Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-04, 14:43   #4621
Floria
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ta która pisała o kremie do loków Boots! Nie wiem jak dziękować!
A gdzie się to kupuje?
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:01   #4622
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
To co robisz zeby ta woda troche odciekla?
Ja to w ogóle suszę na prosto najpierw, a później tylko mocno zwilżam, żel i dyfuzor.
Ale pewnie bym po prostu w coś odcisnęła.

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
A jak nakładasz żel na tylne partie?
Hmm. Normalnie.
Przechylam głowę na bok i sięgam rękami do włosów z tyłu.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:16   #4623
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle suszę na prosto najpierw, a później tylko mocno zwilżam, żel i dyfuzor.
Ale pewnie bym po prostu w coś odcisnęła.

Hmm. Normalnie.
Z
Zrobilam tak jak piszesz, odcisnelam delikstnie w koszulke, nalozylam wszystko i wysuszylam dyfuzorem. Teraz czekam az dschna i zobacze jak wyszlo. Nie umiem jeszcze tak dobrze sie poslugiwac dyfuzorem wiec tak czy siak daje sobie jeszcze troche czasu
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 17:20   #4624
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Z
Zrobilam tak jak piszesz, odcisnelam delikstnie w koszulke, nalozylam wszystko i wysuszylam dyfuzorem. Teraz czekam az dschna i zobacze jak wyszlo. Nie umiem jeszcze tak dobrze sie poslugiwac dyfuzorem wiec tak czy siak daje sobie jeszcze troche czasu
To chyba normalne. Mnie na początku połamańce po dyfuzorze wychodziły, teraz nie wiem, jak mogłam bez niego funkcjonować.
Stary 2014-01-04, 17:48   #4625
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Hmm. Normalnie.
Haha, właśnie też tak zrobiłam, bez głębszego zastanawiania się Czyli "normalnie".
Ja dzisiaj z racji wolnego czasu, robię eksperyment z nowymi produktami. Do momentu stylizacji wyglądało dobrze, a potem to nie wiem, bo schnę Ale chyba też nieźle.
Stary 2014-01-04, 17:50   #4626
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Uważaj na zniszczenia - prostowanie bardzo niszczy, naprawdę, wiem coś o tym.
wiem też coś o tym bo przez lata prostowałam włosy

Cytat:
Prostowanie niszczy włosy, nie ma dwóch zdań. Szkoda włosów i całej pielęgnacji.
tak co z tego,że efekt mi się podoba? nie zmarnuję 3 lat pielegnacji i nie wrócę do prostownicy a wyprostować mogę sobie raz na jakiś czas na jakąś okazję
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:05   #4627
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
wiem też coś o tym bo przez lata prostowałam włosy

tak co z tego,że efekt mi się podoba? nie zmarnuję 3 lat pielegnacji i nie wrócę do prostownicy a wyprostować mogę sobie raz na jakiś czas na jakąś okazję
Ja przynajmniej nie mam tego problemu, bo mi się wyprostowane włosy nie podobają
Proste nie równa się wyprostowane...
Winnetou jest jeden ( hehe, ale wymyśliłam) i jak sobie ktoś włosy do niego upodobni, to nie znaczy, że cały się nim stanie. Howgh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 18:23   #4628
Milena_ 798
Raczkowanie

mi się spodobało dlatego, ze coś innego taka odmiana ostatnim razem prostowałam w 2011 więc troche minęło aż tu nagle po takim czasie proste włosy
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-01-04 o 18:28
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 18:25   #4629
Aziddee
Zadomowienie

[QUOTE="niusia";44423702]Dzięwczęta, rozczarował mnie skład olejku khadi Amla. Prawie 60 zł za olej słonecznikowy z ekstraktami?

[url]http://www.helfy.pl/wlosy/olejki-do-wlosow/olejek-amla-0[/url]

Macie jakąś opinię na jego temat? Czy rzeczywiście jest wart 60 zł?

Jako, że zwykłe maski nic nie robią z moimi włosami nie widzę sensu, aby je kupować... myślę nad zakupieniem amli w proszku. [/QUOTE]

No to nie do końca tak, bo Amla Khadi jest maceratem, czyli ten olej słonecznikowy jest po prostu potrzebną bazą Ja go osobiście uwielbiam i myślę nad zrobieniem własnego maceratu, jak tylko będę miała finansową hossę i pokupuję wszystkie ziółka Póki co bankrutuję, ale ciut taniej (zawsze coś) [URL="http://bioorganika.pl/pielegnacja-wlosow/388-olejek-amla-khadi-210-ml.html"]o tu[/URL]
Stary 2014-01-04, 19:38   #4630
sereniti
Zakorzenienie

ehh ja chyba spasuję - dziś mija tydzień odkąd coś próbuję zmienić w pielęgnacji włosowej ale moje włosy z mycia na mycie wyglądają coraz gorzej - kiedyś myłam je co 2 dzień teraz mam taki tłusty strąk że muszę myć codziennie mimo ze rozcieńczam odżywkę do mycia a do stylizacji stosuje minimum kosmetyków - jedwab CHI na końcówki i żel lniany do ugniatania. to chyba nie dla mnie o lokach nie marzyłam ale w fale wierzyłam. cóż mam tyle kosmetyków nakupione że będę próbować chyba dalej może przynajmniej je nawilżę, w zasadzie i tak cały czas mam spięte włosy to jakoś postaram się przeżyć te strąki

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2014-01-04 o 19:47
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:19   #4631
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ehh ja chyba spasuję - dziś mija tydzień odkąd coś próbuję zmienić w pielęgnacji włosowej ale moje włosy z mycia na mycie wyglądają coraz gorzej - kiedyś myłam je co 2 dzień teraz mam taki tłusty strąk że muszę myć codziennie mimo ze rozcieńczam odżywkę do mycia a do stylizacji stosuje minimum kosmetyków - jedwab CHI na końcówki i żel lniany do ugniatania. to chyba nie dla mnie o lokach nie marzyłam ale w fale wierzyłam. cóż mam tyle kosmetyków nakupione że będę próbować chyba dalej może przynajmniej je nawilżę, w zasadzie i tak cały czas mam spięte włosy to jakoś postaram się przeżyć te strąki
Jejku, jeśli mycie odżywką tak ci nie służy, to nie zmuszaj się - wróć do szamponu Nie ma co rzucać wszystkiego i się poddawać, ale też nie stawiaj wszystkiego na jedną kartę, że albo to, albo nic. Nie pasuje mycie odżywką - dobrze, zapamiętaj, wyciągnij wnioski i próbuj dalej. Sama piszesz, że to dopiero tydzień!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 20:36   #4632
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
i tak masz połowę więcej włosów niż ja już nie mówiąc że moje wyglądają jak mop po umyciu kibli na dworcu nadal Ci wypadają? ja po ciąży prawie wyłysiałam i miałam dosłownie śnieg na głowie z łupieżu ale uratował mnie garnier neril - minęły już 2 lata a włosy nie wypadają i łupieżu brak
Najbardziej wypadają mi przy nakładaniu odżywki/oleju/czegokolwiek. Albo jak je rozczesuję palcami, wtedy garściami mi lecą. Musze chyba znów kupić Vitapil.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Imperfecta, bardzo ładnie
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Super, zarówno w tej odsłonie, jak i tej z avatarka. Rozumiem chęć odmiany raz na jakiś czas.
No ja to kocham swoje loki, mimo wszystko. Ale zazdroszczę dziewczynom z prostymi, że można różne rzeczy z nimi robić, na różne sposoby ułożyć. Ja to jak je nie dam to wyglądają tak samo.
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 20:42   #4633
sereniti
Zakorzenienie

wiem że to dopiero tydzień ale jak przejrzałam wątki innych dziewczyn i zobaczyłam jakie mają piękne efekty to coś mnie trafiło no nic próbuję dalej w końcu nie mogę zmarnować tylu kosmetyków, dawne oddałam a na nowe nie ma czekam na moją suszarkę z dyfuzorem i spróbuję coś z nią osiągnąć. myślę że moje włosy to 2B więc lekkie fale - z tego co wyczytałam to normalne że zaczynają falować gdzieś na wysokości ucha a wyżej jest przyklap pokombinuję coś z czesaniem po odżywce d/s może poupinam je jakoś strasznie się napaliłam na kręcone włosy i bardzo bym chciała zobaczyć efekty w końcu nic tak nie motywuje jak one
Stary 2014-01-04, 20:45   #4634
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Przede wszystkim to radzę zrezygnować z ugniatania żelu lnianego. Nie wiem jak reszta dziewcząt ale ja go tylko nakładam na włosy, nadaje im kształt przez ugniatanie przed żelem. Inaczej powoduje on u mnie puch, rozluźnienie skrętu, ogólnie masakrę włosową
Wczoraj namawiałyśmy Cię do umycia włosków szamponem, próbowałaś? Nie ma co na siłę męczyć się z odżywką, samym odżywieniem - dobrymi d/s, maskami można ładnie włoski pielęgnować

Spróbowałam z L.O.C, o którym pisała tu Basia. Zrobiłam tak:
1.umyłam włosy szamponem Joanna Naturia
2.na chwilę nałozyłam Balsam Potters z aloesem chyba i rozczesałam
3.spłukałam, nałożyłam Joannę lnianą b/s
4.kropla olej winogronowego (Basiu całkiem zapomniałam że go mam , za to lnianego nie posiadam aktualnie)
5.kropla kremu Isana Urea do rąk, rozczesywałam włosy palcami i ugniatałam tak jak Alba na filmiku
6.stylizacja - żel lniany, mrożący i dyfuzor

Na razie nie wygląda źle, włosy muszą doschnąć. Jest ich tak dużo jak na razie, i te które już wyschły nie sa tak suche tylko takie bardziej 'mięsiste' nie wiem jak to nazwać
Wstawię fotki później
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 21:03   #4635
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim to radzę zrezygnować z ugniatania żelu lnianego. Nie wiem jak reszta dziewcząt ale ja go tylko nakładam na włosy, nadaje im kształt przez ugniatanie przed żelem. Inaczej powoduje on u mnie puch, rozluźnienie skrętu, ogólnie masakrę włosową
Wczoraj namawiałyśmy Cię do umycia włosków szamponem, próbowałaś? Nie ma co na siłę męczyć się z odżywką, samym odżywieniem - dobrymi d/s, maskami można ładnie włoski pielęgnować

4.kropla olej winogronowego (Basiu całkiem zapomniałam że go mam , za to lnianego nie posiadam aktualnie)
5.kropla kremu Isana Urea do rąk, rozczesywałam włosy palcami i ugniatałam tak jak Alba na filmiku

Na razie nie wygląda źle, włosy muszą doschnąć. Jest ich tak dużo jak na razie, i te które już wyschły nie sa tak suche tylko takie bardziej 'mięsiste' nie wiem jak to nazwać
Wstawię fotki później
Oj, to ciekawa jestem. Ja dzisiaj też nakładałam żel lniany, ale aktualny mam zmieszany z kilkoma kroplami serum do końcówek z Mariona (chciałam dla zapachu i jednocześnie lekkiej ochrony silikonowej, bo końcówki mam na różnych wysokościach), ale ugniatałam. Potem jeszcze piankę Nivei i żel mrożący i ugniatanie. Teraz mam sucharki i tak się położę już, nie odgniatam. Więc ewentualne zdjęcia jutro
Stary 2014-01-04, 21:08   #4636
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Oj, to ciekawa jestem. Ja dzisiaj też nakładałam żel lniany, ale aktualny mam zmieszany z kilkoma kroplami serum do końcówek z Mariona (chciałam dla zapachu i jednocześnie lekkiej ochrony silikonowej, bo końcówki mam na różnych wysokościach), ale ugniatałam. Potem jeszcze piankę Nivei i żel mrożący i ugniatanie. Teraz mam sucharki i tak się położę już, nie odgniatam. Więc ewentualne zdjęcia jutro
Również nie odgniatam przed snem, chyba że całkiem sucharków nie mam. Gdybym odgniotła sucharki to rano miałabym busz i susz
Stary 2014-01-04, 21:20   #4637
sereniti
Zakorzenienie

vidia - miałam dziś na głowie dokładnie taką masakrę jak opisujesz po lnianym - być może to jego wina. umyłam szamponem ale w OMO - następnym razem spróbuję wcale nie myć już odżywką sie zobaczy
Stary 2014-01-04, 22:10   #4638
Klaudenc
Moderator

Cytat:
A gdzie się to kupuje?
W drogerii Boots, ale one tylko w UK są (chyba), coś jak w Polsce masz Rossmann i marka Isana
Co do tych protein to raczej się sprawdza, bo jest fajnie o ile myję szamponem dla dzieci, dziś nawet kręciołki mam i nabrały trochę masy A co masz na myśli pisząc, że szkopuł w tym ile i kiedy nałożyć? W sensie po myciu, przed czy coś takiego?
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 22:14   #4639
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Wstawię fotki później
Jestem bardzo ciekawa efektów. U mnie na początku też było baaaardzo dużo włosów, takie drobne loczki, ale od początku było widać, że będzie źle.

Moje włosy nie lubią rozczesywania palcami w momencie, w którym robi to Alba. Próbowałam kilka razy i kiepsko wychodziło.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-04, 22:59   #4640
vidia9
Zadomowienie

Jak na razie wygląda to ta, jest objętość i skręt. Włosy są nieodgniecione. Nie ma afro Taki efekt to ja mogę Garnierem AiK uzyskać jako maskę przed myciem na 30 min Jeśli jutro nie będzie lepiej to szkoda zabawy, przynajmniej w moim wypadku.
Zakupię kokos i ten krem, który Basia polecała i będzie podejście nr.2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1311a.jpg (43,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1319.jpg (44,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1321.jpg (47,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1322.jpg (57,5 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2014-01-04 o 23:04
Stary 2014-01-05, 09:28   #4641
Majka1503
EDUkator

Hej dziewczyny
Nie wiem, czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta ale czytam Was regularnie, ale nic nie piszę, bo... opuściłam się trochę w pielęgnacji
Tzn. mycie zawsze bez SLS, odżywka d/s, b/s, żel, dyfuzor, ale odpuściłam sobie olejowanie i w ogóle jakoś serca do tego nie miałam...
Postanawiam na nowy rok poprawę Już bym chętnie tej metody LOC spróbowała, ale w domu jestem, a wszystkie kosmetyki w mieszkaniu studenckim

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 09:44   #4642
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Jak na razie wygląda to ta, jest objętość i skręt. Włosy są nieodgniecione. Nie ma afro Taki efekt to ja mogę Garnierem AiK uzyskać jako maskę przed myciem na 30 min Jeśli jutro nie będzie lepiej to szkoda zabawy, przynajmniej w moim wypadku.
Piękne są, fajnie pooglądać, bo ja takich nigdy nie będę miała
Wczoraj moje sucharki to była 1/3 z tego, co Ty masz
Dzisiaj rano część była nieodgnieciona jeszcze.
Odgniotłam, ale nie podobało mi się. Włosy były takie dalej jak posklejane, jakbym miała tandetną perukę na sobie. Na zdjęciach aż tak źle nie wygląda (zdj. 1), ale to co miałam przy twarzy na prawdę nie zachęcało do wyjścia do ludzi. Więc jednak rozczesałam i jestem nawet całkiem zadowolona (zdj. 2 i 3).
Szampon i odżywka Timotei okazały się ok. Oliwa z oliwek nie puszy ani nic złego nie robi. Maska bingo + banan + mąka ziemniaczana myślę, że jest odpowiedzialna za nadanie fajnej objętości włosom, może jeszcze pianka Nivei.

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nie wiem, czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta ale czytam Was regularnie, ale nic nie piszę, bo... opuściłam się trochę w pielęgnacji
Tzn. mycie zawsze bez SLS, odżywka d/s, b/s, żel, dyfuzor, ale odpuściłam sobie olejowanie i w ogóle jakoś serca do tego nie miałam...
Postanawiam na nowy rok poprawę Już bym chętnie tej metody LOC spróbowała, ale w domu jestem, a wszystkie kosmetyki w mieszkaniu studenckim
Do roboty Olej to podstawa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy 40.jpg (19,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy 41.jpg (16,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy 42.jpg (17,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-01-05, 09:47   #4643
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym takie "nie ma afro"

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Jestem bardzo ciekawa efektów. U mnie na początku też było baaaardzo dużo włosów, takie drobne loczki, ale od początku było widać, że będzie źle.

Moje włosy nie lubią rozczesywania palcami w momencie, w którym robi to Alba. Próbowałam kilka razy i kiepsko wychodziło.
Moje też się zawsze buntują - najlepiej, gdy ich w ogóle nie tykam, nawet po b/s, ale rzadko się to zdarza, bo zazwyczaj jednak trzeba je rozczesać przy zmianie pozycji z pochylonej na wyprostowaną.

Edytowane przez KikoX
Czas edycji: 2014-01-05 o 09:56
KikoX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 10:57   #4644
sereniti
Zakorzenienie

vidia
moje zdechlaki po nocy - wczoraj tylko jak były już praktycznie suche harmonijkowałam je lekko Joanną zieloną - zauważyłam że odżywki b/s Joanny nie obciążają mi włosów a już np żel lniany owszem. niestety zdjęcie z przodu bo mój pseudofon nie nadaje się do samodzielnego fotografowania tyłu. postanowiłam na miesiąc całkowicie odstawić sylikony i zobaczyć czy puszenie się zmniejszy - włoski będę zabezpieczać kokosem i odżywkami b/s - wszystkie spraye i jedwabie lądują w szafie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1770.jpg (23,5 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2014-01-05 o 10:59
Stary 2014-01-05, 11:28   #4645
vidia9
Zadomowienie

Floria dziękuję dziś to już puch całkiem, objętość jest ale wieczorem będzie mycie
Ładnie Ci wyszło, na tym 1 zdjęciu wcale tragedii nie widać ale Tobie ma się podobać efekt

KikoX dziękuję miało być afro i nie jest, efekt miał być taki jak u Alby na zdjęciu poniżej

sereniti miło mi ale nie było tak pięknie za to u Ciebie fajnie, widać jak falują, będzie bosko Warto na początku stosować minimum kosmetyków, aby wyczuć co nam pomaga a co szkodzi. Zresztą ja do tej pory tak pielęgnuję włosy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f7459cd1fb0a506360c5a545f358dbfa.jpg (35,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-01-05, 11:29   #4646
Wizazanka5000
Zakorzenienie

U mnie LOC wyszlo fatalnie. Porobily sie male oddzielne falki po suszeniu, ktore zaraz okazaly sie tlustymi straczkami, ktorych nie da sie odgniesc
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-05, 11:32   #4647
Aziddee
Zadomowienie

No pięknie, chwilę mnie nie ma i już vidia się chwali

Wczoraj delikatnie podcięłam sobie końcówki i dziś będzie korona Czekam aż skończy się okres szalikowy i będę mogła wrócić do normalnego stanu włosów. Za bardzo mi się przetłuszczają w zimie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-05, 11:34   #4648
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie LOC wyszlo fatalnie. Porobily sie male oddzielne falki po suszeniu, ktore zaraz okazaly sie tlustymi straczkami, ktorych nie da sie odgniesc
Bo to chyba nie jest metoda dla fal. Przynajmniej ja swoim bym tego nie zafundowała, bo właśnie byłyby tłuste i nic poza tym.
Stary 2014-01-05, 11:39   #4649
sereniti
Zakorzenienie

vidia - oby na loki nie mam szans ale myślę że falę jakąś wydobędę - a nawet jeśli nie to przynajmniej odżywię je i może przestaną się wreszcie tak puszyć
Stary 2014-01-05, 11:40   #4650
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Bo to chyba nie jest metoda dla fal. Przynajmniej ja swoim bym tego nie zafundowała, bo właśnie byłyby tłuste i nic poza tym.
Mi się wydaje, że to nie jest metoda dla skłonnych do przyklapu i typu skrętu poniżej mocnej 3ki.
U mnie byłby smalec stulecia

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości