|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 203
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
¶niadanie - 3 ma³e kromki chleba pe³noziarnistego z s³onecznikiem + chuda szynka + plasterki pomidora
Sniadanie II - salaterka czere¶ni Obiad - gotowana pier¶ z kurczaka + sa³atka z warzyw + makaron pe³noziarnisty Przek±ska - kromka chleba pe³noziarnistego + chuda szynka + 1 rzodkiewka Kolacja - 2 jajka i tak codziennie, z tym ¿e urozmaicam sobie posi³ki. i jak? ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- no i 1.5l lub wiêcej wody niegazowanej i 3 kubki herbaty czerwonej. Oko³o 2l wody dziennie
#4622 |
Zakorzenienie
|
Akurat wlasnie mi sie skonczylo hehe. Zrob sobie sama w blenderze - wypas ;-)
karola11, dzieki za ocene. Nie rozumiem, jak to PO CO maslo? Maslo jest zdrowe, smaczne i sycace. Po to ![]()
![]() |
#4623 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Witajcie!
![]() Uuuu.... ¦niadanie: owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, serek wiejski 5%, rodzynki, ¿urawina, migda³y, suszone ¶liwki ) jab³ko kakao na mleku 3,2% II ¶niadanie: grahamka z mas³em, polêdwic±, sa³at±, pomidorem, ogórkiem, odrobina ketchupu miseczka sa³atki ( sk³ad przy kolacji ) Obiad: ziemniaki z koperkiem, pier¶ z kurczaka, warzywa gotowane ( broku³y, marchew), gotowana kapusta sok wielowarzywny Podwieczorek: porcja lodów bakaliowych ![]() gar¶æ migda³ów Kolacja: du¿a porcja sa³atki ( por, kukurydza, szynka, majonez, ananas) I jak?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
bêdê wdziêczna ![]()
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Dziêki za ocenkê
![]() G³ównie skupiam siê na treningu si³owym, czasami dok³adam aeroby, najczê¶ciej rower i bieganie. We wrze¶niu planowa³am zrobiæ lekk± masê, ale wci±¿ siê zastanawiam ![]() Kakao bez cukru, a sok robi³am sama ![]() Edytowane przez martyna992 Czas edycji: 2011-06-23 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dziwne Peee ...
¦. 2 kromki chleba: kazda z maslem, jedna z serem zoltym, na obie sporo warzyw (pomidor, rzodkiewka, salata) + cala puszka sledzia w pomidorach + herbata zielona z opuncja II¦. a) talerz makaronu zapieczonego z ¿oltym serem i polanego ketchupem + szklanka kubus b) banan + gar¶c orzechow laskowych O. 2 jajka z wodnej k±pieli + sporo fasolki z zasma¿ka (z bulki tartej i masla) + 3 ziemniaki z koperkiem + ogorek kiszony P. u BaBci ![]() bedzie chyba... K. 3 kromki chleba : kazda z maslem, salata, szynka drobiowa i serem oraz pomidorem. + herbata Zauwa¿y³am ze jak jem typowe slodycze typu ciastka itd to potem trudno mi cokolwiek jesc ![]() ![]()
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Witam Was
![]() Tak¿e pierwszy raz siê tutaj wpiszê... Bêdê bardzo wdziêczna za ocenê takiego jad³ospisu. ![]() ![]() I- p³atki zbo¿owe z rodzynkami z mlekiem sojowym, cynamonem i otrêbami pszennymi. II- Gigantyczne jab³ko ![]() III- kasza gryczana, kie³baska sojowa gotowana, buraczki i marynowane pieczarki. IV- 200 g jogurtu naturalnego z otrêbami pszennymi, cynamonem, wkrojon± nektarynk± plus jab³ko. V- dwie kanapki (z chleba wieloziarnistego razowego) z margaryn±, pasztecikiem sojowym, szynk±, serem, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem plus trochê serka wiejskiego. Pozdrawiam. ![]() Edytowane przez Rosanne Czas edycji: 2011-06-23 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
P
¦niadanie: d³ugi razowy paluch na pó³: domowe bazyliowe pesto, mozzarella, pomidor, ¶wie¿a bazylia/mas³o, sa³ata, szynka drobiowa, tarte buraczki z chrzanem; 2 jajka na twardo z sol±, majonezem i szczypiorkiem II ¶niadanie: sa³atka (warzywa, tuñczyk wsw, zio³a, oliwa z oliwek); kromka ¿ytniego z mas³em; jab³ko; nutridrink malinowy Obiad: miseczka zupy meksykañskiej z du¿± ilo¶ci± warzyw i mielonego indyka ziemniaki polane mas³em i posypane koperkiem; schab grillowany w przyprawach i oliwie; sa³ata z ogórkiem, groszkiem, oliw± z oliwek i zio³ami Podwieczorek: miseczka nerkowców; koktajl z ma¶lanki naturalnej, banana i mro¿onych malin Kolacja: omlet z m±ki razowej z warzywami, pieczarkami, piersi± z kurczaka i domowym ketchupem; sa³atka (warzywa, oliwa z oliwek, zio³a); skrzypopokrzywa z ³y¿eczk± miodu Po wpadn± nachosy z domowym guacamole ![]() + w miêdzyczasie 2l wody oraz kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% i miodem |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
P.
? pe³noziarnista bu³ka, ka¿da po³ówka z mas³em, serkiem w³oskim, sa³at±, pomidorem (ca³ym), ¶wie¿± bazyli±; kawa z mlekiem; ziemniaki z koperkiem, fasolka szaparagowa, pier¶ z kurczaka z nadzieniem z twarogu, papryki, oliwek; natarta zio³ami; wszystko przygotowane na parze; szklanka ma¶lanki naturalnej; kawa³ arbuza, czere¶nie; drink z wi¶niówki i soku bananowego ;-) sa³atka - razowe penne, ³oso¶ wêdzony, jajko, oliwki, papryka ¿ó³ta, czerwona, pomidorki cherry, sos na bazie jogurtu ze ¶wie¿± bazyli±; kubas lodów bakaliowych.
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym sledziem na ¶niadanie to tak nie po mojemu =)) P 1.bu³ka du¿a przytostowana krojona w plasterki ka¿dy z mas³em i domow± konfitur± truskawkowo kawow±, inka z mlekiem 2.serek homo z brzoskwini±, du¿o za du¿o truskawek z krzaczków 3.schabowy z kuraka, w grubej panierce sma¿ony na s³oninie, ziemniaki z koperkiem (polane zawarto¶ci± patelni), kalafior z bu³k± tart±, ogórki konserwowe dwa 4.szklanka do latte pe³na lodów waniliowych, miseczka truskawek, mro¿ona kawa karmelowa 5. fistachy przy przemy¶leniach ¿yciowych 6.sa³atka z tuñczyka (tuna w oleju, sa³ata, groszek, koperek, ocet balsamiczny) 7.dziabam pestki dyni ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
Dzisiejsze wegetariañskie P:
¦niadanie: 2 gar¶ci domowego musli (orzechy laskowe, w³oskie, migda³y, ¿urawina, suszone banany, p³atki owsiane etc.) z serkiem wiejskim, banan, pasek czekolady z orzechami i bakaliami 2 ¦niadanie: wydr±¿ony pomidor z farszem z jajka, papryki, szczypiorku; jajko na miêkko; dwie kromki razowca grubo posmarowanego mas³em; rafaello od taty z okazji dnia ojca ![]() Obiad: Wegetariañska musaka wg. przepisu Morphine ![]() deser: Domowe crumble z jab³kami <3, jab³ko Podwieczorek: /tutaj nie by³am g³odna/ big milk, kisiel jab³kowy Kolacja: trzy po³ówki kajzerki podpieczonej w tosterze /bez mas³a, bo siê nie³adnie rozpuszcza i jest niedobre/: - z serem mascarpone - z serkiem turek, szczypiorkiem, papryk±, ogórkiem, rzodkiewk±, cebul± - z serkiem turek, szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk±, cebul± Po wpadnie chyba kakao. Z p³ynów: 2 herbaty z cytryn±, kawa z mlekiem, woda |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Ja to bym chcia³a, ¿eby¶ w koñcu by³a na lu¼nym U, bez tego ci±g³ego tycia/chudniêcia. ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 881
|
P z dzisiaj:
¦niadanie: 3 kromki chleba (2 jasnego, 1 ciemny ¿ytni) - mas³o, pasztet domowy, pomidor, szczypiorek - mas³o, ser ¿ó³ty, pomidor, szczypiorek - mas³o, twaróg pó³t³usty, rzodkiewka, szczypiorek +garstka orzeszków ziemnych 2 ¶niadanie: pó³ Activii naturalnej dope³nione jogurtem pitnym naturalnym z czubat± ³y¿k± serka wiejskiego, æwieræ grapefruita, gar¶æ orzechowego musli, kilka orzechów ziemnych marchewka Obiad: 3 ¶rednie ziemniaki z koperkiem, udo indycze pieczone, surówka (z olejem) Deser/ Podwieczorek: kawa³ek ciasta z biszkoptami, galaretk± i truskawkami; trochê ciasta dro¿d¿owego z truskawk±, sok warzywny Vega Kolacja: 2 du¿e kromki chleba z mas³em i -pasztetem domowym, pomidorem -twarogiem pó³t³ustym, wêdlin±, pomidorem +ok. 100-150 g serka wiejskiego Po: gar¶æ orzechów ró¿nych, 1/3 kubka mleka 1,5% z cynamonem dlaczego mam wra¿enie, ¿e ma³o? Ca³y dzieñ chodzi³am najedzona ;/ Mam jakie¶ problemy z trawieniem.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po¶ladki tylko uros³y o centymetr ![]() jad³ospis dedykowany mojemu jajnikowi ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Cytat:
twoj organizm bedzie ci wdzieczny
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
![]()
moje wczorajsze spontaniczne RRRR
¶: 2 tosty z tostera takie sk³adane 1 z pasztetem szczypiorkiem i serem, 2 z szynk± serem szczypiorkiem, oba posmarowane majonezem, pomidor 2¶: pó³ princessy (nie by³am g³odna tak do kawki skubne³am ![]() o: warzywa azjatyckie na patelnie z paluszkami surimi i.... majonezem ![]() p: kajzerka z szyneczk± serem i fura warzyw typu rzodkiewki, pomidorki i te wszystkie szczypiorki k: jajecznica z 2 jaj na smalczyku ze szczypiorkiem, kromka chleba z szynk± i serem no i warzywa i jak to wygl±da, wiem ¿e to niby nie erkowe ale ja na tym chudne jak narazie. na ka¿dym chlebie oczywi¶cie mas³o. czy to ma jakikolwiek zwi±zek ze zdrowym od¿ywianiem bo mi sie wydaje ¿e chyba niebardzo ![]()
#4647 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() Jad³o swojskie, smakowite, i jak tyjesz to ju¿ wgl, cud miód i orzeszki w panierce ![]() ![]() Cytat:
powodzenia ![]() Cytat:
![]() wydrukuj sobie z 10jad³ospisów emelie zarówno tych z U i dodaj co¶ po kolacjii, np.paczkê s³onecznika i du¿e kakao/koktalil owocowy ze ¶mietan±/nutridrinka (wg.mnie do wypicia nadaje siê tylko czekoladowy, reszta (mówiê,jak dla mnie ![]() Oraz te na P które wstawia codziennie, wiêc nie ma problemów z odnalezieniem, zreszt± jest opcja "Znajdz wiêcej postów emelie" i po sprawie, nie trzeba Ci dietetyka, jad³ospis nie ma zbyt du¿o s³odyczy, wiêc nie mówisz siê baæ ¿e obro¶niesz w t³uszcz, wyrosn± Ci same miê¶nie ![]() swoj± drog± emelie, podziwiam ¿e sama z siebie postnowi³a¶ przytyæ... serio! noi k³aniam nisko-ja pi³am nutri za karê, dla mnie s± (tak szczerze) ohydne! i do tego za drogie, tylko czekoladowy mi przechodzi³ przez gard³o
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 ![]() mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 ![]() nied³ugo ¿ona ![]() nied³ugo matura ![]() wygra³am swoje ¿ycie ! ![]() Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-06-24 o 07:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 113 781
|
Nie¶mia³o zamieszczam moje wczorajsze U- ca³y dzieñ w domu: nauka i chodzenie z k±ta w k±t.
![]() ¦niadanie Owsianka z jogurtem biszkoptowym, wkrojon± gruszk± i p³atkami Cini minis II ¶niadanie Porcja lodów z kilkoma biszkoptami Obiad Mieszanka warzywna z ry¿em i przypraw± orientaln±- pe³en talerz rz±dek milki z nadzieniem waniliowym Kalarepa, marchewka, dwie rzodkiewki- razem pokrojone Podwieczorek Gruszka Miseczka galaretki malinowej Kolacja Dwie grzanki z mas³em, ¿ó³tym serem i jedn± d³ug± parówk± Klops mielony - mama przywioz³a od babci wiêc wpad³ ![]() Dwa wafle ry¿owe- przed telewizorem Do picia kawy, sporo zielonej herbaty z cytryn± i woda. A dzisiaj idê na ognisko i wieczorem bêd± kie³baski. ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.