|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
to byla najgorsza noc dotychczas
|
#4622 |
|
Konto usunięte
|
Spokooojnie dziewczyny, operację będę miała za jakieś pół roku, przecież na nfz
a tak w ogóle dzień dobry
|
|
|
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
))Klub jest??? a ja nic nie wiem? buuuuu normalnie zamknę się w sobie jak nic i nawet niebieski kwiat nie pomoże![]() Kupiłam ostatnio odżywkę Z Apteczki Babuni nie spojrzałam, że bez spłukiwania i znowu zonk - nie wiem, albo ja nie umiem używać tych bez spłukiwania, albo co, ale nałożyłam i dalej normalnie, turban i godzinka w nim, po czym ściągam, czeszę, a tu piana mi z odżywki się robi. Wpłukałam nie było wyjścia. I chyba będę ją jednak normalnie spłukiwać, bo to bez sensu. A z moją nieletnią lat 9 byłam wczoraj u dermatologa w sprawie jej włosów wypadających, dostałyśmy nazwę preparatu bez recepty do wcierania Acnosan i mamy miesiąc stosować dwa razy w tyg. Generalnie młoda ma przerzedzone włosy, ale nie ma placków łysych, podobno jej włosy czyli to jakie sa przy czesaniu i to, że niektóre odrastają inne nie to kwestia genetyczna - małż po tyłku oberwie bo wywiad środowiskowy zrobiłam i u mnie wszyscy bujne grzywy mieli
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Jeeej, co się dzieje ?
Rozalia chora ? Cytat:
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
A ja dziś idę do anestezjologa na konsultacje i w już w pon idę ostatecznie na wycięcie torbiela ;/ pogoda jest tak fatalna, że zwiąże włosy na doncie bo i tak będzie puch. Co bym nie robiła to jak jest wilgotno jest też puchowo |
|
|
|
#4626 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja właśnie umyłam sobie włosy szamponem i odżywką z Biosilka i są mega |
|
|
|
|
#4627 |
|
Konto usunięte
|
A ja poszłam do mojego ulubionego zielarskiego i dostałam spirulinę (mam ją JEŚĆ
) ale słyszałam że można do masek dodawać i nie ogarniam... Pomoże mi ktoś?
|
|
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
hejka
tylko włączyłam komp a tu już mój Tosiek woła tylko samochody i samochody oglądać ehh... mulankasia- to musisz mieć duże te torbiele;/ ja od zawsze miałam problemy z kobiecymi sprawami, dziesiątki ginów, wizyt, badań, lekarstw, jeden nawet mnie postraszył (na 3 miesiące przed moim ślubem) że mogę nie mieć dzieci a tu się udało za pierwszym razem no i po ciąży te problemy ustały natomiast pojawiły mi się torbiele na jajnikach (od minipigułki);/ nie są duże, nie sprawiają większego bólu no i nie powiększają sięja bym z chęcią sobie robiła zapasy kosmetyków ale z braku kasy nie da rady;/ |
|
|
|
#4629 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Wpadłam dzis do Rossa i udało mi się kupić planowany olejek BDFM i jedwab GP na razie koniec zakupów! ![]() oj zdecydowanie ![]() Cytat:
teraz myje szamponem tylko do przetłuszczających się, a i tak to nic nie daje ![]() Cytat:
![]() ojej Cytat:
na pewno mój syn kiedyś będzie miał tak na imię ![]() oj ja też niestety mam ten sam problem
|
|||
|
|
|
#4630 |
|
Konto usunięte
|
do przetłuszczonych włosów może najlepiej stosować naftę kosmetyczną (wysusza) i ograniczyć nakładanie oleju na skórę głowy. Jak często myjecie głowę?
|
|
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, wrzucam moje włosy
|
|
|
|
#4632 |
|
Zadomowienie
|
Suszyłaś je naturalnie czy jakoś suszarka na szczotce?
Wydaje mi się że mamy podone włosy i tak się zastanawiam czy twoje czasem nie chcą się kręcić? Ja dzisiaj nakładałam na skalp końcówke oleju GP i patrze a tam napisane że to olejek łopianowy z dodatkiem arganowego, a cały czas byłam święcie przekonana że mam ten z czerwonej papryki Nie ma to jak się dowiedzieć przy wyrzucaniu opakowania co się na włosy nakładało ![]() Byłam dzisiaj u stomatologa ściągnąć sobie kamień i jestem zła bo zorbiła mi to niedokładnie :/ |
|
|
|
#4633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie, moje tendencji do kręcenia nie mają
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak nie umyje włosów nie mogę zasnąć więc i tak torturuje je codziennie, chociaż kilka razy próbowałam ograniczyć się chociaż co dwa dni.
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Jaka cisza ;> Ledwo jedna strona się ruszyła
![]() Ja zaraz idę zmywac Bielendę. Chodzę z nią od rana
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Olejowałam dzisiaj na odżywkę całą noc. Jakoś tak średnio, wolę na mokro
![]() Cytat:
Ziaja jest świetna Tłusta, hmm.. W sumie nie wiem jak to określić, na pewno nie jak olej :p Nie nazwałabym tego tłustością. Po prostu tak, jakbyś się posmarowała warstwą kremu ale szybko się wchłania. Na pewno twarz się błyszczy ale ja kładę mąkę i mat trzyma się przez cały dzień. Na moje oko kiepski filtr. Titanium Dioxide jst skuteczniejszy w ochronie przed UVB, Octocrylene chyba też (albo też przed krótkimi UVA, nie pamiętam już), jedynie Parsol chroni tu przed UVA (a jak się zdestabilizuje to już nic). W tej Kolastynie jest Parsol, więc nie jest fotostabilna. Tzn. niby jest stabilizowany Octocrylene, ale ja się nie bawię w to, po prostu kupuję filtry bez Parsolu, mogę kłaść kolorówkę i nie zastanawiam się ile czasu, czy juz jakieś reakcje zaszły i w ogóle szkoda zachodu ![]() Co śmieszniejsze tutaj mamy w jednym kosmetyku Parsol + Titanium Dioxide, który go destabilizuje. Chociaż czytałam, że kiedy są one razem, są w specjalnych otoczkach, tylko nie pamiętam, czy to dotyczy tylko koncernu L'Oreal czy wszystkich ![]() ![]()
Plant lady Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-09-21 o 00:21 |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co Je było, chora nie jest.
a sie nie udzielam, bo mam rozpier.duche z remontem. Jeszcze tylko pare dni. ![]()
|
#4639 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)Początkujące włosomaniaczki :)
Hejo. Witam sie z Gornego Slaska. ( stad pochodze)
![]() Jestem posiadaczka 4 nowych olejow. Z wiesiolka, ogorecznika, pestek wisni i czerwonej palmy. Jutro dokupie lniany i jeszcze jakis. Moze argan? Kupilam jeszcze ziele ogorecznika herbatke ( podobno dobra na wlosy i paznokcie) i hetbarke na dobranoc. Pewnue jeszcze jakas wezme. No to sie pochwalilam Wstawiam wlosiwe zdjecie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4640 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Na skórę głowy nigdy nie nakładałam oleju. Myję codziennie, a gdy nie umyję wyglądają obrzydliwie ![]() Cytat:
Ostatnio znalazłam szampon, który nie robi mi na głowie masakry, a jak umyję włosy rano (czyt.: w niedzielę, nie ma .uja, żebym zrobiła to przed pracą, soboty też mam zajęte) to nie są bardzo tłuste wieczorem. Jest ok, choć wiem, że kiedyś było lepiej :rycze-smarkam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-rozmaryn.html Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-09-21 o 01:06 |
|||
|
|
|
#4641 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Cytat:
chociaż pewnie znajdę coś co działa podobnie (podobno jantar) to kozieradka pójdzie w odstawkę. Znów deszcz, a deszcz = puch |
|
|
|
|
#4642 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Ja w przyszlym miesiacu kupie Jantara
![]() A u mnie slonce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Zaczynam od dzisiaj wcieranie Radicala w skalp przed myciem, a vitapil z biotyną przyszedł co zamawiałam drugi raz, od tamtego oszusta nie przyszło i raczej nie przyjdzie... Plany na dziś spontanicznie ![]() Przed myciem w skalp Radical KWC na kilka godzin, na długość olejek łopianowy z jojobą + ciepła woda w atomizerze (ok.1h) Na olej krem Isana z mocznikiem KWC (na 1h) Mycie GP łopian większy Odżywka Nivea intense repair + kilka kropel olejku Alterra + kropla gliceryny Na końcówki jedwab GP
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
heeej
ale mnie dzis slonecznie. jeden spacer zaliczyłam z córcią. teraz spi, na drugi sie wybieram po obiedzie ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- aa dzis wraca tz, i bede mogła w końcu polozyc tą keratyne na włosy
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też słonecznie, chociaż wiatr jest zimny i nie zachęca do spacerów.
Ja włosy ogarnęłam wczoraj i dziś tylko pozostaje mi mizianie Powinnam skończyć Jantar, bo miesiąc minął, tyle, że już daawno go nie wcieram, bo zostało pare kropel. No nic, tydzień przerwy i nowa wcierka :d Prince Jestem ciekawa efektu po tym zabiegu
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Oo ja także jestem ciekawa efektu
![]() Blondyna co będziesz wcierać po przerwie?
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Barylka
Kuracja Joanna Rzepa
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Jak skończę radicala to pewnie ją wypróbuję albo seboradinu, ciekawa jestem jak u ciebie się sprawdzi
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Też jestem ciekawa. Wszedzie jest zachwalana. Ma bardzo podobny skłąd do ampułek Joanny Rzepy. Ampułki się u mnie sprawdziły jakiś czas temu, więc chciałabym, aby z Kuracją bylo podobnie
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
Oby się sprawdziła
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

a tak w ogóle dzień dobry

Rozalia chora ?

) ale słyszałam że można do masek dodawać i nie ogarniam... Pomoże mi ktoś?

na razie koniec zakupów!
Poszłabym do dermatologa, ale nie mam kiedy. Inna sprawa, że boję się, że mnie wyśmieje.
teraz myje szamponem tylko do przetłuszczających się, a i tak to nic nie daje
Mają najładniejsze perfumy, nic damskiego już im nie dorówna 
ale jak nie umyje włosów nie mogę zasnąć więc i tak torturuje je codziennie, chociaż kilka razy próbowałam ograniczyć się chociaż co dwa dni.