W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 11:20   #4621
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
ojj...
wczoraj cały dzień leżałam w łóżku, bo cos mnie rozkłada... nie byłam w pracy i nie zaglądałam do kompa... a mój domowy laptop padł i nie mam jak z domu pisać...

teraz się tylko martwię tym testem, bo naćpałam się wczoraj różnych leków na przeziębienie, żeby wstać na nogi w miare szybko... mam nadzieję, że w razie jakby coś było na rzeczy, to nic sie nie stanie...
ale jakoś nadal nie wierzę...

Carmena, ja z pracy do Was piszę... czasami nie mam po prostu tyle czasu ile bym chciała...
ale czytam na bieżąco, bo ciekawam, co u Was...
kup sobie jakąś rozgrzewającą maść, smaruj klatkę piersiową chociaż na noc jesli chodzisz do pracy, lekarz polecił też robić inhalację z tej maści, pół łyżeczki na szklane gorącej wody, oczyszcza drogi oddechowe, a do nosa jakąś wodę morską. Mówił że jak bedzie gorączka powyzej 38st. to wtedy aspiryna ale ostrożnie. No i niech Tż Cię ogrzewa
Stary 2013-09-25, 11:20   #4622
vioris
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Poszłam na chwilę dosłownie a tu nagle tyle stron. Myślę, pewnie jakaś w ciązy a tu jakieś awantury

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
I JESZCZE RAZ APEL DO "STARSZYZNY" JAK SIĘ NIE OPAMIĘTACIE I NIE ZACZNIECIE SIĘ UDZIELAĆ I BYWAĆ CZĘŚCIEJ TO ZWĄTPIĘ WE WSZYSTKO CO GADAŁYŚCIE NA TEMAT TEGO WĄTKU I ZŻYCIA SIĘ Z NIM I MAM TO W D.UPIE, ŻE NIE MA TEMATÓW NA KTÓRE MACIE COŚ DO POWIEDZENIA, MACIE TE TEMATY ZNALEŹĆ SAME I JE TU WDROŻYĆ I NA OPAMIĘTANIE

FOCH, STRAJK I BÓG WIE CO JESZCZE

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Carmena była opuchnięta na buzi niczym Adamek po walce, czerwona, brzydka taka
Kurczę, Carmena ja to bym jej bata dała jakby mnie tak oceniła

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha
Super!!

Cytat:
Nie krzyczymy, tylko my też CHCEMY SŁOWA POCIESZENIA, WSPARCIA, a nie, że zajdą i mają nas gdzieś... są zajęte swoimi sprawami typu kiedy iść do lekarza, jakie ma objawy i co ją obecnie boli.
To jest czysty egoizm, a może polacy tak mają?

CHCIAŁABYM TU BYĆ ZAUWAŻONA, jakie ja mam problemy

Dobra, ja się dziś nie udzielam już, bo zaraz zadyma będzie
Ehh, ja tak myślałam, że tak będzie tylko się już nie chciałam odzywać

Cytat:
Czekaj, czekaj, kiedyś spotkałam fajnego demota :

może to takie żuki Adamy są...

przepraszam za swą wredną postawę, ale jestem wredna sucz i tak mam- już nie będę
Kocham Cię normalnie

Cytat:
A ja czasami, jak cos napiszę, to mam wrażenie, że nikt mnie nie zauważa... i dlatego jakoś tak nie udzielam się specjalnie często...

może faktycznie nie mam nic ciekawego do powiedzenia....

no, nic.. w każdym razie bardzo bym chciała, żebyśmy wszystkie z tego wątku w przyszłym roku tuliły maluchy....
Kochana, każda z nas tak czasem ma. Też nie raz piszę sobie w przestrzeń, ale z drugiej strony nawet jak ktoś czyta nasze wypociny, to nie zawsze wie lub potrafi odpowiedzieć i dlatego tak to wychodzi. Ale naprawdę ja np wszystko czytam co piszecie i nie pomijam żadnych postów, nie zawsze tylko mam czas na wszystko odpisać. Na ovuf też nie komentuję za bardzo i nie dziwię się, że u mnie też pod wykresem nikt nie komentuje. Jedynie nasza kochana Leine mnie nie opuszcza

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:31
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:22   #4623
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
ojj...
wczoraj cały dzień leżałam w łóżku, bo cos mnie rozkłada... nie byłam w pracy i nie zaglądałam do kompa... a mój domowy laptop padł i nie mam jak z domu pisać...

teraz się tylko martwię tym testem, bo naćpałam się wczoraj różnych leków na przeziębienie, żeby wstać na nogi w miare szybko... mam nadzieję, że w razie jakby coś było na rzeczy, to nic sie nie stanie...

Carmena, ja z pracy do Was piszę... czasami nie mam po prostu tyle czasu ile bym chciała...
ale czytam na bieżąco, bo ciekawam, co u Was...

a kiedy testujesz? trzymam kciuki

dobra dobra juz doczytałam :
meire - 25.09 - 1 dzień

Moje największe szczęście <3

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:24
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:23   #4624
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
I do czego to doszło - teraz trzeba będzie się tłumaczyć Ja od razu też to robię, żeby nie było... Jadę jutro z rańca na szkolenie, wracam w piątek późnym wieczorem, więc w sobotę melduję się i chcę widzieć piękne seruszka i może jakieś nowe II kreseczki (ale nie dokopałam się czy któraś testuje na dniach ) W każdym razie owocnych owulek jak mnie nie będzie!

to ja też się tłumaczę od wczoraj mam taki humor do dupy że hej czuje się jak przed @ ... więc nie chcę tu zamulać. Od następnego tygodnia uczelnia to już w ogóle nie będę miała czasu bo plan mam taki że wstawanie o 5 jazdo do Lbn powrót 17-18 i to ma być ostatni rok studió że taki lekki niby jaaaasne.

Meire zdecydowanie jest druga kreska.
Seleniti za Kropka i Ciebie. Super że mama przyjęła tak dobrze wiadomość o tym że zostanie babcią

co do testów owu ja właśnie kupuję te rossmanowskie i jak dla mnie są ok.
Mi wiesiołek nie poprawił śluzu. Jedynie w czasie seksu jest to zauważalne
Test owu wczoraj wyszedł pozywtyny (dwie takie same kreski) dziś niestety musiałam zrobić rano bo teraz jestem u rodziców i nie chciałam brać kubeczka na siuśki a wrócę późno do domu i robiłam o 9 rano a wcześniej w wc byłam ok5 mam nadzieję że mocz nie był za bardzo stężony. A kreska testowa wyszła ciemniejsza niż kontrolna
Temp dalej faluje szyjka nisko także same sprzeczności

a co do mamusiek to pewnie po prostu nie wiedzą co pisać sama nie wiem.... Mam nadzieję że niedługo wszystkie będziemy w ciąży i nie będzie już kłótni
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:26
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:24   #4625
meire
Zakorzenienie

Leine, nigdy w życiu!!.. ale jesli faktycznie tak myslicie, to zasłużyłam na jesteście z Carmeną w tym najlepsze...

po prostu z domu nie mam jak, bo na nowego kompa to na razie brak funduszy... a w pracy, jak to w pracy.. czasami jest tak, że nie wiem, w co ręcę włożyć...

mam jednak nadzieję, że mnie nie wygonicie??... ja dzieki Wam termometr kupiłam.. w pipce gmerałam.. jak nigdy w życiu... tak chciałam mieć z Wami takie same odczucia...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:25   #4626
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
a kiedy testujesz? trzymam kciuki

dobra dobra juz doczytałam :
meire - 25.09 - 1 dzień
Dziś testowała... i była druga kreseczka, choć blada...

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:29
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:27   #4627
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż przyznam, że mi się skończyło i jadę na kremie, ale szczypie w cholerę przez pierwszą chwilę... cóż... nie nadaje się widać nawet do
Leżę i kwiczę
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 11:28   #4628
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

Poszłam na chwilę dosłownie a tu nagle tyle stron. Myślę, pewnie jakaś w ciązy a tu jakieś awantury

Super!!

Ehh, ja tak myślałam, że tak będzie tylko się już nie chciałam odzywać

Kocham Cię normalnie

Kochana, każda z nas tak czasem ma. Też nie raz piszę sobie w przestrzeń, ale z drugiej strony nawet jak ktoś czyta nasze wypociny, to nie zawsze wie lub potrafi odpowiedzieć i dlatego tak to wychodzi. Ale naprawdę ja np wszystko czytam co piszecie i nie pomijam żadnych postów, nie zawsze tylko mam czas na wszystko odpisać. Na ovuf też nie komentuję za bardzo i nie dziwię się, że u mnie też pod wykresem nikt nie komentuje za bardzo. Jedynie nasza kochana Leine mnie nie opuszcza
Jak to nie ja po kilka razy dziennie zaglądałam i sprawdzałam czy przesuneło w końcu na tą sobotę czy nie

Stary 2013-09-25, 11:32   #4629
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Dziś testowała... i była druga kreseczka, choć blada...

widocznie jeszcze nie dotarłam do tego jej postu :P

meire ale najważniejsze, ze była
trzymam jeszcze mocniej kciuki, wszystko będzie dobrze zobaczysz

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:34
Stary 2013-09-25, 11:32   #4630
(kicia)
Zakorzenienie

oglądam tvn 24 i mi się coś robi... 3 msc dziecko zabite, 7 msc poranione my tu sobie dupy wypruwamy żeby zajść a ludzie zabiją swoje maleństwa no nie mogę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:33   #4631
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
ale najważniejsze, ze była
trzymam jeszcze mocniej kciuki, wszystko będzie dobrze zobaczysz
dziękuję..
ale uwierzę dopiero, jak powtórzę test i będzie wyraźniejsza...

kicia, ja też nigdy tego nie rozumiałam dlaczego patologiczne kobiety na momencie zachodzą w kolejne ciąże, a takie, które by życie oddały za maluszka mają czasem problemy... to, co się dzieje ostatnio z tymi maluszkami, to nie do pomyślenia jest... ja patrzę na moją Zuzę i nie wyobrażam sobie, jak można skrzywdzic dziecko??... od razu, jak słysze takie wiadomości, to biegne ja przytulić ze łzami w oczach....

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2013-09-25 o 11:36
meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:35   #4632
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

ja w pierwszej ciąży (gdy nie wiedziałam jeszcze) ostro piłam, żarłam ketonale i fervexy i nic dziecku nie było także nie martw się

Cytat:
Carmena będziemy sobie teraz słodzić
przecież ty nie potrafisz słodzić za jędzowate stworzenie z Ciebie

Cytat:

no i kolejna przecież Leine mówiła o wyglądzie jej córki po urodzeniu Leine tłumacz mnie tu

Cytat:
Leine, nigdy w życiu!!.. ale jesli faktycznie tak myslicie, to zasłużyłam na jesteście z Carmeną w tym najlepsze...
polecamy się na przyszłość

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:38   #4633
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję..
ale uwierzę dopiero, jak powtórzę test i będzie wyraźniejsza...

[B
to wiadome ale ja wierze, że przy następnym teście zobaczysz II i to bardzo mocne krechy

Stary 2013-09-25, 11:38   #4634
katekatee
Zadomowienie

łożesz ile stron się teranz zastanawiam czy jam stara (bo się na wątku w maju znalazłam) czy nowa bo w sumie to będzie drugi cykl starań Ale chyba bardziej mi do starych, choćby wiekow Zapomniała siemienia lnianego kupić i muszę taki niemielony pić a te pestki są blee Idę dac dziecku jeść i postaram się nadrobić tylko żeby nie było znowu 4 nowych stron

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 11:47   #4635
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to nie ja po kilka razy dziennie zaglądałam i sprawdzałam czy przesuneło w końcu na tą sobotę czy nie

No dobra, ale nie pisałaś pod wykresem to skąd mam wiedzieć
A się wkurzyłam i zaznaczyłam wodnisty śluz to mi na sobotę przesunęło i zaznaczyło ciągłą linią. Tak mi się lepiej na to patrzy a nie wiem czy dobrze oznaczam ten śluz
Ja każdej wykres codziennie oglądam, tylko skleroze mam i jak ktoś ma inny nick to potem nie wiem czyjej to wykres Musicie mi wybaczyć

W dodatku dziwnie mi się ta tempka pnie powoli i delikatnie, jednostajnie. Poczytałam w necie i wychodzi, że niby taki wzrost powolny może oznaczać mały przyrost progesteronu i/lub LUF czyli niepękające pęcherzyki. U mnie wtedy w tym jajniku właśnie były korale niepękniętych pęcherzyków i miałam podejrzenie PCOS, ale nie robiłam szczegółowych badań, więc nie wiem czy to PCOS, bo innych objawów PCOS nie mam

