|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A naszemu by się przydał kumpel bo sam za sobą biega po całym mieszkaniu jak szalony, czasem się puszy na mnie i udaje persa ![]() ![]() NataliaM1103 ja mam na teraz morfo, mocz i glukoza a jestem w 21 tyg, w next tyg idę robić badania, żeby jak przyjadę z DE to żeby mieć już ![]() Kamciurka zapomniałam napisać... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Dziewczyny... ja mam już jakieś 5-6 kg na plusie ![]()
![]() |
#4622 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() i ja tez ![]() Cytat:
![]() my myslimy,ze pewnie sobie poszedl do jakiegos innego domku taki wykapany, odrobaczony, wykastrowany i z nowa obrozka- na pewno go ktos przygarnal ![]() W poprzednim poscie zalaczylam zdjecia, chociaz Czarus wyglada na nich jakos tak powaznie, a na zywo to byl taki kotek-psotek, do tego zawsze odpowiadal na zagadywanki ![]() ![]() Klara to taka sfochowana pannica - jak jej sie chce,to przyjdzie, jak Ty chcesz,to zapomnij. Do tego francuski piesek. Nic jej nie smakuje oprocz jednych,jedynych suchych bobkow, ktore sa tylko w jednym sklepie czynnym do 16-ej i jak sie zapomni to ![]() ![]() Cytat:
![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-08 o 14:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pewnie nie pomogłam ale piszę co wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i ten, u ktorego awaryjnie wyladowalam w Wolominie tez ![]()
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=*Agatek*;29283158]
Dziewczyny... ja mam już jakieś 5-6 kg na plusie ![]() ja też ![]() ![]() ja nie miałam i co??? ![]() ![]() ![]() lekarz mówił, że dobrze przybieram. Wg kalkulatorów, które mamy jest ok, jestem w normie. Ale i tak mam czasem stresa, że będę słoniem. Ale co tam, będę się o to martwić później ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ojj dziewuchy chyba tak mają hihihi, wielce pannice od 7 boleści ![]() Czarus przeboski był ![]() malec nadrabia zaległości chyba ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4627 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale miałam wczoraj komarów!!!!! masakra cały sufit ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi palpitacyjnie
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam mocz, morfologie i glukoze. Wlasnie jak to jest z tą glukozą, można napic sie wody po tym jak się ją wypije?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kazda z nas jest inna i inaczej przybiera, a pozniej inaczej bedzie (lub nie bedzie ![]() genow zadna z nas nie przeskoczy Cytat:
u mnie zawsze karze sie polozyc na samolocik, robi swoje i mowi "dlugosc szyjki w porzadku" moze pozniej dokladnie na usg sprawdza? Cytat:
co rusz przynosi jakies biedne ledwo dyszace zwierzeta do domu ![]() ostatnio mielismy grilla, to przybiegla, zostawila ptaka kolo takiego wielkiego garnka na podlodze i sobie poszla dalej w dluga... sie dolozyla do obiadu ![]() a kotek a avku to taki znaleziony w necie podobal mi sie jego wyraz twarzy ![]() Cytat:
![]() poka poka ten brzuch jakby co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy im juz nie powinno byc za zimno na latanie? a maluszek kilka razy sie odezwal, ale slabiutko, baardzo slabiutko, a prosila go mamusia... ![]() Cytat:
![]() I najwazniejsze, jak fryzura ??? ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-08 o 16:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No wlasnie co do moich wynikow to sa zastanawiajace. Na czczo miałam wiecej niz po obciazeniu ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Słonce czyli recznie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4631 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja jednak pojechałam do lekarza....
Powiedzial mi ze to kłucie szyjki i twardnienie brzucha to moga byc zarówno moje charakterystyczne odczucia/objawy jak i nadchodzacy porod no masakra ![]() ![]() Dostałam aspragin, lutke dop. i buscopan plus jak najwiecej lezenia... Jakby sie nasililo to do szpitala ![]() Zrobił mi usg, szyjka długa i zamknięta wiec dobrze, widziałam dzidziola matka jak urósł od 9 sierpnia ![]() Aaa i włacza aparat i pierwsze co mowi : O prosze widze JAJKA i zaczal tam mierzyc wiec ja sie pytam to co chlopak moge juz mezowi pochwalic a on ze nie, lepiej poczekac na 3d .... Wiec to chyba naciagactwo z jego strony bo zaczelam 19 tydz wiec powinno byc widac ehh sama nie wiem wiec narazie nie zabarwiam na niebieskoaczkolwiek od dzis juz jestem w sumie pewna ![]() ![]() Cytat:
Mi dzis mieszyl przez usg dop i organoleptycznie mowil ze o daje najlepszy wynik co do szyjki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pannica dobrze, że łowi, bo łowy, które przynosi na podwórko oznaczają podziękowanie dla właściciela za opiekę, wiesz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no trudno Kamciurka skarpetki z hello kity moze przezyje ale za sukienke to by Ci chyba nastukal;p bylam na plotach na obiad lazanki i jakis smutek mnie opetal;/
![]() |
#4634 |
Raczkowanie
|
Hejka.
Wróciłam od lekarza, pomimo iż z ciążą jest Ok - jest ona zagrożona ![]() USG też nie miałam, 21.09 mam 4D. Moja Pani dr mówi, że zbyt częste jeżdzenie po brzuszku może wywołać skurcze. Pomimo iż troszkę jestem podłamana wierzę, że wszystko będzie OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam wizyte z położną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uuu, ja mam iść na badania, ale mam miesiac na nie, wiec sie nie bede spieszyc:P 300ml? toz to prawie pół litra! :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co sie dzieje, ze ciagle kogos cos boli, jakies problemy... ja tez sie boje, ale podnosze sie na duchu,ze kazdy tydzien to wieksza szansa dla dzidzusia
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki!
Ale dawno nic tu nie pisałam.... Gratuluję Wszystkim poznanych płci. Ja w poniedziałek mam wizytę, to będzie 17t, więc mam nadzieję, że Lokator się ujawni ![]() Od ponad tygodnia czuję się bardzo dobrze, nie mam mdłości, nie wymiotuję. (no może poza dzisiejszym epizodem :/) ![]() Z inutil śmigamy trzy razy w tygodniu na gimnastykę. Super sprawa!! ![]() ciężaróweczko, a dlaczego Twoja ciąża jest zagrożona? przez te omdlenia? (dobrze pamiętam, to Ciebie męczyły?) |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Omdlenia też, mam też podwyższone ciśnienie, a przede wszystkim mój kręgosłup. Niestety zaczął się dla mnie okres leżenia, ale to nic. Dzidzia jest dla mnie najważniejsza. Od teraz reżim łóżkowy jak mi pani dr wpisała w karte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
A ja nadal ważę mniej niż przy pierwszej wizycie
![]() ![]() Cytat:
![]() _________________________ Obiadek wyszedł super, Mąż postarał się o deser więc Bobo też szczęśliwe, bo tak podskakuje ciągle ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-09-08 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lez kochana i sie oszczedzaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciezaroweczko odpoczywaj i sie nie martw! Będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#4643 |
Konto usunięte
|
Hej Kobietki...
Wokół pępka i po bokach brzucha pojawiły mi się takie krostki drobne, swędzi cholernie. Również piersi swędzą ale tam nie mam tych krostek. Czy któraś z Was miała podobnie?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
czeescccccccc
![]() pamięta mnie tu ktos? ![]() nawet nie próbuję Was nadrobic bo chyba nie dam rady.. moze któras mi streści co się działo ![]() własnie odebralam lapka z serwisu... i tak szybko poszło bo zamiast 3 tyg trwało 1,5 ![]() u mnie wszystko ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||||||||
Rozeznanie
|
Kamciurka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze no i gratuluję synka
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nic się ciekawego nie działo w sumie ![]()
![]() |
#4647 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Melduję się ![]() Nadrabiam znowu po łebkach, przepraszm ![]() ![]() Ultra, gratuluję synusia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja to doiero spasłam swoje dziecko ![]() Miałyśmy z Ultra dokładnie taki sam termin porodu, a teraz moje dziecię waży 408 gram i wychodzi na to, że jest tydzień większe ![]() Cytat:
![]() Agacia, dzięki, lecę jutro rano do stonki zobczyć ![]() Ach, jak fajnie mieć urlop ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-09-08 o 18:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Rozeznanie
|
Doczytałam o porodzie rodzinnym u mnie w szpitalu i okazuje się, że faktycznie szpital nie pobiera opłaty, bo można mieć poród rodzinny TYLKO wtedy, gdy skończy się ich PŁATNĄ szkołę rodzenia! Szok! Tak więc jak ktoś chce kasę wyciągnąć, to i tak wyciągnie... A już myślałam, że zaoszczędzę na prywatną położną :/ Chociaż i tak muszę na to znaleźć kasę
![]() A jako ciekawostka dodam, że w innym szpitalu u nas szkoła rodzenia jest za darmo, za to szpital pobiera opłatę za poród rodzinny, mimo że nie może. Jak widać nic nie ginie w naturze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój kolega ma dwoch synków, różnica 2 lat - obaj urodzeni 14 lutego ![]() Smiejemy sie, że za kolejne 2 lata tez dostanie od żony taki prezent n Walentynki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem czy pisałaś o tym , a może ja nie doczytałam... TZ podjął tę pracę w Krakowie? Kupiłam dzisiaj ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.