Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 17:57   #4621
arsenalfan26014
Rozeznanie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!

thenerdqueen-ja już zaczęłam przed świętami, gdybym tylko w święta pofolgowała, to nie byłoby tak źle, ale fakt przegięłam. przed świętami miałam taką chcicę na mleko i produkty nabiałowe, że szkoda gadać. piłam litr, czasami 1,5 litra mleka dziennie, do tego jakieś jogurty, serki, nie mogłam sobie poradzić, były jakieś light i z małą ilością cukru, ale było ich za dużo, pękłam w święta. i to na maxa.

Bottega-ta blacha ciasta rozłożyła się na 2 dni i trochę podzieliłam się z mamą, wujkiem i kuzynem, no może 2/3 zjadłam.

Puchatek-wydaje mi się, że dojrzałam do tego, ale mam kilka zasadniczych problemów. ze słodyczami już nie taki, bo skoro wytrzymałam 1,5 miesiąca bez, to znaczy, że nie jestem aż tak strasznie uzależniona. druga sprawa, że jak mi się nudzi, to nie potrafię myśleć o niczym innym tylko o jedzeniu. po trzecie, jak się odchudzam, to de facto cały czas myślę o żarciu, albo o tym kiedy będzie widać, że schudnę i takie tam po czwarte, jestem strasznie niecierpliwa, chciałabym tu i teraz. a dieta to proces, zmiana myślenia.

kupiłam sobie ciężarki, od dzisiaj robię 8minutówki codziennie innej części ciała. zaczęłam od rąk coby wypróbować hantle

atramoo-Zbrodnia i Kara, Lalka i Nad Niemnem, najlepsze lektury ever! do pierwszej wracam w każdej wolnej chwili, Nad Niemnem czytałam 2 razy z opisami i raz bez (tak poleciła polonistka) i tak czy siak mi się podobało

waga? jest, ale boję się na nią wejść

Edytowane przez arsenalfan26014
Czas edycji: 2012-04-12 o 17:59
arsenalfan26014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:21   #4622
czarnaDama2394
Zadomowienie

Możecie mi pogratulować porażki!

może i Święta przeszły bez najmniejszej porażki,ale wczoraj i dzisiaj z....am na maxa sprawę

Thenerd Arsenalka dołączam do klubu obżartuchów!

JESTEM WŚCIEKŁA!

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:29   #4623
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
no, no, szatanowo troszki :3
jak to ogoliłaś sobie palec? przepraszam, ale to jest dla mnie tak niezrozumiałe i niewyobrażalne współczuję, bo na pewno bolało, uważaj na siebie
już tłumaczę No więęęc: ja żem ślepa, pod prysznic w soczewkach nie wskoczę, a okulary z kolei by zaparowały, więc jak golę nogi gdzieś tam z tyłu, to muszę ręką sprawdzać (przejeżdżać/głaskać xD) czy dobrze się ogoliłam, no iii chciałam tak szybko szybko i z tego pośpiechu najechałam dość mocno maszynką na rękę AUĆ!

Silvi, wiesz, ja myślę, że na pewno na moje obecne przezywanie tej diety miało to, w jaki sposób wcześniej rodzice mnie traktowali pod tym względem. Mama nie raz gapiła mi się w talerz, komentowała w dość złośliwy sposób "może już starczy?", a jak brałam coś kalorycznego, to w zamian proponowała żebym zjadła coś rzekomo dietetycznego, ale jednocześnie niesmacznego. Na złość jej jadłam to, co chciałam. A teraz jest tak, że mam czasami wrażenie,jakby tylko czekali na to aż wrócę do poprzedniej wagi. Specjalnie kuszą - jakieś babeczki, sreczki.
Brawo za kolejny spadek
Takie pochwały znajomych bardzo cieszą Miło, że ktoś zauważa różnice Od razu humor lepszy i większa motywacja do dalszej diety

Czarna, a masz! Co to za obżarstwo?!

Ja właśnie wróciłam z długiego spaceru Ale coś dziś kurcze siły nie mam. Zaszłam do Lidla -> PROMOCJA NA BROKUŁ! 1,89/szt! Wzięłam 3 szt. A jeszcze jednego miałam w domu, także teraz dzień w dzień będę żarła brokuła. Do tego kupiłam też m.in. serek homogenizowany Pilos, taki co ma 79kcal/100g (w wiaderku mniejszym), maaaaaaaaaaaaaasę (wielką siatę) pomidorów - mają jakiś dobry rzut ostatnio, już drugi raz trafiam na tak pyszne
Ugotowałam zupę-krem, duużo (320g) brokuła (jeszcze mrożony z Carreofur'a), mrożony kalafior (170g), marchew (290g) i 3 kostki warzywne. Będę miała na parę dni

Aha i byłam pierwszy raz w takiej jednej aptece. Niestety nie mieli tych olejków eterycznych, co chciałam, ale babka zamówiła i na jutro już będą Zamówiłam cynamonowy i grejpfrutowy. Zajdę jutro po kursie, a przy okazji wskoczę do Biedry po Colę zero co by zabić swoją ochotę na słodkie.

hahahahahahaha boską minę zrobił przed chwilą mój królik xD Pocieszne stworzenie

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-04-12 o 19:31
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:39   #4624
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Bottega: o, skoczę po tego brokuła chętnie, dzięki za cynk
u mnie wczoraj mysz zasnął w połowie wychodzenia z domku i tak mu mordka przez okno zwisała...

