|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część V
Oddam:
Flaszki: - Baies Diptyque (60/150 ml, z korkiem, kartonikiem, perfumy do wnętrz i nie tylko) - Theorema Esprit d'Ete (23/50 ml, z korkiem, bez kartonika) - Angel le Lys (2/100 ml, tester bez korka i pudełka, flaszka w niezłym stanie) - Waniliopaczula Sephora (48-50/100 ml z korkiem, bez pudełka) - Fleur de Sephora Magnolia (49/50 ml, tester bez korka i kartonika, flaszka porysowana, więc na pewno nie dla niej polecam ) - za cokolwiek - Fleur de Sephora Hibiscus (27/50 ml, tester bez korka i kartonika, mniej porysowana niż Magnolia, ale i tak porysowana) - za cokolwiek - Far Away ( +10/50 ml, z korkiem, chwościkiem, bez kartonika) - za cokolwiek - Mugler Cologne 25 ml minus max 3-5 psików (w takim leżącym flakonie, z kartonikiem, stan idealny, nawet folia jest) Miniaturki: - Vanille Noire (4/5 ml, kartonik, stan idealny) - Angel Pivoine (za coś mocno upragnionego) Odlewki: - Fahrenheit 32 3,5-4 ml a - Paris Pont des Amours YSL 5 ml? (nie wiem na pewno, jest w penie o nieznanej mi pojemności) - Sensual Amber 2 ml a - Midnight Lempicka 1,1 ml - Flowerbomb EdP 2,5 ml a - Alambar Laboratorio Olfattivo 1,8 ml - Le Labo Oud 27 2 ml - Joop Femme 4 ml - Delicious Chocolate 5 ml (lub nawet więcej, trudno ocenić, bo jest w atomizerze 22 ml) - Kasztan YR 3,5 ml - Vanille Bourbon YR 4,7-5 ml - Krizia Time 7 ml - Etro Gomma 5 ml - The Fragrance Iceberg 4 ml - Pink Sugar 4 ml (we fiolce, ale mogę przelać do atomka) - Sexy Turtleneck 1,1 ml - L de Lolita 2,2 ml - AA Winter Delice 1,9 ml Próbki (a - z atomizerem, f - fabryczne): - CK One a f 1,1 ml - Prada Infusion d'Homme f 1,4 ml - Lucia Oriflame f 0,5 ml - Frazer Fir Demeter 1,2 ml - Soleil d'Or Coty 1 ml - Amarena L. Lempicka 0,5 ml - Escada Margaretha Ley f 1,1 ml - Lovely Sarah Jessica Parker 1,5 ml - Desire Me Escada 0,7 ml - Versace Metal Jeans f 1 ml - Mark Buxton Sounds & Visions 0,9 ml - Lauder Aliage EdT 0,5 ml - GAP Close 1,4 ml - It's Kaos Gosh 0,5 ml - Citizen Queen JHAG 1,7 ml - Oxford&Cambridge Czech &Speake 1 ml f - Tea Rose Perfumer's Workshop 2 ml - Vanille Chocolat Sephora 1,2 ml - White Patchouli Tom Ford 0,8 ml a f - Rose de Mai Fragonard 1 ml - Lonestar Memories Tauer 0,5 ml - Naomi, Naomi Campbell 0,4 ml f - Anglomania 0,3 ml - Prada Infusion d'Iris 0,7 ml f - Feerie 0,6 ml a f - Play Intense a f - dodam gratis, bo nie mam pojęcia, czy coś jeszcze się z niej uda wycisnąć - Chloe Innocence 1,2 ml - The vert YR 1,8 ml - Gucci EdP II 0,3 ml Mogę odlać: - Cedre Bleu - Kashmina Touch - Seductive Elixir - Nilowy - John Galliano EdP - Eau des Merveilles Mogę odlać za coś specjalnego: - Black Cashmere stare - Stella Rose Absolute - Patchouli Demeter - Kelly Caleche EdT Szukam: - Kilian Straight to Heaven! - Micallef Red Sea! - Stella Sheer 2005, 2007, 2009, 2011! - Dayo Happiness i Eshe Vitality - zapachów Parfumerie Generale (zwłaszcza Fellanila, Aomassai, Bois Blond i kilku innych) - zapachów Les Parfums de Rosine (nie wszystkich) - Molecule 03, Escentric 01, Escentric 03 - większych ilości 3-5 ml - zapachów L'Artisan - niektórych - zapachów Lutens - głównie nowszych - zapachów Histoires de Parfum - zapachów Max Mara: EdP, Le Parfum, Gold Touch - Chance EdT, Eau Fraiche, eau Tendre - no 19 i wariacje - Sander Style, Stylessence - Cashmere Mist - Hot R. Lauren - Eden, Eau d'Eden - She Wood i He Wood i ich wariacje (poza podstawowym She Wood) - Ange ou Demon, Ange ou Demon le Secret - Prada infusion de Tubereuse, Fleur d'Oranger, Prada Man - Demeter Sushi i wielu innych Demeter - zapachów L'occitane, głównie różanych i irysa - Flowerbomb Extreme - niedużej odlewki (3-5 ml) - Stella EdP w większej ilości - zapachów Britney, głównie z cyklu Fantasy - wszystkiego co różane ![]() - świeżynek w stylu "cytryna, woda, warzywa, owoce)
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-14 o 23:16 |
|
|
|
#4622 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miszono,
to lub to: Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne
Uzupełniłam post z posiadanymi i poszukiwanymi, może jeszcze coś znajdziesz
|
#4625 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
* Durbano Turquise próbka ok. 1ml * L Artisan - Al Oudh sampler ok. 0,7ml * M. Micallef - Hiver próbka 1ml * Oriflame - amber elixir próbka ok. 1ml * Sonia Rykiel - Rose 1 ml * Acqua Di Parma - Colonia Assoluta 5 ml * Annick Goutal - Les Nuits d'Hadrien 5 ml * Agent Provocateur - Provocateur Strip 5 ml A może masz jeszcze Frapin 1270, L'Occitane Amber lub Lutens Daim Blond ? Co byś mi mogła jeszcze zaproponować z odlewek ? Cytat:
Chciałabym jeszcze: Ambre 114 - 0,5 ml sampler Garage - 0,3 ml lana Acqua di Gioia a f 0,5 ml ale nie wiem czy Ty coś u mnie widzisz. |
||
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualne rzeczy do odlania mam w wizażowym blogu. |
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Miszona, myślę, że będziemy kwita, bo Ty mi dajesz duże próbki niszowców
![]() Ja Tobie: - Theo Leggero 8 ml - Ambre 114 0,5 ml a - Garage CdG 0,3 ml - Acqua di Gioia 0,5 ml a f Ty mnie: - Stella Sheer 2010 4,5 ml - Rock Crystal 2 ml - Black Tourmaline 0,6 ml - Mechant Loup 2 ml
|
#4628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To w takim razie ostatecznie poproszę: * Durbano Turquise próbka ok. 1ml * L Artisan - Al Oudh sampler ok. 0,7ml * M. Micallef - Hiver próbka 1ml * Oriflame - amber elixir próbka ok. 1ml * Sonia Rykiel - Rose 1 ml * Pecksniff's – Oriental Amber 1ml * Acqua Di Parma - Colonia Assoluta 5 ml * Annick Goutal - Les Nuits d'Hadrien 5 ml * Agent Provocateur - Provocateur Strip 5 ml * Etro - Gomma 5 ml * YSL - Kouros 8 ml a dla Ciebie będzie: * A.Goutal - Songes 8 ml * Angel Schlesser - Oriental Edition II 7ml * Balenciaga - Paris 8 ml * Estee Lauder - Bronze Goddess 8ml * Frapin - Passion Boisee 6ml Pasuje? |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czy mogłoby jedno być na odwrót? Tzn. 8ml Goutalki, a 5ml Kourosa - bo tu chyba więcej nie będę miała.... |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
Masz Kate Moss, Kate i Velvet Hour, tak? I Covet?
Pisałabym się, jeśli byłaby możliwość zrobienia odlewki Kate 5 ml, Velvet Hour tak ze 2-3 i Covet do 5 ml... Miszona, PW A kurcze Molinarda nie chcesz? Mam Vanille Patchouli ale nie moja bajka niestety...Agnyska, u ciebie podoba mi się oczywiście resztka Słonia
Flower by Kenzo Le Parfum - 40 ml/75 Halle Berry, Reveal, 14,5/50 ml i próbki tu Edytowane przez LillyS Czas edycji: 2011-06-07 o 21:01 |
|
|
|
#4631 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam velvet hour i covet, nie ma sprawy mogę zrobic odlewki ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
OK.
Wysyłka do Irlandii? Podaj jeszcze raz adres, dobra?
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie
A może jeszcze jakaś próbeczka dla Ciebie?
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
to tak ja chce :
naomi cambel 2ml kate moss wild meadow 3ml moschino glamour 2ml może być? oki adres na pw |
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Edyta, PW
![]() Agnyska, no właśnie żadna... kurcze, waham się, czy się wymieniać, bo w sumie Słonia aż tak nie potrzebuję...
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam próbki/małej odlewki Boucheron, Boucheron EDP.Proszę o info na PW jeśli jakaś dobra dusza posiada.
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja się przez Ciebie na te Max Mary i Inside napaliłam
|
|
#4639 |
|
Rozeznanie
|
Agnyska81 - z poszukiwanych prze Ciebie mam:
- Jil - 1,5ml, r, - Chance edp - 1,8ml, o, - Stella in Two Peony - ok. 1ml, o, - Flowerbomb edp 2,5ml, r.a, - Play Intens - ok 0,5ml, o Może znalazłabyś jeszcze coś dla siebie z poniższych? - Osez Moi - ok 1ml, - Charme La Perla - 2ml, o, - Classique Summer 2009 - ok 8ml (w atomizerze 22ml), - Lutens Louve - 0,5ml, o, - Eclat d'arpege - 2,5ml, r.a, - Lalique Encre Noir - 1,8ml, o, - Zen - 3,3ml, r, - Rose Absolue edp YR - miniaturka 5ml, r - robiona, r.a - robiona w atomizerku, o -oryginalna Od Ciebie chętnie przygarnęłabym kilka zapachów, ale nie wiem czy oddasz większośc z nich za powyższe? - Jaisalmer - kapkę na spróbowanie, - OI - j.w., - Kelly Caleche edt, - Lady Vengeance, - Padparadscha, - Sexy 212 Edytowane przez nargothrond Czas edycji: 2011-06-08 o 14:21 Powód: dopiska |
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
agnysko81 - coś u mnie byś znalazła , bo mi się duuużo podoba u ciebie
|
|
|
|
#4642 |
|
Perfume Lover
|
Szukam:
Benefit- Lee Lee Benefit- Eva Benefit- Caramella Benefit- Bella Bond no.9- Chinatown Bond no.9- Nuits de Noho Boucheron- Trouble Carthusia- Ligea la Sirena Creed- Virgin Islands Water Demeter- Thunderstorm Elisabeth Arden- Red Door Shimmer Escada- Escada Collection Escada- Into the Blue Escada- Miniaturki lub odlewki róznych limitowanek Helena Rubinstein- Wanted Isabey- Fleur Nocturne Issey Miyake- Fleur de Bois- oddam wiele! La Prairie- Silver Rain i wariacje na temat tegoż La Prairie: Life Thread: Gold i inne Molinard- Nirmala Parfumerie Generale- Cadjmere Robert Piguet- Fracas Tesori D'Oriente- Fiore del Dragone i Jasmin di Giava Thierry Mugler- Angel i Alien Sunessence 2011 Tom Ford- White Patchouli oddam: L'Artisan- Ananas Fizz- 10ml bez dwóch psików Donna Karan- Labdanum- 2,5ml w samplerku z atomizerem Kenz- Tigre ok2,3ml w samplerku z atomizerem Elisabeth Arden- Green Tea. Mam 30/100 i ok 11/15 Tesori D'oriente Africa 5ml Próbki: Chopard- Mira Bai- 1ml Comptois Sud Pacifique- Matin Calin (na sprobowanie) Dior- Miss Dior Cherie L'Eau EDT- 2ml Dolce&Gabbana- L'eau the one 1,5ml Dolce& Gabbana Woman (tzw Red Cup) 1,7ml Givenchy- Play for her EDP (w saszetce) Guerlain- Idylle EDP 0,5ml I coloniali Spirit of Africa- Hawa EDT 1ml Hermes- Kelly Caleche-1,8ml Kenzo- L'eau par Kenzo eau Indigo ok1,2ml Nina Ricci- Ricci Ricci EDP 2ml Parfumers Apprentice- Cashmeran 1,7ml Smell Bent- Sexy Turtleneck 1,2ml Thierry Mugler- Angel Innocent 2,5ml x2 Yves Rocher- Naturelle (nawilzana chusteczka) Yves Rocher- Comme Une Evidence (nawilzana chusteczka) Yves Saint Laurent- Opium EDT 2ml Mogę zrobić odlewki (teoretycznie do 10ml ale został mi jeden atomek 5ml) i próbki do 2,5ml: Bijan EDP Currara- Touch & Die Escada- Margaretha Ley Estee Lauder- Private Collection Tuberose Gardenia L'Artisan- L'eau D'Ambre Lolita Lempicka EDT Miss Sixty- Rock Muse Toni Gard- Woman EDP The Body Shop- Pink Pepper EDP YSL- Opium EDT (stara wersja) Yves Rocher- Kokos
[B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka ![]() WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 Edytowane przez beyza Czas edycji: 2011-06-08 o 19:20 |
|
|
|
#4643 |
|
Mother of Cats
|
Beyza, z Twoich szukanych mam
- Boucheron- Trouble (0,8 ml, próbka firmowa z atomizerem) Znalazłabyś u mnie coś jeszcze? (zob. pomarańczowy napis w podpisie) Bo u Ciebie uśmiecha się do mnie - Donna Karan- Labdanum- 2,5ml w samplerku z atomizerem
|
|
|
|
#4644 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
Witam Przykro mi, ale nic dla siebie nie znalazłam ![]()
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz tylko ile czego byś chciała ![]() Hmm, a co Ci się podoba? Bo z zapachów nie znalazłam nic, chyba że coś innego z wątku wymiankowego wchodzi w grę?
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
agnyska - wszystko z wątku wymiankowego jest na wymianę
miniaturki mnie interesują , ale to wszystko zależy co ty byś chciała , to jakość się dopasujemy
Edytowane przez Natalia 1 Czas edycji: 2011-06-09 o 18:06 |
|
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
I znowu do rozdania:
Odlewki: PRADA – Amber - 2,5/10ml Habanita – 9/10ml Lanvin Eclat D’Arpege -2,5/5ml Givenchy - Play for Her Intense EDP - 4,5/10ml Dzing! - 2,5/10ml Ch. Lacroix, C'est la fete! 9/10ml Ch. Lacroix - Tumulte 7/10ml Mogę zrobić odlewki ze swoich flakonów: J. Faith – Irissime (mogę oddać nawet flachę) Fendi – Theorema Leggero Salvador Dali -Femme Jil Sander -no 4 I jeszcze próbki: Aqua Allegoria – Anisia Bella (fiolka 2,5) Cartier – Le Basier du Dragon (firmowa 1,5ml i jeszcze lana ok. 1,5 ml) L. Biagiotti – Tempore Donna – miniaturka 4/5 m L. Biagiotti - Donna 2ml (firmowa) Ramon Molvizar - Precious 3ml (firmowa) Joop! Femme edt (2x2,5ml) Dzongkha - ok1 ml (firmowa) S. LutensFive O'Clock Au Gingembre - 1,5 ml Micaleff - Gaiac - 1,5ml Ginestet - Le Boise - 1,5ml Brosseau, Fleurs D'Ombre, Violette-Menthe - ok.1ml Szukam: Mauboussin - Femme Chloe Cacharel – Lou Lou Hermes Elixir Des Merveilles V. Westwood - Anglomania Alexander McQueen- Kingdom Burberry, Baby Touch i wielu innych..... |
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Pozbędę się:
Próbki firmowe: - Bulgari Eau Perfumee au The Vert Extreme (nowa, kartonik) 1,6ml - Desir de Rochas Femme edt, używana, 1ml (z 2ml) - Davidoff Goodlife Woman edp, ok.1,5 ml (brak info o poj. na fiolce, chyba początkowo 2ml) - Jil Sander Sensations edt, ok. 1,5 ml (j.w.) - Mandarina Duck (żółta) spray, kartonik, 2 ml, raz użyta - Viktor&Rolf Flowerbomb edp, spray, kartonik, 1,5ml, jest 1,2ml Próbki robione - Annick Goutal Muguet 0,5ml - Caron Parfum Sacre edt 0,4ml - CB I Hate Perfume Burning Leaves 1,5ml - Dior Poison (klasyczny) 1,5ml, sampler - DKNY Woman 1,2ml - Estee Lauder Sensuous edp 1ml - Fragonard Lavande 0,7ml - Giorgio Beverly Hills "G" 0,5ml - Hermes Un Jardin Apres la Mousson 0,2ml - L'Artisan Parfumeur Timbuktu 0,8ml, sampler - Lalique Amethyst 1,5ml - MAC Africanimal 0,2ml (probówka z tworzywa) - Mont Blanc Pressence d'une Femme 1ml - Paco Rabanne Ultraviolet 0,3ml - Perfumer's Workshop Tea Rose 2ml - Rykiel Woman edt 0,7ml - Serge Lutens Borneo 1834 1,2ml, sampler - Ulric de Varens Oriental Night 1,5ml - Ungaro Apparition 1,3 ml Używana flaszka: The Body Shop White Musk Midnight Iris / Iris de Minuit - limitowanka z 2009r. 15/30 ml (nie będę marudzic - oddam za podobną pojemnosc w odlewkach lub próbkach) - dla magdulenki Z następujących flaszek mogę zrobić odlewki / próbki: [Aktualnie dysponuję fiolkami o pojemnościach 1 i 4ml bez atomizera, i kilkoma tradycyjnymi wizażowymi atomkami 5,10 i 12 ml.Na pocz. czerwca będę miec na stanie b.dużo samplerów 2,5ml.] Większe ilości: Comme des Garcons 8 88 The Different Company Jasmin de Nuit Yves Rocher Neonatura Cocoon Próbki: (* - małe, na spróbowanie) Balenciaga Cristobal edt Bulgari Black* Burberry Brit edp Chanel Allure Sensuelle EDP Gucci Pour Homme Guerlain Cologne du 68 John Galliano edp Kenzo Flower Oriental Kenzo Le Monde est Beau* Rochas Absolu Thierry Mugler Alien edp* Thierry Mugler Womanity Poszukuję: - Lalique: Le Baiser, Nilang, Claire de Nilang, PH Lion - Coco Mademoiselle - Dior: Addict Eau Fraiche, MdCh stara wersja EDP, Midnight Poison - Guepard: cokolwiek - Boucheron: Initial - Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Bois d'Iris, Lys Carmin - Serge Lutens: Chypre Rouge, Fille..., - Gres: Grain de folie - Armani: Emporio Night, Acqua di Gio (dla kobiet, niebieski flakon) [B]- Reminiscence Noir[/B] - DK Fuel ...i mnóstwo innych rzeczy, o których jeszcze nie wiem / nie pamiętam, że chcę można kusić, każdą propozycję rozważę!
Próbki na wymianę - aktualizacja 03.2020 Edytowane przez teclo Czas edycji: 2011-06-12 o 14:26 |
|
|
|
#4650 |
|
BAN stały
|
Wymienie:
Sensi Armani 25/50,tester bez korka i kartonika Escada Magnetism 13/75 bez kartonika Miracle so magic edp 50/100,tester bez korka i kartonika i odlewki Histoires de Parfums 4,5/10ml M.Micallef Mon Parfum edp 5/5ml Satellite Padparadscha 5/5ml Flakony wymienie tylko na inne flakony a odlewki na odlewki.Nie interesują mnie próbki!!! Szukam: Aliena Coco Chanel sensuous noir Alchimie SERGE LUTENS SA MAJESTE la Rose Ale rozważe wszystkie propozycje ))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

A kurcze Molinarda nie chcesz? Mam Vanille Patchouli ale nie moja bajka niestety...