|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
aha nasteczka
![]() ![]()
#4622 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Gaabbi, wydaje mi się, że 100 znaków.
Nie, sprawdziłam - wchodzą 84 ![]() Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-05-09 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie to sprawdziłaś? Zdradź tajemnicę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
Gaabbii a Ty dużo łazisz po domu? Z kompa korzystasz na leżąco czy na siedząco? Bo jak ja leżałam to widziałam po sobie, że jak coś więcej połaziłam (bo coś mi się umyślało zrobić i np. byłam na nogach non stop 2 godz.) to za jakiś czas czułam te napierania na szyjkę. Ale czasami były takie dni, że prawie cały dzień leżałam (wstawałam tylko do WC i na jedzenie, poza tym nic nie robiłam, tylko np. leżałam z książką albo z szydełkiem cały dzień dosłownie plackiem) to wtedy te napierania przechodziły i na drugi dzień już tego nie czułam. Może poleż sobie dłużej i nie wierć się za bardzo tak z jeden dzień to zobaczysz, może Ci przejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość.
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde praktycznie nic nie zrobiłam dzisija. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamvvy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość.
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] ja nie czuję cały czas ruchów. najczęściej czuję gdy leżę albo siedzę. gdy chodzę to nie czuję, no czasem się zdarzy jakiś kopniak czy wypchnięcie, ale nie niepokoi mnie to. zaniepokoiło by mnie gdy właśnie podczas leżenia czy siedzenia przez dobre dwie i więcej godz nie czułabym ruchów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość.
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] U mnie sprawa wygląda podobno dość niestandardowo, bo mój potomek rusza się bez przerwy, im dalej "w las" z tygodniami, tym więcej razy się rusza. Normę 10 ruchów to on wyrabia poniżej 2 minut ![]() Czyli to znowu kwestia indywidualna - Kapukat pisała, że bardzo mało czuje ruchy Adasia (przez łożysko na środku przedniej ściany). Mając tak ruchliwe dziecko, jak mam, zaniepokoiłabym się po kilku godzinach. Ma stałe pory silniejszego ruchu, a w pozostałych dokazuje troszkę mniej, ale jednak też. Najbardziej wali od pobudki do 12-13 i potem jak Tatuś wraca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Raczkowanie
|
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Perse ja zaczęłabym schizować jeśli cały dzień nic bym nie czuła mimo wsłuchiwania się w ruchy, czyli mam na myśli leżenie na boku, po jedzeniu. Teraz jestem w 35 tyg i mała się rusza inaczej zupełnie, a takie kopniaki soczyste to czułam dopiero 28-34 tydz, więc też późno. Myślę, że to indywidualna sprawa. Trzeba się wsłuchiwać w siebie, ale zachowywać spokój bo stres i nerwy nie pomagają tylko wpędzają w panikę. Myślę, że w Twoim przypadku powinnaś mieć określone jasne wytyczne co do liczenia ruchów przez lekarza. Życzę Ci, żebyś znalazła lekarza, który będzie swoją postawą zmniejszałmiędzy innymi takie lęki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj za to siedziałam przy prasowaniu ze 2h, a później jeszcze kurze starłam i wzięłam się za opróżnianie szafki z książkami ![]() Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo czuję się fatalnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość. Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Ja nie czuję ruchów non stop. Są dni, kiedy Hania rusza się często i intensywnie, a są też takie, kiedy czuję ją rzadko i delikatnie. Zazwyczaj się uaktywnia na chwilę po jedzeniu, rano i wieczorem. Od jakiegoś czasu, jak budzę się w nocy, to też ją zawsze czuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Perse ja też czułam ruchy praktycznie cały czas, może już przed samym porodem było ich zdecydowanie mniej, ale to ponoć normalne. Chociaż zdarzały się dni, że Antoś ruszał się rzadziej, ale to też normalne i takich dni było zaledwie kilka. Trochę mnie one niepokoiły, ale starałam się nie panikować.
Trzymam mocno kciuki za agatę !!!! ![]()
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Perse Ty wiesz, ze ja schizowalam i to masakrycznie. Nie mozna bylo u mnie ktg zorbic ani nic. Maly sie czasami nie ruszal w brzuchu caly dzien ruchy ogolnie byly bardzo delikatne Teraz po porodzie maly jest mega spokojny, musze go wybudzac na jedzenie. Nie umie prawie plakac, tylko jeczy. Jak tak ciagle ebdzie to bedzie zlote dziecko ![]() byl zaplatany 2x pepowina, moze dlatego, nie wiem ![]() Cytat:
![]() |
#4634 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też prawda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość. Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] ja byłam na IP w 34tc tj. 10 kwietnia bo praktycznie nie czułam ruchów, a przynajmniej tak mi się zdawało, tzn. w poniedziałek wielkanocny w sumie cały dzień nie czułam, dopiero na wieczór dziecko nieznacznie zaczęło się ruszać, potem w nocy nie czułam bo spałam, ( wcześniej dzidziuś był bardzo aktywny) a we wtorek już tak sobie nawkręcałam, że wszystko było na nie... próbowałam wszelkich znanych mi technik, żeby dziecko rozruszać i nic.. w szpitalu miałam ktg i ono wykazywało ruchy a ja ich nie czułam...co było dziwne, no ale stanęło na tym, że wszystko jest ok a teraz moje dziecię rusza się praktycznie cały czas ( 38tc) chyba dlatego, że już jest duże, nie ma w brzuchu miejsca i czuję najmniejszy ruch ( tak myślę, że to dlatego) i są naprawdę niedługie przerwy gdy się nie rusza, rusza się cały czas nieważne czy chodzę, czy leżę, a najbardziej gdy siedzę, może jakoś je uciskam jak siedzę i mu niewygodnie... i jak głaskam brzuch to też zawsze jest odzew myślę, że teraz jeśli bym siedziała i np. przez 2-3 godziny kompletnie nic nie poczuła, to zaczęłabym się martwić, potem próbowałabym jakoś dziecko rozruszać i jeśliby nic nie skutkowało to wtedy na IP... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Rozeznanie
|
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Perse u mnie z tymi ruchami to w cały świat. czasem nie czuję małej przez ponad pół dnia albo i więcej, później jeden mały kopniaczek i znów cisza. teraz jest w miarę aktywna - tzn przez jakieś 5 min ale załóżę się zaraz znów będzie cisza. najłatwiej jest mi coś odczuć wieczorem choć też nie zawsze. ogólnie to ona jest bardzo spokojna. na sr mówili że powinno być 10 ruchów w ciągu doby. nigdy w sumie nie liczyłam skrupulatnie ale myślę że jesteśmy bardzo blisko tej granicy. odczuwam też czkawki, czasem raz na dzień a czasem w ogóle. moim zdaniem w Twoim przypadku nie było żadnego zaniedbania z Twojej strony bo ja na pewno szybciej nie pojawiłabym się w szpitalu. tak jak piszę - mała jest raczej dość spokojna i mało aktywna i staram się po prostu nie panikować. nie wiem czy to dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zadomowienie
|
o teraz na przykład tak mi dziecię nogą jeździ po brzuchu, że zaraz zwariuję...
trza zagłosować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Otworzyłam nowy watek udając, że chcę go założyć i w pole tytułu wstawiłam jakieś znaki pisząc do tej pory, aż było to możliwe. Jak osiągnęłam limit znaków, skopiowałam cały tytuł (ctrl+A) i wkleiłam do pustego dokumentu w Wordzie. Na samym dole dokumentu Word podaje statystyki - jest tam licznik słów użytych w dokumencie. Jeśli na niego klikniemy, otworzy się okienko statystyk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość. Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Moja mała też ma takie nieregularne ruchy. Myślę że każdy udzieliłby Ci tu innej odpowiedzi. Jak moja mała ruszała się zawsze rano to niepokoi mnie zawsze jak się nie rusza powiedzmy do 13. Kilka razy na szczęście jej się to zdarzyło.
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-05-09 o 14:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że Fonn po prostu spróbowała wpisać maks. ilość znaków np. aaaaaaaa... przy zakładaniu nowego wątku w okienku na tytuł
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33999093]Dziewczyny a chciałam Wam zadać jeszcze jedno pytanie, póki wszystkie jesteście nierozpakowane albo "na świeżo" po - pytanie dla siebie na przyszłość. Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Moje dzieci należą raczej do ruchliwych, ale i mi się zdarzało kilka godzin bez ruchów. Niepokoiło mnie tak powiedzmy pół dnia bez ruchów, ale zwykle było to w dni, kiedy ja byłam w ruchu... Wystarczało najczęściej położyć się na pół godz. i zjeść coś, żeby się ruchy zaczęły. |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
fonn, kism
![]() Teraz już wszystko rozumiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Wtajemniczenie
|
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Mój w dzień rusza się praktycznie cały czas,miał dwa dni słabsze tzn nie kopał cały czas.W nocy wtedy kiedy ja się przekręcam(a muszę najpierw usiąść i się położyć) to zaczyna się rozpychać.Cały czas słyszę że strasznie ruchliwe dziecko,połozna ma kłopot ze znalezieniem tętna,na usg doktor mówi że ruchliwy chłopak.Filip sie tak nie ruszał a Szymon prawie cały czas,jak nie kopniak,to sie rozpycha,wypina dupkę, |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Wtajemniczenie
|
Jak to jest z tymi ruchami dziecka? Czujecie je bez przerwy? Czy jak np. 2 godziny nie czujecie to się niepokoicie? Ja się przejechałam na zapewnieniu lekarza, że wszystko jest dobrze i w kolejnej swojej ciąży (o ile..) będę na tym punkcie na pewno schizować. Ale nie chcę też być w sytuacji, że jestem co pięć minut pod IP, tym bardziej, że teraz będę miała pewnie dalej do szpitala. Mam zamiar kupić monitor tętna (ale wiem, że tętno nie równa się zdrowe dziecko!) dla własnego spokoju. Teraz pytam tak ogólnie: jaka ilość czasu bez czucia ruchów by Was zaniepokoiła??[/QUOTE] Ja czuję praktycznie cały czas gdzieś od miesiąca, może nawet dwóch (wcześniej chyba rzadziej, ale już nie pamiętam). Generalnie dużo i często czuję gdzieś tak od 30 tyg. Jak chodzę czy się ruszam to czuję mniej albo wcale, ale jak tylko usiądę to Mały już buszuje. Teraz (III trym.) 2 godz. bez ruchów by mnie zaniepokoiły. Czasem jak się położę albo usiądę i przez dłuższą chwilę jest cisza to uciskam lekko brzuch w różnych miejscach i zaraz jest reakcja - jakiś delikatny kopniaczek czy coś, to już go więcej nie denerwuję, bo pewnie śpi ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Wtajemniczenie
|
Agata powodzenia
![]() a jednak.... ![]() ja mam taki sajgon bo znowu zaczęłam sprzątac... umylam szafę i poprzekładałam ciuchy no i zachcialo mi się generalnych porządków... przedpokoj jest po prostu nie do przejscia i nie do opanowania... znowu kilka worow do wyrzucenia ![]() czuję, że dostanę b. duży opierdziel od męża za te sprzątanie ![]() liczę, że tym sprzątaniem wykurzę moją dziołszkę na zewnątrz ![]()
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Następna relacja na bieżąco od agaty:
![]() Leze pod kroplowka, cholera wie ile to potrwa... Wody nie leca, skurcze slabiutkie. Jeszcze troche i bede mogla wstac i pochodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Wtajemniczenie
|
relacja na bieżąco
![]() oby jej sie szybko udało ![]()
#4646 |
Zadomowienie
|
mam pytanie: czy pieniądze z tytułu urodzenia dziecka ( nie becikowe) otrzymują tylko te osoby, które pracują? bo chyba jest coś takiego... mój mąż prawdopodobnie dostanie ale ja nie pracuję...
moja siostra też coś dostała oprócz becikowego ale nie jestem pewna czy to samo, bo ona jest matką samotnie wychowującą dziecko |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Jeśli nie proszę mnie poprawić ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Wtajemniczenie
|
Cd...
![]() Mysle ze do jutra mnie nie beda trzymac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
Od jutra w Biedronce będą bodziaki 3-pack za 19,99
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...slowe/oferta2/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.