Czarna:
Stary 2012-04-12, 19:42   #4625
czarnaDama2394
Zadomowienie

OJJJJ Bottega należy mi się wp.....ol i to tak porządnie

Doprowadźcie mnie do porządku bo zaraz zwariuje

kurka!to w "Lidlu" taka promocja!!lecę jutro po mojego brokułka

Silvia-no to pięknie kurde a miałyśmy się wspierać

Thenerd-bij bij bij!!!może mi rozumu nabijesz do tego pustego łba

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-04-12 o 19:49
Stary 2012-04-12, 19:58   #4626
201606210914
Konto usunięte

Hehe widzę, że dzisiaj same chłosty

Bottega dzięki za info z brokułami , nie jadłam jeszcze w tym roku
Jak to mówią w reklamie.. cała Polska w piątekkkk w LIDLU
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:26   #4627
Bottega
Zakorzenienie

Nie ma za co Mam nadzieję, że jeszcze będą jak pójdziecie Trzymam kciuki

buu, jutro o 6 pobudka :<

btw. mam do Was małą prośbę - szczegóły w klubie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-13, 08:15   #4628
thenerdqueen
Wtajemniczenie

laseczki, trzeba się powoli przygotowywać do przejścia do II części wątku, więc musimy przygotować sobie ładnie spis porad i jadłospisy przykładowe (mam w pliku, kiedyś już je tu wrzucałam, więc po prostu wrzucę drugi raz), jeszcze raz cytat z książki, który wrzucała Bottega i spis produktów, żeby nie musieć miliard razy powtarzać jak nowe dziewczyny będą dołączały do nas, tylko się je odeśle do pierwszej strony do vademecum i tyle

zważyłam się, wpisałam wagę w podpis, wracam do walki.
Stary 2012-04-13, 08:39   #4629
arsenalfan26014
Rozeznanie

Cytat:
laseczki, trzeba się powoli przygotowywać do przejścia do II części wątku, więc musimy przygotować sobie ładnie spis porad i jadłospisy przykładowe (mam w pliku, kiedyś już je tu wrzucałam, więc po prostu wrzucę drugi raz), jeszcze raz cytat z książki, który wrzucała Bottega i spis produktów, żeby nie musieć miliard razy powtarzać jak nowe dziewczyny będą dołączały do nas, tylko się je odeśle do pierwszej strony do vademecum i tyle

no właśnie, co do drugiej części wątku. może to trochę samolubne, ale nie można zrobić tak, żeby nowo założony wątek nie był wyświetlany na dole. znam kilka wątków, które rozpadły się, albo popsuła się na nich atmosfera po tym, jak wiele na raz nowych dziewczyn dołączyło do nich. teraz jest tu super, wiecie, raz na jakiś czas jak ktoś dołączy to ok, ale jak tak hurtowo, o może się nieźle namieszać.

wracaj, wracaj, ja też wracam, mam nadzieję, że tym razem na zawsze, uda nam się

waga? jest, ale boję się na nią wejść
arsenalfan26014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 08:47   #4630
thenerdqueen
Wtajemniczenie

też się właśnie tego obawiam, że się atmosfera zmieni i nie będzie tak fajnie, jak tu.. :<
Stary 2012-04-13, 09:00   #4631
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394 Pokaż wiadomość
Doprowadźcie mnie do porządku bo zaraz zwariuje

CZARNA
przywołuję Cię do porządku Co to za Świąteczne rozluźnienie - Ty nasza Królowa Spadków - masz dawać przykład, więc raz dwa ogarnij się !!!!

Bottega dzięki za news z brokułem i auć - aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam co zrobiłaś eh ...
A propos mój Tata była wczoraj w macro cash&carry i kupił mi 3 kalafiory po UWAGA UWAGA 1zł/sztuka Jedyny minut to - tam trzeba mieć kartę ...

Silvia09 teraz Ty idziesz jak burza - gonisz mnie

thenerdqueen masz rację trzeba się już szykować - gdzieś słyszałam, że nowy wątek jest jak się dobije do #6000 postów - więc u Nas jeszcze ok 1300 zostało
A co do atmosfery - to jeśli będziemy wytrwałe i przeżyjemy pierwsze kilka tygodni - to musi być dobrze - wierzę w to i ja na pewno nie odpuszczę

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg

Edytowane przez WyrafinowanySmak
Czas edycji: 2012-04-13 o 09:02
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:24   #4632
czarnaDama2394
Zadomowienie

Wyrafinowana-taka ze mnie królowa spadków jak z koziej d...y trąba :/ tak zawaliłam sprawę,że aż mnie w brzuchu ściska

Ej lasencje możecie mi wytłumaczyć z tym przenoszeniem wątku bo ja nie kumata w tej sprawie hmmm...jak może się po psuć atmosfera?!

Stary 2012-04-13, 09:25   #4633
Silvia09
Zadomowienie

Bottega - No ja miałam podobny problem z rodzicami z tym, że odwrotnie. Pchali we mnie ile wlezie. Jak w końcu zaczęłam jeść i doszłam do wagi 81kg to też było źle, bo robię się coraz większa. Jak znowu zgubiłam 10kg to teraz znowu zaczynają się komentarze typu "Nic nie jesz". Na szczęście moja mama wie, że postawie i tak na swoim, więc już takiego problemu nie mam.

Czarna - No ładnie to tak zapuszczać się?

Wgl dziewuchy co tu się dzieje, ja się pytam! Każda po kolei obżera się czymś! Normalnie demotywujecie mnie! Waga dzisiaj pokazała u mnie znowu 70kg!!! W niczym wczoraj nie przesadziłam, a taki wzrost. Jestem taka wkurzona i załamana, normalnie mam ochotę usiąść i zacząć wpierniczać co popadnie, alee nie dam się tak łatwo!

Cytat:
Silvia09 teraz Ty idziesz jak burza - gonisz mnie

Wyrafinowany
- Niestety już nie ... , ale się wkurzyłam!

Jest -> 76,5 kg

Cel: 65 kg

Silvia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 09:27   #4634
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Czarna: każdy wątek ma limit postów i my się powolutku do ów limitu zbliżamy, więc trzeba będzie założyć nową część jeśli chcemy kontynuować nasze biesiadowanie w tym gronie
Stary 2012-04-13, 09:43   #4635
201606210914
Konto usunięte

Cytat:

A przesłała byś mi na pocztę ? Bym sobie oblukała ten spis porad i przykładowe jadłospisy .
Stary 2012-04-13, 09:53   #4636
thenerdqueen
Wtajemniczenie

http://www.sendspace.pl/file/f7e9ca462f974500127c265 jadłospisy
http://www.sendspace.pl/file/7cc8e3edf670cf1d3f725a1 cytat z książki od Bottegi
Stary 2012-04-13, 10:02   #4637
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Wyrafinowana-taka ze mnie królowa spadków jak z koziej d...y trąba :/ tak zawaliłam sprawę,że aż mnie w brzuchu ściska
Czarna Czarna coś Cię nie poznaję po tej krótkiej nieobecności - głowa do góry i szybciutko wracaj na dobre tory jesteś tu Nam bardzo potrzebna w dobrej "spadkowej" formie

Silvia09, Arsenalka, CzarnaDamo, thenerdqueen jak to pisała (bodajże Puchatek) nasza dieta nie potrwa 2 czy 3 tygodnie, ba nawet nie 2 czy 3 miesiące, a dużo dłużej i musimy się przygotować na to, że spadki nie będą Nas rozpieszczać co dzień Musimy być gotowe na wzloty i upadki i właśnie podczas tych upadków szczególnie dobrze się zaprzeć, by nie zaprzepaścić naszych wszystkich wcześniejszych starań i wysiłków !!!!! Zapewne każdej z Nas zdarzyły się i jeszcze nie raz zdarzą - przestoje, nagły niewytłumaczony wzrost wagi jak i ukochane spadki Więc musimy pamiętać, że Nasza dieta nie będzie krótka i wymaga od Nas masę cierpliwości ! Co najważniejsze jest zdrowa i zmienia Nasz cały dotychczasowy tok myślenie o jedzeniu, przechodzimy mega metamorfozę naszego żywienia - najlepiej aby ona trwała już do końca życia, więc jednodniowy wzrost wagi Nam nie straszny, również krótkotrwałe np. świąteczne obżarstwo - więc do wszystkich Dziewczyn z wzrostami, przestojami - RAZEM DAMY RADĘ GŁOWA DO GÓRY I DO DZIEŁA Im szybciej wrócicie do diety i na dobre tory - tym szybciej spadnie nadwyżka i osiągniemy upragniony CEL !!! Mua

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 10:12   #4638
201606210914
Konto usunięte

thenerdqueen dziękuje
Stary 2012-04-13, 10:16   #4639
feciuch
Raczkowanie

thenerdqueen- no racja, racja, już 155 strona ! Sama jestem tu nowa, ale Wy każdego przyjmujecie ciepło, a Ci którzy oleją ten wątek przecież sobie pójdą Będzie dobrze, w kupie raźniej ,a nasza kupa jest wspaniała

Silvia09 - nie martw się :P Czasem tak bywa... raz więcej ,raz mniej, ale przeciez może być te 70 kg ale cm mogą spadać, nie ma się co martwić A coś ćwiczysz ? I co ile się ważysz ?

Dziewczęta , mam kule ! Tak to skakałam na jednej nodze , koszmar teraz to tylko po schodach skaczę a tak to na "czterech nogach" sobie hasam ^^ Na śniadanko płateczki kukurydziane, zaraz sobie arbuzika wszamię Główki do góry i jedziem z koksem

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 12:09   #4640
SmileGirl
Raczkowanie

Cześć Słoneczka! Pamiętacie mnie jeszcze?
Wiem wiem należy mi się chłosta za taką długą nieobecność i na szybki powrót się jeszcze nie zapowiada... niestety chciałam tylko dać o sobie znać i każdej z osobna pogratulować większych lub mniejszych sukcesów na wadze
Przed zniknięciem pisałam w Klubie ale chyba zapodziała się moja wiadomość w Waszych rozważaniach. Otóż moje zniknięcie było spowodowane natłokiem problemów. Praktycznie w przeciągu miesiąca dowiedziałam się, że 3 bliskie mi osoby w tym mój tata mają nowotwór, dowiedziałam się sama, że mam coś z nerkami, w tym wszystkim była jeszcze sesja i mnóstwo innych mniejszych problemów... Ale powoli się ogarniam i wracam do normalności bo w ostatnim czasie nic tylko szpitale szpitale szpitale... no ale nie miejsce to i czas na użalanie się nad sobą.
Was czytałam regularnie i w Klubie i na forum i jestem pełna podziwu dla Was brawo klask i:
Jeśli chodzi o moją dietkę to może jakotakowej nie prowadziałam ale nerwy zjadły mnie od środka i 5 kg mniej na wadze. Czyli obecna waga 95kg, bo nie wiem czy wspomnialam ze przez problemy z nerkami bralam leki przy ktorych grubłam i byl moment ze widzialam na wadze 99kg... (bez komentarza) Po światach zaczęłam dbać o to co jem, wykonywać małe ćwiczenia. Zmotywowalo mnie to że w świeta moje stawy skokowe nie wytrzymaly chyba ciezaru jak bylam na obcasach i na jedno noge po zdjeciu butow nie ogam chodzic a noga napuchla jak bania... No ale teraz mam nadzieje ze bedzie dobrze. Mam nadzieje ze teraz czesciej uda mi sie tu udzielac
No nic to tyle narazie z mojej strony. Jeszcze raz gratuluję spadkow i mam nadzieje, że Wasza marnotrawna towarzyszka może do Was wrócić. Całuję każdą z osobna, a i witam tez nowe dziewczyny

WALCZĘ! Akcja Bikini 2013
Włosy

SmileGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:09   #4641
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
Nie tylko ty uległaś pokusie ja dziś pożarłam kawałeczek serowniczka ,sama powinnam się schłostać
Superkas, chłostaj sie chłostaj, bo ja widzę, że tu jakieś ogólne rozbestwienie się rozpanoszyło

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez atram00100 Pokaż wiadomość
Winnie kurcze, a już miałam nadzieję, że nikt nie zauważy . W niecały miesiąc Ci tyle cm spadło??? wielkie . Jesteś moim mistrzem
Atram, z jednej strony sama się zdziwiłam, bo zupełnie nie idzie to w parze z utratą kg, ale z drugiej strony w ciuchach też czuję dużą róznicę No to teraz, jak na porządnego ucznia przystało czas bys przerosła mistrza

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
Puchatku, ja teraz po świętach chcę spróbować nowej metody, tj. skoro w święta jadłam więcej kcal, to teraz powinno spadać nawet przy 1300, więc chcę spróbować czy tak się da. Jeśli tak - dobrze, bo później łatwiej będzie mi wyjść z diety, no i w razie zastoju będę miała z czego te kalorie zabrać
Powiem Ci, że u mnie dziś z cukrem lepiej Już mnie tak nie ciągnie

arsenal, blachę ciasta? Rany boskie, jak Ty do w sobie zmieściłaś?! KONIECZNIE bierz się do roboty! Do wakacji coraz mniej czasu, a przecież na pewno chcesz pięknie wyglądać w letnich ciuchach Raz, dwa, trzy i zapominasz co działo się w święta i zaczynasz jeszcze raz! Do dzieła!

