|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
![]() ![]() ![]() Można pić słabą kawę raz dziennie, ale nie wiem, czy za jakiś czas nie odrzuci Cię od niej ![]() Dentysta - Sex - ja bym na Twoim miejscu trochę się wstrzymała. Ja bałam się tego w pierwszym trymestrze, ale od drugiego jak najbardziej
|
|
#4622 |
|
Zadomowienie
|
Jaki się ruch na forum zrobił
Dziękuję Wam wszystkim razem (nie będę wymieniać bo chyba bym kolejna stronę zapełniła No właśnie nie wiem co z Tym dentystą bo na przyszły tydzień na 12-stego mam umówiona wizytę ale chyba odpuszczę wyśle za mnie TŻ a kolejną mam na marzec to jak będzie wszytko ok to pójdę już po konsultacjach z Panią Dr. Co do Sexu to sama nie wiem mam mieszane uczucia. W sumie mogę zadzwonić do niej na Komórkę i zapytać o wszytko tylko cza zawracać jej du,,, ?Dziewczyny Anciaahk, Jagoda proszę bez smutasów Wszystkim nam się uda. Anciahk teraz czekam na wieści od Ciebie. Dra wspaniałe wieści Pomidorka zdjęcie jak się patrzy Mnie trochę brzuch boli od wczoraj wieczór mam nadziej że nic złego się nie dzieje Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-02-06 o 08:46 |
|
|
|
#4623 |
|
kosmitka
|
Azakowana, to do kwietnia wiele może się wydarzyć i za to trzymam kciuki
Dziewczyny dziękuję za ciepłe słowa, ale ja jutro nie testuję. Co ma być to będzie.
|
|
#4624 |
|
Raczkowanie
|
Ilona, serdecznie gratulacje!
![]() Anciaakh, kciuki nadal zaciśnięte za pozytywny wynik! A u mnie średnio, coraz częściej czuję że nie daję rady i chyba wizyta u psychologa będzie niezbędna...Może to tylko zimowy nastrój i na wiosnę będzie lepiej? pozdrawiam wszystkie i miłego weekendu! |
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny porażka Na dodatek kończy mi sie urlop i od poniedziałku znów do pracy... ![]() Nie wiem dziewczyny co to ze mną będzie jak dalej będziemy się starać i nic nie wyjdzie z tego... ja już po prostu wkręcam sobie że jestem bezpłodna... zresztą ostatnie dwa cykle są jakieś dziwne temperatura cały czas ta sama nawet po śluzie nie widzę różnicy (tak zawsze rozpoznawałam kiedy mam dni płodne) może na prawdę coś ze mną nie tak...? ![]() IlonaN2 GRATULACJE ![]() kciuki 3mam mocno zaciśnięte ![]()
|
|
|
|
#4626 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Może jakiś urlop?? Cytat:
, bo będziesz bita Miłego dnia!
|
|
|
#4627 |
|
Raczkowanie
|
anciaahk
miesiączke powinnambyła dostać 3 lutego wiec robiłam go 2 sni po spodziewanej miesiączce... to napewno nie za wcześnie tym bardziej że to był bardzo czuły test i niby wykrywa ciąże już 10 dni od stosunku...
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasteckoo a ile czasu się staracie?
|
#4629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciasteczko powtórzę pytanie Azakowanej a ile Wy się cykli już staracie ??? I jeszcze jedno nie myl bezpłodności z niepłodnością bo to są dwie różne rzeczy i nawet nie myśl tak ![]() A jeżeli chodzi o Twoją temperaturę i jeżeli jest cały czas na jednym poziomie to świadczy o tym,że miałaś cykle bez owulacyjne niestety... A czy Wy z mężem robiliście już jakieś badania może w tym kierunku???I czy w ogóle jesteś pod kontrolą ginekologa ,czy Twoje cykle są na przykład monitorowane ,czy po prostu jesteście dopiero na początku Waszych starań o fasolkę ???
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
dziewczynki tak was czytam sobie i cholera jasna wiecie że życie nie zawsze układa się tak jakbyśmy tego chcieli, płata nam figle i często gra nam na nerwach, ale pamiętajcie nie wolno się Wam poddawać - nigdzie nie jest napisane że będzie łatwo, ale walczycie o Wasze marzenia o realizację planów i uwierzcie że warto czekać ... czasami miesiąc czasami rok dwa czy pięc lat ale warto ... wiem że często ułamki szczęscia są przysłaniane cimnymi chmurami ale jak po burzy wstaje słońce tak po zimie przyjdzie wsiona więc ... po długim oczekiwaniu na najwięszky cód świata przyjdzie dzień kiedy przytulimy nasze maleńki srduszka do piersi i będziemy najwspanialszymi rodzicami na ziemi - zobaczycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-02-06 o 13:38 |
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze. Cytat:
Raczej wskazań nie ma. Ale nie ma też przeciwwskazań. Wiele zależy od Was. Mój mąż od początku się bał, więc prawie nic nie było... A jak było to ja się bałam, bo skurcze macicy powodowały taki ból, że umierałam prawie... myślałam, że ronię. W II trymestrze przeszło, nic nie boli. Do dentysty nawet musisz! Stany zapalne szkodzą dziecku. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
To u mnie jest Podobnie z sexem mój TŻ powiedział że się boi a i Ja nie czuje się jakoś specjalnie komfortowo. pewnie w głowie mi to siedzie. A co do słowa wskazany źle się wyraziłam
![]() Do dentysty pójdę i powiem jej po prostu że jestem w ciąży. Strasznie dłuży mi się czas i pewnie te dwa tygodnie będą dla mnei straszne. Za Tydzień na weekend jedziemy do rodziców, a ja się boję im powiedzieć bo to tak wcześnie że chyba nie powiem jeszcze. Oddam wszytko żeby było dobrze .... |
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonko będzie dobrze nie zamartwiaj się bo to Ci teraz wcale nie jest potrzebne.
Wiem,wiem ze jest ciężko,ale musisz myśleć pozytywnie. Gratulacje |
|
|
|
#4634 |
|
Raczkowanie
|
Staramy sie od sierpnia, ale tak na maxa to dopiero od grudnia męcze mojego Tż prawie o noc
![]() mój nrzeczony idzie w tym miesiacu sie przebadać... tak miałam robiony monitoring cyklu ale w listopadzie i było wszystko ok. (owulacja była) badania hormonalne tak samo choć miałam troche za niski poziom progesteronu... ale dostalam luteine i teraz znów poprosze gin żeby mi zrobiła... no i TSH. DZiś mam wizyte u mojej gin na 17 więc poprosze o ponowne badania
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasteczko starasz się bardzo krótko więc nie ma podstaw żeby sądzić że jesteś bezpłodna. A nawet niepłodna.
Jeden cykl monitorowany nie wystarczy. Dziewczyny starają się latami. Także naprawdę nie ma sensu się załamywać. Normalna zdrowa kobieta może zajść w ciążę w ciągu pierwszych 6 miesięcy. Dopiero po tym okresie można stwierdzić, że coś jest nie tak. Może odpuść trochę bo takim myśleniem możesz się skutecznie zablokować.
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się. Dbaj o siebie, rób miłe plany i delektuj się tą wiedzą. Nigdy już nie będzie tak samo jak za tym pierwszym razem, w te pierwsze dni. Chłoń to jak możesz i nie denerwuj się... Za dwa tyg. zobaczysz fasolkę. Jeśli Cię to uspokoi, nie mów rodzicom na razie. Ale cieszyć się możesz, nerwy nic dobrego nie przyniosą. Uszy do góry.
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
kropeczko ja się cieszę ogromnie. Chodzę jakbym święta była
łapie się na tym że sama do siebie się śmieje jak mysz do sera. I wyobrażam sobie że z dnia na dzień moja fasoleczka jest coraz większa Mam jeszcze jedno pytanko? Jak często powtarzałyście bete ? |
|
|
|
#4638 |
|
kosmitka
|
Ilonko będzie dobrze
![]() ![]() .Ciasteczko wiem, że trudno to przyjąć, ale krótko się staracie i naprawdę masz wielkie szanse na zajście w ciążę, jeśli hormony są ok i w monitoringu wyszły owulacje to raczej nie masz powodów póki co do zmartwień. Azakowana ma rację - nie martw się tak, bo to właśnie może spowodować blokadę. Kropko jak zdrówko Mamusiu?
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Konczitko to co napisałas zgadzam sie z tym,czasami jest trudno,ale dla tego marzenia można dużo przetrzymać ![]() Ciasteczko kochana bardzo krótko się staracie,daj czas organizmowi do roku,mowia,ze do pół roku najczesciej zachodza,ale i teaz czesto do roku,wiec nie martw sie,bo nistety blokade psychiczna złapiesz i już ciekawie nie bedzie i nie myśl ,zejesteś bezpłodna czy niepłodna,nawet tych mysli nie dopuszczaj do siebie Ilonko będzie dobrze,a 2 tyg zleca zobaczysz
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 |
|
kosmitka
|
Ilonko kochana jesteś
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia kobieto nie czekaj już na tą @ dobrze ???????????
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko na chwilke ..
Ilonko.... HURRA!!!!!!!!!!! wielkie GRATKI! cudownie!!!! ![]() na wszystkie pytania juz ci odpowiedzialy dziewczyny wiec nic nie bede dodawac poza tym, ze to naprawde wspaniala wiadomosc!!! teraz czekamy na Ancie ![]() a ja zmykam
|
|
#4646 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj już trochę lepiej, poszłam na zakupy, żeby poprawić sobie humor, ale nic nie kupiłam, tylko złaziłam się jak głupia.
|
|
#4647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Ilonko
![]() ![]() A ja ma kocurka.....czarnego
|
#4649 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Ja też czekam ![]() Cytat:
Ja w poniedziałek miałam taką chęć na zakupy, ale też z żadnym efektem. W końcu na siłę w ostatnim sklepie kupiłam szalik i czapkę na koniec zimy. I leży w szufladzie, bo niezbyt mi do czegokolwiek pasuje Jeszcze drugiego ???![]() Do dziewczyn które badają szyjkę macicy - czy macie inne odczucia np. rano a inne wieczorem?
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Ja też czekam...... Dziewczyny musi się nam kiedyś udac.....Ilona proszę opisz dokładnie swoje leczenie..... MOże i nam się uda.....
Kiciuś narazie jest jeden.....Tamten stary spędził ze mna tylko jedna noc i poszedł swoją drogą.... A ten dostałam od byłej uczennicy....Podrzucono jej dwa koty, jeden się okocił kilka miesiecy temu i nie mieli serca nic z nimi zrobic i tak czekały na właściciela... Jeszcze jedna kotka jest u weta ostatnio ogłoszenie przeczytałam, wiec moze wezmą tez
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

, bo będziesz bita
miesiączke powinnambyła dostać 3 lutego wiec robiłam go 2 sni po spodziewanej miesiączce... to napewno nie za wcześnie tym bardziej że to był bardzo czuły test i niby wykrywa ciąże już 10 dni od stosunku...

a ile Wy się cykli już staracie ??? I jeszcze jedno nie myl bezpłodności z niepłodnością bo to są dwie różne rzeczy