Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 10:57   #4621
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

HEj
zaglądam do Was czasem i podczytuję bezwstydnie, mam nadzieję, że się nie obrażacie.
Mam w domu mały sajgon - Maja ma katar, Karinka zapalenie ucha więc mam w domu dwa wyjce wyjcowate .

Z Majusi okropna rozrabiara, wszędzie chce wejść wszystko musi dotknąć.
Jak kilka z Was zauważyło, zaangażowałam się ostatnio bardzo w pisanie bloga - byłam na dwóch spotkaniach w tym na ostatnim było to spotkanie blogujących mam - super sprawa, tematów nie brakowało. Dostałam 2 książki, jak więcej poczytam to się podzielę z Wami

Bokeh, ta moja koleżanka co jej wysyłałaś lekarstwo, wczoraj (w terminie) urodziła zdrowego Filipka umęczyła się okropnie, ale najważniejsze że Mały donoszony i zdrowy

Szaja mój mąż to odwrotnie - samo mięcho by jadł, a reszta beee i wraca na talerzu większość

Hope, czy Ty chodziłaś z Dawidkiem do jakiegoś alergologa w S.? Bo muszę iść z Mają i się zastanawiam gdzie bo u siebie nie pójdę

Nawijko śliczna sukienka

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Pstryczku proste

Hje, to że mnie tutaj mało nie oznacza chyba, że Pola z Mają jakiegoś soczku nie mogłyby się razem napić Zapraszam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:03   #4622
hope01
Zakorzenienie

Evel zdrowia dla dziewczynek

Gratulacje dla koleżanki

Niestety z Dawidem nie chodziłam. Ja sama chodziłam do alergologa ale nie wiem czy maluchami też się zajmuje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:06   #4623
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzieki dziewczeta za odp

evel - zdrowka dla dziewczynek!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:10   #4624
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Evel zdrowia dla dziewczynek

Gratulacje dla koleżanki

Niestety z Dawidem nie chodziłam. Ja sama chodziłam do alergologa ale nie wiem czy maluchami też się zajmuje

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
evel - zdrowka dla dziewczynek!
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:29   #4625
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Zrobilam fotki kiecy.
Jak widac kolor dosc problemowy, bo bialy (ja zawsze w czerniach, wiec chcialam cos nowego).
Nigdy nie bylam fanka ubierania ciemnych rajstop do bialej gory, ale powiedzcie mi - jak to wyglada? Bo TZ twierdzi, ze ok.

Aha, ta ciemna narzutka, ktora mam na sobie oczywiscie nie bedzie ze mna wystepowac na chrzcinach. Wzielam ja na szybko do zdjecia, zeby pokazac jak ta kieca wyglada z czyms czarnym.
Swietnie wygladasz laseczka rajstopy fajnie przelamuja ta biel

meduzzko jakie slodkosci kochane z Julianki

MaJulMi ale zazdroszcze tych wakacji! A powiedz mi, jestes w stanie wypoczac przy Malutkiej?

Dziewczyny, moje dziecko pobilo dzis swoj rekord. Obudzila sie o 24 na uu i zasnela... o 6 Nie spalismy z Tztem cala noc a on biedny na 6 do pracy musial pojechac, na 12 godzin

Byl okropny placz, byly tance przy kaczuszkach, istna tugeza. Mam wrazenie, ze bolalo ja uszko, ale obym sie mylila
Teraz odsypia malenstwo moje biedne Ja tez sie przespalam - zawrotne dwie godziny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:39   #4626
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Super kiecka. jak dla mnie ok te czarne rajstopy

pyt - chce kupic mlodemu sztucce - lyzeczke i widelczyk.
jedne sa proste, normalne a niektore jakies takie powydziwiane, pokrzywione jakby je prad kopnal
ktore brac?
Powykrzywiane

A tak w ogole to czesc!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 11:48   #4627
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie,
przepraszam, że nie cytuję ale odkąd Kuba zaczął wstawać i poruszac się przy meblach nie mam czasu nawet sie w spokojności wysikac, nie mówiąc już o siedzeniu przed kompem, do którego ciągnie go strasznie. Potrafi przejść przez całą ławę, żeby sobie popstrykać a dziś np butem "chodził" po telewizorze .
Do tego płacz i lament jak wstaję z podłogi, choćbym miała siedzieć i na niego patrzeć, ja muszę być razem z nim na podłodze.
Noce nasze są ostatnio kiepskie, dziś od północy do 3 prawie nie spał, co go odkładałam i wydawało mi się, że śpi to ten się rozbudzał i ryk niesamowity, nosiłam, dawałam cycunia, przestawał, odkładałam i od nowa to samo oczywiście z tż spiecie za spięciem :/ no nic spróbuję Was podczytać trochę, bo zwariuję, że nie wiem, co u Was
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 11:50   #4628
meneq
Zakorzenienie

evel zdrowka dla dziewczynek!
Yae tez zakatarzona i pokasluje, ale apetyt i humor dopisuja.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 12:22   #4629
Lenova
Wtajemniczenie

Hejka Pamięta mnie ktoś ?

Przeczytałam co Hope napisała do Krowy, by nie próbowała nadrabiać więc i ja się zastosuje i się wbije bezwstydnie.
Dzisiaj poczułam przypływ mocy a więc otworzyłam kompa, tatuś z Blanką na spacerze więc i czas się znalazł. Mam nadzieję , że częściej,
U mnie szukanie pracy w dalszym ciągu, byłam na dwóch rozmowach i cisza powiem Wam, że już nogami przebieram aby w końcu gdzieś wyjść do ludzie, pracować, zarabiać pieniądze.
Mój mąz dostał już pracę także tutaj do przodu.
Blanka ostatnio bardzo niegrzeczna się zrobiła, ciężko ją nakarmić, ma swoje zdanie i już, jak coś nie po jej myśli to histerioza, charakterek się pokazuje.

Nawijko- piękna sukienka !!

Witam nową mamę

Evel - zdrówka dla dziewczynek !

Aniu- Oby to nie były uszka u Lilci , mam nadzieję że uda Ci się odpocząć

I córka marnotrawna składa wszystkim roczniakom zaległe życzenia- Rośnijcie zdrowo maluchy !!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:44   #4630
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobilam fotki kiecy.
Jak widac kolor dosc problemowy, bo bialy (ja zawsze w czerniach, wiec chcialam cos nowego).
Nigdy nie bylam fanka ubierania ciemnych rajstop do bialej gory, ale powiedzcie mi - jak to wyglada? Bo TZ twierdzi, ze ok.

Aha, ta ciemna narzutka, ktora mam na sobie oczywiscie nie bedzie ze mna wystepowac na chrzcinach. Wzielam ja na szybko do zdjecia, zeby pokazac jak ta kieca wyglada z czyms czarnym.
Super kiecuszka a czarne rajstopy wg mnie bardzo pasują

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEj
zaglądam do Was czasem i podczytuję bezwstydnie, mam nadzieję, że się nie obrażacie.
Mam w domu mały sajgon - Maja ma katar, Karinka zapalenie ucha więc mam w domu dwa wyjce wyjcowate .

Z Majusi okropna rozrabiara, wszędzie chce wejść wszystko musi dotknąć.
Jak kilka z Was zauważyło, zaangażowałam się ostatnio bardzo w pisanie bloga - byłam na dwóch spotkaniach w tym na ostatnim było to spotkanie blogujących mam - super sprawa, tematów nie brakowało. Dostałam 2 książki, jak więcej poczytam to się podzielę z Wami

Bokeh, ta moja koleżanka co jej wysyłałaś lekarstwo, wczoraj (w terminie) urodziła zdrowego Filipka umęczyła się okropnie, ale najważniejsze że Mały donoszony i zdrowy

Szaja mój mąż to odwrotnie - samo mięcho by jadł, a reszta beee i wraca na talerzu większość

Hope, czy Ty chodziłaś z Dawidkiem do jakiegoś alergologa w S.? Bo muszę iść z Mają i się zastanawiam gdzie bo u siebie nie pójdę

Nawijko śliczna sukienka

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Pstryczku proste

Hje, to że mnie tutaj mało nie oznacza chyba, że Pola z Mają jakiegoś soczku nie mogłyby się razem napić Zapraszam

Zdrówka dla dziewczynek !
I gratulacje dla koleżanki!
Stary 2014-02-22, 14:35   #4631
Krowa1989
Raczkowanie

Cytat:
Krowa, nie próbuj nadrabiać tylko wbij się w wątek, bo nie nadążysz

A właśnie, że jestem na bieżąco. Ale teraz to już wcale sie nie wbiję, bo wróciłam do pracy i mi doby brakuje. Ale dziękuje za pamięć .

Edytowane przez Krowa1989
Czas edycji: 2014-02-22 o 14:36
Krowa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 14:37   #4632
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Swietnie wygladasz laseczka rajstopy fajnie przelamuja ta biel

meduzzko jakie slodkosci kochane z Julianki

MaJulMi ale zazdroszcze tych wakacji! A powiedz mi, jestes w stanie wypoczac przy Malutkiej?

Dziewczyny, moje dziecko pobilo dzis swoj rekord. Obudzila sie o 24 na uu i zasnela... o 6 Nie spalismy z Tztem cala noc a on biedny na 6 do pracy musial pojechac, na 12 godzin

Byl okropny placz, byly tance przy kaczuszkach, istna tugeza. Mam wrazenie, ze bolalo ja uszko, ale obym sie mylila
Teraz odsypia malenstwo moje biedne Ja tez sie przespalam - zawrotne dwie godziny

Współczuję nocki
Mam nadzieję że z uszkiem będzie ok

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie,
przepraszam, że nie cytuję ale odkąd Kuba zaczął wstawać i poruszac się przy meblach nie mam czasu nawet sie w spokojności wysikac, nie mówiąc już o siedzeniu przed kompem, do którego ciągnie go strasznie. Potrafi przejść przez całą ławę, żeby sobie popstrykać a dziś np butem "chodził" po telewizorze .
Do tego płacz i lament jak wstaję z podłogi, choćbym miała siedzieć i na niego patrzeć, ja muszę być razem z nim na podłodze.
Noce nasze są ostatnio kiepskie, dziś od północy do 3 prawie nie spał, co go odkładałam i wydawało mi się, że śpi to ten się rozbudzał i ryk niesamowity, nosiłam, dawałam cycunia, przestawał, odkładałam i od nowa to samo oczywiście z tż spiecie za spięciem :/ no nic spróbuję Was podczytać trochę, bo zwariuję, że nie wiem, co u Was

TULE! !

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
evel zdrowka dla dziewczynek!
Yae tez zakatarzona i pokasluje, ale apetyt i humor dopisuja.
Zdrówka dla Yae

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-02-22, 14:47   #4633
ania13.03
Zadomowienie

Dziekuje dziewczyny Wyglada na to, ze juz wszystko ok. Nie mam pojecia co to sie dzialo

Nawijko doczytalam, ze u Ciebie podobne przeboje w nocy byly. Lacze sie w bolu

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow

Lenova dobrze, ze Tz znalazl prace Trzymam kciuki, zeby i Tobie sie udalo
Ps. wczoraj o Tobie myslalam

Wiecie co, przykro mi bo Tz jest w swojej pracy na kazde zawolanie a jak dzisiaj byla taka wyjatkowa sytuacja i chcial wziac wolne to mu oczywiscie nie dali Jakby trzeba bylo pojechac jednak do szpiatala to musialby po prostu wyjsc i modlic sie, zeby go nie wylali. Chamstwo

A, meneq przyszlo mi dzisiaj to curry Jutro bede probowac Twojego przepisu

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-02-22 o 14:48
Stary 2014-02-22, 14:49   #4634
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Przeczytałam co Hope napisała do Krowy, by nie próbowała nadrabiać więc i ja się zastosuje i się wbije bezwstydnie.
wczoraj o Tobie myślałam Trzymam kciuki za pracę

Stary 2014-02-22, 14:51   #4635
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
wczoraj o Tobie myślałam Trzymam kciuki za pracę

Silver my to prawie jak blizniaczki jakies

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-02-22, 15:26   #4636
ezzo
Zadomowienie

Przepraam, ze ja znowu tak na szybko wpadam, ale mam problem, ja bylam od czwartku do poznego wieczora wczoraj na szkoleniu w warszawie, maz z malym u tesciow, dojechalam do nich maly charczy i pokasluje, tesciowa twierdzi, ze mu cos na plucach siedzi, do meritum:Slaskie dziewczyny mozecie mi podac jakies namiary na pediatre co przyjuje prywatnie, albo robi wizyty domowe?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:29   #4637
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Silver my to prawie jak blizniaczki jakies
też to zauważyłam

Stary 2014-02-22, 15:55   #4638
meduzza
Zadomowienie

Ojej Ania no to niezła tugeza to ja się z naszą godzinną nie wychylam... Oby to był jedorazowy przypadek

Evel-współczuję Karince okropnego bólu

Lenova-obyś szybko znalazła satysfakcjonującą pracę

Black dzięki. Ja nie mam takich sklepów u siebie ale poszukam w zwykłych kosmetycznych może.

Mój Maluch zjadł dziś 1/4 obiadku Te dania BB 1-3 lata całkiem smaczne są, nie uważacie?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ide na kompa oblukać Nawijke

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 15:55   #4639
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
witaj
fajnie, że napisałaś
zazdroszczę wakacji
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Nie pisałam Wam chyba w końcu o pediatrze. Zmienił nam żelazo, zamiast ferrum dostaliśm,y actiferol - w saszetkach - ale dodaję do małej ilości wody przegotowanej i jakoś z niekapka doi.

dobrze, że macie tak fajnego pediatrę, że nie robi jakiś aluzji, że mało je, że trzeba na siłę, czy coś
i jak po tym żelazie? Nie ma póki co żadnych skutków ubocznych?
za zdany egzamin
tylko kiepsko z tą powtórką :/ ale kurde jakim trzeba bym idiotą, żeby pytania wyjmować na egzaminie :/ nie ogarniam tego nie mógł sobie ten ktoś po prostu ściągi zrobić, bez pytań
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Ja mam dość. Nie nadaję się i koniec. W nocy pobudki co 10 minut, z jedzenia dzisiaj pół kromki chleba z masłem i 4 łyżeczki zupy pomidorowej, którą zawsze uwielbiała. I ryk bo chce jeść, nie dziwię się bo jest głodna, skoro od 12 nic nie przełknęła. Jak teraz dam cycka to drugiego dania też nie tknie. Nie mam siły, no po prostu nie mam, nic tylko sobie strzelić w łeb
biedna jesteś tulę mocno na pewno wszystko się unormuje... jestem z Tobą
i zgadzam się z Debrah u nas tak metoda "przetrzymaj to zgłodnieje i zje" nie działała, było jeszcze gorzej :/ Mały był wtedy głodny, zły i wściekły i nic nie zjadał, rzucał tylko jedzeniem albo pluł. Może karm Małą np godzinkę po uu?

fewciu co za menuuuu tartaletki robisz sama?
i jaki torcik?
Oczywiście powtórzę za dziewczynami, Blanka kocha Cię najbardziej na świecie

insolito cóż za wyobraźnia kulinarna

Ultra ładnie Mała je polecam książkę "moje dziecko nie chce jeść". Ja dzięki niej już każdego dnia nei modlę się, żeby Kuba zjadł 200 ml kaszki, czy duży słoik zupki (bo tak powinien) tylko cieszę się jesli zje 50 ml, bo wiem, że wszystko co najważniejsze dostaje z moim mleczkiem
ewentualnie jeśli się bardzo martwisz możesz zrobić morfologię z żelazem, to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości

ellmi jaki spryciarz z Fifka, nastawił sobie alarm, bo chciał się z Tobą pożegnać

meduzza tulę mocno to tylko taki etap, minie na pewno

hope a czemu tż tak sobie rozporządza pieniążkami Dawidzia? :/

pstryczek postawić, bo bym na to nie wpadła fajne masz te dzieciaczki

bokeh tulę ja piorę TYLKO to co znajduje się w koszu, nie mam siły, żeby myśleć, czy ta koszulka jest brudna czy czysta :/ jak wsadzi do kosza to będzie miał czyste, jak nie to Jego sprawa.
oby to był wreszcie zomb

szaja Twój tż też chyba potrafi nieźle wkurzyć :/ mój się wczoraj obraził, że zapytałam, czy pojedzie w przyszłym tygodniu do sklepu :/

Lady kciuki za pierwszy dzień w szkole
i za piękne spanie w nocy

nawijko piękna sukienka, Ty w niej wyglądasz super co do czarnych rajstop jestem zdecydowanie na

Lenova kciuki za pracę

poczytałam, popisałam, wreszcie wiem, co u Was
napiszę jeszcze co u nas Kuba zaczyna "chodzić" przy meblach, wstaje już pięknie nie tylko przy mnie i potrafi przejść już kawałeczek liczy się to jako chodzenie ?
Ja jestem głodna strasznie, zjadłabym coś słodkiego ale się zawzięłam i do urodzin Kuby nie będę nic jadła a na urodziny zrobię 3 bita a mama zamówiła u znajomej torcik w kształcie Kubusia Puchatka
Stary 2014-02-22, 15:56   #4640
nancykenator
Zakorzenienie

jeszcze k., mam nadzieję, ze zdążę zanim Kuba wstanie
Stary 2014-02-22, 16:05   #4641
hje
Zakorzenienie

hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:42   #4642
treselle0
Zadomowienie

czesc
u Oli lepiej, gorączki nie ma i kupki od paru godz też nie Ale (bo oczywiście, jest ale ) dostałam @ ... jestem zupełnie absolutnie nie gotowa na powrót tej potworzycy.....było tak fajnie bez niej Może ze stresu jest? Nie było zadnych oznak przepowiadających , że sie zbliża heh...nie mam pojęcia jakie przeciwbóle przy kp można brać??
jak nie urok to s.cz.a Ide ponadrabiać troszkę przy obiadku...
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 16:48   #4643
hope01
Zakorzenienie

Nancy, to dla Kubusia

Joł Hje

Stary 2014-02-22, 16:49   #4644
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
witajcie,
A to Ci kubu 'ruszył' A resztę znam z autopsji, więc życzę dużo siły i cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Dzisiaj poczułam przypływ mocy a więc otworzyłam kompa, tatuś z Blanką na spacerze więc i czas się znalazł. Mam nadzieję , że częściej,
U mnie szukanie pracy w dalszym ciągu, byłam na dwóch rozmowach i cisza powiem Wam, że już nogami przebieram aby w końcu gdzieś wyjść do ludzie, pracować, zarabiać pieniądze.
Mój mąz dostał już pracę także tutaj do przodu.
Blanka ostatnio bardzo niegrzeczna się zrobiła, ciężko ją nakarmić, ma swoje zdanie i już, jak coś nie po jej myśli to histerioza, charakterek się pokazuje.

Nawijko- piękna sukienka !!

Witam nową mamę

Evel - zdrówka dla dziewczynek !

Aniu- Oby to nie były uszka u Lilci , mam nadzieję że uda Ci się odpocząć

I córka marnotrawna składa wszystkim roczniakom zaległe życzenia- Rośnijcie zdrowo maluchy !!!
a szukasz czegos w zawodzie? czy 'ot tak'? W kazdym razie życzę powodzenia
Stary 2014-02-22, 16:50   #4645
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
czesc
u Oli lepiej, gorączki nie ma i kupki od paru godz też nie Ale (bo oczywiście, jest ale ) dostałam @ ... jestem zupełnie absolutnie nie gotowa na powrót tej potworzycy.....było tak fajnie bez niej Może ze stresu jest? Nie było zadnych oznak przepowiadających , że sie zbliża heh...nie mam pojęcia jakie przeciwbóle przy kp można brać??
Oluś

co do @ niech mnie w razie wu poprawią mamy kp, ale wydaje mi się, że Panadol Femina mozesz

Stary 2014-02-22, 17:06   #4646
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Debrah, super, ze egzamin zaliczony!

szajowy P.mnie rozwalil

Achhh Kanary!
Od razu mi sie przypomina jak bylismy z Kuba w Bulgarii - cudnie bylo!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nawijko, jak jedziesz pociągiem z Kuba to wózek bierzesz normalnie do przedziału??? Być moze sie niedługo wybiorę na Dolny sląsk i mam stresa (i nie lekkiego)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej dziewoje przeleciałam Was solidnie, dobrze mi zrobiłyscie
Jesli myslicie, ze poprzednia noc była bez tugezy, to tak.... mylicie sie kutwa, sie połozyłam po 22, zasnac nie mogłam za jasnego pierona, na zegarek patrzyłam to była 23,07 a dziec zaczął impreze o 00,25 do 3,10 pobudka o 7
mówiłam juz jak bardzo go kocham W zasadzie, jak jedna noc na kilkanascie jest przespana to az mi dziwnie rano

W ogole to zagwostke mam jakie buty mu teraz zakladac, niby juz cieplutko, ale jednak dziec biega wszedzie, po chodniku jakby najmniej chętnie i wydaje mi sie, ze wiosenne, nawet ocieplone deczko chyba jeszcze zbyt cienkie beda? Z drugiej strony non stop mam wizje, ze przepoci sobie nogi i potem wiecznie bedzie mu zimno w stópki.... No i jak dziecie ubieracie teraz? Ja na dól rajstopki i cienkie spodnie+ buty ofkors, na górze ma bodziaka+bluzeczke bawelnianą, polarowa bluza i kamizelka ortalion, kurtka zimowa juz dawno w kąt rzucona. Sorry, o czapce zapomniałam- ta z jesieni obecnie na łepetynce jest

Wiecej grzechów nie pamietam
co do pogrubionego, to mam tak samo Dużo stresu kosztuje przespana noc (w sensie mniej niż tysiąc pobudek) zaraz sprawdzam czy Ola oddycha

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
super menu! A co do sytuacji w zlobku, ja tak mialam z babcia, ryk przy ubieraniu i wyjsciu od niej ;/ albo dopiero niedawno zaczela do mnie podchodzic jak wracam z pracy. Wczesniej to tylko spojrzala, usmiechnela sie i dalej baba
to pewnie dlatego, że babia była 'nowością'

Cytat:
Kuba uwielbia od malego CH
Zawsze mozna siedzac w wozku sciagnac ukradkiem jakies ciuchy z wieszaka Poza tym te wszystkie dziubdziajace do niego panie, do ktorych sie mozna pieknie usmiechac
Nie ma szans, ze zasnie na zakupach. Dopiero jak poszlismy do innego CH to zasnal na siedzaco 200m po wyjsciu
laseczka .... mnie chyba z cielistymi się bardziej podoba, .....chociaz sama nie wiem

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Oluś

co do @ niech mnie w razie wu poprawią mamy kp, ale wydaje mi się, że Panadol Femina mozesz
dziekuję sprawdzę

Cytat:
Ja mam dość. Nie nadaję się i koniec. W nocy pobudki co 10 minut, z jedzenia dzisiaj pół kromki chleba z masłem i 4 łyżeczki zupy pomidorowej, którą zawsze uwielbiała. I ryk bo chce jeść, nie dziwię się bo jest głodna, skoro od 12 nic nie przełknęła. Jak teraz dam cycka to drugiego dania też nie tknie. Nie mam siły, no po prostu nie mam, nic tylko sobie strzelić w łeb
zapewne marnym jest pocieszenie (ale zawsze jakieś), że inne to przechodziły? a jak dasz jej to drugie danie po 1h/1,5 to też nie?

Cytat:

U nas po cycku nawet na obiad nie spojrzy. Musi być głodna, żeby coś zjeść, a ja chciałabym ją powoli, bardzo p o w o l i oduczać od tego ciumkania w dzień. Dwa, trzy razy ok, ale 7-8 to już przesada lekka wg mnie.

Ja nawet nie wiem jaki Ewa ma nr buta, bo nie robiłam przymiarki do tego, a skarpetki kupuję na oko
ha, no i znowu coś Nas łączy , a raczej Nasze córy

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Pisałam Wam, że Piotrek nie akceptuje banan? Oczywiście nie chciał go na podwieczorek więc wziełam go rozgniotłam, pomieszałam z jajkiem i usmażyłam- wcina aż mu się uszy trzęsą
o rany Nasze dzieci to mają wyrafinowany gust

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

widzę, że rozmawiałyście o stopach
ja przy 168 mam 36/37 (dobrze, czy zle?)
Stary 2014-02-22, 17:11   #4647
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Przepraam, ze ja znowu tak na szybko wpadam, ale mam problem, ja bylam od czwartku do poznego wieczora wczoraj na szkoleniu w warszawie, maz z malym u tesciow, dojechalam do nich maly charczy i pokasluje, tesciowa twierdzi, ze mu cos na plucach siedzi, do meritum:Slaskie dziewczyny mozecie mi podac jakies namiary na pediatre co przyjuje prywatnie, albo robi wizyty domowe?
tak, kobieta do 1-2 w nocy przyjmuje, dr Zuzanna Grabowska 602286178

Cytat:

szaja Twój tż też chyba potrafi nieźle wkurzyć :/ mój się wczoraj obraził, że zapytałam, czy pojedzie w przyszłym tygodniu do sklepu :/

ooo to też mocarz

Cytat:
czesc
ibuprofen, paracetamol
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 17:16   #4648
treselle0
Zadomowienie

widzę, że rozmawiam sama ze sobą ... więc skorzystam i jeszcze siebie pochwale Wysprzątałam całe mieszkanie i zrobiłam obiad ..... a to przy okazji pochwalę i tż bo to dzięki niemu, gdyz cały dzień zajmował się Olcią, teraz wyszli na spacer.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45281448]
ibuprofen, paracetamol[/QUOTE]dzięki, że napisałas, w domu mam tylko nospe i apap, więc myślałam, że czeka mnie wyprawa do apteki (choc na razie nie boli, co jest dziwne u mnie)
Stary 2014-02-22, 17:50   #4649
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Zdrówka !!
Niestety ja nie znam żadnego prywatnie
Cytat:
czesc
Cieszę się że już lepiej z Olą
Cytat:
poczytałam, popisałam, wreszcie wiem, co u Was
napiszę jeszcze co u nas Kuba zaczyna "chodzić" przy meblach, wstaje już pięknie nie tylko przy mnie i potrafi przejść już kawałeczek liczy się to jako chodzenie ?
Ja jestem głodna strasznie, zjadłabym coś słodkiego ale się zawzięłam i do urodzin Kuby nie będę nic jadła a na urodziny zrobię 3 bita a mama zamówiła u znajomej torcik w kształcie Kubusia Puchatka

Cytat:
widzę, że rozmawiałyście o stopach
ja przy 168 mam 36/37 (dobrze, czy zle?)
Ja mam 167 i 37/38
Cytat:
widzę, że rozmawiam sama ze sobą ... więc skorzystam i jeszcze siebie pochwale Wysprzątałam całe mieszkanie i zrobiłam obiad ..... a to przy okazji pochwalę i tż bo to dzięki niemu, gdyz cały dzień zajmował się Olcią;), teraz wyszli na spacer.
dla tż!
Stary 2014-02-22, 18:07   #4650
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Tz zrobił przepyszną zapiekankę ze szpinakiem i aktualnie umieram z przejedzenia (tak, rozważam dokładkę) Młoda śpi, tz też (a zjadł mniej niż ja!)

Przecudna pogoda dziś była, Julka zaliczyła 2 spacery, jeden ze mną, drugi z tz. W ogóle chciała wyjść na dwór, bo przynosiła nam swoje buty i płaszczyk
Poza tym znalazła dziś sobie dziwną zabawę, bo założyła sobie na nogi te największe kółka, które nakłada się na patyk Wstała, próbowała się przejść, nie szło jej (no dziwne, doprawdy!), potem usiadła i chciała nałożyć sobie kolejne kółeczka. Ja nie przeszkadzałam Na końcu zdjęła wszystko, wkurzona, że jej pomysł nie działa i wywaliła kółka do kartonu. Charakterna moja

A poza tym, jak tz się kąpał, przyniosła mu swoje zabawki do kąpieli

Nadrobiłam wszystko, ale bez cytatów, więc przepraszam, że tak hurtem:
Szaja - Twój tz miażdży Jeszcze jak przeczytałam, że ugotował makaron dziewczynom, to już w ogóle padłam )
Bokeh - udanej imprezy!!!
Meduzza - śliczna Twoja żabka!
MaJulMi - zazdroszczę Kanarów!
Mika - kciuki za Julka
Lady - kciuki za szkołę!
Hope - masakra z Twoją t. Mam nadzieję, że szybko coś się zmieni.
Nawijko - bardzo ładnie wyglądasz, świetna sukienka i figura
ania - mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza. I oby to nie było uszko!
Nancy - kciuki za lepszą nockę. I bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź ws. jedzenia Julii Uspokoiłyście mnie.
Lenova - fajnie, że mąż pracę znalazł

Uciekam jeść. Po ciężkim treningu (całe pół godziny ) należy mi się
Miłego wieczoru!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości