Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 11:19   #4621
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

No i się popłakałam w autobusie....

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

A w ogóle to jadę sobie i jest takie stadko dziewczynek, na oko 6 klasa albo wczesne gimnazjum. Jedna z nich ma na plecach taki plecaczek worek kremowy z wielkim czarnym napisem 'bag for cocaine' mój Boże, gdzie są rodzice. ..

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:21   #4622
smv
Zakorzenienie

No jak trendy nie jesteś to jesteś nikim w tym wieku szczególnie.... Szok
Stary 2014-11-18, 11:31   #4623
martunka88
Rozeznanie

Wróciłam z wizyty u gina, weszłam na forum i zaczęłam się zastanawiać dlaczego aż tyle stron wątku doszło...
Mon9 widać że jesteś b. silną osobą, teraz jako matka na pewno będziesz miała jeszcze więcej siły. Mam nadzieję, że córcia wyjdzie z tego bez komplikacji.

U mnie i Jasia wszystko ok, jutro już 25tc. Niestety kolejne USG dopiero 5stycznia.
smv zastanawiałaś się wcześniej nad twardnieniem brzucha. Ja też tego nie rozróżniam, a mam wrażenie, że jest ciągle napięty, więc dzisiaj o to zapytałam. Dowiedziałam, że najlepiej jest sprawdzać dotykając po bokach- z 1 strony powinny być plecki dziecka, a druga str. powinna być bardziej miękka. Źle jest wtedy gdy z obu stron czujesz "kamień", a na pewno nie ma z czym zwlekać jeśli dodatkowo są jakieś bóle.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:33   #4624
smv
Zakorzenienie

A jak brzuch jest miękki z każdej strony? Ja tam nie czuje pleców dziecka bo nie Wiem jak to czuć... Ake czasami coś twardsze czuje po jednej stronie..
Stary 2014-11-18, 11:40   #4625
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A jak brzuch jest miękki z każdej strony? Ja tam nie czuje pleców dziecka bo nie Wiem jak to czuć... Ake czasami coś twardsze czuje po jednej stronie..
Jak jest miękki z każdej str. to jest wszystko super To na twardnienie/napinanie trzeba zwracać uwagę.
To co czujesz jako coś twardszego po 1 str. to właśnie dziecko. Dla mnie też wszystko jest nowością, ruchy do dzisiaj czuję tylko delikatnie, dlatego staram się o wszystkie wątpliwości wypytać lekarza.

Niby Jaś jest spokojny i prawie się nie rusza, ale od zeszłej wizyty 3 tyg. temu przekręcił się z pięknego ułożenia główkowego na miednicowe;/ poczekamy na jeszcze czas na właściwe ułożenie, a ostatecznie cc też przeżyję
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:41   #4626
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Mi wczoraj brzuszek stwardniał i czułam ciągnięcie w podbrzuszu, ale jak poleżałam to było lepiej, niestety mam często wzdęcia i przez to, że jestem szczupła, czuję jak wszystko mi się rozciąga Jutro mam wizytę, zapytam co z tym bólem i wzdęciami, bo czasami aż oddychać nie można póki co nic nie biorę, ponoć nospa i espumisan jak najbardziej można ale zobaczę co jutro się dowiem.

Zastanawiam się, dlaczego niektóre z was tyle czekają na usg?? Ja chodze na kasę chorych i na każdej wizycie mam usg, pokazuje mi maluszka, patrzy na serduszko hmm... może jutro mi nie zrobi
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:44   #4627
smv
Zakorzenienie

Generalnie przysługują 3 usg w czasie ciąży... Ale wiadomo teraz lekarze robią częściej. Ja raz miałam wizytę bez usg a jedynie lekarka spr tętno dziecka... A na ostatnim usg w piątek to ja nic ie widziałam w sensie ze jakieś fajne ujęcia bo dzieciaczek się odwrócił i nie chciał pokazac;/
Stary 2014-11-18, 11:47   #4628
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Mi wczoraj brzuszek stwardniał i czułam ciągnięcie w podbrzuszu, ale jak poleżałam to było lepiej, niestety mam często wzdęcia i przez to, że jestem szczupła, czuję jak wszystko mi się rozciąga Jutro mam wizytę, zapytam co z tym bólem i wzdęciami, bo czasami aż oddychać nie można póki co nic nie biorę, ponoć nospa i espumisan jak najbardziej można ale zobaczę co jutro się dowiem.

Zastanawiam się, dlaczego niektóre z was tyle czekają na usg?? Ja chodze na kasę chorych i na każdej wizycie mam usg, pokazuje mi maluszka, patrzy na serduszko hmm... może jutro mi nie zrobi
3mam kciuki za wizyte. Ja mam tylko 3 usg, a chodze prywatnie, ale nie w Polsce, wiec nie wypowiem sie, mam kolezanke w innym kraju, gdzie usg robia tylko jeden raz przezcala ciaze. gdybym chodzila na kase chorych, to nawet do ginekologa bym nie mogla pojsc, a do ok. 6 miesiaca ciaze prowadzilby lekrz rodzinny. Czyli tez zadnego usg i nic. To chore.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:47   #4629
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Generalnie przysługują 3 usg w czasie ciąży... Ale wiadomo teraz lekarze robią częściej. Ja raz miałam wizytę bez usg a jedynie lekarka spr tętno dziecka... A na ostatnim usg w piątek to ja nic ie widziałam w sensie ze jakieś fajne ujęcia bo dzieciaczek się odwrócił i nie chciał pokazac;/
Ja mam nadzieję, że mi się pokaże, bo chcę zdjęcie jego buźki w 4D, 4 tyg temu miałam, to trzeba zobaczyć czy dalej podobny do mamusi
Stary 2014-11-18, 11:48   #4630
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty u gina, weszłam na forum i zaczęłam się zastanawiać dlaczego aż tyle stron wątku doszło...
Mon9 widać że jesteś b. silną osobą, teraz jako matka na pewno będziesz miała jeszcze więcej siły. Mam nadzieję, że córcia wyjdzie z tego bez komplikacji.

U mnie i Jasia wszystko ok, jutro już 25tc. Niestety kolejne USG dopiero 5stycznia.
smv zastanawiałaś się wcześniej nad twardnieniem brzucha. Ja też tego nie rozróżniam, a mam wrażenie, że jest ciągle napięty, więc dzisiaj o to zapytałam. Dowiedziałam, że najlepiej jest sprawdzać dotykając po bokach- z 1 strony powinny być plecki dziecka, a druga str. powinna być bardziej miękka. Źle jest wtedy gdy z obu stron czujesz "kamień", a na pewno nie ma z czym zwlekać jeśli dodatkowo są jakieś bóle.
za wizyte i 25 tydzien
Stary 2014-11-18, 11:48   #4631
smv
Zakorzenienie

Ale dziwnie..
Stary 2014-11-18, 11:48   #4632
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
No i się popłakałam w autobusie....

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

A w ogóle to jadę sobie i jest takie stadko dziewczynek, na oko 6 klasa albo wczesne gimnazjum. Jedna z nich ma na plecach taki plecaczek worek kremowy z wielkim czarnym napisem 'bag for cocaine' mój Boże, gdzie są rodzice. ..
masakra.... gdzie sa rodzice....
Stary 2014-11-18, 11:49   #4633
smv
Zakorzenienie

Jak to gdzie- cieszą się że córka ma dużo koleżanek i jest popularna w szkole a co!
Stary 2014-11-18, 11:53   #4634
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
3mam kciuki za wizyte. Ja mam tylko 3 usg, a chodze prywatnie, ale nie w Polsce, wiec nie wypowiem sie, mam kolezanke w innym kraju, gdzie usg robia tylko jeden raz przezcala ciaze. gdybym chodzila na kase chorych, to nawet do ginekologa bym nie mogla pojsc, a do ok. 6 miesiaca ciaze prowadzilby lekrz rodzinny. Czyli tez zadnego usg i nic. To chore.
nie wyobrażam jednego usg przez calą ciąże... ja mam na kazdej wizycie gdybym miała możliwość to chetnie podgldałabym maluszka przez24h
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:53   #4635
smv
Zakorzenienie

Heee ja też
Stary 2014-11-18, 11:55   #4636
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że mi się pokaże, bo chcę zdjęcie jego buźki w 4D, 4 tyg temu miałam, to trzeba zobaczyć czy dalej podobny do mamusi
ja 3 tyg temu miałam 4d i mała taka malutka i nie widziałam podobieństwa do nas, ale wyglądała jakby się usmiechała i takie jakby dołeczki w policzkach było widac-szkoda ze nie mam zdjęcia z takim uśmiechem
Stary 2014-11-18, 11:57   #4637
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to gdzie- cieszą się że córka ma dużo koleżanek i jest popularna w szkole a co!
he mialam cos napisac ale skasowalam, poprostu szkoda nerwow na takie cos.....
Stary 2014-11-18, 11:58   #4638
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
hahah, masz rację!!! - mi się wydaje ze priorytetysię pozmieniały.. przykre ze teraz tak o wygląda
Stary 2014-11-18, 12:01   #4639
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
nie wyobrażam jednego usg przez calą ciąże... ja mam na kazdej wizycie gdybym miała możliwość to chetnie podgldałabym maluszka przez24h
wlasnie ja tez nie.... i za ponad tydzien mam usg, a nastepne w lutym, wiec pod koniec grudnia albo na poczatku roku wybiore sie do innego lekarza na usg, bo chyba oszaleje. Juz mowilam TZ zebysmy odkladali pieniazki na dodatkowa wizyte.... A moj mi nie zrobi no bo jak jesli wszystko jest dobrze
Dobrze, ze co miesiac mam badane serduszko dziecka, bo bym zwariowala calkiem..... i na tej wizycie tez posluchamy razem z usg.
Stary 2014-11-18, 12:01   #4640
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
ja 3 tyg temu miałam 4d i mała taka malutka i nie widziałam podobieństwa do nas, ale wyglądała jakby się usmiechała i takie jakby dołeczki w policzkach było widac-szkoda ze nie mam zdjęcia z takim uśmiechem
Mój akurat ma zdjęcie lekko z profilu i mój Tż się śmieje że nosek ma po mamusi hahaha
Ciekawa jestem jak bardzo się zmienił, ile waży i ile ma cm
Mam nadzieje, że usg będzie jak zawsze, ze nie zrobi mi lekarz psikusa
Stary 2014-11-18, 12:01   #4641
smv
Zakorzenienie

Piszę tak bo wiem jak u mnie w szkole rodzice podchodzą do tego.. Dziecko ma być cool ubrane marka Musi być no i kasa... Dzieciak musi być pewien że za kasę można wszystko.... Rodzice potrafili mi mówić że wydają po parę tysięcy miesięcznie na korki a ono tylko 3 dostaje i to moja wina...

A ja nie mam 4D...zastanawiam się pójść do innego bo mnie korci

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-18 o 12:02
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:01   #4642
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny jeśli chodzi o twardnienie brzucha takie skurczowe, to ono wygląda tak, jak przy orgaźmie tylko bez przyjemności zwróćcie uwagę, że teraz przy orgaźmie robi się na chwilę brzuch jak kamień, w sensie macica

