![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
Kama, ja tak bezpiecznie schowalam tusz do rzęs i już drugi tydzień szukam. Może będziesz mieć więcej szczęścia niż ja 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
A nowy zapach guerlain mon jak Wam się podoba?
mi bardzo, zdrowy rozsądek jednak wygrywa i nie kupię ![]() guerlain to jednak moja ulubiona marka kosmetyczna Byłam wczoraj u dermatologa, mam zapalenie skóry ![]() Dodatkowo wieczorem dostałam uczulenia w okolicach oczu, opuchnięta, boląca skóra. Nie mam pojęcia na co mam takę reakcję, czy możliwe jest że to uczulenie pokarmowe? bo wyszło koło godziny 19 i to tylko w jednym miejscu. Dziś nie muszę opisywać jak wyglądam ![]() Kawa już druga, dzień dobry tak na początek dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Anyżkowa- łączę się z tobą w bólu
![]() ![]() ![]() ![]() Tak się wczoraj tym zdenerwowałam, że nawet mi się nie chciało nic pisać. Czym się objawia zapalenie skóry? |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego dla nas wszystkich w pierwszym dniu wiosny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Aussie seler bardzo często uczula.U mojego meża potrafi wywołac wstrząs anafilaktyczny.
U osób dorosłych najpowszechniej występują alergie na niektóre owoce ,warzywa, skorupiaki, orzechy (między innymi włoskie, migdały i ziemne) oraz ryby. Anyz współczuję.Co ci zapisali? La Mary temat przebarwien mam w małym palcu. Mnie swego czasu pomógl pigmanorm i specjalny żel neostraty(juz wycofany) Walka z wiatrakami i czujność do entej potęgi.. Używasz filtrów z tinosorbem w składzie? Kama może odruchowo schowałas do kieszeni? Caffe-ćwiczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Anyż, Aussie - bardzo współczuję ![]() ![]() Miszka, jestem zakochana w Timie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Miszka mówisz, że na ryby .... jadłam kilkanaście dni z rzędu tuńczyka... będę obserwować się dalej.
Leki jakie mam to podam z domu. Nie pamiętam. Aussi jak się objawia zapalenie skóry- u mnie to okolice nosa, brody, policzków czerwona miazga. Piekąca, ewidentnie zapalenie. Po kilku dniach dość silne łuszczenie, i faza miazgi powraca. Początkowo myślałam, że to uczulenie. Koleżanka kosmetyczka jednak mnie uświadomiła, że to zapalenie. Jedno jest dla mnie zastanawiające, ja nigdy nie byłam alergikiem. Wiosennie dziś, przyjemna temperatura i słoneczko. Kupiłam już sandały ![]() Edytowane przez Anyzkowa Czas edycji: 2017-03-21 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Anyż pokaż sandały!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
a bardzo proszę
https://www.zalando.pl/missguided-sa...1l05b-b11.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
mar_jolka
|
Piekne...ale przy moim 170 cm to bylabym zyrafa...liczylabym TZtowi wlosy na czubku glowy
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Gang Iren
|
Anyzek, bardzo ładne buciki
![]()
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
ja mam prawie 1,60, więc obcasy to mój charakter (prawie
![]() ładne są, ale jakieś takie niewygodne. Jutro będzie lepszy dzień to je jeszcze przymierzę. Jak mam atak uczulenia to jakaś taka rozdrażniona jestem. I śpiąca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Raczkowanie
|
Anyżkowa, buty cudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Dzięki 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
mar_jolka
|
Poloz sie dziewczyno do łózka dzis i odpusc wszystko. Znam bol alergii😕 wlasnie jestem w trakcie odczulania.
A buty moga byc na jakies okazyjne wyjscia. Ladne sa. A co do komfortu moszenia. Mam jedne na slupku - masakra po godzinie. Drugie szpila chyba 10cm. W nich moge latac caly dzien. Nie wiem od czego to zalezy. Jakby przy chodzeniu po domu nie sprawdxily sie dzis i jutro to moze odeslij...kupisz drugie wygodniejsze. Szkoda zeby buty byly na jedno wyjscie w roku... Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Fajne buty Anyż
![]() Świeży łosoś, tuńczyk czy halibut mogą powodować ciężkie reakcje alergiczne. Jeśli masz alergię na jeden rodzaj ryby, inne też mogą ci zaszkodzić. Uważaj również na sos Worcester czy cezar, gdyż mają w składzie sardelki. Alergicznie po rybie byś puchła Anyżku,a Ty masz wysypkę,więc wydaje mi się ,ze to nie tuńczyk(chodz radze uważac z rybką) Glutaminian sodu może powodować bóle głowy, uderzenia gorąca, zaczerwienienie twarzy ![]() Głowa mnie boli ![]() Jak nie urok to... ![]() Lubicie owsiankę ? Oto kilka przepisów http://www.womenshealth.pl/odzywiani...zepisow,8737,5 |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Anyż, ładne i kolor przepiękny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Mar-jolka w moim przypadku łóżko odpada, bo trzeba na pantofelki zarobić, więc pracuję
![]() a po pracy szybki obiad, drzemka 10 minutowa i trening 💪💪💪 wieczorem łóżko i owszem Miszka bardzo zdziwiłabym się gdybym miała alergię na ryby. Jem tonami, wszystkie. Co prawda fazami, czyli np tuńczyk przez kilkanaście dni, z ogórkami kiszonymi domowymi to poezja. Nic, trzeba obserwować się i tyle. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- właśnie tak dumam nad menu obiadowym nie mięso nie ryby przygotowanie posiłku góra 15 min ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Konto usunięte
|
Anyzkowa, sandały śliczne. Miałyśmy identyczny pomysł na zakup. Podobne, beżowe botki z Badury kupiłam, tyle, że na szpilce
![]() Anyzkowa, lubię również Guerlaina. Dostałam próbki zapachów przy okazji zakupu Escady ( wspomnianą Mon, Kleina Eternity Intense i Mon Paris ISL ) jednak jeszcze nie testowałam. Za to przetestowałam próbkę nowego kremu Diora - sorbet Hydra Life. Na lato zdałby egzamin na piątkę ![]() Anyzkowa, Aussie, współczuję... człowiek taki niewyjściowy z lekka ![]() Miszka, nie mam pojęcia co to za filtr z tin...? Wczoraj poszukałam ( sama byłam ciekawa ) kartkę z rozpiską od dermatologa dot. historii moich przebarwień ( 2002 r, ). Stosowałam przez miesiąc maść cosmelan ( wcześniej miałam 1x położony Cosmelan na 5 godz ). Do smarowania w ciągu dnia stosowałam krem Avene. Przebarwienia zeszły całkowicie, więc dużego doświadczenia nie mam w tym temacie. Niestety zdaję sobie sprawę, że gdybym nie dbała całym rokiem, to przebarwienia powróciłyby jak bumerang ![]() A w temacie filtrów jestem monotematyczna. Pod oczy ( ale tylko w słoneczne dni, albo jak wyjeżdżam na wakacje ) krem z filtrem Medik8, a na twarz fluid Skincentical albo Lancaster. Sprawdzają się w każdej strefie klimatycznej. Nigdy, nawet maleńka plamka nie pojawiła się. Niestety twarz blada, dlatego traktuję ją latem, podobnie jak szyję i dekolt samoopalaczem ![]() Wczoraj, a właściwie dzisiaj ![]() ![]() ![]() Miszka, mnie też łeb boli ![]() Miszka, musiałam poprawić datę pojawienia się moich wstrętnych przebarwień. Napisałam 2012 r. a to było w 2002 r. Szmat czasu... Anyzkowa, narobiłaś mi smaka na ryby, ubieram się i jadę do najbliższego Carrefoura urealnić moją zachciankę... Myślałam, że to chwilowa ochota, która przejdzie ![]() Edytowane przez a41e5628ec20eaaf3266066f6eafe0f03253103a_68100871c0c55 Czas edycji: 2017-03-21 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
obiektywnie buty ładne, subiektywnie zupełnie nie dla mnie. poza kolorem
![]() Wczoraj miałam pacjenta. Wygladał masakrycznie. Anyz, wierz mi, jesteś piękna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Gang Iren
|
Mnie się zaczęły robić czerwone plamy na szyi i dekolcie. Nie jakoś mega mocne, ale wkurzające to jest. Nie wiem od czego.
#4646 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gosia, Ty również ![]() Nie wiem dlaczego, ale mam dziwne skojarzenia z filmem Zeling W. Allena ![]() A może to coś działa jak lustro społeczne? eee... Choroba przenoszona drogą kropelkową? Znam... Drogą płciową? Znam... Łączem internetowym? ![]() ![]() ![]() Idę zjeść szprotki. Trochę zabawy mnie czeka z obieraniem... a ile przyjemności... Później postaram się alkoholem zmniejszyć ilość wirusów odpowiedzialnych za czerwone plamy... Zdrówka życzę już poważnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Gang Iren
|
No właśnie nie wiem czy mnie zaraziłyście czy co
![]() A serio to co brać na to? Wapno? Nie wiem czy to alergia, czy podrażnienia jakieś...
#4648 |
Zakorzenienie
|
Świeci słońce
![]() ![]() ![]() U mnie (odpukać) wygląda na to, że to była jednodniowa akcja. Nie mam pojęcia co ją u mnie wywołuje, ale w okresie jesienno-zimowo-wiosennym od czasu do czasu się pojawia pokrzywka na ok 3dni ![]() ![]() W ubiegłe wakacje pojawiła mi się też po raz drugi alergia na słońce, więc w tym roku muszę uważać aby być na słońcu więcej jeszcze przed wakacjami i powoli przyzwyczajać skórę. Kupiłam już też beta-karoten. Nigdy nie brałam, ale podobno pomaga. Gosia- wapno na alergię to mit. Nie pomaga. Ale jak wierzysz, że ci pomoże to zażyj ![]() LaMary- niewyjściowy to jedno, drugie to wkurzony, rozdrażniony na maxa i nieszczęśliwy ![]() Miszka - z tym glutaminianem to nie taka prosta sprawa. Próbowałam zgłębić temat jakiś czas temu. Nie ma dowodów na te wszystkie opinie. Prawda jest taka, że glutaminian jest produkowany przez nasze organizmy i jest on nam potrzebny. Nie namawiam tutaj nikogo do jedzenia glutaminiamu łyżeczką, ale do podejścia zdroworozsądkowego. Ile tego tuńczyka musielibyśmy jesć, aby wywołać reakcję alergiczną? Ok, pomijam osoby uczulone. Anyżkowa- możesz ćwiczyć z pokrzywką? ja nie daję rady, podczas ćwiczeń pocę się i skóra zdecydowanie bardziej mnie swędzi, piecze itd... Śliczne buty, ale jak niewygodne to odeślij ![]() Ja też nigdy w przeszłości nie byłam alergikiem.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Hej....
Nie nadazam za wami ![]() Alergia rzecz paskudna...nikomu nie zazdroszcze a wrecz wspolczuje... rozne swedzenia i wysypki tez mnie nie zachwycaja Gosia z wapnem bym uwazala bo skubane samo tez potrafi wywolac niezla reakcje alergiczna.... U mnie za to zaczynaja sie pylki wiec bede kichac.... pogoda taka jak dzis powoduje ze pylkiw nie ma ale za to mam nastroj do bani.... od polowy nocy pada.... i komu przeszkadzalo jak bylo slonko? Dla wszystkich w potrzebie kawa ☕ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4650 |
Gang Iren
|
Aussie, a może wiesz czy coś bez recepty pomogłoby na takie plamy? One nie są jakieś mega wielkie, ale wkurzają mnie. Teraz na szyi wyszło mi jeszcze takie zaczerwienienie, jakbym się podrapała. Ktoś mówił, żeby clotrimazolum użyć.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.