btw. jak któraś ma ochotę zobaczyć jak wyglądało moje świąteczne śniadanie (a z tego akurat testem dumna ), to zapraszam na bloga, bo właśnie wstawiłam notkę z dużą ilością zdjęć
Bottega, spokojnie możesz póbować zwiekszyc, bardzo mozliwe, że oprócz korzyści na przyszłośc, o których piszesz, na ten moment też Ci to posłuży (metaboliczny kopniak) i z wagą i z wypróznianiem. Bardzo jestem ciekawa efektów. Ja narazie jem koło 1050kcal, ale wczoraj byłam na aero (fatburning) i do końca tego tyg chcę pochodzic codziennie, to może tez cosik dorzuce. No i za niecałe 2 tyg@, więc za jakis tydzień powinien mnie dopaść wściekły głód+rządza słodkiego - wtedy to juz na pewno zwiększam. Super, że doszłas już do siebie ze słodkim
Z tą blachą u Arsenalfan, to ja akurat rozumiem. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale tak jak np. warzyw, czy mięsa jestem w stanie zjeść określoną ilość, po której czuję sie juz tak syta, że zaraz pękne, to z cuksami, w tym ciastem, mam tak, jakby mój żołądek zamieniał sie nagle w worek bez dna. Po prostu jem, jem, jem i jem. A jak juz nadejdzie moment przesycenia, odstawiam ciasto na jakąś godzinę, i po tym dalej wciągam. Moge wtedy nie jeść nic innego, tylko ciastoooo No, nie pogardzę jeszcze innymi cuksami i mlekiem/kefirem, bo lubie nimi popijac ciachooo
A świąteczne śniadanko zdrowiutkie, pyszniutkie U mnie było tak, że zasiedliśmy wszyscy do stołu, podzielilismy sie jajkiem, wszyscy do sałatek, wędlin, kanapek, a ja sobie sypie płatki do miski, do tego mleko i szamam
Z paluszkiem współczuję!
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:10   #4642
Silvia09
Zadomowienie

Cytat:
Silvia09 - nie martw się :P Czasem tak bywa... raz więcej ,raz mniej, ale przeciez może być te 70 kg ale cm mogą spadać, nie ma się co martwić A coś ćwiczysz ? I co ile się ważysz ?
Feciuch - Tak ćwiczę biegam minimum 3 razy w tygodniu. Planuje też dołączyć też inne ćwiczenia. A ważę się codziennie.

SmileGirl - Witaj Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Jest -> 76,5 kg

Cel: 65 kg

Silvia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:25   #4643
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
Ale mi smaka zrobiłaś tym placuszkiem krówkowym aaaaaaa
Zdjęcie z ciastem jeszcze bardziej próbuje wyrzucic z pamięci niz to z paluszkiem CiastooooooEhhh:rol leyes:

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Silvia09 Pokaż wiadomość
Atramo - Lalka i Zbrodnia i kara są świetne, bardzo podobały mi się te lektury. Ostatnio wciągnęłam się w sagę Raija, jestem na drugim tomie z 40

U mnie znowu spadek, waga po świętach ładnie leci w dół. Ciągle jestem głodna, strasznie burczy mi w brzuchu, ale nie mam ochoty wcale jeść. Ostatnio nie wiem co się dzieje, ciągle mi z nosa leci krew, może jakieś osłabienie??? Nie mam pojęcia. Do tego od 3 dni brak wypróżnienia ehhh.

Ostatnio na uczelni koleżanka zaczepiła mnie i stwierdziła "Sylwia tyłek Ci się zmniejszył" xD Fajnie, że ktoś zauważył pomyślałam sobie Dzisiaj z nudów przymierzyłam 2 pary dżinsów, w które nie wchodziłam, myślałam że teraz spokojnie wejdę i będę mogła w nich chodzić, a tu dupa za duże!
Silvia, te ksiązki są świetne, ja jeszcze uwielbiam Mistrza i MałgorzatęSagi nie znam
za spadek, choć ta krew z nosa trochę niepokojącaJeśli masz do tego skłonność i czasami Ci się to zdarza i konsultowałaś to z lekarzem, to spoko, jeśli jednak dla Ciebie to nowość, to może powinnaść iść do lekarza, zrobić sobie morfologię, żelazo, i takie tam? No nie wiem..Z burczeniem nie chcę Cie martwić, ale jakbym czytała własny post sprzed miesiąca. Też mi strasznie burczało, a nie czułam głodu..do czasu. Po kilku dniach nadal burczało, ale byłam tak wściekle głodna (słodkie), że myslałam, że mnie rozniesie. Może zbliża Ci się@, albo cuś?
No a z ciuchami, to masz rację, z jednej strony radość, bo tyłek mniejszy, z drugiej utrata ciuchów..ehhh, coś za coś
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-13, 14:27   #4644
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem, lookam co jakiś czas na nasz licznik Jak dobijemy do 5000 to założy się nową część - będzie szybciej się ładować.
Atmosfera się nie popsuje, jak wszystkie zostaną A nowe się odeśle do przeczytania tego, co trzeba i tyle Już ja będę pilnować porządku

Wyrafinowany, 1zł za kalafior?:OOO why u nas nie ma tego sklepu?! :<

feciuch,
tylko nie skacz tam za bardzo

Smile,
pewnie, że tak! Wracaj do nas szybciutko!
Trzymaj się tam

Puchatek,
dziś na wadze zmnowu było 66,5kg ale spałam jakieś 1,5h (królik tak rozrabiał, że wszystkich pobudził, a później nie dał spać :/ cały czas tupał PRZERAŹLIWIE głośno! nie nie pomagało), a o 6.30 musiałam wstać.Także sądzę, że ta waga taka nie do końca ok...heh to nieźle masz z tym słodkim. Ja to jak zjem kawałek ciasta mocno słodkiego, to później mnie mdli, choć za 1,5h znowu bym zjadła, bo dobre

Czarna,
chodzi o to, że forum zamula jak jest tyle postów I przyjęło się, że nowy wątek powstaje po przekroczeniu 5000

Jestem już po kursie. Zostałam certyfikowaną stylistką rzęs O dziwo poszło mi bardzo dobrze, "modelka" szczęśliwa, rzęsy długie gęste, tworzą piękny wachlarz Tylko szkoda, że fot nie dało się zrobić - złe światło do zdj., a ja miałam tylko kom.
Plery mnie bolą od siedzenia w jednej pozycji (nachylonej), muszę coś zjeść lecę do apteki po olejki.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-04-13 o 16:08
Stary 2012-04-13, 14:37   #4645
thenerdqueen
Wtajemniczenie

SmileGirl: oczywiście, że pamiętamy, jakże można o tobie zapomnieć? oj tam marnotrawna, wracaj słońce, wracaj
Bottega: okokok, to świetnie, że też pilnujesz No to jak jesteś certyfikowana to nic, tylko się w kolejkę ustawiać i zapisywać..
Stary 2012-04-13, 14:51   #4646
sosha
BAN stały

DZIEWUCHY!!!! BO TYŁEK SPIORĘ NA KWAŚNE JABŁKO! co to za jakieś wątpliwości? jakieś poddawania się? i jakaś utrata wiary? halo halo!!! powinnyśmy być z siebie dumne! codziennie [TAK! CODZIENNIE] stawiamy czoła pokusom w walce o piękną, wymarzoną sylwetkę! Nie możemy ot tak się poddać, wiadomo są dni gdzie idzie nam lepiej ale i są też takie że człowiek chciałby zapaść się pod ziemię! Wszystkie razem jedziemy na tym wózku, także w kupie siła! spinamy tyłki i z uśmiechem mówimy "nie chce tego słodkiego, czy tego smażonego - dbam o swoje ciało i nie jest mi to potrzebne!" co nie?

Winnie the Pooh jezuuu jak ty szybko lecisz!?!?! po 3 tyg znowu takie spadki w cm?! coś mi się wydaję że muszę się ostro za siebie wziąć i znowu trochę zjechać z kalorii, bo w sumie jak tak sobie ostatnio policzyłam to wyszło mi po ok. 1600 kcal -> czyli praktycznie prawie tyle ile powinnam jeść bez diety :P ale cieszę się bo nie ma wzrostu tylko jest niezmienne 61kg poza tym do 5 już tak blisko, więc szkoda byłoby jej nie zobaczyć w ogóle wow, patrzę na Twój podpis nie mogę wyjść z podziwu! i jeszcze raz ! A co do stylingu to też mi się zszarzało po zimie ;/ planuję jakoś się odświeżyć - myślałam o jakiejś lepszej opiece twarzy i może solarce żeby koloryt poprawić. Poza tym słyszałam że właśnie do takiej szarej, zmęczonej skóry polecane są okłady borowinowe - stosowałaś może? Wiadro 5kg borowiny kosztuje ok.20 zł, więc skusiłabym się

Bottega o widzisz a ja indyka nie lubię za suchy jest dla mnie, także w tym przypadku też wybrałabym opcję z truskawkami które po prostu uwielbiam!
Co do TŻ to wiesz może dobrze że taka sytuacja wyszła - będziesz miała czas na przemyślenia i ułożenie sobie tego wszystkiego w głowie. Taka "rozłąka" pomoże ci zdecydować czego właściwie chcesz a co do Pana P. to wiesz jak to jest - generalnie faceci uciekają przed odpowiedzialnością, więc to może taki typ jeszcze nie do końca dojrzały i zdecydowany w swoich krokach. W ogóle mam nadzieję słońce, że Ci się to wszystko dobrze poukłada! i ze zdrówkiem i ze szkołą i z TŻtem A warszawa to fajna opcja, także jak ci się spodoba to nie ma co myśleć, tylko się decyduj!

wyrafinowy smak za cm!!!! trzymaj tak dalej! w ogóle widzę po avacie że wchodzimy już w nastrój plażowo-słoneczny pasuje mi to

czarnaDama lecisz pięknie i zgubiłaś już masę kilogramów!!! nie załamywać się tylko wracać na dobre dietkowe tory! ale bicia sobie nie odmówie kogo jak kogo ale Ciebie zleję z przyjemnością

thenerdqueen nie panikuj trzeba dopilnować żeby na nowym wątku było jeszcze fajniej :P a wiesz jak z nowymi osóbkami jest - medluje się ich 10 a zostają tylko 2 - także spokojna głowa, damy radę!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Jestem już po kursie. Zostałam certyfikowaną stylistką rzęs O dziwo poszło mi bardzo dobrze, "modelka" szczęśliwa, rzęsy długie gęste, tworzą piękny wachlarz Tylko szkoda, że fot nie dało się zrobić - złe światło do zdj., a ja miałam tylko kom.
Plery mnie bolą od siedzenia w jednej pozycji (nachylonej), muszę coś zjeść lecę do apteki po olejki.
GRATULUJĘ!!! planujesz jakąś zniżkę dla klubowiczek? :P

