|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Ostatnio mi Tż powiedział coś podobnego z tym,że nawet mi pomoże opalić sobie włoski tu i ówdzie i nie będę jęczeć ..
Wiecie się zmartwiłam. Poczułam ruchy przed chwilą takie szybkie,wyraźne,normalnie cały brzuch mi skakał i oczywiście wujek Google i się naczytałam,że to niepokojący objaw... Macie też tak?Chwilę to trwało a już normalnie ale strasznie się zmartwiłam,bo tak szybko jakby dzieciak biegł gdzieś...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4622 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Nie nastawiam sie na zgrabna mamuske, bo wszystko moze sie zdarzyc. Wazylam zanim zaszlam w ciaze 51-53 roznie. Na poczatku ciazy schudlam do 49 kilo i teraz mi sie waga wyrownala. Ale brzuch rosnie jak szalony, mam wrazenie, ze codziennie jest wiekszy i mala mnie ostatnio tak kopnela w bok na ktorym lezalam, ze az podskoczylam. Nie wiem co bedzie poznoej, jak bedzie miala coraz wiecej sily.---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
albo nudzi im sie i sobie urozmaicaja czas
|
||
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak by moja córcia napierdalała salta w brzuchu trwało to chwilę i spokój
|
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noooooo i to tez mnie ominelo!!!!! MISSSSSSSSS CIOTKA! Bedziesz miala coreczke? GRATULUJE!!!!! Tego co pamietam to pisalas "prosze zostawic troche dziewczynek dla mnie!!" super
|
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak wolałabym bez takich atrakcji,że moje dziecko mnie niepokoi,bo nagle ma gwałtowne i szybkie ruchy Ehh już nie czytam,bo oszaleję od tego czytania i jeszcze pojadę do szpitala,bo mądry internet powiedział,że dziecko mogło owinąć się pępowiną czy dzieje się coś innego niepokojacego ![]() Cytat:
Ale na szczęście u mnie też trwało to chwilę i spokój.Może to od porannej kawy mój kawaler się rozbudził...Od razu przypomniał mi się filmik,który Tż ostatnio mi wysłał jak napomniałaś o tym salcie http://www.youtube.com/watch?v=Ivl9urklIq8
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Mecia hahaha ☠☠☠lam !!!! biedny koń
mam nadzieje ze nie musieli go dobic później
|
|
#4627 |
|
Konto usunięte
|
Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 c...
Dzień Dobry
Jakos mało życia we mnie ale zjadłam śniadanko to moze zaraz ruszę umyć gary (aż dwa talerze i kubeczki ) Wczoraj wybrałam sie z tz po zestaw palmersa na rozstępy ale go nie było i dzisiaj sie polapalam, ze speawdzalam stronę amerykańska tego sklepu a tu jest trochę inny asortyment ![]() Ale kupiliśmy dla Wiki zestaw 3 ręczniczków za 15euro ![]() Poza zdjęciem zakupu mam dla Was obrazek dla tz-ów ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1400666166.209098.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1400666176.163782.jpg Mam nadzieje, ze je widac bo ja na tel nie widze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i foteliki samochodowe (Maxi Cosi) i na końcu na kąpiele noworodków i rozdanie nagród za konkursy, rozdanie próbek i takie tam. Faktycznie to wszystko trwało do 20:30. Może zwiać z jakiejś części, ale to zależy do jakiej grupy Cię wpiszą, bo jak np chustonoszenie będziesz miała na końcu to kicha. No i prezenty rozdają oczywiście na końcu
|
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Jakie świetne, hihi Na dzień dziecka dla maluchów z rodzinyhttp://allegro.pl/lampka-nocna-proje...239734211.html |
|
|
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w sumie już po południu ale trochę Was nadrabiałam...
Poza tym kuzynka już pojechała wczoraj... Rano coś mówiła, że Mały kaszle i musi chyba zadzwonić po swojego Tżta. Po południu byłyśmy na zakupach i mój Małż nas zabrał autkiem do domu i się okazało, że musi jechać do pobliskiego sklepu po części do auta więc pojechałam z Nim a Ona została w domu bo nie mamy fotelika. Kupiłam mojej macoszy perfumy na Dzień Mamy i urodziny bo ma a nagle dzwoni telefon że po kuzynkę już Tż przyjechał i zrobiła się niemiła atmosfera jak wróciliśmy. Ja udawałam miła ale byłam zła, bo pewnie nagadała Jemu, że u Nas źle i w ogóle. Kurde nadawałam Jej ciuchów, kosmetyków itd. a Jej coś nie pasuje. Trudno. Może chodzi o to, że jak trzeba było to ja też reagowałam. Np. Ona siedzi a On podleciał do akwarium mojego Małża i łup za kabel i ciągnie tak, że zaraz lampkę wyrwie więc zareagowałam i Go odciągnełam i nakrzyczałam, że nie wolno... Ehh szkoda gadać... Dobrze, że sami pojechali... Wrzucam swoje zdjęcie ale z tamtego tygodnia jakoś, ale dużo nie urosłam... |
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Oooo umieram z gorąca... Byłam znowu na poligonie, psiak się wykąpał, ja się opaliłam, zmęczyłam, spociłam jak dziki szczur... Nigdy nie miałam mokrych plam na bluzce na plecach, pod cyckami i pod pachami... Wyglądałam jak brudas wracając do domu... a jak doszłam to w lustrze zobaczyłam moje dresowe rybaczki mokre pod pośladami
![]() A teraz leżę w sypialni, tu jest chłodno bo nigdy słońce nie świeci, okna otwarte i co???? Milion kosiarek pod blokiem i koszą trawniki Zaraz zwariuję chyba... A jak zamknę okno to się uduszę... A i termometr pokazuje 29 stopni w cieniu
|
#4633 |
|
Konto usunięte
|
Elfirka fajny brzusio
I dobrze, że masz ich z głowy |
|
|
|
#4634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A brzusio piękny
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-05-21 o 12:32 |
||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
My po zakupach w tschibo. Kupiłam body na długi, spiochy i zestaw spodnie koszulka i bluza ale wszystko na 74 bo mój tz nie chciał już jechać do trzeciego tschibo
No i on myśli ze 3 spiochy i kilka bodow starczy małemu na pół roku Aż mu listę wyprawkowa pokazalam to trochę zluzowal. Jeszcze spiochy potrzebuje, pajace, pół spiochy i body na długi no i jakieś polarki nie wspominając o skarpetkach i czapkach I mam nie kupować więcej niebieskich rzeczy bo co jak będzie dziewczynka jednak ? To będzie laska niebieska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4636 |
|
Rozeznanie
|
Wiatrak jest ale w pawlaczu wysoko... i w częściach
Idę zimny prysznic zapodać sobie bo mojemu Małemu chyba też gorąco bo coś nerwowy dzisiaj i się rzuca jak rybka bez wody
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam sprawę , dostaliśmy na ślub sporo ręczników i teraz na nowe mieszkanko chciałabym wziąć te nowe ale wiadomo jak to jest z nową frotą że ona w ogole nie wciąga wody , macie jakiś sposób żeby szybko stała się taka troszkę zużyta ?
jak mam prać kilka razy to zbankrutuje
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneta??? trzymam kciuki
![]() Metamfetaminax trzeba ci zablokować internet tak zebys tylko mogla z wizazu korzystac Effka oprócz prania to nie wiem ![]() Dziewczyny bylam dzis u dawnej znajomej kosmetyczki to powiedziala ze wyglądam pięknie haha dziwne... tak czy siak pokazalam jej rozstepy na udzie...a ona mi pokazala swoj brzuch,tragedia ma cos takiego jak wstawila kiedys zdjecie Monika w 8 miesiacu ciazy jej takie cos wywalilo takze ten 3 trymestr jest straszny caly brzucho pocharatany... ![]() A i kupilam sobie klapki za 29zl taki ostro kolor kolarowy a co najwyzej nie zaplacimy za internetpogoda piękna juz stóp nie czuje i nigdzie dzis chyba nie wyjde ech
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Mecia http://allegro.pl/super-zestaw-46-ub...233316072.html trochę cieplejszych ciuszków
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz nie moge sluchac o tych rozstepach. Przeciez w ciazy to normalne i trzeba sie z tym pogodzic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście zostawilam bo cena masakra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46551151]Może mały miał czkawkę
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Jakie świetne, hihi Na dzień dziecka dla maluchów z rodzinyhttp://allegro.pl/lampka-nocna-proje...239734211.html[/QUOTE] Mam nadzieję,że to czkawka,bo już sobie wkręciłam atak epilepsji ! A ta lampka jest boska,chcę ją zamówić dla chrześniaka ![]() Cytat:
Dobrze,że już nie masz piekielnych gości,ale strasznie wyrachowana dziewucha... A co jej facet czepiał się was,że nie ugościliście jego księżnej jak należy?Cytat:
![]() Cytat:
I już przestań tak martwić się rozstępami To,że ona takie miała nie znaczy,że u Ciebie takie zostaną ![]() Cytat:
dzięki ! Pogadam z Tż może zamówimy
||||
|
|
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
Ała
Mały się ułożył na dole w poprzek chyba i nie mogę usiąść, schylić się, i w ogóle wstać bo boli. Leżę na boczku i mam wrażenie że mi zaraz miednice rozsadzi A nogami kopie po boku i też w coś trafia i kłuje Jest jakiś sposób żeby przemieścić Malca w inne miejsce?
|
#4644 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta nie martwię się,piszę tylko że w zyciu nie widzialam takiego brzucha....
