|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Rok. Właśnie w ten wieczór, kiedy przygotował kolację dla nas, świętowaliśmy tę okazję
![]()
#4622 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że powinnaś podpowiedzieć mu rozmowę z rodzicami, bo jak wnioskuję oni jeszcze nie wiedzą, ze masz dziecko. Może ucieszą się tym faktem, skoro jak piszesz, jego matka ma parcie na wnuki. Może też być i tak, że dla nich to będzie zupełnie obce dziecko. U mnie dzieci raczej nie będą mówić do rodziców TŻ "babciu" i "dziadku", raczej na pan i pani, w sumie my możemy sobie stworzyć swoją patchworkową rodzinę, TŻ może zastąpić ojca dzieciom, ale z dziadkami to już chyba trochę inaczej. Sama nie wiem, co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z justynaxxx86. Lepiej żeby wiedzieli wcześniej, że masz dziecko. Wtedy unikniecie jakiś nieprzyjemności czy też komentarzy w stylu: "dlaczego nam nie powiedziałeś?". A tak będą przygotowani i myślę, że do spotkania oswoją się z tą myślą.
Co do rodziców TŻ jako dziadków - nie wiem, ale też mi się wydaje, że prościej będzie dzieciom mówić, nawet na początku, Pan i Pani. Ale kto wie, może z czasem rodzice TŻ sami będą chcieli, żeby dzieciaki zwracały się do nich per dziadku i babciu? ![]()
![]() Maluję paznokcie ![]() Edytowane przez NightwishLove Czas edycji: 2014-05-12 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- a co do dziadków... ja tam faktów wyprzedzać nie będę... moja córa ma tylko jedną babcię - moją mamę... ex tż'a mama nie żyje, ma za to z jego strony prababcię... dziadków żadnych - ja i ex tż nie mamy kontaktu z ojcami... ex-tż prawie od dziecka... ja miałam najpierw słaby, co raz słabszy... aż się urwał. Ostatni raz ojca widziałam na chrzcinach małej rok temu w marcu i tyle go było... także córka zna tylko pojęcia 'babcia', nie wiem jakby w przyszłości się zapatrywała na rodziców mojego partnera - w tej kwestii poza oczywiście decyzją samych rodziców, uważam że będzie mówić tak jak sama będzie chciała...
![]() |
#4625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzieciaki mają kontakt z dziadkami z mojej strony jak również od strony biologicznego ojca, więc dziadków i babć im nie brakuje, choć z tymi ze strony ex wydaje mi się, że więź jest mniej zacieśniona. Edytowane przez justynaxxx86 Czas edycji: 2014-05-12 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze co do jego rodziców, wydaje mi się, że on jest takim typem... jakby to określić... mieszka sam od 25 roku życia, jest samodzielny, z rodzicami widuje się sporadycznie na niedzielne obiady i ewentualnie w interesach. Może stąd taka postawa. Sam wspominał, że rodzice nigdy mu się nie mieszali w życie.
![]() |
#4627 |
Rozeznanie
|
kinia656 Faktycznie niemiło. A z tego co kiedyś przeglądałam wątek byłaś szczęśliwa faktycznie, że szkoda, że dopiero po 5 latach wyszło szydło z worka.
Na pewno jest pijakiem? Chcesz mu dać 3 szansę? Powiadają do trzech razy sztuka. A sprawa z tym sexem kurcze jak to powiedzieć przecież pokłóciłam się z swoim a i tak w nocy domagałam się sexu. Szczelił focha i nie było. Chyba myślę cipką. To tak na rozweselenie cię. Nieudolne. Przepraszam. Nie potrafię rozweselać, żartować. Tak czy siak sprawa zaniedbywania dziecka poważna rzecz. A może albo idzie leczyć się albo do widzenia? Mój dziadek był alkoholikiem i matka dobrze jego nie wspomina. A powiedz to tak ile w tygodniu? W sensie co ile dni? Edytowane przez Ola-zz Czas edycji: 2014-05-12 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
Kinia, przeczytałam, w głowie mi sie to nie mieści i nie wiem co Ci napisać. Okropne to.
Najgorsze jest to, że przekroczył pewne granice, a przekroczenie ich niestety skutkuje przekraczaniem kolejnych. Ja nie wierzę w cudowne opamiętanie i przystopowanie. Niektórych rzeczy po prostu sie nie robi i nie ma okoliczności łagodzących jak np. alkohol. Jak nie służy, to sie nie pije. Bo takie rzeczy bolą bardzo nieważne od stopnia trzeźwości w momencie, w którym były robione. |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zadomowienie
|
Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
![]() Przerabiałam alkohol z eksem, pił i przepraszał, obiecywał, że nie bedzie, a potem to samo. I nie rozumiał, że jak coś miedzy nami nie tak, gdy mnie zawodził, to ja nie mam ochoty na seks, a gdy odmawiałam, to rzucał tekstami, że może ma na k**wy iść, zwłaszcza jak wypił, cieżko mi sie było go zbyć... Odeszlam po 7 latach zwiazku, choć ciężkie to było jak cholera. I teraz wiem, że od alkoholu i braku szacunku trzeba wiać jak najdalej! Poniekąd wiem, co czujesz, choć u Ciebie sytuacje bardzo komplikuje fakt, że macie dziecko ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek ![]()
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi...!" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Miss_Bow Czas edycji: 2014-05-12 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Konto usunięte
|
Współczuję, u mojego partnera skłonność do alkoholu wyszła na jaw po trzech miesiącach relacji. Po 6 wiałam aż się za mną kurzyło. Cóż ja byłam zasadnicza, pewne rzeczy widziałam czarno/białe.
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2014-05-12 o 12:47 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
kinia656
Masakra, przykro mi i współczuję... Tak, jak napisała taka_sobie_jedna - przekroczył granice. Nie znoszę wyzywania, jestem na to strasznie wyczulona... od razu przypomina mi się jeden mój toksyczny związek, w którym w kłótni (nawet bez alko) obrywałam tekstami, od których uszy więdły ... Najbardziej szkoda, że cierpi na tym dziecko ![]()
"W życiu nie chodzi o to jak mocno możesz uderzyć, ale o to jak mocno możesz dostać i dalej iść do przodu." 25.02.2011 [*] Aniołek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sofciaa Czas edycji: 2014-05-12 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
niby ja to wszystko wiem, że może się już nie zmieni itp ale nadal mam nadzieję.. tym bardziej jak dzwoni., przeprasza.. niedawno też dzwonił i przepraszał,, pyta co ma zrobić a ja mu na to że doskonale wie co. A on "no bo ja myslałem że inaczej będzie po imprezie" a ja "i to powod to wyzywania?" a on "no nie ale liczylem ze jednak przyjdziesz" no to juz mnie krew zalewa...
Ale jak przeprasza.. to mi sie inaczej robi, juz mam nadzieje.. Ale postanowilam ze nie ulegne juz tak latwo, ze najpierw ma sie wykazac a potem przyjemnosci, jezeli znowu cos odwali to juz chyba na serio bedzie do widzenia.. chociaz i tak pierscionek zdjelam i uwazam sie jakby za "wolna"... Poszlam do przedszkola po mlodego.. pani mowi ze go nie ma.. mowie aha.. pewnie TŻ go odebral.. dzwonie aon zdziwiony bo sie umawialismy przeciez ze go odbierze..no fajnie tylko ze na zeszly czwartek, piatek i niedziele tez sie umawialismy i jakos go nie bylo.. I on nie wie o co mi chodzi.. ;/ Poczekam, ale bede oschla.. no kurrde bo mam ta nadzieje.. nie chce popelnic bledu ani w jedna ani w druga strone... ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- usunelam moja wypowiedz bo sie zagolopowalam, nie chce zeby ktos znajomy trafil na te wypowiedzi.. A tak swoja droga, mozna zmienic login? |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Raczkowanie
|
kinia ja miałam podobnie w małżeństwie, choć nie zdarzało się to notorycznie i nie zawsze po alkoholu, ale dzisiaj wiem, że żadnemu facetowi nie pozwolę się tak traktować. I Ty też nie pozwól. Jak będziesz sobie na to pozwalać, to w końcu twój |TŻ skutecznie obniży Ci poczucie własnej wartości. Ja wiem, że było pięknie i każda z nas może znaleźć się w takiej sytuacji, przecież w różnych momentach wychodzi szydło z worka. Twój TŻ chyba wystarczająco długo i dobrze się krył. Przytulam i przemyśl sobie dobrze wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zadomowienie
|
no wybitnie dobrze się krył... nigdy bym nie przypuszczała że potrafi takimi tekstami rzucać... gdzie zawsze był spokojny i opanowany, to ja nerwus nie on.. a tu prosze..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Wydawało mi się, że ja z charakterem mojego TŻ mam najgorzej, ale kinia656 Twój facet przebija go o głowę... Czasem uważam, że mój jest zły i niedobry, ale przy tym, co zrobił Twój TŻ mój jest aniołem, bo wiem że nigdy by sobie na coś takiego nie pozwolił...
Co do zmiany nicku - nie da się, możesz jedynie założyć nowe konto z innym nickiem...
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Kinia strasznie przykre to co Cię aktualnie spotyka
![]() I wiem jak strasznie chcesz wierzyć, że wszystko się ułoży, nawet nie dla siebie, ale dla Waszego Syna... Sytuacja jest bardzo trudna, ale mam nadzieję, że będziesz miała siłę by podejmować najlepsze dla Ciebie i Małego decyzję ![]() Może spróbuj porozmawiać z Tż o jakiejś terapii? Zobaczyć jak w ogóle zareaguje na taki pomysł? Chociaż jak znam życie to on nie widzi żadnego problemu ech... Dziewczyny skoro Kinia edytowała swoją wypowiedź i nie chce, żeby była ogólnie dostępna na forum może powinnyście też ją wyciąć ze swoich cytowań? Justyna szkoda, że ex teściowa tak postawiła sprawę, pewnie dzieciom było przykro z powodu niektórych osób, ale najważniejsze, że wszystko inne się udało ![]() Co do mówienia do przyszłych teściów "dziadkowie", to pewnie dużo zależy właśnie od nich, najpierw niech spokojnie poznają dzieciaki (i nie stresuj się, skoro Tż je Kocha to i przyszli teściowie pokochają ![]() ![]() A jeśli nie to pani/pan też jest dobrze ![]()
#4637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4639 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za słowa otuchy...
Będę twarda, nie dam się już tak łatwo ugłaskać, jeśli naprawdę będzie chciał to naprawić to poświęci na to dużo czasu żeby nam się ułożyło. Ale nie ukrywam, liczę na to że się ogarnie... Margosia dziękuję za trafne spostrzeżenie o "Dziewczyny skoro Kinia edytowała swoją wypowiedź i nie chce, żeby była ogólnie dostępna na forum może powinnyście też ją wyciąć ze swoich cytowań?" ![]() Swoją drogą faktycznie albo założe nowe konto albo usunę wszystkie wiadomości z wątku ale to dopiero w wakacje bo pełno tego :P Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2014-05-12 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
na długo ten ban?
Nie no ale raczej wcześniej nic złego nie pisałam :P... Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2014-05-12 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam mojemu na urodziny ballantines litrowy bo lubi(my)
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
nikt nie zna nicku ani na jakich forach siedzę ale jedna osoba mnie rozpoznała po treści dopasowując moją identyczną sytuację..
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- z tym szalejącym tyłkiem nieźle ![]() ciekawa jestem co to za niespodzianki bo ja nigdy nie wiedziałam co zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
Justyna tort w kształcie cycków mu zrób albo zamów
![]() Odnośnie "szalenia dupy" ![]() ![]() Ja się ostatnio trochę "boję"? on mówi o moich rodzicach" teściowie" o swoich jako o moich "teściach",o mieszkaniu,domu czy działce...Mówi o dzieciach,martwi się czy damy radę. A czemu się boję,dlatego że ja jednak mam dopiero 22 lata i nie jestem do końca przekonana czy już chciałabym wychodzić za mąż i mieć rodzinę. Jak większość kobiet o tym marze ale niekoniecznie w tym momencie życia...Chociaż nie wyobrażam sobie być z kimś innym,wiem że to ten który miał być chociaż kiedyś nam nie wyszło :p Drugie podejście okazało się o wiele trudniejsze bo trzeba się było zmierzyć z tym co się stało ale okazało się strzałem w dziesiątkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
ogolnie dalas mi nadzieje na moj zwiazek tym drugim porzadnym podejsciem.. ale nie wiem czy w moim przypadku to mozliwe ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zadomowienie
|
Ja też ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek ![]()
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chcę Tż na dzień ojca skok na bungee (czy jak to się tam pisze ![]() Na urodziny się nie dało, bo jeszcze zamknięte było ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.