Żonki 2009 cz.XXIX - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 17:31   #4621
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 17:35   #4622
kitosa
Zadomowienie

Śliweńko 3 x wszystkiego co najlepsze!
Maggie gratuluję kochana! I pewnie, że mówić mężusiowi jak najszybciej. Razem stworzyliście cud, więc razem cieszcie się teraz!
Samba zazdraszczam jak cholercia extra weekendu! Wierzę, że było zarąbiście, bo szwagierka tam była i pokazywała zdjęcia. Ach!
Dziewczyny!
Proszę Was o pomoc. W sobotę chcemy świętować naszą drugą rocznicę. Jako, że niedawno się wprowadziliśmy i jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi, postanowiliśmy zrobić kolację z deserem i winkiem w chałupci. Co polecacie na kolację i lekki deser? A! I coś muffinkowego, bo zakupiłam formę i jest super!

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2011-09-12 o 17:45
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 18:06   #4623
zaaaabcia
Zakorzenienie

sliwenka - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

ja jeszcze godzinke i spadam do domu

przegladam stroje na Halloween .. cos czuje ze w tym roku bedzie ciezko wybrac ten jeden ...

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2011-09-12 o 18:45
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 20:42   #4624
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Dziwczyny............ ale sie porobilo

jakosc srednia ale raczki sie trzesa
super!!!!

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Można można, w końcu licencjat to też dyplom

Gratulacje! Super, tylko się cieszyć!
nie miałam pojęcia

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
od kiedy ja mam widzę jaka jest niezbędna

ma któraś z Was prześcieradło z Lidla? zamierzam kupić dzisiaj dwa z gumką
ja mam z jerseyu... ale leży jeszcze w szafie wygląda porządnie

A mnie od kilku dni boli ząb... ten sam co pół roku temu... brałam wtedy antybiotyk, przestał i znowu... byłam dzisiaj u dentysty i na rtg... i ponowię walkę antybiotykiem, a jak nie to musi być otwierany jeszcze raz... bo on już dawno był leczony kanałowo

Dziewczyny zadam głupie pytanie? ale czy któraś z Was usuwała już jakieś swoje ząbki?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:03   #4625
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
super!!!!

nie miałam pojęcia

ja mam z jerseyu... ale leży jeszcze w szafie wygląda porządnie

A mnie od kilku dni boli ząb... ten sam co pół roku temu... brałam wtedy antybiotyk, przestał i znowu... byłam dzisiaj u dentysty i na rtg... i ponowię walkę antybiotykiem, a jak nie to musi być otwierany jeszcze raz... bo on już dawno był leczony kanałowo

Dziewczyny zadam głupie pytanie? ale czy któraś z Was usuwała już jakieś swoje ząbki?
ja mialama usuwany korzen, ale z 5 lat temu
nie bolalo, tyle, ze musialy mnie trzymac 2 stażystki
Stary 2011-09-12, 21:49   #4626
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Ana jak pierwszy dzien w pracy?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 21:57   #4627
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Maggie - gratulacje!!! powiedz mężusiowi )
będzie 2 mamusia z 2 dzidziusiem

Śliwieńka - wszystkiego naj naj naj

żabciu - halloween powiadasz DD

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2011-09-12 o 22:06
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 00:23   #4628
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nooooo
mam 9 przebran na oku i ciezki wybor ktory bedzie tym jedynym

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 06:54   #4629
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja mialama usuwany korzen, ale z 5 lat temu
nie bolalo, tyle, ze musialy mnie trzymac 2 stażystki
właśnie pół roku temu coś takiego sugerowała mi stomatolog, ale teraz nic o tym nie wspomniała powiedziała jedynie o otwieraniu jeszcze raz kanałów, włożenia tam jakiegoś leku... wszystko miałoby trwac jakieś 4 miesiące nie cierpię takiego przewlekłego leczenia...

To bolało czy nie, że trzymali? oni wtedy dziąsło rozcinają? ale to chyba nie dentystka tylko chirurg?

No i jakie miałaś objawy??
mnie ząb boli przy jedzeniu, a konkretnie pod wpływem nacisku górnego zęba na niego no i na rtg widać takie dwa cienie/plamki w zasadzie już pod korzeniem... tak jakby przedłużony korzeń i podobno to jest stan zapalny

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Ana jak pierwszy dzien w pracy?
odp. Ci w k.
Stary 2011-09-13, 08:02   #4630
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-09-13, 08:11   #4631
stokrotka24
Zakorzenienie

Hej
Cytat:

ja usuwałam kilka lat temu ząb, ale bardzo go zaniedbałam, ukruszył się i ciężko było go wyrwać, więc pan dentysta sprowadził do pomocy swoją zonę dentystkę i oboje się nade mną znęcali. Miałam 2 znieczulenia ale pod zębem mi się coś zrobiło, już nie pamiętam jak to się nazywało i te znieczulenia nie bardzo chwyciły. dodam, że bolał jak diabli a dentyści wciskali mnie w fotel bo nie mogli wyrwać zęba. Więcej już nie zaniedbam tak na pewno. ale jak u ciebie jest jeszcze szansa leczenia to myślę, ze warto. Więcej to kosztuje ale ząb jest na miejscu

Własnie tez sie miałam zapytać jak tam w pracy, lecę wiec tez do k

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Maggie - gratulacje!!! powiedz mężusiowi )
będzie 2 mamusia z 2 dzidziusiem

Śliwieńka - wszystkiego naj naj naj

przez chwilę sie zastanawiałam własnie która jeszcze bedzie miała 2 dzidziusia ale już skojarzyłam
Cytat:
no niby wiemy skad sie biora dzieci i jak pisalam chcielismy drugie, ale myslelismy, ze skoro o Nadusie staralismy sie 8 m-cy to ze mamy jeszcze jakies pol roku "ciezkich robot" a tu bach raz ciach i jest

maz nie wie i jesli wytrzymam jeszcze 2 tygodnie to chyba mu powiem przy wszystkich na pierwszych urodzinach Nadusi jak myslicie???

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

wychodzi ze 5 tp na 18.05
gratulacje kochana, super wiadomość, pozostaje tylko się cieszyć ja bym mężowi powiedziała wcześniej, zreszta nie wytrzymałabym z taką nowiną

Jak sobie pomyślę, że mam za chwilę iść do pracy to aż mnie strach bierze. Ostatnio kiepsko jest u nas, szef się wyżywa i wczoraj właśnie mi się dostało. Cały wieczór umierałam na ból żołądka. Mam nadzieję, ze dzisiaj będzie spokojniej

śliweńka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i rocznicy ślubu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 08:24   #4632
baja_86
Zakorzenienie

śliweńko spóźnione ale szczerze życzenia urodzinowo-rocznicowe- wszystkiego naj naj

Cytat:
Dziwczyny............ ale sie porobilo

jakosc srednia ale raczki sie trzesa
wow super wieści dobrze się porobiło

Cytat:

nie usuwałam, ale jedne i ten sam ząb miałam 2 razy kanałowo robiony, od pierwszego leczenia minęły 4m-ce i był do poprawki, na szczęście teraz nie boli i jest ok. Nie wiem czy to wina dentystki czy też zęba, w każdym razie wyrywanie zębów wg wielu dentystów to ostateczność
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:03   #4633
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

A ja jestem chora łeeee.... gardlo mnie boli jak nie wiem i zimno mi, a na zewnatrz taka ladna pogoda masakra... co za urlop...

do tego kupic blachodachowke to jakis sajgon jest... trace nadzieje...
Stary 2011-09-13, 09:12   #4634
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja usuwałam kilka lat temu ząb, ale bardzo go zaniedbałam, ukruszył się i ciężko było go wyrwać, więc pan dentysta sprowadził do pomocy swoją zonę dentystkę i oboje się nade mną znęcali. Miałam 2 znieczulenia ale pod zębem mi się coś zrobiło, już nie pamiętam jak to się nazywało i te znieczulenia nie bardzo chwyciły. dodam, że bolał jak diabli a dentyści wciskali mnie w fotel bo nie mogli wyrwać zęba. Więcej już nie zaniedbam tak na pewno. ale jak u ciebie jest jeszcze szansa leczenia to myślę, ze warto. Więcej to kosztuje ale ząb jest na miejscu

Własnie tez sie miałam zapytać jak tam w pracy, lecę wiec tez do k
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
nie usuwałam, ale jedne i ten sam ząb miałam 2 razy kanałowo robiony, od pierwszego leczenia minęły 4m-ce i był do poprawki, na szczęście teraz nie boli i jest ok. Nie wiem czy to wina dentystki czy też zęba, w każdym razie wyrywanie zębów wg wielu dentystów to ostateczność
Dzięki dziewczyny ja właśnie nie mam zamiaru usuwać, jakoś ta myśl, że miałabym mieć niepełne uzębienie mnie przeraża, tym bardziej, że dopiero od 3 lat mam proste zęby, bo nosiłam aparat ort... i nie chciałabym teraz tego zepsuć.

Basiu bolało, gdy leczyli Ci drugi raz kanałowo? ja nie wiem co jest z tym moim, bo on był leczony kanałowo z 5 lat temu i było ok... w grudniu zaczął boleć, po antybiotyku przeszło i teraz znowu boli
Pani od rtg mówi, że może jestem uczulona na tę pastą co wkładają do kanałów, no ale to by się dopiero po 5 latach odezwało? chyba niemożliwe...
Stary 2011-09-13, 09:18   #4635
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobbry
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:32   #4636
śliweńka
Zakorzenienie

jeszcze raz dziękuje wszystkim za życzenia

dziś wizyta u gina no i wymioty z rana ;(

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:36   #4637
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Sliwenka - kciuki za wizytę
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:44   #4638
śliweńka
Zakorzenienie

na razie trzymaj kciuki bym się z domu wybrała bez reklamówki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-09-13, 10:24   #4639
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

heloł
od rana probuje posprzatac ale mi nei wychodzi

natula zjadła sniadanie i przekreciła sie na brzuch i oczywiscie co.... haba haba do tego maruda nei chce spac nic.... tylko piszczy w łozeczku.....

masakra jesc nie spac nie... tylko nosic i gadac z nia wykoncze sie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 10:35   #4640
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Proszę Was o pomoc. W sobotę chcemy świętować naszą drugą rocznicę. Jako, że niedawno się wprowadziliśmy i jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi, postanowiliśmy zrobić kolację z deserem i winkiem w chałupci. Co polecacie na kolację i lekki deser? A! I coś muffinkowego, bo zakupiłam formę i jest super!
to ja Ci proponuję cos niesamowicie pysznego na kolację https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1666 robiłam to z wykorzystaniem formy muffinkowej i wychodzi palce lizać i fajnie wyglada nie pamietam tylko czy dawałam ser pleśniowy czy zwykły.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
na razie trzymaj kciuki bym się z domu wybrała bez reklamówki
kciuki

Wczoraj prosiłam Was o kciuki i tak... krzesła widziałam, są nawet ok. Mogę kupić jedno krzesło za 20 zł ale jest wzmocnione wkrętami bo podobno cały czas się rozwalały na pewno bym je malowała i szyła pokrowce, liczę 50 zł za materiał na pokrowiec czyli krzesło za 70 nie wiem co robić....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (13,2 KB, 29 załadowań)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:38   #4641
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny ja właśnie nie mam zamiaru usuwać, jakoś ta myśl, że miałabym mieć niepełne uzębienie mnie przeraża, tym bardziej, że dopiero od 3 lat mam proste zęby, bo nosiłam aparat ort... i nie chciałabym teraz tego zepsuć.

Basiu bolało, gdy leczyli Ci drugi raz kanałowo? ja nie wiem co jest z tym moim, bo on był leczony kanałowo z 5 lat temu i było ok... w grudniu zaczął boleć, po antybiotyku przeszło i teraz znowu boli
Pani od rtg mówi, że może jestem uczulona na tę pastą co wkładają do kanałów, no ale to by się dopiero po 5 latach odezwało? chyba niemożliwe...
bolało przed wizytą u dentysty Potem dostałam znieczulenie i było cacy. Najgorszy jednak posmak wypełnienia tymczasowego- jakiegoś leku, który ma oczyścić czy otworzyć kanał, nie wiem dokładnie, ale miałam to jakiś tydzień potem wypełniła mi ząb czymś innym i już tego posmaku obrzydliwego nie było.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:55   #4642
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
to ja Ci proponuję cos niesamowicie pysznego na kolację https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1666 robiłam to z wykorzystaniem formy muffinkowej i wychodzi palce lizać i fajnie wyglada nie pamietam tylko czy dawałam ser pleśniowy czy zwykły.

kciuki

Wczoraj prosiłam Was o kciuki i tak... krzesła widziałam, są nawet ok. Mogę kupić jedno krzesło za 20 zł ale jest wzmocnione wkrętami bo podobno cały czas się rozwalały na pewno bym je malowała i szyła pokrowce, liczę 50 zł za materiał na pokrowiec czyli krzesło za 70 nie wiem co robić....
a "nowe" krzesla ile kosztuja?? jakos te wkrety mnie nie przekonuja
Stary 2011-09-13, 11:13   #4643
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

kciuki

goldi aaaaaaa tescie maja identyczne krzesła tzn juz nie maja identycznych bo dali do obszycia na czekoladowo jak maz zrobil nowe meble

Stary 2011-09-13, 11:21   #4644
Maggie1983
Zakorzenienie

dziewczyny za Wasza rada mezus juz wie o dzidziolku

przyszedl z pracy i zapytalam czy napije sie ze mna winka, a on ze chetnie nalalam w kieliszki, postawilam na stole, a na talerzyku dalam mu jedna fasolke i powiedzialam, ze to gwozdz programu na dzis (swoja droga dobrze, ze nam mama dala fasolke po bretonsku bo skad bym ja wytrzasnela ), tz oczywiscie nic nie zalapal, wiec mu mowie, jak nie chcesz dania glownego to masz deser i dalam mu prostokatne pudelko z kokardka (kiedys dostalam w nim zegarek), a w nim 2 testy, a pod nimi na karteczce napisany ten wierszyk ktory mam w podpisie a ten matolek, swoja droga ojciec, ktory juz widzial testy ciazowe pyta co znacza 2 kreski i literki C i T na tescie

ale ucieszyl sie i to bardziej niz myslalam, a ja sobie oczywiscie poryczalam, a on pozniej chodzil i owtarzal, ze dobrze ze mala roznica wieku i ze pozniej sobie dopiero pozyjemy, jak sie dzieci odchowaja
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:01   #4645
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

no i zapomniałabym Rosiaczku trza by było nasza Agatkę przenieść z panienek do żonek

Magia powinna dzis rodzic... ciekawe czy juz po...

edit wysledziłam jednak nie

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-09-13 o 12:06
Stary 2011-09-13, 12:19   #4646
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Maggie super

Gold ja bym kupiła nowe.

Samba zdrówka życzę.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:19   #4647
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-09-13, 12:38   #4648
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

moznaby datę slubu podac jeszcze

Stary 2011-09-13, 12:43   #4649
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-09-13, 13:02   #4650
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny za Wasza rada mezus juz wie o dzidziolku

przyszedl z pracy i zapytalam czy napije sie ze mna winka, a on ze chetnie nalalam w kieliszki, postawilam na stole, a na talerzyku dalam mu jedna fasolke i powiedzialam, ze to gwozdz programu na dzis (swoja droga dobrze, ze nam mama dala fasolke po bretonsku bo skad bym ja wytrzasnela ), tz oczywiscie nic nie zalapal, wiec mu mowie, jak nie chcesz dania glownego to masz deser i dalam mu prostokatne pudelko z kokardka (kiedys dostalam w nim zegarek), a w nim 2 testy, a pod nimi na karteczce napisany ten wierszyk ktory mam w podpisie a ten matolek, swoja droga ojciec, ktory juz widzial testy ciazowe pyta co znacza 2 kreski i literki C i T na tescie

ale ucieszyl sie i to bardziej niz myslalam, a ja sobie oczywiscie poryczalam, a on pozniej chodzil i owtarzal, ze dobrze ze mala roznica wieku i ze pozniej sobie dopiero pozyjemy, jak sie dzieci odchowaja

no i super

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no i zapomniałabym Rosiaczku trza by było nasza Agatkę przenieść z panienek do żonek

Magia powinna dzis rodzic... ciekawe czy juz po...

edit wysledziłam jednak nie
no właśnie a mnie ze starająco planujących hahaha a byłam na tej liście ostatnia a tu zonk

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości