Wszystko o Avonie - część 8 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-24, 20:53   #4621
porzeczka2602
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 8

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
no i avon znów nawalił!!! kupiłam siostrze perfum Christiana Lacroix w prezencie pod choinkę, właśnie rozpakowała prezent i się okazało, że nie ma on rurki z atomizera i nie idzie się w ogóle nim psikać! a najgorsze, że ona mieszka na śląsku a ja w wielkopolsce i po świętach ona wraca do domu. Jak mam go zareklamować? wysłać im przez pocztę w paczce tak jak normalną reklamację i znów ponosić koszty z ich winy? bo czytałam tutaj na forum, że czasem wysyłają po wadliwy produkt kuriera jeśli ich wina...nie wiem co robić tym bardziej, że teraz są święta i wszystko stoi
Pamiętam, że miałam podobną sytuację, nie pamietam już co to za woda była. Wiem że akurat miałam inne reklamacje i odsyłałam tą wode.
Cytat:
Napisane przez mimosa Pokaż wiadomość
Witam, i na początek składam Wszystkim życzenia pięknych i wesołych Świąt!

Ale pojawiam się z drobnym problemem. Co mi radzicie zrobić. Piękna broszka Inez wytrzymała tylko trzy założenia. Po kolacji wigilijnej dzisiaj musiałam ją zdjąć, aby wyprać plamę od barszczu, i ku mojemu przykremu zdziwieniu, w bluzce została szpila, a broszka z nienaruszonym mocnym zresztą zapięciem została mi w ręku. Szpila zapinki odpadła na drugim końcu. Nie widać żadnego ukruszenia czy złamania, nie widzę też części która ewentualnie wypadła, ale sama nie umiem tego naprawić..

Moja konsultantka obecnie spędza zasłużony urlop u rodziny daleko od naszego miasta, pojawi się zapewne w pierwszej połowie stycznia.

Czy broszkę można reklamować, czy to długo trwa. czy nie ma szans, i lepiej poszukać jubilera (wiem że to nie jest srebrna biżuteria, ale Inez jest bardzo ładna i marzyłam o niej odkąd ujrzałam katalog 17 na Wizażu, a było to daawno temu..)

Co mi radzicie?
Ja bym na Twoim miejscu ją oddała do reklamacji z prośbą o wymiane na nowy egzemplarz. Masz do tego prawo. Taka reklamacja trwa ok 1 tygodnia od momentu wysłania reklamacji przez KK, i nowa broszka powinna być dołączona do kolejnego jej zamówienia.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 21:51   #4622
Oja 84
Zadomowienie

a na jaki numer mam do nich dzwonić, żeby ta reklamacja poszła jak najsprawniej?
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 02:42   #4623
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
czy chodzi o te prezenty za złożenie zamówienia na 150 zł na III termin w katalogu 17?
Dokładnie o to mi chodzi. Wie ktoś co jest grane?
Stary 2009-12-25, 10:06   #4624
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Już mi brak słów co do tego AVONa, już drugie perfumy mają walnięty atomizer. Już nawet nie chce sobie wyobrażać twarzy klientki, która obdarowała tymi perfumami brata, a one okazały się zepsute ;/// U Was tak samo?
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 13:42   #4625
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
Już mi brak słów co do tego AVONa, już drugie perfumy mają walnięty atomizer. Już nawet nie chce sobie wyobrażać twarzy klientki, która obdarowała tymi perfumami brata, a one okazały się zepsute ;/// U Was tak samo?

Mam do zwrotu dwie wody z zepsutym atomizerem ( BST i LBD), ale na szczęście były zamawiane dużo wcześniej, więc nie zepsuły nikomu prezentu świątecznego,

Wreszcie odezwali sie po 7 moim mailu i delikatnie mówiąc op..... mnie, oczywiście nie przyznają się do swoich ewidentnych błędów. Ale uznali na końcu wszystkie reklamacje z wielką łaską. Smutne, ale prawdziwe.
Stary 2009-12-25, 13:46   #4626
19patka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Mam do zwrotu dwie wody z zepsutym atomizerem ( BST i LBD), ale na szczęście były zamawiane dużo wcześniej, więc nie zepsuły nikomu prezentu świątecznego,

Wreszcie odezwali sie po 7 moim mailu i delikatnie mówiąc op..... mnie, oczywiście nie przyznają się do swoich ewidentnych błędów. Ale uznali na końcu wszystkie reklamacje z wielką łaską. Smutne, ale prawdziwe.

oni ciebie op... ze napisałas do niech poraz setny?? To ty ich powinnas op...a nie oni ciebie!! I ty jeszzcze musisz sie prosic zeby ci odpisali a wiadomo ze po 1 mailu nie odpisza bo im sie nie chce :/ wiec dobrze robiłas ze az tyle maili im napisałas... biała! az sie zezłosciłam jak napisałas ze ciebie opieprzyli! kurde prosic sie trzeba zeby szanowne panstwo odpisało!!! wrrrrrrr....
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 14:13   #4627
Oja 84
Zadomowienie

na jaki numer do nich dzwonić w sprawie reklamacji? w ogóle to nie mam formularza zwrotu, mogłabym go wydrukować ale tuszu w drukarce również brak ( inne wydatki-święta) sądzę, że skoro ich wina to powinni oni pokrywać koszty wysyłania paczki z reklamacją albo wysłać kuriera z normalnymi perfumami i zabrać od razu te zepsute!

Edytowane przez Oja 84
Czas edycji: 2009-12-25 o 14:19
Stary 2009-12-25, 14:29   #4628
drotek
Raczkowanie

GG do drotek

Dziewczyny mam sprawę czy kobieta karmiąca może uzywać solns body cellu-sculpt i z tej samej serii tonik do ciała???
Stary 2009-12-25, 17:00   #4629
mimosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu ją oddała do reklamacji z prośbą o wymiane na nowy egzemplarz. Masz do tego prawo. Taka reklamacja trwa ok 1 tygodnia od momentu wysłania reklamacji przez KK, i nowa broszka powinna być dołączona do kolejnego jej zamówienia.

Dzięki, Porzeczko, za wyjaśnienia. Trudno, moja Konsultantka będzie się musiała trochę potrudzić, bo naprawdę zależy mi na tej broszce. Dobrze, że sprezentowałam ją sobie, a nie komuś innemu...
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 21:30   #4630
dwi071
Doncia

DO LIDEREK Z WROCŁAWIA

Chętnie się reaktywuję .... jest teraz jakas oferta dla nowych konsultantek .

Prosze o info na PRIV:
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 21:46   #4631
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __DlaCiebiePani__ Pokaż wiadomość
Witam Wizażanki! Jestem tutaj nowa, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swoich kręgów!
W Avonie już trochę jestem, mam nadzieję także, że katalog 01 będzie tak owocny jak kat.16-17 u mnie, hehe.
Tymczasem życzę wszystkim Wesołych Świąt, przede wszystkim radości, miłości, zadowolenia!
Buziaki
Witamy

Cytat:
no i avon znów nawalił!!! kupiłam siostrze perfum Christiana Lacroix w prezencie pod choinkę, właśnie rozpakowała prezent i się okazało, że nie ma on rurki z atomizera i nie idzie się w ogóle nim psikać! a najgorsze, że ona mieszka na śląsku a ja w wielkopolsce i po świętach ona wraca do domu. Jak mam go zareklamować? wysłać im przez pocztę w paczce tak jak normalną reklamację i znów ponosić koszty z ich winy? bo czytałam tutaj na forum, że czasem wysyłają po wadliwy produkt kuriera jeśli ich wina...nie wiem co robić tym bardziej, że teraz są święta i wszystko stoi
zadzwoń (22 878 28 00) lub napisz maila ze strefy, w którym przedstawisz dokładnie cały problem, najprawdopodobniej będzie tak, że ten zepsuty egzemplarz zostawią ci na "pamiątkę" a przy następnym zamówieniu przyślą ci już pełnowartościowe perfumy, jeśli będą chcieli żebyś ten zepsuty przesłała im pocztą to po prostu powiedz, że nie będziesz ponosić kosztów wysyłki bo wina jest po ich stronie i w takim wypadku niech przyślą kuriera Formularz zwrotu możesz wziąć z COKu lub wydrukować ze strefy. Całą sprawę i tak załatwisz dopiero po świętach, ale spokojnie na reklamacje masz 3 miesiące.

Cytat:
Witam, i na początek składam Wszystkim życzenia pięknych i wesołych Świąt!
Ale pojawiam się z drobnym problemem. Co mi radzicie zrobić. Piękna broszka Inez wytrzymała tylko trzy założenia. Po kolacji wigilijnej dzisiaj musiałam ją zdjąć, aby wyprać plamę od barszczu, i ku mojemu przykremu zdziwieniu, w bluzce została szpila, a broszka z nienaruszonym mocnym zresztą zapięciem została mi w ręku. Szpila zapinki odpadła na drugim końcu. Nie widać żadnego ukruszenia czy złamania, nie widzę też części która ewentualnie wypadła, ale sama nie umiem tego naprawić..
Moja konsultantka obecnie spędza zasłużony urlop u rodziny daleko od naszego miasta, pojawi się zapewne w pierwszej połowie stycznia.
Czy broszkę można reklamować, czy to długo trwa. czy nie ma szans, i lepiej poszukać jubilera (wiem że to nie jest srebrna biżuteria, ale Inez jest bardzo ładna i marzyłam o niej odkąd ujrzałam katalog 17 na Wizażu, a było to daawno temu..)
Co mi radzicie?
Jedyne co możesz zrobić to, jeśli nie minęły 3 miesiące od zamówienia (a z tego co piszesz to nie minęły) możesz ją spokojnie reklamować u swojej konsultantki (zawsze na każdą reklamację masz 3 miesiące), ona napisze do firmy lub zwróci wadliwą broszkę a przy następnym jej zamówieniu (czyli prawdopodobnie następnym katalogu) powinni przysłać nową broszkę. Są sytuacje, że np. nie mają już danego produktu (nie ma go w katalogu i w magazynie) wtedy konsultantce robią korektę do faktury a ty otrzymujesz zwrot pieniążków.

Cytat:
a na jaki numer mam do nich dzwonić, żeby ta reklamacja poszła jak najsprawniej?
22 878 28 00 od poniedziałku do piątku od 08:00 do 20:00, będzie najszybciej

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-12-25 o 21:47
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 23:19   #4632
mimosa
Rozeznanie

Cytat:

Jedyne co możesz zrobić to, jeśli nie minęły 3 miesiące od zamówienia (a z tego co piszesz to nie minęły) możesz ją spokojnie reklamować u swojej konsultantki (zawsze na każdą reklamację masz 3 miesiące), ona napisze do firmy lub zwróci wadliwą broszkę a przy następnym jej zamówieniu (czyli prawdopodobnie następnym katalogu) powinni przysłać nową broszkę. Są sytuacje, że np. nie mają już danego produktu (nie ma go w katalogu i w magazynie) wtedy konsultantce robią korektę do faktury a ty otrzymujesz zwrot pieniążków.

Dzięki, będę musiała się skontaktować z konsultantką. Zastanawiam się nad jednym: z tego co piszesz, ('napisze lub zwróci') nie wynika jednoznacznie, czy broszka musi być zwrócona zanim przyjdzie następna? Myślałam, że musi.
Rzecz w tym, że z konsultantką spotkam się gdzieś w połowie stycznia.
Nie chciałabym jej robić niepotrzebnego kłopotu, więc pytam tutaj: czy ona może reklamować broszkę bez odesłania jej, czy jednak lepiej poczekać?
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 00:10   #4633
Oja 84
Zadomowienie

zadzwoń (22 878 28 00) lub napisz maila ze strefy, w którym przedstawisz dokładnie cały problem, najprawdopodobniej będzie tak, że ten zepsuty egzemplarz zostawią ci na "pamiątkę" a przy następnym zamówieniu przyślą ci już pełnowartościowe perfumy, jeśli będą chcieli żebyś ten zepsuty przesłała im pocztą to po prostu powiedz, że nie będziesz ponosić kosztów wysyłki bo wina jest po ich stronie i w takim wypadku niech przyślą kuriera Formularz zwrotu możesz wziąć z COKu lub wydrukować ze strefy. Całą sprawę i tak załatwisz dopiero po świętach, ale spokojnie na reklamacje masz 3 miesiące.

22 878 28 00 od poniedziałku do piątku od 08:00 do 20:00, będzie najszybciej [/QUOTE]

Dzięki wielkie za odp co do formularza zwrotu to tak jak pisałam nie mam za bardzo możliwości wydrukowania a do najbliższego COKu mam 130 km (Poznań) lub 200 km (Wa-wa) ale zadzwonię tam do nich w poniedziałek

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:

22 878 28 00 od poniedziałku do piątku od 08:00 do 20:00, będzie najszybciej
Dzięki wielkie za odp co do formularza zwrotu to tak jak pisałam nie mam za bardzo możliwości wydrukowania a do najbliższego COKu mam 130 km (Poznań) lub 200 km (Wa-wa) ale zadzwonię tam do nich w poniedziałek
Stary 2009-12-26, 10:02   #4634
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Formularz możesz bezpłatnie zamówic z następną paczką, jego kod to 90605

Stary 2009-12-26, 11:32   #4635
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, będę musiała się skontaktować z konsultantką. Zastanawiam się nad jednym: z tego co piszesz, ('napisze lub zwróci') nie wynika jednoznacznie, czy broszka musi być zwrócona zanim przyjdzie następna? Myślałam, że musi.
Rzecz w tym, że z konsultantką spotkam się gdzieś w połowie stycznia.
Nie chciałabym jej robić niepotrzebnego kłopotu, więc pytam tutaj: czy ona może reklamować broszkę bez odesłania jej, czy jednak lepiej poczekać?
Na pewno musisz dać konsultantce tę broszkę żeby mogła opisać cały problem w mailu lub telefonicznie. To czy brożka będzie musiała być zwrócona zależy tylko od firmy, czasami jest tak, że avon nie chce żeby zwracać mu uszkodzoną rzecz tylko z następnym zamówieniem przysyła konsultantce dobry egzemplarz (u mnie tak było z wybrakowaną bransoletką) a czasami jest tak, że każą sobie odsyłać lub wysyłają kuriera do konsultantki po uszkodzoną rzecz, żeby mieć "dowód" To w pewnym sensie jest jakiś tam kłopot dla konsultantki ale avon daje 100% gwarancji (taka informacja jest na każdym katalogu z tyłu na okładce) i my jako konsultantki musimy się do tego stosować.
Stary 2009-12-26, 12:01   #4636
dwi071
Doncia

jakie prezenty dostaje w kat. 1/10 nowa konsultantka?? jest jakiś program zachęcający??
Stary 2009-12-26, 12:34   #4637
andziat
Zakorzenienie

na stronie avonu jest informacja dotycząca katalogu 17, co do katalogu 01/2010 to jeszcze nie wiadomo, ale te programy zachęcające wcale nie są takie zachęcające
"Zostań Konsultantką AVON! Już dziś skorzystaj z oferty przygotowanej specjalnie dla Konsultantek mianowanych w katalogu 17/2009 (TS K02/2010) Złóż zamówienie o wartości min. 250 zł w katalogu 17/2009 (TS K02/2010), a otrzymasz wyjątkowy zestaw w cenie 1 zł. Dwie filiżanki do kawy w eleganckim pudełku".
Stary 2009-12-26, 12:44   #4638
jbasia
Raczkowanie

GG do jbasia

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
jakie prezenty dostaje w kat. 1/10 nowa konsultantka?? jest jakiś program zachęcający??
Za zamowienie o wartości min. 150 zł w 1 katalogu współpracy otrzymasz tester do badania skóry...

Oferta dotyczy katalogów 01 i 02.
Stary 2009-12-26, 12:56   #4639
xxxPaulinkqxxx
Raczkowanie

do kiedy można składac zamowienia z katalogu 17 ??
xxxPaulinkqxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 13:13   #4640
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxPaulinkqxxx Pokaż wiadomość
do kiedy można składac zamowienia z katalogu 17 ??
Ja już dostałam na wszystkie 3 terminy
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 13:18   #4641
andziat
Zakorzenienie

już nie można, ja miałam ostatni termin na 23.12
Stary 2009-12-26, 13:22   #4642
porzeczka2602
Zakorzenienie

A ja mam pytanie czy za płatność kartą są jakies prezenty? bo tak przeglądam gazetke i nic nie widze

Stary 2009-12-26, 13:29   #4643
xxxPaulinkqxxx
Raczkowanie

ale mi chodzi o dostawe kurierską. pierwszy termin regularnej dostawy z kat. 01 mam na 7.01 chyba. ale mi chodzi o to do kiedy moge z 17, chciałam coś jeszcze domowic tą kurierską ale nie wiedo kiedy moge. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi ) bo troche to chyba nie jasno wytlumaczyla
xxxPaulinkqxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 13:36   #4644
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxPaulinkqxxx Pokaż wiadomość
ale mi chodzi o dostawe kurierską. pierwszy termin regularnej dostawy z kat. 01 mam na 7.01 chyba. ale mi chodzi o to do kiedy moge z 17, chciałam coś jeszcze domowic tą kurierską ale nie wiedo kiedy moge. Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi ) bo troche to chyba nie jasno wytlumaczyla
ja jestem dzień wysyłkowy E i jak teraz weszłam do strefy konsultantki to mogę jeszcze złożyć zamówienie z katalogu 17 na dostawę kurierską na 30.12, więc sprawdź u siebie w strefie czy ty jeszcze możesz. Wystarczy wejść do strefy - zakładka składanie zamówień i tam będziesz miała np. I, II, III termin - niedostępny, dostawa kurierska i tu powinna być jakaś data dostawy jeśli masz jeszcze taką możliwość.
Stary 2009-12-26, 13:37   #4645
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jbasia Pokaż wiadomość
Za zamowienie o wartości min. 150 zł w 1 katalogu współpracy otrzymasz tester do badania skóry...

Oferta dotyczy katalogów 01 i 02.
To teraz jest tak słabo ? Pamiętam, że ja miałam z coraz większym zamówieniem różne kosmetyki.

Czy w katalogu 01. jest w ofercie precyzyjny ołówek do kresek?
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 13:43   #4646
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie czy za płatność kartą są jakies prezenty? bo tak przeglądam gazetke i nic nie widze
na stronie 11 Nova Ty numer 48 jest informacja:
"W Katalogu 1/2010 Skin So Soft Mineralny Balsam do ciała "Złocisty blask" w prezencie dla wszystkich, którzy w czasie trwania Katalogu 17/2009 dokonają płatności swoją Kartą AVON w Avonie na łączną kwotę min. 250 zł"

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość

Czy w katalogu 01. jest w ofercie precyzyjny ołówek do kresek?
Nie, przynajmniej ja nie widziałam

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2009-12-26 o 13:56
Stary 2009-12-26, 13:59   #4647
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
na stronie 11 Nova Ty numer 48 jest informacja:
"W Katalogu 1/2010 Skin So Soft Mineralny Balsam do ciała "Złocisty blask" w prezencie dla wszystkich, którzy w czasie trwania Katalogu 17/2009 dokonają płatności swoją Kartą AVON w Avonie na łączną kwotę min. 250 zł"
No tak, przeoczyłam a juz się zastanawiałam czy z karty nie zrezygnować skoro prezentu nie ma. Mam nadzieje że choć te prezenty zostawią

Stary 2009-12-26, 15:34   #4648
83evelinka
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Świeta ,święta i prawie już po Świetach, mam nadzieje że miałyście udane Święta jak ja.
Przed Świętami miałam miłą niespodziankę, otrzymałam 2 paczuszki 23.12, a myślałam,ze dojdą przed Sylwestrem dopiero,a tu prosze taka niespodzianka, zdążyłam rozwieść je klientkom przed świętami. Wszystkie prezenty otrzymałam, zestaw Pur Blanke także, po Nowym Roku je sprzedam. Jedną paczke (miałam spóźnioną klientke) przywiózł kurier z ups bez problemu i przed czasem nawet, jestem zadowolona.
Pozdrawiam jeszcze świątecznie.

Czytałam dziewczyny, Wasze wcześniejsze posty na temat zamówień z kat 01, u mnie tak jak u większości z Was troszke słabiej, jak narazie na 200 zl, na I termin i tak może być, załapię się i na prezent, może na kolejne dwa terminy będzie lepiej...

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-12-26 o 20:49 Powód: post pod postem
83evelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 19:24   #4649
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
andziat
Nie, przynajmniej ja nie widziałam
Dzięki

Kiedyś czytałam, że aby być w Avonie wystarczy raz na rok złożyć zamówienie ale na 150zł czyli być aktywną konsultantką czy można nawet na mniejszą kwotę ?
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 19:26   #4650
dwi071
Doncia

Szkoda że w 17 nie zapisałam sie do AVON, wolałabym te filiżanki n iż tester do skóry. A może któraś z Was ma te filiżanki na zbyciu??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości