|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Cytat:
Cytat:
A z jaką wagą zaczynałaś? Napisz coś więcej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo za bieganie. Masz możliwość korzystania z siłowni?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
Siłownie mam na basenie blisko domu i jeszcze w mieście kilka siłowni. Postanowiłam jednak korzystać póki co z siłowni na dworze. Ciężko to nazwać siłownią, ale w czasie biegania będę sobie chodzić na przyrządy, takie co miasto postawiło, a jest tego z 40 szt. Niedaleko ode mnie.
Kotori butów do biegania nie mam, bo do tej pory nie biegałam.... Mam jakieś Salomony do chodzenia. Chodziłam w nich po górach, myślę, że na początek mogę w nich, bo moje bieganie to będzie przez pewien czas chodzenie..... Tylko sie zciemni to idę atakować plac i ścieżkę rowerową (u nas zrobił się z tego również trakt do biegania).
#4623 |
Rozeznanie
|
Ogrodniczka na poczatku zacznij od marszu. Ja zaczynalam od marszow. Potem marszobiegi byly, ale pamietaj jesli zaczniesz biegac zainwestuj w lepsze buty do biegania y, bo inaczej beda cie bolec kostki i kolana, i popsujesz sobie stawy. To dla twojego zdrowia, a przy nadwadze o taki bol to latwo.
Ja pamietam jak zaczynalam biegac i jeszcze butow nie mialam to mnie bolaly kostki i piszczele. Potem jak kupilam buty w gruba podeszwa i przewiewne, przystosowane do biegow to bylo to juz zupelne inne bieganie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
No i doigrałam się ..
za przemęczenie dostałam grype która zmusiła mnie leżeć w łóżku świetnie jutro będę musiała nadrabiać cały poniedziałek ale nie dałam rady o 11h wróciłam do domu z gorączką i wymiotami jakiś wirus dopiero co obudziłam wszystko mnie boli strasznie kaszle aż płuca mnie bolą , ten piekący ból masakra Kasiulka : Gdzie ty jesteś mam nadzieję ze nie załapałaś doła ze względu na wagę ?? OJP : zaczynałam 5 stycznia od 90,8kg Ogrodniczka : za mnie też zrób kółeczko bo ja z łóżka się nie ruszę nie ważne buty ważne chęci... a jak będziesz robić nie wiadomo jakie km to wtedy będziesz wiedzieć że na pewno to lubisz więc wtedy kupisz odpowiednie buty .. |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4626 |
Zadomowienie
|
Odezwę się później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdrowia życzę! ![]() Cytat:
Jasne, korzystaj gdzie się da - aczkolwiek ja wolę w pomieszczeniu. Też zrobili koło mojego bloku kilka maszyn, ale zimno jest i jakoś wolę moje maszyny i ciężary w ciepłej siłowni. ![]() U mnie póki co: 1) Owsianka - płatki, suszone owoce (wiśnia, jagody), płatki migdałów, banan + mleko sojowe; 2 mandarynki 2) Sałatka - ser feta, sałata lodowa, pomidor, zielona cebula, ogórek,1 kromka ciemnego chleba, 2 plastry szynki z kurczaka + 2 ogórki konserwowe (mało tego jem, a naczytałam się tutaj i dodałam sobie do sałatki, bo przyszła mi ochota ![]() 3) 80g ryżu z limonką, łosoś duszony w sosie sojowym i pieprzu, gotowane warzywa (zużywam co mam w zamrażarce, bo się przeprawadzam, a więc dzisiaj z warzyw to marchewka, brokuły i fasolka szparagowa). Marchewki niby się nie powinno jeść gotowanej (duży IG). 4) Jeszcze nie wiem, najpierw muszę w siebie zmusić posiłek nr 3... Ale pewnie dokończę wieśniaka z zieloną cebulą + zielona herbata. A i zapomniałam dodać. Niby waga już ponieżej 70 kg, ale uwaga! Na siłowni mam takie urządzenie, które mierzy wzrost, BMI, BF w % i kg. I najlepsze jest to, że ważyłam się 2 tygodnie temu po treningu: pokazło mi 70,4 kg i wzrost 170 cm ( a mam 174 cm). I BF mam 35%!!! Przecież to jest bardzo dużo. ![]() ![]()
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". Edytowane przez ojp Czas edycji: 2015-02-02 o 18:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zadomowienie
|
Hejka laseczki
![]() Przepraszam dziewczyny że się nie odzywałam ale nie miałam czasu, siły i chęci. Weekend miałam wypełniony po brzegi a wczoraj też nie miałam za bardzo czasu. Byłam wczoraj u fryzjera i nawet poprawiło mi to trochę nastrój, ale niestety tylko na chwilę ![]() Dzisiaj wstałam już bardziej zmotywowana do diety. Takim tempem jak do tej pory to do 40 nie schudnę ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: I. 3 kromki chleba wieloziarnistego, 70 g polędwicy łososiowej, czerwona papryka, odrobina masła, herbata z 0,5 łyżeczki cukru II. kawa z mlekiem i 1 łyżeczką cukru, 2 garści orzechów nerkowca, 1 biszkopt III. pierś z kurczaka, 1/3 woreczka ryżu, warzywa na patelnię IV. serek owocowy 0% tł bez cukru, pomarańcza V. kromka chleba, 30 g polędwicy łososiowej, czerwona papryka Eliza wracaj do diety ![]() Ojp gratuluję nowej pracy ![]() Anka wracaj do zdrówka. Musimy jeszcze raz przeanalizować Twoje jadłospisy bo faktycznie coś wolno idzie. Tylko 1 pytanie: możesz z ręką na sercu powiedzieć że trzymasz się tego jadłospisu i nie podjadasz nic poza nim? Wydaje mi się że coś tam nieraz wpada kalorycznego. Mi waga też powoli spada ale wiem że to wyłącznie dlatego że nie trzymam diety. Staram się jeść zdrowo ale wpada sporo słodyczy ![]() ![]() Nikolcia piękny spadek ![]() Pendulka czekamy tu na Ciebie ![]() ![]() Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2015-02-03 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
KASIULA strasznie ciężko wrócić
![]() ![]() ![]() Od jutra żeby skały srały to zaczynam porządną dietę bo inaczej to mnie zima następna zastanie z tą samą wagą albo wyższą. Od jutra rower.KASIULA może Ty też przeprosisz rowerek i będziemy meldować jak kiedyś ![]()
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2015-02-03 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zadomowienie
|
Eliza wiem że ciężko wrócić do diety. Mam to samo
![]() ![]() Ja wsiadam już dzisiaj na rowerek, może też trochę poćwiczę. Będziemy codziennie meldować nasze pedałowanie. Wspólnymi siłami damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj idę na fitnesik to rowerek od jutra.Ja też mam zamiar już się trzymać dzisiaj,ale ta napoleonka zepsuła cały dzien.
KASIULA to bierzemy sie do roboty ![]()
![]() |
#4632 |
Rozeznanie
|
Eliza i Kasiula trzeba was jakos rozruszac. Swietny pomysl z tym rowerkiem! Meldowanie i pilnowanie. A moze wasze problemy z nietrzymaniem diety wynikaja z czegos?
Eliza u ciebie to maz wrocil, moze to wina tego ze przy nim nie umiesz sie pilnowac?? i pozwalasz sobie na wiecej?? Kasiula ty jak idziesz ladnie z dietka i cwiczeniami i odrzucasz wszystko co slodkie czy cos za jakis czas masz tak, ze poprostu dwa tygodnie zawalasz diete. Moze zrob sobie tak, ze np raz w tygodniu np niedziela mozesz wzisc jakis kawalek ciastka czy cos? Zeby pozniej nie kusilo?? co sadzisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
kotori u mnie jest cały miesiąc źle.Nie mogę wrócic do wagi sprzed św.
w tygodniu mam nawet spadek 1 kg,a w poniedziałek już mam nadwyżkę. Trzeba się po prostu zacząć pilnować.
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Córa ma ospę. Już ma po feriach ![]() ![]() Eliza od jutra codziennie się pilnujemy i meldujemy postępy. Codziennie ma pisać: nie jadłam słodyczy, jeździłam na rowerku. Zrozumiano? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jem sumiennie jedyne co słodze to cherbatę i kawę dzisiejszego jadłospisu to masakra
przez tą gorączke tylko śpie i pije i pije i pije a mój jadłospis to fatalny 2x kromka z szynką po południu grochówka teraz nic próbowałam jajecznice ale zwróciłam po pierwszej łyżeczce paskudna choroba ... mój grzeszek to 2 tygodnie temu kluski serowe u innych nazwane kopytkami serowymi jakieś 5 kawałków z pół łyżeczką cukru |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zadomowienie
|
Anka jeżeli faktycznie tak ładnie jesz to musisz to przeczekać. Twój organizm musi przyzwyczaić się do regularnych posiłków. Pisała Ci to kiedyś Martuszka
![]() Zdrówka życzę bidulko nasza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki?
![]() Zabawne to w sumie że "chudniemy" od kilku lat :P Ale do Was może wrócę ![]() ![]() ![]() ...podpis zaraz zaktualizuję...ale ładnie wygląda to "53" ![]()
![]() |
#4639 |
Konto usunięte
|
Heeejjj
![]() ![]() Dzisiaj miałam tak ciężki egzamin, że w ramach rekompensaty zjadłam lody. Było ich 4 gałki i były pyyyychaaaaa.... Uwielbiam lody, a ostatnie jadłam w wakacje! Ale spokojnie, poza tym dietę trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zadomowienie
|
Słodka suuuuper Ciebie widzieć
![]() ![]() No niestety jeszcze tu jestem i szybko mnie się stąd nie pozbędą ![]() ![]() Nie jesteś żadnym grubasem ![]() ![]() 2oka lodyyyyyy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Ogrodniczka jak u Ciebie dieta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Raczkowanie
|
KASIULA to sobie młoda ferie zafundowała,mój syn w tamtym roku tydzien po feriach miał ospę.
ANKA może organizm potrzebuje czasu bo nie jesz dużo i powinno spadać SŁODKA to kiedy miałaś wagę 53kg?Odchudzanie to pikus najgorsze utrzymać wagę,cos o tym wiem ![]() ELIZA trzymam kciuki za silną wolę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zadomowienie
|
Nikolcia plus jest tylko taki że przynajmniej nie opuści szkoły na 2 tygodnie. Będzie miała mniej zaległości
![]() Eliza proszę się z rana zameldować! Jak Twoja dzisiejsza motywacja? Od dzisiaj dajemy czadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Jestem KASIULA i motywacja też jest
![]() wczoraj tak na fitnesie dałam,ze potem mi było nie dobrze i mnie trzęsło
#4644 |
Zadomowienie
|
Eliza
![]() ![]() Pamiętaj że dzisiaj mamy zaliczyć rowerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
ja rowerek wieczorkiem na jakimś filmie
![]() dzisiaj zamiast kurczaka bedzie jednak spagetti,ale z sosem z pomidorów
#4646 |
Zadomowienie
|
Eliza ja muszę wcześniej bo wieczorem już nie mam siły
![]() ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: I. 3 kromki chleba wieloziarnistego, 3 plasterki szynki konserwowej (50 g), 1 parówka z szynki, herbata + 0,5 łyżeczki cukru II. jajko na twardo, kawa z mlekiem III. pierś z kurczaka, romanesco, 1 ziemniak IV. gotowana gruszka z cynamonem i imbirem V. sałatka z pora, jajka na twardo, szynki konserwowej, odrobiny kukurydzy i majonezu light ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Dziewczyny obejrzyjcie filmik. Jest świetny ![]() https://www.youtube.com/watch?v=4ChpHu88vb0 |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj wolne. Póki co wjechała owsianka taka, jak ostatnio.
Dziewczyny, jak się odkochać? Ot co, nieszczęśliwa miłość... ;(
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Raczkowanie
|
Znaleźć inny obiekt westchnień, taki z wzajemnością, albo szukać wad w obiekcie zakochania, albo go zdobyć i rozkochać w sobie. Nie wiem, jaka jest zarzyłość między wami, ale mi sie zdarzało, że takie odległe obiekty westchnień po bliższym kontakcie przestawały być obiektem, bo stwierdzałam, że to kompletnie nie mój typ i styl. Wszystko zależy też od sytuacji, bo jak to ktoś żonaty to jak dla mnie opcja zdobyć i rozkochać w sobie nie wchodzi w rachubę. Ale generalnie polecam się rozejrzeć po bokach.
Odbyłam dzisiaj marszo-bieg + siłownia na dworzu. Zajęło mi to 1,5h. Jutro też zamierzam.
#4649 |
Zakorzenienie
|
ojp jeszcze się nie pogodziłaś z faktem.Musisz sobie znaleźć nową miłość a tym sobie głowy nie zawracaj już.Pewnie nie jest tego wart.
#4650 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny. Chociaż wydaje mi się, że na razie mam dość facetów ogólnie. ![]() ![]() Ja dzisiaj zaliczyłam siłownię, ale w ogóle nie miałam ochoty tam iść. Ale zmobilizowałam się i zrobiłam trening nóg i HIIT, ale się zmęczyłam. Przy wykrokach lewy pośladek mnie rozbolał, pewnie naderwałam sobie mięsień czy coś. Ale dokończyłam wszystko i teraz już po posiłku odpoczywam w domu. Zrobiłam sobie jakieś posiłki, bo zużywam rzeczy z zamrażarki, lodówki i szafek i kombinuję z tym wszystkim. A posiłki z dzisiaj to: 1) typowo owsianka + suszone owoce + migdały + mleko sojowe i banan 2) ryż z limonka, gotowany łosoś + marchewka i fasolka szparagowa 3) bataty + dorsz (biała ryba = białko? tak miałam w rozpisce zapisane). Zawaliłam, bo nie dodałam warzyw, ale mam jeszcze 2 porcje i właśnie gotuję szpinak z groszkiem do tego. 4) 1 kromka razowego z polędwica z kurczaka + 2 ogórki konserwowe ( ![]() 5) zauważyłam, że muszę dzisiaj zużyć fetę, zostało mi jakieś 80g, także sałatka z fetą, pomidorem, ogórkiem, zielona cebula i sałatą lodową. Niezbyt jakoś mi to wygląda, ale nie chcę wyrzucać jedzenia, więc muszę kombinować. ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.