|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
narazie tez mam zapas ubranek gdzies do 9 mies bo dostałam 3 torby od kolezanki. Do oddania ale zawsze musze bodow i pajacow kupic. Taa mi tez straszuw brakuje nawet mojej glupiej uczelni... wyjscia do ludzi. Jakby nie wy to bym oszalala. Przed ciaza ciaglw imprezy itd. No ciężko bylo to zmienić. Motyl dobrze ze mezowi sie nic nie stalo... Mi sie chlopiece ubranka podobaja jak byłam w ciazy to nawetbardziej niz dziewczęce a teraz mi sie troxhe odmieniło ;-)Moja SamaZoha spi. Kapana na brzuszku a poten plecach i zero placzu. Po ubraniu nie chciała cyca a głodna i zmęczona echh.... kiedy to sie skończy. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Paula tule mocno. Mojej sie nie da klasc wczesniej niz po 21. A co do tv to niestety jestem uzależniona jal jestem sama. Nienawidze siedzieć w ciszy zwariowalabym. A tak chociaż do mnie tv gada :-D co prawda w malym pokoju jestesmy tu spimu wszyscy i tu jest tv ale innego wyjscia narazie nie mamy..
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Chciałam czarny, a wyszłam mega happy z kremowym i dosłownie wyszłam w nim, bo jak go tylko założyłam to nie chciałam zdejmować taki wygodny. Bibiana mi tylko metkę ucięła. https://sklep.alles.pl/produkt,mama-kelly-04-u,739.html I najbardziej się zdziwiłam jak mnie wymierzyła, bo mam 2 miseczki w górę - 65 F a pod biustem 72 (a niedawno miałam 75... więc leci w dół), więc tylko 2 cm mi zostały do wymiaru sprzed ciąży, bo miałam 70 cm Dobrze, że mężowi nic się nie stało. Moja córa śpi... ciekawe ile pośpi. Zasypiała dokładnie godzinę i 13 minut z cyckiem w buzi.
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-06-01 o 22:52 |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
I właśnie cycamy 😊
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Durna jestem jutro znowu będzie niemoc ale padl o 19 ej....obudził się o północy zjadł....teraz śpi a ja nadal szukam wrażeń chyba zamiast spać
Zgadzam się z Wami...mi również brakuje wyjścia do ludzi ale nie imprez tylko zwyczajnego kontaktu to zupełnie inna bajka takie życie jak teraz chociaż jakoś strasznie mnie to nie przygnębia no bez przesady Lubie z młodym spędzać czas cokolwiek robimy może dlatego że nie jest problematyczny i wymagający
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka spać ! ![]() Moja właśnie wstała i jadła. Kurde niech zaśnie chociaż do 7. Mi też brakuje wyjścia, kurde nawet do durne go sklepu z wózkiem bym poszła - - ale tu nie ma szans na to bo nie ma sklepów W pl to i o 10 wychodzilam z wózkiem jak pilnowalan siostry dziecko albo niania byłam. Runda po centrum i juz była 12 ![]() A tu tak strasznie się dluzy czas. U mnie dalej tak leje ze hej ! Ale ciepła noc - 17 stopni jesy
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku miałam doła a teraz nie myślę już o wcześniejszym powrocie do pracy, bo wiem że te chwile z Lilą już nie wrócą. I kocham ją strasznie i lubię z nią przebywać. A jak jestem u mamy i ona ją nosi, to później czuję, że muszę ją przytulić... brakuje mi tego i już. 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
My dzisiaj mamy szczepienie o 13.15. Oby poszło tak bezproblemowo jak ostatnio
![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- I nie śpimy od 5.30
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- A my cycamy po raz 3ci a mam wrażenue jakby to był 10ty raz Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- A o 12 kontrola słuchu Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
Joann Aninis trzymam kciuki będzie dobrze 🖒🖒🖒
---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- My jak zawsze pobudka o 7 ja nie wiem czemu zawsze punkt 7 koniec spania :p
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
My po śniadaniu. Jadę do miasta bo mam paczke do wysłania, na ślub przyjaciolki nie mam w co się ubrać i jeszcze o szmareks zahaczę - pewnie nic tam nie kupie bo dzisiaj wyprz wszystko po złotówce wiec juz pól godziny przed otwarciem będzie z 50 osób....
