Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 19:41   #4621
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Anula witaj z powrotem no wiesz nie mogłas nam jakich nalesników podesłac???

co do obraczki to ja dzis ściagłam tak na wszelki wypadek-jest ciepło wiec wole nie ryzykować ze mi popuchna paluchy-szkoda było by mi obraczki pewnei jak sie zorientuje ze nic sie nei dzieje to założe bo brakuje mi na paluchu tego koła heheh[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Aiszka wysłałam luteinkę poleconym. Napisz jak dojdzie bo nei wiem czy leki mozna wysyłać

czesc tak w ogole ja na chwilę - idę spac. Miałam męczący dzien i znow mnie raczej nie będzie do niedzieli na forum, chyba ze w tak zwanym międzyczasie

kupiłam juniorowi wozek teraz tylko musze wyprać stary wózeczek i Małgosia będzie miała swoją brykę
gratuluje zakupu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:45   #4622
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
A jeszcze pochwale sie ostatnimi zakupami ciuszkowymi dla małego.
Haha, Twój mąż będzie miał frajdę z wozów strażackich i stroju piłkarskiego, a mój z lokomotywy

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
A dziś TŻ mi pięknę słowa powiedział... Że pięknie wyglądam w ciąży. Że nie potrafi tego opisac ale tak widać, że to promienieje ode mnie Normalnie aż się wzruszyłam Pierwszy raz mi taki komplement powiedział odkąd nosze pod serduchem naszego maluszka zawsze tylko były jakieś żarty na temat tego, ze rosnę
Jak miło...

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiałam nad analityką medyczną i sama nie wiem czy żałować, że nie zmieniłam kierunku czy nie (nie pracuje w zawodzie)
Ty coś z ochroną środowiska kończyłaś? Ja też nie w zawodzie (w sumie jaki to zawód ma sie po studiach "zarządzanie i marketing" ).

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:45   #4623
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
No w miare was nadrobiłam

A było super Pogoda w miare dopisała, byliśmy w Mielnie jadłam tam pyszne naleśniki, takie na wypasie z nutella migdałami, jagodami, bananem i malinami, a polane sosem truskawkowym pychocia i waga oczywiście zwiększyła sie o 1,5 kg masakra nagadałam sie z kuznką...oni mają córcię 3 latka i kiedy jadłam ona sie pytała czy dzidzi lubi, a potem czy dzidzi bardzo lubi śmieszna taka pociecha z niej
no i wogole wypoczelam, zrelaksowałam sie z Fabiankiem, troszke go obkupilismy z TŻ, a teraz zamawiam łóżeczko na all

ale przyznam sie, że teskniłam juz za Wami
Zazdroszczę urlopu i naleśników - zwłaszcza naleśników

Cytat:
A jeszcze pochwale sie ostatnimi zakupami ciuszkowymi dla małego.
Zielony komplecik i słodkie skarpetki strażackie hihi
A drugi to dresik Barcelony, oczywiście tatus fan nie mógł sobie odmówić takiej przyjemności i buciki, które ostatnio licytowałam

Asia pilnie muszę z Tobą pogadać

Rabarbaradawno nie było nie?
Stary 2011-07-13, 19:52   #4624
Aiszka22
Raczkowanie

Lausanne dziękuję pięknie Dam znać jak tylko dojdzie.

A z tą moją szyjką rzeczywiście cuda, ale zawsze mierzona jest na tym samym sprzęcie. Na początku miała 2,6cm, potem po leżeniu 2 tygodni plackiem 3,3cm, a wczoraj już 4,29cm więc zielonego pojęcia nie mam o co chodzi. Może jeśli się na początku skróciła to po prostu wróciła do swojej poprzedniej długości??? Nie mam pojęcia, ale cieszę się, że jest długa i zamknięta

Widzę, że dzisiaj naleśniki królują - ja też mam je na kolację Ale takie bidne, z dżemem truskawkowym tylko
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:55   #4625
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
mi gin powiedział, że problem z przemianą materii
Nie jesz tego co najsłodsze i myślę, że jest ok u Ciebie. A jak ma się leczenie u Was do cukrzycy? Badanie robiłaś sama w Pl?
Badanie robiłam tutaj. Kobiety w ciązy nie są badane na tolerancję glukozy poza dwoma wyjątkami:
1.nadwaga cięzarnej
2.cukrzyca w rodzinie.
Moj ojciec i dziadek chorują na cukrzycę dlatego ja zakwalifikowalam sie

Dostała telefon ze szpitala z informacją o wysokim poziomie cukru i tyle. Jest klinika diabetologiczna do której mam się udać.....więc cierpliwie czekam na wyznaczenie wizyty.

Nie mam pjęcia jak leczy sie tutaj cukrzycę. Znam tylko jeden przypadek (mojego managera siostrzenica) nie stosuje ona zadnej diety tylko dostaje leki........ dla mnie dziwne no ale porównując naszą polską służbę zdrowią z tutejszą to jest wiele bardzo dziwnych róznic jak np. ostatnio zamiast usg pani doktor mierzyła mi brzuch miarą krawiecką

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:01   #4626
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ty coś z ochroną środowiska kończyłaś? Ja też nie w zawodzie (w sumie jaki to zawód ma sie po studiach "zarządzanie i marketing" ).
jestem po biotechnologii a u mnie w firmie i w innych mi znanych są działy maketingu strategicznego, operacyjnego i poprostu marketingu

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Nie mam pjęcia jak leczy sie tutaj cukrzycę. Znam tylko jeden przypadek (mojego managera siostrzenica) nie stosuje ona zadnej diety tylko dostaje leki........ dla mnie dziwne no ale porównując naszą polską służbę zdrowią z tutejszą to jest wiele bardzo dziwnych róznic jak np. ostatnio zamiast usg pani doktor mierzyła mi brzuch miarą krawiecką
kurcze no to faktycznie dziwnie a z tą miarą krawiecką to dobre a w jakim celu takie pomiary? sprawdzają czy rośniesz czy jak?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:05   #4627
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio zamiast usg pani doktor mierzyła mi brzuch miarą krawiecką
słyszałam o tej metodzie u Was mojej siostry psiapsióła też mieszka w irlandii i ma tp na początek września, więc na bieżąco siostra porównuje moje badania z jej i są różnice, to prawda. Grunt to nie popadać w paranoję. W Pl czy u Was nikt nie chce maluszkowi zaszkodzic

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 20:06   #4628
19natka88
Zakorzenienie

anuska_s fajnie, że wyjazd się udał ale za naleśniki to Pościel, łóżeczko i ubranka śliczne

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nienormalna jestem.
Wcale nie Gdybym miała tak daleko to też bym wolała być wcześniej w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O mamo, do mnie kawał drogi

1 osoby nie znam, ale widzę, że acelinka i natka powinny otworzyć liste i ciąg

Swoją drogą wydawało mi się, że ja to taka stara ciąża a widzę że jednak nie ;p Co prawda terminy mam 3 : 3.09. 11.09 i 12.09 ale znając życie jak na złość się przeterminuję
Ciekawe jak to w praktyce wyjdzie

Cytat:
Rozumiem ze cukrzyca we wczesnej ciaży niesie za sobą ryzyko wad rozwojowych. Zatem jakie ryzyko jest na naszym etapie poza dużą wagą urodzeniową noworodka?

Nie mierze glukometrem bo nie mam i nie sadze aby w irlandii coś takiego praktykowali ale moge sie mylić. Jak narazie czekam na wizyte w poradni .....zreszta i tak za wiele sie nie spodziewam.....bo tu zawsze jest wszystko w porządku

Nie jjem słodkiego, białego pieczywa, tłustego mięsa, słodkich owoców.....ale co mi po tym jak i tak nie wiem jak to się ma do wyników cukru........ poza tym wciaż czuje sie głodna....

No i zastanawia mnie moja waga bo od 24tc do dzis czyli 30tc przytyłam zaledwie 1kg a do tego czasu +8kg....
O ile się nie mylę to może jeszcze grozić wcześniejszy poród ale dlaczego dokładnie to nie mam pojęcia
To źle, że czujesz się głodna, ponoć lepszy troszkę wyższy cukier niż głód.
Też niewiele przytyłam także nie martw się

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
kupiłam juniorowi wozek teraz tylko musze wyprać stary wózeczek i Małgosia będzie miała swoją brykę
Pochwal się zakupem

Ancia mi też brzuch coraz częściej twardnieje, ciekawe co tam się dzieje

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:07   #4629
anciaahk
kosmitka

Cytat:
znaczy się macica "ćwiczy". Póki skurcze nie są regularne nie powinnaś się przejmować, a odpoczywać

nie mam "tylko" wewnętrznie otwartą, ale bez rozwarcia. Mam odpoczywać i leżeć jak najwięcej.
W sumie nie wiem, czy to skurcze, bo nie bolą.
To będziemy razem leżeć, zawsze to raźniej .
Cytat:
Właśnie w tej cytowanej już dzisiaj przeze mnie książce jest opisana ta tendencja w Europie Zach. Chodzi o to, by powrócić do tego, by medycyna jak najmniej "wtrącała" się w przebieg ciąży, ciążę prowadziła położna, nie było usg w nadmiernych ilościach, badań, nie badano krzywej cukrowej itd. Kontrowersyjne, ale uzasadnienia dawano tam w miarę logiczne.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:08   #4630
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę urlopu i naleśników - zwłaszcza naleśników

Asia pilnie muszę z Tobą pogadać

Rabarbaradawno nie było nie?

jestem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:09   #4631
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ale się opiłam koktajlu truskawkowego pycha.

Dzisiaj pisałam na gg z panem ze sklepu z którego mieliśmy brać wózek i okazuje się że na ten mój model bebe-beni muszę czekać do wrzesnia jak coś powaliło ich chyba

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:09   #4632
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wcale nie Gdybym miała tak daleko to też bym wolała być wcześniej w szpitalu.
Jedna, która grzecznie zaprzeczyła .
Cytat:
Natko Ty chyba masz wizytę w piątek? To już pojutrze wyjaśnią się wszystkie wątpliwości, na pewno wszystko jest ok.

Stary 2011-07-13, 20:11   #4633
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to przy was się czuje jak bym w ciązy nie była
to chyba dobrze, że się ćwiczy. Moja się obija

Wymianka.
Stary 2011-07-13, 20:11   #4634
agnieszka 0605
Zakorzenienie

ancia jeśli brzuch twardnieje na chwilę, tak jakby się maluch wypinał i ustaje to są te przepowiadające skurcze, niegroźne. Mówiłam o nich ginowi i ta sama gadka, że mam się nie przejmować nimi i odpoczywać. Podobno gorzej kiedy są skurcze, które bolą jak na @, szczególnie kiedy są często albo regularnie. Kompa na kanape i leżymy ja już opanowałam pisanie na leżąco

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-13 o 20:12
Stary 2011-07-13, 20:13   #4635
cotynato
Zakorzenienie

Ale on u was jest taki twardy- twardziel czy po prostu twardszy niż zwykle ale trochę jednak miękki? Ha. Głupie pytania mam, wiem, ale i tak prosiłabym o opis

Wymianka.
Stary 2011-07-13, 20:15   #4636
danika
Zakorzenienie

Cytat:
moja macica chyba razem z twoją założyła komitet strajkowy bo też żadnych skurczy próbnych nie mam ale u mnie dopiero 30 tydzien to moze sie cos zacznie

Anciu ja mam straszną alergię na szpitale więc wolę w ostatniej chwili...ale w twojej sytuacji to pewnie bym chciała miec pewność. A nie proponował ci lekarz takiego rozwiązania żebys przyszła np tydzien przed terminem?
Stary 2011-07-13, 20:18   #4637
luii
Zadomowienie

Cytat:
kurcze no to faktycznie dziwnie a z tą miarą krawiecką to dobre a w jakim celu takie pomiary? sprawdzają czy rośniesz czy jak?
Sprawdzają czy dziecko rośnie

To było wręcz przekomiczne....
Wchodzimy do gabinetu z tż, na dzien dobry proszę lekarza zeby zmienił date porodu bo na wsześniejszej wizycie (inny lekarz bo tu nie ma stałego) lekarz wpisał złą datę ostatniej miesiączki.....babka zaczela liczyc i liczyć i date ustaliła na 24 grudzień
Wkońcu wyszła z gabinetu się poradzić w tej kwestii.
Rozgladam sie po gabinecie i mówie do tz ze tu nie ma usg.... tylko kozetka....

Pani doktor wróciła z niezmienioną datą uznając ze nie moze w karcie kreslić....kazała mi sie położyc na kozetce.....pytam gdzie usg a ona ze nie ma.......wyciągnęła w zamian miare krawiecką i zmierzyła od pępką do kości łonowej.....
I tyle po wizycie. Oboje z tż wyszliśmy z tamtąd z otwartymi buziami.
Zapytałam potem GP (lekarz ogólny) co to był za pomiar, pani dr nie chciala tego komantować specjalnie....mówiła ze to był pomiar płodu z epoki średniowiecza

Cytat:
słyszałam o tej metodzie u Was mojej siostry psiapsióła też mieszka w irlandii i ma tp na początek września, więc na bieżąco siostra porównuje moje badania z jej i są różnice, to prawda. Grunt to nie popadać w paranoję. W Pl czy u Was nikt nie chce maluszkowi zaszkodzic
Pewnie nie chce nikt zaszkodzic dzidzi dlatego pewnie cokolwiek sie nie dzieje zawsze jest ok....
Chociaż wiem ze szpital do którego należ nie jest najlepszy, być moze w innych czesciach ie wyglada to lepiej.

Stary 2011-07-13, 20:20   #4638
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna, która grzecznie zaprzeczyła .

Natko Ty chyba masz wizytę w piątek? To już pojutrze wyjaśnią się wszystkie wątpliwości, na pewno wszystko jest ok.
Ano w piątek Spokojnie czekam, chociaż dzisiaj trochę mnie niepokoi ten brzuch, no ale jak się zachciało mieć wszystko kupione to takie są efekty

Cytat:
Przecież nie każdej kobiety macica ćwiczy

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-13, 20:24   #4639
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzają czy dziecko rośnie

To było wręcz przekomiczne....
Wchodzimy do gabinetu z tż, na dzien dobry proszę lekarza zeby zmienił date porodu bo na wsześniejszej wizycie (inny lekarz bo tu nie ma stałego) lekarz wpisał złą datę ostatniej miesiączki.....babka zaczela liczyc i liczyć i date ustaliła na 24 grudzień
Wkońcu wyszła z gabinetu się poradzić w tej kwestii.
Rozgladam sie po gabinecie i mówie do tz ze tu nie ma usg.... tylko kozetka....

Pani doktor wróciła z niezmienioną datą uznając ze nie moze w karcie kreslić....kazała mi sie położyc na kozetce.....pytam gdzie usg a ona ze nie ma.......wyciągnęła w zamian miare krawiecką i zmierzyła od pępką do kości łonowej.....
I tyle po wizycie. Oboje z tż wyszliśmy z tamtąd z otwartymi buziami.
Zapytałam potem GP (lekarz ogólny) co to był za pomiar, pani dr nie chciala tego komantować specjalnie....mówiła ze to był pomiar płodu z epoki średniowiecza

Pewnie nie chce nikt zaszkodzic dzidzi dlatego pewnie cokolwiek sie nie dzieje zawsze jest ok....
Chociaż wiem ze szpital do którego należ nie jest najlepszy, być moze w innych czesciach ie wyglada to lepiej.
dobre z tą miarą krawiecką aż tż przeczytałam.
A gdzie takie cuda

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Ano w piątek Spokojnie czekam, chociaż dzisiaj trochę mnie niepokoi ten brzuch, no ale jak się zachciało mieć wszystko kupione to takie są efekty

Przecież nie każdej kobiety macica ćwiczy
Nie? To przepraszam za skargi. Myślałam że moja to leniuch i stąd całe zamieszanie W takim razie nie dopatruję się skoro mówisz że moja z tych niećwiczących może być

Wymianka.
Stary 2011-07-13, 20:25   #4640
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ale on u was jest taki twardy- twardziel czy po prostu twardszy niż zwykle ale trochę jednak miękki? Ha. Głupie pytania mam, wiem, ale i tak prosiłabym o opis
kobieto - kombinatorko
więc - jest twardy- twardszy niż zwykle, czuje jak się napina, jakby maluszek chciał wyjść przez brzuch i napięcie ustępuje.

Stary 2011-07-13, 20:30   #4641
luii
Zadomowienie

Cytat:
W sumie nie wiem, czy to skurcze, bo nie bolą.
To będziemy razem leżeć, zawsze to raźniej .

Właśnie w tej cytowanej już dzisiaj przeze mnie książce jest opisana ta tendencja w Europie Zach. Chodzi o to, by powrócić do tego, by medycyna jak najmniej "wtrącała" się w przebieg ciąży, ciążę prowadziła położna, nie było usg w nadmiernych ilościach, badań, nie badano krzywej cukrowej itd. Kontrowersyjne, ale uzasadnienia dawano tam w miarę logiczne.
W dobie w której mamy dostęp do ultrasonografu a postęp w medycynie jest ogromny dlaczego z tego nie korzystac?

Cytat:
ancia jeśli brzuch twardnieje na chwilę, tak jakby się maluch wypinał i ustaje to są te przepowiadające skurcze, niegroźne. Mówiłam o nich ginowi i ta sama gadka, że mam się nie przejmować nimi i odpoczywać. Podobno gorzej kiedy są skurcze, które bolą jak na @, szczególnie kiedy są często albo regularnie. Kompa na kanape i leżymy ja już opanowałam pisanie na leżąco
ja mam takie skurcze od 23tc bardzo regularnie i nawet odpoczynek nic nie zmienia...

Cytat:
dobre z tą miarą krawiecką aż tż przeczytałam.
A gdzie takie cuda
A takie cuda to w irlandii ale chyba nie kazdy praktykuje bo wizyty mialam 3 a tylko jeden lekarz z miarą wyskoczył......no ale pozostała dwójka miała usg więc jakoś improwizować trzeba było no nie?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Jest miękki a potem czuje sie takie napiecie idące stopniowo i ma sie wrazenie jakby skóry miało za chwilę nie wystarczyć i brzuch pęknie po czy to ustepuje i brzuch znowu wraca do miekkości.

Ale ostatnio mi brzuch robi sie twardy równiez bez tego napiecia.

Stary 2011-07-13, 20:30   #4642
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po biotechnologii a u mnie w firmie i w innych mi znanych są działy maketingu strategicznego, operacyjnego i poprostu marketingu
Heh, "troszkę" sie pomyliłam
W moim mieście chyba nie ma takich dużych firm, żeby tam aż takie działy były

Cytat:
Tak sobie myślę, że globalnie może ma to i uzasadnienie, ale jakoś mnie nie przekonuje, gdy mnie dotyczy. Mam w swoim otoczeniu zbyt wiele przypadków, gdzie badania takie jak usg, zmieniają postać rzeczy. Przykłady pierwsze z brzegu: koleżanka urodziła dziecko z wadą serca, niewykrytą, a takie usg z przepływami, jak ja miałam robione by ją wykazało (tylko, że jej lekarz akurat takiego nie ma). Rodziła sn, w zwykłym szpitalu, zanim dziecko zdiagnozowali jego stan się tak pogorszył, że operacja nie była możliwa i dziecko zmarło. Nie wiem jakie byłyby rokowania, gdyby miała cc i dziecko od razu trafiło do specjalistycznego szpitala.
Kuzynka podchodziła do porodu sn bez skutku, gdyby zrobiono jej usg zobaczyliby, że niemożliwe jest urodzenie dziecka zapartego czołem o kość miednicy.
Przepraszam, jeśli smęcę, ale mnie to zawsze rusza, bo to chyba facet ma takie pomysły

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-13 o 20:37
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:34   #4643
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Gdyby nie ciężar, to nie wiedzialabym, że jestem w ciąży... Pomimo skracającej się szyjki nie mam żadnych skurczy...Czasem mnie coś delikatnie jakby ciągnęło w dole brzucha, ale to chwilka i przechodzi... Musęz się na tym skupić żeby to poczuć A to chyba 30tc...

Aaaaa nie nie wróć. Przepraszam. Dzisiaj poraz pierwszy chyba poczułam zgagę. Chyba bo nigdy nie miałam. Pytałam taty -czy to, że mnie tak dziwnie piecze w gardle to to jest zgaga - potwierdził

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 20:36   #4644
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie? To przepraszam za skargi. Myślałam że moja to leniuch i stąd całe zamieszanie W takim razie nie dopatruję się skoro mówisz że moja z tych niećwiczących może być
Chociaż...kilka tygodni jeszcze zostało więc może i twoja się "rozrusza"Al e nie znam się więc wiesz

Kurcze doszłam do wniosku, że jakby moje dziecię zechciało wyjść tak za miesiąc powiedzmy to chyba się ugotuje w tych ciuszkach, które mam Musiałabym coś na krótki rękaw dokupić chyba

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-13, 20:36   #4645
cotynato
Zakorzenienie

Agnyska- o kurcze, ale historie
Ja się właśnie boję jakiś komplikacji po porodzie. Ostatnio nawet durnie zastanawiałam czy to się często zdarza

Wymianka.
Stary 2011-07-13, 20:39   #4646
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Tak sobie myślę, że globalnie może ma to i uzasadnienie, ale jakoś mnie nie przekonuje, gdy mnie dotyczy. Mam w swoim otoczeniu zbyt wiele przypadków, gdzie badania takie jak usg, zmieniają postać rzeczy.
zgadzam się w 100% jak ktoś nie chce "ingerencji medycyny" to zawsze moze do lekarza nie chodzić -najwyżej nie dostanie becikowego ale postępu medycyny hamować nie można
Stary 2011-07-13, 20:39   #4647
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Cotka Ty jesteś niemożliwa !!!!
Cytat:
To mnie oświeciłaś dobra kobieto, ja to mam od dawna, ale w życiu bym nie wpadła, że to są skurcze przepowiadające.
Teraz wieszałam pranie, to aż mnie zatkało, szok.
Pisanie na leżąco mówisz? Poćwiczę .
Cytat:
Anciu ja mam straszną alergię na szpitale więc wolę w ostatniej chwili...ale w twojej sytuacji to pewnie bym chciała miec pewność. A nie proponował ci lekarz takiego rozwiązania żebys przyszła np tydzien przed terminem?
Będę go molestować .
Cytat:
Dzisiaj pisałam na gg z panem ze sklepu z którego mieliśmy brać wózek i okazuje się że na ten mój model bebe-beni muszę czekać do wrzesnia jak coś powaliło ich chyba
A czemu tak długo? W ogóle odkryłam ten Twój wózek na stronie ... roana, bo te firmy są jakoś powiązane.
Cytat:
Aż muszę się cofnąć i zerknąć co Ty tam nakupowałaś, bo gdzieś mi chyba uciekł Twój post.
To do piątku leżymy
Cytat:
W dobie w której mamy dostęp do ultrasonografu a postęp w medycynie jest ogromny dlaczego z tego nie korzystac?
W kwestii usg jest opisane, że szkodzi, że nie każdą zdiagnozowaną wadę ta się wcześniej usunąć. Innych argumentów też było sporo. Cytowałam je już dzisiaj.
Cytat:
Przepraszam, jeśli smęcę, ale mnie to zawsze rusza, bo to chyba facet ma takie pomysły
Agnysko otóż nie. Kobita, chyba położna.

Stary 2011-07-13, 20:39   #4648
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Gdyby nie ciężar, to nie wiedzialabym, że jestem w ciąży... Pomimo skracającej się szyjki nie mam żadnych skurczy...Czasem mnie coś delikatnie jakby ciągnęło w dole brzucha, ale to chwilka i przechodzi... Musęz się na tym skupić żeby to poczuć A to chyba 30tc...

Aaaaa nie nie wróć. Przepraszam. Dzisiaj poraz pierwszy chyba poczułam zgagę. Chyba bo nigdy nie miałam. Pytałam taty -czy to, że mnie tak dziwnie piecze w gardle to to jest zgaga - potwierdził
Jak ja zazdroszczę ludziom którym uczucie zgagi jest obce. ja pół ciąży się zmagam. Teraz to nawet po wodzie gazowanej mam

Wymianka.
Stary 2011-07-13, 20:41   #4649
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Kurcze doszłam do wniosku, że jakby moje dziecię zechciało wyjść tak za miesiąc powiedzmy to chyba się ugotuje w tych ciuszkach, które mam Musiałabym coś na krótki rękaw dokupić chyba
Obstawiasz, że za miesiąc będzie jeszcze ciepło?? Ja tu welurowe ciuchy zamierzam dokupić, ale w sumie... kto wie.

Stary 2011-07-13, 20:42   #4650
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Aż muszę się cofnąć i zerknąć co Ty tam nakupowałaś, bo gdzieś mi chyba uciekł Twój post.
To do piątku leżymy
Dokładnie nie wypisałam, ale w większości były to zakupu kosmetyczno/apteczne Torba już stoi w kącie Największy problem był z klapkami i nie mam ich w końcu

Czasami jeszcze wrzesień jest dosyć ciepły, a na krótki rękaw zawsze można coś dodatkowego założyć

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-07-13 o 20:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości