![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Czemu Ty tak panikujesz? Daj sobie spokój, specjalnie wyszukujesz u siebie jakichś zmian, których nie ma. Wrzuć na luz bo się wykończysz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
MalarskiSen, przykro mi ale myśle że dla własnego zdrowia powinnaś udać się do psychiatry bo jak dla mnie jesteś stuprocentową hipochondryczką. Naprawde, twoje wymyślanie wręcz coraz to nowszych problemów, panikarstwo- to nie jest normalne. To się leczy i nie jest to takie niespotykane. Zapoznaj się z terminem i zapisz do psychiatry/psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
Słuchaj, nawet gdybyś miała jakieś efekty uboczne to normalne, rzadko bywa, żeby nie mieć żadnych. Nawet jeśli miałabyś czasem mdłości, czy upławy to nie jest zaraz powód, żeby je odstawiać. Rozumiem jeśli wpływ hormonów jest tak duży, że nie da się normalnie funkcjonować, ale Ty nie masz żadnych, więc o co w ogóle chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Raczkowanie
|
Skoro jesteś na tyle dorosła, żeby brać tabletki antykoncepcyjne, to jesteś również na tyle dorosła, żeby sama decydować, czy oddziałują na Ciebie w sposób, który powoduje, że nie możesz normalnie funkcjonować. Takim braniem kiedy popadnie, odstawianiem jak tylko zaboli Cię brzuch to rozregulujesz sobie organizm. NIGDY nie trafisz na tabletki, które nie będą dawały o sobie znać nawet w 1%, musisz się z tym pogodzić, bo inaczej żadna metoda nie będzie Cię satysfakcjonowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
Najlepiej udaj się z tym do ginekologa. Żadna z nas nie jest lekarzem, więc fachowej porady tutaj nie dostaniesz. Ja bym nie odstawiła, bo zrobiłabym sobie większe spustoszenie w organizmie, niż to warte. Ból brzucha czy głowy da się przeżyć jeśli nie jest na tyle dokuczliwy, że Ci przeszkadza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
BAN stały
|
No właśnie o to mi cały czas chodzi, Po czym poznać, że powinnam się przejąć, rozumiem, że tylko sytuacją gdy nie mogę funkcjonować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Raczkowanie
|
Myślę, że tak. Ja bym dopiero wtedy się przejęła. Mnie często boli głowa odkąd zaczęłam brać hormony, czasem mnie zamdli, ale to nie powód, żeby panikować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
BAN stały
|
Przy zaburzeniach lękowych tak jest raz się boisz tego a drugi czego innego, ja mam epizod strachu o swoje życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
Jak nie możesz funkcjonować to wtedy się martw. Jak są to mniejsze bóle, mdłości złe samopoczucie czy katar to nie.
Mam nadzieje ze wiesz czy twoją antykoncepcje mozna łączyć z psychotropami. A co do nich to poprosiłabym lekarza o zmiane/zwiększoną dawke. |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
BAN stały
|
Tak pytałam i lekarz pozwolił. U mnie rokują długie leczenie a reszta to na psychoterapii,konsultował am to z dwójką psychiatrów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Raczkowanie
|
Ciężka sytuacja, nie umiem sobie wyobrazić co czujesz, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Jedyne co mogę Ci powiedzieć to że na prawdę jeśli odczuwasz jakieś skutki uboczne, to nie ma powodu do niepokoju. Musisz myśleć racjonalnie, a najlepiej gdybyś o tym nie myślała wcale lub jak najmniej, to zobaczysz że wtedy żadnych skutków ubocznych nie będziesz, bo 90% z nich jest wymyślona przez Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
BAN stały
|
Chyba te tabletki dobrze się przyjmą, po Ovulastanie mnie głowa często bolała a teraz spokój, dodatkowo zaczynam się coraz lepiej czuć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
No to super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Przyczajenie
|
Kiedy mogę sie przestać zabezpieczać inaczej przy braniu tabletek antykoncepcyjnych
Witam, jestem początkująca w braniu tabletek anty i mam pytanie zaczęłam brać tabletki w 9 dniu cyklu wiem ze sie powinno brać od pierwszego ale ginekolog powiedział ze mam tak zacząć brać ale ze sie muszę jeszcze inaczej zabezpieczać , czy jak zacznę drugi listek tabletek to możemy juz zrezygnować z gumek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kiedy mogę sie przestać zabezpieczać inaczej przy braniu tabletek antykoncepcyj
Możecie.
#4639 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kiedy mogę sie przestać zabezpieczać inaczej przy braniu tabletek antykoncepcyj
Ale na pewno ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zadomowienie
|
Na pewno.
#4641 |
Konto usunięte
|
Znów pomęczę
![]() Dziś wzięłam ostatnią tabletkę (21 na 21) i dostałam plamienia. Czy to jest "normalne" przy pierwszym opakowaniu? Wiem, że w ulotce tak pisze. Ale zastanawiam się, czy to już "okres" (bo jutro zaczynam przerwę 7 dniową), czy takie plamienia,a "okresu"mam się spodziewać w 2-3 dniu przerwy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ok, czyli może tak być, że plamię. Dzięki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Konto usunięte
|
Jak mogę stwierdzić, że to JUŻ jest krwawienie z odstawienia?
To moje pierwsze w życiu opakowanie, więc wybaczcie za nawał pytań. Ostatniego dnia brania tabletek dostałam plamień, w czwartek zaczął się pierwszy dzień przerwy - plamiłam, w piątek - plamienie lekko mocniejsze niż poprzedniego dnia, dziś znów plamię i znów troszkę mocniej. Skąd mam wiedzieć czy to już krwawienie, czy jeszcze nie? Na ulotce pisze, że "najczęściej krwawienie z odstawienia występuje w 2. lub 3. dniu przerwy" - wszystko ładnie, pięknie, tylko, że ja plamię od ostatniej tabletki i nie jestem w stanie stwierdzić czy to już krwawienie czy jeszcze nie? Kompletnie nie wiem, czego mam się spodziewać. Po kilku opakowaniach pewnie będę już wprawiona - ale teraz jestem lekko przestraszona i niedoświadczona, dlatego jeszcze raz proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Przyczajenie
|
Tabletki hormonalne jak długo można jeść :(
Witam Was
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tabletki hormonalne jak długo można jeść :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy tabletki mogą wpływać na wyniki TSH i ft4? Jeśli tak to w znacznym stopniu? Biorę Vibin Mini, jeśli to ma znaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Konto usunięte
|
Moga, musisz zrobić kilka razy wyniki, zeby zobaczyć czy sie potwierdzaja. Moje skaczą od niedoczynności do prawie nadczynności, ale przewaga jest w normie, wiec gin-endo mówi, ze jest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.