Ekaterina kocham ten kolor mam taki szalik-apaszkę, tunike, bluzke, lakier do paznokci i jeszcze jakies tam ciuchy i teraz klapki
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro przyjdzie do mnie sukienka od babci tz z usa jestem ciekawa czy zemdleje z zachwytu czy przerażenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46551151]
[/COLOR]Jakie świetne, hihi Na dzień dziecka dla maluchów z rodzinyhttp://allegro.pl/lampka-nocna-proje...239734211.html[/QUOTE] moja młoda miała takiego żółwia, fajna sprawa, podobało jej się teraz już nie używamy bo bateria się skończyła i jakoś tak zapominamy, a ona nie domaga się i nie potrzebuje.co do bodziaków z krótkim rękawkiem, zawsze miałam tego sporo, bo traktowałam często jako podkoszulek, a na body jakiś sweterek, bluzę, półśpiochy itp myśmy wróciły własnie z placu zabaw, masa dzieci była, młoda się wybawiła. Ale teraz już gorąco się zrobiło, wiec wszyscy poslzi do domu, my też, młoda ogląda bajkę, a ja wstawiłam mięso do piekarnika na obiad i zaglądam, co u Was słychać ![]() Metamfetaminax, daj spokój z epilepsją, gdzie takie rzeczy wynajdujesz? wszystko jej w porządku bankowo, dziecko miewa czkawki, czasem szybciej się poruszy, nie panikuj matka, będziesz miała jeszcze sporo okazji do paniki, jak dziecko się już urodzi
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
Nie. Jej facet to w sumie się prawie w ogóle nie odzywał, ale czuć było w powietrzu, że coś jest nie tak. Mnie najgorzej wkurzyło, że nas nie było może godzinkę max a Ona w tym czasie zadzwoniła po Niego i On w te pędy przyjechał a miał ok 40km do Nas, czyli musiał od razu wyjechać... Pewnie mu nagadała... A w sumie dobrze się stało... Przynajmniej syfu nie będzie ten Mały rozwalał wszystko a Ona co chwilę mu tylko jeść robiła... Oczywiście szynkę brali najlepszą sera po dwa trzy plastry na kanapkę a On wszystkim pluł po chacie... Masakra. Ja tam nikomu nie żałuję jedzenia ale zachowywali się jakby nie widzieli nigdy szynki czy sera...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- jak to jest ze tyle osob nas przeglada a wciaz te same osoby tylko pisza ?
|
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
witam
![]() Ale dzisiaj jestem padnieta bylam na pobraniu krwi i mnie na kuli bo mam cienkie żyły i jeszcze przes ta nogę nic nie mogę ledwo chodziłam po mieście gdzie normalnie bym w 45minut załatwiła wszystko to jak wychodziłam z laboratorium o 7.50 to wszystko zajęło mi do godz 10 jak siedziałam w autobusie. I ledwo doszłam noga mi dosłownie odchodzi Na dwór strach iść bo taka gorączka u mnie na słońcu jest teraz 38stopni to juz nawet nie wychodzę :'( A co do znieczulenia to ja tylko ze znieczuleniem będę rodzic bo nie dam rady bez wiem to po sobie. Tylko nie wiem kogo się spytać czy swojego lekarza czy kogoś na porodówce nie wiem sama.
|
|
#4650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc tu nie tylko internet mi szkodzi Ale teraz jak już tak powoli kopie to dochodzę do wniosku,że to była czkawka,więc chyba teraz czas na odstresowanie ![]() Cytat:
![]() Tak cieplutko,że w całym domu mam okna pootwierane i wieje takim gorącem jak na pustyni a u mnie ogółem chłodno jest nawet latem Wzięłam się za siebie i idę z przyjaciółką pierwszy raz od 2 miesięcy na spacer i jakieś lody Szkoda życia w tym domu a Tż i tak pewnie będzie zmęczony a zresztą,wolę spacer w babskim gronie
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

i opalisz sobie goloneczki

Ehh już nie czytam,bo oszaleję od tego czytania i jeszcze pojadę do szpitala,bo mądry internet powiedział,że dziecko mogło owinąć się pępowiną czy dzieje się coś innego niepokojacego
)
i foteliki samochodowe (Maxi Cosi) i na końcu na kąpiele noworodków i rozdanie nagród za konkursy, rozdanie próbek i takie tam. Faktycznie to wszystko trwało do 20:30. Może zwiać z jakiejś części, ale to zależy do jakiej grupy Cię wpiszą, bo jak np chustonoszenie będziesz miała na końcu to kicha. No i prezenty rozdają oczywiście na końcu 
Zaraz zwariuję chyba... A jak zamknę okno to się uduszę... A i termometr pokazuje 29 stopni w cieniu 
oczywiście zostawilam bo cena masakra
dzięki !
Pogadam z Tż może zamówimy
wszystko jej w porządku bankowo, dziecko miewa czkawki, czasem szybciej się poruszy, nie panikuj matka, będziesz miała jeszcze sporo okazji do paniki, jak dziecko się już urodzi