Edytowane przez sosha
Czas edycji: 2012-04-13 o 14:47
sosha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:20   #4647
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arsenalfan26014 Pokaż wiadomość
Puchatek-wydaje mi się, że dojrzałam do tego, ale mam kilka zasadniczych problemów. ze słodyczami już nie taki, bo skoro wytrzymałam 1,5 miesiąca bez, to znaczy, że nie jestem aż tak strasznie uzależniona. druga sprawa, że jak mi się nudzi, to nie potrafię myśleć o niczym innym tylko o jedzeniu. po trzecie, jak się odchudzam, to de facto cały czas myślę o żarciu, albo o tym kiedy będzie widać, że schudnę i takie tam po czwarte, jestem strasznie niecierpliwa, chciałabym tu i teraz. a dieta to proces, zmiana myślenia.

kupiłam sobie ciężarki, od dzisiaj robię 8minutówki codziennie innej części ciała. zaczęłam od rąk coby wypróbować hantle
Arsenalfan, jak miałaś chcice na nabiał, to to był tylko wstęp do słodyczy, bo choć jest on przede wszystkim źródłem białka, to np. u kobiet w ciązy, które maja cukrzycę ciążową stosuje się dietę eliminującą przede wszystkim cuksy i właśnie mleko (laktoza=galaktoza+glukoza). Przetwory z kolei, choć pisałaś, że lajty, to jednak też miały cukier.
Co do ciągłego głodu, to własnie dla takich osób jak Ty, najlepsza jest dieta, którą tu stosujemy, tzn. małe posiłki, ale zjadane często. Nie ma juz nic lepszego, bo tylko taki system odżywiania powinien uchronic Cię przed napadami głodu. Więc nie mam pojęcia co jeszcze mogłabys zrobić, by ulzyć sobie w dietce No i brak cierpliwości to najgorszy wróg zdrowej diety, ale najwazniejsze, że masz tego świadomość, możesz więc w najgorszych momentach tłumaczyć sobie, że wszystko idzie wolno, ale jakby nie było, zmierza w obranym przez Ciebie kierunku. I lepiej zrzucać kg przez pół roku, czy rok, niz zachowac je na sobie do końca życia. Ja też jestem niecierpliwa, dlatego zawsze chudłam szybko (niezdrowo) i szybko tyłam spowrotem. Teraz jednak przełomem okazał się dla mnie pobyt na wątku, jestem tu od początku roku, a bycie na diecie odczuwam tak, jakby trwało najwyżej od tygodnia. Bez wsparcia Dziewczyn, ciągłej świadomości bycia tu, pewnie byłabym teraz juz po zrzuceniu i ponownym nabyciu kg.
Cieszę się, że się nie poddajesz i zyczę Ci powodzenia
Hantle dobra rzecz

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Możecie mi pogratulować porażki!

może i Święta przeszły bez najmniejszej porażki,ale wczoraj i dzisiaj z....am na maxa sprawę

Thenerd Arsenalka dołączam do klubu obżartuchów!

JESTEM WŚCIEKŁA!

CzarnaDamo, Ty też? Oj Dziewczyny, weźcie żesz się w garść!

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z długiego spaceru Ale coś dziś kurcze siły nie mam. Zaszłam do Lidla -> PROMOCJA NA BROKUŁ! 1,89/szt! Wzięłam 3 szt. A jeszcze jednego miałam w domu, także teraz dzień w dzień będę żarła brokuła. Do tego kupiłam też m.in. serek homogenizowany Pilos, taki co ma 79kcal/100g (w wiaderku mniejszym), maaaaaaaaaaaaaasę (wielką siatę) pomidorów - mają jakiś dobry rzut ostatnio, już drugi raz trafiam na tak pyszne
Ugotowałam zupę-krem, duużo (320g) brokuła (jeszcze mrożony z Carreofur'a), mrożony kalafior (170g), marchew (290g) i 3 kostki warzywne. Będę miała na parę dni
Bottega, u mnie w lodówce bida z nędząMam kawałek marchewki i kawałek seleraWczoraj tez zrobiłam kremik, to będe się posiłkowac, póki nie zrobię zakupów. Miałam dziś po aerobiku zajść do delimy po kalafiora, ale jak w lidlu takie tanie brokuły, to az szkoda nie skorzystaćKurcze, muszę to przemyśleć. Ale po pomidory to chyba wpadnę do lidla jak polecasz, bo już mam dosyć tego g... z innych sklepów, co nazywają pomidorami. A ten homo to taki bez cukru?
A jak kurs? Zadowolona jesteś?

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:

Ej lasencje możecie mi wytłumaczyć z tym przenoszeniem wątku bo ja nie kumata w tej sprawie hmmm...jak może się po psuć atmosfera?!
CzarnaDamo, ale to zawaliłaś wczoraj, a dzis już rozumiem ładniutko z dietą?
Chyba chodzi o to, że kończy nam się limit wiadomości, jaki może być na wątku, dlatego musimy załozyć nowy, który będzie taką kontynuacją, ale na forum będzie miał status nowego. A linki do nowo powstałych wątków pojawiają się na dole strony i jest ryzyko, ze jak pojawi się link do naszego, to dużo nowych dziewczyn będzie chciało sie przyłączyć naraz i powstanie kocioł. Ja sie nie znam, więc się nie wypowiadam, ale mam nadzieję, że jak nowe dziewczyny zobaczą w linku, że to już druga część (kontynuacja), to przynajmniej część przyłączy się do innych wątków, a my jakoś przetrwamy to oblężenieI zgadzam się z Arsenalfan i Thenerdqueen, że dobra atmosfera to podstawa, bo pamiętam, że jak niedawno zrobiło się tu na chwilę nieprzyjemnie, to miałam mniejszą ochotę tu wchodzić, i dietkowanie też jakieś takie bez polotu było
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-13, 15:27   #4648
Bottega
Zakorzenienie

sosha, ważne, że waga nie poszła w górę Jest się z czego cieszyć Ja mam nadzieję, że te moje 1300 wyjdzie mi na plus.
btw. ćwiczeniowy mistrzu Ty nasz -> co sądzisz o teorii dot. tego, że mięśni nóg nie powinno się codziennie ćwiczyć (ponoć potrzebują 1 wolnego dnia na regenerację), a ramiona można?
Co do P., to on generalnie jest strasznie zamknięty w sobie i może czasami łapie się na tym, że za bardzo otworzył się przede mną :P
Promocje hehe pewnie, jak tylko będę w mieście którejś z Was

Puchatku, kurs bardzo fajny, dobre zaplecze Babka też fajnie tłumaczyła. Na plus, że grupy 2 os., więc babka cały czas była do naszej dyspozycji Przedłużanie wciąga, choć ciężko w takiej pozycji wysiedzieć, a plecy potwornie bolą. Jak mojej modelce odpadnie trochę rzęs, to przychodzimy na dopełnienie (też część kursu). Plus w razie pytań mam dzwonić W pn idę do nich po materiały i zaczynamy zabawę

Do apteki jednak nie idę. Leje u nas. ZNOWU.

Stary 2012-04-13, 15:40   #4649
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Dziewczęta , mam kule ! Tak to skakałam na jednej nodze , koszmar teraz to tylko po schodach skaczę a tak to na "czterech nogach" sobie hasam ^^ Na śniadanko płateczki kukurydziane, zaraz sobie arbuzika wszamię
No proszę, Feciuch ile radochy masz z tej kontuzji, a ja tak Cię żałowałam A tak na serio, to uważaj z tym brykaniemNa Twoim miejscu darowałabym sobie płatki kukurydziane. Lepiej zastąpić je jakimiś z większą zawartością błonnika. Arbuz

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez SmileGirl Pokaż wiadomość
Otóż moje zniknięcie było spowodowane natłokiem problemów.
Zmotywowalo mnie to że w świeta moje stawy skokowe nie wytrzymaly chyba ciezaru jak bylam na obcasach i na jedno noge po zdjeciu butow nie ogam chodzic a noga napuchla jak bania... No ale teraz mam nadzieje ze bedzie dobrze. Mam nadzieje ze teraz czesciej uda mi sie tu udzielac
No nic to tyle narazie z mojej strony. Jeszcze raz gratuluję spadkow i mam nadzieje, że Wasza marnotrawna towarzyszka może do Was wrócić. Całuję każdą z osobna, a i witam tez nowe dziewczyny
Smilegirl, bardzo Ci współczuję wszystkich problemówMam nadzieję, że jest/będzie tylko lepiej.
Z tego co piszesz, to nadwaga dodatkowo dostarcza ci zmartwien i w Twoim przypadku to nie jest tylko kwestia bycia zadowoloną ze swojego wyglądu, ale przede wszystkim poprawienia stanu zdrowia. Twoje nerki i stawy podzękują Ci za bycie na zdrowej diecie, życzę Ci powodzenia i udzielaj się jak tylko będziesz mogła/chciała

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
wiem, wiem, lookam co jakiś czas na nasz licznik Jak dobijemy do 5000 to założy się nową część - będziesz szybciej się ładować.
Atmosfera się nie popsuje, jak wszystkie zostaną A nowe się odeśle do przeczytania tego, co trzeba i tyle Już ja będę pilnować porządku
Ha ha, Bottega uwielbiam Cię!
Też myslę, że ta waga to z niewyspania. Ja tez tak mam, że jak krócej pośpię, to waga stoi/idzie w górę, choć zupełnie tego nie rozumiem, bo jak sie spi, to teoretycznie chyba mniej się spala
GRATULUJĘ certyfikatu:r oza:
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-13, 16:02   #4650
thenerdqueen
Wtajemniczenie

a co myślicie o przepisach south beach? niektóre brzmią smakowicie i dietkowo, w sensie szczególnie faza 1: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości