|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
thenerdqueen-ja już zaczęłam przed świętami, gdybym tylko w święta pofolgowała, to nie byłoby tak źle, ale fakt przegięłam. przed świętami miałam taką chcicę na mleko i produkty nabiałowe, że szkoda gadać. piłam litr, czasami 1,5 litra mleka dziennie, do tego jakieś jogurty, serki, nie mogłam sobie poradzić, były jakieś light i z małą ilością cukru, ale było ich za dużo, pękłam w święta. i to na maxa.
Bottega-ta blacha ciasta rozłożyła się na 2 dni i trochę podzieliłam się z mamą, wujkiem i kuzynem, no może 2/3 zjadłam. Puchatek-wydaje mi się, że dojrzałam do tego, ale mam kilka zasadniczych problemów. ze słodyczami już nie taki, bo skoro wytrzymałam 1,5 miesiąca bez, to znaczy, że nie jestem aż tak strasznie uzależniona. druga sprawa, że jak mi się nudzi, to nie potrafię myśleć o niczym innym tylko o jedzeniu. po trzecie, jak się odchudzam, to de facto cały czas myślę o żarciu, albo o tym kiedy będzie widać, że schudnę i takie tam ![]() kupiłam sobie ciężarki, od dzisiaj robię 8minutówki codziennie innej części ciała. zaczęłam od rąk coby wypróbować hantle ![]() atramoo-Zbrodnia i Kara, Lalka i Nad Niemnem, najlepsze lektury ever! do pierwszej wracam w każdej wolnej chwili, Nad Niemnem czytałam 2 razy z opisami i raz bez (tak poleciła polonistka) i tak czy siak mi się podobało ![]() Edytowane przez arsenalfan26014 Czas edycji: 2012-04-12 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zadomowienie
|
Możecie mi pogratulować porażki!
![]() może i Święta przeszły bez najmniejszej porażki,ale wczoraj i dzisiaj z....am na maxa sprawę ![]() Thenerd Arsenalka dołączam do klubu obżartuchów! ![]() JESTEM WŚCIEKŁA!
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Silvi, wiesz, ja myślę, że na pewno na moje obecne przezywanie tej diety miało to, w jaki sposób wcześniej rodzice mnie traktowali pod tym względem. Mama nie raz gapiła mi się w talerz, komentowała w dość złośliwy sposób "może już starczy?", a jak brałam coś kalorycznego, to w zamian proponowała żebym zjadła coś rzekomo dietetycznego, ale jednocześnie niesmacznego. Na złość jej jadłam to, co chciałam. A teraz jest tak, że mam czasami wrażenie,jakby tylko czekali na to aż wrócę do poprzedniej wagi. Specjalnie kuszą - jakieś babeczki, sreczki. Brawo za kolejny spadek ![]() Takie pochwały znajomych bardzo cieszą ![]() ![]() ![]() Czarna, ![]() ![]() Ja właśnie wróciłam z długiego spaceru ![]() ![]() ![]() Ugotowałam zupę-krem, duużo (320g) brokuła (jeszcze mrożony z Carreofur'a), mrożony kalafior (170g), marchew (290g) i 3 kostki warzywne. Będę miała na parę dni ![]() Aha i byłam pierwszy raz w takiej jednej aptece. Niestety nie mieli tych olejków eterycznych, co chciałam, ale babka zamówiła i na jutro już będą ![]() hahahahahahaha boską minę zrobił przed chwilą mój królik xD ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-04-12 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
Bottega: o, skoczę po tego brokuła chętnie, dzięki za cynk
![]() u mnie wczoraj mysz zasnął w połowie wychodzenia z domku i tak mu mordka przez okno zwisała... ![]() Czarna: ![]()
![]() |
#4625 |
Zadomowienie
|
OJJJJ Bottega należy mi się wp.....ol i to tak porządnie
![]() Doprowadźcie mnie do porządku bo zaraz zwariuje ![]() kurka!to w "Lidlu" taka promocja!!lecę jutro po mojego brokułka ![]() ![]() Silvia-no to pięknie ![]() ![]() ![]() Thenerd-bij bij bij!!!może mi rozumu nabijesz do tego pustego łba ![]()
96.4... ![]() ![]() ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2012-04-12 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Konto usunięte
|
Hehe widzę, że dzisiaj same chłosty
![]() ![]() Bottega dzięki za info z brokułami , nie jadłam jeszcze w tym roku ![]() Jak to mówią w reklamie.. cała Polska w piątekkkk w LIDLU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ![]() ![]() buu, jutro o 6 pobudka :< btw. mam do Was małą prośbę - szczegóły w klubie ![]() ![]()
#4628 |
Wtajemniczenie
|
laseczki, trzeba się powoli przygotowywać do przejścia do II części wątku, więc musimy przygotować sobie ładnie spis porad i jadłospisy przykładowe (mam w pliku, kiedyś już je tu wrzucałam, więc po prostu wrzucę drugi raz), jeszcze raz cytat z książki, który wrzucała Bottega i spis produktów, żeby nie musieć miliard razy powtarzać jak nowe dziewczyny będą dołączały do nas, tylko się je odeśle do pierwszej strony do vademecum i tyle
![]() zważyłam się, wpisałam wagę w podpis, wracam do walki.
![]() |
#4629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wracaj, wracaj, ja też wracam, mam nadzieję, że tym razem na zawsze, uda nam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Wtajemniczenie
|
też się właśnie tego obawiam, że się atmosfera zmieni i nie będzie tak fajnie, jak tu.. :<
![]() |
#4631 |
Rozeznanie
|
CZARNA przywołuję Cię do porządku ![]() ![]() ![]() Bottega dzięki za news z brokułem ![]() A propos mój Tata była wczoraj w macro cash&carry i kupił mi 3 kalafiory po UWAGA UWAGA 1zł/sztuka ![]() ![]() Silvia09 teraz Ty idziesz jak burza - gonisz mnie ![]() thenerdqueen masz rację trzeba się już szykować ![]() ![]() A co do atmosfery - to jeśli będziemy wytrwałe i przeżyjemy pierwsze kilka tygodni - to musi być dobrze - wierzę w to i ja na pewno nie odpuszczę ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg Edytowane przez WyrafinowanySmak Czas edycji: 2012-04-13 o 09:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Zadomowienie
|
Wyrafinowana-taka ze mnie królowa spadków jak z koziej d...y trąba :/ tak zawaliłam sprawę,że aż mnie w brzuchu ściska
![]() Ej lasencje możecie mi wytłumaczyć z tym przenoszeniem wątku bo ja nie kumata w tej sprawie hmmm...jak może się po psuć atmosfera?!
#4633 | |
Zadomowienie
|
Bottega - No ja miałam podobny problem z rodzicami z tym, że odwrotnie. Pchali we mnie ile wlezie. Jak w końcu zaczęłam jeść i doszłam do wagi 81kg to też było źle, bo robię się coraz większa. Jak znowu zgubiłam 10kg to teraz znowu zaczynają się komentarze typu "Nic nie jesz". Na szczęście moja mama wie, że postawie i tak na swoim, więc już takiego problemu nie mam.
Czarna - No ładnie to tak zapuszczać się? ![]() Wgl dziewuchy co tu się dzieje, ja się pytam! Każda po kolei obżera się czymś! Normalnie demotywujecie mnie! Waga dzisiaj pokazała u mnie znowu 70kg!!! W niczym wczoraj nie przesadziłam, a taki wzrost. Jestem taka wkurzona i załamana, normalnie mam ochotę usiąść i zacząć wpierniczać co popadnie, alee nie dam się tak łatwo! Cytat:
Wyrafinowany - Niestety już nie ... ![]()
![]() |
#4634 |
Wtajemniczenie
|
Czarna: każdy wątek ma limit postów i my się powolutku do ów limitu zbliżamy, więc trzeba będzie założyć nową część jeśli chcemy kontynuować nasze biesiadowanie w tym gronie
![]()
![]() |
#4635 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Wtajemniczenie
|
http://www.sendspace.pl/file/f7e9ca462f974500127c265 jadłospisy
http://www.sendspace.pl/file/7cc8e3edf670cf1d3f725a1 cytat z książki od Bottegi
![]() |
#4637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silvia09, Arsenalka, CzarnaDamo, thenerdqueen jak to pisała (bodajże Puchatek) nasza dieta nie potrwa 2 czy 3 tygodnie, ba nawet nie 2 czy 3 miesiące, a dużo dłużej i musimy się przygotować na to, że spadki nie będą Nas rozpieszczać co dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Konto usunięte
|
thenerdqueen dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Raczkowanie
|
thenerdqueen- no racja, racja, już 155 strona !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silvia09 - nie martw się :P Czasem tak bywa... raz więcej ,raz mniej, ale przeciez może być te 70 kg ale cm mogą spadać, nie ma się co martwić ![]() Dziewczęta , mam kule ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4640 |
Raczkowanie
|
Cześć Słoneczka! Pamiętacie mnie jeszcze?
![]() ![]() Wiem wiem należy mi się chłosta za taką długą nieobecność i na szybki powrót się jeszcze nie zapowiada... niestety chciałam tylko dać o sobie znać i każdej z osobna pogratulować większych lub mniejszych sukcesów na wadze ![]() ![]() ![]() Przed zniknięciem pisałam w Klubie ale chyba zapodziała się moja wiadomość w Waszych rozważaniach. Otóż moje zniknięcie było spowodowane natłokiem problemów. Praktycznie w przeciągu miesiąca dowiedziałam się, że 3 bliskie mi osoby w tym mój tata mają nowotwór, dowiedziałam się sama, że mam coś z nerkami, w tym wszystkim była jeszcze sesja i mnóstwo innych mniejszych problemów... Ale powoli się ogarniam i wracam do normalności bo w ostatnim czasie nic tylko szpitale szpitale szpitale... no ale nie miejsce to i czas na użalanie się nad sobą. Was czytałam regularnie i w Klubie i na forum i jestem pełna podziwu dla Was brawo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o moją dietkę to może jakotakowej nie prowadziałam ale nerwy zjadły mnie od środka i 5 kg mniej na wadze. Czyli obecna waga 95kg, bo nie wiem czy wspomnialam ze przez problemy z nerkami bralam leki przy ktorych grubłam i byl moment ze widzialam na wadze 99kg... (bez komentarza) Po światach zaczęłam dbać o to co jem, wykonywać małe ćwiczenia. Zmotywowalo mnie to że w świeta moje stawy skokowe nie wytrzymaly chyba ciezaru jak bylam na obcasach i na jedno noge po zdjeciu butow nie ogam chodzic a noga napuchla jak bania... No ale teraz mam nadzieje ze bedzie dobrze. Mam nadzieje ze teraz czesciej uda mi sie tu udzielac ![]() No nic to tyle narazie z mojej strony. Jeszcze raz gratuluję spadkow i mam nadzieje, że Wasza marnotrawna towarzyszka może do Was wrócić. Całuję każdą z osobna ![]() ![]()
![]() |
#4641 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() Z tą blachą u Arsenalfan, to ja akurat rozumiem. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale tak jak np. warzyw, czy mięsa jestem w stanie zjeść określoną ilość, po której czuję sie juz tak syta, że zaraz pękne, to z cuksami, w tym ciastem, mam tak, jakby mój żołądek zamieniał sie nagle w worek bez dna. Po prostu jem, jem, jem i jem. A jak juz nadejdzie moment przesycenia, odstawiam ciasto na jakąś godzinę, i po tym dalej wciągam. Moge wtedy nie jeść nic innego, tylko ciastoooo ![]() ![]() A świąteczne śniadanko zdrowiutkie, pyszniutkie ![]() ![]() Z paluszkiem współczuję! ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
SmileGirl - Witaj ![]() ![]()
![]() |
#4643 | |
Zadomowienie
|
Zdjęcie z ciastem jeszcze bardziej próbuje wyrzucic z pamięci niz to z paluszkiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a z ciuchami, to masz rację, z jednej strony radość, bo tyłek mniejszy, z drugiej utrata ciuchów..ehhh, coś za coś ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Atmosfera się nie popsuje, jak wszystkie zostaną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyrafinowany, 1zł za kalafior?:OOO why u nas nie ma tego sklepu?! :< feciuch, tylko nie skacz tam za bardzo ![]() Smile, pewnie, że tak! Wracaj do nas szybciutko! Trzymaj się tam ![]() Puchatek, dziś na wadze zmnowu było 66,5kg ![]() ![]() Czarna, chodzi o to, że forum zamula jak jest tyle postów ![]() ![]() Jestem już po kursie. Zostałam certyfikowaną stylistką rzęs ![]() ![]() ![]() ![]() Plery mnie bolą od siedzenia w jednej pozycji (nachylonej), muszę coś zjeść lecę do apteki po olejki.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-04-13 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Wtajemniczenie
|
SmileGirl: oczywiście, że pamiętamy, jakże można o tobie zapomnieć? oj tam marnotrawna, wracaj słońce, wracaj
![]() Bottega: okokok, to świetnie, że też pilnujesz ![]() ![]()
![]() |
#4646 | |
BAN stały
|
DZIEWUCHY!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Winnie the Pooh jezuuu jak ty szybko lecisz!?!?! po 3 tyg znowu takie spadki w cm?! coś mi się wydaję że muszę się ostro za siebie wziąć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bottega o widzisz a ja indyka nie lubię za suchy jest dla mnie, także w tym przypadku też wybrałabym opcję z truskawkami które po prostu uwielbiam! ![]() Co do TŻ to wiesz może dobrze że taka sytuacja wyszła - będziesz miała czas na przemyślenia i ułożenie sobie tego wszystkiego w głowie. Taka "rozłąka" pomoże ci zdecydować czego właściwie chcesz ![]() ![]() ![]() ![]() wyrafinowy smak ![]() ![]() ![]() ![]() czarnaDama lecisz pięknie i zgubiłaś już masę kilogramów!!! nie załamywać się tylko wracać na dobre dietkowe tory! ale bicia sobie nie odmówie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() thenerdqueen nie panikuj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez sosha Czas edycji: 2012-04-13 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ciągłego głodu, to własnie dla takich osób jak Ty, najlepsza jest dieta, którą tu stosujemy, tzn. małe posiłki, ale zjadane często. Nie ma juz nic lepszego, bo tylko taki system odżywiania powinien uchronic Cię przed napadami głodu. Więc nie mam pojęcia co jeszcze mogłabys zrobić, by ulzyć sobie w dietce ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że się nie poddajesz i zyczę Ci powodzenia ![]() Hantle dobra rzecz ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak kurs? Zadowolona jesteś? ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() Chyba chodzi o to, że kończy nam się limit wiadomości, jaki może być na wątku, dlatego musimy załozyć nowy, który będzie taką kontynuacją, ale na forum będzie miał status nowego. A linki do nowo powstałych wątków pojawiają się na dole strony i jest ryzyko, ze jak pojawi się link do naszego, to dużo nowych dziewczyn będzie chciało sie przyłączyć naraz i powstanie kocioł. Ja sie nie znam, więc się nie wypowiadam, ale mam nadzieję, że jak nowe dziewczyny zobaczą w linku, że to już druga część (kontynuacja), to przynajmniej część przyłączy się do innych wątków, a my jakoś przetrwamy to oblężenie ![]() ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
sosha, ważne, że waga nie poszła w górę
![]() ![]() btw. ćwiczeniowy mistrzu Ty nasz ![]() Co do P., to on generalnie jest strasznie zamknięty w sobie i może czasami łapie się na tym, że za bardzo otworzył się przede mną :P Promocje hehe pewnie, jak tylko będę w mieście którejś z Was ![]() Puchatku, kurs bardzo fajny, dobre zaplecze ![]() ![]() ![]() ![]() Do apteki jednak nie idę. Leje u nas. ZNOWU. ![]()
#4649 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() Z tego co piszesz, to nadwaga dodatkowo dostarcza ci zmartwien i w Twoim przypadku to nie jest tylko kwestia bycia zadowoloną ze swojego wyglądu, ale przede wszystkim poprawienia stanu zdrowia. Twoje nerki i stawy podzękują Ci za bycie na zdrowej diecie, życzę Ci powodzenia i udzielaj się jak tylko będziesz mogła/chciała ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() Też myslę, że ta waga to z niewyspania. Ja tez tak mam, że jak krócej pośpię, to waga stoi/idzie w górę, choć zupełnie tego nie rozumiem, bo jak sie spi, to teoretycznie chyba mniej się spala ![]() GRATULUJĘ certyfikatu ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Wtajemniczenie
|
a co myślicie o przepisach south beach? niektóre brzmią smakowicie i dietkowo, w sensie szczególnie faza 1: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.