|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Sliczna masz corcie ![]() Cytat:
To trzymaj sie na "domowym placu budowy" ![]() ![]() Cytat:
Klub jest zamkniety wiec to nie kwestia warunkow do spelnienia, ale mozesz w swoim profilu utworzyc album prywatny, ktory beda mogly obejrzec tylko osoby bedace z toba zaprzyjaznione (musisz wtedy wyslac zaproszenia wybranym uzytkownikom) na wizazu wiec prywatnosc jest zapewniona ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze jednak nie dalas sie rozlozyc ![]() Brawa wielkie dla Stasia!! ![]() ![]() Dzien doberek ![]() maly obudzil sie dzisiaj o...4.45 wiec wiecie jak wygladam i sie czuje... ![]() ![]() Martus co do kolczykow to ja bym przebila uszka dopiero jak dziecko tego chce... ![]() Ja mialam przebite w wieku cos kolo 10 lat i bylo ok. Nasza sasiadka miala niedawno przebite a ma 6 lat i bylo to dla niej wielkie wydarzenie - bardzo sie cieszyla, byla taaaaka dumna ![]() ![]() Do posmiania sie.... ![]() zemsta.jpg1317936235_by_Jezuita_500.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-10-10 o 07:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Wojtek przeziębiony :/
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Właśnie wróciłam od lekarza, mam zapalenie oskrzeli dostałam zwolnienie na cały tydzień, więc będzie troszkę czasu na nadrobienie wizażu ![]() Ostatnio miałam mało czasu, bo zaczęłam studia podyplomowe i miałam akurat dwa trzydniowe zjazdy pod rząd, chyba z tego przemęczenia w końcu mnie choróbsko dopadło ![]() Za dwie godziny idę z Filonem jeszcze do pediatry, bo kaszle nieładnie, nie ma kataru ani gorączki, ale taki mokry kaszel. Boję się, że go zaraziłam ![]() W sumie i tak cud, pochodził do żłobka całe dwa tygodnie bez przerw ![]() I dzisiaj dostałam telefon z miejskiego żłobka ![]() Od listopada będziemy tam chodzić ![]() Bardzo się cieszę, bo nie dość że połowę taniej, to jeszcze pod nosem, 10 minutek piechotą. AlwaysPerfect śliczną masz córcię ![]() Marta cieszę się że już lepiej z Oliwką ![]() Karenina, jak idą przygotowania do urodzin? Interesuje mnie zwłaszcza menu, bo sama się nie mam pojęcia co zrobić do jedzenia ![]() Konspi jak przeczytałam, że Król Staś deklamuje wierszyki ![]() ![]() Kurcze, mój dalej pojedyncze słowa, mimo mojego narzucania się z czytaniem książeczek i nazywania wszystkich przedmiotów dookoła. Chociaż ostatnio mi powiedział "kojo cie" co sobie tłumaczę, że mi miłość wyznał i jak nabroił to powiedział "pasiam" i dał mi buzi, więc postęp jest, ale gdzie mu tam do Stasia ![]()
#4624 |
Zakorzenienie
|
ooooooooo.... zguba sie znalazla
![]() fajnie, ze jestes, szkoda, ze na chorobowym... kuruj sie ladnie ![]()
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam Ci się brzusio nosi? ![]() Dziołszki ja z pytaniem, jakie macie kombinezony na zimę i jaki rozmiar? Chcę kupić z Coccodrillo, bo w zeszłym roku miał i się super sprawdził, myślałam żeby kupić na 98 co już dużo rzeczy ma w tym rozmiarze, ale wracając od lekarza obejrzałam w sklepie, chyba rozmiarówkę mają zawyżoną, bo jakieś wielkie mi się wydało ![]()
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz po pracy kamilka spi Tz poszedł do pracy wiec mam chwile wytchnienia ![]() konspi no jestem pod wrażeniem ![]()
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzuszek nosi sie dobrze... poki co przynajmniej ![]() Co zas sie tyczy gadania Sandry, to na razie pojedyncze slowa tylko, ale sie tez pieknie przelacza na polski jak mowi do mnie i to samo moze zaraz powiedziec po hiszpansku jak gada z tztem natomiast najlepsze jest jak wymawia jakies nowe slowa... czesto jeszcze po swojemu, a my z tztem nie wiemy w jakim jezyku i o co chodzi ![]()
![]() |
#4628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4629 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
André tez tak wlasnie kaszle, goraczki tez brak, ale ten mokry kaszel jest...i katar oczywiscie... ![]() Cytat:
To super! ![]() Cytat:
Co do Menu to nie wiem czy jakos pomoge, bo - poniewaz party odbywa sie w godzinach 15-18.00 - to do jedzenia beda tylko slodkosci... ![]() Cytat:
My mamy jednoczesciowy w rozmiarze 92, ale taki spory sie wydaje...firmy Smiley zdaje sie. I jeszcze mamy dwuczesciowy - spodnie + kurtka, chyba tez z Coccodrillo.
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-10-10 o 13:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
no Wojtek też tylko kaszle, troszke ma katarku ale nie wiele. Osłuchowo czysty tylko gardełko podczewienione. Dała nam 3 syropki
#4631 |
Zadomowienie
|
konspi Staś już wierszyki mówi
![]() ![]() ![]() ![]() Ja swojej nie przebijam uszek. Jak będzie chciała to napewno przebijemy, ale to będzie jej decyzja ![]() brombusia no to fajnie z tym żłobkiem ![]() ![]() My mamy jeszcze z zeszłej zimy więc narazie nie kupuje, ale jak na moją to z coco musze kupić 92 ![]() Dziewczyny czy któraś z Was może doradzić mi jaki jest dobry korektor pod oczy??
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-10-10 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
Kombinezon na zimę my mamy jednoczęściowy w rozm. 104 ale Oskar taki jest wysoki bardzo jak na swój wiek, ma metr, także 98 byłoby za małe
![]() ![]() Mówię do Oskara powiedz piesek, a on hau hau, a powiedz mama, a on tata ![]() Ja chciałabym przebić uszy Majci, ale tż się nie zgadza. a mi tak bardzo podobają się małe dziewczynki z przebitymi uszkami ![]() Zdrowia życzę wszystkim, bo pogoda taka paskudna, że szok. Najchętniej bym w kurtce po mieszkaniu chodziła, zimno bo na dworzu musi być -20 żeby u nas zaczęli grzać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Rozeznanie
|
Hello
U mnie dalej weny do pisania brak... No i ten czas. Czy ja kiedyś wszystko sobie zorganizuję??? ![]() aniulka - gratuluję wygranej ![]() alwaysperfect - śliczna córeczka. I te kucyki cudne!!! ![]() konspiracja - łał! Gratuluję tego wierszyka!!! Mnie udało się nauczyć Mi "Proszę Państwa, oto miś..." marta - dziś o przebijaniu uszu rozmyślałam właśnie, bo moja koleżanka przebiła uszy swojej rocznej córce i tak mnie zaczęło kusić. Myślę jednak, że albo przebijamy wcześnie, jak dziecko nie jarzy jeszcze (tylko śmierdzi tu podstępem), że coś się szykuje albo dopiero, jak będzie chciało samo. Tylko po co rocznemu dziecku albo takiemu jak nasze, kolczyki... Stwierdziłam, że byłoby to bardziej dla mnie niż dla niej. Choć nasze dziewczynki już chyba umiałyby się tym troszkę cieszyć, to myślę, że docenią to bardziej w późniejszym wieku. A czy z samym przekłuwaniem będzie gorzej? Pewne to zależy od dziecka. Nie ma reguły. Zostawiam więc to na kiedyś... gucia - zgadzam się z Tobą w kwestii kolczyków ![]() karenina - ranny ptaszek z tego Twojego synka ![]() ![]() ![]() brombusia - przykro mi, że zapalenie płuc Cię złapało. Mam nadzieję, że będzie przebiegało jednak bezproblemowo i będziesz miała dużo sił na wizaż ![]() Kombinezon mam dwuczęściowy po synku jeszcze. Jest taki błękitny, z misiem, więc będzie jak znalazł. O ile rozmiar spasuje, bo jeszcze nie mierzyłam. Jeśli jednak będę kupować, to na pewno dwuczęściowy. A z rozmiarami, to tragedia. Co ciuch, to inny rozmiar. Najgorzej z rajstopami... Maria - na co konkretnie ten korektor pod oczy (rozświetlający czy kryjący bardziej) i z jakiej półki cenowej? elalank - pytałaś chyba czy udzielam się na forum chustowym. Może kiedyś coś tam skrobnęłam, sama nie pamiętam ale obecnie się nie udzielam. Co do wierszyków, to moja właśnie mówi ten o miśku. Oczywiście dużo w tym po swojemu ale większość słów przypomina przynajmniej te właściwe. Jak jedziemy samochodem, to śpiewa piosenki, które akurat mam włączone. Mamy takie dwie ulubione płytki i śpiewa też część po swojemu, część poprawnie. Najśmieszniejsze jak śpiewa same końcówki wyrazów. No i ostatnio jak jej coś nie wyjdzie, to zamiast słowa "kurtka" używa niestety "cholewa"... Zamiast w powinno być r ![]() ![]() A! Co do termometra, to ja mam rtęciowy i elektroniczny. Do tych elektronicznych często nie mam siły... Zresztą niezbyt często mierzę temperaturę. Po prostu jak widzę, że dziecko rozpalone, gorące, to daję jakiś syrop zbijający. Jutro jedziemy w ramach tygodnia bliskości na pokazowe zajęcia taneczne dla mam i dzieci do lat dwóch (ostatni dzwonek). Zobaczymy jak Mi będzie się zachowywać ![]() No to tyle u mnie. Pozdrawiam!!! ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- No i jeszcze pytanie o prezenty urodzinowe. Co kupujecie swoim dzieciakom? Patrzyłam na te kuchnie i plastikowe średnio mi się podobają, tzn fajne są i te skwierczące i nie ale to wszystko jest podane dziecku na talerzu. Nie ma miejsca na wyobraźnię. Znów w drewnianych za bardzo wyboru nie ma a jak są fajne to za kosmiczną cenę. No i zastanawiam się co by innego, bo mnie babcie męczą ale nic do głowy mi nie przychodzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brombi duzo zdrówka!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od nas prywatnie dostanie kolczyki zlote (na przyszlosc ![]() od dziadkow na spole z wujkiem bedzie rowerek biegowy
![]() |
#4636 |
Zadomowienie
|
oj te prezenty
![]() Ona bardzo by chciała telefon vtech księżniczki czy jakoś tak-może zrobimy zrzutkę z chrzestną i babciami na święta i będę polować na dobrą cenę myślę że wszyscy razem chyba damy radę heheh ![]() chrzestny i ulubiona ciotka też coś kupią ![]() w ogóle to zrobimy Oli 2 imprezy jedna dla babć i ciotek a drugą dla dzieci ![]() ![]() Z mówieniem u nas jest fajnie-wydaje mi się,że bardzo dobrze się z nia porozumiewa.Mówi co chce,a czego nie wszystkie słowa powtarza jedne bardzo wyraźnie inne gorzej ale ładnie mówi. Mamy w tym miesiącu straszny skok-nocnik na maksa i nakładka woła ładnie raz tu raz tu,kąpanie w dużej wannie,dużo mówienia -fajnie śpiewa kółko graniaste ![]()
#4637 |
Zakorzenienie
|
Sandra tez lubi kolko graniaste
![]() a co do nocnikowania, to ja wam sie nie pochwalilam ostatnimi nowosciami. Otoz moje dziecie chce koniecznie byc odpieluchowane calkowicie. Na noc dostaje pieluszke i raz na jakis czas jest pelna, ale ostatnio mloda potrafi obudzic nas w sridku nocy, bo chce "pipi" ![]() ![]() ![]()
#4638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4639 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale za to Król Staś znowu dzisiaj taki teatr urządził z kąpielą że ![]() Już nie wiem z której strony go podejść... jeszcze sama z nim byłam... Też się narzucam ![]() ![]() Szkoda że Cię to zapalenie dopadło, jak Filuś? U nas już mały lepiej, ja byłam w pracy i jakos chyba od soboty sama się podniosłam, bo przeszło mi w katar To jakie studia w końcu wybrałaś? Proszę się tu zaraz pochwalić! ![]() No i proszę! kolejny cud ze żłobkiem państwowym ![]() Brombi, a u Was rodzice też tak szybko dzieci odbierają? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, powinni już grzać, przecież Wy w bloku mieszkacie czy sie mylę ![]() Cytat:
![]() U nas poleciało to w strasznym tempie. Teraz to Staś potrafi mi rzucać fragmentami bajek (rymowanych) na spacerze, opowiada sąsiadom, uwielbia przy jedzeniu i mruczy sobie przed zaśnięciem... Oczywiście nie całe ale np: "bylo sobie jajko mądrzejsze od kury, kura wyłazi ze skóry" Po czym z innej beczki: "burak stroni od cebuli a cebula doń sie czuli" nawijkę ma taką ze sie smiejemy, zeby tylko raperem nie był ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja lubię wiedzieć ile ma dokladnie, bo jestem panikarą w tym wzgędzie i wolę wiedzieć czy rośnie, czy się zatrzymała... Jak sobie przypomnę wyrzynanie sie 3-jek w jedną noc,,,,to mało nie oszalałam. Cytat:
![]() Ale, ale...może tablicę magnetyczną? ![]()
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego mam wieksze zaufanie do termometru elektronicznego, wynik w kilka sekund (i nie mowie o tym termometrze dotykowym do czola, czy ucha) ![]()
![]() |
#4641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4642 |
Zadomowienie
|
a tu co taka cisza nastała?przed burzą czy jak?
Spacer zaliczony-akurat zaliczyłyśmy 1,5 godz bez mocnego wiatru a teraz znowu wieje ![]() Normalnie dziecko mi wariuje w domu jak nie idzie na dwór ![]() Z tymi kolczykami to chyba sobie daruję-może latem?teraz próbowałam ją macać po uszach to ona się dotykać nie daje więc chyba byłaby porażka,bo ani jej kręcic kolczykami ani przemywać uszu a co jakbym jej przebiła a ona nie dałaby się dotknąć?..może to nie czas.
#4643 |
Zakorzenienie
|
oj tak, w domu cały dzień z dzieckiem to przekichane :/ Wojtek chory więc nie wychodzimy i obydwoje już fiksujemy
![]() Martuś pewnie że poczekaj, kolczyki nie uciekną ![]() Ide wstawiać pranie bo Wojtek wczoraj w nocy zażygał całe łóżeczko :/
#4644 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja juz po pracy Kamilka zasneła Tz poszedł do pracy w końcu chwila ciszy ![]() Jutro mamy impreze w restauracji z okazji Dnia Nauczyciela ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Czy u Was tez jest tak brzydko i ponuro ;( Ja chce zęby piękna Polska jesień jeszcze wróciła ![]()
#4645 |
Zakorzenienie
|
u nas paskudnie... juz od soboty pada, siapi, leje, mzy... generalnie woda caly czas wisi w powietrzu i jest zimno... buuu...
#4646 | ||
Zakorzenienie
|
Część Mamuśki
![]() Dzięki za wszystkie odpowiedzi ![]() Pediatra powiedział wczoraj, że młody oskrzela ma czyste i że dziecko chodzące do przedszkola czy żłobka od września do kwietnia raczej nigdy nie ma tak, żeby nie miało w ogóle kataru czy kaszlu ![]() Filon dostał zaświadczenie, że może iść i dzisiaj pojechał z Tatą a ja się kuruję ![]() Także Kareninko chyba nie musisz się specjalnie tym kaszelkiem martwić. Byliśmy jeszcze wczoraj u okulisty, bo nam się wydaje że Filusiowi jedno oczko troszkę ucieka, ale lekarka tego nie widziała. Mimo to, dla upewnienia się mamy termin na kolejną wizytę i na szczegółowe badania, przed którymi trza mu zakraplać oczy przez 5 dni atropiną. Nie wiem, jak ja mu te oczy zakroplę ![]() Cytat:
![]() Najlepsze jest to, że ponieważ to blisko, to nie będzie siedział tam do 16.30, jak do tej pory, bo ja będę go odbierać, a lekcje kończę najpóźniej o 14 ![]() ![]() Jak tam w pracy? Cytat:
Studia mam dofinansowane przez miasto, poszłam na socjoterapię, bo takie zapotrzebowanie teraz jest na to w szkołach. A w przyszłym roku chyba się wybiorę jeszcze na coś, ale niezwiązane ze szkołą i za własną kasę ![]() Co do żłobka, to nie cud ![]() Mam pierwszeństwo jako pracownik oświaty, a i tak musiałam ruszyć wszystkie znajomości. Małż mówi, że jak przychodzi po Filona koło 16.30 to często jest młyn, bo tyle rodziców się pojawia w tym czasie.
![]() |
#4647 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co do kolczykow ja przeklulam Olimpii jak miala 6 miesiecy i bardzo dobrze to zniosla....nic jej nie ropialo...uszka zagoily sie w ciagu paru dni i dzis ona uwielbia jak jej zmieniam kolczyki czy nimi ruszam
a wlasnie wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy juz zwyklych lozkach? pozdrawiam wszytskie chore mamy i dzieciaczki....zdrowka zycze |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.