|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
. Pod tym względem jestem bardzo uporządkowana (tia... myślałby kto Cytat:
. Ogólnie czytam książkę na temat sekretów bycia zdrowym i tam międz innymi było o czosnku. POLECAM . Tanie, a stawia na nogi . Tylko oczywiście nie tabletki czosnkowe bo to co innego .Cytat:
![]() U nas na święta kupuje się porządne prezenty (150 zł w górę) i to mi się bardzo podoba. Wolę wydać raz a porządnie niż kupować 50 pierdółek. Problem w tym, że w rodzinie obchodzimy też urodziny i imieniny i jak dla mnie jest tego za dużo wtedy oczywiście mniejsze kwoty wydajemy). Wolałabym kupić raz, no... może 2 razy coś lepszego, niż przy każdej lepszej okazji. Zwłaszcza, że facetom to ja nigdy nie wiem co kupić.
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Ja mowilam do TZ ze powinnismy zrobić sobie listę prezentów które chcemy dostać, ale on lubi element niespodzianki
.
|
#4623 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A "porządne" perfumy to nie tylko dior lub gucci... Ale w sumie to nie wątek minimalistek więc siedz e cicho już ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do prezentów to jak widać zależy, ja swojemu mogę kupić rzeczy np ze sklepu poszetka i zawsze się mega cieszy z poszetki albo krawata. No i dla mnie drogi prezent to 300+, 150 to taki standardowy CptCook to my już jesteśmy poza tą fazą, po 9 latach liczba niespodzianek trochę się wyczerpuje i zazwyczaj ustalamy, co mnie bardzo cieszy |
||||
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
U nas została podjęta przed chwilą decyzja, która zapewne szarpnie nam portfel. Oprócz szafy na wymiar do przedpokoju robimy również na wymiar do sypialni. Chcieliśmy kupić do sypialni po prostu standardową w sklepie, ale nijak nam te szafy nie pasują
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba kupić listwy, rolki, dwa skrzydła drzwi albo trzy i można montować. Robiłam kiedyś taką szafę z kumpelą, nie pamiętam ile ją to kosztowało ale ogarnełyśmy to same, a nie jesteśmy jakieś inżyniery . Inna sprawa, że jeśli to mieszkanie 'na zawsze' to w szafę warto zainwestować i rozkładając ten koszt na lata użytkowania dużo nie wyjdzie.Ja jutro w ramach oszczędności idę po kartę warszawiaka..a właściwie hologram, niby oszczędności dużej nie ma... ale zawsze coś.
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak możesz sama zrobić duuuużo taniej to co zrobiliby Ci fachowcy, a jakość porównywalna, albo i lepsza, to po co przeinwestowywać?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trzeba nic przycinać samodzielnie, wszytsko przycinają w sklepie albo kupuje się gotowe drzwi i tylko montuje .
Zazdrosze wam że macie własne mieszkania/domy... jak pomyślę o kolejnej przeprowadzce to mi słabo
|
#4629 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tez niedawno wyrabiałam. Cytat:
Ale i kredyty... Cos za cos ale przeprowadzki, zwłaszcza w zimie Ci nie zazdroszczę. U nas na przykład od kiedy mamy tu swoje 4 kąty to jakoś i się nie myśli o emigracji ani niczym... Człowiek się robi wygodny i przywiązany. Chociaż jak szukanie nowej pracy będzie mi, a zwłaszcza TŻtowi, szło szukanie pracy to kto wie, moze jednak ta Australia? chociaż moze Wizaz mnie przygarnie, rozmowa juz w czwartek... Trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh Pani.. oszczędnośc to jest jak się ma studencki..muszę tego za rok dopilnować . Za wizaż trzymamy kciuki ale Australia brzmi spoko... jak coś to wynajmniemy wasze mieszkanie ![]() ![]() .
|
|
#4631 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
3 pokoje? ![]() Ja juz stara jestem, normalny mam od 2 lat... Nie pamietam jak to było kiedyś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zawsze jojczy ze jeden pokój powinien być do spania, jeden do życia i jeden do pracy...nie wiem gdzie on się wychował.... chyba w jakiejś hali Na studencki nigdy nie jest sie za starym! mama TŻ jest po 50 i poszła na studia, dostała legitymacje i ostro ze zniżką jeździła....miny kanarów bezcenne .
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już 6 lat mieszkam w mieszkaniu (a całe życie wcześniej w domku jednorodzinnym) i choć mieszkanie ma niewątpliwie plusty, to jednak czuję się klaustrofobicznie czasem
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie po akademikach i krakowskich mieszkaniach wszystko jest duże i przestrzenne xD.
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeci pokój póki co graciarnia, kiedyś będzie dla dziecka :P
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jeszcze jaka powierzchnia mieszkania. Bywają 3 pokoje na 50m (niestety coraz częstsze), a bywają i na 70. Sama ilość pokoi nic nie mówi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie mam i nie chcę mieć w sypialni nic oprócz łóżka i ewentualnej komody czy małego stolika nocnego. Nic by więc nie dało jakby ten pokój był powiększony o powierzchnię tego najmniejszego pokoju, bo gdy się dziecko pojawi musiałabym zrezygnować z sypialni. Dla mnie spoko.
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam prawie 80...
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie firmy rozważacie?
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ilość to już kwestia tego co kto lubi, jedne kobiety mają 100 par butów inne mają 50 flaszek perfum a jeszcze inne 1000 lakierów do paznokci. Więc skoro ja lubię i sprawia mi to przyjemność to nie zamierzam wyzbywać się tego "nawyku" i wybitnie zmniejszać kolekcji. Co do prezentów na święta to u nas się robi prezenty w granicach od 100 w górę, czasami się składamy w ileś osób żeby kupić jakiś większy prezent. W rodzinie na szczęście dzieci nie mamy, a przynajmniej nie w tej rodzinie z która widujemy się na święta więc takie wydatki na szczęście nam odpadają |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zresztą generalnie chyba nie mam niczego w nadmiarze jeśli chodzi o moje prywatne rzeczy (nie licząc ciuchów, ale to dlatego że szkoda mi cokolwiek wyrzucić). Jedyne co to potrafię zaszaleć na promocjach spożywczo-chemicznych i kupić kilka sztuk czegoś co jest w bardzo dużej przecenie. Ostatnio tak kupiłam od razu za jednym zamachem 10 opakowań kawy która wtedy akurat kosztowała 10 zł mniej/szt, 3 zgrzewki mleka (tańsze o 1 zł/szt) i 3 papiery toaletowe (każde opakowanie tańsze o jakieś 7 zł/szt)
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja jestem w o tyle dobrej sytuacji że mamy dom dlatego pokoi nam nie brakuje zwłaszcza że jesteśmy tylko we 2 i nie zamierzamy tego zmieniać. Kiedyś mieszkałam w mieszkaniu z rodzicami każdy miał swój pokój (chwała bogu), potem z mężem w 3 pokojowym mieszkaniu, ale przeszkadzało mi w pewnym momencie łączenie funkcji salonu i jadalni zwłaszcza przy większych imprezach . Teraz gdy mamy dom uważam, że wszystkie funkcje mamy rozplanowane idealnie. Kuchnia to kuchnia obok jadalnia potem salon, na dole też jest pokój do pracy( z założenia miał być gościnny ale tak idealnie wpisał się w potrzeby mojego gabinetu ) i dość spora łazienka. Góra to są mniejsze pokoje z czego jeden opanowany przez mojego męża i jego gadżety :P sprzęty itp. oraz duża łazienka, garderoba zewnętrzna i nasza sypialnia z wewnętrzną garderobą ;-) więc tak naprawdę w całym domu wolny jest 1 pokój który jest pokojem gościnnym.---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
A po co Wam pokój do pracy? Macie prace w domu? A jeśli nie, to do jakiej pracy go wykorzystujecie?
Ciekawa jestem.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie że mieli byśmy coś robić siedząc z laptopem na kolanach drukarka miała by stać nie wiem gdzie....pod tv w salonie? czy przy stole w jadalni, dla mnie to by była paranoja, potrzebujemy miejsca do pracy dlatego ten pokój to była dla nas podstawa ![]() Dodatkowo jeżeli przychodzi potencjalny zleceniodawca to mam gdzie go zaprosić, przecież nie zaproszę go do salonu w którym akurat mąż ogląda np. mecz :P Edytowane przez _zgryzota_ Czas edycji: 2015-10-14 o 09:59 |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mama Tż mieszka w 9 pokojowym domu sama (nie wiem w ogóle po co komu tyle pokoi, ale ok ). Jak jeszcze mieszkali w czwórkę to też jeden pokój przeznaczyli na jadalnię, a w praktyce okazało się, że właściwie nigdy tam nie jadali :P.
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dole salon, jadalnia, kuchnia, łazienka, pokój do pracy, składzik, kotłownia i garaż. |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale to dla rozrywki, nie pracy. I my na razie wynajmujemy kawalerkę, stad to wszystko
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#4649 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym nie chciała mieć pokoju do pracy, zwłaszcza jak się nie pracuje zdalnie - wolę posiedzieć dłużej w biurze albo od wielkiego dzwonu z laptopem na kolanach, niż mieć cały pokój, a ogólnie to dom i praca to dwie strefy których staram się nie łączyć. Z tego samego powodu drukarkę po studiach schowaliśmy do szafy (planujemy sprzedać albo wywalić), przecież mogę wydrukować w pracy jak coś potrzebuję. Co więcej, TŻ jest po studiach technicznych i żaden z jego znajomych nie ma pokoju do pracy ![]() No i dwie osoby w domu... to musiałby być mały dom żeby nie było pusto |
||
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już próbowałam nawet sobie wyobrazić pracę w domu, ale jakoś wszystko by mnie rozpraszało. Podziwiam osoby, które umieją się skupić w domu na pracy
Raz miałam zestawienia ale to tylko przejrzałam, nic więcej nie musiałam zrobić, ale tak codziennie pracować w domu przez kilka godzin to chyba wolę jeździć do pracy Tak nie o pomieszczeniach, pokojach do pracy a tak nawiązałam o samej pracy w domu
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

. Pod tym względem jestem bardzo uporządkowana (tia... myślałby kto
. Ogólnie czytam książkę na temat sekretów bycia zdrowym i tam międz innymi było o czosnku. POLECAM
.

.

ja tez niedawno wyrabiałam.
ale przeprowadzki, zwłaszcza w zimie Ci nie zazdroszczę. U nas na przykład od kiedy mamy tu swoje 4 kąty to jakoś i się nie myśli o emigracji ani niczym... Człowiek się robi wygodny i przywiązany. Chociaż jak szukanie nowej pracy będzie mi, a zwłaszcza TŻtowi, szło szukanie pracy to kto wie, moze jednak ta Australia? 

Jakie firmy rozważacie?
. Zresztą generalnie chyba nie mam niczego w nadmiarze jeśli chodzi o moje prywatne rzeczy (nie licząc ciuchów, ale to dlatego że szkoda mi cokolwiek wyrzucić). Jedyne co to potrafię zaszaleć na promocjach spożywczo-chemicznych i kupić kilka sztuk czegoś co jest w bardzo dużej przecenie. Ostatnio tak kupiłam od razu za jednym zamachem 10 opakowań kawy która wtedy akurat kosztowała 10 zł mniej/szt, 3 zgrzewki mleka (tańsze o 1 zł/szt) i 3 papiery toaletowe (każde opakowanie tańsze o jakieś 7 zł/szt)