|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Arletko sto lat kochana, wszystkiego najlepszego
![]() Kluska Hania ma intensywny okres i strasznie zywa jest, widzialam ze trzeba byc czujnym na kazdym kroku wiec rozumiem twoje zmeczenie, silna kobitka z niej i nie dziwie sie ze cie boli jak ona takie cuda odstawia, strasznie jest pocieszna i zywa i wg mnie cudownie sie rozwija ale wiem ze samej ciezko takiego brzdaca upilnowac a zrobic cokolwiek przy takim maluszku to juz w ogole nie wyobrazam sobie.Ten etap moze w koncu sie ustabilizuje.Zeby te nocki chociaz sie unormowaly zeby nie bylo tych pobudek tylko chociaz tak z 5h snu ciurkiem to czlowiek inaczej funkcjonuje wtedy.Mam nadzieje ze jak zabki wyjda to wroci wszystko u was do normy i odpoczniesz ![]() Coffee tez mysle o Tasi napisze dzis do niej troszke pozniej. A ty jak sie czujesz? W piatek wizyta kontrolna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Kami ale Natka pieknie wazy! To moje dziecko jest w takim razie jakas zabidzona dobrze ze dzis do dr idziemy.W ogole Iza i Mu ja nie wiem jak wy tak pieknie wykarmiliscie na cycku wasze dzieciaki, ze sa takie duze ![]() Natka 15lipca wazyla 6150 i mierzy 64cm a wtedy miala troszke ponad 4,5miesiaca. Wiec ta waga chyba srednia i juz troszke mniej niz 25centyl.no nic widocznie taka bedzie szczuplina. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XI
Cytat:
![]() Natka będzie szczuplinka po mamie |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska, Gianka witajcie w klubie zombie
![]() Teraz dopiero zasnął i chyba idę do niego, bo padam .. Arletko Wszystkiego NAJ Spełnienia marzeń, radości, miłości, wytrwałości Twoje zdrowie Ruda trzymam kciuki za 1 dzień pracy
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee a może będziesz jedną z niewielu i urodzisz w terminie?
![]() Ewciu spokojnego pierwszego dnia w pracy Gianka ale Natka nie wygląda na chudą ![]() gwiazda mi zasnęła przy cycu i aż się boję ruszyć. jak wstanę będzie krócej spala no ale chciałam zobaczyć na komp Mikiego i wejść do k. w nd zostawiam ją z tatusiem i na ok 5h wybywam na targ do komorowa
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nawet obawiam, że mogę urodzić po terminie
|
|
|
|
#4626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domis był na 75 centylu i lekarka mówiła że to bardzo dobrze. Cytat:
Hania ma teraz intesywny okres chce poznawać świat,ale rozumiem że takie ciągłe pilnowanie cię męczy. Cytat:
Umówiłam się do dentysty na jutro żeby założyć plombe na tą 8.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska ja tez wlasnie Natke pol godziny na cycku trzymalam bo usnela i stwierdzilam ze sie nie ruszam.
Coffee ale teraz zleci 18dni tylko rany ![]() Lilka laczymy sie z toba w klubie nocnych markow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładnie ważą wasze dzieciaczki. Kuba mierzy 70cm i waży 7300g. Muszę przypilnowaćbtej kaszki bo na kolację wciągał porcję ale z butli. Teraz chciałam przestawić na rano łyżeczką, ale niecierpliwi się i nie jest taki głodny w rezultacie nawet połowy nie zjada. No nic.
Ze spaceru nici bo koleżanka wstała po 9, a jej Maluch jeszcze spał umówiła się ze mną na 8 i tak mi się nie chciało wstawać bo ja zwykle spaceruje w południe, ale dla ploteczek poświęciłam się i doopa Kluska Hania ma powera, na pewno jesteś wykończona. Musisz odsypiać razem z nią. Oby te ząbki odpuściły, żebyś choć w nocy odsypiała Lila.odeśpij w dzień nockę Coffee testuje Cię Madzik? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Kluska Gianka jak Wam zasypiają Maluchy? Widzę,że też z wami. Kuba lubi przy cycu i z wygody rano czytaj o 5 biorę go do łóżka i tak je i przysypia, ale potem w dzień też się domaga. Boję się uzależnienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ziajka a porcja kaszki to ile ml na ile łyżek? i czy z normalnego smoczka? na noc na razie łyżeczkę odpuszczam, butla jest elementem rytuału i jakby jeszcze trudniej miała zasypiać to ja dziękuję
![]() to teraz tak: kaszkę mam mleczną, łyżka na ok 35ml. porcja nocna mm to 180ml/6miarek. to rozrobię 1 łyżkę i dodam do 150ml/5 miarek mm. będzie ok? da się wydudnić to z butli? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
idziemy na spacer to trochę naładuję baterie.Cytat:
![]() w dzień przy cycu. też się obawiam przyzwyczajenia ale nie mam siły cudować w dzień z lozeczkiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
||
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska ja to robię na wyczucie. 150ml wody i ok 5łyżek kaszki, mieszam , czekam chwilę bo gęstnieje wtedy i sprawdzam łyżeczką konsystencje. Tylko mam smoczek do kaszek. Jak za gęsta to dolewam wody, jak za rzadka to dosypuje kaszki.
Na pierwsze sama napij się z butli (to zło , wiem ) i wymyj smoczek lub zmień jak masz zapas, potem już bedziesz wiedzieć jaka mniej wiecej konsystencja pasujeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień żeby zasnął musze z nim leżeć i tulić na naszym łóżku.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka Nata nie spi ze mna w ogole , na lozku nigdy nie spala z nami. Usypia w wozku i potem lozeczko.przy cycku to tylko w dzien podczas jedxenia i tylko jak ma cyca w buzi jak odstawie to wstaje od razu.
Kluska z lovi sa smoczki do butelek do kaszki ja dzis ide go kupic bo moja je kaszke z butli indo tej pory z kubka niekapka bo wlasnie smoczka nie mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4633 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli nie macie tak że dziecko je, bawi się, jest czas na drzemkę a Wy myk do łóżeczka i samo zasypia w 10 minut? Myślałam, że tylko ja tak nie mam
![]() Chociaż Kluska jest blisko ![]() Mnie się udało tylko parę razy. Dziś dzień marudy idę na spacerWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
dziekuje dziewczyny za piekne zyczenia ja od rana intenstwnie na nogach juz ogórki porobiłam,ale u rodziców nie byłam,jade w sobote. cos od rana dziwnie boli mnie brzuch,jakbym jakis skret jelit miała,wziełam nospe ale cos nie pomaga ![]() zapowiada mi sie dosyc ciezki dzień bo zniwa u nas i bede musiała pomóc tesciom przy zbozu,a z tym brzuchem to nie wiem jak dam rade
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka Nata ma swoj plan dnia ale sama nie usnie bez szans; (
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry dzień! "Z rana"
![]() Arletko Ruda Powodzenia tam! Idę, śniadanie zjem. |
|
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Kulam sie jeszcze ale strasznie boli mnie w krzyzu. I do tego dzis mega mi nie dobrze. Chciałabym juz miec małą koło siebie i wiedziec ze wszystko jest dobrze. Do piątku strasznie mi sie dłuzy ten czas. Wiecie ze od tygodnia nawet nie zajrzałam do szafy małej. Co patrze na tą komode to płakać mi sie chce. Fotelik stoi i czeka, tak samo wózek a jak tak sie o nią boje.... Staram sie myśleć pozytywnie. Tż pociesza, swoją drogą nie wiem jak on ze mna wytrzymuje. Teraz moja mama ma urlop to jest z Pawłem zebym ja nie musiała za nim gonić a po południu jezdzi z Tzem do teściowej. I tak leci. A ja staram sie lezeć i co chwile coś jesć zeby mała tylko przybrała jeszcze troszke. Pije 5 litrów wody dziennie i juz mi sie chce rzygać.... Arletko jeszcze raz wszystkiego najlepszego. Pociechy z męża i córusi. Edytowane przez tasia02 Czas edycji: 2014-07-23 o 11:58 |
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
wszystko bedzie dobrze kochana zobaczysz!mocno trzymam kciuki!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez CoffeeHeaven Czas edycji: 2014-07-23 o 12:25 |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sie zachmurzylo , postraszylo i dupa blada deszczu brak:/ tylko glowa boli i tyle
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- A Nutka co drugie karmienie je Nutramigen,dzielna dziewczyna ja nie jestem w stanie tego nawet powachac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dzieki dziewczynki
![]() a u nas polało deszczem i koniec żniw na dziś ![]() wiecie mamy z tz znajomych którym urodził sie synek w niedziele, ten kolega jezdzi z moim tz do pracy i czasemr razem pracuja, no i wczoraj ten chłopak mówi ze jego synek jest w tragicznym stanie,zaraz po porodzie zdiagnozowali zapalenie płuc i przez to bedzie w jakim stopniu upośledzony, ma jaka wade,nie wiem jaka bo mój tz nie należy do takich którzy sie o cokolwiek wypytuja. tak mi ich szkoda bo malo tego ze dziecko chore a cała ciaza wzorowa,to tego chłopaka tato miał raka płuc a teraz po tomograf i okazało sie ze sa przezuty do mózgu, a tej dziewczyny mama pracuje we Włoszech i zawału dostała,pojechała do niej jej siostra i tez miała jakis stan podzawałowy, tak im sie zycie pierdzieli,szkoda mi ich ze nie wiem.
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam.
Tyle godzin w pelnym skupieniu, zeby ogarnac ten belkot i jeszcze zrozumiec i zapamietac temat. Glowa mi peka! Arletko, sto lat kochana!! Zdrowka, radosci, milosci i szczecia ![]() Kluska, Gianka - to im sie akurat udalo. Nakarmili mnie dobrze. I kawke pyszna zrobili. Mniam! Tasia, trzymaj sie! Kciukam mocno!! Coffee, jak Kluska mowi, moze sie rozsypiesz w terminie ![]() Ja od jutra jestem sama, kolezanka do przyszlego poniedzialku na uropie. Ja musze sama testowac dzisiejszy temat, obrabiac biezace rzeczh. No posr^am sie jak nic.
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia będzie dobrze, zobaczysz
![]() Ziajka Natuś bez cyca nie uśnie Do teraz spał z nami w łóżku, ale odkąd kupiłam nowe łóżeczko staram się Go odkładać, tylko to taki cwaniak, że się od razu budzi i tak z 5 razy wyciągam z łóżeczka i wkładam z powrotem Zazwyczaj śpi w łóżeczku do pierwszej nocnej pobudki, bo potem nie chce mi się Go odkładać, od 5 - 6 i tak ostro debatuje, więc nie ma sensu. W dzień zasypia tylko przy cycu na moim łóżku w sypialni, nie odkładam Go, bo śpi bardzo krótko i nie chcę wybudzać![]() Wiem, że mój mały też uzależniony od cyca, ale co zrobić ![]() Mysiu przynajmniej dobrze dali pojeść ![]() Idę zrobić sobie jajecznicę, mam ochotę jak nie wiem ![]() Ale mieliśmy farta z małym po południu, zdążyłam znieść wózek i dosłownie kilka metrów od domu, a tu nagle rozpętała się burza i ulewa, złapałam małego i zaniosłam do domu, ale wózek trochę zamókł niestety.. Teraz cały czas burzowo i wietrznie, więc kisimy się w domku, TŻ w trasie, mam nadzieję, że niedługo wróci.. będę potem jak zjem
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jestem już w domu
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki pisałam wcześniej ale paka w telefonie się zamuliła
Mały super zniósł że mnie nie ma-nawet za bardzo się tym nie przejął. Tak jak było z cycem-ja bardziej to przeżyłam niż on jutro już na 6tą a w piątek wolne za to w sobotę do pracy ale w weekendy jest zawsze luz![]() Mysiu najgorzej jakiś faflun sobie Ciebie upatrzy i głupkowate miny strzela ![]() Ziajka a co powiesz na to jak mój prawie półtoraroczny Syn zasypia przytulony do mnie,na ręku i jak dostaje butle tez się tuli i na ręku wypija mleko A co Czarodziej dzisiaj marudek?Kluska pocieszę Cię że jak Hana zacznie chodzić da Ci czadu jeszcze bardziej bo będzie chciała wszędzie wejść-znam to z własnego doświadczenia ![]() Gianka no nie gadaj że Natka zabiedzona przecież ona ślicznie wygląda za mmArletko wszystkiego najlepszego Kochana,samych radości i mało zmartwień Coffe "podmywajcie się dziewczyny bo nie znacie dnia a ni godziny" ![]() Tasia jeszcze 2dni,nie stresuj się Kochana-będzie dobrze i już niedługo utulisz Hanulkę Izka za jutroLila ja to czasem rano się zastanawiam o której Kostek u mnie wylądował ![]() Basiu ![]() U nas się ochłodziło i grzmi czasem-może coś z tego będzie czekamy na TŻta na skypie
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2014-07-23 o 18:16 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda
za 1 dzień w pracy Widzisz Kostello dzielnie zniósł rozłąkę, więc jest dobrze ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Basiu cześć
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Arletko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrowia, szczęścia, pomyślności oraz spełnienia marzeń!!! Mysiu dobrze, że dłużej Ciebie nie męczyli na tym szkoleniu Ruda widzisz nie było tak źle Kostuś jest mądry, wie że mama zaraz do niego wróci i dlatego nie było tragedii, brawa dla dzielnego synka ![]() TŻ wczoraj był na badaniu, dzisiaj już są wyniki, ale odbierzemy je dopiero 9 sierpnia jak będę miała wizytę J. Chciałam się umówić na 2 sierpnia, ale profesorek na urlopie będzie, szkoda bo mi następny cykl ucieknie. A od piątku do niedzieli wybieramy się nad jeziorko
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko wszystkiego najlepszego pociechy z córci i męża
Tosia będzie wszystko dobrze. Najgorsze to czekanie Jesteśmy z Toba. Kochane jak ja za Wami tęsknilam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

dobrze ze dzis do dr idziemy.

współczuję nocki, moja podobna. od 3 były popłakiwania aż do 7 a potem tylko godzina snu.
umówiła się ze mną na 8 i tak mi się nie chciało wstawać bo ja zwykle spaceruje w południe, ale dla ploteczek poświęciłam się i doopa
idziemy na spacer to trochę naładuję baterie.

czekamy na TŻta na skypie