![]() |
#4621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Hej dziewczyny
![]() Mam pytanie miala ktoras z Was plamienia implantacyjne? Okres mam dostac dopiero w poniedzialek a dzisiaj jak sie obudzilam mialam na papierze takie plamienie ciemnozolte z niteczkami krwi. I sie zastanawiam czy przyjdzie miesiaczka niedlugo czy moze to te plamienie implantacyjne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Wtajemniczenie
|
Dziś juz nie bolą mnie piersi... tak się boję, że to koniec szczęścia ;(
Dopisek: Zaczęły znowu boleć, tylko lżej niż przez ostatnie dni. Uf
10.02.2017 - dobry początek <3 Edytowane przez Ahoy Czas edycji: 2016-01-13 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Cześć kobitki... Mam pewien problem, który nie powala mi normalnie funkcjonować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Beta 170.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w 4. tygodniu cyklu, więc ciąża ma 2 tygodnie, nie? Jak to się liczy w końcu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez już nie wiem jak to się liczy, jedni mi mówią, że od 1 dnia ostatniej miesiączki, a drudzy, że od owulacji, ale mało kto wie, kiedy na pewno miał owulację :P W każdym razie na wynikach było napisane, że taki poziom jaki mam jest odpowiedni dla 4 tyg ciąży, tego się trzymam póki co:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Wtajemniczenie
|
4 tydzień pokazuję wynik, więc ciąża ma 2 tygodnie, koleżance zawsze tak gin mówił, że od beta dwa tygodnie się odejmuję
Moje gratulacje ![]() Powiedzcie dziewczyny ile Wy od odstawienia tabletek czekałyście do starań?? ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Moje gratulację ![]() Powiedzcie dziewczyny, jaką przerwę robiłyście po odstawieniu tabletek? Czy te 3 cykle muszą być odczekane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy nie brałam żadnych hormonów ani antykoncepcji, nic. Prowadzę NPR od ponad 2 lat. Przestaliśmy uważać dopiero pod koniec listopada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Konto usunięte
|
Ja odstawiłam i od razu zaczęliśmy.
To zależy od lekarza, jedni mówią żeby się wstrzymać, drudzy że można od razu bo wtedy jest większa płodność i większe szanse na ciąże bliźniaczą. Idź do jeszcze jednego lekarza i zapytaj się o zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie w związku z moimi wątpliwościami, czekac teraz jeszcze trzy miesiące na starania... zastanawiałam się jeszcze nad jednym cyklem i wtedy zacząć. Samarinda , czyli wystarczył Wam jeden cykl do zapłodnienia? jak ciąża ma dwa tygodnie to to zapewne gdzieś dopiero za cztery tygodnie będzie widać coś na USG, jak pójdziesz wcześniej i prywatnie to tylko kasę stracisz , a badanie takie jak mocz itp możesz wcześniej na własną rekę robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Czyli moja owulka musiała się pojawić parę dni później niż się spodziewałam
![]() Ja bardzo dawno temu brałam tabletki anty, i to tylko dlatego, bo miałam torbiel na jajników. My stosowaliśmy tylko prezerwatywy albo stosunek przerywany :P ale zdecydowanie częściej to drugie. Starania zaczęliśmy w poprzednim cyklu (niestety za 1 razem miałam ciążę biochemiczną), zawsze rozpoznaję u siebie dni płodne, bo mam książkowy śluz. Na szczęście okazało się też, że jajeczkuję -nastraszona tym co się dzieję w otoczeniu czyli problemami znajomych, u których okazywało się, że w ogóle nie jajeczkują, myślałam, że ja na pewno też mam takie problemy. Mam okropną tendencję do myślenia typu "skoro im się nie udaje to mi na pewno też nie". To samo mam teraz myśląc o tym, że tyle kobiet traci ciążę w początkowej fazie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba, że się mylę, że to można tak wcześniej zauwazyć??? Edytowane przez Ahoy Czas edycji: 2016-01-13 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Wtajemniczenie
|
Mojego męża brata żona jest obecnie w tym 12tc i jak była w 5 tc to jeszcze nic nie widział, tzn widział, ale powiedział, że to za wcześnie, że ciąża może jeszcze obumrzeć.... że musi jeszcze tydzien-dwa poczekać. Ja jeszcze nie zaczęłam się starać, a już jestem zestresowana...
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;54117143]Ja odstawiłam i od razu zaczęliśmy. To zależy od lekarza, jedni mówią żeby się wstrzymać, drudzy że można od razu bo wtedy jest większa płodność i większe szanse na ciąże bliźniaczą. Idź do jeszcze jednego lekarza i zapytaj się o zdanie ![]() A jak liczysz sobie dni płodne? Ja biorąc tabletki (z 7 dniową przerwą) cykl mam 29. Ty jaki miałaś? Przecież od razu po odstawieniu ten cykl się rozregulował, tak? Czyli jak to wyliczyłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I nie rozregulował się, po odstawieniu @ przyszła normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ahoy a badałaś progesteron ? Bardzo często jest odpowiedzialny za ciąże biochemiczne. Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-01-13 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Raczkowanie
|
Ahoy, Samarinda, lekarz zawsze wiek ciąży liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki (wyjątkiem - jak u mnie w drugiej ciąży - jest to kiedy cykle sa bardzo rozregulowane - wtedy ustala sie na podstawie USG) Laboratoria betę liczą różnie (często jest to napisane ale nie zawsze - jedne podają wiek ciąży jakbyśmy liczyly od ostatniej miesiączki, a inne od owulacji. Ja przy becie 119 (po dwóch dniach 330) mialam wiek ciazy cos okolo 4 tygodnie (jakbyśmy liczyly od ostatniej miesiaczki, gdyby byly regularne)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Raczkowanie
|
Ja tam szlam do lekarza od razu jak tylko się dowidziałam ze jestem w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
Strasznie dziwnie się czuję, jakbym była przeziębiona. Wczoraj wieczorem miałam 37,3 (mierzone pod pachą), to normalny wzrost, nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Raczkowanie
|
Tak, to normalne. Ja tez w ciąży czuje sie caly czas jakbym byla chora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności, że mąż był zaziębiony w weekend...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Wtajemniczenie
|
Też chciałabym mieć już taki dobre nowiny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja gin woli nie robić usg bardzo wcześnie, choć jest zwolenniczką wczesnych wizyt, ale w celu sprawdzenia wyników podstawowych badań czy dostosowania leków / dawek jak ktoś coś bierze. Nie wiem czy na 100% to jest normalne, ale ja przed każdą miesiączka czuje się jakbym była chora i w ciazazach na początku mam to samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie!
Rozmawiałam przed chwilą z moją lekarz rodzinną, która też nie zaleca robić przerwy po tabletkach bo mówi, że im dłuższa ta przerwa to organizm wraca do naturalnej płodności i wtedy już może być ciężej zajść w ciąże... Straszny mętlik mam w głowie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie wiem jak to jest, mogę sobie tylko gdybać, bo nigdy wcześniej w ciąży nie byłam :p tak czy siak jutro idę do ginekologa (jesli mnie jakoś wcisnie). Niech robi usg jak coś zobaczy to ok, jak nie to trudno, pójdę ponownie za kilka dni
![]() PS: Cycki znowu bolą jak trzeba ![]() ![]() ![]()
#4649 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mam pytanie - czy używacie jakichś konkretnych testów ciążowych?
#4650 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam takie, które wpadną w ręce aptekarce, oczywiście z największą czułością czyli 25 ml. Podobno na Allegro są jeszcze czulsze za 1zl, podobno wiarygodne, ale jeszcze nie testowałam.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.