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
ja w pierwszej ciąży (gdy nie wiedziałam jeszcze) ostro piłam, żarłam ketonale i fervexy i nic dziecku nie było także nie martw się

no i kolejna przecież Leine mówiła o wyglądzie jej córki po urodzeniu Leine tłumacz mnie tu
Ja w ciąży też zanim wiedziałam to piłam, paliłam i brałam tabletki. A prawda jest taka, że zanim się wytworzy coś tam, chyba łożysko, to dziecko i tak nie przejmuje tego z organizmu matki. W innym wypadku to by było dużo więcej chorych dzieci a natura wiedziała jak to zrobić, żeby się maleństwu nic nie stało jak jego mama jeszcze nie wie o ciąży

A wiem, że gadała o córce, ale tak to napisała, że wyszło jakby o Tobie pisała
Stary 2013-09-25, 11:52   #4636
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
łożesz ile stron się teranz zastanawiam czy jam stara (bo się na wątku w maju znalazłam) czy nowa bo w sumie to będzie drugi cykl starań Ale chyba bardziej mi do starych, choćby wiekow Zapomniała siemienia lnianego kupić i muszę taki niemielony pić a te pestki są blee Idę dac dziecku jeść i postaram się nadrobić tylko żeby nie było znowu 4 nowych stron
chodzi o długość bycia tu, a nie ilość cykli starań także JESTEŚ STARA cieszysz się?

Cytat:

W dodatku dziwnie mi się ta tempka pnie powoli i delikatnie, jednostajnie. Poczytałam w necie i wychodzi, że niby taki wzrost powolny może oznaczać mały przyrost progesteronu i/lub LUF czyli niepękające pęcherzyki. U mnie wtedy w tym jajniku właśnie były korale niepękniętych pęcherzyków i miałam podejrzenie PCOS, ale nie robiłam szczegółowych badań, więc nie wiem czy to PCOS, bo innych objawów PCOS nie mam

\

Ja w ciąży też zanim wiedziałam to piłam, paliłam i brałam tabletki. A prawda jest taka, że zanim się wytworzy coś tam, chyba łożysko, to dziecko i tak nie przejmuje tego z organizmu matki. W innym wypadku to by było dużo więcej chorych dzieci a natura wiedziała jak to zrobić, żeby się maleństwu nic nie stało jak jego mama jeszcze nie wie o ciąży

po pierwsze proszę nie czytać głupot z Internetu jak pani nie ma badań

co do przyswajania dziecka - dokładnie moje to powinno być niepełnosprawne jak sobie przypomnę tamtejszy tryb życia

Co do mordy Adamka to też na początku pomyślałam, że to o mnie, bo w końcu Leine to byle jakim tekstem dowali byle dowalić

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:00   #4637
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra, ale nie pisałaś pod wykresem to skąd mam wiedzieć
A się wkurzyłam i zaznaczyłam wodnisty śluz to mi na sobotę przesunęło i zaznaczyło ciągłą linią. Tak mi się lepiej na to patrzy a nie wiem czy dobrze oznaczam ten śluz
Ja każdej wykres codziennie oglądam, tylko skleroze mam i jak ktoś ma inny nick to potem nie wiem czyjej to wykres Musicie mi wybaczyć

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Jakbym pisała za każdym razem kiedy zaglądam to bym Ci ovuf zaspamowała
Ale serio ładnie to u Ciebie wygląda na pierwszy rzut oka, więc miejsmy nadzieję że wkrótce się zazieleni
Stary 2013-09-25, 12:03   #4638
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym pisała za każdym razem kiedy zaglądam to bym Ci ovuf zaspamowała
Ale serio ładnie to u Ciebie wygląda na pierwszy rzut oka, więc miejsmy nadzieję że wkrótce się zazieleni

A mi się właśnie wydaje, że wygląda źle Baby to są jednak straszne, zawsze wynajdują problemy gdzie ich nie ma
Stary 2013-09-25, 12:07   #4639
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:

A mi się właśnie wydaje, że wygląda źle Baby to są jednak straszne, zawsze wynajdują problemy gdzie ich nie ma
Nie marudzić!
Co Ci tam nie pasi...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 12:13   #4640
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Nie marudzić!
Co Ci tam nie pasi...?
To że jakoś tak powoli rośnie
Stary 2013-09-25, 12:15   #4641
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry :-*
Dziewczyny :-( jeszcze wczoraj byłam u gin a dziś już w szpitalu na patologii ciąży. Zaczęłam plamić krwią więc szybko z TŻ do szpitala i haha praktycznie połowy rzeczy nie wzięłam, ale o tym akurat się nie myśli bo spanikowałam i wszystko migiem, żeby jak najszybciej do szpitala. Zrobili USG na szczescie Kropcio był na swoim miejscu no ale brzuch bolał... I dostałam zastrzyk prawie w tyłek, ała trzymajcie proszę za nas kciuki będę informować Was na bierząco o ile się będzie dało ;-)
No i napisałam mamie w smsie wszystko. I przyjęła mój stan z radością ale tak jak ja martwi się o maleństwo. Wiem że to niezbyt dobra forma przekazu, ale wiem też, że jakby nie zobaczyła mnie z rana to byłoby bardzo źle i pisane najgorsze scenariusze :-( ale czuję się szczęśliwa, że zaakceptowała mój stan :-*

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko wyjdę stąd ;-)

Aaa no i powiem Wam, że TŻ bardzo się tym wszystkim przejął, jak mu powiedziałam, że grozi mi poronienie to miał świeczki w oczach, płakałam a on starał się mnie pocieszać jak tylko mógł. I powiedział, że mu bardzo zależy na dzidzi ale boi się o przyszłość.
W końcu poczułam ulgę ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o jenki! strasznie mi przykro, że wylądowałaś w szpitalu...ale dobrze, że w porę, to się Tobą zajmą. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyś szybko mogła wyjść cieszę się, że mama dobrze przyjęła info, że będzie babcią, no i że tżtowi zależy na fasolce!
Cytat:
Hej Dziewczyny...

załączam zdjęcie z dzisiejszego testu.. wprawdzie zdjęcie wyszło przepaskudnie niewyraźne, ale na teście widziałam cień cienia drugiej kreski...
powiedzcie, czy cos tam widzicie, czy ja już ześwirowałam na starość i widzę rzeczy, których nie ma...
no jest druga blada krecha!!! :jup i: gratulacje!!! super, że się udało
Cytat:
I jeszcze chciałam troszkę wytłumaczyć dziewczyny, a mianowicie wiesz one się już trochę starają, a dużo nowych staraczek dołącza do wątku i od razu zachodzi i ja myślę że to jest troszkę takie przykre, nie ja nie mówię o jakimś egoiźmie, broń boże. Tylko patrzę na to z innej strony, ja miałam zakaz staranek więc trochę inaczej to przyjmowałam a jak ktoś się stara i stara i mu się nie udaje to też napewno jest trochę przykro...
Dodam jeszcze przykład bratowa ma rocznego synka i ona ma dwa tematy swoją prace (jest nauczycielką) albo dzieci. I jak tylko może to mówi swoje ulubione zdanie: Teraz wszyscy mają dwójkę dzieci, nikt nie ma jednego. No szlag mnie trafia, kiedyś mi to latało no ale teraz po tym co się stało to mam ochotę jej walnąć. Z tym że ona nie wie, w sumie to prawie nikt nie wie o tym co się stało, no ale jakiś takt chyba trzeba mieć prawda... Nie każdy szuka okazji żeby tylko nie musieć pracować i na zwolnieniu siedzieć w domu.....
grunt to, żebyśmy wszystkie nawzajem się wspierały! ja się cieszę, że przychodzą tu nowe staraczki, cieszę się, że po kolei każdej się udaje, trzymam ogromne kciuki za te, które dalej się starają i mam nadzieję, że każdej niedługo się uda!
a co do złotych rad osób trzecich to wierzę, że Ci przykro, bo ja też mam już dość takich uwag kiedy to powinnam mieć dziecko, albo co będzie jak już będę je miała!!
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:19   #4642
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha
bardzo ładne jestem ZA!
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Mi brakuje fan, max i cowie
i brydzi i dotki!!
Cytat:
A tak BTW. chciałam się pochwalić, że zbliża mi się owulacja
no to do robotyyyyyy
Cytat:
A Manieczka to przepraszam gdzie jest oj wpierdalik będzie niebawem
jestem, jestem!! od rana zawalili mnie robotą, że nawet czasu na internet nie miałam wejść ale już się ze wszystkim uporałam, nadrobiłam posty i jestem z Wami kochane proszę nie bić po pracy lecę do koleżanki i jej 5- miesięcznej córci, więc będę późnym wieczorem
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Ja Wam z całego serca kibicuję, nie musiałyście mnie tu przyjmować, bo w ogóle się nie starałam o dziecko, a jednak przyjęłyście i dajecie wsparcie o jakim niektórzy mogą tylko pomarzyć. Nie umiem też postawić się w sytuacji żadnej z Was bo jak już napisałam nie starałam się, ale pewnie w przyszłości również tak jak Wy teraz będę się starać, a wtedy przypomnę sobie o Was i będę sobie to powtarzać jak mantrę, że Wy się starałyście i nie poddałyście się łatwo, będę brała z Was wzór, bo dajecie naprawde piękny przykład. Carmena zaczarowała wątek i widać już postępy ;-) Dziewczyny podziwiam Was, Wasz upór i to, że bez względu na wszystko idziecie w zaparte, bo nie jedna osoba już dałaby sobie spokój. I widzicie jesteście wspaniałym przykładem na to, że jak się chce i walczy się o coś ze wszystkich sił to w końcu się udaje. Gdyby tylko się dało podzieliłabym się z Wami moim szczęściem, tak żeby każda Staraczka z tego wątku w końcu zaszła w upragnioną ciążę. Niestety jedyne co mogę Wam ofiarować to dobre słowa, wsparcie, pocieszenie, trzymanie kciuków za każdą z Was z osobna, za pomyślne wizyty u lekarzy i owocne starania. Z całego serca i szczerze Wam tego życzę byście już w przyszłym roku mogły ściskać swoje małe pociechy. I bardzo pragnę żeby Wam te życzenia się spełniły, bo w pełni na to zasługujecie. :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
piękne to co napisałaś
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
oglądam tvn 24 i mi się coś robi... 3 msc dziecko zabite, 7 msc poranione my tu sobie dupy wypruwamy żeby zajść a ludzie zabiją swoje maleństwa no nie mogę
no to jest chore co się dzieje...też się zastanawiam gdzie tu jest sprawiedliwość i dlaczego Bóg tak to wszystko zaplanował...
Cytat:
ja też mam swoją teorię - teoria ciałka żółtego myślę, że na początku fasolka nic nie czerpie bezpośrednio od matki to z tego pęcherzyka pobiera składniki odżywcze, potrzebne do rozwoju. Innymi słowy zarodek do momentu zaniknięcia pęcherzyka żółtkowego jest jakby niezależny od matki.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
spokojnie, spokojnie grunt, że rośnie, a nie spada
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-09-25, 12:21   #4643
katekatee
Zadomowienie

Mój syn przychodzi do mnie i stwierdza że on się nauczył sprzątać? A ja mówię tak to super, ale coś mi nie pasiło i się pytam a gdzie się nauczyłeś a on mi pokazuje plamę że mu się kubuś wylał i to wytarł. A ja się go pytam a czym to wytarłeś a on .........spodniami mogłobyć gorzej bo obok spodni leżał taki wyjściowy sweterek w szarym kolorze fajnie by na nim ten kubuś wyglądał

Cytat:
Mi brakuje fan, max i cowie
Dokładnie dziewczyny dużo się udzielały a teraz cisza, mam nadzieje że u nich wszystko ok.

Cytat:
a miałam to "olać" a już się nakręcam :
Ciekawe jak będzie ze mną, też sobie mówię że na spokojnie, na spokojnie ale obawiam się że raczej spokojnie nie będzie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej
coś mnie przeziębienie bierze
Mnie też brało ale jeden dzień zjadłam na noc czosnek, a na drugi dzień na noc do gorącej herbat sobie alkoholu trochę dolałam i jestem zdrowa jak ryba. Szkoda tylko ze mój tżt taki zdechlak

Cytat:
nie wszystkie no właśnie wszystkie co nie zaszły tak mówią i pouciekały, więc nic dziwnego, że tak staraczek mało na wątku
Tylko ja Wam jeszcze powiem coś co wiem po sobie i co niestety w najgorszej wersji się zdarzyło. Stresowanie zajściem w ciąże to jedno, ale potem ten stres czy jest wszystko ok, jak się już zajdzie to jest taki moment że człowiekowi wydaje się że te starania to nie był taki stres jak strach o fasolkę....

Cytat:
ja tam lubię jak się opier..dalamy nawzajem wtedy się czuje ten klimat
ja też a tak wogóle gdzie się Good podziewa

Cytat:
chodzi o długość bycia tu, a nie ilość cykli starań także JESTEŚ STARA cieszysz się?
wiem że jestem stara po co mi to przypominasz

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:25   #4644
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny...

załączam zdjęcie z dzisiejszego testu.. wprawdzie zdjęcie wyszło przepaskudnie niewyraźne, ale na teście widziałam cień cienia drugiej kreski...
powiedzcie, czy cos tam widzicie, czy ja już ześwirowałam na starość i widzę rzeczy, których nie ma...

Zdecydowanie jest krecha! I nawet nie taka blada

Gratuluję

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

W ogóle należy Wam się trochę wyjaśnienia ode mnie
Jakoś tak było, że jak do pracy chodziłam to siadałam na na 8 godzin i wizażowałam.
Teraz budzę się ok 11 i jakoś bywa, że nie miewam weny na komputer. Poza tym do jedenastej robi się sporo nadrabiana
No i zdarza mi się przysypiać nadprogramowo w ciągu dnia

Ale mam nadzieję się poprawić i choć trochę Was podgąldać i się udzielać

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:30   #4645
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Jakoś tak było, że jak do pracy chodziłam to siadałam na na 8 godzin i wizażowałam.
Teraz budzę się ok 11 i jakoś bywa, że nie miewam weny na komputer. Poza tym do jedenastej robi się sporo nadrabiana

no baty się należą jak nic tylko trzy, bo ciężarnej nie będę torturowała
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-09-25, 12:32   #4646
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Mój syn przychodzi do mnie i stwierdza że on się nauczył sprzątać? A ja mówię tak to super, ale coś mi nie pasiło i się pytam a gdzie się nauczyłeś a on mi pokazuje plamę że mu się kubuś wylał i to wytarł. A ja się go pytam a czym to wytarłeś a on .........spodniami mogłobyć gorzej bo obok spodni leżał taki wyjściowy sweterek w szarym kolorze fajnie by na nim ten kubuś wyglądał

ja też a tak wogóle gdzie się Good podziewa
:
No proszę jaki mądry chłopak. Pewnie mu się po prostu te spodenki nie podobały, a sweterek był ok

A God na razie się nie stara, więc jest jej sporo mniej niż kiedyś
Stary 2013-09-25, 12:33   #4647
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
A ja czasami, jak cos napiszę, to mam wrażenie, że nikt mnie nie zauważa... i dlatego jakoś tak nie udzielam się specjalnie często...

może faktycznie nie mam nic ciekawego do powiedzenia....

no, nic.. w każdym razie bardzo bym chciała, żebyśmy wszystkie z tego wątku w przyszłym roku tuliły maluchy....
Też tak mam
Stary 2013-09-25, 12:34   #4648
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:

Mnie też brało ale jeden dzień zjadłam na noc czosnek, a na drugi dzień na noc do gorącej herbat sobie alkoholu trochę dolałam i jestem zdrowa jak ryba. Szkoda tylko ze mój tżt taki zdechlak

dobrego masz syna

wczoraj zrobiłam sobie wodzionke (nie wspominam o czosnkowym wyziewie- dobrze, ze dzisiaj mam wolne ufff ) A co do herbaty dolałaś?? rum, wódke

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 12:35   #4649
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się na tempce tak nie znam, nie mierzyłam, ale najważniejsze że rośnie a nie spada...

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Zdecydowanie jest krecha! I nawet nie taka blada

Gratuluję

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Chyba zostałaś tu ściągnięta myślami i postami
Martwiłyśmy się czy wszystko dobrze
Stary 2013-09-25, 12:35   #4650
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no baty się należą jak nic tylko trzy, bo ciężarnej nie będę torturowała

Przyjmuję z pokorą
Co więcej - nawet mi się podoba

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości