AŻ Żony 2015 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-02, 20:56   #4621
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: AŻ Żony 2015

Ale Wy drogie prezenty sobie robicie. Ja kupilam TZowi prezent na Gwiazdke za 30$, to jak 30zl w Polsce. Nie czuje juz potrzeby dokupowania czegos wiecej. :P Predzej sobie wspolnie kupimy cos drozszego, moze np nowy telefon dla TZa (korzysc dla obojga, bo wtedy ja dostane jego stary i sie pozbede mojego badziewiaka :P)
Stary 2015-12-02, 20:57   #4622
gr8ania
Moderator

ja nie mam dla Małża i dla Teścia

i nie mam w co się ubrać na wigilię pracową w sklepach nic nie ma
Stary 2015-12-02, 21:03   #4623
ania9o
Zakorzenienie

My w tym roku nie robimy żadnych prezentów. Ciekawe co tesciowie na to bo Tż co roku robił im prezenty a w te święta nie planujemy ze względu na to ze nie wiemy ile nam jeszcze będzie potrzeba kasy na wykończenie mieszkania. A w tym momencie każda złotówka jest potrzebna. Może się nie obraża :
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 21:03   #4624
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wlasnie mi sie przypomnialo... Dzis mi sie snilo, ze kolega z pracy mnie czule tulil w autokarze, a ja bylam zachwycona. O.o Nienawidze takich snow. Czuje sie jak najgorsza s*ka wzgledem TZa. :/
Stary 2015-12-02, 21:10   #4625
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Wlasnie mi sie przypomnialo... Dzis mi sie snilo, ze kolega z pracy mnie czule tulil w autokarze, a ja bylam zachwycona. O.o Nienawidze takich snow. Czuje sie jak najgorsza s*ka wzgledem TZa. :/
Przecież to tylko sen
Mi się ostatnio śniło, że zleciłam morderstwo . I nie mam w tym względzie wyrzutów sumienia

A i snilo mi się, ze wygralam w totka Szkoda, ze wszystko sni sie na odwrot. podobno

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 21:14   #4626
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
No przestań to tylko sen

Ja od dawna nie pamiętam swoich snów a lubiłam wiedzieć co mi się śni
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-02, 21:16   #4627
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ten kolega jest bardzo atrakcyjny. xD
Stary 2015-12-02, 21:21   #4628
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Ten kolega jest bardzo atrakcyjny. xD
Nieważne gdzie nabierasz apetytu, ważne gdzie jesz obiad amen.

Stanisław Lem

Stary 2015-12-02, 21:28   #4629
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Byle
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Nieważne gdzie nabierasz apetytu, ważne gdzie jesz obiad amen.
Byle nie skoczyc po drodze na fast food. :P

Nie no, jestem grzeczna. :P Chociaz flirt w mojej pracy jest na porzadku dziennym, az mi czasem wstyd sluchac tekstow od innego kolegi i ogolnie tego, co sie dzieje w moim zespole. xD Ale to wszystko w zartach. :P
Tylko potem mi sie glupoty snia. xD
Stary 2015-12-02, 21:45   #4630
aneta_91
Zakorzenienie

Dobry wieczór!
Co za zaganiany dzień
Jutro Was nadrobię, bo dzisiaj nawet jakbym chciała to mnie tak mdli, że nie wiem o co chodzi. Jak nigdy o tej porze zalegam już w łóżku i wlewam w siebie hektolitry herbaty na zmianę z miętą
Stary 2015-12-02, 22:23   #4631
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
Ja używam revlon lub el dw, ale to ciężkie podkłady i jak masz suche skórki to je podkreśli.
Mam trochę . Znaczy ogólnie mam raczej normalną cerę, strefa T (głównie czoło) dość mi się świeci, ale czasami mam momenty gdzie mam suche skórki (głównie przy nosie i po bokach ust).
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Madzia ja ostatnio odkryłam bell krem CC (14zł) kocham go - ale nie mam problemow ze skora wiec tylko zeby wyrównac koloryt
Bella tu nie ma :P. Ale mam z Ziaji krem chyba BB- nie bardzo mi podszedł.
Ktoś coś jeszcze z tymi podkładami poradzi?
Cytat:
a co jak On ma dla niej prezent?!
to trzeba jakos strategicznie rozegrac!

ja k. tez nie wiem co...
na mikolaja bedzie kubek termiczny (z napisem "happy wife happy life" )
napis wkladany wymienny gdyby mu sie przestało podobac
a na swieta nie wiem
kupilam juz nam czajnik
a dla niego nie wiem, dla brata nie wiem, dla mamy nie wiem, dla przyjaciolki nie wiem, dla tesciow nie wiem, dla siostry k. mnie wiem czy chce dawac...
Ja też nie mogę się skupić na ogarnięciu prezentów . Nie wiem, jakoś tak wizja, że nie spędzimy świąt z chociaż moją Siostrą i Szwagrem zupełnie mnie dobiła. Choć jednak jedziemy! Co prawda pociągiem (szybciej niż autem :P), płacimy gorzej niż za zboże, późno, bo późno (pociąg dojeżdża dopiero koło 20:30, więc koło 21-21:30 najwcześniej do Wigilii zasiądziemy), ale będziemy .
Ogólnie z prezentami mamy tak (piszę, może akurat komuś pomoże ):
- Siostra podpowiedziała, żeby dla Szwagra whisky (kupiliśmy, ale chyba jeszcze coś dokupimy)
- Siostrze kupiliśmy zestaw z Body Shopa (żel pod prysznic, masło do ciała, peeling i masełko do ust), ale poza tym ostatnio wspomniała, że jak nie mamy dla niej pomysłu to żeby jej kupić róż do policzków z Benefita (poluję na promocję, bo dokupię do tych kosmetyków )
- dla Rodziców, obie z Siostrą, kupiłyśmy weekend w Warszawie (w sensie my się fajnym hotelem z dobrym widokiem zajęłyśmy).
- poza tym mój Brat na liście miał: koszulki z fajnymi nadrukami, gry planszowe 2-6 osób, gra o tematyce IT w języku angielskim, drążek do podciągania, waga łazienkowa lub komplet sztućców (za niedługo się przeprowadza do nowego mieszkania)
- a dla M w głowie miałam takie rzeczy: gra na PS4, saszetka (nerka) do biegania, podkładka pod myszkę, kawiarka (czy czajniczek do kawy?),
- a dla siebie jako sugestię dla innych myślałam o szalu/szaliku w stonowanych kolorach (ten jako model bazowy http://uk.accessorize.com/view/produ...5.9/8871250100 lub widziałam w stacjonarnym sklepie podobny, ale bardziej w kolorystyce szarawo niebieskiej), albo już myślałam o rzeczach bardziej stricte, które w mieszkaniu mogą się nam przydać, typu materac dmuchany (w nd nasz się przebił :P i jestem w trakcie poszukiwań nowego, bo w styczniu i lutym mamy kolejnych gości) lub karta podarunkowa do jakiegoś sklepu, w którym potem może nowy odkurzacz kupimy . Jakoś w tym roku mam wyjątkowo dużo pomysłów dla M, a wyjątkowo nic dla siebie samej.
Stary 2015-12-03, 02:01   #4632
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiecie co mnie dziwi? Tutaj, ale tez i w niektorych europejskich miastach, ludzie sie nie przebieraja z uniformow sluzbowych, tylko jada w nich do domu. Co gorsza czesto to sa robotnicy czy budowlancy cali na maxa czyms uwaleni. Wlasnie jedzie obok mnie w metrze facet w roboczym ubraniu i kamizelce odblaskowej, caly az czarny od brudu i blota. I siedzi tak na fotelu w metrze. O.o Jakby byl tlok w metrze to wszyscy by sie o niego ocierali. O.o Nigdy czegos takiego nie widzialam w Polsce. Tu czesto tez mozna na ulicach zobaczyc np. osoby w kitlach szpitalnych. Strasznie mnie to dziwi.

Ogolnie zauwazylam, ze Kanadyjczycy to niezle brudasy. Np. na fitnessie jestem jedyna osoba, ktora zmienia na sali buty i uzywa recznika, zeby sie polozyc na macie. Reszta przychodzi prosto z dworu z brudnymi i czesto mokrymi (tu co chwila leje) butami i potem na tym cwiczymy. O.o A te reczniki tez mnie na maxa dziwia, na boot campie pot sie z nas leje. Dodam, ze na sali nie ma zadnego srodka dezynfekujacego, te maty maja w sobie tony potu.
Stary 2015-12-03, 04:18   #4633
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Hej
Cytat:
Mnie parę razy śniło się jak zdradzałam Tż i też tak się czułam... :/
Nie lubię ciężkich snów.
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 04:54   #4634
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość

Ja od kilku lat używam maxfactor 'lasting performance' ostatnio kupiłam maybelline 'super stay better skin' (uzylam go z dwa razy ale wydaje się ok)
A z wyższej półki to Lancoma 'teint miracle'

Wszystkie Lubie. Nie ma efektu maski i ale ja używam bardzo małej ilości na raz a i tak nieraz jak mam jakąś niespodziankę to ja lekko zatuszuja

Cytat:
Wiecie co mnie dziwi? Tutaj, ale tez i w niektorych europejskich miastach, ludzie sie nie przebieraja z uniformow sluzbowych, tylko jada w nich do domu. Co gorsza czesto to sa robotnicy czy budowlancy cali na maxa czyms uwaleni. Wlasnie jedzie obok mnie w metrze facet w roboczym ubraniu i kamizelce odblaskowej, caly az czarny od brudu i blota. I siedzi tak na fotelu w metrze. O.o Jakby byl tlok w metrze to wszyscy by sie o niego ocierali. O.o Nigdy czegos takiego nie widzialam w Polsce. Tu czesto tez mozna na ulicach zobaczyc np. osoby w kitlach szpitalnych. Strasznie mnie to dziwi.
Tu to norma.
Jedynie co to ponad 90% jeździ to pracy autem wiec ludzi w roboczych ubraniach widać np w sklepie po 15 - bo ida po pracy na zakupy

Ktoś mi mówił że w USA też tak jest ze pielęgniarki w kitlach w metrze jadą
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 05:30   #4635
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież to tylko sen
Mi się ostatnio śniło, że zleciłam morderstwo . I nie mam w tym względzie wyrzutów sumienia

A i snilo mi się, ze wygralam w totka Szkoda, ze wszystko sni sie na odwrot. podobno
Dobrze, że śni się na odwrót bo inaczej nasz ślub i wesele to byłaby katastrofa.
Mi się dziś śnił pozytywny test. Podobno owulacyjne są w stanie wykryć gonadotropinę i tak ja robiłam w pośpiechu, wszystkie zalewałm ale jeden pozytywny.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 06:19   #4636
asia1905
Zakorzenienie

Cześć nie miałam wczoraj czasu na forum. Dzień w pracy bardzo pozytywny ale czeka mnie mnóstwo nauki przez pierwszy miesiąc.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 06:28   #4637
Kimitri
Zakorzenienie

Witam się z rana

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Normalnie o tej porze to ledwo z domu ruszam a dziś już prawie w pracy jestem...

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 06:31   #4638
gr8ania
Moderator

Królewna ja w Wawie często widziałam robotników wracających z budowy w tym w czym pracowali.

Jak mi się potwornie chce spać
Stary 2015-12-03, 06:33   #4639
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ale film wlasnie obejrzelismy. Dawno sie tak nie ubawilam. "Time lapse" - polecam. Troche komedii, troche thrillera. Swietnie sie oglada, zasmiewalam sie do rozpuku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 07:47   #4640
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
sq nie macie dobrych relacji z jego siostra?
mamy takie se... kupilam jej już 2 razy prezent na swieta, raz na urodziny.. a tak od niej srednio... widać tradycja sie nie przyjmie...
nie mowie ze prezent za prezent, podaruje jej cos ale tym razem cos drobnego...symbolicznie.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
My w tym roku nie robimy żadnych prezentów. Ciekawe co tesciowie na to bo Tż co roku robił im prezenty a w te święta nie planujemy ze względu na to ze nie wiemy ile nam jeszcze będzie potrzeba kasy na wykończenie mieszkania. A w tym momencie każda złotówka jest potrzebna. Może się nie obraża :
powinni zrozumiec.
mnie tata ostatnio zapytał czy mam na życie

Cytat:
przecież to sen... może go jeszcze przepraszasz?
Cytat:
Przecież to tylko sen

a powinnaś iść się przyznać, odszukać tę osobę i ostrzec!

morning!!!
wczoraj w koncu udało mi sie stworzyć fotoksiążki ! empik mnie powalił...system dramat, meczylam sie z tym od soboty...
ogarnęłam też kwestie wosków ) dzis do jyska po te kominki pojade
Stary 2015-12-03, 07:58   #4641
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
a co jak On ma dla niej prezent?!
to trzeba jakos strategicznie rozegrac!

ja k. tez nie wiem co...
na mikolaja bedzie kubek termiczny (z napisem "happy wife happy life" )
napis wkladany wymienny gdyby mu sie przestało podobac
a na swieta nie wiem
kupilam juz nam czajnik

gdzie kupiłaś ten kubek?? Plis poratyj

Cytat:
Mam trochę . Znaczy ogólnie mam raczej normalną cerę, strefa T (głównie czoło) dość mi się świeci, ale czasami mam momenty gdzie mam suche skórki (głównie przy nosie i po bokach ust).

A na kryciu Ci zależy? Na skórki suche to mam sposób ;-) nie znoszę jak mi się woda leci po rękach to myje twarz zwilzonymi recznikami ;-) i wieczorem zmywam podkład ściereczką z mikrofibry. Od kiedy tak robię, nie wiem co to suche skórki ;-)

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 07:59   #4642
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Cześć nie miałam wczoraj czasu na forum. Dzień w pracy bardzo pozytywny ale czeka mnie mnóstwo nauki przez pierwszy miesiąc.
duzo sie też nauczysz przez wykonywanie roznych zadan a jak wytrzaskalas test na prawie 100% to na pewno merytorycznie nie bedzie Ci bardzo ciezko
trzymam mocno kciuki!
Stary 2015-12-03, 08:04   #4643
Vivienne
... choć nie Westwood

Dzien dobry

Nie mam sily sie zwlec z lozka... a zaczynam dzis rehabilitacje na kregoslup i musze wstac bardzo szybko...

Stanisław Lem

Stary 2015-12-03, 08:06   #4644
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Na pewno zrozumieją sytuację najważniejsze, że Wigilia będzie spędzona w gronie najbliższych
Cytat:

Ja też nie mogę się skupić na ogarnięciu prezentów . Nie wiem, jakoś tak wizja, że nie spędzimy świąt z chociaż moją Siostrą i Szwagrem zupełnie mnie dobiła. Choć jednak jedziemy! Co prawda pociągiem (szybciej niż autem :P), płacimy gorzej niż za zboże, późno, bo późno (pociąg dojeżdża dopiero koło 20:30, więc koło 21-21:30 najwcześniej do Wigilii zasiądziemy), ale będziemy .
Ogólnie z prezentami mamy tak (piszę, może akurat komuś pomoże ):
- Siostra podpowiedziała, żeby dla Szwagra whisky (kupiliśmy, ale chyba jeszcze coś dokupimy)
- Siostrze kupiliśmy zestaw z Body Shopa (żel pod prysznic, masło do ciała, peeling i masełko do ust), ale poza tym ostatnio wspomniała, że jak nie mamy dla niej pomysłu to żeby jej kupić róż do policzków z Benefita (poluję na promocję, bo dokupię do tych kosmetyków )
- dla Rodziców, obie z Siostrą, kupiłyśmy weekend w Warszawie (w sensie my się fajnym hotelem z dobrym widokiem zajęłyśmy).
- poza tym mój Brat na liście miał: koszulki z fajnymi nadrukami, gry planszowe 2-6 osób, gra o tematyce IT w języku angielskim, drążek do podciągania, waga łazienkowa lub komplet sztućców (za niedługo się przeprowadza do nowego mieszkania)
- a dla M w głowie miałam takie rzeczy: gra na PS4, saszetka (nerka) do biegania, podkładka pod myszkę, kawiarka (czy czajniczek do kawy?),
- a dla siebie jako sugestię dla innych myślałam o szalu/szaliku w stonowanych kolorach (ten jako model bazowy http://uk.accessorize.com/view/produ...5.9/8871250100 lub widziałam w stacjonarnym sklepie podobny, ale bardziej w kolorystyce szarawo niebieskiej), albo już myślałam o rzeczach bardziej stricte, które w mieszkaniu mogą się nam przydać, typu materac dmuchany (w nd nasz się przebił :P i jestem w trakcie poszukiwań nowego, bo w styczniu i lutym mamy kolejnych gości) lub karta podarunkowa do jakiegoś sklepu, w którym potem może nowy odkurzacz kupimy . Jakoś w tym roku mam wyjątkowo dużo pomysłów dla M, a wyjątkowo nic dla siebie samej.
super!

dzień dobry!
Ja dziś prawie zaspałam do pracy, wstałam 40minut później niż zwykle, ale dotarłam do biura jako pierwsza (jak zwykle)

Właśnie buszuje na allegro i szukam idealnego obrusu na Wigilię
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 08:06   #4645
sQuaara
Zakorzenienie

Migotka kubek niestety w starbucksie(niestety bo prawie 50zł), a napis robie sama
o takie cos wydrukuje i włoże
nigdzie nie moglam znalezc takich kubkow z wyjmowanymi kartkami...
Stary 2015-12-03, 08:08   #4646
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

A to jest taki model co można wrzucić kartkę z logo czy innym napisem?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Na jakim papierze to drukujesz?

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
Stary 2015-12-03, 08:11   #4647
sQuaara
Zakorzenienie

Super Madzia że pojedziecie!) Ekstra ekstra
ja dla siebie nie wiem
poki co zażyczyłam sobie torbę duża bo nie mam w co do anglii sie spakować...

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
A to jest taki model co można wrzucić kartkę z logo czy innym napisem?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Na jakim papierze to drukujesz?
tak, odkręca się od dołu i wklada sie kartę
http://trendhouse.iai-shop.com/produ...6-oz-470L.html

zwykla do drukowania
Stary 2015-12-03, 08:22   #4648
MagicGirls
Zakorzenienie

Dobry

Ależ wczoraj miałam zalatany dzień.

Głupio zrobiłam przez te kody, że nie złożyłam zamówienia na woski i ominęła Mnie darmowa wysyłka :/ .Wczoraj w podziemiach zakupiłam woski Kringle Candle bo nie sprzedają już Yankee i moim zdaniem są gorsze, nie pachną tak intensywnie jak Yankee.

I upiekłam ze 100 pierników! Tyle, że teraz trzeba to udekorować

Jutro mam wizytę u Gina trztmajcie kciuki

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Oglądałam filmik, na którym dziewczyna mówiła, że po każdym użyciu od razu szorowała go szarym mydłem i porządnie suszyła. Już to widzę, jakbym ja miała tak zawsze robić

I tego się obawiam, że skoro przy takim dbaniu pół roku to przy moim gora miesiąc
Ale wpisalam to na Mikolajowa listę
Stary 2015-12-03, 08:33   #4649
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

[/COLOR]

tak, odkręca się od dołu i wklada sie kartę
http://trendhouse.iai-shop.com/produ...6-oz-470L.html

zwykla do drukowania [/QUOTE]

Dzięki! Dzięki! I już mam prezent dla męża ;-) pewnie i tak ja częściej będę w nim pić ;D

Ale napis będzie wyrazniejszy ;D co by każdemu nie tłumaczyć z której strony to czytać ;D

Od jutra się uczę!

Edytowane przez migotka1010
Czas edycji: 2015-12-03 o 08:34
Stary 2015-12-03, 08:54   #4650
Kimitri
Zakorzenienie

ja swojemu tez zamówiłam kubek termiczny ale taki standardowy

czekam tylko aż końcu wyślą mi przesyłkę... chyb powinnam była to co na prezent zamówić jednym zamówieniem a resztę drugim plus trzecim czapka z przeceny bo teraz czekają aż skompletują całe zamówienie a ja w poniedziałek i wtorek na urlopie a do pracy zamówiłam... będę musiała koleżankę prosić aby odebrała.

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości