|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() dobra nie smęcę już. idę dać cyca i wychodzimy pospacerować po lesie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gusiagatko;30385599]Ale tu cisza.....
Grazin Pieknie Seba wazy ![]() ![]() Jak nocka?? ![]() [QUOTE] a nie zlla ![]() seba spał od 17 30 do 6 30 ![]() potem dałam go na podloge i kocyk i o 7 30 znowu poszedl spac prawie na godz... jestem zadowolona ale wykonczona nie wiem czym ![]() paulizia jak to nie ma bagazu dla niemowlaka! przeciez niemowlak ma bagaz nawet jak idzie na 30 min spacer :P
#4623 |
Zakorzenienie
|
hej meldujemy sie i my!
u nas nocka bosko! Zoska spala od 19:30 do 6:25!! Zjadla i dospala do 7:45!!! miala jakies wiercenie kolo 3 ciej ale generalnia nie wstawalam do niej, goirzej ze ja spac nie moglam przyzwyczajona do wstawania i od 2-5:30 sie krecilam a od 6 tej juz nie spalamm ale i tak czuje sie mega wypoczeta! anulinkaaa jestes ![]() paulizia jak milo sie czyta pozytywny opis lotu! grazinku ale Seba wielki!!! niebieska lwica ja tez mam depreche jesienna.. moniaK normalnie codziennie mysle o tobie zeby nocka byla lepsza gusiaczku ![]() ja lece sie ogarniac bo na 11:15 wizyta u pediatry - kontrola polroczku ![]() bede pewnie wieczorkiem buziale aa i news tygodnia!! WIDZE SLONCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEE pierwszy raz od 2 tygodmi |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dzisiaj podobno ostatni dzień gdy pogoda w miarę fajna... ciekawe czy się prognoza sprawdzi póki co mała na kocu szaleje a ja wizaż przeglądam ![]() jeszcze trochę i na spacer wybywamy paulizia to brawa dla Antka, że taki grzeczny był...Zuzka by na kolanach nie wysiedziała tyle czasu raczej ![]() Dobrze, że już lepiej ze zdrówkiem ![]() ważka u nas tż przerażenia w oczach nie ma jak przewija małą ![]()
#4625 |
Wtajemniczenie
|
czesc
boli mnie glowa noc w miare do przezycia w zwiazku z pora roku jaka mamy mam takie parcie na zarcie wszystkiego co jablkowe z cynamonem wczoraj kupilam 10 jogurtow tylko o tym smaku tz ma mi przywiezc norweskie pseudo rogaliki cynamonowe, wcz musialam wypic kawe z cynamonem i ogolnie tylko to bym jadla ciekawe czemu mi sie tak odmienilo....(nie, to nie ciaza ![]()
#4626 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Graza jaka nocka !!!! anula jaka nocka !!!!! pięknie się Zosia przestawia, spała dziś prawie jak Gaba (od 19 do 6:30) ![]() przyszłam donieść, że Gabunia ma nową umiejętność : cudownie MARSZCZY NOSEK ![]() strasznie to lubiłam u Zosi ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu pisać
![]() Eda już się budzi! Buziaki!
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Gusiu http://www.bebivita.de/produkte/prod...anfordern.html możesz sobie próbki zamówić
![]()
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Paulizia Ale sie ciesze, ze Antos zdrowieje
![]() ![]() Grazin eeee to niezle Sebus pospal ![]() Anula Co za nocka u Was ![]() ![]() Andziot Ale slodko musi wygladac to marszczenie noska ![]() ![]() A Nadia ma doleczki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zadomowienie
|
Witam mamcie
![]() Ja po tygodniu walki z Miśkiem przy usypianiu (od zmiany czasu nie moge go uśpić w łóżeczku na dole) dziś zaniosłam go do naszego pokoju.... Zrobiłam jak na noc, włączyłam kołysanki dałam flache, ponosiłam do odbicia i o 8.00 usnął i śpi dalej ![]() Dostał flache, wypił 120ml. Teraz najwyzej dostanie soczek albo jabłko a potem przed nastepnym spaniem albo cyc albo flacha i jak sie obudzi dam mu zupke z dodatkiem kaszki manny. Czy ja kiedys znajde złoty przepis na udany dzień mojego dziecka?? ![]() Przy cycku zaczyna mi strasznie dziwaczyć, czasem zdarzy sie ze ładnie zje ale częściej ściągam pokarm. W nocy je ładnie... Wydaje mi sie ze laktacja nieco spada ![]() Strasznie ulewa, czasem wydaje mi sie ze zwrócił wszystko co zjadł. Dziewczyny czy On powinien miec juz 2 drzemki? Czy 3?
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie macie w miare stałego systemu jeszcze ? laktatorem nie ściagniesz tyle ile mały by Ci zjadł, drzemek może mieć tyle ile chce, nie ma norm ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie uwierzysz. Wlasnie kurier przyniosl mi paczuszke od tej firmy ![]() ![]() Widocznie musialam sie juz rejestrowac (pewnie jak bylam jeszcze w ciazy, bo wtedy mialam faze i rejestrowalam sie wszedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Wtajemniczenie
|
Aliczka88 moj Antos ma dwie drzemki. Kolo 11 i kolo 15 czasem z godzinna obsuwa. Jak mu sie zdarzy usnac po raz trzeci to afery nie robie chociaz wole zeby juz nie spal kolo 17, bo potem mamy problem z usypianiem. A jak Michalek kiedy ma drzemki?
Anulinko tak nagle znikl? Czy stopniowo zauwazylas utrate? ![]() Aga_pe ![]() ![]() ![]() Andziot o jejasiu musze to zobaczyc ![]() Czy przy antybiotyku i takiej pogodzie jak dzisiaj moge Antosia wziac na krotki spacer czy lepiej sie wstrzymac? Anulka ![]() ![]() Lwica z tym deszczem w Anglii to tak do konca nie jest. Mielismy przepiekna jesien, lato gorace nie bylo, ale w Polsce tez rewelacji nie bylo. klimat sie niesamowicie zmienia, a na Wyspach to juz w ogole pogoda jest nieprzewidywalna. Czesto sie zdarza deszcz ze sloneczkiem, a ja to uwielbiam ![]() ![]() Gusia, olliwka, MoniaK ![]() ![]() ![]()
#4634 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() melduję posłusznie, że Hanka rozregulowała się kompletnie. Nasz stały plan dnia poszedł się walić na ryj. Mam nadzieję, że unormuje się ![]() Dopijam kawę, ogarniamy się i lecimy do mojej do Babci grabić liście. W sensie grabić będę ja, a Hanutka będzie z wózka kibicować ![]() "marszczenie noska" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Graza, Anula, jakie nocki!!!!
![]()
#4636 |
Zakorzenienie
|
Lwico, u nas ząb jest, ale w porównaniu z Edzikiem, to u nas NUDY NA PUDY
![]() aż się boję na Wizaż i fejsa włazić, bo może Edzik znowu coś wymyślił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Bzyczko, każdy się może tam zarejestrować, czy tylko z DE albo pobliża DE? |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz czas na inne niemowlaki! No, do roboty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Zadomowienie
|
witam się z rana ciut niewyspana ... w zasadzie to nie ciut, bo nockę to miałam koszmarną, od 2 marudek budził się co chwilkę, stękał, popłakiwał, wiercił się w łóżeczku a ja do niego non stop kursowałam
![]() ![]() a noooo, cichutko tu jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marudek wciągnął właśnie pół słoiczka jabłka z marchewką i wyglądał jakby mu smakowało ![]() nie wiem jak to zrobię, ale muszę uruchomić żelazko i zmniejszyć tą górkę ciuchów przynajmniej o połowę, HELP
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
Paulizia, stopniowo. Dawałam 2 butle swojego na dobę, potem co trzecią butelkę mojego, 1 na dobę, aż zmalało na tyle, że po całej nocy ściągałam 40 ml. A całą butelkę ściągałam na 5 razy ( czasami dłużej niż cały dzień ).
Moja pediatra mówiła, że będzie dobrze, jak będę miała mleko do końca 4 m-ca, a było i tak prawie 2 m-ce dłużej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Rozeznanie
|
dziewczyny nie widzę sensu tego wątku skoro takie tematy jak żywienie dziecka przenosicie do klubu...wydawało mi się,że po to jest ten wątek...
do tej pory mogłam czerpać ciekawe informacje odnośnie karmienia, a teraz widzę że nawet ten temat został przez Was zamknięty na forum publicznym i przeniesiony do K. Czy wymieniacie tam jakieś tajne rzeczy co podawać i kiedy maluszkowi, że nie można tego opisać tutaj? ![]() ehhh przepraszam, jeżeli kogoś uraziłam, tak mi się zebrało... a propos żywienia, to nie czaję wprowadzania glutenu, no głupia jakaś jestem, ale: jak się wprowadza te 2-3g kaszki manny to gotuję 0.5łyżeczki sypkiej kaszki na wodzie i to dodaję czy dodaję 0,5 łyżeczki już ugotowanej kaszki ? ![]()
#4642 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
angielska pogoda??? wtf??? taka byla moja reakcja na opowiesci, mity i legendy o uk ![]() lato 2005, 2006 ![]() ![]() Cytat:
![]() pozdrow babcie od nas! od grupy wizazowego wsparcia ![]() Cytat:
![]() ja stawiam na to ze eda za 1,5-2mce bedzie smigac! ![]()
![]() |
#4643 |
Wtajemniczenie
|
wieka, ja dodaję łyżeczkę kaszki z glutenem ( nestle ze śliwką ) do deserku ( za leniwa jestem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Wieka, na wątku za duży bałagan i problem z wyszukaniem konkretnych informacji. W klubie postał wątek, w którym poruszamy tylko tematy żywieniowe.
Tak jest, moim zdaniem, wygodniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Wieka, ja dodaję miarkę kaszki manny bez gotowania.
![]() Aga, dzięki! Nie chce mi się grabić, ale może trochę wysiłku mi się przyda + świeże powietrze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2011-11-08 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te jogurty to takie z jogobelli? bodajże 'pieczone jabłko' ![]() andziot jak mąż po rozmowie?? a to marszczenie noska to nowa umiejętność? Zuza tak robi jak jest z czegoś niezadowlona (nie wiem czy o to chodzi) ![]()
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Wieka, no tu jest problem, ale zawsze możesz dopytać na ogólnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.