|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Dziêkujê za zainteresowanie moj± spraw±
![]() Tak wiem oczywi¶cie ,¿e muszê zrobiæ badania! Na pewno na tarczyce, czy czego¶ mi nie brakuje w organizmie, b±d¼ w³a¶nie hormony. Tylko z tymi hormonami muszê dowiedzieæ siê jeszcze od ginekologa czy mogê robiæ jak za¿ywam anty czy mam odstawiæ ( z tym akurat nie bêdê mia³a problemu jak trzeba bêdzie - dla w³osów wszystko! ) Tabletki "specjalistyczne" na w³osy za¿ywam nieca³y miesi±c - INNEOV - wiêc jak za kolejny miesi±c nie bêdzie ¿adnych rezultatów to skupiê siê na szukaniu problemu wewn±trz organizmu! Chocia¿ bardzo siê zdziwiê jak oka¿e siê ,¿e jestem chora , gdy¿ ja nie wiem nawet czym jest ból g³owy b±d¼ przeziêbienie a moj± najgorsz± chorob± by³a ospa. Mam du¿e szczê¶cie je¶li chodzi o zdrowie, ale nigdy nie wiadomo co i kiedy mo¿e siê wydarzyæ. Dziêkujê Wam wszystkim za pomoc i wsparcie bo niby to tylko w³osy i ludzie maj± baaardzo powa¿ne problemy w ¿yciu, ale jak siê jest kobiet± to chce siê jak najlepiej wygl±daæ. |
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 074
|
Cytat:
INNEOV skladowo sa bardzo ubogie. Za wypadanie w³osów zwykle odpowiedzialne sa androgeny, ¿eby je zbadac nie musisz odstawiac tabletek. |
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 731
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4625 | ||||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 997
|
Cytat:
Cytat:
Jestem coraz bardziej przerazona, jutro chyba pojade na badania... Bo suplementy lykam juz z 4 miesiaceCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
Powtórzy³am badanie tsh po nieca³ym pó³ roku...
W pa¼dzierniku wynosi³y 2,3 Teraz- 3,4 (norma 0.3500-4.9400) |
|
|
|
#4627 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw siê, bêdzie dobrze ![]() ).Cytat:
Teraz u¿ywam tylko szampon + od¿ywkê (bez niej nie rozczesa³abym w³osów).Cytat:
|
||||
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 491
|
Tê normê mo¿na sobie o kant ty³ka pot³uc
. Wynik 3,4 jest zdecydowanie za wysoki, je¶li odczuwasz objawy.
|
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 997
|
Cytat:
ale to nie codziennie.Masz racje z tymi nerwami - ja sie ciagle czyms niestety denerwuje albo sie wkurzam, taki juz mam charakter Dodatkowo zyje w stresogennym srodowisku - i w domu, i na studiach (trudny kierunek). A wiadomo ze stres poteguje wypadanie... Cytat:
![]() Z odzywka mam to samo - jest konieczna. Jutro jade na badania - Fe, TIBC, ferrytyna, TSH, p/c anty-TPO, Mg, OB i bad. moczu. Morfologie mam w normie. Moze znajdzie sie przyczyna.
|
|
|
#4630 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przechodzi³am to samo, zw³aszcza na pierwszych 3 latach studiów mia³am mnóstwo stresów. Teraz z kolei stresujê siê magisterk±, której nie mogê napisaæ i prac±, której nie mogê znale¼æ ![]() Ze stresem jest ten problem, ¿e nie zawsze jest ³atwo rozpoznaæ, ¿e to on akurat jest przyczyn± wypadania. Dermatolo¿ka ostatnio mówi³a mi, ¿e w przypadku stresu, tak samo jak przy anemii, w³osy wypadaj± dopiero po 1-3miesi±cach wiêc ciêzko skojarzyæ ze sob± te fakty. Cytat:
![]() Cytat:
ja dzi¶ zarejestrowa³am siê do lekarza i jutro idê po skierowania.
Edytowane przez Asji Czas edycji: 2012-03-27 o 16:01 |
|||
|
|
|
#4631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, ¿e ju¿ po pierwszym badaniu mówi³am lekarzowi, ¿e co¶ jest nie tak, bo odczuwam te objawy to on mnie wy¶mia³ mówi±c, ¿e sobie to wmawiam.... Teraz bojê siê i¶æ, bo nie zniosê chyba drugiej takiej sytuacji... |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idziesz do ogólnego czy od razu do endokrynologa?Ja mia³am identyczn± sytuacjê. Robi³am TSH jakie¶ pó³ roku temu i mia³am wynik ok.2,5 (ju¿ dok³adnej liczby nie pamiêtam). Wszystkie objawy wskazywa³y, ¿e co¶ jest nie tak z tarczyc±. Posz³am prywatnie do endo, zap³aci³am 100z³ i co? Babka rzek³a mi, ¿e wszystko jest ok i ¿e ewentualnie mogê sobie zbadaæ poziom potasu i wapnia
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja najpierw pójdê do ogólnego z mam±, zobaczê co powie. Mo¿e nawet jutro, bo nie wiem czy dam radê czekaæ kolejny tydzieñ...Jestem coraz bardziej za³amana... Do prywatnego endokrynologa raczej nie mam co liczyæ. Moi rodzice uwa¿aj±, ¿e to lekarz ma zawsze racjê, bo przecie¿ skoñczy³ studia itp. |
|
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jaki¶ cud!
Nie chcê siê zbyt wcze¶nie cieszyæ, ale ka¿dy taki dzieñ siê liczy. Dzi¶ wypad³o mi razem z myciem co¶ oko³o 50 w³osów, mo¿e troszkê wiêcej je¶li gdzie¶ co¶ uciek³o niezauwa¿onego Po tylu tygodniach a nawet miesi±cach to bardzo mi³e uczucie. Rano przy pierwszym czesaniu nie chcia³am siê cieszyæ bo stwierdzi³am ,¿e po basenie wyjdzie to co zawsze wychodzi a tu taka niespodzianka. Mam nadziejê ,¿e mo¿e mój organizm odwdziêcza mi siê za moja dieta i wszystko co dla niego robiê Tak¿e liczê ,¿e w nastêpnych dniach tak¿e bêdzie dobrze a z czasem siê unormuje ( mi³o by by³o, gdybym nie musia³a za miesi±c biegaæ po lekarzach ) i to nie tylko jeden dzieñ. Wam tak¿e ¿yczê takich dni, które daj± tyle nadziei
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze jest przeczytaæ choæ jeden pozytywny post w¶ród tych naszych narzekañ
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jeszcze takie pytanie - zachêcona pozytywnymi opiniami na temat picia dro¿d¿y i ich dzia³ania , oraz tego wszystkiego co w sobie zawieraj± od dzi¶ zaczê³am je piæ. Mam zamiar kontynuowaæ kuracjê do momentu powrotu do kraju. Moje pytanie to czy która¶ z Was ju¿ to stosowa³a i czy co¶ pomog³o ? Z braku tutaj wielu rzeczy chwytam siê wszystkiego co dostêpne i naturalne by nie faszerowaæ siê chemi±. |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedna rzecz, któr± muszê napisaæ: po dzisiejszej wizycie u lekarza mam w±tpliwo¶ci przez ile mo¿na tak± dro¿d¿ow± kuracjê prowadziæ. Dziewczyny z dro¿d¿owego w±tku twierdz±, ¿e witamina B zawarta w dro¿d¿ach nie kumuluje siê w organizmie, a mój lekarz na wie¶æ, ¿e od d³u¿eszgo czasu za¿ywam suplementy z witaminami z tej grupy kaza³ mi je odstawiæ i stwierdzi³, ¿e wit.B w zbyt du¿ych ilo¶ciach mo¿e spowodowaæ zaburzenia neurologiczne Tak¿e hmmmm... Picie dro¿d¿y co kilka dni pewnie nie bêdzie mia³o ¿adnych skutków ubocznych, ale codzienne? Sama nie wiem.
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 536
|
Cytat:
![]() Wiêc mo¿e dobrze na wszelki wypadek wypiæ od czasu do czasu co¶ w³a¶nie moczopêdnego np pokrzywa, czy skrzyp w³a¶nie, zreszt± nawet kawa przecie¿ te¿ sporo wyp³ukuje Z tego co ja wiem z grupy to tylko B12 kumuluje siê w organizmie, a B6 jest toksyczna w naprawdê du¿ych dawkach, reszta siê bez problemu z moczem wydala . Poza tym, my¶lê, ¿e to co innego witamina B w suplemencie, a co innego w wypitych dro¿d¿ach, to tak jakby siê z po¿ywieniem przyjmowa³o wiec chyba nie jest tak ³atwo przedobrzyæ.
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za tygodnie wracam do kraju i te 3 tygodnie mam zamiar piæ codziennie oko³o 10 g czyli 1/4 kostki. Pijê od jakiego¶ czasu pokrzywê wiêc chyba nie przedobrze a mo¿e nawet uzupe³niê jakie¶ braki bo oprócz INNEOV nie biorê innych suplementów, ale dziêki za troskê Po trzech tygodniach odstawiê i zobaczê co zaleci trycholog
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, ¿e nie przyzna³am siê lekarzowi, ¿e pijam dro¿d¿e, ciekawe co by powiedzia³.W ka¿dym razie, mam zamiar od czasu do czasu jeszcze siê napiæ (ze wzglêdu na cerê, bo ju¿ po 1 du¿ym kubku jest poprawa, nawet jak siê czekolady najem ).
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
a ja ju¿ nie wiem co mam robiæ. dbam o te w³osy jak g³upia, po¶wiêcam im mnóstwo czasu i pieniêdzy, a i tak mam wra¿enie ¿e po chwilowych wzlotach jest coraz gorzej.
czy która¶ z Was ³ysieje szczególnie na obszarze grzywki? co z tym robicie? nie ma szans zebym wysz³a z domu bez nanogenu... szczególnie gdy teraz tak wieje, wystarczy jeden podmuch i ods³ania siê moje coraz bardziej ³yse czo³o.. pijê dro¿d¿e od 2 msc, pokrzywe wraz z innymi zio³ami z przerwami od pa¼dziernika, hormony mam w porz±dku. wcieram od miesi±ca jantar, ju¿ od d³u¿szego czasu wodê pokrzywow± i alpicort. od paru dni wziê³am siê za jagody acai, czekam te¿ a¿ na dozie pojawi siê spirulina i te¿ zacznê j± braæ. jedynie lekk± poprawê widzia³am po palmie, ale przerwa³am jej branie w obawie o moje pó¼niejsze zdrowie - w sensie bojê siê czy nie bêdzie mia³a d³ugofalowych efektów ubocznych na mój organizm - ci±¿a w przysz³o¶ci itp trichologiê mia³am, mezoterapiê mia³am. by³am u homeopaty. na d³u¿sz± metê nic siê nie sprawdzi³o co jeszcze mi zosta³o?
Edytowane przez fiaa Czas edycji: 2012-03-29 o 09:14 |
|
|
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 250
|
nombre, tricholog powiedzia³a to samo, kiedy zobaczy³ ¿e mam delikatnie podwy¿szon± prolaktynê. przepisa³a mi bromergon i spironol który bra³am pó³ roku, nic to nie da³o. oprócz tego loxon 5%, który spowowdowa³ wielkie lnienie i ¿adnego odrostu. poza tym, konsultowa³am to z moj± ginekolog oraz endokrynolog, które by³y przeciwne braniu tych leków, mimo to jak mówiê przez pó³ roku to bra³am.
i nic. odrost? je¶li jest, to by³ po palmie i po pokrzywie, i to na skroniach, na zakolach. nigdzie poza tym i nigdy nie na d³u¿sz± metê. mój tata wy³ysia³ w wieku 25 lat i tu te¿ doszukuj± siê przyczyny, ale przecie¿ ile dziewczyn ma ³ysych ojców a same maj± ³adne w³osy.. |
|
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To byc moze masz nadwrazliwosc mieszków na DHT. Dziwne loxon powinien pomóc.Spróbuj pestek dyni, na andrgenowym watku jest o nich mowa. |
|
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Ju¿ siê cieszy³am ,¿e jest lepiej za to dzisiaj moje w³osy "nadrobi³y"
Przera¿aj± mnie te ilo¶ci, nie mogê siê doczekaæ ju¿ wizyty i badañ by chocia¿ wiedzieæ czym to jest spowodowane. |
|
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzi¶ rano by³am na badaniach, a jutro idê na konsultacje. Ju¿ sobie nawkrêca³am, ¿e co¶ z³ego wyjdzie, zw³aszcza, ¿e naprawdê czujê siê kiepsko (ostatnio ci±g³a senno¶æ, ci¶nienie 102/65, pielêgniarka poradzi³a mi zwi±zaæ siê z kim¶ kto bêdzie mnie czêsto wnerwiaæ ).
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Tobie rosn± nowe w³oski? G³owa do góry - lekarz znajdzie w koñcu przyczynê i musz± skoñczyæ siê te problemy
|
|
|
|
|
#4648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Marz± mi siê takie, niestety póki co u mnie nowych w³osków brak, na razie tylko stare kontynuuj± ewakuacjê...
|
||
|
|
|
#4649 |
|
Rozeznanie
|
By³am u lekarza z wynikami tsh. Powiedzia³, ¿e wynik mam w porz±dku.
Zaleci³ mi powtórzenie morfologii i badanie glukozy... Skoñczy³y mi sie ampu³ki z seboradin. Mo¿ecie mi co¶ poleciæ (ampu³ki, wcierki )?
|
|
|
|
#4650 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 742
|
ja teraz kupi³am wcierkê Joanny z rzepy podobno bardzo dobra, zobaczymy mam nadzieje ze u mnie tez siê sprawdzi
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- ta--> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Jestem coraz bardziej przerazona, jutro chyba pojade na badania... Bo suplementy lykam juz z 4 miesiace
.

. Wynik 3,4 jest zdecydowanie za wysoki, je¶li odczuwasz objawy.