Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 22:01   #4621
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
O to idz...napewno juz serduszko zobaczysz...tak mi sie wydaje A ja za 3 tyg dopiero sie dowiem czy....trzymajcie kciuki
5 tydz. od @ ale pytala mi sie czy nie mialam czasem dluzszych cykli bo nie wyglada na 5 tydz.
Zenia, ależ z Ciebie niedowiarek... ja tam wiem, że jesteś w ciąży i już. Gdyby lekarz był pewien, ze w ciąży nie jesteś i nic nie dostrzegł na tym usg to na pewno nie kazałby Ci brać witaminek i przyjść na kontrolę za 3 tyg.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 22:05   #4622
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Zenia, ależ z Ciebie niedowiarek... ja tam wiem, że jesteś w ciąży i już. Gdyby lekarz był pewien, ze w ciąży nie jesteś i nic nie dostrzegł na tym usg to na pewno nie kazałby Ci brać witaminek i przyjść na kontrolę za 3 tyg.
: cmok: No tez tak mysle ale caly czas mam glupie mysli...
Nie wiem co ja bym bez was zrobila ide lulu.Odezwe sie rano.Mam nadzieje ze tez bedziecie

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-04-21 o 22:06
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 22:09   #4623
Agatkia
Zadomowienie

Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze, czy bezpośredni, osobisty sprawca mojej ciaży może być obecny już na tym pierwszym usg? Czy to za wcześnie? i w ogóle głupio?
Stary 2010-04-21, 22:16   #4624
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a powiedzcie mi jeszcze, czy bezpośredni, osobisty sprawca mojej ciaży może być obecny już na tym pierwszym usg? Czy to za wcześnie? i w ogóle głupio?
Może być

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 22:17   #4625
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Może być
No, to nie popuści
Stary 2010-04-23, 10:30   #4626
zenia2211
Rozeznanie

Dzien dobry moje kochane A co tu taka cisza dziewczyny bo dostaniecie U mnie dzien jak co dzien....nudy.Zjadlam sniadanko.Ubiore sie i chyba pojade do mezusia,bo co robic w tym domu.A dzisiaj sloneczko ladnie swieci.Jak sie czujecie??Mnie zaczynaja troche cycuchy pobolewac jak dotykam.A tak to samopoczucie super.Agatkia co z toba??
Agnes no i jak tam staranka??
Stary 2010-04-23, 10:42   #4627
M25
Zadomowienie

Mój był obecny, a pierwsze USG robiłam w 8 tygodniu. Omało sie nie popłakał, tak sie cieszył )

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Skoro wątek o objawach to zapytam czy kogoś męczyły może w pierwszym trymestrze uporczywe wymioty ?? Bo ja czasami nawet dwa rzy dziennie
Stary 2010-04-23, 11:07   #4628
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Skoro wątek o objawach to zapytam czy kogoś męczyły może w pierwszym trymestrze uporczywe wymioty ?? Bo ja czasami nawet dwa rzy dziennie
To moze na kolejna wizyte tez zabiore swojego mezulka.Bede w 8 tyg od @ a w 6 tyg od zaplodnienia.Ciekawe czy cos bedzie widac??!
Jesli chodzi o mdlosci to ja ci nie pomoge bo ja sie czuje jakbym nie byla w ciazy.Nie mam zadnych objawow oprocz tego ze spac mi sie chce non stop i dzisiaj zaczely mnie troche pobolewac piersi.A od ktorego tyg ciazy masz mdlosci??Idz do lekarza,niech ci cos przepisze.Sa czopki na wymioty,tabletki.Bo sie wykonczysz

Edytowane przez zenia2211
Czas edycji: 2010-04-23 o 11:39
Stary 2010-04-23, 11:29   #4629
Agatkia
Zadomowienie

Ja nie wymiotuję i nie mam mdłości narazie. Mam nadzieję, że tak już zostanie. Bolą mnie za to piersi i to dość intensywnie. W nocy- jak zmieniam pozycje (spania ) i np kładę się np. na boku, to wyraźnie je czuję i budzę się. Są bardzo wrażliwe.

Zenia, w 6 tygodniu od zapłodnienia z acałą pewnością będzie widac dzieciątko i bijące serduszko. Ja będę podczas wizyty w 5 tyg od zapłodnienia. Ciekawe, co tam zobaczę.

Agnes, jak staranka??
Stary 2010-04-23, 11:40   #4630
zenia2211
Rozeznanie

Nie wpisal mi sie tydzien od @...bede w 8 tyg od @.
No mam nadzieje ze juz cos zobacze i trzymam kciuki zebys ty zbaczyla swoja dzidzie.Ja narazie tez sie dobrze czuje ale dziewczyny pisza ze od 6 tyg zazwyczaj zaczynaja sie mdlosci...
Stary 2010-04-23, 13:26   #4631
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
To moze na kolejna wizyte tez zabiore swojego mezulka.Bede w 8 tyg od @ a w 6 tyg od zaplodnienia.Ciekawe czy cos bedzie widac??!
Jesli chodzi o mdlosci to ja ci nie pomoge bo ja sie czuje jakbym nie byla w ciazy.Nie mam zadnych objawow oprocz tego ze spac mi sie chce non stop i dzisiaj zaczely mnie troche pobolewac piersi.A od ktorego tyg ciazy masz mdlosci??Idz do lekarza,niech ci cos przepisze.Sa czopki na wymioty,tabletki.Bo sie wykonczysz
Od wczoraj biorę tabletki i wreszcie czuję sie lepiej, ale senność i zmeczenie nie opuszczaja mnie na krok ;-) Mdłości miałam od 6 tc.

Zabierz męża na USG, niech przeżywa to razem z Tobą, to naprawdę piękna chwila
Stary 2010-04-23, 21:03   #4632
Agness_13
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Co słychać?
Ja dziś jestem strasznie zmęczona, padam. cieszę się że już piątek, bo kolejnego dnia w pracy bym nie zniosła.
Co do staranek, , to jestem strasznie zdołowana.
20 (było przytulanko) test owulacyjny pokazał 2 kreseczki w środę, ale jak na złość, pożarłam się z moim M (i to o nic konkretnego - hormony) i z przytulanek nici. Dopiero dziś rano się przepraszaliśmy), ale co najdziwniejdsze, wczoraj wiechorem na teście też były dwie kreseczki. Więc może jednak ....
Dodam, że od środy strasznie mnie boli podbrzusze, jeszcze tak nigdy nie miałam. wczoraj chodzić nie mogłam, jakby nie rozrywało od środka.

Ale się rozpisałam.....
Agness_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 23:03   #4633
zenia2211
Rozeznanie

Agnes rozumiem ze na tescie owulacyjnym?! No to moze jednak.Owulacja jest w dany dzien ale dni plodne sa dluzej.Ja jestem dobrej mysli
Stary 2010-04-24, 08:25   #4634
Agness_13
Raczkowanie

Tak, na teście owulacyjnym, ggyby na tym drugim, chyba oszalałabym ze szczęścia.....

Oby zenia bo nawet sobie nie wyobrażasz sobie jak barzdzo jestem zdołowana.
Więc teraz czekamy....
Pozostarło tylko mocno trzymanie kciukasów.
I telepatyczne odganianie @
Stary 2010-04-24, 22:03   #4635
Agatkia
Zadomowienie

Agnes, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!! Jeżeli kochaliście się na kilka dni przed owulką, to jest szansa na dziewczynkę ))) Kiedy powinnaś dostać okres?

U mnie pojawiła się nowa dolegliwość. Jeszcze nie są to mdłości, ale... hmm... dyskomfort trawienny . Wszystko co zjem dłuuugo czuję na żołądku. Już wczoraj było mi tak dziwnie, ale przypisałam to stresowi związanemu z ważnymi badaniami zdrowotnymi, jakie musiała przejść moja mama. Dzisiaj cały dzień czuję się tak samo...
Stary 2010-04-24, 23:00   #4636
Agness_13
Raczkowanie

Dziękuję Agatkia
Kochaliśmy się według moich obliczeń i testów owulacyjnych dzień przed, i dzień przed i dzień po. Zobaczymy. A @ powinna być chyba 6.05. (prawie za dwa tygodnie)
Stary 2010-04-25, 06:15   #4637
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, hej!!

Czuję się świetnie. Jedyne, co mi dolega to wrażliwe, bolące piersi. Poza tym ok- brak mdłości, wymiotów, gorszego samopoczucia, zmęczenia Obym nie wykrakała
Co u Was???
Nie ciesz sie, bo to sie moze jeszcze zmienic Jak u mnie. Mdlosci i wymioty pojawily sie w 6 stym tygodniu i trwaja do teraz-poczatek 9 tego tygodnia.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-25, 10:30   #4638
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Nie ciesz sie, bo to sie moze jeszcze zmienic Jak u mnie. Mdlosci i wymioty pojawily sie w 6 stym tygodniu i trwaja do teraz-poczatek 9 tego tygodnia.
u mnie 12 tc a wymioty i mdłości mnie nie opuszczaja
Stary 2010-04-26, 12:38   #4639
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agness_13 Pokaż wiadomość
Tak, na teście owulacyjnym, ggyby na tym drugim, chyba oszalałabym ze szczęścia.....

Oby zenia bo nawet sobie nie wyobrażasz sobie jak barzdzo jestem zdołowana.
Więc teraz czekamy....
Pozostarło tylko mocno trzymanie kciukasów.
I telepatyczne odganianie @
Trzymam mocnoooo kciuki
A ja caly weekend siedzialam sbie nad woda bo mamy wypozyczalnie rowerkow wodnych....dotlenialam sie Czuje sie dobrze,dzisiaj bylam pbrac krew na badanie beta ale trzeba z tydzien czekacna wyniki
Stary 2010-04-26, 20:16   #4640
Agatkia
Zadomowienie

Cześć, dziewczyny Co u Was?
Ja czuję się nadal bardzo dobrze, nawet te dwudniowe niby- mdłości minęły W środę idę do lekarza i stresuję się, czy wszystko będzie ok. Mąż chce być na usg a ja się boję, że lekarz popatrzy i stwierdzi, że to nie ciąża... że coś sobie uroiłam. Albo że coś jest nie tak nawet na listopadowo- grudniowych mamusiach jeszcze się nie pojawiłam, bo ciągle mam obawy, czy to naprawdę ciąża????? W pracy mam dość stresujący czas teraz- ale to mnie cieszy nawet trochę, bo ja lubię jak dużo się dzieje. W lipcu i sierpniu mam wakacje i nie wiem jak ja wysiedzę w domu...
Stary 2010-04-26, 22:42   #4641
zenia2211
Rozeznanie

Agatkia kochanie napewno bedzie ciaza (na mnie mowilas) i napewno bedzie wszystko dobrze.Daj znac koniecznie.Ja mam wizyte 12 lutego.Juz sie nie moge doczekac.Ja jestem na listopadowo-grudniowych- bedzie co ma byc.Zajrzyj tam do nas Buziaczki
Stary 2010-04-27, 20:29   #4642
Agness_13
Raczkowanie

Cześć dziewczynki,
Ale tu cisza? Co u was słuychać? Jak wasze sampopczucie? Pogoda się piękna zrobiła, aż się żyć chce...
Ja mam złe przczucia co do tego cyklu.... nie wiem, może już jestem tak źle nastawiona przez poprzednie, ale to dobijające tak co miesiąc się łudzić, i nic....
Chce zrobić teścik w sobotę, ale po 1. nie wiem czy nie za wcześnie, a po 2. nie wiem czy jest sens....
Sorki dziewczynki za mało optymistyczny dopisek, ale tak się czuję, pewnie za 5 minut, będę miała kapitalny humor, ale to chyba hormony
Stary 2010-04-27, 20:39   #4643
Agatkia
Zadomowienie

Agnes, ja bym poczekała do terminu miesiączki. Wcześniej nie ma sensu. Dasz radę, wytrzymasz do tego czasu!!!! Nie trać nadziei. Zobaczysz, że w końcu zajdziesz w ciążę, na pewno się uda ja mocno trzymam kciuki za ten cykl
Stary 2010-04-28, 11:19   #4644
87czarna
Zakorzenienie

Cześć,dziewczyny!

Nie wiem,czy jest sens się 'podniecać',ale... to już 12-sty dzień,jak spóźnia mi się @! Pisałam wcześniej,że jakiś czas uprawiałam z partnerem stosunek przerywany i przez ostatnie dwa miesiące @ był w miare regularny(2,3 dni spóźnienia). Teraz postanowiliśmy starać się o dzidzię na całego,ale jedyne,co mam teraz w głowie,to brak @. Był czas,że strasznie się nakręcałam i miałam wszystkie objawy ciążowe,dlatego teraz staram się podejść do całej sytuacji 'z głową'...bez paniki!

Co u Was słychać? Pozdrawiam
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 13:13   #4645
Agatkia
Zadomowienie

87czarna, a kiedy chcesz zrobić test ?
Moja ciąża dziś została oficjalnie potwierdzona przez lekarza. 6 tydzień Widziałam serduszko!!
Stary 2010-04-29, 13:27   #4646
87czarna
Zakorzenienie

Na razie nie mam po co robić,bo cholerna @ właśnie wczoraj się pojawiła! Ech :P Znowu złudne nadzieje! Kupiłam wczoraj kwas foliowy i od dzisiaj zaczynam stosowanie

Agatkia,gratuluję Ci z całego serca! Mogę sobie tylko wyobrazic,jak jesteś szczęśliwa! <brawo>
Stary 2010-04-29, 21:55   #4647
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
87czarna, a kiedy chcesz zrobić test ?
Moja ciąża dziś została oficjalnie potwierdzona przez lekarza. 6 tydzień Widziałam serduszko!!
To super Ale sie ciesze moja kochaniutka.Wspaniale pewnie uczucie.A masz juz jakies foto??Kiedy masz teraz wizyte??No to ty juz masz pewnosc
Stary 2010-04-29, 23:15   #4648
Agness_13
Raczkowanie

Agatkia skarbie, ale się cieszę.... Super!
Ja oczekuję, na brak @. Dziś 22 dc. Brzuch mnie boli, tak dziwnie, jakby skurcze przed @.... Zobaczymy.

Zenia a co u Ciebie?

87czarna nie przjmuj, sie, wkrótce się uda. Nam też. Musimy w to wierzyć.
Stary 2010-04-29, 23:56   #4649
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agness_13 Pokaż wiadomość
Agatkia skarbie, ale się cieszę.... Super!
Ja oczekuję, na brak @. Dziś 22 dc. Brzuch mnie boli, tak dziwnie, jakby skurcze przed @.... Zobaczymy.

Zenia a co u Ciebie?

87czarna nie przjmuj, sie, wkrótce się uda. Nam też. Musimy w to wierzyć.

Prawdę mówiąc,dopiero teraz zaczynam prawdziwe starania,więc w zasadzie nie mam co użalać się nad sobą :P Wierzę calym sercem,że nie będę musiała dlugo czekać na ten CUD Oby nam wszystkim się udało!
Stary 2010-04-30, 12:45   #4650
zenia2211
Rozeznanie

A u mnie nic nowego.Siedze z mezem nad woda cale dnie.Cos nowego bede wiedziec 12 maja.Jeszcze trche musze poczekac Biore witaminki i najchetniej ciagle bym spala....poza tym dobrze sie czuje ale ta sennosc mnie wykancza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości