|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Witam sie i ja
![]() Czarnula ![]() Kogiel ![]() Jerzyczka, nie schizuj ![]() ![]() Dotka, fajnie, ze sporo waznych info napisalas ![]() ![]() Kamilka, nooo akcja niezla ![]() ![]() Dziewczyny co do wenflonu to nic strasznego ![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Mnie kłuł wenflon
![]() Jakbym sobie posyczeć nie mogła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
kamilka to już za chwilę 2 kg będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zakorzenienie
|
Ooo to ja mam właśnie większość półśpiochów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak ale lepiej zniesc jedno wklucie niz za kazdym zastrzykiem czy kroplowka ![]() Czarnula, wenflon jest standardowa procedura w kazdym szpitalu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Magda, jesli polecony to z podpisem. Wyslane z Lumia920. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
Kamilka, to juz tak blisko 2kg
![]() ![]() Co do pajacow, to bardzo mnie to cieszy, bo nie podobaja mi sie one ![]() ![]() ![]() Schizuje dzis ostro, schizuje.. A tu do 17 tyle czasu ![]() Wenflonu nigdy nie mialam, nigdy w szpitalu nie bylam, wiec stresuje mnie wszystko co zwiazane z tymi procedurami medycznymi :p szczegolnie przy cc :p Wlasnie, a ten pas poporodowy do czego Dotka? W czym pomaga? Bo jesli bede miala cc, to moze bym kupila.. A getry to te takie rajstopki czy co? ![]() MojaKaren, jestem na 90% przekonana, ze maly sie nie obrocil i bedzie cc.. Wrecz wydaje mi sie,ze jeszcze bardziej przoduja posladki i nozki, bo w ogole na gorze nie czuje ruchow poza wypychaniem okraglej duzej i napewno madrej glowki ![]() ![]() ![]() Dzis od razu po ginie pedzimy na SR - dzis polog i baby blues ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I co jeszcze mnie przy wenflonie wkurzało? Plaster - ciągnął mi za włosy na ręce ![]() Uf! To już się umyłam i przejdę się, zobaczyć czy nie zostawił mi awizo ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
A mi został dokładnie miesiąc do porodu dziś 9 i termin na 9
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy raz w szpitalu byłam tutaj, zabrała mnie karetka i zawieźli, później jak czekałam na sale jakieś 8 min to całe 8 min przepłakałam, już nie z bólu bo bólu już nie czułam, podłączyli mi kroplówkę. Tylko dlatego, że muszę zostać, tam zupełnie samiutka. Nienawidzę szpitali. Wenflon jakoś mi nie przeszkadzał
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do tych procedur podchodzilam ze po prostu trzeba, nie ma wyboru, jestem w takim miejscu gdzie nie ma możliwości wydziwiać, i jakoś poddawałam się temu bo po coś to jest. I że nie na co utrudniać życia personelowi medycznemu bo wtedy wszystkim nam będzie łatwiej.
![]() |
#4636 | ||||
Zadomowienie
|
Jerzyczka
![]() Cytat:
Cytat:
W spaniu właśnie najmniej przeszkadza ten w łokciu, przynajmniej mi. Moja córka jak miała założony w wieku 6 miesięcy to nawet go nie zauważyła. Pamiętajcie tylko, że jeżeli zaczyna Was boleć to trzeba zgłosić bo może tam się coś dziać i wtedy przekładają w inne miejsce. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przyznam szczerze, że zdziwiła mnie opinia o pajacach bo jeżeli jest luźny to nie wydaje mi się aby dziecko miało ruchy ograniczone ![]() Ja mam dziś zaplanowany dzień lenia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Jerzyczka no to u mnie ruchy identycznie
![]() Nad pępkiem po prawej co jakiś czas wystaje górka czyli mądra, ale uparta głowa ![]() ![]() kinga u nas na SR jakoś tak dziwnie bo baby blues był na pierwszym spotkaniu i co jest bardzo ważne, trzeba wiedziec, że on dotyka ponad 90% kobiet, w drugiej - trzeciej dobie po porodzie i to jest najzupełniej normalnie bo wiąże się przede wszystkim ze spadkiem hormonów. Dopiero jeżeli taki stan utrzymywałby się dłużej niż tydzień można myśleć nad depresją poporodową, ale ta z kolei dotyka zaledwie kilka % kobiet ![]()
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Ja musze ogarnac kartki swiateczne, wyprasuje wczorajsze pranie i wstawiam kolejne dzieciowe ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Nooo z tym jezykiem to rzeczywiscie troche stres masz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Ten czas to leci tak,ze az mnie przeraza
![]() Cytat:
Czyli leza dokladnie tak samo, tylko w odbiciu lustrzanym, bo moj ma glowke po lewej stronie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kartki już wczoraj wysłałam, uwielbiam wysyłać, a jeszcze bardziej dostawać kartki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
A mój wczoraj mi zapierał się u góry nóżkami i pchał główkę na pęcherz.. Leciałam z bożeną w garści, żeby nie popuścić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ![]() ![]() Edit: Nie cierpie natomiast tych bzdurnych wierszykow w smsach.... Wtedy odp: Rowniez wszystkiego najlepszego.... Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-12-09 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się stresuję to czasami zapominam tak prostych słów, że aż samej mi głupio jak ja to na okretkę tłumaczę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sobie pojde z tego szpitala,miałam ktg na 8.27 a właśnie powiedzieli że sa 4 godziny opoznienia...jeśli zaczynaja o 8 to jak to mozliwe sie pytam?! A parking 4e za godzine....
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.