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki dziewczyny za dziś.
|
#4634 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
zień dobry!
u nas dzis bez deszczu, słońce, ale wreszcie chłodniej i rześkie powietrze .Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo Milek ma dziś 2 dawkę szczepionek- 6w1 i rota .Stresa mam, nie powiem. ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Joann, ale to świetny prezent, moja K. dostała takiego na swoje 1 urodziny i przez tyle lat jej sluży, jeszcze czasem się nim bawi , choć teraz w większości włącza go dla Milka.My kupiliśmy dla chrześnicy męża na 1 urodziny siostrzyczkę szczeniaczka, bo w niedzielę jest impreza urodzinowa. Była wcześniej u nas i K. dała jej do zabawy szczeniaczka, to od razu go przytuliła i zaczęła całować nos, dlatego wnioskujemy, ze prezent bedzie trafiony ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
.My nie mamy naziemnej, tzn. nie mamy tej anteny, tylko talerz sat. Ale co tam i tak nawet się nie odczuwa, że nie ma co grać, bo w lato praktycznie wcale nie oglądamy. A jak zechcemy obejrzeć jakiś film, to zawsze jest internet a laptop sie podłączy do tv i ju. Ja tak myślałąm w ciąży, jakos nie docierało do mnie, ze bedzie chłopczyk, mało rozmawiałam z brzuchem, nie mogłam się oswoić, przygotowania byle jak,imię wybrane przecież dopiero po urodzeniu, a teraz nie zamieniłabym go na druga dziewuszkę ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
, dla dziewczynek fajniej, dobrze, ze mąż ma małą chrześnicę, to zawsze jak jej coś kupujemy, to ciesze sie jak głupia .Z tych uzywanych nexta, gapa, cartersa są dla chłopców nawet fajne, polskie nie powalaja. Boże, z czego ta Zosieńka zyje, jak jeść nie chce .a jak poszly próby z butelką? bo mi własnie chodziło o te małe buteleczki z bebilonem ze szpitala, dzieci je dość dobrze akceptują- mleko wylać i dać trochę swojego? a ja lubię , tzn. cisze w domu, bo gadam do małego, ale uwielbiam halas z zewnątrz- nie usnę w całkowitej ciszy, jak za oknem nic nie jeździ, pociagi nie hałasują, i tiry i muszą byc koniecznie latarnie . U rodziców na wsi nocna cisza mnie przeraża i to, ze latarnie palą się tylko do 23ej .---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Elena kciuki
Pila troszke wode mleka nie chciala. Zreszta i na wodei na mleko krzywi sie jakbym jej dawala .. Ja ciszy w domu nie znosze zle sie czuje nie moge sobie miejsca znalesc :p ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Śmieszy mnie vo z rana zocha tak gada hhah abu aghu agu ele ala ejj hahah
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Joann, Aninis, kciuki dla Was!
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
. ale jakie postępy są z kąpielą ![]() Milek kocha kąpiel od urodzenia, wczoraj tak machał nozyskami, ze i firanka była w pianie , ale buzi wacikami myć nie lubi, marszczy brewki, gada co po swojemu- kłóci się ze mna i odwraca głowkę ile sie da, bym nie umyła. Ale w kapieli da umyć buzie spokojnie
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4638 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Od wczoraj wieczorem ledwo stoję na nogach i cały czas płacze. Mój mąż porównał mnie do mojej matki... Po tym jak wie jaka jest sytuacja u nas. Jak mnie to boli. Mam ochotę się powiesić.
|
#4639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mąż na pewno nie chciał ci ztobic przykrości. Kazdy czasem palnie jakias glupote trzymaj sie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki za kciuki, ja całkiem zapomniałam o tym szczepieniu i tyle dni byłam nieświadomie szczęśliwa ![]() Oby nasi chłopcy dobrze to znieśli .Joann, to moż schowaj na razie pieska, może teraz Przemuś się go boi? przyjdzie na niego czas. wczoraj moj mąż kichnał a Milek się przestraszył i rozryczał ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tak. RoChmurz sie masz super meza, grzeczne dziecko, prace, mozliwosc wyjscia bo twoja mala pije z butli , mieszkanko tylko dla was tak wypisuje dobre rzeczy ktore mi przychodza do glowy ![]() Jest gorzej czasem pewnie to hormony. Jeju ona tak gada a ja nie mam jej czym nagrac przez ten durny telefon :/
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Kciuki dxiewczyny za szczepienia! My mamy we wtorek, a w środę bioderka jeszcze. |
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest! Oni maja jeden hormon ktory zamienia im miejsce mozgu na wiadomo co hahaha a tak powaznie no to nie rozumieją co to znaczy burza hormonów. ..
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do szczepienia to do mnie zadzwonili wczoraj ze mamy przyjść dzisiaj wiec zylam w jeszcze wiekszej nieswiadomosci ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- I Przemek w ogole jest bardzo strachliwy. Boi sie nawet jak jest więcej osób wokol niego
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie Esor nie przejmuj się tym co tz palnął mój też jak czasem coś pilnie to klekajcie narody mam ochotę go ubic ale przypominam sobie że faceci to nierozumne istoty i trzeba im wybaczyć
i tak jak dziewczyny piszą to wszystko hormony. ja też mam doły przed @ to już Wogole jazdy miałam ale to minie także głową do góry popatrz na swoja Małą napewno cały smutek sobie pójdzie w kat
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esorku każdy ma prawo mieć gorszy dzień. W szczególności my mamuśki mamy mnóstwo powodów do zmartwień... ale to zrozumie tylko druga kobieta 😙 dlatego jesteśmy tu na forum i tak dobrze się dogadujemy. Olej słowa męża. Myślę, że nie chciał Ci zrobić przykrości, tylko zmobilozować do zmiany... stąd te ostre słowa. Ja tak czasem postępuje z bratek - terapia szokowa. Spróbuj zrobić dzisiaj coś co sprawi Ci radość. Nie wiem może zrób się na bóstwo... pomaluj paznokcie, ubierz ładnie i idź choćby z Hanią na spacer 😊 mi zawsze wystrojenie się poprawia humor 😉 Wczoraj na kontroli bioderek byłam jedyną mamą w szpilkach, spódnicy i żakiecie. Trochę dziwinie na mnie patrzyły, ale ja w takim stroju czuje się jak ryba w wodzie to raz... a dwa nie mam innych ciuchów. I miałam mega banana na twarzy, bo od razu mi się humor poprawił. 😊 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olac innych :p
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

narazie tez mam zapas ubranek gdzies do 9 mies bo dostałam 3 torby od kolezanki. Do oddania ale zawsze 

i dosłownie wyszłam w nim, bo jak go tylko założyłam to nie chciałam zdejmować taki wygodny. Bibiana mi tylko metkę ucięła. 

Gorzej z teściem, ale ten sobie darował odwiedziny, dzięki Bogu. Przemuś dostał prezenty z okazji Dnia Dziecka. Ogólnie wszystkich studziłam z obdarowywaniem mojego dziecka "dla zasady", ale akurat jej się nie dziwię, bo ma też starsze wnuki i pewne nie chciała, żeby Przemo był poszkodowany.
, dla dziewczynek fajniej, dobrze, ze mąż ma małą chrześnicę, to zawsze jak jej coś kupujemy, to ciesze sie jak głupia
.

A mąż na pewno nie chciał ci ztobic przykrości. Kazdy czasem palnie jakias glupote
trzymaj sie