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:02   #4643
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
he mialam cos napisac ale skasowalam, poprostu szkoda nerwow na takie cos.....
no niestety takie teraz czasy... mój brat uczy w podstawówce i gimnazjum i opowiada mi takie rzeczy...i gorsze są niestety dziewczyny
chyba dlatego tak cały czas mówiłam, że będę miała chłopca. Ale teraz będę robić wszystko żeby uchronić Igę od tego...pewnie od wszystkich złych rzeczy się nie da, ale będę się starać
Stary 2014-11-18, 12:05   #4644
smv
Zakorzenienie

Papalinko ja w życiu miałam chyba ze 3 orgazmy hahaha i ja tam brzucha nie czuje twardego za to taki przypływ emocji że w płacz wpadam... TŻ się już przyzwyczaił że po sexie płaczę że szczęścia...
Szkoda ze teraz się z sexy nie umiem cieszyć blokadę mam... Wczoraj to ja byłam na górze i nagle mnie brzuch rozbolal po jednej stronie i mi się odechciało Bo zaraz źle myśli mam... ;(;(

W ogóle to śniło mi się że Piotr-mąż Kingi z M jak miłość został zabity i na Onecie o tym aż pisali....

Heh ciekawe czyy moj syn będzie się bił hehe

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-18 o 12:07
Stary 2014-11-18, 12:08   #4645
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Piszę tak bo wiem jak u mnie w szkole rodzice podchodzą do tego.. Dziecko ma być cool ubrane marka Musi być no i kasa... Dzieciak musi być pewien że za kasę można wszystko.... Rodzice potrafili mi mówić że wydają po parę tysięcy miesięcznie na korki a ono tylko 3 dostaje i to moja wina...

A ja nie mam 4D...zastanawiam się pójść do innego bo mnie korci
Z drugiej strony, moj TZ mi ciagle mowi, ze chce dac naszym dzieciom, to czego sami nie moglismy miec.... Zgodze sie ma racje, ale ciagle tlumacze ze z rozsadkiem wszystko.... A pozniej dzieciaki tylko o pieniadzach wlasnie jak piszesz i wszystko co najlepsze.... Chocbym miala byc milionerka to i tak nie dam dziecku, zeby odczulo ze jest lepsze bo ma to czy tamto. I rozpieszczac nie bede. Jakbym uslyszala kiedys w zyciu cos takiego o moim dziecku to przez glowe bym wziela normalnie.....
Stary 2014-11-18, 12:10   #4646
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
wlasnie ja tez nie.... i za ponad tydzien mam usg, a nastepne w lutym, wiec pod koniec grudnia albo na poczatku roku wybiore sie do innego lekarza na usg, bo chyba oszaleje. Juz mowilam TZ zebysmy odkladali pieniazki na dodatkowa wizyte.... A moj mi nie zrobi no bo jak jesli wszystko jest dobrze
Dobrze, ze co miesiac mam badane serduszko dziecka, bo bym zwariowala calkiem..... i na tej wizycie tez posluchamy razem z usg.
co szkodzi tym lekarzom odpalić na chwilę te magiczne sprzęty... a nam kazda sekunda podgladania naszego dziecka sprawia tyle radości!!!
Stary 2014-11-18, 12:13   #4647
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o twardnienie brzucha takie skurczowe, to ono wygląda tak, jak przy orgaźmie tylko bez przyjemności zwróćcie uwagę, że teraz przy orgaźmie robi się na chwilę brzuch jak kamień, w sensie macica
mialam takie twardnienie, wlasnie jak robie cos caly dzien w domu cos... i TZ przypadkiem poczul, akorat skonczyl prace i chcial sie przytulic, mowi ale ty masz twardy brzuch...od tamtej pory kaze mi sie nie przemeczac i nie wariowac, w sensie latac po mieszkaniu z miotla jak szalona, a to zakupy, a to sprzatanie cos tam jeszcze..... I po wielu godzinach w samochodzie tez tak mam, dlatego stwierdzilam ze jazda samochodem nie jest dla mnie na dalekie podroze

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
co szkodzi tym lekarzom odpalić na chwilę te magiczne sprzęty... a nam kazda sekunda podgladania naszego dziecka sprawia tyle radości!!!

no wlasnie , i glowa spokojniejsza

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no niestety takie teraz czasy... mój brat uczy w podstawówce i gimnazjum i opowiada mi takie rzeczy...i gorsze są niestety dziewczyny
chyba dlatego tak cały czas mówiłam, że będę miała chłopca. Ale teraz będę robić wszystko żeby uchronić Igę od tego...pewnie od wszystkich złych rzeczy się nie da, ale będę się starać
Wiele zalezy od rodzicow, ale nie tylko, bo jak dziecko wpada w towarzystwo zlych dziewczyn, albo chlopakow, to ciezko byc innym i sie wyrozniac od reszty nikt tego nie chce.... i pozniej sie dzieja rozne rzeczy ehhh
Stary 2014-11-18, 12:14   #4648
smv
Zakorzenienie

Zwłaszcza że to nic ich nie kosztuje... A komfort pacjentki ważny jest

Ja wam powiem że miałam nieciekawe towarzystwo. Wszyscy moi znajomi palili fajki, niektórzy maryche... Pili wódkę wino piwo- nawet na lekcjach. Chodzili na wagary i dyskoteki. JA nigdy nic... Alkoholu spróbowałam w wieku 17 lat na półmetku swoim... Palenia nigdy i niczego.
Mimo to w klasie zawsze mnie lubili można było że mną pogadać i się pośmiać czasem lekcje dałam odpisać.. Dopiero na studiach się wycwanilam i nie dawałam odpisywać ćwiczeń - byłam wredna ale generalnie ja chyba okresu dojrzewania typowego nie przeszlam nigdy...

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-18 o 12:18
Stary 2014-11-18, 12:17   #4649
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Papalinko ja w życiu miałam chyba ze 3 orgazmy hahaha i ja tam brzucha nie czuje twardego za to taki przypływ emocji że w płacz wpadam... TŻ się już przyzwyczaił że po sexie płaczę że szczęścia...
Szkoda ze teraz się z sexy nie umiem cieszyć blokadę mam... Wczoraj to ja byłam na górze i nagle mnie brzuch rozbolal po jednej stronie i mi się odechciało Bo zaraz źle myśli mam... ;(;(

W ogóle to śniło mi się że Piotr-mąż Kingi z M jak miłość został zabity i na Onecie o tym aż pisali....

Heh ciekawe czyy moj syn będzie się bił hehe
smialam sie do TZ ze w przyszlosci musi nauczyc syna jak komus przywalic... rozne sa sytuacje.... a nie chcialabym zeby moje dziecko bylo zastraszane np. w szkole, czy nie umialo sie bic, chociazby po to zeby sie obronic..... ale jakbym uslyszala ze to on zaczyna, to TZ by taki porzadek z nim zrobil..... o matkooo
Stary 2014-11-18, 12:18   #4650
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
hehe chodzi mi o to, że w ciąży na pewnym etapie zaawansowania, jak nasz, twardnieje macica przy orgaźmie, bo nie w ciąży to ja też nigdy nie czułam
Cytat:
mialam takie twardnienie, wlasnie jak robie cos caly dzien w domu cos... i TZ przypadkiem poczul, akorat skonczyl prace i chcial sie przytulic, mowi ale ty masz twardy brzuch...od tamtej pory kaze mi sie nie przemeczac i nie wariowac, w sensie latac po mieszkaniu z miotla jak szalona, a to zakupy, a to sprzatanie cos tam jeszcze..... I po wielu godzinach w samochodzie tez tak mam, dlatego stwierdzilam ze jazda samochodem nie jest dla mnie na dalekie podroze [COLOR="Silver"]
)
Ja miałam bardzo często w poprzedniej ciąży twardnienia, to lekarka kazała więcej odpoczywać i w razie czego brać nospę. Alę jak raz się zrobi twardy to nie problem, raczej jakby twardniał co chwilę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości