|
|
#4621 |
|
Organizatorka
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część IV
ta pani po raz kolejny kradnie czyjes zdjecia :/
a ze sungle nie ma to samoboj, perfecta tez nie ma chyba nie chce juz tyle zarabiac
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
dostała zamówiony 24/01 try free z lucentami,
tylko że dali natural, light pink,pick me up no i płaciłam ~4,5$ czyli jak za 4 słoiczki a nie 3 ![]() i jestem pewna że zamawiałam ten zestaw co jest i obecnie, czy mi się już pokręciło
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Dałam dziś jako primer puder ryżowy, na koniec anti-shina, tak jak wczoraj i dopiero teraz po prawie 14 h z makijażem zaczęłam się świecić
![]() Czyli to primer jednak zdziałał cudeńko Super! Raw Sugar miałam dziś na sobie i strasznie mi się podobał. Ale niestety szybko znikł... Chyba musiałabym poprawiać po ok. 4-5 h. Czy Wam też róże znikają szybko? A może coś źle robię?Chociaż jak dam więcej, to będzie durnowato wyglądało Ja mam nadzieję, że kwestia zniknięcia snuggle to jakaś pomyłka, bo jego to bym mogła poprawiać ile by trzeba było Czy jest jeszcze jakikolwiek róż z którejkolwiek firmy, który byłby taki sam lub bardzo podobny? Nie wiem czy jest taki wątek, bo nie znalazłam, ale przydałby się wątek z zestawieniem i porównaniem podkładów i róży, które jeśli się nie pokrywają to są bardzo zbliżone. No to sobie pomarzyłam Dobrej nocki! |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też róże szybko zniakają. I nie wiem od czego to zależy, ponieważ bywa, że już po 4h mam gołe policzki, a czasami trzymają się jakies 70%dnia. A mój rytuał nakładania minerałów każdego dnia wygląda tak samo...
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
ejj mam to samo.. :/
kocham roze edm nie mowcie ze nie sa dla mnie prosze ![]() wczoraj moje wyjscie nie trwało nawet 2 godz. posmarowałam sie peach tree i jak wrcociłam nie bylo nic
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mnie trochę dziwi, bo codziennie nakładam na twarz te same kremy, codziennie używam minerałów w tej a nie innej kolejności, a jednego dnia róż nie utrzyma się 3 godzin, następnego prawie cały dzień.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
hmm.. powiem ci ze ja tego nie zauwazyłam . Mojej siostrze trzymaja sie ładnie..
na studniówce chyba tez mi sie w miare trzymały. to ja juz nie wiem tłustej skory nie mam
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
podobnie jak ja, mam cerę mieszaną, ze skłonnością do przesuszeń.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#4631 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Jakby ktoś tęsknił za starym EDM
![]() http://archive.everydayminerals.com/index.php Tylko nie zamawiajcie tam! ![]() Stara historia zamówień jest!
Wymiana Zakupy z Is mail do adresów: zakupyzis@gmail.com podaj nick w tytule! Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne Edytowane przez Isilindil Czas edycji: 2010-02-19 o 09:39 |
|
|
|
#4632 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
|
|
#4633 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Dokładnie... i ten kit 5 częściowy... kurcze, smutno mi się zrobiło
sprintscreenuje sobie całą stronkę bo ona tylko do 5.03 dostepna będzie...
|
#4634 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
Podtrzymuję, EDM u mnie się nie sprawdza
Za to cera mi się obrzydliwie oczyszcza, czyli ten sławny puring. Matko kochana Krosty się wylęgają jak kurczaki na wiosnę. Wszędzie wielkie, bolące gule. Moja kosmetyczka powiedziała, że to może hormony, ale gdzie tam!!! Przy hormonalnych wysypach gule były czerwone, bolące, znikały powoli, ale nie ropiały, a tu jazda bez trzymanki, wielkie, czerwone bolące i mogę wkrótce stać się potentatem ropy bleeeeeeW poniedziałek 5 mikrodermabrazja, a ja cała w pryszczach - to chyba jakiś trądzik starczy Krótko mówiąc śmiało twierdzę, że obecnie mam urodę wulkaniczną Ile to może potrwać??? Może któraś ma sławnego ZZ na zbyciu, bo ja już patrzeć nie mogę na te czerwono-białe góry na paszczy. A może skóra przygotowuje się na Euro 2012
|
#4636 |
|
Raczkowanie
|
braworka, Rzabba też dostałam z zamówieniem złe pudry ale napisałam maila i dosłali te co być powinny
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałabym zamówić sample podkładów/pudru ale zupełnie się w tym nie oreintuję i chcialam prosić o pomoc w doborze zestawu/koloru. I może od razu mi jakiś niedrogi pędzel doradzicie bo ja się w tym nie orientuję zupełnie
![]() Mam cerę mieszaną na czole skłonność do zanieczyszczeń i od czasu do czasu wągry na nosie (ale jak się pojawią to raz a dobrze;/). Nos często bardziej czerwony od reszy twarzy. Dziękuję z góry
Edytowane przez zetakpowiem Czas edycji: 2010-02-19 o 11:29 |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
miałam nadzieje że mnie ominie błąd w zamówieniu
![]() napisze maila do nich wieczorem, mam nadzieje ze wyślą dobry. ![]() no i mam w takim razie pinki na zbyciu.
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, mam do Was- mineralnych specjalistek- pytanko:
Rozwielitka pisała o rozmiarach opakowań: Pojemności produktów:
np cienie są w słoiczkach po 2,5 grama, róże po 5,5 grama a pudry wykończeniowe po 5 gramów lub aż po 12 gramy Przyznaję że zgłupiałam Jak to z nimi jest? Na stronie everyday minerals niestety pojemności nie ma podanych stąd prośba do Was drogie Wizażanki o wyjasnienie mi tej kwestii. Please.... |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Mini już nie ma to raz...
sample się zgadzają... a bigi faktycznie róże mają po 5,5g, finishing dust 12g a kaolin 5g. Zależy to pewnie od hm... jak to napisać... ciężkości proszku?
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Podsumowując:
Czyli sample- to 1 gram bez względu czy jest on z zestawu try me free czy pojedyńcza sample dowolnego produktu kupowana oddzielnie- zawsze 1 gram Przy cieniach do powiek- pojemnośc mini (6$) to 2,5 grama Róże- pojemnośc big (8$) Podkłady- big (+9,5$) Concealery i correctory -big (8$) to wszystko jest po 5,5 grama Problem jest z wykańczaczami ![]() anti-shine: kaoliny-big(9$) to 5 gramów finishing dust-big(12$) to 12 gramów a jak z tymi? ile ich jest w bigu? loose powder- big(12$) bronzer-big(8$) lucent face-big(8$) i prasowańce (12$) |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Free Sample Makeup Kit ![]() Super Custom Kit ![]() pudry ryżowe ![]() imho też układ kolorowych placków na stronie był dużo bardziej przejrzysty.
|
|
#4644 |
|
Jestem groszek... ;)
|
Lucenty 5g
![]() Martwa papugo... zgadzam się w 100%..
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Chciałabym ujednolicić kolor mojej buzi w jak najzdrowszy sposób i stwierdziłam, że spróbuje minerałów. Bo nie chce zapychać jej sklepowymi podkładami. Tylko tu pojawia się pytanie: jaki kolor będzie dla mnie? Myślałam nad Fair medium + korektor Sunlight. Dla ułatwienia załączam zdjęcia w różnym świetle naturalnym [podpisane] Wiem, że troche się wczułam w to, ale chciałabym mieć naprawde ładną twarz a nie maskę Mam nadzieje, że mi choć troche pomożecie. Aha i jak na razie mysle oczywiście nam zamówieniem próbek tych wyżej wymienionych. Pozdrawiam
|
|
#4646 | ||
|
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
![]() mozesz napisac czy dwa pierwszce blizsze prawdzie czy koncowe? bo w pierwszych sa zlote tony a w drugich nie co do pojemnosci i gramatury to nie ma co kombinowac za duzo poprostu w bigach sa zapelnione pojemniki 25ml (-miejsce na sitko) a w samplach 5ml(-miejsce na sitko) a w cieniach 10ml(-miejsce na sitko) a wiadomo ze rozne rzeczy maja przy tej samej objetosci inny cięzar, to na fizyce kazda dziewczyna ktora sie maluje juz miala
|
||
|
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
No i kliknelam kolejne darmowe sample, tym razem matowe rozowe roze
Leca do mnie brzoskwinki juz od 2 tyg., mam nadzieje, ze w koncu dojda...
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewidentnie ostatnie są najbardziej prawdziwe. Pierwsze było robione w słonku dlatego taki ładny kolorek. Ale ogólnie jest troszeszczę cieplejsza niż na zdjęciu. Tak, Sunlihgt pod oczy. Nad Mintem też myślałam, ale nie wiem czy dam rade dobrze go nałożyć.
Edytowane przez Lavi92 Czas edycji: 2010-02-19 o 14:59 |
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio zauwazyłam, ze mam bardziej zaczerwienioną/wyszuszoną skórę na policzkach i tak sobie myśle czy to nie mint?
|
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
oj, minta polecam! Sama kupię na pewno biga, bo nawet jak się giga nie wyśpię, to pod oczami robi mi cuda
![]() Minęło 6 godzin, po moim różu nie ma śladu. Będę jednak szukała dalej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Lush & China Glaze lover!

Chyba musiałabym poprawiać po ok. 4-5 h. Czy Wam też róże znikają szybko? A może coś źle robię?