|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Zimne nóżki zrobione, ciacho się piecze, a ja pożeram pomarańczę i bananka sobie...zaraz biorę się za prasowanie starty ciuszków, bo chcę mieć to zrobione przed końcem roku
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuję za życzonka Wasze, jak też na wszelki wypadek, jakby nie udało mi się już dziś wejść na forum składam Wam życzenia: Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, spełnienia marzeń, samych pogodnych dni, uśmiechu na twarzy, a przede wszystkim szybkiego porodu i zdrowych, wesołych Maleństw ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Dzieki Dziewczynki za odpowiedz w sprawie skurczy, mnie to boli co chwile co innego, a wszystko zasluga malej, bo ona sie wierci niemilosiernie, znow zaczela caly brzuszek mi wywracac do gory nogami
![]() Jesuis na mnie tez czeka nauka, za tydzien egzamin, nie wiem jak ja sie przygotuje z tym bolacym kregoslupem, usiedziem 5 minut nie moge ;( lilijko ja tez mam tak ze ciagle bym jadla, dwie godzinki temu sniadanie a ja znow glodna jestem, ale zakupy zrobione wiec biore sie za robienie salatki, bagietek, jajek w chrzani - bo wlasnie na chrzan mam najwieksza ochote (sledzie uwielbialam przed ciaza a teraz w ciazy nie moge na nie patrzec), oraz kotleciki w platkach no i na obiad canlloni, jak to wszystko zjem to tez sie jutro nie wgramole na wage ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W Nowym Roku już kroczymy, nasze dzieci zobaczymy My czekamy, my wołamy...a dzieciaczki jeszcze w brzuchach mamy. Nasze brzuszki okrągluszki wypuszczają już maluszki. Nie mam weny ![]() Lilijko wspolczuje tych palaczy ![]() ![]()
![]() |
#4624 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do nauki - ja sob ie zawsze mówiłam, że w tej przerwie między Świętami, a Sylwkiem na pewno się nauczę...i jakoś tak zabrać się nigdy nie mogłam ![]() Cytat:
Śmieszne bardzo tytuły ![]() ![]() A co do palaczy - u mnie palą i rodzice i teściowa, także sobie wyobraźcie...moja mama w sumie najmniej, bo ze 4 dziennie, ale za to ojczym nadrabia za ich dwójkę...za to teściowa to papierosa od papierosa odpala - normalnie Peggy Bundy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
fajne są wszystkie
![]() teściowa to samo jedna od drugiej odpalona mój tato pali, ale nigdy u mnie w mieszkaniu (nie chce tez wychodzić), a jak mieszkaliśmy razem, to moje ciuchy pachły praniem, a nie papierosami, więc można........... za to u teściów to koszmar....niby wychodzą do innego pomieszczenia ale i tak śmierdoli.............. a ja mam chipsy paprykowe i leżą, bo straciłam na nie ochotę |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Wtajemniczenie
|
Szampańskiej zabawy, samych łatwych terminowych porodów, zdrowych dzieciaczków , i cudownego Nowego Roku 2011
![]() a to my 35 tyg i 1 dzień ja1.jpg, ja3.jpg mi sie podoba ten :W Nowym Roku już kroczymy, nasze dzieci zobaczymy a moja propozycja: Nowy rok już leci , za chwilke zobaczymy Nasze cudne dzieci, W Nowym roku wielkie zmiany, na Nasze maleństwa z utęsknieniem czekamy
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-12-31 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Rozeznanie
|
lilijko moj tata tez palil, ale zawsze na balkonie, chodzmy walilo sniegiem i deszczem jak nie wiem to zawsze wychodzil, a tesciowie nawet latem leniwi sa i na balkon nie wyjda
![]() Stokrotka sliczny brzusio! Moj dzis mierzylam 108cm! i 7kg na plusie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
plissssss nie piszcie o kg dodatkowych
![]() u mnie też jest zakaz i kto chce palić musi wyjść na klatkę i tam pod oknem palić (oczywiście otwartym). A mój tata palił tylko w kuchni i to przy otwartym oknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczny brzusio ![]() Ja bym zmodyfikowała Twój drugi pomysł: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Rozeznanie
|
cytrynka ten mi sie podoba najbardziej!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Cytrynko modoba mi sie Twoja propozycja
![]() a za brzusio dziekujemy ![]() ![]()
#4633 |
Zakorzenienie
|
Część kolejną zaczynamy, dzieci z brzuszków wypuszczamy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oł jes!!!! ![]()
![]() |
#4635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój małż wczoraj miał bardzo udane zakupy. muszę powiedzieć, że wszystko ładnie pochował do szafek dzięki temu dopiero dziś zauważyłam, że kupił kaszkę mannę błyskawiczna... Czy ja z tego zrobię krem do Stefanki (u nas to miodownik jest ![]() ![]() ![]() W ogóle to zły humor mam i nie mam ochoty na wizyty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
![]()
cytrynko tytuł rewelacja
![]() ja od tej pogody śnięta ryba jestem ![]() Dziewczyny cudowności samych w Nowym roku!!!
![]() |
#4638 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak to hasełko jest najlepsiejsze !!! ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KOCHANE LASECZKI...
ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU 2011 A W SZCZEGÓLNOŚCI ZDROWIA DLA NASZYCH POCIECH I RADOŚCI Z ICH POSIADANIA ![]() --------------------------------------------------------------------------------- A teraz idę pilnować mężusia czy kończy pokoik dla małego bo dzisiaj ma dzień lenia, wczoraj złożył łóżeczko w kilka minut aż zabrał od razu się za wózek jeszcze a dzisiaj coś mi się obija, muszę go zmotywować bo od jutra mam już termin porodu (bezpieczny i donoszony) więc nie wiem czy mały nie zechce wcześniej uciec z brzuszka a tu jeszcze wszystko w powijakach.. ![]() aha.. z dobrych rad od rodziców dzieci które przyszły ostatnio na świat dostałam informacje by zakupić nawilżacz powietrza.. dla wielu okazał się niezbędny przez ogrzewanie pomieszczeń maluszki miały problemy z oddychaniem.. wiadomo że moze nie każdego sie to tyczyć ale skoro powiedziala mi to wiecej niz jedna osoba to coś w tym jest...może naprawdę warto kupić tym bardziej ze teraz nawilżacze są tanie Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-12-31 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za rady
![]() ![]() A ja dzis bez humoru... ![]() Wrocilam od lekarza... Doktor i polozna ucieszyly sie, ze juz mi lepiej, bo nie mam goraczki... Ale mowie im ze mnie tak strasznie kaszel meczy, ze mialam chyba skurcze itp.itd. No to oczywiscie na fotel do badania... No i rozwarcia nie mam...ale lekarka powiedziala, ze mam strasznie twardy brzuch i sie jej to troche nie podoba ![]() Powiedzialam TŻowi co lekarka mowila i juz mi powiedzial, ze nie wyjde w ogole z lozka... A mnie juz to wszystko zaczyna meczyc... Jak wrocilam do domu to sie normalnie rozryczalam... Ze mi zal tego dziecka, bo ani TŻ go na poczatku nie chcial...ani ja... Do tego wmawiam sobie ze nie bede dobra matka, albo ze urodzi sie przeze mnie chore... Potem zaczynam znowu myslec o sobie, ze co to dalej za zycie...strace najlepsze lata na pieluchy i potem wychowywanie dziecka... A ja sie niedawno zaczelam zastanawiac, czy ja w ogole kiedykolwiek chcialam byc matka...nie wiem, czy to jest moje powolanie zyciowe, czy ja mam w sobie tyle milosci... Bo na chwile obecna nie potrafie sobie wyobrazic, ze to dziecko bedzie dla mnie najwazniejsze i ze moglabym za nie w ogien skoczyc... Chociaz mam nadzieje ze to poczuje... Bylam tez dzis na chwile w sklepie...a tam wszystkie babki juz w fajnych fryzurach, paznokcie super zrobione, kazdy kupuje jakies rajstopy/ponczochy do swoich kreacji... Kazdy szczesliwy...pelno alkoholu w koszykach... A ja? Oczy cale czerwone, podkrazone, ubrana tak samo jak prawie kazdego dnia... I jeszcze do mnie polozna dzis tekst walnela "Hehe, a w przyszlym roku tez nie bedzie takiej super zabawy w sylwestra, bo juz dziecko bedzie na swiecie i bedzie trzeba nim sie zajmowac" To jej powiedzialam, ze podrzuce moim rodzicom swoje dziecko...a sama pojde na impreze... To spojrzala na mnie jak na wyrodna matke...;/ Ehh...nie jest mi cos lekko ostatnio...chociaz mam nadzieje, ze to tylko te hormony... Oby tylko TŻ mnie czyms dzisiaj nie wkurzyl, bo wtedy to juz w ogole chyba wybuchne... Ciekawe czy chociaz cos dzis wymysli na nasz wieczor... A znajac go to przyjdzie z piwem i chipsami i on bedzie zadowolony a potem mi powie, ze nudno ze mna... No tak...bo to ja mam nad nim skakac i go zabawiac... Chce spedzic milo ten czas...ale nawet nie wiem co mozna robic sam na sam w sylwestra, bo nigdy bym sie nie spodziewala takiej 'imprezy'... Tez znowu Wam tu marudze...ale musze sie wygadac/wypisac, bo wtedy zawsze jakos tak lepiej na sercu... Mam nadzieje ze od nowego roku wezme sie jakos za siebie, przede wszystkim mam na mysli moja psychike ![]() A tym czasem zycze Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, zeby spelnily sie Wasze marzenia, zeby bylo w Waszym zyciu pelno szczesliwych chwil, no i oczywiscie lekkich porodow i zdrowych maluszkow ![]()
#4641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: Wera, Ty naprawdę sobie czasem do głowy przybierasz. Uspokój się i postaraj wyciszyć zanim przyjdzie Twój TŻ, bo znowu może z tego wyniknąć awantura niepotrzebna i nowy stres dla małej. Nie warto. Poza tym jak możesz mówić, że będziecie się w dwójkę nudzić? Można włączyć dobry film, porozmawiać na spokojnie - przecież tyle przed Wami. Warto te godziny na to wykorzystać. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-31 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ledwo nadrobiłam... ale tylko na chwile wchodze ![]() lilijko zapraszam na bigosik ![]() ![]() Życze Wam udanego wejścia w Nowy Rok i dużo pociechy z dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Rozeznanie
|
Nad nawilzaczem to i ja sie zastanawiam, bo w ciazy moj noszek szczegolnie wrazliwy jest na suche powietrze, piskam dwa razy dziennie woda morska, ale skutek niewielki, ostatnio zostawiam mokry recznik na grzejniku, ale srednio pomaga. Ale nie wiem w sumie jaki kupic ;(
Dziekujemy za zyczonka! ![]() ZYCZYMY WAM ABY NOWY ROK BYŁ OBFITY W WIELE SZCZESLIWYCH CHWIL I DOBRYCH WIADOMOSCI! ZEBY NASZE DZIECIACZKI URODZIŁY SIĘ W NAJBARDZIEJ ODPOWIEDNIM MOMENCIE, ZEBY PORODY BYLY BEZBOLESNE A NASZE POCIECHY DOSTARCZALY NAM SAMYCH RADOSCI! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
aha, a kupowałyście taki plastikowy ochraniacz na rame łóżeczka do obgryzania?? bo nie wiem jak tego czukać na alle...
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- już znalazłam ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80117591 |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Wtajemniczenie
|
Agape, nie wiem, czy Mysiopez nie kupowała i Muron jej znajdowała na all.
![]() Myślicie, że mogę zrobić stefankę z kaszki błyskawicznej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Rozeznanie
|
agape ja chcialam kupic, ale moj brat mowi ze on mi odda bo sciagnal go szybko, jak maly sie nauczyl wstawac to sam go sciagal i tyle bylo...
weraa u nas sie mowi, że jaki sylwester taki caly rok, wiec musisz zmienic szybciutko swoj nastroj bo caly rok bedziesz narzekac :P poza tym mysle ze patrzysz tylko na te negatywne aspekty swojego stanu. Po pierwsze to tylko od Ciebie bedzie zalezec jakie beda nablizsze lata, dziecko nie musi przekreslac wszystkiego, zacznij myslec ile pieknych chwil Wam dostarcza wspolne zabawy i spacery z Malenstwem. No i ja w sumie troche zazdroszcze Ci Twojego wieku, jak bedziesz miec tyle co ja to nie bedziesz miec dylematu praca - dziecko, bo male bedzie juz wieksze i mozna spokojnie popracowac. No i porozmawiaj ze swoim jak sobie wyobrazasz dzisiejszy wieczor niech spelni Twoje zachcianki! A nasz stan no coz, paznokcie mozemy pomalowac, wloski ulozyc, wystroic sie ![]() A w zeszlym roku to byl moj najpiekniejszy dzien 2009roku, bo caly byl koszmarny i mazylam o tym zeby sie skonczyl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Zadomowienie
|
już po KTG!. Zapis trwał jakieś 35-40 i wszystko w porządku. Lekarz mój stwierdził, że we wtorek kolejny.. a potem się rozmyślił i kazał mi w pon rano być znowu na KTG...
Spotkaliśmy się z fizjoterapeutką z SR i pokazała mi jak mam sobie pomagać piłką przy skurczach i jak się prze.. Boże jakie to dziwne uczucie jak ma się między udami osobę... To na szczebelki to osłonka ale chwilowo jej nie ma na all. http://allegro.pl/nowosc-oslonki-na-...309484302.html to stara aukcja. Może skontaktuj się ze sprzedającym to wystawi nową aukcję... na IP przy mnie przyjmowano 2 kobiety a ogólnie od rana 3. Ciekawe czy dziś urodzą... |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Rozeznanie
|
agape takie oslonki tez mozna kupic w ikei, kosztuja pare groszy
A propo sylwka we dwoje to w sumie tez byl moj wybor, mielismy kilka zaproszen, ale nie mialam ochoty na spotkania towarzyskie, a moj m powiedzial ze chce spedzic sylwestra przede wszystkim ze mna wiec uznalismy, że pysznosci, cos do picia, telewizor - ale chyba skonczy sie na graniu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-31 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zadomowienie
|
Weraa... że tak powiem, pieprzysz głupotki :P
po 1 - każda z tych wyfiołkowanych kobiet ze zrobionymi pazurami była lub będzie w ciąży. Równie dobrze i bez ciąży mogłabyś się rozchorować i wyglądać jak wyglądasz w sylwestra. Taki lajf, nie zawsze jest się boginią seksu. Jeszcze trochę i zobaczysz, weźmiesz się za siebie i wrócisz do formy. Jak my wszystkie. po 2 - owszem, jesteś młoda, ale o spieprzonym życiu nie ma mowy. Pogadaj z Jelly. Ona urodziła dziecko zdaje się jeszcze wcześniej, prawda? I co, żałuje Gosi? Zdaje się, że wszystkie jej zazdrościmy tej córy ![]() ![]() po 3 - zobaczysz, pogadamy za rok i nie będziesz sobie wyobrażać życia bez swojej córeczki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.