Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-30, 14:32   #4621
daggmara
Z deszczem w butach

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Wiecie co, leży ze mną dziewczyna w ciąży bliźniaczej w 34tc, tak mi jej bidulki szkoda
Ma skróconą szyjkę
Moja szwagierka ma termin na II pol sierpnia i tak jej sie mocno skrocila, ze ma zalozony pessar.Trzymam za nia kciuki mocno, bo pierwsza ciaze poronila..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 14:37   #4622
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Podtuningowałam pierwszą stronę, będę wklejać dokładnie to co jest w poczekalni z TP, a dalej SN lub CC i info o naszych dzieciaczkach. Moze byc?

Czyli:

Nick - imie, wiek, TP data; SN/CC data, godz, waga, wzrost, imie

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-04-30 o 14:40
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 14:50   #4623
fablous
Zakorzenienie

Roses możesz pisać PTP czyli przewidywany termin porodu
Ale to juz kosmetyczny szczegół

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Tej dziewczynie juz mówią żeby się szykowała na poród w każdej chwili. A dzieciaczki jeden 2000g drugi 1800g
I jeszcze lekarz namawia ja żeby próbowała naturalnie

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 14:57   #4624
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
No nie straszcie z tymi pieluchami z lidla, bo właśnie dokupiliśmy jeszcze paczkę zbrojąc się na powitanie kociaka przy zamkniętych w długi weekend sklepach...mieliśmy kupić dady w biedronce, ale w ogóle nie mogliśmy znaleźć newbornów.
Teraz w lidlu te pieluszki są nowe, słyszałam, że lepsze od poprzednich (ale pewnie to była tylko reklama na jakimś blogu...), w każdym razie są inne, nie ma co się sugerować opiniami o tych starych. Ja mam tylko z lidla i tylko jedną paczkę na razie w szpitalu nie potrzebuję swoich, więc nie chciałam robić nie wiadomo jakich zapasów...

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Agassek mój mąż pytał o Ciebie, czy ta dziewczyna co płci nie zna urodziła już
Haha, nie, jeszcze się trzymam

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
A, hemoglobina przez 3 tygodnie urosła mi z 10,4 na 11,7. Jestem w szoku
Zazdroszczę. Mi po miesiącu brania żelaza spadła z 11,1 na 10,8
Ale ponoć między 32 a 36 tygodniem to norma, że ma najniższy poziom, bo krew jest najbardziej rozwodniona Teraz mi zmieniła żelazo i mam nadzieję, że będzie już lepiej

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 14:59   #4625
_itakinie_
Zakorzenienie

My sobie pogrilowaliśmy, nawet fajna pogoda i super się siedziało w ogrodzie. A teraz dopadł mnie taki ból głowy, że ledwo ogarniam...

Mąż wije gniazdo i stwierdził, że wymieni wszystkie listwy w korytarzu na nowe. Bicie młotkiem gwoździ nie pomaga na ból głowy.
Stary 2016-04-30, 15:11   #4626
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
My sobie pogrilowaliśmy, nawet fajna pogoda i super się siedziało w ogrodzie. A teraz dopadł mnie taki ból głowy, że ledwo ogarniam...

Mąż wije gniazdo i stwierdził, że wymieni wszystkie listwy w korytarzu na nowe. Bicie młotkiem gwoździ nie pomaga na ból głowy.
U nas właśnie grill się pali

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 15:32   #4627
_itakinie_
Zakorzenienie

Zjadłam rogalika drożdżowego i kawałeczek karkówki... cukier 164... wtf? Ostatnio piękne pomiary i tolerancja na dziwne rzeczy, a tu takie cuda... no ja się tak nie bawię!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 15:32   #4628
lourose
Wtajemniczenie

Dagamara Dzidek to u nas robocze imię dla ... dzidka
Trzymam kciuki za szwagierkę !

Fab, wyślij koleżance moc majowych zaciskaczek nóg!

Itak powiedz mężowi że ciężarnej na złość robi i niech cichszy młotek znajdzie
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 15:44   #4629
BonaDea75
Zadomowienie

Ja jestem po cc ale leje się ze mnie tak jak po SN ponieważ ja nie byłam czyszczona z tego względu żeby nie zrobiły mi się zrosty, już blizna po cc mi wystarczy jako zrost.
Pieluchy z lidla - ja nie narzekam, nie sądzę żeby były przyczyną kup po pachy no bo jaką? Mała poprostu wali takie kupska na prawo i lewo wystarczy że ubrudzi nawet mały rożek body i wiadomo że cale do prania.
Z ulewaniem też nie tak że obrzyguje ściany, ale wystarczy że pocieknie jej po brudne gdzieś pod zabezpieczającą pieluszkę i wiadomo może to tylko fragmencik bluzeczki ake stare zaschłe mleko nie pachnie najfajniej, może jestem za bardzo detalistką ale ja wtedy już zmieniam ubranko na czyste.
Największa masakra to sutki nie smaruje teraz niczym bo wyczytałam na kremiku który mam do brodawek że nie stosować na już poranione brodawki :/
Mam osłonki zobaczę jak z nimi będzie, naszczescie zuzia mimo butli z cumlem chętnie chwyta za pierś.
Opieka pooperacyjna super, poporodowa taka sobie, właściwie to żadna. Jesteś spisz dają "jesc" ten cudzysłów nie jest tu przypadkiem jak coś się nie wie można zapytać, ale nikt tu nie przychodzi zainteresować się czy cos trzeba.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Wiecie dziewczyny co wam powiem: Taki dzidziol pachnie bosko, a jak się przytuli policzkiem do piersi i tak zaśnie, to raj

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Dane do pierwszej strony: godz 17.45
Stary 2016-04-30, 15:46   #4630
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Zjadłam rogalika drożdżowego i kawałeczek karkówki... cukier 164... wtf? Ostatnio piękne pomiary i tolerancja na dziwne rzeczy, a tu takie cuda... no ja się tak nie bawię!

Nie przejmuj się. Raz na jakiś czas jak Ci taki cukier wyjdzie to nic strasznego
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 15:49   #4631
_itakinie_
Zakorzenienie

Zapodałam 2 jednostki insuliny, niech spadnie szybciej.
Bardziej zastanawia mnie powód takiego wyskoku... Byle do końca ciąży i niech to cholerstwo idzie sobie daleko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 15:54   #4632
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Wiecie co, leży ze mną dziewczyna w ciąży bliźniaczej w 34tc, tak mi jej bidulki szkoda
Ma skróconą szyjkę, rozwarcie na dwa palce i skurcze. Ładują w nią magnez i fenoterol
Do tego ma cukrzycę ciążowa i cholestaze
Jak podiczyła to dziennie lłyka 25 tabletek i dwie kroplowki
To i tak niezle, moja kolezanka na tym etapie to juz byla rozpakowana a maluszki wazyly 2,3 i 2,5 ;D

Ja mam dzisiaj podły humor, bo pojechalismy na zakupy, pomyslalam ze kupie cos sobie bo jutro tesciowa ma urodziny a ja w ledwo co juz wlaze.. no i oczywiscie nic nie kupilam. We wszystkim sie mega zle czulam, jak taki wielki slon.. :/ ja chce swoja dawna figure..

Z pozytywow to kupilam kocyk bawelniany, kolory co prawda srednie ale wazne ze 100% mieciutka bawelna Teraz musze jeszcze cos pomyslec o ubranku na wyjscie ze szpitala.. szukalam welurowego kombinezonu ale za cholere nigdzie nie moge trafic :/
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:25   #4633
zabciajs
Zakorzenienie

Chcielismy przemalowac tylko kawalek ściany po wybuchu markera tym samym kolorem. Ale mi się ubzdurał że mamy miodowy, a okazało się że miodowy pastelowy i malujemy cała sciane.
Przy tym remoncie zdecydowanie za dużo wpadek przy kolorach

Wymylam lodówke, jestem bohaterem.
Stary 2016-04-30, 16:29   #4634
AnneMariie
Zadomowienie

My czekamy na wypis. Wlasnie porozmawialismy z polozna, wszystkie informacje nam przekazala, co i jak. Maluch zdrowy, wszystko w normie, u mnie tez ok. Dostalam tylko jakies leki jeszcze, przez ta temperature i trzesiawki podczas porodu.

Podklady poporodowe tez mi sie juz koncza, ale mysle, ze bede mogla zaraz sie przerzucic na grube podpaski. Polozne mi tu sie zachwycaja moja mleczarnia. Taka dumna sie czuje haha
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:32   #4635
gingerbre
Zakorzenienie

Spojrzałam jeszcze raz na te wszystkie nasze maluchy na fb i stwierdziłam, że ja chce juz rodzic! boskie są

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
My czekamy na wypis. Wlasnie porozmawialismy z polozna, wszystkie informacje nam przekazala, co i jak. Maluch zdrowy, wszystko w normie, u mnie tez ok. Dostalam tylko jakies leki jeszcze, przez ta temperature i trzesiawki podczas porodu.

Podklady poporodowe tez mi sie juz koncza, ale mysle, ze bede mogla zaraz sie przerzucic na grube podpaski. Polozne mi tu sie zachwycaja moja mleczarnia. Taka dumna sie czuje haha
Super Nie ma to jak w domu
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:33   #4636
no_doubt
Wtajemniczenie

Daggmara gratulacje!!! Ty to umiesz działać z zaskoczenia!!!

Bona dzięki za wskazówki odnośnie podkładów itd itp...

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Daga super wieści

Mam wrażenie, że dziewczyny po cc są bardziej zadowolone.
No_doubt Ty na początku też myślałaś o cc tak? Czemu zmieniłaś zdanie?
Oj ja mam zły dzień, lepiej żebym nie rozkminiała.
Nadal myślę o cc, bo mam wskazania i zaświadczenie, ale mój gin namawia mnie na sn.... Twierdzi, że ok. 50tki blizna daje się we znaki itp itd... nie powiem, trochę mnie nastraszył.... ja mam do szpitala pond 70 km, więc jeśli chodzi o sn to jestem w lekkim strachu przed pokonaniem trasy jak już się akcja rozkręci.... Jak czytam opisy dziewczyn to już sama nie wiem... a torba nadal nie spakowana... 7 maja mam wizytę, zobaczę co mój Dr House mi powie

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:36   #4637
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
To i tak niezle, moja kolezanka na tym etapie to juz byla rozpakowana a maluszki wazyly 2,3 i 2,5 ;D

Ja mam dzisiaj podły humor, bo pojechalismy na zakupy, pomyslalam ze kupie cos sobie bo jutro tesciowa ma urodziny a ja w ledwo co juz wlaze.. no i oczywiscie nic nie kupilam. We wszystkim sie mega zle czulam, jak taki wielki slon.. :/ ja chce swoja dawna figure..

Z pozytywow to kupilam kocyk bawelniany, kolory co prawda srednie ale wazne ze 100% mieciutka bawelna Teraz musze jeszcze cos pomyslec o ubranku na wyjscie ze szpitala.. szukalam welurowego kombinezonu ale za cholere nigdzie nie moge trafic :/
Ja mam jakiś z cotton club, ale myślałam o zwyklym pajacyku na wyjście + kocyk.

Co do figury to już niedługo

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-04-30 o 16:37
Stary 2016-04-30, 16:38   #4638
Monanka83
Zakorzenienie

Bona, ja jak Twoja starsza córa? Podoba jej się siostra?
Stary 2016-04-30, 16:39   #4639
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Ja jestem po cc ale leje się ze mnie tak jak po SN ponieważ ja nie byłam czyszczona z tego względu żeby nie zrobiły mi się zrosty, już blizna po cc mi wystarczy jako zrost.
Pieluchy z lidla - ja nie narzekam, nie sądzę żeby były przyczyną kup po pachy no bo jaką? Mała poprostu wali takie kupska na prawo i lewo wystarczy że ubrudzi nawet mały rożek body i wiadomo że cale do prania.
Z ulewaniem też nie tak że obrzyguje ściany, ale wystarczy że pocieknie jej po brudne gdzieś pod zabezpieczającą pieluszkę i wiadomo może to tylko fragmencik bluzeczki ake stare zaschłe mleko nie pachnie najfajniej, może jestem za bardzo detalistką ale ja wtedy już zmieniam ubranko na czyste.
Największa masakra to sutki nie smaruje teraz niczym bo wyczytałam na kremiku który mam do brodawek że nie stosować na już poranione brodawki :/
Mam osłonki zobaczę jak z nimi będzie, naszczescie zuzia mimo butli z cumlem chętnie chwyta za pierś.
Opieka pooperacyjna super, poporodowa taka sobie, właściwie to żadna. Jesteś spisz dają "jesc" ten cudzysłów nie jest tu przypadkiem jak coś się nie wie można zapytać, ale nikt tu nie przychodzi zainteresować się czy cos trzeba.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Wiecie dziewczyny co wam powiem: Taki dzidziol pachnie bosko, a jak się przytuli policzkiem do piersi i tak zaśnie, to raj

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Dane do pierwszej strony: godz 17.45
A czyszczą standardowo? A co z łożyskiem? Bo ja myślałam, że na tym polega to czyszczenie, chyba Cie z nim nie zaszyli Ja chcę jeszcze jedna dzidzie, wiec zrosty wykluczone!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-30, 16:45   #4640
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Wiecie dziewczyny co wam powiem: Taki dzidziol pachnie bosko, a jak się przytuli policzkiem do piersi i tak zaśnie, to raj [COLOR="Silver"]
Awww

Stary 2016-04-30, 16:46   #4641
Monanka83
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja punkt minuta po północy zaczynam skakać na piłce, schodzić ze schodów, albo najlepiej zeskakiwac na piłce ze schodów bo jak patrzę na te Cuda to już mnie skręca żeby poznać naszą Córunię!
Stary 2016-04-30, 16:47   #4642
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja punkt minuta po północy zaczynam skakać na piłce, schodzić ze schodów, albo najlepiej zeskakiwac na piłce ze schodów bo jak patrzę na te Cuda to już mnie skręca żeby poznać naszą Córunię!
Hehe, powodzenia!!!
Stary 2016-04-30, 16:51   #4643
fablous
Zakorzenienie

No i kolezanka z bliźniakami poszła rodzic
Trzymam kciuki za nią, bardzo fajna dziewczyna

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Ja tez juz nie mogę się doczekać chwili kiedy utule to nasze maleństwo

Jak wczoraj byłam na porodowce i widziałam oraz slyszalam te robaczki male to aż mnie skrecalo, chciałam juz sama wyciągać. Alusie z brzucha. Chce ja juz przy sobie

Stary 2016-04-30, 16:54   #4644
_itakinie_
Zakorzenienie

Chyba każda z nas chce swoje maleństwo , choć jak na razie myślę... to jakaś abstrakcja , a z drugiej strony takie realne!
Stary 2016-04-30, 16:54   #4645
fablous
Zakorzenienie

Mona odstaw piłkę a bierz męża - moja położna mówiła ze na rozkrecenie akcji to seks, seks i jeszcze trochę seksu

Stary 2016-04-30, 16:54   #4646
daggmara
Z deszczem w butach

Co do figurt, to o dziwo teraz brzuch po pierwszej dobie mam znacznie mniejszy. W pierwszej ciąży po cc dalej wygladalam jak w 3 trymestrze..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 16:56   #4647
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Co do figurt, to o dziwo teraz brzuch po pierwszej dobie mam znacznie mniejszy. W pierwszej ciąży po cc dalej wygladalam jak w 3 trymestrze..
Ja planuje sobie fotę pstryknać zaraz przed cc i zaraz po cc (tzn. jak juz będę w stanie). Taka pamiątka :P
Stary 2016-04-30, 17:08   #4648
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Seks, nie zapomnij o seksie skaczac na pilce po schodach. Polozne na SR wyraznie mowily: 3xS
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-30, 17:12   #4649
fablous
Zakorzenienie

U mnie na ktg zamiast gór i dolin to tylko jakieś mikrusy się piszą
Bez sensu tu kwitne, nawet na obchodzie się dziwili ze mój doktorek mnie tu zostawił zamiast pozwolić spokojnie w domu czekać. No ale nikt się w jego decyzje nie wtrąca bo jest tu dyrektorem. I jego pacjentek każdy boi się tykac wiec nikt inny mnie do domu na pewno nie puści
Cały czas tez widzę ze lekarze nieco dziwią się tą planowana juz teraz cesarka. Jeden taki śmieszny (Mia - ten Twój ) komentowal dzis ze sprzezna 18cm to nie jest malo, ze sam ma mniej i namawia na sn

Edytowane przez fablous
Czas edycji: 2016-04-30 o 17:19
Stary 2016-04-30, 17:13   #4650
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Mona odstaw piłkę a bierz męża - moja położna mówiła ze na rozkrecenie akcji to seks, seks i jeszcze trochę seksu
Położna ma 100% racji ;D ja dzisiaj mam cały dzień skurcze, a teraz jeszcze dowalają się krzyżowe.. więc chyba to działa xD
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości