|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() Albo mój był bardzo duży czop albo Twojego odeszła narazie część ![]() Spoko.. brzuchem dobiłaś do mojego 120cm to i czopem możesz mnie przegonić ![]() Cytat:
Bardzo Ci współczuję straty, wierzę, że teraz będzie wszystko dobrze I nawet nie próbuj myśleć, że może być inaczej! A z ginem gadaj, gadaj, gadaj! To też człowiek, jak mu powiesz wszystko co cię trapi to powinien podejść do tego z czysto ludzkimi odruchami, wspólnie na pewno uzgodnicie coś co będzie najlepsze dla Ciebie i dzidziusia. Wyjaśnij mu bardzo dokładnie co cię męczy choćbyś tam miała siedzieć godzinę! I koniecznie dawaj mi tu znać bo się martwię o Ciebie Moja Dziewczyno ![]() Lazurrrrra - wszystkiego co najlepsze, szczerze życzę Ci ja Siala_Bala ![]() Ohooo i Sebek kwęknął coś przez sen więc i on się chyba dołącza do życzeń dla ciotki wizażowej My dziś od 10:30 wyszliśmy do lekarza, prababci, do dziadka i do babci.. wreszcie do domku o 19:00 ![]() Sebek waży już nieco ponad 3600g, przybrał od wyjścia ze szpitala 400g dostaliśmy witaminkę D3 w kropelkach a ja się zaopatrzyłam w balsam z kofeiną i białą herbatą coby się jędrnić z każdej strony bo coraz większe balkony mi wiszą zewsząd.. dosłownie tarasy a nie balkony ![]() Pogoda super a ja w pasie z pianki co grzeje jak kaloryfer.. spodniach ciążowych z pasem.. swetrze za krótkim na brzuchu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-29 o 22:10 |
||
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
Muszę się podnieść trochę z dołka i wypracować jakąś strategię. Dziękuję Dziewczyny. I nie gniewajcie się...
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jestes zadowolona. a prezent mily ![]() dzidzia |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się "pochwalę", że dwa tygodnie po porodzie miałam ogólnie 10 kilo mniej.. nie wiem czy pisałam wcześniej ale tak mnie to cieszy, że pisałabym to codziennie
Zostało jeszcze "tylko" 20 do wagi sprzed ciąży ![]() Ciekawe jak dzisiaj.. byłam u babci ale zapomniałam się zważyć Może się uda w przyszły poniedziałek.. tak bym się ważyła co tydzień od porodu (też był w poniedziałek)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4625 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc kobietki. Widze, ze na razie to ja jestem tu rannym ptaszkiem. Moj organizm przygotowuje sie chyba do mniejszej ilosci snu.
Nocka ogolnie spoko. Wczoraj meczyla mnie okropna zgaga. Czulam jakbym miala jakies pochodnie w przelyku. Straszne uczucie. Dobrze, ze to koncowka. Cytat:
.Ciekawe jak bedzie u mnie.
|
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry mamuski i brzusie
ja po kiepskiej nocce ciągle odczówałam bol brzucha i krzyza wstałam wczesnie i nadal boli mam problem przy chodzeniu przy siadaniu i jak wstaje ciągle mnie boli podbrzusze i krzyże niewiem co to siedzieje jak mi nieprzejdzie to chyba zadzwonie do mojego gina a wczoraj wieczorem miałam skurcze co 8 minut ale potem przeszły i zasnełam tyle że przy kazdym poruszaniu sie budziłam bo bolało czuje sie dzis jak by walec pomnie przejechał mam nadzieje ze minie |
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Alisa może się zaczyna. Ja bym chyba zadzwoniła do gina od razu teraz. Lepiej to skontrolować.
Ja dziś bardzo często budziłam się na siku i to z mega wystrzałem,a najgorsze jest to że po każdej wizycie łapał mnie skurcz w dole brzucha,i przechodził po chwili. W sumie to się wymęczyłam dziś w nocy,bo biodra też dawały w kość i brzuch mi przeszkadzał leżąc na boku |
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Lazurku spóźnione życzenia! Sto lat!
U mnie ok Siostrzenica i siostrzeńcy tak mnie absorbują, że na nic nie mam czasu. TŻ pracuje całe dnie i mało się widujemy - tęsknię już za Nim... ![]() A Mały jak nie wychodził tak nie wyszedł hehe. Odwidzialo mu się ![]() Nic nie boli, nic sie nie dzieje. No może poza delikatnymi bólami kręgosłupa od 2 dni, pachwin, bioder i czasem jakimś skurczykiem. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Która teraz rodzi???
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
OLA chętne na pewno na rodzenie by się znalazły. Choć ja odpadam,bo mogę rodzic dopiero po 4 sierpnia. Mąż ma wtedy urodziny i powoli się szykuje by zrobić dla bliskiej rodziny poczęstunek. Myślę jakie ciasta, sałatki itd. Więc jak Klarze się nie spieszyło tak niech jej się nie spieszy przypadkiem teraz.
Jutro Mini ma mieć oxy podawane z tego co wiem,więc może weekend będzie owocny! |
|
|
|
#4630 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
ja też się melduje! Nocka zarwana, zasnęłam o 3. Martwię się, bo od kilku dni w nocy swędzi mnie skóra. Nie jest to swędzenie do zwariowania, ale utrudnia zasypianie. Poleciałam dzisiaj rano zrobić wyniki wątrobowe. Mam nadzieję, że to nie cholestaza. Odbiór wyników dzisiaj po 13:00. A na rodzenie ja jestem bardzo chętna. Tylko objawów brak... |
|
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki i brzuszki, u mnie pada mam nadzieję, że się wypogodzi bo chciałm iśc dziasiaj na pierwszy rodzinny spacer, ale narazie dup...a blada bo pogoda do kity. Siala to dużo spadło ci w ciągu dwóch tyg, a nosisz pas poporodowy. Ja w ciąży przytyłam 9kg, na dzień dobry jak wróciłam ze szpitala to na wadze było 8kg mniej, a teraz waga pokazuje, że ważę o 1,5 kg mniej niż przed ciążą, niby nie mam nic przeciko temu ale czy nie za szybko chudnę???
|
#4632 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale się pogoda zepsuła. Jednak wczoraj podziałało moje zamówienie na ładną pogodę Cytat:
Dzięki Sebek ![]() Cytat:
Cieszę się, że widziałam M. To na pewno. Cytat:
Tylko nie włączałam komputera. O 4 się obudziłam i oczy jak 5 zł. ![]() Turlałam się w łóżku z boku na bok i nic, tylko jakieś głupie myśli się w głowie kłębiły. Powędrowałam po mieszkaniu i stwierdziłam, że przenoszę się do dużego pokoju na kanapę. Tak po prostu bez rozkładania jej. Przeniosłam się. Wlazła na mnie Kota i sobie zaczęła robić ze mnie posłanie czyli deptać i mruczeć. Pomruczała mi nad uchem i jakoś zasnęłam dalej. ![]() Dzięki P.s. Co się dzieje z Wizażem? Klikam odpowiedz to zanim się uda to trzy razy wyskakuje jakiś błąd... To już ludzkie pojęcie przechodzi.
|
|
#4633 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i Mini nie bedzie sama do rodzenia na weekend ![]() Cytat:
![]() mysle, ze drugie 10 tez Ci samo spokojnie i na luziku zejdzie! a co z reszta hmm jak Sebek podrosnie i bedziesz za nim biegac na 100% kolejna dyszka pojdzie precz haha Cytat:
Cytat:
kontroluj swoja wage teraz zebys sie anemii nie nabawila Kibitko, bo Malenstwo sporo wyciaga jednak... Cytat:
ale dzis juz jest OK ja dzis nocka taka sobie.. ale nie rodze, raczej ![]() niech sobie Aliska i Mini weekend rezerwują, bo ja na 100% w poniedziałek kto wtedy ze mną? ![]() zmykam poprasowac ostatnie rzeczy jakie mi zostaly, poodkurzać i robic obiadek dla Meza, bo dzis wraca wreszcie!
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero moge rodzić w środę wieczorem jak coś... wcześniej się nie zapisuje
hahaha
|
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Siala z wagą też u mnie podobnie
- może nie 30, ale niewiele brakuje W ogóle wczoraj myślalam że urodzę juz... od godz 22 do 3 moje dziecko tak się wierciło... ale nie tak normalnie jak zawsze, tylko tak strasznie.. główką wywracał cały czas- raz w pęcherz, raz w tyłek a raz napierał tak jakby chciał już wyjść.. miałam wrażenie że wszystko mi się tam w środku porozrywa... nogami dawał mi po żebrach i jeździł po całym brzuchu a bolało to jak cholera... dzis mam zakwasy na brzuchu jak po jakimś ostrym treningu... Nie wiedzialam o co mu chodzi, bo żadnych skurczy ani nic, tylko się tak wywracał i wywracał ...od 1 w nocy już płakalam z tego wszystkiego bo myslalam że coś mu jest, że to nie jest normalne co on teraz robi... juz się modliłam aby wody mi odeszły albo zaczęly się jakies skurcze, albo żeby sie poprostu uspokoił bo nie wiedziałam co się dzieje... jeszcze na dodatek wczoraj spalam u rodziców bez męża bo miał po mnie przyjechać po pracy ale miał opóźnienie w berlinie więc mu powiedziałam że o 2 w nocy ma już nie przyjeżdżać i że ja sobie zostanę.... i tak mi było źle bez niego... no i o 3 synek sie uspokoił.. albo nie.. nie wiem.. nie pamiętam bo byłam taka wykończona że padłam... ale dziś już wszystko jest ok.. synek rusza się.. ale tak spokojnie... a ja mam zakwasy brzucha
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja też się nie zapisuję na wcześniejsze rodzenie skoro dzidzi dobrze w brzusiu to niech tam sobie zostanie- do przyszłej niedzieli ma jeszcze czas nic na siłe...9dni do tp.
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-07-30 o 11:01 |
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
a ja 3 dni do tp... albo 6
nie wiem w koncu jak mam to liczyć... niby najbardziej wiarygodna jest data z 1 usg więc sie tego trzymam... więc za 3 dni powinnam powitać Marcinka na świecie
|
#4638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest nadzieja dla mnie . Ale jak Ty nic nie jesz, to ja się nie dziwię. Tylko potem ostrożnie zacznij się żywić...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale moja droga muszę Cię zmartwić- nie każda kobieta odczuwa skurcze porodowe. Może się okazać, że je przegapisz. Pierwszy raz od... nie pamiętam?... spałam dziś nocy. Tak po prostu spałam, spałam i spałam... Oczywiście ból przy przekręcaniu się był, ale już trochę przywykłam. 3 razy siusiu i poza tym spałam... Człowiek po tak długim czasie budzi się jak nowonarodzony. CUDOWNIE
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia to mnie wystraszyłaś teraz.... jak się taka akcja powtórzy to chyba będę jechać na porodówkę.. najwyżej mnie cofną do domu.. ale bede spokojniejsza przynajmniej bo tyle stresu co wczoraj to dawno się nie najadlam...
mąż przyjechał po żonkę... wracam do domku
|
#4640 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie i brzusie
bardzo dawno tu nie zaglądałam ledwo co na ochowalnie wpadne Fajnie tak sobie poczytac o waszych dolegliwościach ciążowych i o tym czy się zaczyna czy nie tęskno trochę do tego ta ciąża tak szybko mi zminęła masakra ale trzymam kciuki za szybkie rozwiązania tym mamusiom co by juz chciały![]() Cytat:
ja przytyłam 7 po porodzie 6 znikło, a wczoraj już 1 kilo mniej niz na początku ciązy. Mysle że jest ok, ja jestem 3 tygodnie po.Nie ma co się martwic Cytat:
ale trzymam kciuki żeby to było już w środę![]() Cytat:
to już już hehe a może jakaś" akcja poród" z M mi to pomogło w tamtej ciązy z Bastkiem
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zresztą jak długo będą skurcze, których nie odczujesz, to w końcu śmigną Ci wody .
|
|
#4642 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny poplakalam sie ze smiechu
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...annie.html?v=2 kapiel z dzieckiem tez nas czeka.. poczytajcie jak sie rozkrecilo ...
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pytał dlaczego dziecko ma zakaz wyjścia do środy wieczora? Bo mój Damian w środę ma urodziny i będę szykować mały poczęstunek dla najbliższych. Tzn dziadkowie, rodzice i rodzeństwo. Bez szaleństw,ale jednak i na zakupy trzeba,i ciasto jakieś i sałatkę. I dom trochę ogarnąć. Więc do wieczora zakaz wyjścia!
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Pilotko czytałam trochę z tego wątku! Umarłam! śmiech na sali! |
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, że dziecko pochwą na świat przychodzi bardziej bezbronne niż w tej wannie to już żadnej do głowy nie przyszło. I że po to na basenie chloruje się wodę, żeby była możliwie najmniej niebezpieczna dla człowieka też nie. A w gatkach to ja się w zeszłym roku kąpałam- jak po siłowni byłam tak zdechła, że zapomniałam zdjąć
|
|
#4645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-07-30 o 12:34 |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, fajnie, ze męzuś juz wraca, chyba go zapieścisz dzisiaj![]() Cytat:
![]() eleonoremio kurcze tylko 7 kg przytyłaś, to super, że też tak malutka, szybciej się zrzuca
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Uśmiałam się do łez
![]() Dzidzia, masz rację, ten świąd to nic takiego, wyniki ok Dzięki ![]() My ciągle nie mamy imienia na 100%. Ciągle zestawiamy Agatę z jakimś innym typem. Teraz jest Agata vs Marta Które lepiej się kojarzy? Pilotka, ja, ja, ja, na poniedziałek! Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-07-30 o 13:14 |
|
|
|
#4649 | |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczyny, dzień dobry Wam i Maluszkom
![]() Lazurowa - wszystkiego najlepszego ! ![]() Pszczółko - dokładnie wieem co masz na mysli, jesli chodzi o nocne szaleństwa synka. Miałam to samo raz czy dwa !!! Strasznie się bałąm o moja małą i myślałam już, że coś się jej stało. Szalała raz od około 20:00 do 1 w nocy bez przerwy. Zastanawiałam się rano na spokojnie dlaczego i doszłam do wniosku, że udzielił sie jej mój stres. Tamtej nocy strasznie bolały mnei zatoki szczękowe i wszystkie kości szczęki. Przewiałam sie najwidoczniej, co się u mnei zdarzało już, więc skoro ja cierpiałam i z bólu podnosił mi się poziom adrenaliny, mała na to reagowała. innym razem mój narzeczony wyjechał do rodziców na parę dni i zostałąm zupełnie sama. Córcia szalała pół nocy, teraz myślę, że z mojego stresu, bo teściowie mieszkaja w Gliwicach a my... na Kaszubach. Dzisiaj jest mój termin rozwiązania, justro termin z USG, i co... NIC. Znacie jakieś sposoby, na namówienie malucha do przyjścia na świat ???? Ciężko przekopać się przez wątek i już nie wiem której z Was termin się może spóźnia... Seks nie pomaga, prałam, prasowałam, odkurzałam, umyłam łazienkę wczoraj ( łącznie z górnymi partiami kafli na ścianach ), wieszałam firany, umyłam wszystkie okna... Więc generalnie fizyczny wysiłek chyba nie pomaga Czy można coś jeszcze zrobić? może bieganie po schodach.... Jutro przyjeżdżają teściowie i chciałabym już być na porodówce do jutra wieczorem... Macie jakies rady ??? byłabym wdzięczna za każdą ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Lepiej mi się kojarzy jednak Agata znam jedna i jest bardzo inteligentna a imię w miarę rzadkie. Mart znam więcej i nie przekonały mnie....U nas ostatecznie najprawdopodobniej będzie Anastazja
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My po wizycie, pani doktor powiedziała, że czop może i odszedł, ale szyjka jeszcze długa i na wizycie za tydzień się najprawdopodobniej zobaczymy. Pytała tylko czy torba do szpitala spakowana. ![]() Idę sprzątać bo mnie chandra łapie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

do porodu jeszcze kilka pewnie przybędzie także sama nie jesteś

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Tak więc czas oczekiwania ulega wydłużeniu.