WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-03-26, 15:42   #4621
Marie Madeleine
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 279
Send a message via Skype™ to Marie Madeleine
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Dziêkujê za zainteresowanie moj± spraw±

Tak wiem oczywi¶cie ,¿e muszê zrobiæ badania! Na pewno na tarczyce, czy czego¶ mi nie brakuje w organizmie, b±d¼ w³a¶nie hormony. Tylko z tymi hormonami muszê dowiedzieæ siê jeszcze od ginekologa czy mogê robiæ jak za¿ywam anty czy mam odstawiæ ( z tym akurat nie bêdê mia³a problemu jak trzeba bêdzie - dla w³osów wszystko! )

Tabletki "specjalistyczne" na w³osy za¿ywam nieca³y miesi±c - INNEOV - wiêc jak za kolejny miesi±c nie bêdzie ¿adnych rezultatów to skupiê siê na szukaniu problemu wewn±trz organizmu! Chocia¿ bardzo siê zdziwiê jak oka¿e siê ,¿e jestem chora , gdy¿ ja nie wiem nawet czym jest ból g³owy b±d¼ przeziêbienie a moj± najgorsz± chorob± by³a ospa. Mam du¿e szczê¶cie je¶li chodzi o zdrowie, ale nigdy nie wiadomo co i kiedy mo¿e siê wydarzyæ.

Dziêkujê Wam wszystkim za pomoc i wsparcie bo niby to tylko w³osy i ludzie maj± baaardzo powa¿ne problemy w ¿yciu, ale jak siê jest kobiet± to chce siê jak najlepiej wygl±daæ.
Marie Madeleine jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-26, 15:45   #4622
nombre
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 074

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê za zainteresowanie moj± spraw±

Tak wiem oczywi¶cie ,¿e muszê zrobiæ badania! Na pewno na tarczyce, czy czego¶ mi nie brakuje w organizmie, b±d¼ w³a¶nie hormony. Tylko z tymi hormonami muszê dowiedzieæ siê jeszcze od ginekologa czy mogê robiæ jak za¿ywam anty czy mam odstawiæ ( z tym akurat nie bêdê mia³a problemu jak trzeba bêdzie - dla w³osów wszystko! )

Tabletki "specjalistyczne" na w³osy za¿ywam nieca³y miesi±c - INNEOV - wiêc jak za kolejny miesi±c nie bêdzie ¿adnych rezultatów to skupiê siê na szukaniu problemu wewn±trz organizmu! Chocia¿ bardzo siê zdziwiê jak oka¿e siê ,¿e jestem chora , gdy¿ ja nie wiem nawet czym jest ból g³owy b±d¼ przeziêbienie a moj± najgorsz± chorob± by³a ospa. Mam du¿e szczê¶cie je¶li chodzi o zdrowie, ale nigdy nie wiadomo co i kiedy mo¿e siê wydarzyæ.

Dziêkujê Wam wszystkim za pomoc i wsparcie bo niby to tylko w³osy i ludzie maj± baaardzo powa¿ne problemy w ¿yciu, ale jak siê jest kobiet± to chce siê jak najlepiej wygl±daæ.

INNEOV skladowo sa bardzo ubogie. Za wypadanie w³osów zwykle odpowiedzialne sa androgeny, ¿eby je zbadac nie musisz odstawiac tabletek.
nombre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-26, 17:04   #4623
Asji
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 731

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine
Tabletki "specjalistyczne" na w³osy za¿ywam nieca³y miesi±c - INNEOV - wiêc jak za kolejny miesi±c nie bêdzie ¿adnych rezultatów to skupiê siê na szukaniu problemu wewn±trz organizmu!
Myslê, ¿e na dzia³anie takich tabletek trzeba poczekaæ trochê d³u¿ej. Revalid powinien dawaæ jakie¶ efekty ju¿ po 1miesi±cu, ale to tylko teoria, moja znajoma bra³a je blisko pó³ roku i dopiero wtedy zauwa¿y³a poprawê, dermatolog te¿ powiedzia³a mi, ¿e musi min±æ min.3 miesi±ce... Inneov pewnie ma podobny czas dzia³ania.
Cytat:
Napisane przez nombre
INNEOV skladowo sa bardzo ubogie
Naprawdê? Nie znam siê na sk³adach, ale w³a¶nie kilka dni temu moja lekarka mi je poleci³a
Asji jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-26, 18:47   #4624
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asji Poka¿ wiadomo¶æ
Myslê, ¿e na dzia³anie takich tabletek trzeba poczekaæ trochê d³u¿ej. Revalid powinien dawaæ jakie¶ efekty ju¿ po 1miesi±cu, ale to tylko teoria, moja znajoma bra³a je blisko pó³ roku i dopiero wtedy zauwa¿y³a poprawê, dermatolog te¿ powiedzia³a mi, ¿e musi min±æ min.3 miesi±ce... Inneov pewnie ma podobny czas dzia³ania.

Naprawdê? Nie znam siê na sk³adach, ale w³a¶nie kilka dni temu moja lekarka mi je poleci³a
Tak. Ca³y "cudowny " sk³ad to cynk, tauryna i katechiny. Cynk wole kupic osobno, katechiny sa zawarte w zielonej herbacie. moim zdaniem troche malo jak na tak drogi specyfik.
Stary 2012-03-26, 19:19   #4625
claudiiin
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 997

Cytat:
Bierzesz je ca³y czas czy odstawi³a¶? Je¶li odstawi³a¶ to jak najbardziej mog³o to spowodowaæ wzmo¿one wypadanie, je¶li bierzesz dalej to wydaje mi siê, ¿e raczej nie...Ale mo¿e kto¶ bardziej zorientowany siê jeszcze wypowie? Ja nie jestem ekspertem je¶li chodzi o tabletki anty
Biore caly czas...

Cytat:
Je¶li wcze¶niej ju¿ jej u¿ywa³a¶ i nie by³o problemu to wydaje mi siê, ¿e ma³o prawdopodobne, ¿e to przez farbê. 3 tygodnie to jeszcze nie tak d³ugo, mo¿e to tylko os³abienie po zimie?
Teraz juz sie z tego zrobil prawie miesiac i bez poprawy, dzis wypadlo 190 wlosow przy myciu Jestem coraz bardziej przerazona, jutro chyba pojade na badania... Bo suplementy lykam juz z 4 miesiace

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Poka¿ wiadomo¶æ
Niestety w³osy w dalszym ci±gu mi lec±. Leczê niedoczynno¶æ tarczycy od 3 miesiêcy, wyniki s± prawie dobre. Mam nadziejê, ¿e w koñcu ilo¶æ wypadaj±cych w³osów zmaleje.
Co zauwa¿y³am - w moim przypadku chyba du¿o lepiej od revalidu dzia³a ha-panoten. Na paznokcie na pewno.
Ha-Pantoten ma fajny sklad, kiedys go lykalam i nie mialam takich problemow z wypadaniem Na pewno gdy wyniki sie unormuja to z czasem z wloskami tez bedzie coraz lepiej. Dobrze, ze znasz przyczyne, ja czuje ze u mnie nic nie wyjdzie w badaniach i wlosy beda sobie leciec dalej, zawsze tak jest w moim przypadku

Cytat:
Napisane przez Marie Madeleine Poka¿ wiadomo¶æ
Zaraz muszê i¶æ umyæ w³osy i panicznie siê boje ile znów wyjdzie
Tez tak mam... Do konca lutego dbanie o wlosy i wszelkie maseczki itd. sprawialy mi przyjemnosc, a teraz jak mysle o myciu to juz widze oczyma wyobrazni te k³êby wlosow w wannie i mi sie wszystkiego odechciewa

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:17   #4626
Cathless
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 552
GG do Cathless

Powtórzy³am badanie tsh po nieca³ym pó³ roku...

W pa¼dzierniku wynosi³y 2,3
Teraz- 3,4
(norma 0.3500-4.9400)
Cathless jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-26, 20:55   #4627
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nombre
Tak. Ca³y "cudowny " sk³ad to cynk, tauryna i katechiny. Cynk wole kupic osobno, katechiny sa zawarte w zielonej herbacie. moim zdaniem troche malo jak na tak drogi specyfik.
No to dobrze, ¿e jeszcze nie kupi³am. Na razie siê wstrzymam... dziêki za u¶wiadomienie
Cytat:
Napisane przez claudiiin
Teraz juz sie z tego zrobil prawie miesiac i bez poprawy, dzis wypadlo 190 wlosow przy myciu Jestem coraz bardziej przerazona, jutro chyba pojade na badania... Bo suplementy lykam juz z 4 miesiace
A jakie suplementy dok³adnie bierzesz? S³ysza³am, ¿e czasem po 1-2 miesi±cach brania stare, s³absze w³osy zaczynaj± siê ewakuowaæ i na ich miejsce wyrastaj± nowe, mocniejsze, ale u Ciebie zaczê³y wypadaæ po 3miesiacach wiêc to chyba nie o to chodzi... My¶lê, ¿e dobrze bêdzie zrobiæ te badania, a nu¿ co¶ siê wyja¶ni?
Nie martw siê, bêdzie dobrze (moja mama twierdzi, ¿e w³osy wylatuj±, ja siê tym denerwujê, i w³osy wylatuj± jeszcze bardziej z tego stresu, kó³ko siê zamyka, tak¿e bez nerwów...).
Cytat:
Napisane przez claudiiin
Do konca lutego dbanie o wlosy i wszelkie maseczki itd. sprawialy mi przyjemnosc, a teraz jak mysle o myciu to juz widze oczyma wyobrazni te k³êby wlosow w wannie i mi sie wszystkiego odechciewa
Mam tak samo. We wrze¶niu zaczê³am u¿ywaæ olejki, a za parê tygodni musia³am odstawiæ, bo ka¿dy dodatkowy kosmetyk na³o¿ony na w³osy powoduje mechaniczne wyrywanie s³abiutkich w³osów Teraz u¿ywam tylko szampon + od¿ywkê (bez niej nie rozczesa³abym w³osów).
Cytat:
Napisane przez Cathless
Powtórzy³am badanie tsh po nieca³ym pó³ roku...

Teraz- 3,4
(norma 0.3500-4.9400)
My¶lê, ¿e Twój ostatni wynik jest trochê za wysoki. Konsultowa³a¶ go z lekarzem?
Stary 2012-03-26, 22:13   #4628
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 491

Cytat:
Napisane przez Cathless Poka¿ wiadomo¶æ
Teraz- 3,4
(norma 0.3500-4.9400)
Tê normê mo¿na sobie o kant ty³ka pot³uc. Wynik 3,4 jest zdecydowanie za wysoki, je¶li odczuwasz objawy.
Stary 2012-03-26, 23:35   #4629
claudiiin
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 997

Cytat:
A jakie suplementy dok³adnie bierzesz? S³ysza³am, ¿e czasem po 1-2 miesi±cach brania stare, s³absze w³osy zaczynaj± siê ewakuowaæ i na ich miejsce wyrastaj± nowe, mocniejsze, ale u Ciebie zaczê³y wypadaæ po 3miesiacach wiêc to chyba nie o to chodzi... My¶lê, ¿e dobrze bêdzie zrobiæ te badania, a nu¿ co¶ siê wyja¶ni?
Nie martw siê, bêdzie dobrze (moja mama twierdzi, ¿e w³osy wylatuj±, ja siê tym denerwujê, i w³osy wylatuj± jeszcze bardziej z tego stresu, kó³ko siê zamyka, tak¿e bez nerwów...).
Najpierw lykalam Doppelherz Aktiv ze skrzypem, a od okolo 4 tygodni zamiast tego biore Humavit ze skrzypem i pokrzywa, do tego olej z wiesiolka/olej lniany w kapsulkach, magnez+wit. B6, od niedawna cynk i wit. C. Przedtem bralam tez witamine B12, teraz na razie juz nie. Oprocz tego gdy mam na 8 zajecia albo musze postawic sie na nogi to pije Plusssz Active - multiwitaminka z kofeina ale to nie codziennie.
Masz racje z tymi nerwami - ja sie ciagle czyms niestety denerwuje albo sie wkurzam, taki juz mam charakter Dodatkowo zyje w stresogennym srodowisku - i w domu, i na studiach (trudny kierunek). A wiadomo ze stres poteguje wypadanie...

Cytat:
Mam tak samo. We wrze¶niu zaczê³am u¿ywaæ olejki, a za parê tygodni musia³am odstawiæ, bo ka¿dy dodatkowy kosmetyk na³o¿ony na w³osy powoduje mechaniczne wyrywanie s³abiutkich w³osów Teraz u¿ywam tylko szampon + od¿ywkê (bez niej nie rozczesa³abym w³osów)
Przykre to... Pomijajac juz sama przyjemnosc dbania o wlosy, moje jednak sa teraz w ciut gorszej kondycji i pusza sie - doslownie prosza sie o oleje. Ponadto wszelkie nawilzajace maski-odzywki z dodatkami zostawione na wlosach na dluzej niz chwile powoduja ze wlosow wylatuje wiecej. A do tego nakupowalam pelno tych polproduktow i olejow i teraz stoja, a niektore oleje maja juz krotki termin waznosci
Z odzywka mam to samo - jest konieczna.

Jutro jade na badania - Fe, TIBC, ferrytyna, TSH, p/c anty-TPO, Mg, OB i bad. moczu. Morfologie mam w normie. Moze znajdzie sie przyczyna.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:59   #4630
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin
Masz racje z tymi nerwami - ja sie ciagle czyms niestety denerwuje albo sie wkurzam, taki juz mam charakter Dodatkowo zyje w stresogennym srodowisku - i w domu, i na studiach (trudny kierunek). A wiadomo ze stres poteguje wypadanie...
I dlatego warto wrzuciæ na luz
Ja przechodzi³am to samo, zw³aszcza na pierwszych 3 latach studiów mia³am mnóstwo stresów. Teraz z kolei stresujê siê magisterk±, której nie mogê napisaæ i prac±, której nie mogê znale¼æ
Ze stresem jest ten problem, ¿e nie zawsze jest ³atwo rozpoznaæ, ¿e to on akurat jest przyczyn± wypadania. Dermatolo¿ka ostatnio mówi³a mi, ¿e w przypadku stresu, tak samo jak przy anemii, w³osy wypadaj± dopiero po 1-3miesi±cach wiêc ciêzko skojarzyæ ze sob± te fakty.
Cytat:
A do tego nakupowalam pelno tych polproduktow i olejow i teraz stoja, a niektore oleje maja juz krotki termin waznosci
Ja odda³am dwie buteleczki siostrze, a reszta te¿ stoi
Cytat:
Jutro jade na badania - Fe, TIBC, ferrytyna, TSH, p/c anty-TPO, Mg, OB i bad. moczu. Morfologie mam w normie. Moze znajdzie sie przyczyna.
Daj znaæ jak bêd± wyniki ja dzi¶ zarejestrowa³am siê do lekarza i jutro idê po skierowania.

Edytowane przez Asji
Czas edycji: 2012-03-27 o 16:01
Stary 2012-03-27, 16:16   #4631
Cathless
Rozeznanie

GG do Cathless

Cytat:

My¶lê, ¿e Twój ostatni wynik jest trochê za wysoki. Konsultowa³a¶ go z lekarzem?
Jeszcze nie. Mam zamiar i¶æ w nastêpnym tygodniu. Teraz mam szko³ê i nie za bardzo mogê opuszczaæ kolejnych godzin...
Najgorsze jest to, ¿e ju¿ po pierwszym badaniu mówi³am lekarzowi, ¿e co¶ jest nie tak, bo odczuwam te objawy to on mnie wy¶mia³ mówi±c, ¿e sobie to wmawiam.... Teraz bojê siê i¶æ, bo nie zniosê chyba drugiej takiej sytuacji...
Stary 2012-03-27, 18:03   #4632
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cathless
Jeszcze nie. Mam zamiar i¶æ w nastêpnym tygodniu. Teraz mam szko³ê i nie za bardzo mogê opuszczaæ kolejnych godzin...
Najgorsze jest to, ¿e ju¿ po pierwszym badaniu mówi³am lekarzowi, ¿e co¶ jest nie tak, bo odczuwam te objawy to on mnie wy¶mia³ mówi±c, ¿e sobie to wmawiam.... Teraz bojê siê i¶æ, bo nie zniosê chyba drugiej takiej sytuacji...
Nie wiem sk±d siê tacy ignoranci w¶ród lekarzy bior± Idziesz do ogólnego czy od razu do endokrynologa?
Ja mia³am identyczn± sytuacjê. Robi³am TSH jakie¶ pó³ roku temu i mia³am wynik ok.2,5 (ju¿ dok³adnej liczby nie pamiêtam). Wszystkie objawy wskazywa³y, ¿e co¶ jest nie tak z tarczyc±. Posz³am prywatnie do endo, zap³aci³am 100z³ i co? Babka rzek³a mi, ¿e wszystko jest ok i ¿e ewentualnie mogê sobie zbadaæ poziom potasu i wapnia Ehh.. objawy mam do tej pory, dosz³y jeszcze problemy z miesi±czk±. Nie wiem co ma siê jeszcze staæ ¿eby kto¶ wreszcie mi pomóg³
Stary 2012-03-27, 18:37   #4633
Cathless
Rozeznanie

GG do Cathless

Cytat:
Nie wiem sk±d siê tacy ignoranci w¶ród lekarzy bior± Idziesz do ogólnego czy od razu do endokrynologa?
Ja mia³am identyczn± sytuacjê. Robi³am TSH jakie¶ pó³ roku temu i mia³am wynik ok.2,5 (ju¿ dok³adnej liczby nie pamiêtam). Wszystkie objawy wskazywa³y, ¿e co¶ jest nie tak z tarczyc±. Posz³am prywatnie do endo, zap³aci³am 100z³ i co? Babka rzek³a mi, ¿e wszystko jest ok i ¿e ewentualnie mogê sobie zbadaæ poziom potasu i wapnia Ehh.. objawy mam do tej pory, dosz³y jeszcze problemy z miesi±czk±. Nie wiem co ma siê jeszcze staæ ¿eby kto¶ wreszcie mi pomóg³
Dok³adnie. Strasznie mnie to wkurza.
Ja najpierw pójdê do ogólnego z mam±, zobaczê co powie. Mo¿e nawet jutro, bo nie wiem czy dam radê czekaæ kolejny tydzieñ...Jestem coraz bardziej za³amana...
Do prywatnego endokrynologa raczej nie mam co liczyæ. Moi rodzice uwa¿aj±, ¿e to lekarz ma zawsze racjê, bo przecie¿ skoñczy³ studia itp.
Stary 2012-03-27, 19:07   #4634
Marie Madeleine
Zadomowienie

Dziewczyny jaki¶ cud!

Nie chcê siê zbyt wcze¶nie cieszyæ, ale ka¿dy taki dzieñ siê liczy. Dzi¶ wypad³o mi razem z myciem co¶ oko³o 50 w³osów, mo¿e troszkê wiêcej je¶li gdzie¶ co¶ uciek³o niezauwa¿onego Po tylu tygodniach a nawet miesi±cach to bardzo mi³e uczucie. Rano przy pierwszym czesaniu nie chcia³am siê cieszyæ bo stwierdzi³am ,¿e po basenie wyjdzie to co zawsze wychodzi a tu taka niespodzianka. Mam nadziejê ,¿e mo¿e mój organizm odwdziêcza mi siê za moja dieta i wszystko co dla niego robiê

Tak¿e liczê ,¿e w nastêpnych dniach tak¿e bêdzie dobrze a z czasem siê unormuje ( mi³o by by³o, gdybym nie musia³a za miesi±c biegaæ po lekarzach ) i to nie tylko jeden dzieñ.

Wam tak¿e ¿yczê takich dni, które daj± tyle nadziei
Stary 2012-03-27, 20:48   #4635
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcê siê zbyt wcze¶nie cieszyæ, ale ka¿dy taki dzieñ siê liczy. Dzi¶ wypad³o mi razem z myciem co¶ oko³o 50 w³osów, mo¿e troszkê wiêcej je¶li gdzie¶ co¶ uciek³o niezauwa¿onego Po tylu tygodniach a nawet miesi±cach to bardzo mi³e uczucie. Rano przy pierwszym czesaniu nie chcia³am siê cieszyæ bo stwierdzi³am ,¿e po basenie wyjdzie to co zawsze wychodzi a tu taka niespodzianka. Mam nadziejê ,¿e mo¿e mój organizm odwdziêcza mi siê za moja dieta i wszystko co dla niego robiê
Super Dobrze jest przeczytaæ choæ jeden pozytywny post w¶ród tych naszych narzekañ
Stary 2012-03-28, 19:24   #4636
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Super Dobrze jest przeczytaæ choæ jeden pozytywny post w¶ród tych naszych narzekañ
Dziêki i mam nadziejê ,¿e ten stan siê utrzyma i bêdzie polepsza³ a jutro przy myciu znów siê nie za³amiê!

Mam jeszcze takie pytanie - zachêcona pozytywnymi opiniami na temat picia dro¿d¿y i ich dzia³ania , oraz tego wszystkiego co w sobie zawieraj± od dzi¶ zaczê³am je piæ. Mam zamiar kontynuowaæ kuracjê do momentu powrotu do kraju. Moje pytanie to czy która¶ z Was ju¿ to stosowa³a i czy co¶ pomog³o ?

Z braku tutaj wielu rzeczy chwytam siê wszystkiego co dostêpne i naturalne by nie faszerowaæ siê chemi±.
Stary 2012-03-28, 20:18   #4637
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Mam jeszcze takie pytanie - zachêcona pozytywnymi opiniami na temat picia dro¿d¿y i ich dzia³ania , oraz tego wszystkiego co w sobie zawieraj± od dzi¶ zaczê³am je piæ. Mam zamiar kontynuowaæ kuracjê do momentu powrotu do kraju. Moje pytanie to czy która¶ z Was ju¿ to stosowa³a i czy co¶ pomog³o ?
Ja te¿ kiedy¶ pi³am, nieregularnie, jak akurat pamiêta³am ¿eby kupiæ to pi³am, jak zapomnia³am - nie pi³am. Nie zauwa¿y³am ¿adnej ró¿nicy je¶li chodzi o w³osy, cera mi siê tylko poprawi³a. W w±tku o dro¿d¿ach jest du¿o opinii, na pewno warto poczytaæ choæ w±tek ze wzglêdu na objêto¶æ nie zachêca
Jedna rzecz, któr± muszê napisaæ: po dzisiejszej wizycie u lekarza mam w±tpliwo¶ci przez ile mo¿na tak± dro¿d¿ow± kuracjê prowadziæ. Dziewczyny z dro¿d¿owego w±tku twierdz±, ¿e witamina B zawarta w dro¿d¿ach nie kumuluje siê w organizmie, a mój lekarz na wie¶æ, ¿e od d³u¿eszgo czasu za¿ywam suplementy z witaminami z tej grupy kaza³ mi je odstawiæ i stwierdzi³, ¿e wit.B w zbyt du¿ych ilo¶ciach mo¿e spowodowaæ zaburzenia neurologiczne Tak¿e hmmmm... Picie dro¿d¿y co kilka dni pewnie nie bêdzie mia³o ¿adnych skutków ubocznych, ale codzienne? Sama nie wiem.
Stary 2012-03-28, 20:40   #4638
narjia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 536

