|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() no i rosnie atleta z niego, super. Mysia gratuluje przejscia kolejnsgo etapu ![]() Ja rowniez mam pytanie zwiazane z praca. Dowiedzialam sie, ze jednak nie mam co liczyc na transfer i jesli chce kontynuowac kariere w mojej firmie ale tu w Szkocji to musze tu odp.na ogloszenie,przejsc pozytywnie rekrutacje i wtedy zlozyc wypowiedzenie w Pl. Szkoda, ale.przynajmniej wiem na czym stoje. I teraz moje pytanie. czy z rodzicielkiego.na wychowawczy trzeba przejsc od razu czy mozna najpierw wybrac urlop? Bo mam taki plan, zeby wybrac caly urlop=dostawac pensje do powiedzmy lipca i przec w pl na wychowawczy w tym samym czasie szukac tutaj pracy i jak cos dostane to zlozyc tam wypowiedzenie. Trzyma sie to kupy? Kombinuje ta, zeby wykorzystac urlop za caly 2014. Ale nie wiem czy tak sie da. Kto mnie oswieci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
a przy Panstwowym sklada sie jakie się ma dochody?? czy u Was po prostu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
ktoś ma jeszcze jakieś sugestie tytułów? jak nie, to jutro wrzucę sondę
![]()
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec jeżeli tak jest to spokojnie możesz soie wykorzystać najpierw urlop a potem wychowawczy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko my żegnamy sie z kp? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
Ash a tak w ogóle to możesz pracować będąc na urlopie wychowawczym.. o ile nie przeszkadza Ci to zajmować się dzieckiem... hmmm
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- z tego co piszą to zmieniła się trochę ustawa i teraz -możesz wziaść w 5 częściach, ze możesz wykorzytać do skonczenia 5 roku życia przez dziecka, ze moze trwać 37 miesiecy, ze możesz pracować podczas wychowawczego u tego samego pracodawcy ale też u innego..ale nigdzie nie pisze czy mozęsz wrocic z macierzynskiego, wsiasc urlop a potem wychowawczy... ale jeszcze szukam... a i na wychowawczym Ci się dalej kumuluje urlop wypoczynkowy.. http://www.infor.pl/prawo/praca/urlo...wczy-2013.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Kurde... nie mogę tych różnych forów.. W ustawie czytam jedno, a "eksperci" mowią co innego... i ja juz nie wiem czy ja juz ze zrozumieniem czytać nie umiem, czy CI eksperci to jacyś malo ogarnięci, czy odpowiedzi przedawnione, czy to wszystko zależy kto jak co zinterpretuje....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy jasno piszę ![]()
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DZIEKUJEMY ZA GLOSY W BEBI-KONKURSIE. dostaniemy nagrodę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Ash, tylko z tego co widzę to jak wrocisz i pojdziesz na urlop wypoczynkowy to tracisz w tym czasie uprawnienia, co oznacza ze mogą CIe w tym czasie zwolnic, dopiero jak jesteś na wychowawczym to masz ochrone...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
teraz doczytałam ustawę którą Marchewka podrzuciła ...no nie pracuje się to sięnie orientuje w nowych przepisach
![]() rozumiem, że to już weszło w życie?
#4634 |
Zakorzenienie
|
hmmm chyba jednak źle zrozumialam z tym urlopem wypoczynkowym, chyba jednak się nie nalicza jak jesteśmy na wychowawczym... tylko wcześniej bylo tak, że jak się poszlo na wychowawczy to zmnieszalo to urlop wypoczynkowy a teraz już to ma nie obowiązywac... straszny syf w tym naszym prawie jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i przegoniłyście nas o 50g ![]() Gratulacje. Pochwal się co dostałaś bo ja żadnego regulaminu nie czytałam.
![]() |
#4638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki Marchewka! Cytat:
![]() Skoro nie wiem kiedy bede sklafac wypowiedzenie (moze nawet.nie w 2014) to nie moge wykorzystac urlopu za caly ten rok? Dlaczego? jesli n moment wybierania urlopu nie wiem kiedy koncze zatrudnienie? Wlasnie ta kwestia wydaje.mi.sie najmniej jasna. Diabli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam cos takiego:
http://www.polskieustawy.com/norms.p...adate=20060105 § 3. Na wniosek pracownicy udziela się jej urlopu bezpośrednio po urlopie macierzyńskim; dotyczy to także pracownika-ojca wychowującego dziecko, który korzysta z urlopu macierzyńskiego. tylko czy urlop rodzicielski się tak samo traktuje jak macierzynski?? chyba jest dziura prawna... |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Piotrus wcale nie bez zmian, rosnie jak na drozdzach, tylko mamuska nie zauwaza ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
a niania - szkoda byłoby mi mloda rano zrywac z lozka i gdzies ciagnac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde a jakbyście nie mialy poleconej opiekunki, a żłobek mozecie polegać tylko na opiniach z netu/forów?? opiekunka z ogłoszenia?, złobek panstwowy, żłobek prywatny?? kurde boje się co będzie w czerwcu... jedyna opcja ktora mi się podoba to dzienny opiekun... boje się opiekunki- ze niebędzie się zajmować malym i mnie okradnie, boje sie żłóbków- ze będzie chorować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak idziesz na wychowawczy to wybierasz cały urlop przed, bo na wychowawczym za każde 30 dni przysługuje mniej urlopu (za 1 miesiąc).
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-12-19 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wybierania urlopu za cały rok z góry to leży w gestii pracodawcy. Nie musi Ci udzielić urlopu za cały rok z góry, może udzielić do danego dnia. Nie spotkałam się żeby pracodawca z chęcią udzielał w połowie roku urlopu za cały rok, nawet w listopadzie potrafią robić problem, że chce się wybrać do końca roku... Może coś się zmieniło i teraz pracodawca ma taki obowiązek czy jak?
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, i wielkie gratulacje wagi ![]() ![]() Dziewczyny, dziś się mega cieszę, że jeszcze nie odstawiłam piersi...ufff...Zauważyła m dziś u Daro z jednej strony środkowego paluszka pod paznokietkiem napuchnięcie, a z drugiej taki jakby ropny bąbelek. Wysłałam więc go szybko z TŻ'tem do pediatry.Ten stwierdził, że to zanokcica i mamy na 5 dni antybiotyk ( proszę trzymać kciuki by zadziałał, bo jak nie to podobno chirurg ![]()
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
mężu nie podziela mojego entyzjazmu co do 2-giego dzieciaczka... i stwierdzil ze sobie nie dam rady z dwojgiem dzieci... no tak jak on stawia tak sprawę ze to ja się będę musiała dwójką non stop zajmować a on do tego ręki nie przyloży to faktycznie nie dam rady....
w ogole dol mnie jakis lapie.. znowu... ide sobie skalpelek walnąć przynajmniej poslady będę miala jak stal... |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzieci się różnie rozwijają 2 latek waży tyle co 6latek...szok! Na wychowawczym jest inaczej a do rodzicielskiego na pewno są stosowane inne przepisy. Ale nie wiem jakie ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ale wolałabym opiekunkę, tylko skąd kogoś sprawdzonego wziąć? Ja nie mam skąd ![]()
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W TRAKCIE WYCHOWAWCZGO NIE NALICZA SIĘ URLOP WYPOCZYNKOWY! źle zrozumialam te nowe przepisy... Wcześnie bylo tak, że jak się wzieło wychowawczy to urlop wypoczynkowy się skracał, a i również po 3 latach przepadał.. Teraz się nie skraca i nie przepada... Urlop wypoczynkowy się nie przedawni Urlop wypoczynkowy nie przedawni się ze względu na długi, np. ponad trzyletni, czas wykorzystywania urlopu wychowawczego. Po takim urlopie pracownik będzie mógł wykorzystać cały urlop wypoczynkowy, do którego nabył prawo przed urlopem wychowawczym. - Nowelizacja odchodzi od proporcjonalnego obniżania wymiaru urlopu wypoczynkowego. Korzystanie z urlopu wychowawczego w tym samym roku kalendarzowym, w którym nabyło się prawo do urlopu wypoczynkowego, a następnie powróciło do pracy, nie wpłynie negatywnie na wymiar urlopu wypoczynkowego - wyjaśniają w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() problem tkwi w wyjatkowosci mojego dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.