|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]()
![]() |
#4622 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
yyy,no ten tego, wiesz...moja noca
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Salviae jak rozmowa TZ? swoja droga dosc ciekawy termin na interview ![]() Moj TZ juz po. Okazalo sie, ze jest jeszcze jeden etap-spotkanie z wlascielami hotelu w srode. Tez jest jednym z trzech kandydatow. Wiec dziewczynki, zaciskajcie kciuki bo to to wyglada na prace marzen i to w zasiegu reki ![]() W UK Wszystkich Swietych to dzien jak codzien. Dla wiekszosci tylko z mega kacem po halloween. Na przeciwko naszej kamienicy jest sklep ze strojami, przebraniami i gadzetami. Od kilku dni byla przed nim ciagle kolejka dluga na 20-30 osob ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
Hejj
![]() byliśmy na 10 w kościele, a teraz tż pojechał na swoje groby na wieś, a ja zostałam z Małym sama dzisiejsza noc już była ciut lepsza, co prawda 2 razy po godzinie musiałam go uspokajać skacząc z nim na piłce, ale i tak się wyspałam, Młody chyba też w miarę ,bo o 7:30 obudził się zadowolony (co rzadko mu się zdarza) i zaczął gadać leżąc na brzuszku dzisiaj tż zauważył, że w miejscu dolnych jedynek pękło już dziąsełko, ufff już wyczuwam ząbek pod palcem ,ale jeszcze go nie widać najwyraźniej nasz Wojtuś jest typem mega wraźliwca a co do "perszingowania" to Młody nie cofa się, zawsze idzie do przodu, albo kręci się w okół własnej osi |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Wtajemniczenie
|
hej..ale tu gorąco było wczoraj
![]() czytałam ..próbowałam zrozumiec oby dwie strony i byc obiektywną..i powiem szczerze cieżko było ![]() nie wprowadzę swojego zdania bo jeszcze mnie zlinczujecie ![]() ale..rozumiem i szanuje wypowiedź i innocence i budynka..aczkolwiek zauważyłam że zwracałyście uwagę głównie na potknięcia w wypowiedziach innocence..(za które w swoisty sposób przeprosiła..nie chciała by było to tak zrozumiane) a Budeniek (nie obrażając absolutnie ![]() mimo "bogatych" odpowiedzi (raczej kontry) była równie uszczypliwa i wyśmiewała(w sprytny sposób) zdanie czy styl życia konkretnej osoby.. a osoby wrażliwsze dotykała bezlitośnie pokrzywą ![]() innocence poczuła sie zaatakowana i po prostu "twardo" broniła swojego zdania ![]() miała do tego prawo takie samo jak Budyniek i jej bogata wiedza na ten temat... ![]() innocence wróc do nas proszę ..przecież to tylko wymiana zdań była..doskonale rozumiem co chciałaś przekazac..sama wiem ile daje.. chocby poczucie radości.. z tego że ma się "swoją" niepryskaną marchewkę! i może ją zjeśc moje dziecko...sama mam mini ogródek i jestem z tego dumna ..bo wiem że choc na "start" moje maleństwo zje troszkę mniej syfu.. podświadomie wszystkie wiemy że w sklepach nie to samo..ale niestety nie mamy na to wpływu... ![]() obserwuje i łącze w całośc .. z dystansu ... i podkreślę.. to moje zdanie!...czy inne niż wasze??...hmmm... Budynku ..to chyba dobrze?! ![]() coś miałam jeszcze napisac ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-11-01 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dało dziś popalić w nocy... pierwsza pobudka 22, później po 1, a później to już horror bo praktycznie co pół godziny. Jak się obudziła o 2.45 to ją usypiałam do 3,30. a od 5 nie było mowy o spaniu. Nie wiem o co chodzi. Czy te dziąsełka ją drażnią, czy mam za mało w cycach i głodna była
![]() I robi tak jak chyba MAgusia opisywała. Jeszcze śpi i rzuca się, szarpie , rączką o ochraniacz uderza, popłakuje i dopiero się budzi z wrzaskiem ![]() Kupię robi raz dziennie porządną, masujemy ją, dużo na brzuszku jest, gazy nie jakoś dużo ale odchodzą. No chyba, że to reakcja na kakao bo ostatnio sobie trochę pozwoliłam.
#4627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tak praktycznie co noc podejrzewałam brzuszek, ale to chyba jednak bolesne ząbkowanie ( tytuł naszego wątku idealnie pasuje!! ![]() Młody wije się z bólu i nie dosc ,ze swedza/bola go te dziasełka, to jak się spina ,prezy i wygina to bączków nie moze puscic ![]() ehh błędne koło |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Moja pani doktor powiedziała, żeby dietę rozpocząc od jabłka i każdy nowy produkt wprowadzac tydzien, zaczynając od pół łyżeczki..
No i teraz mam zagwozdkę. Podałam jabłko.. No i mały zrobił dwa kleksiki, jeden pierwszego dnia drugi czwartego dnia. No i czwartego dnia męczy się zeby zrobić kupę.. Tzn od rana stęka i jest marudny. Aczkolwiek trudno powedzieć czy jest marudny bo jest marudny czy go boli brzuszek.. choc stęka i się napina jakby chciał kupala wycisnąć.. I teraz pytanie - co robić- podawać dalej jabłko - któro chyba powinno pomóc w kupce ![]() ![]() Czy uznać ze kupy co 3-4 dni to normalne i ze tak ma... od jakiś 3 tygodni kupy są właśnie co 3 dni.. tylko najpierw myslałam ze możę to od kaszy manny bo to się zaczęło jak zaczęłam ją podawać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja masuję dziąsełka ,używam calgel (który g daje), wcieram tantum verde i nurofen prosto w dziąsła (tak nam poleciła farmaceutka) no i od wczoraj granulki z rumiankiem (takie jak camilla tyle,ze samemu trzeba rozrabiać) a wczoraj juz nie wytrzymałam i dałam luminal aa i u nas nuforen w syropku albo paracetamol w czopku działa, ale niestety tylko na max 2 godziny ale mam nadzieję, że teraz to juz mamy z górki i lada dzień pojawią się dolne jedynki , a potem koszmar z kolejnymi ząbkami ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() każdy produkt wprowadzać tydzień ?? kurcze chyba wystarcza 3 dni, ja tak robię no i marchewka u nas super unormowała kupy ![]() na Twoim miejscu przerzuciłabym się na marchew ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Wtajemniczenie
|
http://zabkowanie-niemowlaka.pl/arti...awy_zabkowania
tak w temacie..pozwoliłam sobie wkleic..justyna Veronic..u nas chyba też ten etap się zaczyna..niespokojne noce ślinienie ..łapanie sie za uszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Rozeznanie
|
Ada
Pewnie, ze dobrze ![]() ![]() Nie wiem, mnie nigdy rozmowy na forach nie wkurzały. nawet najbardziej zaciekłe kłótnie. wręcz je uwielbiam! bo słodzenie sobie nawzajem nigdy nie przynosi zbyt wiele, a taka dyskusja z ogieńkiem potrafi skłonić do refleksji ![]() I nie mam żadnych oporów przed piętnowaniem radykałów, zachowań nie dopuszczających innego stylu życia. Wstrętna jestem, o ! ![]() ssanie marchewy jest hitem! wszelkie gryzaczki wodne wymiękają ![]() Tylko jak zadzwoniłam do koleżanki i powiedziałam "Aniu, Mariusz daje Nice marchewę do ssania! ale jest szczęśliwy a ona ciamka jakby od urodzenia ssala marchewy! " to się lekko zaczeła zastanawiać czy jestem normalna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zauważyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ada- ząbkowanie wiąże się z przeróżnymi rzeczami... ehh biedne dzieciaczki -- u mnie w chałupie cisza jak makiem zasiał ![]() trochę mi głupio ,ze nie pojechałam dzisiaj do torunia na groby (dla dobra Wojtka!),ale jutro to nadrobię przypominam sobie jak to było rok temu... cały czas było mi niedobrze, rzygać mi się chciało..nie było gdzie zaparkować...lał deszcz... generalnie niezbyt fajnie było ostatecznie porzygałam się pod pocztą w ciechocinku ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-11-01 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Wtajemniczenie
|
przed chwilą mówie do mojego starszego syna ..
-zaraz upiekę murzynka.. na co K. - a co to jest murzynek? -no ciasto przecież..to czekoladowe co ostatnio zrobiłam.. ![]() na co On.. - oooo jaaaa ..jakie rasistowskie.... ![]() ja.. - co rasistowskie? - no ta nazwa..dośc ze ciacho to jeszcze murzyn się zwie ![]() ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-11-01 o 12:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecimy z Sofką na spacerek bo słonko świeci, a w domu zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to jak już upieczesz to podziel się tym rasistowskim ciachem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inocece tu masz schemat żywienia z hippa: http://www.hipp.de/beikost/ratgeber/ernaehrungsplan/ A i nie opuszczaj nas bo nie będzie co czytać, dobrze że masz inne zdanie to troche do myślenia dajesz ani taki pitu pitu ![]() A diabli co do sloików to wlaśnie na chwilę obecną zwracam im honor, dumę matki polki chowam do kieszeni i jak tylko otworzą sklepy to ide się obkupić:p Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-01 o 12:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wyjdzie w praniu ![]() tematy lubią się powtarzac ... powiem tylko tyle.. w pewnym wieku jednak szuka się "czystszej" żywności lub sposobu by do niej dotrzec ![]() sens!!! własnej marchewki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My juz po cmentarzu i wyzycie u tesciow...ufff, na jakis czas spokoj ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ejjj no co Ty babki Młodemu nie dałas jak tesciowa dawała?? niedobra mama ![]() ![]() no i zrezygnuj z mleka, bo kto pije mleko ten rzyga daleko!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie toleruje tego białego eliksiru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do yego mam dzis to samo co Lonely ostatnoio. Tzn.dzis Daro jadl w nocy. O 4:40 zjadl porzadnie o 6:40 tak posrednio o 9:40 wcisnelam mu sila kilka lykow. O 13:00zjadl znow nieco marchewki i mleczko do popicia musialam mu lyzeczka podawac (nie za duzo, moZE 60ML bo chc cycki jak balony to ciezko mi sie recznie odciagalo bo do rodzicow nie wzielam laktatora) i teraz o 14:30 poniewaz wydzieral sie na macie chyba na uspokojenie w koncu zjadl z cyckow. Ale ogolnie jest strajk jedzeniowy. Podehrzewam ze brzuszek ma pelen ale pic musi. Czekam na wieeelka kupe ale obiecalam sobie ze czopka glicerynowego podam tylko jak zobacze ze mu ciezko cos wydusic bo poki co mimo tam dlugiego czasu bez kupy nie ma placzu i prezenia. A i przyjaciolka, mama 2ki dzieci, mowi ze przy rozszerzaniu diety zaparcia to normalna rzecz i naprawde warto w tym okresie podawac probiotyk Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale tu chodziło o Kube.. on ma 6 miesiecy wiec za bardzo wyjscia nie ma ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-11-01 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki malzu ma zapewnione ![]() a ja nadrabiam was ciagle na raty. inne zajecia mnie wiecznie wolaja - glownie moj zajmujacy i marudzacy ostatnio wiecznie Florek. a mi w lewym cycu znow sie jakies kamienie zrobily. nie mam kapusty (zrobilam wczoraj kapuste wloska zasmazana - zebym wiedziala, to bym sobie pare lisci zostawila ![]() malz kladzie plytki w malej lazience... ![]()
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak tylko zwróciłam uwage na powiedzonkoVeronic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zapierniczalam w pracy... specjalnie nic nie mowilam jeszcze o ciazy, bo inaczej mialabym zakaz pracowania w swieto. a innego wyjscia za bardzo nie bylo... no ale w swieta sie fajnie pracuje ![]()
![]() |
#4650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widocznie żur i kotlet maja cudowne własciwosci ![]() tesciowka chciała dobrze dla Twego dziecia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.