|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Małgoś--- wychowawczy mam do końca września a potem biorę 3 tyg urlopu więc pod koniec października wracam.
Co do drzemek to Adaś albo śpi dwa razy po 1-1,5h o ok 10-11 i 15 albo śpi raz ok 12 i wtedy śpi 2-2,5h. Do pokoju się przyzwyczaił i nie ma problemu z nocnym spanuem ale i tak nad rabem ok 3-4 ląduje u nas i śpi do ok 7:30. Ostatnio zaczął więcej godzin przesypiać bez pobudek. Dzuś spał od 19:30 do 3:15 w nocy. Potem obudził się i wylądował u nas. Pocyckał chwilę i spał do 7:15.
#4622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro jadę do lekarza....mam nadzieję, że dowiem się czegoś konkretnego....kurcze...n ormalnie stres mnie ogarnia
![]() |
#4624 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo zazdroszczę wam tych drzemek, a o nocach to nawet nie wspomnę i super, że się polubił z pokojem ![]() Cytat:
Cytat:
co ogólnie u was? jak rodzeństwo i tata? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Adaś chodzi sam!!! w klubie Wam filmik wrzucam
![]()
#4626 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - Brawo dla Adasia!!!
coś zapowiadało chodzenie? kiedy zaczął? świetnie mu idzie, tak stabilnie ![]() teraz życzę, żeby był uważny - a nie tak jak mój huragan ![]() a ty w ogóle laska jesteś! Nogi takie szczuplutkie - zazdroszczę |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj spokój gdzie tam szczupłe golenie!?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Magnusia - tak człowieka cieszą postępy dziecka, ale z tym chodzeniem to jest tak, że czasami marzę, żeby Kacpra w jakąś hibernację ustawić hahah
wrzucę wam filmik, bo nie pamiętam czy wrzucałam jak gania kota i jaką sobie zjeżdżalnię zrobił... i on tak potrafi cały dzień pamiętam jak Katie wrzuciła nam filmik jak Malwinka wdrapywała się na pufę i pomyślałam "o matko! ja to bym się bała, że spadnie - choć Katie stała obok..." jakaż ja byłam naiwna myśląc, że moje dziecko nie będzie tak robić, albo może mniej... Kacper wpadł (tzn bez szwanku) do wanny ostatnio - bez wody oczywiście, bo jak jest woda to nie mogę go zostawić nawet na 2 sekundy samego, bo pomimo tego, że górna krawędź sięga mu pod pachy to i tak podskakuje i może tam wpaść. Wszedł mi kiedyś na parapet, przewraca dość wysokie pudło do góry nogami i wchodzi na niei próbuje podskakiwać, albo chciał kiedyś z niego zrobić krok na parapet i nie patrzy że tam przepaść między nimi co najmniej 1 metra... i nic się nie uczy na błędach, wiecznie potłuczony, z siniakami i guzami, rozciętymi wargami, rozbitymi kolanami i milionem siniaków na goleniach bo choć jestem od niego o krok to i tak się wywali i coś sobie zrobi... O kochana! ja wiem co widziałam i mówię ci, że masz zgrabne nogi. Ja ostatnio rozważałam przejście na islam, żeby na plaży nie musieć się rozbierać, bo wakacje tuż tuż a ja niestety przytyłam... ehhh... ale mogę winić tylko siebie, no i Kacpra, że nie pozwala mi spokojnie zjeść w ciągu dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Jejku brawa dla pierwszych krpczkow. U nas juz to tez tuz tuz. Ale to jeszxze nie samodzielne chodzenie.
Do klhbu za chwile zajrze bo nadaje z telefonu. Monika zdawaj na biezaco relacje co tam u was. U nas ciag dalszy marudy. Najchetnjej bylby tylko na naszych rękach. no i zegna mnie jak wychodzę do pracy kwekaniem i wyciaganiem raczek. Ale wydaje mi sie to raczej zwiazane z tym ze kojarzy to z wyjsciem na dwor a to uwielbia ![]() Nadal kiepsko je. No i nie mozna go zostawić nawet na 2 sekundy w salonie bo wyje i leci za nami. A z salonu nas widac w kuchni. To normalne moze jakis skok??? Wybaczcie ze wpadam jak po ogiwn ale brak czasu. Praca dom dziecko... ech... Zamierzam pogadac z szefowa o moim zaleglym urlopie. Bo ona myslj ze go nie wykorzystam... a ja tak tesknie za Frankiem..m
#4630 |
Rozeznanie
|
Magnusia- brawa dla Adasia
![]() ![]() Malogos- nawet mi nie mów o sylwetce na wakacje... co chwile sobie postanawiam przechodzenie na dietę, ćwiczenia a tu 2 dni wytrwam i klapa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4631 | ||
Zakorzenienie
|
ciężko go nazwać upatrzonym
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4632 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się, że tęsknisz za swoim Skarbem. A jak tam jego zęby? Cytat:
u nas zrobiły się zgrubienia na 3-kach, ale na razie nic więcej u nas Kacper kiedyś miewał przy skokach dzień marudy, a dokładnie 3,5 dnia ja też tak się właśnie zabieram do diety.. a tym bardziej, że przy Kacprze wyczynem jest zrobić sobie kanapkę no to takie zamknięte koło Cytat:
![]() o niestety nie przesadzam... zaczynają robić mi się wałeczki na plecach jak stoję, więc już nie jest wesoło |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Malgos pewnie przesadzasz ze swoja waga. Ale ja cir doskonale rozumiem. Ciagle nie mam czasu zeby pocwiczyc.
