|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
![]() Pompony może i są mało skromne, ale żurawie papierowe wg mnie są proste i eleganckie. Nigdy nie podobały mi się dekoracje z balonów, ołtarzyk za plecami PM, zdjęcia, podświetlane ornamenty, serduszka, obrączki czy gołąbki. Wszelkie pastele też odpadają, są dla mnie za mdłe. Wolę żywe kolory, wyraziste. Mnie bardzo ogranicza cena, szkoda mi wywalać 2000 zł na dekorację.
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Witam sie z rana
![]() Mi też by bylo szkoda wywalac tyle kasy na dekoracje. Nie chce mi sie jechać do pracy, ale jak pomysle, że po pracy jadę na spotkanie forumowe (PM2014 z poznanskiego forum ślubnego) to od razu mam inny humor ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4623 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() czytam z kawusia ![]() swiat_katarzyny mam podobna akcje z tymi weglowodanami... pieczywo i inne pysznosci ( makarony itd ) nie wchodza w gre ![]() ![]() Po za tym TZ zabiera mnie na wakacje marzen i musze bosko wygladac na plazy ![]() dlatego teraz stosuje zmodyfikowana bialkowa. Polecam ja wszystkim z tymi zbozowymi problemami.... Sniadanie: szklanka wody swiezo wycisniety sok z grejpfruta "omlet", ktory przypomina bardziej jajecznie ![]() do tego plaster szynki i smaruje go srekiem topionym odtluszczonym ( jest smacznieszy) drugie sniadanie koktajl z mleka, jogurtu i truskawek/ jagod/ owoce lesne/maliny ( owoce tylko jagodowe!!! ) ale jeszcze lepsza opcja to koktajl biakowy jak ktos ma gdzie kupic i troszek swiezzych owocow obiad: mieso albo ryba na parze, jakis niskokaloryczny sos w z stylu tzazyki, albo musztardowy, ale zadnego oleju i cukru/miodu z warzyw dozwolona tylko salata i ogorek korniszon kolacja podbno co obiad, ale moze byc tez ryba wedzona, tunczyk w sosie wlasnym, jajka oczywiscie... po prostu proteiny, ale juz lepiej bez dodatkow. Taki tydzien to spokojnie 3-4 kg mniej. moj rekord to 5 ![]() W kolejnym tygodniu juz dokladamy warzywa ( oprocz kukurydzy, ziemniakow i awokoado), dalej zadych owocow, oprocz grejpfruta i ow. jagodowych, ale za to do dwoch razy w tygodniu porcaj ryzu albo kaszy ( porcja czyli max 150 g UGOTOWANEJ). Moze Wam sie przyda moja metoda. Super splaszcza brzuch, tylko problem rzeczywiscie jest wytrzymac ten tydzien. Ale efekty super ![]() Co do ksiedza, to Wam bardzo wspolczuje. Niestety taki urok czesto malych miescowosci, albo miasteczek... Ksieza czuja, ze maja "wladze" i sie wyglupiaja ![]() ![]() Z kolei moj brat bral slub na takiej malej wsi i ksiadz mimo ze ogolnie jest dosc surowy i nieprzejednany w niektorych sprawach, to bardzo pomogl mlodym ( PM miala problem z sakramentami ) i nie robil zadnych jazd... Bylo super ![]() Jesli chodzi o dekoracje - mi pompony i zurawie sie nie podobaja. Bardziej przypomina mi to dekoracje urodzinowa na kinderbalu. Przepraszam, jesli kogos urazilam, ale zastanowcie sie, czy tych pieniedzy nie lepiej zainwestowac w kawiety? Albo szklane kule i powkaldadc tam plywajace swieczki??? Zalezy od sali oczywiscie, ale wiekszosc ma juz swoj styl, czy wystroj wnetrz i takie papierowe dekoracje wszystko psuja... No ale to moja opinia. Ja kocham Kwiaty i swiece i pewnie bede miala taka wlasniee dekoracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do dekoracji... Szklane kule są fajne ale to wywalanie kasy, bo co później z tym zrobić? Wykonanie 1000 żurawii to 100 zł z użyciem grubszego papieru. Jakby ktoś chciał ze zwykłym papierem to 20 zł za 2 ryzy. Plus ktoś kto to zawiesi. Moja sala nie jest w żaden sposób udekorowana, to tylko drewno. Na co dzien sala ta jest wyłączona z użytku, jest ona wynajmowana tylko na jakieś uroczystości. Więc nie ma żadnych dekoracji. Kwiaty mam w cenie, nie będę dopłacała bo dekoracje kwiatowe są drogie, 60-80 zł/bukiet. I to też idzie na zmarnowanie.
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
zainspirodałyście mnie dietą south beach, chyba spróbuje, wiecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj chociaż I fazę, 14 dni. Jest to najbardziej rygorystyczna faza ale efekty są mega. Jeśli będziesz trzymać się zasad to naprawdę możesz się zdziwić
![]() Ja za pierwszym razem schudłam 6 kg w 12 dni i przeszłam do II fazy. Rozmiarowo z 42 do 38. Trzeba czytać etykiety bo nawet w korniszonach jest cukier, w ketchupie, musztardzie.
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- wyczytałam że w I fazie nie mogę pić kawy herbaty ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- korci mnie, korci, ale chyba spórbuje, choć to za parę dni, chcę dobrze się oczytać przed, przygotować się, bo jak wspominałam nigdy nie byłam na diecie restrykcyjnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam książkę ale starszą wersję. W kolejnych wydaniach dochodził różne zmiany. Raz piszą że nie można nabiału, innym razem że można. Ja piłam jogurty, kefiry, max 0,5 litra dziennie.
![]() |
#4630 |
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie. Człowiek odpoczął, odwiedził kogo trzeba i czas zacząć tydzień pracy
![]() Udało mi się dogadać ze szwagrem TŻ'a, że będzie nam odkładał butelki po winie ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Będą one na numerki stołów ![]()
#4631 |
Zakorzenienie
|
Tak z ciekawości zaczęłam przeglądać na allegro te książki, kupiłabym jakąś "używaną" tylko nie wiem która to ta starsza, do tego jest jeszcze jakiś "poradnik"? Możesz pokazać okładkę tej właściwiej?
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() ja wczoraj dostałam @ po prawie miesięcznym opóźnieniu ale teraz jestem 100% pewna, że spóźniony był od mojego zwariowanego trybu życia ostatnio ![]() też przymierzam się do dietowania ale dzisiaj jeszcze sobie odpuszczam bo przyniosłam do pracy pełno ciacha bo przecież tutaj też wszyscy żyli moją obroną, to teraz świętować trzeba ![]() ![]()
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziś wolne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zreszta mozna dogadac sie z kawiaciarnia, czy nie ma na wypozyczenie, albo z inna firma deko. Mi dekoracje bedzie robila kuzynka, co ma kwiaciarnie i ona ma na skladzie rozne szkla, ktorych uzywa do dekoracji, a potem to do niej wraca oczywiscie. Te zurawie/popony oczywiscie moga wyjsce ladnie, ale tez bardzo srednio - zalezy od wykoniania... I takich zurawi na prawde by musiala byc masa, zeby dalo to efekt, wiec i cena i wlozony czas wzrasta... ale jesli Ci taka estetyka odpowiada to bardzo dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
Ok skoro jesteście takie obcykane w dietach to mi doradźcie, ważę 60kg, mam 180cm góra rozmiar 36,dół 40. Chciałabym z dołu zejść do 38 ujedrnic pupę i pośladki - co byście radzily??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Pogoda brzydka, poniedziałek i muszę iść do gina- same niemiłe rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
To była pierwsza którą przeczytalam
#4640 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości chyba kupię, one są na allegro po 14 zł
![]()
![]() |
#4641 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ilości żurawi, ma być 1000. Wg japońskiej tradycji złożenie 1000 żurawi gwarantuje PM szczęście i długie życie. Nie jestem maniaczką kultury japońskiej, ale pomysł mi się podoba. Będziemy składać sami więc wszelkie koślawusy odpadną. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Z ćwiczen polecam Mel B - nogi i pośladki. Łącznie 20 min, efekty widać dość szybko.
![]() |
#4642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja to zwalam przede wszystkim na niewysypianie się, bo przez jakieś 3 tyg kładłam się spać o 3,4 rano a wstawałam o 6 rano więc wiesz, nie wyglądałam najlepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() spałam do 10 ! ![]() ![]() na 12 niby mam zapisaną wizytę u ginekologa ale nie wiem czy iść czy nie iśc...
![]() |
#4645 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Polka Ogarniaczka
|
Ja tylko na chwile. Trzymajcie prosze kciuki, moj dziadek ma o 12 operacje, a ja pale fajkę za fajka z nerwów :rolleyes
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4647 |
Zakorzenienie
|
nie musisz mi tak dobitnie wypominać, ze jeszcze jestem panną ! <foch>
![]() ![]() końcówka okresu, dzisiaj wzięłam akurat pierwszą tabletkę anty z nowego opakowania no ale nie wiem czy sie opłaca dzisiaj iśc czy nie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio przerzuciłam się na ginekolog na nfz, starsza babka, ale świetna, życiowa i bardzo miła ![]() Teraz dostaję skierowania na wszystko i nie narzekam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.