Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-03-16, 13:18   #4621
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez forsvinn Poka wiadomo嗆
Uwaga, uwaga, par闚ki Tarczy雟ki 97% mi瘰a.
Par闚ki to zawsze syf, niezale積ie z ilu procent mi瘰a s zrobione.
Ju pomijam 瞠 te maj wod w sk豉dzie, ale tak瞠: glukoz, kwas askorbinowy, askorbinian sodu, cytrynian sodu, octany sodu i azotyn sodu

A trzy przeciwutleniacze i dwa konserwanty. Nawet nie chc wiedzie jakiej jako軼i mi瘰o musieli tak "wzbogaci"
Naprawd nie warto dla tych 97% 安ie瞠 mi瘰o z szynki mo積a kupi za 20z/kg.

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 13:58   #4622
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 499

moje dzisiejsze R:

1) bu貫czka 篡tnia na zakwasie z makrel w璠zon, og鏎kami konserwowymi i papryk + 2x kawa ze 鄉ietank

2) serek wiejski z 造磬 miodu, bananem, laskowymi i p豉tkami owsianymi.

3) mi瘰o z piersi z kaczki z roso逝, bia豉 kapusta duszona, sa豉tka z pomidor闚 i czarnych oliwek z cebulk na oliwie z oliwek

4) gotowane 2 jajka nadziane pikantn past z ich 鄴速ek, pasty w璕ierskiej, makreli i bryndzy + 1 kromka pe軟oziarnistego chleba z siemieniem.

sporo musz siedzie dzi nad projektem do pracy, wi璚 w ramach przek御ki b璠zie pasek dobrej czekolady z orzechami. By mo瞠 kawa ze 鄉ietank

5) sa豉tka z kaszy gryczanej (1/3 woreczka), gotowanej kalarepy, salaty lodowej, pomidora, zielonej papryki, selera naciowego i pestek dyni. Sos z octu balsamicznego i oleju z pestek winogron. Szklanka soku pomidorowego doprawiona chilli.

fusiacola jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:03   #4623
ciekawymarian
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 24

owsianka + 2 jaja i z馧ta papryka z og鏎kiem 鈍ie篡m

potem ry ciemny + ryba, broku造

kolacja pieczywo pe軟oziarniste, jaka szynka, bia造 ser
Stary 2014-03-16, 14:24   #4624
Kisame
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 741

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

R. do oceny:

10.00 - Activia naturalna + 4lyzki platkow owsianych + banan
13.00 - 2 kromki s這necznikowego + 2 tr鎩k帷iki serka topionego + 1 plaster szynki
15.00 - 1 ziemniak z wody, kotlet z piersi kurczaka w panierce + sa豉ta z fet, pomidorem, og鏎kiem i papryk z sosem vinegret (obiad u te軼iowej wi璚 nie mialam innej opcji obiadu )
w miedzy czasie jablko
okolo 18-19 pewnie twar鏬

+ 2l wody i 2 szklanki soku jab趾owego 100%

Je郵i co kochasz, pu嗆 to wolno
-je郵i wr鏂i, jest Twoje,
-je郵i nie, nigdy Twoim nie by這.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Edytowane przez Kisame
Czas edycji: 2014-03-16 o 14:27
Kisame jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:29   #4625
forsvinn
BAN sta造

Wiadomo軼i: 884

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Poka wiadomo嗆
"Zr鏏 co porz康nego": wychodz z domu o 8:00, wracam o 19:00-20:00, mi璠zy zaj璚iami mam maksymalnie 15-minutowe przerwy. St康 makaron na zimno (nie jogurt z makaronem, tylko makaron wymieszany w kilku 造磬ach g瘰tego jogurtu i doprawiony mo瞠 dziwnie ale mi to smakuje) i potem co na ciep這 w bufecie czyli zupa. Dyskusja o smakach nie ma sensu moim zdaniem (szczeg鏊nie jak pisze to kto jedz帷y chleb ze 郵edziem czy par闚ki ). Zauwa, 瞠 przez ca造 dzie nic nie usma輳, ani nie wlej oliwy do 瘸dnych warzyw, st康 chocia 鄴速y ser (bo zauwa 瞠 nie u篡wam mas豉; a z plastra 鄴速ego sera nie robi豉bym tragedii) i te pomidory suszone na kolacj (nie zamierzam zjada p馧 du瞠go talerza takich pomidor闚 瞠by by豉 jasno嗆). Nie rozumiem zatem czemu sugerujesz wyrzucenie tych rzeczy? Mo瞠sz to jako uzasadni?
Mo積a zrobi poprzedniego dnia lub rano fileta z kurczakiem w bu販e z dodatkiem sa豉ty, warzyw, jakiego fajnego sosu na jogurcie naturalnym i masz mega zdrowy posi貫k na zaj璚ia. Lub do pude趾a jaki posi貫k. I kurczaka mo積a przygotowa z ca陰 reszt w 20 minut. Nie trzeba si katowa makaronem z jogurtem (wtf?). I 鄴速y ser nie jest zamiennikiem dla t逝szczy. Tak jakby chcia豉 je嗆 karton po odkurzaczu zamiast ciemnego pieczywa w ramach zado嗆uczynienia Nie rozumiem po co wrzucasz jad這spis, by olewa wszystkie rady, zw豉szcza 瞠 jesz tragicznie jako軼iowo. Pomidory w oliwie zawieraj du穎 t逝szczy, kt鏎ych na kolacj nie powinno si je嗆 w tak du篡ch ilo軼iach. W og鏊e te pomidorki na diecie to g逝pi pomys, lepiej zje嗆 normalnego.

Dudi, dojem te par闚ki i nie kupuj ju, zainwestuj w domowe par闚ki, zawsze chcia豉m je zrobi
forsvinn jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 15:52   #4626
cpp
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 973

Cytat:
Mo積a zrobi poprzedniego dnia lub rano fileta z kurczakiem w bu販e z dodatkiem sa豉ty, warzyw, jakiego fajnego sosu na jogurcie naturalnym i masz mega zdrowy posi貫k na zaj璚ia. Lub do pude趾a jaki posi貫k. I kurczaka mo積a przygotowa z ca陰 reszt w 20 minut. Nie trzeba si katowa makaronem z jogurtem (wtf?). I 鄴速y ser nie jest zamiennikiem dla t逝szczy. Tak jakby chcia豉 je嗆 karton po odkurzaczu zamiast ciemnego pieczywa w ramach zado嗆uczynienia Nie rozumiem po co wrzucasz jad這spis, by olewa wszystkie rady, zw豉szcza 瞠 jesz tragicznie jako軼iowo. Pomidory w oliwie zawieraj du穎 t逝szczy, kt鏎ych na kolacj nie powinno si je嗆 w tak du篡ch ilo軼iach. W og鏊e te pomidorki na diecie to g逝pi pomys, lepiej zje嗆 normalnego.

Dudi, dojem te par闚ki i nie kupuj ju, zainwestuj w domowe par闚ki, zawsze chcia豉m je zrobi
Ty tak serio prawisz, czy jaja sobie robisz?
cpp jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 16:19   #4627
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

Cytat:

a c騜 to za agresja? nie dajmy si zwariowa. dobry jako軼iowo ser 鄴速y jest bardzo zdrowy i w ograniczonej ilo軼i spokojnie mo積a sobie pozwoli nawet na redukcji, to genialne 廝鏚這 wapnia- znacznie lepsze ni ser bia造.

ja na swojej udanej redukcji dodawa豉m do sa豉tek suszone pomidory ods帷zone z oleju, kiedy mia豉m na to ochot i 瘸dnego problemu z chudni璚iem nie zauwa篡豉m, to troch absurd bez przesady, liczy si te troch smaku w 篡ciu, nie ma po co ci庵le katowa si chudym, ja這wym twarogiem z warzywami. wa積y w redukcji jest balans, r闚nie ten psychiczny.

Dzi瘯uj wszystkim za oceny poprzedniego jad這spisu

wrzucam kolejne U:
郾iadanie: 2 spore placki owsiano-bananowe na teflonie, z jogurtem greckim, bor闚kami i orzechami nerkowca. mocne cappuccino, kawa貫k ciemnej czekolady z ca造mi orzechami

II 郾iadanie: kanapka z bu趾i razowej z twaro磬iem pi徠nicy, 這sosiem w璠zonym, pomidorem, sa豉t rzymsk, kie趾ami i rzodkiewk. szklanka soku wyciskanego z marchewki i jab趾a

godzina zaj耩 fitness z obci捫eniem

Obiad: krewetki w sosie pomidorowym z chilli, czosnkiem i du膨 ilo軼i natki, ciemny ry, sa豉tka z miksu sa豉t, papryki, bak豉瘸na, oliwek i kapar闚, skropiona oliw

przek御ka: po這wa du瞠go avocado z sokiem z cytryny, sol i pieprzem + broku造 z dipem z jogurtu i fety

kolacja: spora kanapka na ciep這 z razowca z past z soczewicy zielonej i czosnku, ze szpinakiem, pomidorem, serem kozim i pestkami dyni.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-03-16 o 16:27
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 16:24   #4628
cpp
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 973

Cytat:
Napisane przez cpp Poka wiadomo嗆
Takie jakie dzisiaj dziwne... R

1. / w biegu / Dwie kromki chleba s這necznikowego z w璠zon makrel;
2. Dwie 造磬i siemienia lnianego na mleku ze s這necznikiem i smutn resztk orzech闚 ziemnych bez soli;
3. Makaron z tu鎍zykiem, mieszank meksyka雟k Bonduelle i 造瞠czk majonezu na p馧 z T;

Pr鏏owane podczas gotowania - ma造 kawa貫k pieczeni z kaczki, domowe guacamole;

Trening si這wy

4. Pieczona pier z kaczki, dwie kromki chleba s這necznikowego;
Podbijam
cpp jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 16:30   #4629
201606270916
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 5 832

Cytat:
Masz racj zaczn zwraca uwag na jako嗆, wezm z Ciebie przyk豉d: lec po par闚ki 97% mi瘰a a na 郾iadanie wsun suchy chleb ze 郵edziem To zdrowsze ni 鄉ierciono郾y plaster 鄴速ego sera.

Nie b璠 olewa rad, kt鏎e b璠 sensowne. Rady typu "to jest niedobre!" i przeinaczanie czego co napisa豉m sensu nie ma. Zdaj sobie ile czasu trwa uszykowanie mi瘰a dzi瘯uj za o鈍iecenie ma這 tego ten makaron zajmie tyle samo czasu jak nie wi璚ej

OK pomys z bu趾 niby fajny ale czym on si r騜ni od mojego? Mi瘰em? Od niezjedzenia raz w tygodniu mi瘰a na obiad si nie umiera. Bu趾a->makaron, sos na jogurcie naturalnym->tadam! u mnie te jest (z musztard i curry, lubi takie r騜ne kombinacje z jogurtem), warzywa te s. Uczepi豉 si po prostu najwyra幡iej nieodpowiadaj帷ego Ci po陰czenia smakowego bo nie wiem wyobrazi豉 sobie cztery kawa趾i makaronu taplaj帷ego si w wielkim opakowaniu jogurtu a to tak nie wygl康a. Przyznaj si bez bicia 瞠 szukam pomys堯w na obiady poza domem nawet w徠ek na ten temat za這篡豉m. Kiedy pewnie przetestuj mi瘰o w pojemniku, ale nie mam przekonania ani do tego jak ono b璠zie wygl康a po 8 godzinach w plastikowym pude趾u, ani nie oszukujmy si takie obiadowe mi瘰o na zimno nie jest ju takie dobre. P鏦i co wol makarony, sa豉tki, itd. a na kolacj zje嗆 na ciep這 mi瘰o czy jajka. To 瞠 dla Ciebie makaron z sosem na bazie jogurtu i z warzywami to katowanie si to Tw鎩 problem - ocenianie czyjej diety po smaku jest bez sensu bo nie ka盥emu smakuje to samo.

"Nie je嗆 tyle t逝szcz闚 na kolacj"? To czasem nie rada w stylu "nie je嗆 owoc闚 po po逝dniu"? Poza tych jakich ilo軼iach? Nie zu篡wam dziennie wi璚ej ni 2-3 造磬i oliwy - skoro nie u篡j jej ani do usma瞠nie mi瘰a ani jajek (bo b璠 ugotowane gdyby by造 sma穎ne to nie szuka豉bym t逝szczu) ani do sa豉tki z warzywami, to to b璠zie ilo嗆 w tych pomidorach. Nie zamierzam zje嗆 naraz ca貫go s這ika i wypi oleju. Je郵i m闚isz 瞠 s a tak tragicznie t逝ste bo wiadomo troch tej zalewy wypijaj - mo瞠 wy這wi je najpierw na r璚znik papierowy lub papier 郾iadaniowy 瞠by troch si wch這n窸o? Jest sens na tak zabaw przy max. 3-4 sztukach?

Owszem forum jest od s逝chania rad ale przejrzyj je troch dok豉dniej to szybko zauwa篡sz, 瞠 cz瘰to s to rady sprzeczne i ci篹ko ich wszystkich jednocze郾ie przestrzega Jedni s na bardziej restrykcyjnych dietach, inni mniej i nie licz na to 瞠 ka盥y drugiego przekona. Ja przede wszystkim wychodz z za這瞠nia, 瞠 jedzenie na diecie ma mi smakowa Tobie nie musi i 瞠 trzeba patrze po sobie co przeszkadza w odchudzaniu a co nie. Wiem po sobie, 瞠 鄴速y ser i suszone pomidory od czasu do czasu mi nie szkodz to po co z nich rezygnowa?

Edytowane przez 201606270916
Czas edycji: 2014-03-16 o 16:34
201606270916 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 16:53   #4630
Erena
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 119

Kr鏊owaJulianna, ale ja mam wra瞠nie, 瞠 Ty wi瘯szo嗆 rad (w tym tych naprawd sensownych i merytorycznych) przyjmujesz jako atak i intensywnie d捫ysz do udowodnienia osobie doradzaj帷ej, 瞠 na pewno masz racj.
Co do Twojego jad這spisu - wiadomo, ka盥y ma dni "lepsze" (lepiej zorganizowane) i gorsze.

Cytat:
na dzisiaj:
I 郾iadanie: 4 造磬i p豉tk闚 owsianych ze szklank mleka, ma貫 jab趾o brakuje t逝szczy
II 郾iadanie: ciabatta z twarogiem, 鄴速ym serem, pol璠wic sopock i og鏎kiem, szklanka soku wielowarzywnegojw
obiad: pier z indyka ok. 150 g usma穎na na dw鏂h 造磬ach oliwy z przecierem pomidorowym, plastrem ananasa, po這w papryki i pomidorem, sur闚ka z marchwi nie sma篡豉bym na oliwie i wrzuci豉 jakie w璕le z這穎ne w miejsce cz窷ci prostych, ale og鏊nie spoko.
podwieczorek: serek naturalny homogenizowany, jab趾o
kolacja: to co na obiad, tylko mniejsza porcja mi瘰a (ok. 100 g)

Na jutro:to jest jad這 na dzie "ganiany", na uczelni? wa積e, 瞠by mie kontekst przy ocenianiu
I 郾iadanie: 4 造磬i p豉tk闚 owsianych ze szklank mleka, ma貫 jab趾o tak jak w poprzednim - brak t逝szczy
II 郾iadanie: 2 kromki chleba razowego z twarogiem, 鄴速ym serem, pol璠wic sopock i og鏎kiem, pomidorki koktajlowejw
obiad cz窷 I na zimno: troch marakonu razowego w jogurcie wymieszanym z curry i musztard, wymieszane z kilkoma pomidorkami koktajlowymi, ma造m jab趾iem i og鏎kiem w occie pokrojonym w plastry znowu przyda豚y si jaki t逝szcz
obiad cz窷 II na ciep這: zupa og鏎kowa z ziemniakami
podwieczorek: jogurt naturalny, jab趾o
kolacja: 2 ugotowane jajka, suszone pomidorowy w oliwie strasznie skromnie mi ta kolacja wygl康a
przyda這by si troch podnie嗆 "jako嗆" posi趾闚 obiadowych - dodanie np. odrobiny mi瘰a za豉twi這by spraw; chyba 瞠 mi瘰o b璠zie w zupie i je zjesz, to wtedy zwracam honor
Z uwag og鏊nych: na m鎩 gust t逝szczy jest w豉郾ie za ma這, pojawiaj si na dobr spraw w g鏎a dw鏂h posi趾ach. Nie ma czego takiego, jak "nie nale篡 je嗆 t逝szczy na redukcji". Pr璠zej cukry proste bym ograniczy豉 (nie m闚i, 瞠 Ty masz ograniczy, je郵i Ci z tym dobrze, tylko podaj tak og鏊n zasad). Nie za bardzo mi si widzi ten "zimny" obiad na jutro, taki troch "zapychacz" mi si wydaje. Ale tu spraw za豉twi dodanie np. jaja, je郵i akurat nie masz ch璚i na mi瘰o.
Erena jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 16:58   #4631
201606270916
Konto usuni皻e

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
Kr鏊owaJulianna, ale ja mam wra瞠nie, 瞠 Ty wi瘯szo嗆 rad (w tym tych naprawd sensownych i merytorycznych) przyjmujesz jako atak i intensywnie d捫ysz do udowodnienia osobie doradzaj帷ej, 瞠 na pewno masz racj.
Co do Twojego jad這spisu - wiadomo, ka盥y ma dni "lepsze" (lepiej zorganizowane) i gorsze.

Z uwag og鏊nych: na m鎩 gust t逝szczy jest w豉郾ie za ma這, pojawiaj si na dobr spraw w g鏎a dw鏂h posi趾ach. Nie ma czego takiego, jak "nie nale篡 je嗆 t逝szczy na redukcji". Pr璠zej cukry proste bym ograniczy豉 (nie m闚i, 瞠 Ty masz ograniczy, je郵i Ci z tym dobrze, tylko podaj tak og鏊n zasad). Nie za bardzo mi si widzi ten "zimny" obiad na jutro, taki troch "zapychacz" mi si wydaje. Ale tu spraw za豉twi dodanie np. jaja, je郵i akurat nie masz ch璚i na mi瘰o.
Tak, jutro mam dzie ganiany na uczelni. Gdybym mia豉 mo磧iwo嗆 zjedzenia mi瘰a na ciep這 to uwierz zjad豉bym. Na czym sma篡 je郵i nie na oliwie i jakie 廝鏚豉 t逝szczy do 郾iada w takim razie?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

I to jest w豉郾ie problem ocen z forum: za t逝sto, za ma這 t逝szczu

Co do rad: p鏦i co za du穎 ich nie dosta豉m. G堯wnie s造sz takie typu "jak mo瞠 Ci to smakowa" to nie dziw si, 瞠 tak reaguj.

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 17:01   #4632
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Tak, jutro mam dzie ganiany na uczelni. Gdybym mia豉 mo磧iwo嗆 zjedzenia mi瘰a na ciep這 to uwierz zjad豉bym. Na czym sma篡 je郵i nie na oliwie i jakie 廝鏚豉 t逝szczy do 郾iada w takim razie?
Dobra, w porz康ku, rozumiem. Rozk豉d BWT to niby kwestia indywidualna i ka盥emu co innego pasuje, ale uwierz mi, wi瘯sz krzywd wyrz康zi Ci niedob鏎 t逝szczy Sama niby redukowa豉m si na stosunkowo niskich t逝szczach, ale nadal w ka盥ym posi趾u mia豉m co najmniej 造磬 jakiego oleju albo porcj orzech闚 czy ziaren, i zdarza這 mi si je嗆 te t逝stsze mi瘰a od czasu do czasu.

Jak nie na oliwie, to:
- olej kokosowy (niby nie jest mega tani, ale bardzo wydajny - mnie ma豉 butelka kupiona w PiP za dych ju trzeci miesi帷 s逝篡)
- olej rzepakowy
- (pewnie zaraz b璠zie lincz, ale to t逝szcz jak ka盥y inny, ja na nim sma篡豉m na redu i 篡j ) smalec

Do owsianki (tudzie innego 郾iadania):
- mas這 (tam gdzie pasuje)
- wszelkiej masci ziarna i pestki - siemi lniane, dynia, mak itp.
-orzechy (nie masz alergii?)
- mas這 orzechowe

To tak z mojej prywatnej kuchni, pewnie zaraz pojawi si wi璚ej podpowiedzi.

Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2014-03-16 o 17:05
Stary 2014-03-16, 17:23   #4633
201606270916
Konto usuni皻e

Cytat:
Jak nie na oliwie, to:
- olej kokosowy (niby nie jest mega tani, ale bardzo wydajny - mnie ma豉 butelka kupiona w PiP za dych ju trzeci miesi帷 s逝篡)
- olej rzepakowy
- (pewnie zaraz b璠zie lincz, ale to t逝szcz jak ka盥y inny, ja na nim sma篡豉m na redu i 篡j ) smalec

Do owsianki (tudzie innego 郾iadania):
- mas這 (tam gdzie pasuje)
- wszelkiej masci ziarna i pestki - siemi lniane, dynia, mak itp.
-orzechy (nie masz alergii?)
- mas這 orzechowe

To tak z mojej prywatnej kuchni, pewnie zaraz pojawi si wi璚ej podpowiedzi.
W takim razie jak zu篡j do ko鎍a oliw to mo瞠 pomy郵 nad czym innym. Chocia dziwi mnie ten olej rzepakowy. Ca造 czas s造sza豉m, 瞠 oleje s fe i tylko oliwa z oliwek ma racj bytu

Orzechy w豉郾ie z racji alergii odpadaj, mas這... nie najem si chlebem z mas貫m niestety, a twar鏬 z mas貫m... Mas豉 u篡wam rzeczywi軼ie sporadycznie np. do kanapek z d瞠mem przywioz sobie kiedy z domu d瞠m 簑rawinowy, kt鏎y sama robi豉m to wiem 瞠 nie ma tam kilograma cukru to wtedy bym mog豉 je嗆 mas這. Zatem zostaj tylko pestki S這necznik te si nadaje?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Dobra, w porz康ku, rozumiem. Rozk豉d BWT to niby kwestia indywidualna i ka盥emu co innego pasuje, ale uwierz mi, wi瘯sz krzywd wyrz康zi Ci niedob鏎 t逝szczy Sama niby redukowa豉m si na stosunkowo niskich t逝szczach, ale nadal w ka盥ym posi趾u mia豉m co najmniej 造磬 jakiego oleju albo porcj orzech闚 czy ziaren, i zdarza這 mi si je嗆 te t逝stsze mi瘰a od czasu do czasu.
Nie mam na celu redukowania t逝szczu nie wiadomo jak. To forsvinn zacz窸a dyskusj 瞠 pomidory suszone s za t逝ste na diet.

A co s康zisz o majonezie? Nadawa豚y si zamiast mas豉 jako dodatek do kanapki?

Tak sobie teraz my郵, 瞠 w sumie nigdy nie jad豉m specjalnie tego co wymieni豉. Siemi lniane od czasu do czasu wrzuca豉m jak robi豉m sobie np. koktajl owocowy, orzechy u mnie odpadaj, czasem zjem jak捷 ryb chocia najch皻niej przerobion na past... Ilo軼i t逝szczu z grona tych dopuszczalnych s u mnie na diecie por闚nywalne z tymi spoza diety tak szczerze m闚i帷. Musz poszuka dalej to mo瞠 znajd co co mi bardziej b璠zie odpowiada.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Wi鏎ki kokosowe do p豉tk闚 owsianych by si nadawa造? Mo瞠 nie b璠 a tak uczula... Nie wiem w sumie. Mo瞠 popr鏏uj nawet z orzechami bo jedzone raz na jaki czas w bardzo ma造ch ilo軼iach mi mocno nie szkodz, codziennie to ju pewnie by這by gorzej ale nie jestem przez ca貫 篡cie uczulona na to samo (i np. mog teraz je嗆 spokojnie cz窷 rzeczy kt鏎e w dzieci雟twie mocno mi szkodzi造... za to teraz na wiosn kicham i mam katar a kiedy tego problemu nie mia豉m ). Eksperymentalna metoda pr鏏 i b喚d闚 jest niezawodna

Edytowane przez 201606270916
Czas edycji: 2014-03-16 o 17:30
Stary 2014-03-16, 17:34   #4634
Erena
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie jak zu篡j do ko鎍a oliw to mo瞠 pomy郵 nad czym innym. Chocia dziwi mnie ten olej rzepakowy. Ca造 czas s造sza豉m, 瞠 oleje s fe i tylko oliwa z oliwek ma racj bytu

Orzechy w豉郾ie z racji alergii odpadaj, mas這... nie najem si chlebem z mas貫m niestety, a twar鏬 z mas貫m... Mas豉 u篡wam rzeczywi軼ie sporadycznie np. do kanapek z d瞠mem przywioz sobie kiedy z domu d瞠m 簑rawinowy, kt鏎y sama robi豉m to wiem 瞠 nie ma tam kilograma cukru to wtedy bym mog豉 je嗆 mas這. Zatem zostaj tylko pestki S這necznik te si nadaje?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Nie mam na celu redukowania t逝szczu nie wiadomo jak. To forsvinn zacz窸a dyskusj 瞠 pomidory suszone s za t逝ste na diet.

A co s康zisz o majonezie? Nadawa豚y si zamiast mas豉 jako dodatek do kanapki?

Tak sobie teraz my郵, 瞠 w sumie nigdy nie jad豉m specjalnie tego co wymieni豉. Siemi lniane od czasu do czasu wrzuca豉m jak robi豉m sobie np. koktajl owocowy, orzechy u mnie odpadaj, czasem zjem jak捷 ryb chocia najch皻niej przerobion na past... Ilo軼i t逝szczu z grona tych dopuszczalnych s u mnie na diecie por闚nywalne z tymi spoza diety tak szczerze m闚i帷. Musz poszuka dalej to mo瞠 znajd co co mi bardziej b璠zie odpowiada.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Wi鏎ki kokosowe do p豉tk闚 owsianych by si nadawa造?
S這necznik - z pestek nie jest najzdrowsz opcj (zaburzone proporcje mi璠zy omega 3 i omega 6), ale ja wychodz z za這瞠nia, 瞠 ma豉 ilo嗆 od czasu do czasu krzywdy nie zrobi, nie ma co popada w paranoj.

Wi鏎ki kokosowe - nie wpad豉m na nie, bo sama 幢e je toleruj. Ale je郵i Tobie nie szkodz, to oczywi軼ie 瞠 mo積a

Majonez - warto patrze na sk豉d i "zawarto嗆 majonezu w majonezie". W miar nie naszprycowany chemi b璠zie spoko - w ko鎍u to nic innego jak olej i 鄴速ka. Sama dojrzewam do zrobienia domowego majonezu
Stary 2014-03-16, 17:47   #4635
puppy lion
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 26

redukcja

1. omlet z 2 domowych jaj, 造磬i m彗i bezglutenowej, odrobiny wody z domow konfitur wi郾iow, kawa czarna
2. porcja zupy warzywnej (marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaczki, kalafior itd.) na rosole z domowych 穎陰dk闚 i serc drobiowych + mi瘰ko
3. jab趾o, kawa
4. porcja chili con carne (wo這wina duszona na oliwie, papryka, pomidory, fasola czerwona, kukurydza, cebulka, czosnek, zio豉 itd.)
herbata z domowym syropem z lipy
5. kawa貫k kurczaka eko pieczonego w r瘯awie, wcze郾iej zamarynowanego ze 鈍ie篡m imbirem, bazyli, czosnkiem, czerwon cebulk, oliw i mn鏀twem warzyw

Edytowane przez puppy lion
Czas edycji: 2014-03-16 o 17:48
puppy lion jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:11   #4636
beatiska
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 13 110

Hej. Mam pytanie, czy takie 郾iadanie nadaje si na redukcj? http://www.makelifeeasier.pl/gotowan...z-maki-i-cukru - tutaj przepis dla dw鏂h os鏏 i zrobi bez bor闚ek, dodam rodzynki.
Wiem, ze wp造w maja te posi趾i z ca貫go dnia, ale chcia豉bym si dowiedzie, czy warto co doda akurat do tego 郾iadania.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa這e mgo by w niaedzi貫 i w dszalym c張gu nie pwinono to sawrzta polbem鏎w ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi co

23/6
beatiska jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:16   #4637
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatiska Poka wiadomo嗆
Hej. Mam pytanie, czy takie 郾iadanie nadaje si na redukcj? http://www.makelifeeasier.pl/gotowan...z-maki-i-cukru - tutaj przepis dla dw鏂h os鏏 i zrobi bez bor闚ek, dodam rodzynki.
Wiem, ze wp造w maja te posi趾i z ca貫go dnia, ale chcia豉bym si dowiedzie, czy warto co doda akurat do tego 郾iadania.
Ewentualnie pokombinowa豉bym z proporcjami.
Stary 2014-03-16, 18:20   #4638
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
A ja nie daj bor闚ek do masy, tylko smaruje usma穎ne placki mas貫m orzechowym, na to sypi bor闚ki i polewam 鄉ietank kokosow. Mo瞠 by

Stary 2014-03-16, 18:24   #4639
zetuzetia
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 926
GG do zetuzetia

Cytat:

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

I to jest w豉郾ie problem ocen z forum: za t逝sto, za ma這 t逝szczu

Co do rad: p鏦i co za du穎 ich nie dosta豉m. G堯wnie s造sz takie typu "jak mo瞠 Ci to smakowa" to nie dziw si, 瞠 tak reaguj.
do owsianki z jab趾iem polecam olej kokosowy . (ja robi w ten spos鏏, 瞠 jab趾a tr/kroj na ma貫 kawa趾i i dusz z olejem kokosowym ).
zetuzetia jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:36   #4640
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
A ja nie daj bor闚ek do masy, tylko smaruje usma穎ne placki mas貫m orzechowym, na to sypi bor闚ki i polewam 鄉ietank kokosow. Mo瞠 by

Na spos鏏 wykonania nawet nie spojrza豉m. Ja te posypywa豉bym bor闚kami zamiast doda je do masy.
Stary 2014-03-16, 18:39   #4641
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Na spos鏏 wykonania nawet nie spojrza豉m. Ja te posypywa豉bym bor闚kami zamiast doda je do masy.
A z tym mas貫m i 鄉ietank kokosow to aby nie przesadzam ju? W ko鎍u to ma by solidne 郾iadanie a nie sritu-pitu deser

Stary 2014-03-16, 18:40   #4642
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 819

Bardzo prosz o ocen i ew. poprawki, u這篡豉m sobie jad這spisy na najbli窺zy tydzie.

R.

Pon.
. Owsianka z jogurtem greckim i twarogiem, jab趾o, czarna kawa
II . Grahamka z pol璠wic, og鏎kiem, rzodkiewk i pomidorem, kefir
O. Ryba Grillowana, sur闚ka z selera, kasza gryczana
P: banan, serek wiejski
K pier z kurczaka, sa豉tka z rukol, pomidorem, og鏎kiem, papryk

17.30- trening si這wy

Wt.

Grahamka z pol璠wic, pomidor, kawa貫k chudego twarogu
II serek homo, rzodkiewka, og鏎ek, 2 pomara鎍ze
O: makaron pe軟oziarnisty z warzywami z patelni i kurczakiem
P: sa豉tka z pomidora i cebuli, pestki s這necznika
K: Sa豉tka: mozarella, pomidor, 鈍ie瘸 bazylia polana oliw z oliwek

19:00 abs + abt

Grahamka z jajem na twardo, 鈍ie篡 sok pomara鎍zowy, pomidor
II sa豉tka z pomidora, og鏎ka i cebuli, polana oliw z oliwek, kefir
O Sa豉tka z ry瞠m, piersi kurczaka, ananasem, kukurydz i curry
P: 1/4 kostki twarogu ze szczypiorkiem
po si這wni: banan
K: tu鎍zyk w sosie w豉snym, rukola, og鏎ek zielony, ma郵anka

ok. 18.00 si這wnia

Czw.
jajecznica z dw鏂h jajek ze szczypiorkiem i cebul, pomara鎍za
II grahamka z pol璠wic i twarogiem, rzodkiewka, pomidor, sok marchwiowy
O Pier z kurczaka z czosnkiem, sa豉tka z rukoli, fety, pomidor闚, cebuli i zielonego pieprzu
P Kawa z mlekiem, orzechy, jogurt naturalny

ok 9.00 zaj璚ia aerobowe

Pt
owsianka z serkiem wiejskim, jab趾o, sok pomidorowy
II grahamka z jajem na twardo, sa豉t, rzodkiewk
Obiad- grillowany 這so sa豉tka z pomidorem, og鏎kiem, rukol, kefir
P serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem
Po si這wni banan
K pier z kurczaka i sa豉tka z obiadu

ok 20:00 si這wnia

Edytowane przez Gwiazdeczka223
Czas edycji: 2014-03-16 o 18:42
Gwiazdeczka223 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:40   #4643
201606270916
Konto usuni皻e

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Poka wiadomo嗆
do owsianki z jab趾iem polecam olej kokosowy . (ja robi w ten spos鏏, 瞠 jab趾a tr/kroj na ma貫 kawa趾i i dusz z olejem kokosowym ).
P豉tki owsiane jem na zimno, nie robi z nich owsianki Ale zawsze to jaki pomys na mus jab趾owy bo do tej pory robi豉m go na wodzie.
Stary 2014-03-16, 18:59   #4644
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Poka wiadomo嗆

R.

Pon.
. Owsianka z jogurtem greckim i twarogiem, jab趾o, czarna kawa brakuje t逝szczy
II . Grahamka z pol璠wic, og鏎kiem, rzodkiewk i pomidorem, kefirjw
O. Ryba Grillowana, sur闚ka z selera, kasza gryczanajw
P: banan, serek wiejski to ju trzeci posi貫k, gdzie masz nabia!
K pier z kurczaka, sa豉tka z rukol, pomidorem, og鏎kiem, papryk brakuje t逝szczy

17.30- trening si這wy kt鏎e posi趾i s oko這treningowe?

Wt.

Grahamka z pol璠wic, pomidor, kawa貫k chudego twarogu t逝szcze?
O: makaron pe軟oziarnisty z warzywami z patelni i kurczakiem jw
P: sa豉tka z pomidora i cebuli, pestki s這necznika to nie jest posi貫k!
K: Sa豉tka: mozarella, pomidor, 鈍ie瘸 bazylia polana oliw z oliwek jakie w璕le gdzie? czy to jest posi貫k potreningowy? je郵i tak, to do wymiany

P: 1/4 kostki twarogu ze szczypiorkiem to nie jest posi貫k
K: tu鎍zyk w sosie w豉snym, rukola, og鏎ek zielony, ma郵anka rozumiem, 瞠 to jest "w豉軼iwy" posi貫k potreningowy? W takim razie - gdzie w璕le?

ok. 18.00 si這wnia

Czw.
jajecznica z dw鏂h jajek ze szczypiorkiem i cebul, pomara鎍za gdzie w璕le?
II grahamka z pol璠wic i twarogiem, rzodkiewka, pomidor, sok marchwiowy gdzie t逝szcze? je郵i jesz to po aerobach,to lepiej daj inne bia趾o ni nabia
O Pier z kurczaka z czosnkiem, sa豉tka z rukoli, fety, pomidor闚, cebuli i zielonego pieprzu gdzie w璕le?
P Kawa z mlekiem, orzechy, jogurt naturalny to nie jest posi貫k. gdzie kolacja?

ok 9.00 zaj璚ia aerobowe

Pt
owsianka z serkiem wiejskim, jab趾o, sok pomidorowy gdzie t逝szcze?
Obiad- grillowany 這so sa豉tka z pomidorem, og鏎kiem, rukol, kefir gdzie w璕le?
Po si這wni banan
K pier z kurczaka i sa豉tka z obiadu gdzie w璕le?

ok 20:00 si這wnia kolacja to posi貫k po treningu?
Z uwag og鏊nych:
1. W wi瘯szo軼i Twoich posi趾闚 czego brakuje - a to w璕lowodan闚, a to t逝szczy. Cz窷ciej t逝szczy.
2. Zaniedbujesz posi趾i potreningowe. W nich koniecznie musi si znale潭 豉two przyswajalne bia趾o (czyli nie nabia) i w璕le. Owoc po si這wni to taka "opcja ratunkowa", kiedy nie jeste w stanie w miar szybko (czyli powiedzmy, do 1-1,5h po treningu) zje嗆 pe軟owymiarowego posi趾u, a nigdy zamiast.
3. Z tego co pisa豉, masz zapotrzebowanie podstawowe ok. 2300 kcal. Czyli na redu nie mniej ok. 2000. Spr鏏uj raz wrzuci to w kalkulator bez warzyw, bo mam wra瞠nie, 瞠 jest mniej.
Stary 2014-03-16, 19:07   #4645
beatiska
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 13 110

Cytat:
Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆

dzi瘯i
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosa這e mgo by w niaedzi貫 i w dszalym c張gu nie pwinono to sawrzta polbem鏎w ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi co

23/6
beatiska jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:18   #4646
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez puppy lion Poka wiadomo嗆
redukcja

1. omlet z 2 domowych jaj, 造磬i m彗i bezglutenowej, odrobiny wody z domow konfitur wi郾iow, kawa czarna
2. porcja zupy warzywnej (marchew, pietruszka, por, seler, ziemniaczki, kalafior itd.) na rosole z domowych 穎陰dk闚 i serc drobiowych + mi瘰ko
3. jab趾o, kawa
4. porcja chili con carne (wo這wina duszona na oliwie, papryka, pomidory, fasola czerwona, kukurydza, cebulka, czosnek, zio豉 itd.)
herbata z domowym syropem z lipy
5. kawa貫k kurczaka eko pieczonego w r瘯awie, wcze郾iej zamarynowanego ze 鈍ie篡m imbirem, bazyli, czosnkiem, czerwon cebulk, oliw i mn鏀twem warzyw
Bardzo czysty, zdrowy, kolorowy, domowy, pyszny jad這spis! Fajnie!

Wczorajsze U z T, baaardzo lu幡e

好iadanie: Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z kaw zbo穎w z: pomara鎍z, serkiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym
Do kawy: 25g ciemnej czekolady z orzechami pekan
Obiad: Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu; p馧 woreczka kaszy gryczanej; mieszanka warzyw gotowanych na parze (kalafior, marchew, por, pietruszka, seler, fasola szparagowa, groszek) z oliw z oliwek
Przek御ka: 2 pralinki z orzechem laskowym, kremem kakaowym i mleczn czekolad; jab趾o
Kolacja: 2 kromki ziarnistego chleba graham z serem brie, pomidorem i sa豉t
Do filmu: 250ml whisky extra stout, 250ml grodziskie

...i dzisiejsze U, ju ciut mniej wypasione

好iadanie: Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: wi郾iami w soku w豉snym, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
Do kawy: 50g ciemnej czekolady z lukrecj
Obiad: Makaron pe軟oziarnisty z pszenicy durum z kawa趾ami schabu sma穎nymi bez t逝szczu, sosem pomidorowym, grzybami le郾ymi, czerwon fasol, kukurydz, papryk, chili i cebul
Kolacja: Sa豉tka z 2 jaj na twardo, gotowanych warzyw (ziemniaki, marchew, pietruszka, groszek), pomidora, og鏎ka kiszonego, rzodkiewki, cebuli, szczypiorku, koperku, pieprzu zio這wego i oleju lnianego

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2014-03-16 o 19:58
Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:23   #4647
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

pragn si pochwali, i waga po 3 tygodniach -1,5 kg )) teraz co prawda mam @ wi璚 mo瞠 by troch dodatkowej wagi w tych moich 63 kg og鏊nie wa輳 si od przypadku do przypadku heheh

dzisiejszy R z cheat mealem )

I - kawa貫k babki ziemniaczanej bez m彗i, pomidor, 2 jajka sadzone

II - 3 kawa趾i pizzy z krewetkami, bekonem, czosnkiem, oliwkami i oliw ))

III - shake: truskawki mro穎ne, mleko, jogurt naturalny
Stary 2014-03-16, 19:41   #4648
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 819

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Poka wiadomo嗆

R.

Pon.
. Owsianka z jogurtem greckim i twarogiem, jab趾o, kawa z mlekiem 3,2%
II . Grahamka z pol璠wic, og鏎kiem, rzodkiewk i pomidorem, pestki s這necznika
O. Ryba Grillowana, sur闚ka z selera, kasza gryczana
P: banan, serek wiejski
K pier z kurczaka, sa豉tka z rukol, pomidorem, og鏎kiem, papryk, oliwa z oliwek, ry

17.30- trening si這wy
trening zamierza豉m zrobi 2 godziny po obiedzie, zaraz po treningu zje嗆 banana, a po 1,5 h kolacj

Wt.

Grahamka z pol璠wic, pomidor, kawa貫k chudego twarogu mas這?
O: makaron pe軟oziarnisty z warzywami z patelni i kurczakiem
P: Sa豉tka: mozarella, pomidor, 鈍ie瘸 bazylia polana oliw z oliwek
K: Ry z warzywami i kurczakiem

P: 1/4 kostki twarogu ze szczypiorkiem, gar嗆 orzech闚
K: pe軟oziarnisty makaron z tu鎍zykiem, kukurydz i 鄉ietan

ok. 18.00 si這wnia

Czw.
jajecznica z dw鏂h jajek ze szczypiorkiem i cebul, pomara鎍za, kromka razowego pieczywa
II grahamka z pol璠wic, rzodkiewka, pomidor, sok marchwiowy
O Pier z kurczaka z czosnkiem, sa豉tka z rukoli, fety, pomidor闚, cebuli i zielonego pieprzu pieczywo razowe
P Kawa z mlekiem, orzechy, sa豉tka pomidor + og鏎ek
K: Tu鎍zyk w oleju ro郵innym, og鏎ek, pomidor, szczypiorek

ok 9.00 zaj璚ia aerobowe

Pt
owsianka z serkiem wiejskim, jab趾o, sok pomidorowy, kilka orzech闚
Obiad- grillowany 這so sa豉tka z pomidorem, og鏎kiem, rukol, kefir, ziemniaki
Po si這wni banan
K pier z kurczaka i sa豉tka z obiadu makaron

ok 20:00 si這wnia
Cytat:
Z uwag og鏊nych:
1. W wi瘯szo軼i Twoich posi趾闚 czego brakuje - a to w璕lowodan闚, a to t逝szczy. Cz窷ciej t逝szczy.
2. Zaniedbujesz posi趾i potreningowe. W nich koniecznie musi si znale潭 豉two przyswajalne bia趾o (czyli nie nabia) i w璕le. Owoc po si這wni to taka "opcja ratunkowa", kiedy nie jeste w stanie w miar szybko (czyli powiedzmy, do 1-1,5h po treningu) zje嗆 pe軟owymiarowego posi趾u, a nigdy zamiast.
3. Z tego co pisa豉, masz zapotrzebowanie podstawowe ok. 2300 kcal. Czyli na redu nie mniej ok. 2000. Spr鏏uj raz wrzuci to w kalkulator bez warzyw, bo mam wra瞠nie, 瞠 jest mniej.
Dzi瘯uj bardzo za uwagi. Poprawi豉m jad這spis. Czy teraz jest troszeczk lepiej? Co do w璕li- ja od jaki 6 lat nie jad豉m w璕li prawie w og鏊e wzi窸o si to st康, 瞠 "w璕lowodany tucz" i w og鏊e s feee. Jad豉m za to bardzo du穎 s這dkich owoc闚. Moja mama kiedy jeszcze mieszka豉m w domu, wprowadzi豉 diet nie陰czenia bia趾a z w璕lami, i zawsze na obiad by這 mi瘰o + zielenina. Jako nigdy nie zwraca豉m wi瘯szej uwagi na to co jem, bo by豉m szczup豉, i nie interesowa豉m si jad這spisem. Jednak w ci庵u p馧 roku przyty豉m 7 kg, i zacz窸o mi to przeszkadza, dlatego postanowi豉m wzi望 si za siebie.

I mam jeszcze jedno pytanie. Czy mog 陰czy trening si這wy z aerobami?

A ten banan to takie moje zapo篡czenie od T, bo on od wielu lat trenuje triathlon, i zawsze zaraz po treningu zjada banana, a dopiero po godzinie w豉軼iwy posi貫k My郵a豉m 瞠 tak b璠zie ok...

Zaraz sobie przelicz kalorie.

edit. wpisa豉m jad這spis poniedzia趾owy, wysz這 mi ponad 2000 kcal,
Za陰czone zdj璚ia
Rodzaj pliku: jpg dieta_2014-03-16.jpg (61,3 KB, 19 za豉dowa)

Edytowane przez Gwiazdeczka223
Czas edycji: 2014-03-16 o 20:12
Gwiazdeczka223 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:55   #4649
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Dzi瘯uj za poprzednie opinie. Wstawi i dzisiaj, a co.

przed: woda z plastrem cytryny
I omlet (?): 3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 2 造磬i otr瑿闚, jajko, 3 造磬i jogurtu naturalnego, odrobina proszku do pieczenia, sody i imbiru, sma穎ne bez t逝szczu, na to: szpinak (taki mro穎ny, solidna 造cha), 1/2 Zottarelli Light, kilkadziesi徠 gram szynki z indyka, broku造, pomidory, cebulka ze s這ika i inna zielenina , po 造瞠czce koncentratu pomidorowego i musztardy w璕ierskiej; herbata zielona
II jab趾o, gar嗆 orzech闚 nerkowca z 簑rawin
III jogurt naturalny 150g, 3 造磬i musli bez cukru, 造瞠czka otr瑿闚, paczuszka suszonych truskawek, 造瞠czka niskos這dzonego truskawkowego d瞠mu (a mo瞠 i nawet bez cukru by, nie pami皻am nawet...)
IV 1/2 woreczka kaszy gryczanej; spory kawa貫k filetu z kurczaka solidnie natarty papryczk chilli podsma瘸ny bez t逝szczu; szpinak z cebulk marynowan i 造瞠czk pestek dyni; kubek zabielanego barszczu ukrai雟kiego wersja full-wypas
V ma貫 kiwi, dzieci璚y mus owocowy z jagodami (i czym tam jeszcze ), kilka migda堯w, 造瞠czka wi鏎ek kokosowych, resztka (dos這wnie z 造瞠czka) chudego twarogu, ciastko zbo穎we z sezamem i pieczywko Wasa wysmarowane miodem (nie, te tego nie komentuj, ale dobre wysz這 )
VI b璠zie twar鏬 p馧t逝sty z warzywkami, migda造 i kanapki z mas貫m i szynk z kurczaka + melisa.
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-16, 23:19   #4650
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 801

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
pragn si pochwali, i waga po 3 tygodniach -1,5 kg )) teraz co prawda mam @ wi璚 mo瞠 by troch dodatkowej wagi w tych moich 63 kg og鏊nie wa輳 si od przypadku do przypadku heheh

dzisiejszy R z cheat mealem )

I - kawa貫k babki ziemniaczanej bez m彗i, pomidor, 2 jajka sadzone

II - 3 kawa趾i pizzy z krewetkami, bekonem, czosnkiem, oliwkami i oliw ))

III - shake: truskawki mro穎ne, mleko, jogurt naturalny
gratuluj spadku . dorzuci豉bym jakie bia趾o do kolacji, mo瞠 zamiast jogurtu twar鏬?

wrzuci豉bym co swojego ale od jakiego czasu nie ma si czym chwali ehh :/
Lady1000 jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.