|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Dzien dobry robaczki
mam dzis wolne, zjadlam sniadanko w lozku hihih z tzem do lekarza na 15... Mialam sie wybrac do miasta ale chmury ida znowu.. Lucy trzymam kciuki za wizyte nita to prawda, ze w szpitalach nie daja znieczulen !!!??? cos tam slyszalam ale myslalam, ze to ... tylko w tych najgorszych. Teraz sie boje.... ![]() flow Tak, zgadzam sie.... tak jakby cos Nam jeszcze bylo odebrane wraz z # oprocz Aniolka... Ten spokoj ducha i podekscytowanie.... Tylko ta cholerna niepewnosc.... |
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Lucy kciukaski trzymam i koniecznie wyślij eska do Inutil żebyśmy się nie martwiły.
Gratulacje będę przyjmować po wizycie u gina Plus powrotu do pracy jest taki, że tu net mi chociaż działa jak należy.
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cookie24 Byłyśmy razem w jakimś hotelu we trzy - z Lucy - miałyśmy wielkie brzuchy a Ty miałaś detektor tętna taki wielki jak luneta (metrowy co najmniej) i przez niego słuchaliśmy bicia serduch
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Inutil juz mam
nie za dobrze ci skubancu???Flow o widzisz. w kazdej sytuacji trzeba plusow szukac ![]() Fiolusiek witaj. dawno cie nie bylo. co slychac?? jak przygotowania do slubu?? a moze juz po??
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheh wiesz, kto wie czy sie z tymi brzuchami jeszcze nie spotkamy hihihih. Milo by bylo ..... Jak luneta ? hahahah |
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Dziwnie sie poczulam dostajac takie cos Poźniej przyjechal kolega młodego pod wesele z zona ktora prowadzila samochod i byla juz w 8 ms ciazy, widac bylo ze sie jej spac chce zmeczona jest a ten ja wszedzie ciagnie Szkoda mi bylo jej On chyba nie zdaje sobie sprawy z tego co moze sie stac, ale nie moja sprawa![]() Co do naszego ślubu to mamy juz lokal, obraczki i moja suknia sie juz szyje, a w nastepnym tyg jedziemy po wodke
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy to możesz do mnie napisać ja jestem cały czas w domu
Inutil wariatka z Ciebie na tym zdjęciu wszystko ale fajne mebelki ogrodowe my też się przymierzamy do zakupu ale chyba kupimy plastikowe Fiolusiek witaj no to dużo się dzieje u Ciebie ale fajnie już się nie moge doczekać kiedy ten ślub?? czekamy na focisze i niech się Wam wiedzie szczęśliwie
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-08-16 o 11:56 |
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy - spokojnie. Pomysl o tym, że idziesz na spotkanie z maleństwem
Trzymam ksiuki za wizyte.Flow - dobrze, że do gina się wybierasz, trzeba działac szybko inutil - pieknie wyglądasz leniuchując - wypoczywaj dużo agatko - Ty to zawsze mnie umiesz uspokoić cookie -zgadzam się - odeszły nasze Aniołki i odszedł też spokój ducha, nigdy nie będziemy przeżywać ciąży jak inne kobiety i tylko inne Aniołkowe Mamy mogą to zrozumieć kochane - zmykam do pracy ale to praca przy kompie wiec będe podglądac no i musze się sprężyć....bo cały czas w popołudniowej perspektywie wypad do teściowej... ![]() Proszę kciuki trzymac i modlić za mnie a jak mnie długo nie bedzie to znaczy, że bliskie spotkania ze siostrami Tz byly.... Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2011-08-16 o 11:58 |
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
zebra zostaw swój nr tel jeśli tego nie zrobiłaś jeszcze w razie czego no i trzymam mocno
![]() ![]() Ja mam w planach umyć dziś okna bo słonko już ładnie świeci i jeśli zaufam tym z tvn hehe to będzie już świeciło przez kilka najbliższych dni a wyjdzie oczywiście wszystko w praniu
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-08-16 o 12:03 |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
na chwilę mnie nie ma a wy szkrobiecie
a ja zrobiłam pranie , byłam z TŻ na zakupach biedronkowych robię naleśniki z cukinią gotuję barszczyk żeberka się rozmrażają , będę je marynować na jutro mała się bawi bałagan w domu od tej roboty w telewizji bolek i lolek poczytałam i nie wiem której co napisać Aha . któraś pytała o te znieczulenia w państwówkach nie dają znieczuleń , chyba można sobie zamówić i zapłacić anestezjologa ale nie wiem dokładnie jak to działa , bo co jak rodzisz w nocy , jak ci gościu nie zdąży dojechać to ci nie wbije. |
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
zebra milego dzionka
A ja ostatnio zrobilam pierwszy zakup dla dzidzi- tak niesmialo, ale mi lepiej skarpeteczki zielone z glowa zyrafy, ktora jest grzechotka ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Flow
gratuluję zebrawpaski ja miałam zalecone brać luteinę od 1 dnia wyższych temperatur. Jak widać po mnie szansa na utrzymanie ciąży wtedy jest bardzo duża .U mnie tez w czoraj była straszna burza i szybko wyłączałam laptopa. Dziękuję za życzonka ![]() Cytat:
Cytat:
Oxy czy mikro są bezpieczne w ciąży. Polecam obie formy (maskę i oxy) z tym, że nie wiem co to za maska i jakiej firmy więc cieżko określić jak działa, ale na pewno bedzie to rewelacyjna forma odpoczynku, pod warunkiem, że nie przeszkadza ci leżenie ok 1h na plecach. Przy oxy nie ma relaksu bo to dość głośno chodzi ale efekty są fajne. Twarz po tym wygładzona, oczyszczona. cookie za wizytę trzymamy kciuki agatka dziękuję , cieszę się, że trochę humor ci się poprawił.
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2011-08-16 o 12:29 |
||
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
BasiaWitaj Kochana
![]() jak Twoje samopoczucie??
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
agatko dziękuję
mam nadzieję, ze nie bedzie tak żle i wrócę caławiecie, bardzo mi się podobają te wykresy na SM - są o wiele czytelniejsze niż moje papierkowe... |
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Lece kupic sobie nowe staniki
milego dzionka |
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
a leć Kochana
![]() miłego dzionka zaglądnij tu do Nas jeszcze
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!! myślałam, że dłużej mi zejdzie, ale zdążyłam jeszcze do domku wejść
![]() Ach, jestem spokojna Widziałam moje Maleństwo. Machało do mnie rączką. Ssało kciuk. Jest już takie duże, że zajmuje prawie cały obraz na usg. Ma 8cm ![]() Płci jeszcze nie znam. Mąż był ze mną i widział Szkraba Ach
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
agatko - prowadzę tak dokładnie jak tylko umiem
![]() To przecież dla mnie w razie jakichkolwiek konsultacji lekarskiej wykresy mogą się przydać ![]() Lucy - no widzisz jak pięknie - 8 cm szczęścia
Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2011-08-16 o 13:00 |
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że Ty masz wizytę. A jak kręgosłup twojego Tż ?
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
dobrze że wszystko w porządku. Tatuś pewnie zachwycony
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
zebra no widzisz lepiej prowadzić bo jak jeszcze później ginowi może pomóc to będziesz kilka miesięcy do przodu
![]() Lucy ale super już widze maślane oczka Tż jak patrzy i nie dowierza własnym oczom
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, wspominałam Wam ostatnio o dietetyku, że chciałabym iść...
wczoraj wspomniałam siostrze a ona na mnie, że mi się w głowie przewraca, kto to słyszał do dietetyka chodzić i że do dietetyka to sobie może chodzić król i kólowa a nie ja taki prosty człowiek, nawrzeszczała, że jestem rozrzutna i z kasą nie mam co robić...i głupio mi się zrobiło bo przecież tak nie jest dzisiaj mówię to Tz a on mi na to, że przecież jak zajdę w ciąże to i tak będe grubła ale że do dietetyka jak chce to mogę iść on mi nie broni i nic nie mówi, tylko, żebym sobie nie wymyślała, ze to on mi kazuje się odchudzać czy coś.... Patrze na to co jem i widze ile sama mogę zmienić ale z drugiej strony wydaje mi sie, ze ja potrzebuję takiej stałej kontroli i że wstyd mi bedzie iść na kolejną wizytę jak nie bedzie efektów. No i boję się aby nie narobić sobie krzywdy eksperymentując samemu bo przeciez chcemy zdrowe dziecko... A z drugiej strony 17 kg w dwa lata to kalectwo - i żle mi z tym. |
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
cześć Wam
mam dziś jakiś gorszy dzień zaczełam mieć obawy za dużo się napatrzyłam na moje wyniki i naczytałam wujka G tak bym chciała zasnąć i obudzić się 25.08 i usłyszeć bicie serdusza ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- a po za tym juz kilka osób pytało mnie się o ciaże a ja z taką stanowczościa powiedziałam ze nie jestem że aż się tego przestraszyłam nie to że wstydze się ciaży czy jak tylko póki nie usłysze serduszka to nie chce nikomu mówić poza mamą i siostrą więcie dlaczego
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki.
Doczytałam Was i spieszę uspokoić skołatane serduszka wystraszonych mam: jeśli chodzi o znieczulenie to zależy m.in. od tego, że w szpitalu, w którym będziecie rodzić jest anestezjolog "na stanie". Oczywiście pisze o tym jak jest w Warszawie. Jeśli taki jest (w moim był) to wtedy znieczulenie można otrzymać w konkretnym momencie (nie za wcześnie bo akcja porodowa może się zatrzymać) ale i nie za późno - no bo już prawie po ptokach. Od rozwarcia i jego postępów to zależy. A jeśli chodzi o poród w klinikach prywatnych - to przynajmniej ja jestem bardzo na NIE. Wiecie, że w razie czego (tfuuuuuuuu) jakihś komplikacji przy porodzie nie koniecznie należeć Wam się będzie odszkodowanie? To jest zwykła umowa pomiędzy Wami a tą kliniką i koniec. Popytajcie o to, czy anestezjolog jest cały czas i jeśli tak to już łatwiej o znieczulenie. |
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoimi odczuciami co do mówienia o ciąży się nie przejmuj - ja też planuję (jak już będzie na to czas) się wypierać tak długo jak się da. Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-08-16 o 13:44 |
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy - GRATULACJE , toż to już duży człowieczek , daj fotke
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że to odległa przyszłośc ale tak sobie myślę, że ja to chyba jednak wolałabym opłacić położną i rodzić w państwowej placówce...
a najlepiej to chyba rodzić w szpitalu gdzie pracuje lekarz prowadzący ciążę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

trzymamy mocno to może napisz eska do Inutil?? Bo na bank bedziemy się martwić
Ahmed 10.05.2011
Poźniej przyjechal kolega młodego pod wesele z zona ktora prowadzila samochod i byla juz w 8 ms ciazy, widac bylo ze sie jej spac chce zmeczona jest a ten ja wszedzie ciagnie
On chyba nie zdaje sobie sprawy z tego co moze sie stac, ale nie moja sprawa

no to dużo się dzieje u Ciebie ale fajnie 

gratuluję
a poskładałam tylko ciuszki, co dla malucha mamy, policzyłam i pospisywałam...