|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - wątek zbiorczy
Jak robiłaś ombre ? Zbyt mocne przejście , powinno byc troche bardziej stopniowe
. Wydaje mi sie że ciemny kolor wyszczupli Ci buźke .. Jakiś ciepły brąz , 4.3-5.3
|
|
#4622 |
|
Rozeznanie
|
Ombre robiła mi koleżanka w domu, rozjaśniaczem fryzjerskim
|
|
#4623 |
|
Przyczajka
|
Na jaki kolor pomalować włosy ?
Jutro planuję pofarbować włosy i zastanawiam się nad odcieniem . Otóż naturalny kolor mam taki niby brąz , właściwe to "mysi" nijaki . Farbowałam już na wszelakie brązy zdarzały się też czerwienie , ale tym razem chce postawić na jakiś ładny brąz. Mój problem jest w tym ,że po każdym brązie czy to średni , czekolada , ciemny to zawsze wypłukuje mi się na taki złoty , rudy , aż pomarańczowy na słońcu
Znacie jakieś ładne odcienie farb brązu , od ciemnych do jasnych żeby ładnie się prezentował ? |
|
|
|
#4624 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Na jaki kolor pomalować włosy ?
Każdy ciepły brąz jak np. czekolada ma w sobie pigmenty ciepłe czyli zawsze będzie Ci sie wypłukiwał w odcieniach złota. Jeśli tego nie chcesz wybierz zimny brąz, najczęściej z oznakowaniem 1 np. 6.1. Pamiętaj jednak, że najlepiej ten złoty odcień najpierw zapienić zimną farbą (tą którą kupiłaś) żeby nie wyszedł Ci odcień zieleni. Robisz to w ten sposób że pół tubki farby rozrabiasz z szamponem i oksydantem (utleniaczem), np (30ml farby+ 15ml oksydantu+ 15 ml szamponu) i na umyte włosy kładziesz mieszankę jak szampon i masujesz. Czas tego zabiegu nie powinien przekroczyć 20 min. Później suszysz włosy i normalnie nakładasz farbę.Pamiętaj tylko żeby kupić odpowiednią ilość farby przy długich włosach 2 opakowania.
Powodzenia |
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na jaki kolor pomalować włosy ?
ja nigdy tak nie robiłam jak pisze sekret urody. Zawsze kładłam farbę na farbę i nigdy mi nic dziwnego z kolorem się nie działo a też miałam różne kolory: jasny blond, ciemny blond, ciemny brąz, rudy, potem znowu blond, jasny brąz i zawsze wychodziło mi tak jak powinno.
Tym bardziej że masz sprany więc brąz powinien ci dobrze pokryć bez dziwnych kolorów. Co innego jakbyś z ciemnego chciała rozjaśnić włosy (też się da ale wtedy to lepiej iść do fryzjera niż samemu rozjaśniać zresztą zwykła farba mogłaby nie złapać) ale tak to powinno ci normalnie złapać tylko musisz odpowiedni odcień wybrać farby jakiej chcesz |
|
|
|
#4626 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w "kropce"?Czy ktoś farbował włosy z blondu na brąz??Proszę o Wasze opin
Cześć dziewczyny ja mam ten sam problem, jaką farbe i kolor uzyć do takiego średniego blondu? Nie jestem pewna jaki odcień brązu będzie pasował do mnie
Blond osobiście mi pasuje ale chcę jakąś zmiane w końcu
|
|
|
|
#4627 |
|
Przyczajenie
|
chcialabym wygladac troszke mlodziej, tutaj mam makijaz ale cere mam raczej bardziej zmęczoną.
|
|
|
|
#4628 |
|
Przyczajenie
|
Kochana włoski masz dość gęste więc ja bym je farbnęła na karmelowy blond taki jednolity obcieła równo do ramion a przy twarzy pocieniowała grzywke i boki.http://german.fansshare.com/gallery/...per/?loadimage lub http://www.fanpop.com/clubs/ellen-po...mpeo-wallpaper
|
|
|
|
#4629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
! Tak z ciekawości ... ile masz lat? Kolor włosów masz śliczny ! idealnie do Ciebie pasuje pomalowałabym usta jakąć delikatna rozowa szminką i delikatnie podkreśliła oczy jakimis kremowymi cieniami , jezeli chodzi o włosy to nic bym nie zmieniała . podobno grzywka odmładza i nieco dłuższe włosy
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
ja bym może przedziałek zmieniła, jakoś nie widzą mi się przedziałki po środku głowy- ale to tak ogólnie.. no i grzywka, bo na zdjęciu to taka grzywka- nie grzywka
niby jest ale jest na boki więc jakby jej nie było ale jakbyś skonkretyzowała ją to byłoby młodziej, bo właśnie ponoć grzywka odmładza.. może na bok pocieniowana? a kolor włosów masz ok, jasny kolor też odmładza, ciemne postarzają
|
|
|
|
#4631 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj wrocilam od fryzjera i troche przyciemnilam wlosy.mam 28 lat skonczone :P
|
|
|
|
#4632 |
|
Przyczajenie
|
Siet zle mi sie zaladowaly fotki . przepraszam :P
|
|
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dałabym ci 22 Ładnie Ci w nowym kolorze
|
|
|
#4634 |
|
Przyczajenie
|
oj dziekuje! hehehe muszę podzielic sie z Wami moim ostatnim odkryciem.Kupiłam sobie farbe olia garnier 7.13 jest to odcień beżowy ciemny blond, na początku wychodzi troche ciemny ale wszystko zalerzy od wyjsciowego koloru.Ja miałam bardzo jasne włosy i po 2 myciach kolor zrobił sie taki jak na opakowaniu, ale nie o tym chce powiedziec.Jako ze wlosy mialam dosc zniszczone wybralam ja gdyz jest bez amoniaku.Stawiam duży plus za to że farba mi wlosów nie zniszczyla, nawet lepiej!odzywiła je i lepiej sie rozczesują nawet po kilku praniach
także polecam---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- proponuje użyc syoss los angeles 10-5 jest naprawdę piekny |
|
|
|
#4635 |
|
Przyczajenie
|
Jaki kolorek wybrać?
Hej
![]() Chciałabym zapytać jaki kolor bardziej by do mnie pasował. Mój obecny kolor znajduje się na trzecim zdjęciu (po prawej). Na razie mam dwa na oku. A może macie jeszcze inne propozycje? Proszę o pomoc
Edytowane przez MyszaZwierz Czas edycji: 2014-03-22 o 20:14 |
|
|
|
#4636 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kolorek wybrać?
Cytat:
wychodza naprawde ladne kolory i nie niszczą włosów a jeli chcez cos bardziej intensywnego to spróbuj http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...ove-apple.aspx . żeby kolory wyszły bardziej intensywnie proponuje użyć profejonalnego szamponu oczyszczającego 2 dni przed farbowaniem ja używam tego http://allegro.pl/stapiz-szampon-gle...068262739.html Jako że taki szampon używa się bardzo rzadko taki litr starcza na bardzo dlugo
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
wg mnie pasuje ci ten kolor który masz aktualnie a te czerwienie które pokazujesz nie bardzo mi się widzą
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli już, zdecydowanie zdjęcie nr. 1
![]() btw, nie myślałaś o jakimś karmelowym brąziku, jaśniejszym?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Niestety nie mam zdjęcia włosów- mimo wszystko proszę o poradę, ponieważ jestem osoba bardzo niezdecydowaną. Mój wygląd: Twarz owalna i szczuplutka, ciemna oprawa oczu i dość długie rzęsy, kolor oczu zielony (w słońcu wpada w niebieski/turkusowy), cera bardzo blada, latem jasno brązowe piegi na policzkach i nosie, słabo się opalam. Mam skłonności do naczynek, moja twarz jest blada, że widać niebieskawe żyłki. Jaki kolor włosów proponujecie: Jasny naturalny blond, kasztanowy rudy czy rudy "lisi" niczym M. Walach? |
|
|
|
#4640 |
|
Przyczajenie
|
Blond
Witam , mam cerę naczynkową (blizny po trądziku ) , różowy odcień skóry , niebieskie oczy .
Jaki odcień blondu polecacie ? |
|
|
|
#4641 |
|
Przyczajenie
|
Jaki ?
Witam , mam cerę naczynkową (blizny po trądziku ) , różowy odcień skóry , niebieskie oczy .
Jaki odcień blondu polecacie ? |
|
|
|
#4642 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Mam 17 (rocznikowo 18 :P) lat i zastanawiam się nad jakąś zmianą w swoim wyglądzie Od bardzo dawna chciałam mieć włosy w kolorze jasnego granatu (coś w ten deseń http://m.ocdn.eu/_m/bfb8587c765e0c31...dd0a,62,37.jpg ) ewentualnie fioletu Tylko zastanawiam się nad paroma rzeczami :-Czy on w ogóle będzie mi pasował ?, -Ile taki zabieg kosztuje u fryzjera ? (bo mam miedziane farbowane włosy które pozostały mi po "płomiennej iskrze" z joanny i pewnie trzeba będzie jeszcze zdjąć kolor), -I jakie są rzeczy o których trzeba wiedzieć farbując się na taki kolor ? (zmywalność, jak są odbierane takie osoby itp. ;p)Btw. śledzę wizaż od jakichś dwóch lat, ale nie czułam większej potrzeby zakładania tu konta bo wszystkie pytania które mnie nurtowały były już tu poruszone, ale na temat stałego koloru w tym odcieniu jeszcze wątku nie spotkałam dlatego postanowiłam założyć konto i się zapytać ![]() ![]() ![]() Jak myślicie ?
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niebieski/fioletowy kolor włosów będzie mi pasował ?
jako zwolenniczce klasyki ciężko mi to sobie wyobrazić, widzę Cię raczej w karmelu, czymś takim
. niemniej, jeśli pójdziesz do fryzjera musisz spodziewać się porządnego rozjaśnienia i dopiero nałożenia farby. kolor możesz potem odświeżać tonerami, bo takie barwy szybko się płuczą. a nasze społeczeństwo niestety jeszcze po części zacofane, toteż opinie są różne. ważne jednak, by dobrze się ze sobą czuć.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4644 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Blond
Moim zdaniem , powinnaś spróbować coś typu średniego blondu
![]()
|
|
|
|
#4645 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niebieski/fioletowy kolor włosów będzie mi pasował ?
Kurczę, czy będzie pasował? Jak mam być szczera to jakoś nie widzę Cię w tym kolorze, ale to tylko moje dziwne zdanie, nie powinnaś się sugerować. Może dlatego tak uważam, bo sama nie lubię szaleć z kolorami. Społeczeństwo może to różnie odebrać, wiadomo.. Ja jakoś chyba nie jestem przekonana bo po prostu stawiam na kolory natury.
Aaaale, jeżeli tak Cię ciągnie to - pomaluj no bo kiedy jak nie teraz? Za 20 lat? Teraz możesz sobie trochę poeksperymentować. Wiem z doświadczenia, że jeżeli coś za Tobą "chodzi" to się nie uspokoisz dopóki tego nie zrobisz Może być fajnie!A tak dodając od siebie to śliczne masz oczy! Widziałabym Cię w takiej krótkiej fryzurze na boba, a'la Mathilda z Leona Zawodowca i w brązowych włosach
|
#4646 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
A podobasz się sobie w takim kolorze? Jak przyłożysz np. bluzkę w tym kolorze do twarzy?
Jak masz możliwość to spróbuj przymierzyć perukę w tym odcieniu. Wtedy zobaczysz jaki mniej więcej byłby efekt po koloryzacji. Cytat:
Cytat:
|
|
#4647 |
|
Przyczajenie
|
Kolor oczu a kolor wlosow
Cześć dziewczyny
Mam pytanko. Wiem, że koloru włosów nie dobiera się tylko patrząc na kolor oczu, ja jednak chce swoje podkreślić. Po 1 to nie wiem tak naprawdę CO TO ZA kolor tych moich oczu - może któraś z Was by wiedziała? A po 2 to w takim razie jaki byście dały kolor włosów do tego koloru oczu.? Z GÓRY DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZO i mam nadzieje że ktoś mi pomoże ![]() TUTAJ ZDJĘCIA |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 |
|
Przyczajenie
|
Jaki kolor włosów?
Cześć dziewczyny
![]() Wiem, że były już podobne wątki na ten temat, ale w żadnym nie znalazłam odpowiedzi dla siebie ![]() Mam naturalne jasne blond włosy (teraz farbowane na ciemny brąz) i cerę, której nie znoszę. Jest niby jasna, niby blada, żółtawa i przede wszystkim czerwona na policzkach i czole Mam ogromny dylemat co do odpowiedniej farby, która ukryłaby nieco zaczerwienienia, mimo długich poszukiwań nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi, a moje włosy nie zniosą kolejnych eksperymentów. Proszę pomóżcie mi biednej dobrać odpowiedni kolor włosków. Edytowane przez Naki95 Czas edycji: 2014-04-07 o 20:17 |
|
|
|
#4649 |
|
Przyczajenie
|
Zmiana koloru
Witam
![]() Od jakiegoś czasu myślę o zmianie koloru włosów. Gdy byłam małą dziewczynką miałam jasne włosy z wiekiem mi trochę ściemniały i jakieś 2-3 lata temu przefarbowałam je na blond teraz myślę o jakiejś zmianie a mianowicie nad brązowymi lub czarnymi włosami. Tylko nie wiem czy będą mi pasować. Zdjęcia są dość aktualne tylko jestem trochę bardziej opalona niż na zdjęciach. Z góry dziękuje za rady i spostrzeżenia )
|
|
|
|
#4650 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana koloru
ja na twoim miejscu poszła by metodą schodów czyli coraz ciemniejszy jeżeli się obawiasz, z kolei jeżeli jesteś odważna to raz się żyje
![]() Ps: nie bierz tego do siebie nie chce cie obrazić ale z reguły ciemniejsze kolory postarzają wiec należny z reguły ich unikać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

.

dałabym ci 22
także polecam

Od bardzo dawna chciałam mieć włosy w kolorze jasnego granatu (coś w ten deseń