Zeby czasem daja sie we znaki. Wychodza teraz 3 i wyjsc nje moga ![]() Jolja super ze zlobek zalatwiony ![]() Wrocilam z pracy 17,30 a teraz Franek juz spi ma noc. Wiec dziś spedzilam z Frankkem 2 god rano i 1,15 wieczorem bosko... ![]()
#4634 |
Zakorzenienie
|
Justyna - już u was 3-ki wychodzą? o nieźle...u nas też, ale to raczej będzie dłuższy proces... a czwórki już ma wszystkie?
właśnie ja dlatego nie wróciłam na pełen etat do pracy bo najwcześniej pewnie wracałabym o 17.30 ale to max 1 raz w tyg a tak to dopiero koło 20-21, więc ani tyle bym go nie widziała |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Malgos czworek nie ma a 3 juz gorne probuja sie przebic. Pediatra mowil ze moze to byc długotrwały proces i niekoniecznie tak jka to jest w standardzie. Czyli najpierw 4 a potem 3.
Franio spi a ja sie opalam. Spedzilismy super 4 dni. Ciesze sie kazda chwila. Mlody jest coraz fajnjejszy no i stawia pierwsze kroki. ![]() Rosnie jak na drozdzach i coraz więcej się domaga. Jak tylko wstanie idziemy na dwor bo basen czeka ![]()
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Justyna - brawa dla Franka za kroczki! koniecznie pochwal się filmikiem lub zdjęciem!
co do zębów to wiadomo, że to różnie z nimi bywa, bo nawet Kacprowi wychodziły najpierw górne 2-ki zanim 1-ki wyszły, a jedna dolna dwójka wyszła po dolnej 4-ce, tylko tak pytałam czy już ma. Poza tym właśnie słyszałam, że z tymi 3-kami to długo schodzi Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę pogody... u nas coś się rozpogodziło ale mamy całe 14 st. Na szczęście jutro lecimy na wakacje więc trzymajcie kciuki za pogodę tam! ![]() ![]() Magnusia - jak tam chodzący Adaś? mam nadzieję, że nie nabija sobie guzów jak mój Kacper |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
pozdrawiamy znad morza
![]() ![]()
#4638 |
Zakorzenienie
|
A i my pozdrawiamy z upalnej Krety
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Rozeznanie
|
W jakiej miejscowości jesteście? Jak pogoda?
Fajny ten namiot na plaży? Adaś chciał do niego wchodzić? Jak znosi wakacje? ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Wow ale zdjecia... filmik wrzuce do klubu...
#4641 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ale Wam dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() My po szczepieniu - Madzia bardzo płakała ![]() No i mamy pierwszego ząbka ![]()
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogoda super- słoneczko, nie za gorąco, na plaży ciepło i lekki wiaterek. Namiot fajny a Adaś wchodził do niego bardziej dla zabawy a nue aby w nim posiedzieć ![]() ![]() Małgoś---- ale super!!!!! ja dopiero we wrześniu znów Grecję powitam ![]()
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Już wróciliśmy. Tydzień zleciał ekspresowo. Było cudnie! Oczywiście wakacje z maluchem są zupełnie inne, bo zwiedzanie (przynajmniej z Kacprem) w takich temperaturach niestety odpada, ale tyle co miał radości z piasku i chlapania się w wodzie to aż żałuję, że tutaj nie mamy takiej możliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Malgos super ze wypad udany.
![]() Ja juz się nie mpge doczekac naszego wyjazdu. Alr nie wiem co z nim bedzie bo tescie kupują dom i sporo rzrczy trzeba im pomoc :/ Pokazuje wam Frania ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- ![]()
#4645 |
Rozeznanie
|
hej laski, my już też po urlopie a nawet dwóch
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Justyna--- jaki chłopak duży!! ależ się zmienił!
Gawa---gratuluję kroczków i gadania ![]() ![]()
#4647 |
Rozeznanie
|
Malta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Justyna - o wow! jaki duży chłopak z Franka! świetny jest
![]() nie pamiętam czy mówiłaś, ale gdzie planujecie jechać? Gawa - super, że maluch daje wam podróżować. A jak tam wrażenia z Malty? i jak idą starania? U nas nie dało się za wiele pozwiedzać z Kacprem, bo wiadomo on wszędzie chciałby sobie sam chodzić, a wśród tłumu go nie puścisz. Poza tym upały dawały się we znaki, a i Kapi nie pojeździ za długo w aucie, więc musimy jeszcze wrócić na Kretę, na typowe zwiedzanie ![]() Na szczęście ogólnie jeśli chodzi o lot to znosi bardzo dobrze i często go ludzie chwalą, że z takim maluchem to miło się podróżuje ![]() Na wakacjach wszyscy go zaczepiali, a on wcale nie pozostawał dłużny. Ciągle uśmiechnięty i uwielbiam basen, morze, plaże, tylko oczywiście zero strachu. Do basenu najchętniej wchodziłby z marszu i nie patrzył czy go kryje czy nie. Do wody wbiegał, wskakiwał we wszystkie wykopane dołki, bawił się z dziećmi, lizał kamienie i ślimaki - ale ogólnie tyle radości było bo super pogoda i cieplutka woda. Strasznie się cieszę, że wybrałam ten termin bo jak wyjeżdżaliśmy to był taki upał że szkoda gadać. Wrzucę wam potem parę zdjęć do klubu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Rozeznanie
|
Malta nie powala. Ładne widoczki ale nie przypadła mi do gustu. Antek nie sprawia żadnych problemów . Samolot, samochód, nosidło czy siodełko na rower , wszystko mu pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.