|
|
#4621 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
![]() mi się ostatnio nie chce pisać ale czytam i cieszę się że tak pięknie Wam waga spada bo moja jak się uwzięła to cholerna stoi na wzroście od prawie nowego roku ![]() eH miłego dnia
|
|
|
#4622 |
|
Rozeznanie
|
U mnie zaś dzisiaj słodzikowo, ale nie jestem zadowolona z tego całego otrębowo-słodzikowego smaku, także zjem zaraz tylko to, co sobie przyrządziłam, a później znowu odpuszczam słodziki.
![]() Dziś to dopiero mam roboty do szkoły. ![]() Co to są te zerówki? ![]() Gratulacje f_ola za koło. ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- P.S. Suuper, wciągnęło mnie (jak zwykle!
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-01-12 o 15:42 |
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerówka średnio mi poszła... raczej nie zaliczyłam, wyniki w pn. A co lepsze przed wejściem do sali umiałam to. weszłam i mózg mi się ulotnił -.- czekaliśmy 50 min przed salą, bo młodszy rok pisał też coś, więc możliwe że to przez to :/ Jestem zła, ale bardziej zmęczona. Jutro zaliczenie z innego przedmiotu + poprawa tamtego z angola, więc zaraz spadam. U nas nie ma zamkniętych pytań nigdy. Zawsze otwarte, cholernie ich dużo i cholernie długie :/ Jedzeniowo dziś beznadziejnie. Przygotowałam sobie żarełko na zajęcia i nie wzięłam ze sobą, więc jadłam wszystko co mi do ust wpadło, bo nawet nie miałam czasu kupić sobie kanapki :/ tak więc dziś: I) 3 łyżki płatków osianych, 200ml mleka 0,5%, ok. 30-35g płatków Activita, odrobina cynamonu, 10g migdałów II) 250g jabłka III)3 paski czekolady z orzechami IV) po ok. 120g groszku Jamar i kukurydzy Kotlin, deser satino, ok. 80g ananasa Zaraz sie zapcham pekińską, rzodkiewkami. Zrobię sobie też te bułeczki o których wczoraj pisała Lady i zjem z chudym twarogiem.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-01-12 o 18:19 |
|
|
|
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Mało piszemyCytat:
Lady dzięki Ze słodzików jestem dumna jak cholera. Nie wracaj już nigdyCytat:
A z jedzeniem nie jest aż tak źle. Szoruj po bułeczki Ja idę obiad rooobić i do nauki. Całe popołudnie lulałam
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Jak tu dzisiaj cichutko ...
Ewentualnie jak zgłodnieję to jeszcze jajecznica ![]() Wy liczycie węgle, tłuszcze i białko, prawda ? Ja jakoś nie mogę tego ogarnąć
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Ja też jutro mam egzamin - zaraz idę się uczyć - będzie wersja fast
![]() Ocenicie mój jadłospis? Mam trochę mało wiedzy o dietkowaniu (powoli doczytuję, ale same wiecie, że w czasie sesji to trudne) - poza tym, macie więcej doświadczenia. I - 400 ml bawarki (pół na pół mleka 0,5% i herbaty) II - jogurt 400 ml waniliowy (320 kcal) III - mała miseczka sałatki z tuńczyka + pomarańcza (200 kcal?) IV - 1 kromka razowca z wieśniakiem light i 2 rzodkiewkami. Do tego sałatka z: 2 jajek, szczypiorku, 1/5 papryki z 1 kromką razowca i 2 ogórkami konserwowymi (ile to może mieć kcal? Liczę, że 2 kromi razowca to 150 + 2 jajka to 190 + 20 na warzywka - 360. Dobrze liczę?) Wychodzi 880. Oraz popełniłam dziś grzech - zjadłam 2 czekoladki pasjonaty - 100 kcal. Czyli mam 980 kcal. Brakuje 20 do 1000. Zamierzam wszamać jeszcze troszkę lodów pomarańczowych mahattana- mają 100 kcal w 100 ml, zjem tylko kilka łyżeczek, akurat będzie ze 20 kcal. Może być? |
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Abraxas jadłospis tragedia... przy okazji nadrabianie słodkich - piękne odchudzanie hahaha
zacznij jeść, żeby schudnąć trzeba jeść
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
bassienkaw a mój jak ?
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko kochana ja się nie znam na tym dobrze, nie kojarzę ile B/T/W, ile kalorii... nie licze po prostu takich rzeczy. Ale co ja bym mogła od siebie doradzić? Ja lecę wg swojego przekonania, myślę coś, staram się z głowa jeść... i tak jeść by pojeść i głodna nie chodzić, nie musieć podjadać. Powiedz mi co to jest stimeria? Bo ja nawet nie wiem... ogólnie wydaje mi się, że za mało zjadłaś, brakuje ciepłego posiłku, który jest podstawą dnia. Nie dasz rady zjeść go jakoś w ciągu dnia, boisz się na wieczór, to zjadaj rano. Omlety, jajecznice, jaglankę na ciepło... z chlebem bym uważała. Staram się go jeść dopołudnia i raz dziennie jak coś...
Nie wiem jak pijesz... pół godziny przed jedzeniem, albo minimalnie pół godziny po jedzeniu... nie zpaijaj jedzenia przypadkiem i nie pij od razu po, albo bezpośrednio przed... tyle rad ode mnie. Ja staram się wszystko w miarę z głową, ale lecę wg własnego przekonania. |
|
|
|
#4630 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, widzę Twój spadek więc na pewno masz rację
Postaram się dostosować do Twoich rad Dziękuję Kochana
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Myszka zerkaj na bloga wspólny-cel. Wpisy robię ja (Basia) i Kaja. W podpisie widać czyj wpis jest. W każdym bądź razie tam często wrzucam co jem przez dzień. Tak jak mówię, nie bawię się w liczenie kalorii, nie bawię się w liczenie tych B/T/W.
Tak samo np wiem, że owoce najlepiej z rana, na czczo... ale ja lubię zjeść później, w południe albo i po. Lubię koktajle, dają mi powera, zaspokajają głód słodyczowy i wogóle. Więc lecę wg swojego organizmu, swoich potrzeb. Każdy musi się wsłuchać w siebie, sobie przypatrzeć, takie jest moje zdanie. Obserwować co i jak. Jednemu służy, innemu nie. Wtedy z czegoś trzeba zrezygnować, albo przestawić, albo pomyśleć nad innym rozwiązaniem. A najlepsze rozwiązanie to nie rezygnować z niczeog jako tako. No wiadomo słodkie napoje, gazowane, słodycze w dużych ilościach ible ble ble to nie jest rozwiązanie. Raczej chodzi mi tutaj np nie będe jadła ziemniaków, kaszy, ryżu, chleba itd. A niby dlaczego? Po co mam z czegoś rezygnować? By za tydzień, dwa czy trzy się na to rzucić? Bez sens... Mam ochotę na bułkę, wybieram ciemną, najlepiej grahamkę, wcinam z warzywami, z białym serkiem. Nawet przyjdzie ochota na jasne pieczywo, a czemu by nie, ale z głową, nic się nie stanie jak raz na 10 dni zjem, gdy przyjdzie ochota. Że niby ziemniaki tuczą? A guzik prawda, to sosy i omasty tłuczą. Gotować ze skórką najlepiej i jeść śmiało można. Ale ja mam całą swoją filozofię i dobrze mi z tyM
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:/ zjadłam tego placka z 20g jogurtu nat. + 140g twarogu chudego. Oprócz tego 100g marchewki, 100g rzodkiewek, 5 "kosteczek czekoladowych" dukana. Trudno, dziś będzie więcej kcal. Muszę się uczyć, choć tak do głowy nie wchodzi :/ Jestem wykończona, ledwo żywa, nie wyspana, czuję się podziębiona, a do tego z królica coś nie tak (chyba też przeziębiona) ![]() Jeszcze trochę sie pouczę i nie wiem, najwyżej pójdę spać i jutro rano wstanę się uczyć, bo zaliczenie mam na 13. NIENAWIDZĘ SESJI! W ogóle to brawo za zaliczenie koła U mnie z dobrych wieści dziś to tyle, że jeden przedmiot mam z głowy dzięki spięciu tyłka na początku semestru.
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
1)placuszki razowe z jabłkami,2łyżeczki dżemu porzeczkowego, łyżeczka poppingu z amarantusa
2) energetyk green up(88kcal), kanapka uczelniania z szynką 3)rogalik pełnoziarnisty z siemieniem lnianym z pitera&pola,kawa 4) pół jabłka, herbata 5)makaron pełnoziarnisty 5lubellowych zbóż(70gram ugotowanego), mięso indycze w sosie pomidorowym, potrawka z cieciorki w planie: kawusia,kaaaawaaaa i alles. Nie ma to jak sesyjno-uczelniany jadłospis Ja spałam po południu. Euforia dla organizmu. Teraz pociskam łaciną i wodą mineralnąąąą. Jutro o ósmej dzwonie do endo zrobić naradę wojenną i na wykład
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2012-01-12 o 22:46 |
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
No ale poza tymi 2 czekoladkami i lodami - co wychodzi 150 kcal max więc to nie dramat, to co jest nie tak? Trzymam się diety 1000 kcal, jem warzywa, pieczywo razowe, owoce, jajka... wystrzegam się makaronu, kartofli itp. w dużych ilościach. Bo nie wiem jak inaczej jeść żeby mieć 1000 kcal - kurczaka z warzywami nie mogę przecież jeść codziennie.
|
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
MASAKRYZM. Horroryzm, makabryzm, zgrozyzm, rzeczstrasznyzm... koszmaryzm...
Zlądowałam w domu po 26 godzinach nieobecności. Najpierw impreza z wódką, sprite'm i solonymi frytkami... później błyskawiczne trzeźwienie, zaliczenie z prawa konstytucyjnego, przemakanie do ostatniej suchej nitki i... mecz koszykówki. Szalona doba. Ostatnio jadłam słodkie płatki na śniadanie o dziewiątej.
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2012-01-13 o 00:06 |
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Abraxas nic nie jest w porządku, Fola wiele Ci napisała... da się całkowicie inaczej to wsystko rozplanować i zaplanować...
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Macie pomysł jak zahamować ochotę na słodkie i gazowane(cola) nie chcę jej kupować ani light ani zwykłej a tak mi się chceee!
![]() Ja już po owsiance z kokosem i przyprawą do piernika i przed chwilą bułka pełnoziarnista z pekińską,wędliną,pomidore m,papryką i pestkami z dyni
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Czytuje was czytuje, ale zaś mi weny do pisania brakło
![]() Tak jak przewidywałam ten łikend bedzie nie bardzo dietowy. W sensie zaś nadrobię cholernymi alkoholowymi kaloriami. Spontaniczny wypad w góry się szykuje, własnie się pakuje (aj hejt dis). To już ostatni wybryk jaki planuje, potem zakasam rękawy i zasuwam. A jak będę kombinować musicie mi wjazd na chate zrobić i pięściami do mnie dotrzeć chyba ![]() Jeden plus, że będziemy mieli kuchnie, więc będę mogła porządzić w kuchni zdrowo ![]() Udanego łikendu dziewczyny ;* ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Sok świeży plus gazowana mineralna może? Ja wczoraj też miałam przed@ chcice. Zeżarłam prince polo :P Cholera nawet be wyrzutów sumienia, chyba muszę się poprawić :x Dziś nawet obiadu chyba nie zjem, bo przed podróżą nie chciałabym jeść. Na kanapce sie skonczy. Mam chorobe lokomocyjną ale nie chce brać aviomarinu (tylko on na mnie działa) bo będę chodzącym zombie. A w ogole to spontanicznosc jest fajna, ale lubie mieć takie podróże zaplanowane!
No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch. ![]() Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2012-01-13 o 13:23 |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że to, co w moim domu nazywane jest "zdrowym jedzeniem" (co w zasadzie = nie jedzeniu fast foodów i nie opychaniu się słodyczami) nie do końca nim jest. Nie wiem czy po 22 latach nie jedzenia ciepłych posiłków i śniadań uda mi się je wdrożyć - mi to po prostu nie smakuje do tego stopnia, że nie mogę tego zjeść. A już na pewno nie codziennie. Mojej rodzinie też nie smakowało, skoro nigdy tego nie było Ale mama i siostra są szczuplutkie (chociaż jedzą tak samo!) - więc im to lotto, że tak powiem. Popróbuje pokombinować z czymś zimnym i wartościowym - aczkolwiek sałatka tuńczykowa, np. podgrzana jest spoko - ryż (węgle), białko (ryba, tym razem już z wody), dużo warzyw - spróbuję się jej trzymać. Oraz współczuję łaciny - ja miałam 3 lata w liceum i w tamtym roku na studiach - bleh, okropieństwo, sama pamięciówa. |
|
|
|
|
#4641 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i plus masz bo masz kuchnie wiec nie musi być mało dietkowo bo możesz sobie sama gotować a i innym zachęcić do zdrowego dobrego odżywiania ![]() spontany są napij się i nie żałuj sobie raz na jakiś czas można szczególnie jak ma się urodziny no i wyjazd ![]() później będziemy lać dupkę ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Może zacznij stopniowo powoli się przyzwyczajać!!!! Na pewno znajdziesz powoli coś dla siebie co będzie Ci opowiadało i smakowało jako obiad jest tyle pomysłów ,tyle przepisów ....że aż ślinka cieknie . Dasz radę !!! No i śniadanie i obiad to podstawowe główne posiłki . Musisz je jeść ![]() moja waga w końcu ruszyła lecę na obiad
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2012-01-13 o 13:59 |
||||
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
abraxas, to rozumiem, że nigdy w życiu nie jadłaś zupy?
![]() wyborowa, gratulacje spadku Ja już po kolejnym zaliczeniu. Poszło jako tako, ale że ten facet jst nieprzewidywalny, to nie wiem czy zaliczyłam. Wyniki w przyszłym tyg,. jakoś. U mnie dziś już grzeczniej. Póki co: I) ok. 220ml mleka 0,5%, 12g migdałów, 30g płatków Activita, 15g płatków Fitella (truskawka) II) 3 Dukanowe kosteczki "czekoladowe" Zaraz idę zrobić sobie pierś z kurczaka z warzywami.
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyborowa ma rację. A obiady z półproduktów też mi nie smakują. Jest pierdzyliard blogów kulinarnych. Naprawdę można zrobić coś pysznego! A obiad? Makaron/ryż/kasza/ziemniaki + dobry sos+jakaś surówka+kurczakos jakoś przyrządzony? Zaczynaj powoli. Choćby sos pomidorowy z masą ziół, makaron, kurczak, albo ziemniak gotowany z sosem tzatziki(serek homo wiejski +ogórek starty, czosnek, przyprawy) albo jakiś gulasz(warzywa podsmażone z mięsem),zupa. Śniadanie? Płatki na mleku,owsianka(z owocami różnymi), placuszki, naleśnik pełnoziarnisty,gofr pełnoziarnisty, kasza jaglana i tego jest mnóstwo! Ale ja kocham łacinę! I uwielbiam moje studia! Skąd przyszło Ci do głowy,że potrzebuje współczucia? Nawet etyka mi się podoba choć lekko ogranicza nasze marzenia i cele w przyszłości Żeby tylko tak móc uczyć się karnego albo cywilaTyszka to fajno że porządzisz Wyborowo te ekstra!
|
|
#4644 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale na pewno nie tyle co wcześniej. Bo jakoś mi nie wchodzi. Prędzej połączenie z twarożkiem (ale też mniejsze ilości tego słodzika niż kiedyś).Ale jak zdasz zerówkę to na właściwy i tak musisz iść? Czy może można go zaliczyć w tym przedterminie i laba? ![]() Cytat:
Ale w/t/b zaczęłam liczyć na stronie tabele-kalorii dopiero od kilku dni. A wcześniej chudłam i tak, także chyba domyślnie też się mniej więcej dobrych proporcji trzymałam. Ale warto sobie sprawdzić wpisując przykładowy Twój np. dzisiejszy jadłospis na tą stronkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na lokomocyjną przyklejam sobie plastry akupresurowe na nadgarstki (Transway) i zawsze działają; może to placebo, ale u mnie się sprawdza, to praktykuję. A aviomarin i wszystko inne tylko mnie zmula max. yea!
|
|
#4645 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jej, ja dziś miałam kolosa - miał być test z kilkoma zadaniami otwartymi, było 13 opisowych i 3 testowe |
|||
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można! Moi znajomi też to lubią. Kwestia ludzi i podejścia. Skoro nie lubię to nie idę na takie studia. Proste. Mam współlokatorkę która nienawidzi histy, uczenia się itd a poszła na prawo. Ale znajomych,którzy też czują bluesa i się bawią,żartuja, tworzą swietną atmosfere w naszej grupie Mnie to kręci. Czuje się jak ryba w wodzie. Kręciło od dawna. Odkąd byłam mała chciałam iśc na prawo. Chwilowo myślałam o antropologii, ale wróciłam do prawa jak zawsze![]() Nie przepadałaś bo moze nie było zbyt smaczne? Ugotuj coś sama, pobaw się smakami, zobacz co lubisz. Na pewno znajdą się takie rzeczy!
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
U mnie na wszystkich kafelkach ta sama waga.
68kg!Jak to możliwe, że płatki owsiane górskie w połączeniu z otrębami pszennymi smakują mi konkreeetnie orzechami (włoskimi chyba?) Śmigam na fitness, jea!
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-01-14 o 08:23 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj 78,8! Mimo frytek, wódki i wczorajszego podżerania carbonary. Oby grzeszenie nie weszło mi w nawyk. Ja odkładałam ćwiczenia aż do teraz, ale koniec z tym. Obudziłam się rano i poczułam nie za fajnie. Jestem obwisła. ![]() I zdałam wszystkie zaliczenia. Ale jaja.
|
|
#4649 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Abraxas nie każdy ma talent kulinarny i nie każdy umie gotować są ludzie którzy poprostu się do tego nie nadają nie obrażając mamy ani nikogo z rodziny może po prostu nic smacznego . Nie wierzę że jest tyle pysznych obiadków o ktorych na samą myśl cieknie mi ślinka Tobie mogą nie smakować ![]() Musisz kombinować ! A możę łatwiej będzie jak napiszesz co lubisz? jakie mięsko ? jakie warzywa? przyprawy? zupy może jakieś lubisz? pisz wszystko coś wymyślimy
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
wróciłam własnie z egzaminu z matmy
mam szanse na zaliczenie ale takie realne a nie w stylu : może zgubi prace/złamie noge/ pożre ją polarny miś ![]() dzisiaj zrobiłam zakupy i mam w lodówce coś więcej niż masło i marchewke! ![]() do ideały jeszcze daleko, bo ja jestem chomikiem ale zupa krem z marchewki i czerwonej soczewicy z curry już się pichci a we wtorek będe miała już wagę! D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Co dzisiaj robicie? Bottego jak poszło? U mnie zerówka niezaliczona-nie cierpię testów wielokrotnego wyboru. Ale koło zaliczone.

Ale mama i siostra są szczuplutkie (chociaż jedzą tak samo!) - więc im to lotto, że tak powiem. 

A aviomarin i wszystko inne tylko mnie zmula max.