|
|
#4621 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
![]() 100 aplikacji? Wow! (Mogą konto zablokować, jak za dużo się wyśle? ) Wiesz, mnie też to wkurza jak niektórzy, widzę, że odczytali wiadomość, a nic nie napiszą. A dopisujesz coś do tych "regularnych wiadomości", czy tak tylko wysyłasz?
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dopisuję coś zawsze od siebie, skrót o sobie, np. jeżeli piszą w profilu, że znajomość niemieckiego byłaby bonusem, a umiem niemiecki to wpisuję w tą wiadomość, po odpowiedziach widzę, że niewiele ludzi trudzi się na oglądanie profilu albo przynajmniej czytanie ze zrozumieniem
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
watpie, ze ci sie to oplaci, chyba, ze masz u kogo mieszkac przez ten czas i pewną robotę, ze ja dostaniesz i wgl..
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
non stop odświeżam au pair world
haha, Twoja rodzina się przed chwilą zalogowała, spodziewaj się odpowiedzi na emaila
|
|
|
|
#4625 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ostateczności sprzątanie.Łee, to słabo. Myślałam, że nie ma czegoś takiego jak limit. O, to ja też tą taktyką działałam Może ci ludzie myślą, że dziewczyny same się do nich pchać będą, no ja nie wiem... Trochę kultury by się przydało.Cytat:
Ewentualnie, jak nie UK to jeszcze mam do wyboru Austrię i Niemcy, gdzie mieszka moja familia.Cytat:
A ja nawet nie wiedziałam, że można to gdzieś zobaczyć, że "są" np. Tak w ogóle to już mailowo się komunikujemy, ale widać, że nie próżnują i jeszcze szukają ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Chcą konto na facebooku. Myślicie, że lepiej by było, jakbym pochowała wszelkie niewygodne zdjęcia? |
|||
|
|
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja rodzinka tylko w Polsceeee rodzinki, które się logują pojawiają się na szczycie listy wyszukiwania haha ja mam pełno zdjęć na fejsbuku, które pododawali moi znajomi i nie wyglądam na nich jak osoba zrównoważona psychicznie... cóż w sumie to lepiej, żeby rodzinka wiedziała na kogo się decyduje |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ahaa, o to fajnie wiedzieć Będę ich obserwować ![]() Właśnie ja też mam od znajomych, różne z wywalonym językiem, z szampanem, na niektórych wyglądam jak dziecko |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie pozostaje szukac ofert na lato
|
|
#4629 |
|
Raczkowanie
|
Obym tylko coś znalazła
![]() laczupakabra, nie wiem co się dzieje, ale do mnie rodzinki same piszą ;o Edytowane przez channy Czas edycji: 2013-04-01 o 18:11 |
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy 4 te 100€ jeszcze nie takie wow... ja ( kilka lat temu) za 2 dostawalam 95€. dopytaj koniecznie o obowiazki....
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Pytałam. W głównej mierze zaprowadzanie i odbieranie maluchów ze szkoły, podanie obiadu i posprzątanie kuchni. Lekcje, zabawa i utrzymanie porządku w pokojach dzieci. Okolice Strasbourga.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
haha no to super, ja dostałam 8 aplikacji od rodzinek, ale zawsze coś nie tak, zazwyczaj termin albo język, np. piszą do mnie po hiszpańsku i oczekują go chociaż nie mam wpisanego w profilu...
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie denerwuje moja mama. Non-stop tylko mówi "nie pisz z tyloma rodzinami, bo zrobisz im nadzieję...", "pisz z jedną co najwyżej" itd. Brak mi słów już na nią |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobre pytanie! Też jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać u mnie. Nie wiem po co oni mają takie stresy o studia. Przecież one nie zając, nie uciekną! Chyba lepiej, żebym poszła na coś, co mi się podoba niż z przymusu
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
.Widziałam że kilka dziewczyn zamieściło tutaj swoje profile do fachowej oceny, czy na mój też byście mogły spojrzeć krytycznie ![]() ![]() http://www.aupair-world.co.uk/index....ail?&a=1851849 +włoska rodzinka mi proponuje 300 euro miesiecznie za ok 40h tygodniowo z 2 dzieci (4 i 7). Piszą, że będą się też zdarzały "lżejsze" tygodnie i ogólnie są z rzymu ale będą gdzieś wyjeżdżać, tylko jeszcze nie zdecydowali gdzie. Co sądzicie o takiej kwocie?
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
Moja rodzinka wreszcie wyjechała na urlop, ale przed wyjazdem zdążyli się jeszcze rano i wczoraj wieczorem pokłócić (wczoraj hostka kłóciła się przez telefon, wrzeszczała jak opętana
) Masakra. Wracają w sobotę wieczorem, a ja niestety jestem chora Masakrycznie boli mnie gardło, czuję taką gulę w gardle i mam problem nawet z piciem. Do tego jest mi czasami zimno i bolą mnie mięśnieJak to jest z wizytą u lekarza pierwszego kontaktu? Jeśli rodzina opłaca mi ubezpieczenie, to obejmuje ono taką wizytę właśnie np. z powodu bólu gardła? U poprzedniej rodzinki tylko 1 dzień byłam chora, więc nie wiem jak to działa, jakie dokumenty trzeba zabrać i czy płaci się wtedy za wizytę? Bo jak mi ten ból gardła nie przejdzie, to może warto byłoby udać się do lekarza, bo przy anginie trzeba brać antybiotyki
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak na wlochy chyba calkiem niezle? wiesz cos wiecej nt. obowiazkow? koszty podrozy?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
ból gardła nie oznacza anginy..
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blanca a nie masz polskiego euro26? to by ulatwilo sprawe, bo dzwonisz na infolinie, oni Cie umawiaja z lekarzem, nic nie placisz..i jeszcze moga Ci zwrocic kase za recepty. Jesli nie masz tego, to ciezko powiedziec, co kraj to inne zasady- powinnas poczekac jeszcze do jutra i ewentualnie sie skontaktowac z hostami i spytac, jak to dziala i co masz zrobic. W Szwajcarii np. dostajesz rachunek od lekarza po mniej wiecej miesiacu do domu, albo...jak nie masz ichniejszego ubezpieczenia to musisz placic na miejscu- a stawki naliczane sa za....kazda minute spedzona w gabinecie. Takze co kraj to obyczaj- musisz spytac hostow! Mam nadzieje, ze jedna unikniesz wizyty u lekarza...i ze jakos wykorzystasz fajnie czas wolny. eehh szkoda, ze musialas trafic na jakis kryzys hostow... (Czy oni w ogole z Toba o tym rozmawiali? Przeprosili choc ze musialas byc swiadkiem tego?biedne dzieci z nimi teraz na wakacjach
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
miod podraznia gardlo... no ale widac sa rozne metody
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
ja po wypiciu herbaty z miodem jakos gardla nie czuje przez dobry czas
a boli mnie czesto bo spiewam
|
|
#4646 | |
|
Rozeznanie
|
Ale sie rozgadalyscie! Bylam na Chrzcinach, teraz wrocilam, a tu tyle do czytania
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Ech... wspolczuje Ci, ze masz takie przykre sytuacje w rodzince ;/ |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wyslane kolo 35 aplikacji dopiero, no ale niestety - negatywy, a jak pozytywy to konczy sie na dwóch wiadomosciach, bo cos nie gra
cos niestety czuje, ze au pair nie jest mi pisane..
|
#4649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Na profilu miała napisane że oczekuje od au pair żeby utrzymywała porządek w pokoju dzieci, pomogła nakryć do stołu, jakieś prasowanie, zobaczymy co powie poprzednia au pair. no zobaczymy, ona pisze też z innymi dziewczynami więc się nie nastawiam za bardzo ale to jest jedyna rodzinka z którą narazie piszę .Co do miodu, ja zawsze piłam w czasie choroby wodę z miodem i cytryną, pyszna, i podobno pomaga, ale faktycznie trochę gardło podrażniała, jak mnie bardzo bolało... Dziękuję . Zastanawiałam się co jest nie tak, bo dostaję same negatywy. A najbardziej denerwuje mnie jak rodzinka przeczyta wiadomość, ale nie da ani pozytywa ani negatywa
--> wakacje 2013- oby summer aupair Włochy <3 It's gonna be legen...wait for it...dary! Edytowane przez Fiere Czas edycji: 2013-04-01 o 23:24 |
|
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
huuuuh, pierwsze koty za płoty!
rozmawiałam z takim facetem z Edynburga, było dobrzeeee ![]() mam porozmawiać niedługo z jego żoną i dziećmi, w ogóle wcześniej z nimi nie rozmawiałam, napisałam do nich na greataupair jakiś czas temu i dzisiaj dopiero zobaczyłam, że mi odpisali, podałam im skypa, a host jak wszedł na skypa to od razu zadzwonił, miło się gadało, ale nic się nie dowiedziałam hahaa on tu już chce mnie z całą rodziną zapoznawać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

do Anglii na lato i potem do Włoch albo Fancji na 6 miesięcy i na kolejne 6 miesięcy do Włoch albo Francji w zależności, gdzie będę wcześniej
chyba, że znajdę jakąś super rodzinkę od razu na 6 miesięcy to w sumie nie będzie robiło mi różnicy 

haha, Twoja rodzina się przed chwilą zalogowała, spodziewaj się odpowiedzi na emaila
Może ci ludzie myślą, że dziewczyny same się do nich pchać będą, no ja nie wiem... Trochę kultury by się przydało.

) Masakra.
Masakrycznie boli mnie gardło, czuję taką gulę w gardle i mam problem nawet z piciem. Do tego jest mi czasami zimno i bolą mnie mięśnie