Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 08:56   #4621
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
aguś35 piękny masz ten brzuszek...! Ty chyba wcale nie przytyłaś :P

Dziewczyny,śmiac mi sie chcę,ale ja nigdy nie miałam zgagi,a Wy to chyba wszystkie przechodzicie
czarna uwierz mi nie ma czego zazdrościć!!!! zgaga jest okropna

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny !!!

Ego super że dziś ostatni dzień w pracy przed labą oby Ci szybciutko dzisiaj zleciał czas...

A mi właśnie rano dzwonił facet z allegro - bo wczoraj zamawiałam te wszystkie pierdołki i okazało się że nie mają rożków usztywnianych w kolorze niebieskim i czy czekamy aż dostaną czy chciałabym inny kolor. to zmieniłam na kremowy i oczywiście grzecznie przeprosił i mam dostać prezencik za "ich wpadkę" jak to określił. Miło

musze się zabrać za prasowanie a tak mi się nie chce.....

co do wkładek laktacyjnych jeszcze nie kupiłam. nie mam też podkładów na łóżko do szpitala dla mnie, stanika do karmienia, wanienki, łóżeczka, pościeli, laktatora, buteleczek, ahhh mnóstwo tego jeszcze brakuje...
i to się nazywa fachowy sprzedawca z takimi to miło robić zakupy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:05   #4622
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

czesc mamuski

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wrocilam z zakupów
kupilam sobie kolejne buty na wiosnę mam obsesję na punkcie balerinek, szpilek, koturn itp ale butów nigdy nie za wiele prawda ?
aaa byłam w kerfurze i tam majtki ciążowe firmy canpol za 2 zł takie pod brzuch albo zakrywające
także kupiłam sobie 2 pary a co, zaszalałam
Monti mi moj Tz ostatnio powiedzial ze musze sobie pozadek w butach zrobic bo miejsca nam raczje bedize ubywlao a moich butow przybywa ;p a do cerfura musze sie wybrac skoro takei tanie te majty sa a to sa te saietczkowe?

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
hejka, witam po swiętach

Dzis miałam usg, ( 30TC2dni) malutka jest raczej z tych średnich, usg wyliczyło, ze wazy 1511g i faktycznie widze, ze mój brzuch przystopował, nie przybieram już tez tak na wadze i na usg wymiary praktycznie sa o 1 dzień do tyłu w stosunku do OM, a do tej pory były zawsze do przodu o kilka dni ( poza pierwszym usg w 5 TC , które wskazywało, róznice tygodnia do tyłu między OM, a usg i to by sie zgadzało z moimi wyliczeniami co do owu) .
ale lekarz dowiedziawszy sie ile wazyły moje poprzednie, stwierdził, że w ciągu 2 mscy ma szanse jeszcze sporo przytyc, bo niektóre dzieci rosna skokowo w pewnych etapach, a inne równomiernie, obaczymy, koniecznie kazał mi zrobic usg koło 36-37 TC, zeby zobaczyc, czy dziecko nie ma powyżej 4500 , bo niby może nawet tyle urosnąc ale osobiście wydaje mi się, że nie będzie większa niz moja pierwsza córa, czyli max 3700 ( syn miał ponad 4300) .

Poza tym wszystkie parametry w porządeczku, malutka ma główke nadal w dół, nózki/stópki na moim żołądku ( stąd ta okropna zgaga) rączki gdzies koło mojej wątroby... i to by mi sie zgadzało z ruchami, które czuje, bo często je czuje własnie w tych trzech miejscach na raz- zołądek , wątroba i dół brzucha
wyszło też, że główke ma małą, zgrabną, a brzuszek grubiutki

no i nie wiem, czy lekarz sie zgrywał, czy mówił powaznie, bo był taki sympatyczny i żartowniś, ale pokazywał mi, ze mała ma włoski na głowie, nie wiem, było widac jakies takie wiecie szare kreseczki, smiał sie i mówił, że to bujne włoski i stąd powinnam miec okropna zgagę... ale ja sie nie znam, może to faktycznie włoski , a może żart no zgage mam okropna, to fakt

płeć się nie zmieniła, nadal piękna
gratulujemy

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
iweczka miejmy wiec nadzieje ze przynajmniej do lutego nasze bobaski sie nie wykluja
o tak ja tez licze zebyc choc do lutego a najlpej do poczatku marca ;p

