|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.
czesc mamuski
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no ja tez jakas sierota jestem z tym nie umiem wyczaic czy to czkawka Cytat:
a ja sobie akcej wkrecam z tymi globulkai i dzis nawet to mnei cos tam w srodku delikatnie kluje czy cos sie tam dizeje ii martwie sie ze mi sie szyjka otwiera a ten pimafucin stosuje :-( eh ja to sobie zawze cos musze umyslec mielgo dizonka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Czarna tak chcesz poznać uczucie zgagi??he
#4625 |
Zakorzenienie
|
iweczko nie, bawełniane dla kobitek w ciąży
![]() ![]()
#4626 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My wózek załatwiamy dopiero po nowym roku. Mam nadzieje, że będzie ten kolor i model jaki chcemy ![]() Ja póki co zgagi nie miewam. I dobrze ![]() Edytowane przez kosmisia1985 Czas edycji: 2010-12-30 o 09:47 Powód: usunięcie zdania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
biustonosz najlepiej kupić troszke poźniej
i lepiej wiekszy aniżeli ciasny, ale nie jakis mega duzy po prostu musi myc miejsce orientacyjnie na wkładkę., albo no nie wiem lisc kapusty ![]() no i wiadomo ,ze bedzie wiekszy biust jak dostanie sie pokarmu...dlatego ja kupuje pierwszy w h&m mama, a pozniej po jakis 3 tygodniach pojadę do brafiterki żeby dobrała mi odpowiedni. ide chyba dalej spać
#4628 |
Zadomowienie
|
hej kochane ja tylko na sekundę bo właśnie lecę na badanie "kontroli jakości" mojej szyjki, trzymajcie kciuki żeby nie skończyło się na szpitalu
![]()
#4629 |
Zadomowienie
|
mi kiedyś kolezanka roradziła,żeby kupić nawet 2 razy większy.Sprawdziło się.Bo jak sie karmi to piersi mają tą swoją objętość.Jeszcze jak się włoży wkładkę albo jakąś pieluchę to już wcale
![]() ![]() ![]()
#4630 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny, a będziecie kupować osłonki na piersi? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- chyba trzeba zacząć myśleć nad nowym wątkiem i jego nazwą i osobą odpowiedzialną ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobryyyyy
![]() Cytat:
![]() ja to się nie wypowiadam co mam a czego nie, poza ciuszkami i to nie wszystkimi nie mam nic ![]() aleee już mam liste rzeczy, parę sprzedawców na all wybranych, więc w sumie mogę zamawiać tylko czekam na TZ wypłatę ![]() ![]() nasza łazienka już skończona ![]() ![]() teraz chłopcy będą robić jakąś strukturę w przedpokoju i potem malowanie salonu pokoiku, panele i wchodzimy...super już tak malutko zostało ![]() tylko muszę TZ gnębić żeby sobie wziął parę dni urlopu bo tak to w sumie dzieje się coś tylko w sobotę ![]() muszę dziś coś przygotować na sylwka, co prawda siedzimy w domku, ale przychodzą znajomi także będzie nas 4 pary. mam nadzieję że będzie fajnie ![]() narazie wymyslilam ciasto i takie kotleciki z piersi kurczaka jako przekaska. jeszcze jakieś dwie sałatki musimy zrobic. na ciepło nie robimy chyba nic....może zapiekanki na bułeczkach i do tego barszczyk czerwony.....musze pomysleć ![]() a wy co przygotowujecie na domówki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niutka, super że wszystko ok ![]() ![]() Coralady, no wiesz, córcia - makaron to wcale nie byłoby źle, szybko się wyślizgnie ![]() Monika, dobrze że zaryzykowałas wyjazd, teraz pewnie będzie już znacznie lepiej ![]() ![]() Aguś, super brzusio, córcia też ![]() Wanilia, trzymam kciuki, będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() niutka1 ty pamiętam kiedyś pisałaś że twoja córcia też jeszcze czkawki nie miała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny które mają kartę rabatową dla mamy i maleństwa w aptece doz to przyszedł mi dziś katalog rzeczy z rabatem chyba się skuszę bo duża oszczędność na niektóre rzeczy nawet 25% rabatu jak się dużo rzeczy bierze to naprawdę warto ![]() Castia super że już prawie koniec remontu ![]() co do imprezki u nas będzie tylko jedna para naszych przyjaciół i się ugadałyśmy że ja robię krokiety z pieczarkami i serem do tego barszczyk ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-12-30 o 10:26 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
iweczka zobaczymy,czy u mnie sprawdzi się przesąd odnośnie czuprynki
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- A wlasnie czarna ty farbujesz wlosy czy masz swoje naturalne???? i jaki masz kolor oczu...ja zamierzam sobie zmienic kolor wloskow caly czas blond mam zreszta widzialam ale nie wiem w jakim bedzie mi dobrze...moze ty cos doradzisz...mam zielone loczeta hahhahh ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Sliczny brzusio...a corcia cudowna...ale ma oczka piekne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
trzyrazyi Też mam zielone łoczęta :P Włosów jeszcze nigdy nie farbowałam-to mój naturalny kolor...brąz
![]() Hmmm,skoro masz zielone oczy to na pewno pasowałoby Ci we wszystkich odcieniach brązu,no i oczywiście rudy-na który ja chcę się bardzo zdecydowac,tylko odwagi mi brak ![]()
![]() |
#4638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaki macie dokładnie? ja się zastanawiam nad tym: http://allegro.pl/solidny-przewijak-...1.html#gallery |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zadomowienie
|
Jak chcesz zgage to wez wypij soku pomaranczowego duzo...i jedz bez umiaru tak duuuuuuuuuuuzo a moze cie zlapiej...ja nie mam czesto ale mam czasem...... :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
Czarnulko ja Ci mogę oddać swoją bardzo chętnie,całkowicie za darmo
![]() ![]() nasza niuńka urodzi się chyba z włosami do pasa o ile to prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez o rudym myslalm ale sie boje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam bo mam wrażliwe i się obawiam, że będzie bolało.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
kosmisia ja w sumie to tak szczerze nie wiem do czego mają być osłonki???? żeby mleko nie kapało z piersi? czy jak??
właśnie przyszła paczka z pieluchami tetrowymi, aspiratorkiem, podkładami dla małej i podkładami dla mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Od dwoch dni chora, super, bo w niedziele wyjazd, a ja nie mam jeszcze paru waznych rzeczy. Na dworzu mroz i slizgawica normalnie zla jestem jak nie wiem.
Co do kompa w szpitalu to ja bym bardzo chciala, ale nie mamy lapka, wiec wi-fi w kom bedzie musialo wystarczyc. Nie wyobrazam sobie znowu lezec na plecach i wpatrywac sie w sufit. Po cc i tak od razu dziecka nawet na rece nie bede mogla wziac, wiec taki necik uprzyjemni mi pobyt. Wyprawke juz praktycznie mam cala z drobnymi wyjatkami. Kurde siedze od 10min i patzre sie w monitor. Ide sie polozyc, bo cos zaczynam splywac z krzesla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
kochanie u nas ciut lepiej
![]() Emilka jest wybudzana bo dostawała leki usypiające i możliwe, że na dnach będą próbowali ją odłączyć od respiratora ![]() wczoraj pierwszy raz ją dotykałam ![]() ![]() wierzę, że mała jest silna i da sobie radę, ja możliwe że jutro wyjdę ze szpitala, mam go już dość, niestety ciśnienie mam cały czas wysokie, liczę że samo nie pomału unormuje jeśli mogę poradzić coś odnośnie porodu, to te majtki siatkowe poporodowe to świetna sprawa, szczególnie po cesarce, kupcie duże rozmiary, one ogólnie są małe ale naciągają się do dużych rozmiarów, nie spadną wam z tyłka, a nie uciskają rany, i wszystko się ładnie goi bo jednocześnie wietrzy ![]() podkłady higieniczne z belli to jakaś totalna porażka ![]() ![]() czuje, że jestem teraz inną osobą, nie umiem tego opisać słowami, psychicznie jest już dużo lepiej, nie dopuszczam już do siebie negatywnych myśli, musi byc dobrze i tak będzie, może nie będzie łatwo ale damy sobie razem we trójkę radę kompletnie nie byłam przygotowana na ten poród, wszytsko było za wcześnie, nawet nie zaczęłam czytać nic o porodzie i połogu, a tu już część za mną najbardziej mi brakuje małej w brzuszku, łapię się na tym, że głaszczę brzuszek a tak cholera nic mnie nie kopie ![]() przeskoczyłyśmy duża część ciąży, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło dziękuje Wam wszystkim za dobre słowa, za pozytywne fluidy, czujemy je z malutką, która od urodzenia przytyła już 165 gram ![]()
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- ptysza co za dobre wieści z rana! cudownie.. niech maleńka przybiera na wadze ![]()
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o roznice miedzy gruszka do nosa, a np Frida to jest bardzo proste wytlumacznie dlaczego Frida lepsza. Gruszka wyciagniecie tylko tyle ile ona zassa powietrza i jesli glutek jest gdzies gleboko, lub jest wyjatkowo uparty to mozna zasysac i zasysac, a on i tak nie wyjdzie. Natomiat Fride bierzemy do dzioba i ciagniemy. I tyle ile mamy pary w plucach tyle glutkow wyjdzie
![]() Jesli chodzi o podanych sprzedawcow z alle to odradzam Baby-Raj. Kupilam u nich posciel i po 1 dlugo czekalam, bo jakos im sie moja paka zawieruszyla i musialam 3x dzwonic, zeby w koncu ja wyslali, po 2 zamowilam rogala do karmienia w wybranym wzorze, a oni nie powiadomili o zmianie i przyslali zupelnie inny. Po 3 zdjecia przedmiotow sa podkrecone i kolory wydaja sie intensywne,a w rzeczywistosci wygladaja jak sprane. Moze ja akurat mialam pecha, ale generalnie nie zamierzam u nich juz niczego kupowac. Polecam natomiast rodzyneczki. Zrobilam u nich mega zakupy i nie dosc, ze kontakt super sympatyczny i informowali mnie doslownie o wszystkim, to jeszcze przesylka blyskawiczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.