Cytat:
Ja te¿ kiedy¶ pi³am, nieregularnie, jak akurat pamiêta³am ¿eby kupiæ to pi³am, jak zapomnia³am - nie pi³am. Nie zauwa¿y³am ¿adnej ró¿nicy je¶li chodzi o w³osy, cera mi siê tylko poprawi³a. W w±tku o dro¿d¿ach jest du¿o opinii, na pewno warto poczytaæ choæ w±tek ze wzglêdu na objêto¶æ nie zachêca
Jedna rzecz, któr± muszê napisaæ: po dzisiejszej wizycie u lekarza mam w±tpliwo¶ci przez ile mo¿na tak± dro¿d¿ow± kuracjê prowadziæ. Dziewczyny z dro¿d¿owego w±tku twierdz±, ¿e witamina B zawarta w dro¿d¿ach nie kumuluje siê w organizmie, a mój lekarz na wie¶æ, ¿e od d³u¿eszgo czasu za¿ywam suplementy z witaminami z tej grupy kaza³ mi je odstawiæ i stwierdzi³, ¿e wit.B w zbyt du¿ych ilo¶ciach mo¿e spowodowaæ zaburzenia neurologiczne Tak¿e hmmmm... Picie dro¿d¿y co kilka dni pewnie nie bêdzie mia³o ¿adnych skutków ubocznych, ale codzienne? Sama nie wiem.
Ja kiedy¶ przez d³u¿szy czas pi³am skrzyp (nie na w³osy, wtedy jeszcze nie mia³am z nimi problemów) i poniewa¿ on wyp³ukuje B, to pi³am wtedy ca³± kostkê dro¿d¿y codziennie, nic mi siê nie sta³o
Wiêc mo¿e dobrze na wszelki wypadek wypiæ od czasu do czasu co¶ w³a¶nie moczopêdnego np pokrzywa, czy skrzyp w³a¶nie, zreszt± nawet kawa przecie¿ te¿ sporo wyp³ukuje
Z tego co ja wiem z grupy to tylko B12 kumuluje siê w organizmie, a B6 jest toksyczna w naprawdê du¿ych dawkach, reszta siê bez problemu z moczem wydala .
Poza tym, my¶lê, ¿e to co innego witamina B w suplemencie, a co innego w wypitych dro¿d¿ach, to tak jakby siê z po¿ywieniem przyjmowa³o wiec chyba nie jest tak ³atwo przedobrzyæ.
narjia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:47   #4639
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez narjia Poka¿ wiadomo¶æ
Wiêc mo¿e dobrze na wszelki wypadek wypiæ od czasu do czasu co¶ w³a¶nie moczopêdnego np pokrzywa, czy skrzyp w³a¶nie, zreszt± nawet kawa przecie¿ te¿ sporo wyp³ukuje

Ja za tygodnie wracam do kraju i te 3 tygodnie mam zamiar piæ codziennie oko³o 10 g czyli 1/4 kostki. Pijê od jakiego¶ czasu pokrzywê wiêc chyba nie przedobrze a mo¿e nawet uzupe³niê jakie¶ braki bo oprócz INNEOV nie biorê innych suplementów, ale dziêki za troskê

Po trzech tygodniach odstawiê i zobaczê co zaleci trycholog
Stary 2012-03-28, 21:19   #4640
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez narija
Z tego co ja wiem z grupy to tylko B12 kumuluje siê w organizmie, a B6 jest toksyczna w naprawdê du¿ych dawkach, reszta siê bez problemu z moczem wydala
Ja ju¿ mam niez³y mêtlik w g³owie Szkoda, ¿e nie przyzna³am siê lekarzowi, ¿e pijam dro¿d¿e, ciekawe co by powiedzia³.
W ka¿dym razie, mam zamiar od czasu do czasu jeszcze siê napiæ (ze wzglêdu na cerê, bo ju¿ po 1 du¿ym kubku jest poprawa, nawet jak siê czekolady najem).
Stary 2012-03-29, 09:12   #4641
fiaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 250

a ja ju¿ nie wiem co mam robiæ. dbam o te w³osy jak g³upia, po¶wiêcam im mnóstwo czasu i pieniêdzy, a i tak mam wra¿enie ¿e po chwilowych wzlotach jest coraz gorzej.

czy która¶ z Was ³ysieje szczególnie na obszarze grzywki? co z tym robicie? nie ma szans zebym wysz³a z domu bez nanogenu... szczególnie gdy teraz tak wieje, wystarczy jeden podmuch i ods³ania siê moje coraz bardziej ³yse czo³o..

pijê dro¿d¿e od 2 msc, pokrzywe wraz z innymi zio³ami z przerwami od pa¼dziernika, hormony mam w porz±dku. wcieram od miesi±ca jantar, ju¿ od d³u¿szego czasu wodê pokrzywow± i alpicort. od paru dni wziê³am siê za jagody acai, czekam te¿ a¿ na dozie pojawi siê spirulina i te¿ zacznê j± braæ. jedynie lekk± poprawê widzia³am po palmie, ale przerwa³am jej branie w obawie o moje pó¼niejsze zdrowie - w sensie bojê siê czy nie bêdzie mia³a d³ugofalowych efektów ubocznych na mój organizm - ci±¿a w przysz³o¶ci itp
trichologiê mia³am, mezoterapiê mia³am. by³am u homeopaty.
na d³u¿sz± metê nic siê nie sprawdzi³o
co jeszcze mi zosta³o?

Edytowane przez fiaa
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:14
fiaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:36   #4642
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiaa Poka¿ wiadomo¶æ
a ja ju¿ nie wiem co mam robiæ. dbam o te w³osy jak g³upia, po¶wiêcam im mnóstwo czasu i pieniêdzy, a i tak mam wra¿enie ¿e po chwilowych wzlotach jest coraz gorzej.

czy która¶ z Was ³ysieje szczególnie na obszarze grzywki? co z tym robicie? nie ma szans zebym wysz³a z domu bez nanogenu... szczególnie gdy teraz tak wieje, wystarczy jeden podmuch i ods³ania siê moje coraz bardziej ³yse czo³o..

pijê dro¿d¿e od 2 msc, pokrzywe wraz z innymi zio³ami z przerwami od pa¼dziernika, hormony mam w porz±dku. wcieram od miesi±ca jantar, ju¿ od d³u¿szego czasu wodê pokrzywow± i alpicort. od paru dni wziê³am siê za jagody acai, czekam te¿ a¿ na dozie pojawi siê spirulina i te¿ zacznê j± braæ. jedynie lekk± poprawê widzia³am po palmie, ale przerwa³am jej branie w obawie o moje pó¼niejsze zdrowie - w sensie bojê siê czy nie bêdzie mia³a d³ugofalowych efektów ubocznych na mój organizm - ci±¿a w przysz³o¶ci itp
trichologiê mia³am, mezoterapiê mia³am. by³am u homeopaty.
na d³u¿sz± metê nic siê nie sprawdzi³o
co jeszcze mi zosta³o?
To co opisujesz wyglada na androgenowe. A jak z odrastaniem w³osów u ciebie?
Stary 2012-03-29, 10:11   #4643
fiaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 250

nombre, tricholog powiedzia³a to samo, kiedy zobaczy³ ¿e mam delikatnie podwy¿szon± prolaktynê. przepisa³a mi bromergon i spironol który bra³am pó³ roku, nic to nie da³o. oprócz tego loxon 5%, który spowowdowa³ wielkie lnienie i ¿adnego odrostu. poza tym, konsultowa³am to z moj± ginekolog oraz endokrynolog, które by³y przeciwne braniu tych leków, mimo to jak mówiê przez pó³ roku to bra³am.
i nic.
odrost? je¶li jest, to by³ po palmie i po pokrzywie, i to na skroniach, na zakolach. nigdzie poza tym i nigdy nie na d³u¿sz± metê.
mój tata wy³ysia³ w wieku 25 lat i tu te¿ doszukuj± siê przyczyny, ale przecie¿ ile dziewczyn ma ³ysych ojców a same maj± ³adne w³osy..
fiaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:20   #4644
nombre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiaa Poka¿ wiadomo¶æ
nombre, tricholog powiedzia³a to samo, kiedy zobaczy³ ¿e mam delikatnie podwy¿szon± prolaktynê. przepisa³a mi bromergon i spironol który bra³am pó³ roku, nic to nie da³o. oprócz tego loxon 5%, który spowowdowa³ wielkie lnienie i ¿adnego odrostu. poza tym, konsultowa³am to z moj± ginekolog oraz endokrynolog, które by³y przeciwne braniu tych leków, mimo to jak mówiê przez pó³ roku to bra³am.
i nic.
odrost? je¶li jest, to by³ po palmie i po pokrzywie, i to na skroniach, na zakolach. nigdzie poza tym i nigdy nie na d³u¿sz± metê.
mój tata wy³ysia³ w wieku 25 lat i tu te¿ doszukuj± siê przyczyny, ale przecie¿ ile dziewczyn ma ³ysych ojców a same maj± ³adne w³osy..

To byc moze masz nadwrazliwosc mieszków na DHT. Dziwne loxon powinien pomóc.Spróbuj pestek dyni, na andrgenowym watku jest o nich mowa.
Stary 2012-03-29, 15:02   #4645
Marie Madeleine
Zadomowienie

Ju¿ siê cieszy³am ,¿e jest lepiej za to dzisiaj moje w³osy "nadrobi³y"
Przera¿aj± mnie te ilo¶ci, nie mogê siê doczekaæ ju¿ wizyty i badañ by chocia¿ wiedzieæ czym to jest spowodowane.
Stary 2012-03-29, 15:31   #4646
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Ju¿ siê cieszy³am ,¿e jest lepiej za to dzisiaj moje w³osy "nadrobi³y"
Przera¿aj± mnie te ilo¶ci, nie mogê siê doczekaæ ju¿ wizyty i badañ by chocia¿ wiedzieæ czym to jest spowodowane.
Badania na pewno co¶ wyja¶ni±, g³owa do góry
Ja dzi¶ rano by³am na badaniach, a jutro idê na konsultacje. Ju¿ sobie nawkrêca³am, ¿e co¶ z³ego wyjdzie, zw³aszcza, ¿e naprawdê czujê siê kiepsko (ostatnio ci±g³a senno¶æ, ci¶nienie 102/65, pielêgniarka poradzi³a mi zwi±zaæ siê z kim¶ kto bêdzie mnie czêsto wnerwiaæ ).
Stary 2012-03-29, 16:52   #4647
Marie Madeleine
Zadomowienie

Cytat:
Badania na pewno co¶ wyja¶ni±, g³owa do góry
Ja dzi¶ rano by³am na badaniach, a jutro idê na konsultacje. Ju¿ sobie nawkrêca³am, ¿e co¶ z³ego wyjdzie, zw³aszcza, ¿e naprawdê czujê siê kiepsko (ostatnio ci±g³a senno¶æ, ci¶nienie 102/65, pielêgniarka poradzi³a mi zwi±zaæ siê z kim¶ kto bêdzie mnie czêsto wnerwiaæ ).
Daj znaæ jutro jak po konsultacji, czy co¶ siê wyja¶nia. Ja podejrzewam ,¿e czeka mnie wielka ilo¶æ badañ bo ja po prostu czujê siê fantastycznie! I jak ostatni raz siê bada³am ( fakt by³o to z dwa lata temu ;/ ) to zawsze idealne mam wyniki. Ostatnio mówiê ,¿e wola³abym byæ chora na co¶ by wiedzieæ z czego mi te w³osy lec±, ale nie ma co krakaæ. Czyta³am o wielu chorobach i oprócz wypadania w³osów nie mam nigdy jakichkolwiek objawów. Jak ogl±dam g³owê to pociesza mnie fakt ,¿e widzê do¶æ du¿o nowych w³osów - takie stercz±ce antenki jak kto¶ tak ju¿ tu to nazwa³

A Tobie rosn± nowe w³oski?

G³owa do góry - lekarz znajdzie w koñcu przyczynê i musz± skoñczyæ siê te problemy
Stary 2012-03-29, 19:13   #4648
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Ja podejrzewam ,¿e czeka mnie wielka ilo¶æ badañ bo ja po prostu czujê siê fantastycznie!
Na pocz±tek pewnie wystarczy kilka podstawowych: ¿elazo, kreatynina, morfologia, TSH...Wiesz, je¶li oka¿e siê, ¿e wyniki s± dobre to przynajmniej bêdzie mo¿na czê¶æ "wewnêtrznych" przyczyn wypadania w³osów wykluczyæ, a to ju¿ jakie¶ u³atwienie.
Cytat:
widzê do¶æ du¿o nowych w³osów - takie stercz±ce antenki jak kto¶ tak ju¿ tu to nazwa³
Bardzo dobry objaw Marz± mi siê takie, niestety póki co u mnie nowych w³osków brak, na razie tylko stare kontynuuj± ewakuacjê...
Stary 2012-03-29, 20:19   #4649
Cathless
Rozeznanie

GG do Cathless

By³am u lekarza z wynikami tsh. Powiedzia³, ¿e wynik mam w porz±dku.
Zaleci³ mi powtórzenie morfologii i badanie glukozy...
Skoñczy³y mi sie ampu³ki z seboradin.
Mo¿ecie mi co¶ poleciæ (ampu³ki, wcierki )?
Stary 2012-03-29, 20:31   #4650
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 742

ja teraz kupi³am wcierkê Joanny z rzepy podobno bardzo dobra, zobaczymy mam nadzieje ze u mnie tez siê sprawdzi

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

ta--> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.