Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 14:20   #4621
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
co to to nie
on jest starszy i powienien byc madrzejszy
ja sobie zostane ta glupsza
ojj nie ładnie! mój też pierwszy się odzywa ja baardzo rzadko pierwsza napiszę, bo przecież- ja mam zawsze rację

Cytat:
do nas kiedys sie przywalesal taki sliczny,czarno-bialy kotek i chociaz juz mielismy jedna znajde Klare (no bo tak mialczala na zimnie, nie moglam jej zostawic) i rodzice zarzekali sie,ze "nigdy wiecej zadnego kota", to po kilku tygodniach mama zabrala go na odrobaczanie i kastracje, to pozniej sie obrazil i sobie od nas poszedl
uuuu... tatus naszego Filipka wkrótce po uśpieniu jego matki też poszedł w długą i nigdy nie wrócił... 3 lata minęły... pewnie lis go dorwał jakiś
A naszemu by się przydał kumpel bo sam za sobą biega po całym mieszkaniu jak szalony, czasem się puszy na mnie i udaje persa -czuje się zagrożony, hihi, napstroszony jest najlepszy!

NataliaM1103 ja mam na teraz morfo, mocz i glukoza a jestem w 21 tyg, w next tyg idę robić badania, żeby jak przyjadę z DE to żeby mieć już

Kamciurka zapomniałam napisać... to się strachu najadłaś! leż, odpoczywaj- to chyba jedyna metoda... będzie dobrze

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dziewczyny... ja mam już jakieś 5-6 kg na plusie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:42   #4622
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ojj nie ładnie! mój też pierwszy się odzywa ja baardzo rzadko pierwsza napiszę, bo przecież- ja mam zawsze rację
proste!!!
i ja tez
Cytat:
Napisane przez Agatek
uuuu... tatus naszego Filipka wkrótce po uśpieniu jego matki też poszedł w długą i nigdy nie wrócił... 3 lata minęły... pewnie lis go dorwał jakiś
A naszemu by się przydał kumpel bo sam za sobą biega po całym mieszkaniu jak szalony, czasem się puszy na mnie i udaje persa -czuje się zagrożony, hihi, napstroszony jest najlepszy!
uwielbiam patrzec, jak kotki glupieja
my myslimy,ze pewnie sobie poszedl do jakiegos innego domku
taki wykapany, odrobaczony, wykastrowany i z nowa obrozka- na pewno go ktos przygarnal
W poprzednim poscie zalaczylam zdjecia, chociaz Czarus wyglada na nich jakos tak powaznie, a na zywo to byl taki kotek-psotek, do tego zawsze odpowiadal na zagadywanki i wchodzil pod koldry,spiworki, kocyki i tak ze mna spal przykryty
Klara to taka sfochowana pannica - jak jej sie chce,to przyjdzie, jak Ty chcesz,to zapomnij. Do tego francuski piesek. Nic jej nie smakuje oprocz jednych,jedynych suchych bobkow, ktore sa tylko w jednym sklepie czynnym do 16-ej i jak sie zapomni to
, a ona chodzi i sie drze i nic innego nie zje
Cytat:
Napisane przez Agatek
Dziolcha, bo niedowage zes miala i wtedy sie wiecej tyje

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-08 o 14:44
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 14:50   #4623
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak lekarz mierzy szyjkę? Bo mi znajoma ostatnio powiedziała, że jej mierzy tylko przez usg dowcipne. A ja miałam ostatnio w 12tc, w szpitalu mi robili też przez brzuch? Jakoś wydaje mi się to dziwne
mnie się wydaje że mierzy "organoleptycznie". znaczy mój gin zawsze wkłada tam rękę i maca i mówi mi wtedy że sprawdza szyjkę. Ale ja już sama na pewno to nie wiem. Jak byłam we wtorek na usg tym połówkowym, i zapytałam gina czy z szyjką ok, to powiedział że on przez usg szyjki nie bada i ze trzeba pytać tego kto mnie prowadzi...
pewnie nie pomogłam ale piszę co wiem
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 15:00   #4624
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
mnie się wydaje że mierzy "organoleptycznie". znaczy mój gin zawsze wkłada tam rękę i maca i mówi mi wtedy że sprawdza szyjkę. Ale ja już sama na pewno to nie wiem. Jak byłam we wtorek na usg tym połówkowym, i zapytałam gina czy z szyjką ok, to powiedział że on przez usg szyjki nie bada i ze trzeba pytać tego kto mnie prowadzi...
moj szyjke tez bada "recznie"
i ten, u ktorego awaryjnie wyladowalam w Wolominie tez

Stary 2011-09-08, 15:13   #4625
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

[QUOTE=*Agatek*;29283158]

Dziewczyny... ja mam już jakieś 5-6 kg na plusie [/QU OTE]
ja też a niedowagi wcale nie miałam, wręcz w górnych (bardzo górnych) granicach normy byłam

Cytat:

ja nie miałam i co???
lekarz mówił, że dobrze przybieram. Wg kalkulatorów, które mamy jest ok, jestem w normie. Ale i tak mam czasem stresa, że będę słoniem.
Ale co tam, będę się o to martwić później

Cytat:
no właśnie dziwne, bo lekarze podają długość tej szyjki w cm, to raczej nie ma opcji, żeby palcami wymierzył
Stary 2011-09-08, 15:13   #4626
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
proste!!!
i ja tez

Cytat:
uwielbiam patrzec, jak kotki glupieja
my myslimy,ze pewnie sobie poszedl do jakiegos innego domku
taki wykapany, odrobaczony, wykastrowany i z nowa obrozka- na pewno go ktos przygarnal

ojj dziewuchy chyba tak mają hihihi, wielce pannice od 7 boleści
Czarus przeboski był a ten kotek w Twoim avku to Twój? czy jak?
Cytat:
malec nadrabia zaległości chyba A. jak się dowie to mnie chyba wykopie z wyra no ale w końcu coś brzuszko ruszył do przodu i powoli pęcznieje może za 2 tyg mi się zaokrągli!

Stary 2011-09-08, 15:56   #4627
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Tylko, że ja mam wybrany taki szpital do rodzenia (pracuje w nim mój lekarz), który do porodu rodzinnego (a taki chcę) wymaga, aby ukończyć ich szkołę rodzenia. Są u nas szpitale, gdzie szkoła rodzenia jest bezpłatna, ale jak z niej skorzystam, to wtedy muszę zapłacić za poród rodzinny u siebie... Jeszcze muszę się dowiedzieć, ile dokładnie kosztuje ten poród rodzinny.

u nas rodzinny chyba kolo200zł kosztuje ciekawe ile u Ciebie? zauważyłam że moja miejscowość z racji tego chyba że mała to tańsza jest

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie ale dzis smutny deszczowy dzien , nic tylko spac
a ja sie uczyc musze bo w sobote poprawka

Ja chcialam zapisac si na szkole rodzenia, ale moj tz ma taka prace ze pewnie nie mógłby ze mna jezdzic a sama nie chce
Za to coraz czesciej zastanawiam sie nad prywatna polozna
prywatna położna to bardzo dobry pomysłwszystkie abi sobie chwala które sie zdecydowały. ja polecami na pewno biore
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Sluchajcie a ja jestem zalamana, od dzisiaj na zwolneiniu, bo wczoraj dostalam krwawienia, wieczorem to bylo, poszlam do toalety i cala wkladka jak bym okres dostala , pojechalam na IP zbadali dzidziusia wszerz i wzdluz, mnie rowniez i wszystko ok, ale lekarz powiedzial ze to dziwne, ze w tym tygodniiu juz nie powinno takie cos miec miejsca w prawidlowo przebiegajacej ciazy
zaproponowal, ze moge zostac w szpitalu i poobserwuja mnie, ale jako ze mam do szpitala z 300 metrow, to powiedzialam ze w razie czego jestem w 3 minuty, mam prikaz lezenia plackiem, dostalam tabletki. Wiec leze w lozku, umieram ze strachu i mam dola
Jutro ide na wizyte do gina po zwolnienie miedzy innymi, zobaczymy co on na to powie...
aaaa i dowiedzialam sie ze zamieszkal u mnie w brzuszku chlopiec, takze USKA z ciuszkow damskich nie skorzystam i beda rozowe skarpetki z hello kitty na noc , fajnie cale szczescie ze caly czas mnie pokopuje moje male szczescie...
trzymam za was wszystkie kciuki i coz dalej leze, nadrabiam seriale
buziaki

aa własnie a co z Monika, pojechala do rodzicow? bo cos pisala
gratulacje syneczkaw sam raz do paryno i tule mocno ale nie za mocno coby ci synka nie zgnieść- ale musiałaś się najeść strachuoby to było ostatni raz u ciebie z takimi krwawieniami...leż odpoczywaj i w ogóle
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość

A dla wszystkich Mam które siędzą w domku na L4 i czasami się nudzą wychaczyłam fajną stronkę z darmowymi serialami http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ można na niej obejrzeć ponad 100 seriali, a i stronka jest darmowa jak oglada sie 72 min póżniej się blokuje i wyskakuje komunikat że albo mozna zapłacić i ogladać dalej albo odczekać 30 min i dalej za darmo ogladać
ponoć jak ktoś ma modem to można odłączyć i znowu właczyć i nie trzeba czekać 30min

Cytat:
az weszlam na ich strone i przejrzalam katalog na ten tydzien,ale tam stolika brak
a bym chetnie kupila,gdyby byl fajny, bo cena mi sie podoba

ale napisze... ja twarda sztuka jestem, on po jakims czasie mieknie

szyjka mnie nie kluje, ale wczoraj zabijalam komary u siebie w pokoju i raz sie tak jakos niefortunnie zamachnelam, ze myslalam, ze cos mi sie odkleilo/urwalo po lewej stronie,tez chyba w okolicy jajnika. Potem mialam takie uczucie jakby naciagniecia, ale polozylam sie i przeszlo. Z tym ze od tego czasu jakos nie czuje mojego Niespodzianka, a do tej pory byl bardzo aktywny...
ja dzisiaj poszłam do biedrony po stolik i się dowiedziałam od ekspedientki że byly w zeszłym tyg a teraz juz jest nowy towara akurat wczoraj myślałam o tym żeby kupić. na all można dostać za40zł z przesyłka
ale miałam wczoraj komarów!!!!! masakra cały sufit ale nie skakałam za nimi na szczęście. nie martw się może odpoczywa maluszek

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

Dziewczyny uważajcie na siebie nie tylko przy ganianiu za komarami, ale też podczas mycia okien czy wieszania firanek. Przy końcu ciąży takie wygibasy są zabronione, ale już teraz podczas długiego trzymania rąk w górze można zemdleć i spaść ze stołka - tragedia gotowa!
zgadzam sie odnośnie komarów i w ogóle skakania za czymkolwiek i unoszenia rąk do góry
Cytat:
też mi się tak wydaje, dlatego spokojnie powiem o tym lekarzowi

ja kupiłam Maltan -> ale nie wiem jak go używać, bo jest tylko instrukcja dla karmiących -> z jakimiś nakładkami

nie można po prostu smarować???
ja tez mam maltan i smaruje codziennie
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny idę jutro do lekarza ,jestem w 23 tygodniu,jakie w tych tygodniach miałyście robione badania??
ja mam mocz morfologie glukoze
Cytat:
Dziewczyny, jak lekarz mierzy szyjkę? Bo mi znajoma ostatnio powiedziała, że jej mierzy tylko przez usg dowcipne. A ja miałam ostatnio w 12tc, w szpitalu mi robili też przez brzuch? Jakoś wydaje mi się to dziwne
mi palpitacyjnie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 16:09   #4628
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja tez mam mocz, morfologie i glukoze. Wlasnie jak to jest z tą glukozą, można napic sie wody po tym jak się ją wypije?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:17   #4629
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil
jja nie miałam i co???
lekarz mówił, że dobrze przybieram. Wg kalkulatorów, które mamy jest ok, jestem w normie. Ale i tak mam czasem stresa, że będę słoniem.
Ale co tam, będę się o to martwić później
jak w normie, to w normie i wszystko w porzadku
kazda z nas jest inna i inaczej przybiera, a pozniej inaczej bedzie (lub nie bedzie) tracic
genow zadna z nas nie przeskoczy

Cytat:
Napisane przez inu
no właśnie dziwne, bo lekarze podają długość tej szyjki w cm, to raczej nie ma opcji, żeby palcami wymierzył
no to ja juz nie wiem...
u mnie zawsze karze sie polozyc na samolocik, robi swoje i mowi "dlugosc szyjki w porzadku"
moze pozniej dokladnie na usg sprawdza?

Cytat:

ojj dziewuchy chyba tak mają hihihi, wielce pannice od 7 boleści
Czarus przeboski był a ten kotek w Twoim avku to Twój? czy jak?
no...pannica, ale łowna jak skurczybyk
co rusz przynosi jakies biedne ledwo dyszace zwierzeta do domu
ostatnio mielismy grilla, to przybiegla, zostawila ptaka kolo takiego wielkiego garnka na podlodze i sobie poszla dalej w dluga... sie dolozyla do obiadu
a kotek a avku to taki znaleziony w necie
podobal mi sie jego wyraz twarzy

Cytat:
Napisane przez Agat
malec nadrabia zaległości chyba A. jak się dowie to mnie chyba wykopie z wyra no ale w końcu coś brzuszko ruszył do przodu i powoli pęcznieje może za 2 tyg mi się zaokrągli!
nie wykopie, nie wykopie, bo predzej mu malec dolozy
poka poka ten brzuch jakby co

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja dzisiaj poszłam do biedrony po stolik i się dowiedziałam od ekspedientki że byly w zeszłym tyg a teraz juz jest nowy towara akurat wczoraj myślałam o tym żeby kupić. na all można dostać za40zł z przesyłka
u nas w grajdolku to nic nie ma, ale biedry chyba ze cztery postawili, to sie przejade, moze akurat gdzies zostal
Cytat:
Napisane przez Ren
ale miałam wczoraj komarów!!!!! masakra cały sufit ale nie skakałam za nimi na szczęście. nie martw się może odpoczywa maluszek
wczoraj to jakies zatrzesienie bylo
czy im juz nie powinno byc za zimno na latanie?

a maluszek kilka razy sie odezwal, ale slabiutko, baardzo slabiutko, a prosila go mamusia...

Cytat:
Napisane przez Ren
mi palpitacyjnie
czyli jak

I najwazniejsze, jak fryzura ???

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-08 o 16:19
Stary 2011-09-08, 16:23   #4630
magda1804
Rozeznanie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja tez mam mocz, morfologie i glukoze. Wlasnie jak to jest z tą glukozą, można napic sie wody po tym jak się ją wypije?
Zosiu ja miałam parę razy glukoze. Kiedy dostałam taka paczuszke z apteki (75g) to sie przerazilam, ze tyle tego jest najpierw pobieraja krew, aby sprawdzic jak wyglada Twoj wynik na czczo, czekasz pare min, jesli jest ok podaja rozrobiona glukoze (ta ilosc w 300ml wody) i masz 5 min na wypicie. Za pierwszym łykiem było w miare ok, ale pozniej katastrofa to bylo ochydne, tak jakbys pila wode z cukrem, tak slodkie, ze az mnie zeby bolaly i mdlilo. Przez kolejne 2godziny myslalam,ze i ciagle mi sie tym odbijalo Po wypiciu tego swinstwa czeka sie dokładnie 120min, nie wolno za duzo chodzic, robic cokolwiek, bo zwieksza sie zuzycie glukozy. Pielegniarka pozwolila wypic wode, ale bardzo malo. Po 2h znow pobieraja krew

No wlasnie co do moich wynikow to sa zastanawiajace. Na czczo miałam wiecej niz po obciazeniu

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
czyli jak
Słonce czyli recznie paluszkiem

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:23   #4631
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Dziewczyny ja jednak pojechałam do lekarza....

Powiedzial mi ze to kłucie szyjki i twardnienie brzucha to moga byc zarówno moje charakterystyczne odczucia/objawy jak i nadchodzacy porod no masakra powiedzial ze musi mnie uswiadomic w razie czego malo z krzesla nie spadłam... Mowil tez ze duzo dziewczyn tak ma i normalnie donosza ciaze ehh

Dostałam aspragin, lutke dop. i buscopan plus jak najwiecej lezenia... Jakby sie nasililo to do szpitala

Zrobił mi usg, szyjka długa i zamknięta wiec dobrze, widziałam dzidziola matka jak urósł od 9 sierpnia

Aaa i włacza aparat i pierwsze co mowi : O prosze widze JAJKA i zaczal tam mierzyc wiec ja sie pytam to co chlopak moge juz mezowi pochwalic a on ze nie, lepiej poczekac na 3d .... Wiec to chyba naciagactwo z jego strony bo zaczelam 19 tydz wiec powinno byc widac ehh sama nie wiem wiec narazie nie zabarwiam na niebieskoaczkolwiek od dzis juz jestem w sumie pewna ale w zwiazku z okolicznosciami poczekam ze swoja radoscia do kolejnej wizyty za 2 tyg...

Cytat:

Mi dzis mieszyl przez usg dop i organoleptycznie mowil ze o daje najlepszy wynik co do szyjki.

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 16:28   #4632
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no...pannica, ale łowna jak skurczybyk
co rusz przynosi jakies biedne ledwo dyszace zwierzeta do domu
ostatnio mielismy grilla, to przybiegla, zostawila ptaka kolo takiego wielkiego garnka na podlodze i sobie poszla dalej w dluga... sie dolozyla do obiadu
a kotek a avku to taki znaleziony w necie
podobal mi sie jego wyraz twarzy
aa myślałam, że to Twój kotek
A pannica dobrze, że łowi, bo łowy, które przynosi na podwórko oznaczają podziękowanie dla właściciela za opiekę, wiesz? Przeczytałam kiedyś w książce ostatnio nasz kot dochodzący przyniósł mysz i zaczął się nią bawić, podrzucać zdążyłam go nagrać jeszcze bo potem minuta osiem i mysz zjedzona w całości a to był dzień, w którym teściowa miała urodziny to się śmiałam i mówiłam, że kot z prezentem leci patrzę z daleka a on w pysku zadowolony biegnie, miauczy z tą myszą
Cytat:
nie wykopie, nie wykopie, bo predzej mu malec dolozy
poka poka ten brzuch jakby co
Zobaczymy jak przyjadę, co powie na widok brzucha, trochę się boję bo zawsze byłam szczuplutka, bez tłuszczu, tylko po jedzeniu mi wchodziło w brzuch, a teraz to jakaś masakrioza ale spoko, zrobie foto jak się wreszcie zaokrągli

Stary 2011-09-08, 16:35   #4633
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
nawet nie wiedziałam że tyle dziewczyn jest z okolic ja w ten wee będę w legnicy bo to rodzinne miasto mojego Tz wiec może następnym razem uda mam się na jakieś lody spotkać

Ultraradiola na gardło najlepszy jest korzeń imbiru kroisz go sobie na kawałeczki i ssasz jeden dzień się przemęczysz ale nastepnego dnia bol znika

Dziewczyny na stronie bebiko można zapisać się na darmowe próbki mleka co prawda każda z nas pewnie będzie chciała karmić piersią ale zawsze warto wcześniej sie dowiedzieć o innych możliwościach.

A dla wszystkich Mam które siędzą w domku na L4 i czasami się nudzą wychaczyłam fajną stronkę z darmowymi serialami http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ można na niej obejrzeć ponad 100 seriali, a i stronka jest darmowa jak oglada sie 72 min póżniej się blokuje i wyskakuje komunikat że albo mozna zapłacić i ogladać dalej albo odczekać 30 min i dalej za darmo ogladać
ja niew z legnicy tylko okolic;p 30km wiec sie chyba na lody nie zalapie;p

no trudno Kamciurka skarpetki z hello kity moze przezyje ale za sukienke to by Ci chyba nastukal;p

bylam na plotach na obiad lazanki
i jakis smutek mnie opetal;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:41   #4634
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hejka.
Wróciłam od lekarza, pomimo iż z ciążą jest Ok - jest ona zagrożona
USG też nie miałam, 21.09 mam 4D. Moja Pani dr mówi, że zbyt częste jeżdzenie po brzuszku może wywołać skurcze. Pomimo iż troszkę jestem podłamana wierzę, że wszystko będzie OK
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:43   #4635
Karinio
Zakorzenienie

Ja dzisiaj miałam wizyte z położną 16 tydzień i 3 dzień. Wszystko wporządku,badania tzn wyniki krwi ok,ciśnienie ok,w moczu mam białka ale są w normie.Noi posłuchaliśmy bicia serduszka naszego maleństwa
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:44   #4636
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

Zosiu ja miałam parę razy glukoze. Kiedy dostałam taka paczuszke z apteki (75g) to sie przerazilam, ze tyle tego jest najpierw pobieraja krew, aby sprawdzic jak wyglada Twoj wynik na czczo, czekasz pare min, jesli jest ok podaja rozrobiona glukoze (ta ilosc w 300ml wody) i masz 5 min na wypicie. Za pierwszym łykiem było w miare ok, ale pozniej katastrofa to bylo ochydne, tak jakbys pila wode z cukrem, tak slodkie, ze az mnie zeby bolaly i mdlilo. Przez kolejne 2godziny myslalam,ze i ciagle mi sie tym odbijalo Po wypiciu tego swinstwa czeka sie dokładnie 120min, nie wolno za duzo chodzic, robic cokolwiek, bo zwieksza sie zuzycie glukozy. Pielegniarka pozwolila wypic wode, ale bardzo malo. Po 2h znow pobieraja krew

No wlasnie co do moich wynikow to sa zastanawiajace. Na czczo miałam wiecej niz po obciazeniu

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Słonce czyli recznie paluszkiem

Uuu, ja mam iść na badania, ale mam miesiac na nie, wiec sie nie bede spieszyc:P 300ml? toz to prawie pół litra! :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 16:57   #4637
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Powiedzial mi ze to kłucie szyjki i twardnienie brzucha to moga byc zarówno moje charakterystyczne odczucia/objawy jak i nadchodzacy porod no masakra powiedzial ze musi mnie uswiadomic w razie czego malo z krzesla nie spadłam... Mowil tez ze duzo dziewczyn tak ma i normalnie donosza ciaze ehh

Dostałam aspragin, lutke dop. i buscopan plus jak najwiecej lezenia... Jakby sie nasililo to do szpitala

Zrobił mi usg, szyjka długa i zamknięta wiec dobrze, widziałam dzidziola matka jak urósł od 9 sierpnia

Aaa i włacza aparat i pierwsze co mowi : O prosze widze JAJKA i zaczal tam mierzyc wiec ja sie pytam to co chlopak moge juz mezowi pochwalic a on ze nie, lepiej poczekac na 3d .... Wiec to chyba naciagactwo z jego strony bo zaczelam 19 tydz wiec powinno byc widac ehh sama nie wiem wiec narazie nie zabarwiam na niebieskoaczkolwiek od dzis juz jestem w sumie pewna ale w zwiazku z okolicznosciami poczekam ze swoja radoscia do kolejnej wizyty za 2 tyg...
natisska gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka.
USG też nie miałam, 21.09 mam 4D. Moja Pani dr mówi, że zbyt częste jeżdzenie po brzuszku może wywołać skurcze. Pomimo iż troszkę jestem podłamana wierzę, że wszystko będzie OK
ciężaróweczka uważaj na siebie i dzidzie, naprawde najlepiej jest lezec, badz tez ograniczyc wysilek fizyczny...

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Uuu, ja mam iść na badania, ale mam miesiac na nie, wiec sie nie bede spieszyc:P 300ml? toz to prawie pół litra! :P
Zosiu właśnie nie to troszkę więcej niż kubek i to jest przerazajace pomyśl sobie, ze jedna łyżka stołowa cukru ma 10g, i do większego kubka z woda masz wsypać 7,5 takich łyżek cukru i tak właśnie to smakuje Dobrze, ze masz jeszcze na to czas ok 32tyg chyba jeszcze sie powtarza takie badanie

Co sie dzieje, ze ciagle kogos cos boli, jakies problemy... ja tez sie boje, ale podnosze sie na duchu,ze kazdy tydzien to wieksza szansa dla dzidzusia

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:02   #4638
Lucy1111
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki!
Ale dawno nic tu nie pisałam....

Gratuluję Wszystkim poznanych płci. Ja w poniedziałek mam wizytę, to będzie 17t, więc mam nadzieję, że Lokator się ujawni

Od ponad tygodnia czuję się bardzo dobrze, nie mam mdłości, nie wymiotuję. (no może poza dzisiejszym epizodem :/)

Z inutil śmigamy trzy razy w tygodniu na gimnastykę. Super sprawa!!

ciężaróweczko, a dlaczego Twoja ciąża jest zagrożona? przez te omdlenia? (dobrze pamiętam, to Ciebie męczyły?)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:14   #4639
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Ale dawno nic tu nie pisałam....

Gratuluję Wszystkim poznanych płci. Ja w poniedziałek mam wizytę, to będzie 17t, więc mam nadzieję, że Lokator się ujawni

Od ponad tygodnia czuję się bardzo dobrze, nie mam mdłości, nie wymiotuję. (no może poza dzisiejszym epizodem :/)

Z inutil śmigamy trzy razy w tygodniu na gimnastykę. Super sprawa!!

ciężaróweczko, a dlaczego Twoja ciąża jest zagrożona? przez te omdlenia? (dobrze pamiętam, to Ciebie męczyły?)

Omdlenia też, mam też podwyższone ciśnienie, a przede wszystkim mój kręgosłup. Niestety zaczął się dla mnie okres leżenia, ale to nic. Dzidzia jest dla mnie najważniejsza. Od teraz reżim łóżkowy jak mi pani dr wpisała w karte Trzymajcie się laseczki i całuski w brzuszki
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 17:38   #4640
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nadal ważę mniej niż przy pierwszej wizycie ja chudnę, a brzuch wyłazi coraz większy

Cytat:
Ja miałam szyjkę badaną ręcznie, a potem USG przez brzuch
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-09-08 o 17:40
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:47   #4641
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
moj lekarz tez tak mierzy

Cytat:
Hejka.
własnie zastanwialam sie dlaczego jest zagrozona, ale juz wiem :/
lez kochana i sie oszczedzaj bedzie dobrze :

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 17:52   #4642
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A ja nadal ważę mniej niż przy pierwszej wizycie ja chudnę, a brzuch wyłazi coraz większy
to u mnie co innego- brzucha nie ma, a ruchy czuję na szczęście przybieram, mam nadzieje, że mały też coś weźmie dla siebie i będzie większy

ciezaroweczko odpoczywaj i sie nie martw! Będzie dobrze

Stary 2011-09-08, 17:59   #4643
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Hej Kobietki...
Wokół pępka i po bokach brzucha pojawiły mi się takie krostki drobne, swędzi cholernie. Również piersi swędzą ale tam nie mam tych krostek. Czy któraś z Was miała podobnie??
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 18:05   #4644
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

nawet nie próbuję Was nadrobic bo chyba nie dam rady.. moze któras mi streści co się działo ????

własnie odebralam lapka z serwisu... i tak szybko poszło bo zamiast 3 tyg trwało 1,5

u mnie wszystko ok mały kopie jak szalony
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:28   #4645
kropeczka1984
Rozeznanie

Kamciurka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze no i gratuluję synka Odpoczywaj teraz dużo

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_pra...ul,4713,2.html poczytaj sobie, podobno nie szpital nie powinien pobierac oplat za porod rodzinny
Niby za poród rodzinny nie, ale może sobie wymyślił, że za salę :/ Muszę jeszcze to sprawdzić. Wiem, że kiedyś chcieli za to kasę, ale teraz to dokładnie nie wiem.

Cytat:
A mam pytanko odnośnie hartowania sutków. Czytałam że należy przygotować cycuszki do karmienia, że trzeba masować je szorstką gąbką lub ręcznikiem no i masaże wodne raz ciepłą raz zimną wodą. Co wy o tym myślicie?
Ja czytałam w "Sztuce kochania" Wisłockiej o hartowaniu sutków. Nawet zaczęłam je podszczypywać, ale szybko okazało się, że jakaś gulka wyskoczyła mi pod pachą. Jakoś dziwnie mi się to zbiegło w czasie i odpuściłam. Poza tym drażnienie sutków może spowodować skurcze...

Cytat:
my mamy chyba 4 dzień z rzędu leczo, tak nasz naszło
dziś chyba ugotuję do niego ryż było już z plackiem ziemniaczanym i chlebem
I Twojemu mężowi się to nie nudzi? Mój wczoraj zrezygnował z kolacji, bo stwierdził, że znudziły mu się kanapki z pomidorem. A najlepsze, że w pon zrobiłam mu jajka sadzone z grzankami, we wtorek miał twarożek, w środę jajecznicę i nie wiadomo dlaczego umyślał sobie, że już mu się znudziły kanapki z pomidorem Jego logika czasami mnie powala

Cytat:
Wkłada rękę i maca Nic mi nie mówi potem o tym, bo on ogólnie małomówny, ale myślę, że jakby było coś nie tak (tfu tfu), to by powiedział.

Cytat:
Podczas porodu też podają rozwarcie w centymetrach, a chyba nikt linijką nie sprawdza Po prostu 10 cm to cała dłoń i tyle, chyba Ale się zdziwię, jak będę robiła i ktoś mi wsadzi linijkę

Cytat:
u nas rodzinny chyba kolo200zł kosztuje ciekawe ile u Ciebie? zauważyłam że moja miejscowość z racji tego chyba że mała to tańsza jest
Muszę dopytać o ten poród rodzinny ile kosztuje.

Cytat:

Ładnie Cię nastraszył! Kilka dziewczyn z wątku też tak ma. Mi lekarz powiedział, żebym brała nospę i nie dotykała brzuszka, bo dodatkowo podrażniam macicę. Po co on Cię uświadamiał to nie wiem, ale myśl o tym raczej, że to normalne i odpoczywaj dużo.

Cytat:
Hejka.
Trzymam kciuki, żeby było dobrze Wyżej już napisałam, że faktycznie coś w tym jest, żeby za często nie dotykać brzuszka. Szkoda troszkę, ale i tak się cieszę, bo mnie Dzidzia zaczyna już tak delikatnie kopać, że czuję to nawet bez przykładania dłoni
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:30   #4646
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czeescccccccc
pamięta mnie tu ktos?

nawet nie próbuję Was nadrobic bo chyba nie dam rady.. moze któras mi streści co się działo ????

własnie odebralam lapka z serwisu... i tak szybko poszło bo zamiast 3 tyg trwało 1,5

u mnie wszystko ok mały kopie jak szalony
witamy z powrotem dziś o Tobie nawet intensywnie myślałam

Nic się ciekawego nie działo w sumie

Stary 2011-09-08, 18:30   #4647
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Melduję się

Nadrabiam znowu po łebkach, przepraszm Ale cytowanie wszystkich trwałoby chyba do jutra

Ultra, gratuluję synusia

Cytat:

GRATULACJE !!
Wiktor piekne imię, i mały faktycznie spory
A na gardło polceam zaparzyc mocna szałwię i czesto płukac nie połykac polecam mi pomogła. Piłam tez duzo letniej wody z miodem i cytryna oraz syrop z malin i sie wykurowałam zdrówka życze
Natisska, Wiktorek spory?
Ja to doiero spasłam swoje dziecko
Miałyśmy z Ultra dokładnie taki sam termin porodu, a teraz moje dziecię waży 408 gram i wychodzi na to, że jest tydzień większe

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ultradiola gratuluję Wiktorka
któraś dziewczyna mówiła że potrzebuje stolik pod laptopa?
w każdym razie są w biedronce całkiem fajne za 29 zł

ja chyba też rezygnuję z szkoły rodzenia wszystkie znane mi mamusie uznały że nic się tam nie nauczyły poza kąpielą a ja przecież będę miała mamę w domku to mi pomoże
Ja potrzebuje
Agacia, dzięki, lecę jutro rano do stonki zobczyć
Ach, jak fajnie mieć urlop

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-08 o 18:33
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:35   #4648
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
witamy z powrotem dziś o Tobie nawet intensywnie myślałam

Nic się ciekawego nie działo w sumie
ja za Wami strasznie tęskniłam

bardzo mi Was brakowało, serio!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 18:41   #4649
kropeczka1984
Rozeznanie

Doczytałam o porodzie rodzinnym u mnie w szpitalu i okazuje się, że faktycznie szpital nie pobiera opłaty, bo można mieć poród rodzinny TYLKO wtedy, gdy skończy się ich PŁATNĄ szkołę rodzenia! Szok! Tak więc jak ktoś chce kasę wyciągnąć, to i tak wyciągnie... A już myślałam, że zaoszczędzę na prywatną położną :/ Chociaż i tak muszę na to znaleźć kasę

A jako ciekawostka dodam, że w innym szpitalu u nas szkoła rodzenia jest za darmo, za to szpital pobiera opłatę za poród rodzinny, mimo że nie może. Jak widać nic nie ginie w naturze...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 19:05   #4650
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Termin mamy na 15.02.2012, ale może uda nam się wykluć w Walentynki Byłoby fajnie.
Witaj

Mój kolega ma dwoch synków, różnica 2 lat - obaj urodzeni 14 lutego
Smiejemy sie, że za kolejne 2 lata tez dostanie od żony taki prezent n Walentynki

Cytat:

Na dzisiaj zaplanowałam sobie do wykonania bojowe zadanie - posegregowanie swoich ciuchów. Idzie jesień i trzeba się pomału żegnać z letnimi ubrankami w które już się nie mieszczę. Spakuję je w worki próżniowe i wrzucę na dno szafy - może w przyszłym roku się przydadzą (obym się w nie zmieściła)
Podsunełąś mi super pomysł Dlaczego ja nigdy nie wpdałam na worki próżniowe?

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane

jest kochana

swietny kociamber
ja mam dwa jednego czarnego dachowca Klakiera, a druga to Fanta to jest syjamski neva masqerade czy jak to sie tam pisze

moj czarnuch Klakier identyczny jak Twoj musze im cyknac fote to wstawie , bo zepsul mi sie laptop na ktorym mam foty
Sluchajcie a ja jestem zalamana, od dzisiaj na zwolneiniu, bo wczoraj dostalam krwawienia, wieczorem to bylo, poszlam do toalety i cala wkladka jak bym okres dostala , pojechalam na IP zbadali dzidziusia wszerz i wzdluz, mnie rowniez i wszystko ok, ale lekarz powiedzial ze to dziwne, ze w tym tygodniiu juz nie powinno takie cos miec miejsca w prawidlowo przebiegajacej ciazy
zaproponowal, ze moge zostac w szpitalu i poobserwuja mnie, ale jako ze mam do szpitala z 300 metrow, to powiedzialam ze w razie czego jestem w 3 minuty, mam prikaz lezenia plackiem, dostalam tabletki. Wiec leze w lozku, umieram ze strachu i mam dola
Jutro ide na wizyte do gina po zwolnienie miedzy innymi, zobaczymy co on na to powie...
aaaa i dowiedzialam sie ze zamieszkal u mnie w brzuszku chlopiec, takze USKA z ciuszkow damskich nie skorzystam i beda rozowe skarpetki z hello kitty na noc , fajnie cale szczescie ze caly czas mnie pokopuje moje male szczescie...
trzymam za was wszystkie kciuki i coz dalej leze, nadrabiam seriale
buziaki

aa własnie a co z Monika, pojechala do rodzicow? bo cos pisala
Kamciurka, nie chcę sobie wyobrażać jak się musiałaś przestraszyć Dbaj o siebie i maluszka No i gratuluję synka

Nie wiem czy pisałaś o tym , a może ja nie doczytałam... TZ podjął tę pracę w Krakowie?

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Aaaa... wyszedł nowy numer "M jak Mama"
Kupiłam dzisiaj

Cytat:

To już kupiłam stolik

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości