągne (mam zamiar) 4 dni białko i 3 dni warzywa...Ale ogolnie wracam do twmatu - nie martw się i przechodź na 2 fazę... Swoja droga doktorek, jak zrobiłam test, zalecał tylko 3 dni fazu I może jednak coś w tym było...
|
|
|
#4631 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Jestem trzeci dzień z jarzynkami(5/5). Wystartowałam 04.08 z 73kg, jest 70kg a ma być 60kg. Czy mogę do was dołączyć?-bo tak głupio samej
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie próbuję zrobić tą pizzę, teraz jest w piekarniku,ale jakoś ciasto nie za bardzo chce się ładnie upiec Zobaczę jaka będzie jak wyjmę
|
|
|
|
|
#4633 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widze że efekty masz obiecujące ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietajcie ze na uderzeniowej tracicie wode nie tluszczyk. Z tego prosty wniosek jak ktos mial duzo wody zgromadzonej w komorkach to bedzie mial wieksza utrate wagi. Dlatego tak wazne jest picie, aby nie zmarnowac sobie nerek. Wlasciwe chudniecie zaczyna sie dopiero na drugiej fazie i wtedy tracicie tluszczyk, powolutku ale skutecznie.
Ja dzis rano malo zawalu nie dostalam z radosci. Tradycyjnie otworzylam oczka, wyszorowalam zabki, itd i wyciagnelam wage. I co? Cierpliwosc poplaca. Przez 3 tygodnie nie ruszyla sie nawet o gram a dzis pokazala mi 68.1kg. Juz tylko 101g dzieli mnie od 67. Przez ostatnie 2.5miesiaca dietetowania schudlam 7.5kg i duuuzo cm zgubilam. wieczorem pstrykne sobie fotke i wam pokaze rezultat. Warto trwac dziewczyny, bo dziala, powoli i nie zawsze tak jakbysmy sobie to wymyslily, ale dziala. Trzeba tylko dac czas doktorkowi i sie nie zrazac jezeli przez dluzszy czas nic sie nie dzieje. Ostatnio spotkalam sie ze znajoma ktora ostatnio widziala mne przed dieta i mnie nei poznala na ulicy hehe
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
To w takim razie dziś zaczynam 2 fazę
![]() Z tą wodą to racja,to nie jest moja pierwsza dieta,więc ja jej nie miałam aż tak dużo. |
|
|
|
#4636 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I tym optymistycznym akcentem trwam dalej
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby tak dalej! Jeszcze tylko kg i bedziesz nam zadwała relację z fazy stabilizacyjnej i bedziesz nas szczuła potrawami, których my jeszcze nie możemy jeść...A co do tej diety to tak dziwnie...niby na wadze duzo mi nie ubyło (ok 3,5 kg) a juz wszyscy zauważają- obłęd A jednak... A sukienka nadal lezy i czeka aż się w nią zmieszcze...codziennie brakuje mi już mniej
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
AJKB i na sukienkę przyjdzie czas
.Nie długo będziesz się chwalić,że już jest dobra.Ja na razie zmykam.Miłego dnia
|
|
|
|
#4639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4640 |
|
Przyczajenie
|
Witam Szanowne Panie
![]() Wczoraj zaczęłam dietę.... Chcąc uzupełnić swoją kuchnię w niezbędne produkty, wybrałam się do hipermarketu i tam spotkało mnie duże rozczarowanie. Mianowicie z listy moich zakupów nie kupiłam nawet połowy... O ile części produktów wiem, gdzie poszukiwać, tak z niektórymi mam duży problem. I tutaj moja prośba o pomoc. Poniżej przedstawię swoje pytania i z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
Z góry dziękuję za odpowiedź! nie ukrywam, że bardzo mi na niej zależy ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Elizo,jak wiesz zaczęłyśmy razem,ja też niewiele zrzuciłam 3,300 i też waga stoi.Dzisiaj zaczęłam drugą fazę,na śniadanie zjadłam sałatkę z pomidora i ogórka ,polałam jogurtem,pycha
|
|
|
|
#4642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ad. 1 - ja kupuje po prostu serek homogenizowany naturalny z najmniejszą ilością tluszczu jaką znajdę (najbardziej odpowiada mi "Cerefurowski", próbowałam z Lidla, ale tak mi nie smakował), co do jogurtow to tez kupuję naturalne, z najmiejszą ilością tłuszczu. Jak zauważyłam, to te, ktore mają 0% tłuszczu i tak maja wiecej węglowodanów i mniej białka niż te np z ok 1,5% tluszczu. Ad.2 Niestety, szukałam, szukałam, i nie znalazłam takich gum....Ale może komuś innemu się poszczęściło...Wiekszośc slodzona jest asparanem i jeszcze czymś (nie pamiętam nazwy chyba na "s"), które było zabronione... Ad.3 nie weim- ja piję czasami i tylko naturalne- dobieram je tak samo jak serki i jogurty. Wiem jednak, że dziwczyny czasami jedza owocowe jogurt 0% tluszczu w ramach deseru ![]() Może moje metody doboru jedzenia nie są ściśle "dukanowskie" niemniej jednak chudnę- a o to tutaj przecież chodzi ![]() Pozdrawiam i Witam
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-08-11 o 11:10 |
|
|
|
|
#4643 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za tak szybką odpowiedź AJKB
Jestem pod wrażeniem
|
|
|
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
Siedze w pracy, mam czas to piszę
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja. Wizaz otwarty i udaje ze pracuje.
Niestety do stabilizacyjnej to jeszcze 3 kg mi brakuje. Wedlug doktorka jeszcze miesiac. Naprawde nie wierzylam ze kiedykolwiek bede jeszcze wazyc ponizej 70kg a tu prosze. Konca diety nie moge sie doczekac nie ze wzgledu na zakazane produkty a raczej bieganie. Teskni mi sie bardzo i czuje sie taka oklapla bez tego ale nie chce przesadzac z forsowaniem organizmu. I tak ma sie ze mna, ciagle go mecze czyms nowym. Obiecuje nie draznic zabronionym zarelkiem jak juz bede mogla ![]() W Polsce czekaja na mnei spodnie w ktore od wiekow nie moge sie zmiescic. Jestem ciekawa czy mi sie teraz uda. Mama juz tysiac razy mi powtarzala bym je oddala bo nigdy w nie nie wejde. Ale sie zdziwi
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
Chcesz wazyć 65 kg?? A ile masz wzrostu??
Ja raz w zyciu wazyłam 67 kg i wyglądałam OKROPNIE! (to było ten raz jak się odchudzałam ) Ja jestem postawna Polska baba, (176 cm wzorstu i gruuube kości) i jak juz zauwazyłam, nie ma opcji żebym wyglądała tzw "szczupło". Albo jestem przyjmnie dla oka i dloni (tak sobie wmawiam ) zaokraglona a jak zjade kolenje 2-3 kg to mam nagle taaaaką szparę między udami i wystające kości miednicy.Ale lubię siebie w wersji przyjemnej dla oka
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
wedlug doktorka moja waga to 64. a mam 170cm. Bardziej mi o te cm niz kg chodzi. Ale jak waga pokazuje mneij to jakos czlowiekowi lzej na duszy.
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, jak to dobrze, że tu jesteście
![]() Dziś na wadze spadek 0,0kg
|
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Nie martw sie
Mądrze się jakbym conajmniej 4 miesiące była na tej diecie a nie trzeci tydzien
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Oby coś się po nim ruszyło 

a zadziwiające jest to,że po 5 dniu miałam tyle samo.Nic się nie ruszyło przez 3 dni
[/QUOTE]