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
moja niunia chyba nie ma czkawki
albo ja jakaś nieczuła jestem
no ja tez jakas sierota jestem z tym nie umiem wyczaic czy to czkawka

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
to ja i mój brzuchol w 29tyg2dni i moja córeczka
Załącznik 3633151

Załącznik 3633172
jeszcze masz maly brzuszek i corcia sliczna

a ja sobie akcej wkrecam z tymi globulkai i dzis nawet to mnei cos tam w srodku delikatnie kluje czy cos sie tam dizeje ii martwie sie ze mi sie szyjka otwiera a ten pimafucin stosuje :-( eh ja to sobie zawze cos musze umyslec

mielgo dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:31   #4623
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
wlasnie a ja po za ciuszkami i wozkiem (ktory jeszcze nie dotarl ) nie mam nic
spokojnie, ja też nic nie mam poza ciuszkami i wózkiem, który przyszedł dwa dni temu jeszcze przewijak taki chcemy na kółkach z dwiema półkami pod spodem, żeby go można było z pokoju do łazienki przepchnąć, no i pierdóły, pieluchy, kosmetyki, dla mnie koszula do szpitala, wkłady, listę muszę sobie zrobić

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny, a ten aspirator jest lepszy od zwykłej gruszki do noska? Nie wiem co mam kupić.
W sumie wiele nam już nie brakuje: przewijak, wanienka, parę pieluch i kosmetyki
czytałam że aspirator lepszy, bo gruszka potrafi poranić nosek - na wątku "polecamy-odradzamy" dziewczyny się wypowiadały na ten temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ogladalam dzis staniki do karmienia i masakra sa tak brzydkie i koszmarnie leza, biust wyglada w nich koszmarnie. Jeden z triumpha byl sensowny, ale tak cieniutki, ze bylo mi widac sutki przez bluzke, co oznacza ze bedzie tez widac wkladki - to znaczy krazki i ich ranty. Strasznie mi sie to nie podoba jak u karmiacych kobiet odznaczaja sie wkladki
No i nie wiem co zrobic, w ogole nie ma wyboru, a wy co robicie ?
też byłam załamana tym, jak to wygląda, ale właśnie te z alles mama są całkiem fajne i przy okazji nie kosztują fortunę!

Cytat:
Załącznik 3633151

Załącznik 3633172
ślicznie

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:39   #4624
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cześć dziewczynyJa niedawno wygramoliłam się z łóżka,za to mój mały od 6 rano w brzuchu mecz rozgrywał

Czarna tak chcesz poznać uczucie zgagi??he

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:41   #4625
Montii
Zakorzenienie

iweczko nie, bawełniane dla kobitek w ciąży na brzuch i pod brzuch

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:45   #4626
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

też byłam załamana tym, jak to wygląda, ale właśnie te z alles mama są całkiem fajne i przy okazji nie kosztują fortunę!

Ja też się zastanawiam teraz nad zakupem stanika. A rozmiar jaki bierzecie? Większy?

My wózek załatwiamy dopiero po nowym roku. Mam nadzieje, że będzie ten kolor i model jaki chcemy

Ja póki co zgagi nie miewam. I dobrze

Edytowane przez kosmisia1985
Czas edycji: 2010-12-30 o 09:47 Powód: usunięcie zdania
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:49   #4627
Montii
Zakorzenienie

biustonosz najlepiej kupić troszke poźniej
i lepiej wiekszy aniżeli ciasny, ale nie jakis mega duzy po prostu musi myc miejsce orientacyjnie na wkładkę., albo no nie wiem lisc kapusty
no i wiadomo ,ze bedzie wiekszy biust jak dostanie sie pokarmu...dlatego ja kupuje pierwszy w h&m mama, a pozniej po jakis 3 tygodniach pojadę do brafiterki żeby dobrała mi odpowiedni.

ide chyba dalej spać

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 09:50   #4628
wanilia83
Zadomowienie

hej kochane ja tylko na sekundę bo właśnie lecę na badanie "kontroli jakości" mojej szyjki, trzymajcie kciuki żeby nie skończyło się na szpitalu

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:53   #4629
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

mi kiedyś kolezanka roradziła,żeby kupić nawet 2 razy większy.Sprawdziło się.Bo jak sie karmi to piersi mają tą swoją objętość.Jeszcze jak się włoży wkładkę albo jakąś pieluchę to już wcaleJa używałam 2 specjalnych do karmienia,głownie w domu.Starczyłonie liczę wyjściowych

Stary 2010-12-30, 09:54   #4630
kosmisia1985
Raczkowanie

Cytat:
i lepiej wiekszy aniżeli ciasny, ale nie jakis mega duzy po prostu musi myc miejsce orientacyjnie na wkładkę., albo no nie wiem lisc kapusty
no i wiadomo ,ze bedzie wiekszy biust jak dostanie sie pokarmu...dlatego ja kupuje pierwszy w h&m mama, a pozniej po jakis 3 tygodniach pojadę do brafiterki żeby dobrała mi odpowiedni.

ide chyba dalej spać
No właśnie. Boję się, że kupię za mały

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hej kochane ja tylko na sekundę bo właśnie lecę na badanie "kontroli jakości" mojej szyjki, trzymajcie kciuki żeby nie skończyło się na szpitalu
A pewnie, że trzymamy kciuki! Czekamy na dobre wieści.

Dziewczyny, a będziecie kupować osłonki na piersi?
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:04   #4631
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Ego super że dziś ostatni dzień w pracy przed labą oby Ci szybciutko dzisiaj zleciał czas...

...
przed ostatni, jeszcze jutro, ale za to mam teraz tyle roboty, że szok

Cytat:
trzymam

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

chyba trzeba zacząć myśleć nad nowym wątkiem i jego nazwą i osobą odpowiedzialną
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:18   #4632
Castia
Wtajemniczenie

dzień dobryyyyy

Cytat:
trzymam mocniutko

ja to się nie wypowiadam co mam a czego nie, poza ciuszkami i to nie wszystkimi nie mam nic
aleee już mam liste rzeczy, parę sprzedawców na all wybranych, więc w sumie mogę zamawiać tylko czekam na TZ wypłatę

nasza łazienka już skończona mogę się iść kąpać
teraz chłopcy będą robić jakąś strukturę w przedpokoju
i potem malowanie salonu pokoiku, panele i wchodzimy...super już tak malutko zostało
tylko muszę TZ gnębić żeby sobie wziął parę dni urlopu bo tak to w sumie dzieje się coś tylko w sobotę

muszę dziś coś przygotować na sylwka, co prawda siedzimy w domku, ale przychodzą znajomi także będzie nas 4 pary. mam nadzieję że będzie fajnie
narazie wymyslilam ciasto i takie kotleciki z piersi kurczaka jako przekaska. jeszcze jakieś dwie sałatki musimy zrobic.
na ciepło nie robimy chyba nic....może zapiekanki na bułeczkach i do tego barszczyk czerwony.....musze pomysleć
a wy co przygotowujecie na domówki?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:20   #4633
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Niutka, super że wszystko ok Synuś dorodny był, ale córcia nie będzie może cięższa od siostry? Phi, ja w pierwszej ciąży ani razu nie miałam zgagi, synuś urodził się przeciętnie owłosiony ale za to teraz ma taką czuprynę że dają mu 3 lata A nie ma jeszcze 20 miesięcy...W tej ciąży zgagę miałam w pierwszych tygodniach i od tej pory spokój, oby tak dalej...

Coralady, no wiesz, córcia - makaron to wcale nie byłoby źle, szybko się wyślizgnie

Monika, dobrze że zaryzykowałas wyjazd, teraz pewnie będzie już znacznie lepiej Koleżanka wcześnie urodziła ale i tak nieźle, 34tc to już bezpieczne wcześniactwo

Aguś, super brzusio, córcia też

Wanilia, trzymam kciuki, będzie ok

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:24   #4634
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

superowe te biustonosze bardzo mi się podobają ale chyba z kupnem poczekam bo nie wiem, może mi cyce z laski urosną bo póki co wchodze w dotychczasowe 75B tylko w jeden biustonosz się nie dopinam....
mi też jakoś specjalnie piersi nie urosły chociaż wszyscy mówią że tak no coś tam widać ale normalnie ten sam stanik noszę 75b a właśnie też jeden tylko na mnie za ciasny ale to się dopiąć nie mogę po prostu tak się rozrosłam

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
mój czkawki nie ma,ale za to w brzuchu mam powstanie
Dziewczyny od stycznia nie ma ksiązeczek RUM
Może być zamieszanie w przychodniach
nawet nie wiem co to ja zawsze chodzę z legitymacją lub ostatnim rmua

Cytat:
Załącznik 3633151

Załącznik 3633172
brzusio śliczny ale córeczka... słodka

Cytat:
ja dzisiaj na zakupach czułam jak mi coś wciska w pęcherz
nie wiem czy to główką tak napierał czy coś ale ledwo chodziłam
możliwe mój sobie bardzo mój pęcherz upodobał co chwilę chce mi się siusiu bo tak kopie i czasem mam wrażenie jakby sobie usiadł na nim

niutka1 ty pamiętam kiedyś pisałaś że twoja córcia też jeszcze czkawki nie miała dalej tak jest? bo ja głupia już zaczynam sobie wkręcać oczywiście bo nie czuję u małego czkawki

Cytat:

A mi właśnie rano dzwonił facet z allegro - bo wczoraj zamawiałam te wszystkie pierdołki i okazało się że nie mają rożków usztywnianych w kolorze niebieskim i czy czekamy aż dostaną czy chciałabym inny kolor. to zmieniłam na kremowy i oczywiście grzecznie przeprosił i mam dostać prezencik za "ich wpadkę" jak to określił. Miło
widzisz - porządny sprzedawca inny to by wysłał co mu się podoba i nawet by nie pytał

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
spokojnie, ja też nic nie mam poza ciuszkami i wózkiem, który przyszedł dwa dni temu jeszcze przewijak taki chcemy na kółkach z dwiema półkami pod spodem, żeby go można było z pokoju do łazienki przepchnąć, no i pierdóły, pieluchy, kosmetyki, dla mnie koszula do szpitala, wkłady, listę muszę sobie zrobić
ten przewijak mamy i fajnie wygląda (nie wiem jak się sprawdzi w użyciu ) ale wszystkie kosmetyki tam poukładam i fajnie bo można jeździć tym właśnie z łazienki do pokoju bardzo stabilne to się wydaje

Cytat:
trzymamy trzymamy

dziewczyny które mają kartę rabatową dla mamy i maleństwa w aptece doz to przyszedł mi dziś katalog rzeczy z rabatem chyba się skuszę bo duża oszczędność na niektóre rzeczy nawet 25% rabatu jak się dużo rzeczy bierze to naprawdę warto

Castia super że już prawie koniec remontu
co do imprezki u nas będzie tylko jedna para naszych przyjaciół i się ugadałyśmy że ja robię krokiety z pieczarkami i serem do tego barszczyk a ona jakieś udka lub skrzydełka. do tego ja sałatkę jarzynową (skorzystam bo mama moja tez robi na swoją imprezkę ) a ona też jakąś sałatkę. no i tyle

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-12-30 o 10:26
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:30   #4635
87czarna
Zakorzenienie

iweczka zobaczymy,czy u mnie sprawdzi się przesąd odnośnie czuprynki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 10:48   #4636
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Moja znajoma urodziła córcię w 35 tyg i ważyla prawie 3 kg, duża dziewczynka 3 dni w szpitalu i do domu

dziewczyny zastanawiam się nad tymi majtkami poporodowymi i nie wiem jaki rozmiar? bo jak za duże to będą mi spadać? nie wiem sama..
Ja majciorow nie kupuje poporodowych ...tylko mega podpachy hahaah moje znajomy wszystkie mialy tylko podpaski i to wsio i ja tez kupie zobaczymy hihihih

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
iweczka zobaczymy,czy u mnie sprawdzi się przesąd odnośnie czuprynki
A wlasnie czarna ty farbujesz wlosy czy masz swoje naturalne???? i jaki masz kolor oczu...ja zamierzam sobie zmienic kolor wloskow caly czas blond mam zreszta widzialam ale nie wiem w jakim bedzie mi dobrze...moze ty cos doradzisz...mam zielone loczeta hahhahh

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Ja trzymam kciuki

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

ide chyba dalej spać
Ale ci dobrze...ja to ide ale do pracy dzisiaj hahahah

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Załącznik 3633151

Załącznik 3633172

Sliczny brzusio...a corcia cudowna...ale ma oczka piekne i blond wloski....hihih
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:49   #4637
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi Też mam zielone łoczęta :P Włosów jeszcze nigdy nie farbowałam-to mój naturalny kolor...brąz Jestem szatynką.

Hmmm,skoro masz zielone oczy to na pewno pasowałoby Ci we wszystkich odcieniach brązu,no i oczywiście rudy-na który ja chcę się bardzo zdecydowac,tylko odwagi mi brak

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:50   #4638
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ten przewijak mamy i fajnie wygląda (nie wiem jak się sprawdzi w użyciu ) ale wszystkie kosmetyki tam poukładam i fajnie bo można jeździć tym właśnie z łazienki do pokoju bardzo stabilne to się wydaje

a jaki macie dokładnie? ja się zastanawiam nad tym: http://allegro.pl/solidny-przewijak-...1.html#gallery

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:51   #4639
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
aguś35 piękny masz ten brzuszek...! Ty chyba wcale nie przytyłaś :P

Dziewczyny,śmiac mi sie chcę,ale ja nigdy nie miałam zgagi,a Wy to chyba wszystkie przechodzicie
Jak chcesz zgage to wez wypij soku pomaranczowego duzo...i jedz bez umiaru tak duuuuuuuuuuuzo a moze cie zlapiej...ja nie mam czesto ale mam czasem...... :d
Stary 2010-12-30, 10:56   #4640
Castia
Wtajemniczenie

Czarnulko ja Ci mogę oddać swoją bardzo chętnie,całkowicie za darmo żeby chociaż była co dwa dni a nie codziennie
nasza niuńka urodzi się chyba z włosami do pasa o ile to prawda
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:56   #4641
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
mój ma zakaz wychodzenia do 20 lutego ! ( termin na 7 marca )
Ja slyszlam ze od 36 tyg. mozna rodzic.....ja mam termin na 20 marca i chcialabym na poczatku urodzic marca ale sie okaze...moja znajoma w 34 urodzila....kto to wie jak bedzie......
Stary 2010-12-30, 10:57   #4642
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Jak chcesz zgage to wez wypij soku pomaranczowego duzo...i jedz bez umiaru tak duuuuuuuuuuuzo a moze cie zlapiej...ja nie mam czesto ale mam czasem...... :d
hehe ja mam tą samą receptęnawcinam się mandarynek i zgaga gotowa

Stary 2010-12-30, 10:57   #4643
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
trzyrazyi Też mam zielone łoczęta :P Włosów jeszcze nigdy nie farbowałam-to mój naturalny kolor...brąz Jestem szatynką.

Hmmm,skoro masz zielone oczy to na pewno pasowałoby Ci we wszystkich odcieniach brązu,no i oczywiście rudy-na który ja chcę się bardzo zdecydowac,tylko odwagi mi brak

Tez o rudym myslalm ale sie boje
Stary 2010-12-30, 10:59   #4644
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a będziecie kupować osłonki na piersi?
Ja kupiłam bo mam wrażliwe i się obawiam, że będzie bolało.

Cytat:
Powodzenia

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:05   #4645
iweczka
Zakorzenienie

kosmisia ja w sumie to tak szczerze nie wiem do czego mają być osłonki???? żeby mleko nie kapało z piersi? czy jak??

właśnie przyszła paczka z pieluchami tetrowymi, aspiratorkiem, podkładami dla małej i podkładami dla mnie powoli moja lista zaczyna się "odchaczać" ale i tak dużo jeszcze tego jest.....
Stary 2010-12-30, 11:06   #4646
Jok3r
Zadomowienie

Od dwoch dni chora, super, bo w niedziele wyjazd, a ja nie mam jeszcze paru waznych rzeczy. Na dworzu mroz i slizgawica normalnie zla jestem jak nie wiem.

Co do kompa w szpitalu to ja bym bardzo chciala, ale nie mamy lapka, wiec wi-fi w kom bedzie musialo wystarczyc. Nie wyobrazam sobie znowu lezec na plecach i wpatrywac sie w sufit. Po cc i tak od razu dziecka nawet na rece nie bede mogla wziac, wiec taki necik uprzyjemni mi pobyt.

Wyprawke juz praktycznie mam cala z drobnymi wyjatkami.

Kurde siedze od 10min i patzre sie w monitor. Ide sie polozyc, bo cos zaczynam splywac z krzesla.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:07   #4647
ptysza
Zadomowienie

kochanie u nas ciut lepiej
Emilka jest wybudzana bo dostawała leki usypiające i możliwe, że na dnach będą próbowali ją odłączyć od respiratora

wczoraj pierwszy raz ją dotykałam jak przyszliśmy z mężem to robiła buźką grymasy, zaczynała ruszać rączką, zaczęłam ją głaskać i się uspokoiła i chyba usnęła Boże to był najszczęśliwszy dzień

wierzę, że mała jest silna i da sobie radę, ja możliwe że jutro wyjdę ze szpitala, mam go już dość, niestety ciśnienie mam cały czas wysokie, liczę że samo nie pomału unormuje

jeśli mogę poradzić coś odnośnie porodu, to te majtki siatkowe poporodowe to świetna sprawa, szczególnie po cesarce, kupcie duże rozmiary, one ogólnie są małe ale naciągają się do dużych rozmiarów, nie spadną wam z tyłka, a nie uciskają rany, i wszystko się ładnie goi bo jednocześnie wietrzy

podkłady higieniczne z belli to jakaś totalna porażka prawie nic nie wchłaniają na pewno weźcie ze sobą też podpaski

czuje, że jestem teraz inną osobą, nie umiem tego opisać słowami, psychicznie jest już dużo lepiej, nie dopuszczam już do siebie negatywnych myśli, musi byc dobrze i tak będzie, może nie będzie łatwo ale damy sobie razem we trójkę radę

kompletnie nie byłam przygotowana na ten poród, wszytsko było za wcześnie, nawet nie zaczęłam czytać nic o porodzie i połogu, a tu już część za mną

najbardziej mi brakuje małej w brzuszku, łapię się na tym, że głaszczę brzuszek a tak cholera nic mnie nie kopie

przeskoczyłyśmy duża część ciąży, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

dziękuje Wam wszystkim za dobre słowa, za pozytywne fluidy, czujemy je z malutką, która od urodzenia przytyła już 165 gram
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:10   #4648
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja slyszlam ze od 36 tyg. mozna rodzic.....ja mam termin na 20 marca i chcialabym na poczatku urodzic marca ale sie okaze...moja znajoma w 34 urodzila....kto to wie jak bedzie......
niby można....wiesz ja mam sesje...dlatego ma siedzieć w brzuchu !!!

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

ptysza co za dobre wieści z rana! cudownie.. niech maleńka przybiera na wadze

[LEFT]
Stary 2010-12-30, 11:16   #4649
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Czarnulko ja Ci mogę oddać swoją bardzo chętnie,całkowicie za darmo żeby chociaż była co dwa dni a nie codziennie
nasza niuńka urodzi się chyba z włosami do pasa o ile to prawda
castia moja córa tak samo- włosy do pasa murowane, jeżeli ten przesąd to prawda......bo tak mnie pali w srodku że szok
Stary 2010-12-30, 11:17   #4650
Jok3r
Zadomowienie

Jesli chodzi o roznice miedzy gruszka do nosa, a np Frida to jest bardzo proste wytlumacznie dlaczego Frida lepsza. Gruszka wyciagniecie tylko tyle ile ona zassa powietrza i jesli glutek jest gdzies gleboko, lub jest wyjatkowo uparty to mozna zasysac i zasysac, a on i tak nie wyjdzie. Natomiat Fride bierzemy do dzioba i ciagniemy. I tyle ile mamy pary w plucach tyle glutkow wyjdzie

Jesli chodzi o podanych sprzedawcow z alle to odradzam Baby-Raj. Kupilam u nich posciel i po 1 dlugo czekalam, bo jakos im sie moja paka zawieruszyla i musialam 3x dzwonic, zeby w koncu ja wyslali, po 2 zamowilam rogala do karmienia w wybranym wzorze, a oni nie powiadomili o zmianie i przyslali zupelnie inny. Po 3 zdjecia przedmiotow sa podkrecone i kolory wydaja sie intensywne,a w rzeczywistosci wygladaja jak sprane. Moze ja akurat mialam pecha, ale generalnie nie zamierzam u nich juz niczego kupowac.
Polecam natomiast rodzyneczki. Zrobilam u nich mega zakupy i nie dosc, ze kontakt super sympatyczny i informowali mnie doslownie o wszystkim, to jeszcze przesylka blyskawiczna.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości