|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII
Cytat:
Ja gdzies za tydzień kładę Khadi z Amlą i Jatrophą, zobaczymy co z tego wyjdzie. No i zastanawiam się nad większym cięciem.
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taką miętową herbatę z ususzonych liści od babci uwielbiam. najlepsze na ból brzucha i całe zło świata ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- oo, koniecznie )
|
|
#4624 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne
a ja mam dzisiaj fajne po płukance z nagietka
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
ja również uwielbiam herbatę z mięty, jest mega smaczna, i np pomaga na ból głowy
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
kocham miętę, szczególnie jest jedna dobra taka w saszetkach, nie pamiętam jaka firma ale do napisu,że mięta, było dodane Strong czy coś w ten deseń i była super, serio, cała kuchnia pachniała a w smaku mniam mniam!
Ale moja babcia suszy miętę, więc liście też mam.
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
|
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII
Cytat:
aaa jestem jestem codziennie was podczytuje, ale jakos tak jak nie mam nic mądrego do napisania to nie piszę chyba się starzeje i robie się aspołeczna ![]() ale miło że ktoś o mnie pamięta
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś na bogato, rekompensuję im cierpienia jakie przeszły, pół dnia były pociapane olejkiem BDFM, wieczorem mycie, a po nim maska Biovax naturalne oleje (już się w niej zakochałam
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cierpienia prawdziwe to ja fundowałam moim włosom przez dwa lata, myjąc je tylko szamponem, nie stosując niczego więcej i zużywając tony lakieru i pianki jak dobrze że wkręciłam się we włosomaniactwo
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wylewa się wręcz z opakowania ![]() Ja swoim zafundowałam krótką kąpiel rozjaśniającą więc nooo troszkę im zaszkodziłam ale nie obraziły się na mnie na szczęście Nawet fryzjerka się dziwiła, mówiła że nie widziała jeszcze tak błyszczących włosów Teraz będę im to wynagradzać Źle się już czułam w tych ciemnych, nawet moje otoczenie dobrze zareagowało i mówią, że w jaśniejszych lepiej
|
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo miodem zanim uzyskam odpowiednio jasny podkład pod arielkową czerwień to się chyba zestarzeję, chociaż będę próbować...
|
|
|
#4633 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII
Wiesz, może nie leżą tak jak w staniku, ale są zakryte
![]() Swoją drogą pod ten 65 mogę wcisnąć w obwód całą dłoń, a nadal mam odciśnięte, czerwone ślady. Biust, what's wrong with you? Jutro jadę się opalać w cieniu, ale nałożę olej na włosy, w końcu pod chustką nic nie będzie widać. Przetrzymam też mycie z rana, bo nie chcę myć dwukrotnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam ochotę na rozjaśnienie, ale zdecydowałam się na hennę z amlą i jatrophą. Nie mam serca robić czegokolwiek co może im zaszkodzić
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wyżej wspomniałam, źle się już czułam w ciemnych, ponoć w tych jaśniejszych moja twarz stała się pełniejsza, co jest na plus bo ciągle mi wmawiano że mam strasznie chudą twarz ![]() Jeśli chodzi o stan wyjściowy - włosy były w bardzo dobrym stanie, kolor ciemny brąz wpadający w czarny. Są średnio miejscami wysoko porowate. Jeśli chodzi o kondycję to o dziwo nie widzę żadnego wpływu na ich stan, na pewno wewnętrznie na nie to wpłynęło nie mówię, że nie bo to jednak spora ingerencja we włos, ale tak jak wspomniałam nawet fryzjerka była zdziwiona że nie są wysuszone i błyszczą Dziś miałam pierwsze mycie po zabiegu, kolor minimalnie się spłukał i pewnie na początku będzie się zmieniał. Końce wiadomo, zostały trochę ciemniejsze bo jednak tam włosy są "najstarsze" i na nich było najwięcej barwnika. Na głowie mam na razie coś wpadające w rudo-czerwienie ale za miesiąc będę go gasić jakimś jasnym brązem, gdyż gdyż mój upragniony kolor to złocisty brąz ![]() lemonadegirl nie masz czego żałować ![]() ja na początku włosomaniactwa, miałam wesele kuzynki, normalnie nie robiłam nic co by im szkodziło porzuciłam suszarkę prostownicę, a tam u fryzjera metalowe wałki i głowa pod ciepły nawiew aż ucho miałam poparzone, myślałam że padnę tam Długo się wahałam właśnie ze względu na kondycję włosów czy nie będą bardzo zniszczone, przesuszone ale na szczęście powiedzmy że dobrze to zniosły, teraz będą mieć spa co mycie, muszę im wynagrodzić
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-07-23 o 23:15 |
|
|
|
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale ładne i urośnięte
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam Kallosa z keratyną teraz, daję na pierwsze O, ale czasem potrafi mnie przeproteinować ![]() Cytat:
![]() w sumie one się jakoś bardzo różnią składowo? bo cenowo to samo, ale pojemność zdecydowanie inna... ![]() byłam dzisiaj z przyjaciółką na zakupach, bo szukała butów na wesele. miałam być pomocą, a wyszłam z marynarką, torebką, majtkami, odżywką b/s i dwoma lakierami do paznokci i jeszcze mama mi dwie pary butów z wakacji przywiozła
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę jeszcze zapytać, jak i jakimi produktami dokładnie robiłaś kąpiel, ile czasu trzymałaś i jaki dała efekt (jak bardzo włosy zjaśniały)?
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4639 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O tak, znam to uczucie, zwłaszcza kuszą wyprzedaże
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuję Was wieczorami, ale na włosy nie ma czasu, wczoraj myłam pierwszy raz od dawna bez olejowania przed i poszłam spać w mokrych, nawet bez omo myłam, wychodzę z domu o 9:10, wracam o 22 i cały czas stoję na nogach
![]() wolne dopiero w weekend, a następny tydzień znów taka masakra od rana do wieczora i wolny weekend
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to brzmi jakbyś miała kukuryku
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czymś się tam różnią ja jednak specem od składów nie jestem zatem wklejam :odżywka Aqua, Alcohol*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glycine Soja Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbardensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Hydroxyethylcellulose, Carthamus Tinctoris Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**, * Składniki z certyfikatem rolnictwa ekologicznego maska: Aqua, Alcohol*, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Glycine Soja Oil*, Sodium Lactate, Punica Granatum Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Carthamus Tinctorius Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbadensis Extract*, Acacia Farnesiana Extrakt*, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Lauroyl Sarcosine, Hydroxyethylcellulose, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronelloll**, Citral** ![]() Cytat:
ciężko będzie powtórzyć z tymi samymi produktami gdyż ten rozjaśniacz z kallosa to ogromna puszka jest ma 500g. Jednak ja dużo czytałam przed tą kąpielą i często dziewczyny mówią jak robią czego używają i jakie efekty polecam równiez bloga Mysi która na codzień zajmuję się właśnie włosami i opisuje krok po kroku co robi o kąpieli też tam jest KLIK Cytat:
|
|||
|
|
|
#4644 |
|
Spaceroholiczka
|
Zmiana planów, zrobiłam kręcioły. Może uda mi się dziś zrobić zdjęcie na zewnątrz
|
|
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXIII
Hey dziewczyny. Pisze z gdańska
![]() Ją już po prysznicu natomiast TŻ leży obok i śpi. Nie wiem jak mam go obudzić. nic nie działa.
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
ten biovax z olejami to dla mnie zagadka... raz włosy są sianowate jak po przeproteinowaniu, a raz gładkie, błyszczące i lejące... co jest grane?
|
#4648 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
nie.. zawsze po tym samym szamponie, zawsze bez dodatków, na 15 minut pod czepek.. tajemnica jakaś
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- może chodzi o punkt rosy, ale to dziwne, bo nigdy nie widziałam wpływu wilgotności powietrza na moje włosy..
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umknęło mi - co to za cuda są ?---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Ja gdzies za tydzień kładę Khadi z Amlą i Jatrophą, zobaczymy co z tego wyjdzie. No i zastanawiam się nad większym cięciem.

i takie świetne uczucie świeżości po niej jest

jak dobrze że wkręciłam się we włosomaniactwo 

nic nie działa.