|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwitną bzy, idzie maj, a my panieństwu mówimy baj baj! PM2016, cz.49
My miałyśmy wszystkie takie same alby
wszystkie praktycznie identycznie więc nie było dramatów. I bardzo mi się to podobało, skromnie i w ogóle. Dwa lata temu miałam komunie mojej kuzynki i "moda" się nie zmieniła u mnie w parafii bo poszła w mojej sukience komunijnej Idę na próbna dziś. Ratunku jaki fryz
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam okropną białą bezę z żorżetowym śliniaczkiem i do tego jakiś wstrętny kucyk, bo się papiloty w nocy rozkręciły Do tego byłam gruba.Moja siostra, 12 lat później, za to wyglądała ślicznie, suknię miała długą, prostą i skromną, wianek i piękne loczki, które kręciłyśmy cały ranek. Do tego ona była szczuplutka i ładna, nie to co starsza siostra Nawet mam zdjęcia na fb. Moje żenada, a na młodą miło patrzeć
13.12.2008 10.05.2014 18.06.2016 Edytowane przez klakla91 Czas edycji: 2016-05-16 o 10:08 |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4624 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Oczywiście babcia do umierania się nie zbiera,ale podkreślic musiała ![]() Cytat:
Z tym,że fotograf jest zapewniony a ja mam fotografować tylko syneczka Ja miałam całkiem ładną sukieneczkę, na kole co prawda,ale prościutką ,o coś takiego,tylko chyba dwie malutkie różyczki były przy pasku, no i koronkowe bolerko. Jak teraz myślę,to faktycznie są takie ślubne teraz ![]() Ale paczcie co znalazłam! Sukienkia komunijna z trenem ![]() http://terrymoda.pl/admin/filemanage...s-143242-0.jpg
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2016-05-16 o 10:09 |
||
|
|
|
#4625 |
|
Konto usunięte
|
nadal nie wiem co z ksiega gosci, ja mysle ze jest zbedna Tż bardzo chce wiec poszukam jakas chyba niech ma
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jak mama mi włosy na walki wzięła i rano przyjechała babcia. Ja w białej halce (notabene latalam w niej później całe przyjęcie
) i babcia próbowała mi rozplatac włosy. Tak mnie darla i ciągnęła że masakra.. W końcu z płaczem poszłam do mamy żeby mi to zrobiła bo jak ona robiła to nie bolało A ominęło was sławne cięcie włosów po komunii?
|
|
|
|
#4627 |
|
Konto usunięte
|
ja tez mialam sciete po komunii
![]() a w dzien komunii wstalam z papilotami z papieru toaletowego
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2016-05-16 o 10:15 |
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4630 |
|
żona bez ogona
|
Mnie tak, ja nie chciałam ścinać włosów
Zawsze miałam długie, nie były specjalnie zapuszczane do komunii. Zresztą rozwala mnie jak matka KAŻE! ściąć dziecku włosy, no ludzie Co innego jak dziewczyna sama chce ściąć, ale rozkazywanie co do włosów?
|
|
#4631 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ja nie mogłam się doczekać aż zetnę włosy,wiec sama ciągnęłam mamę do fryzjera
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4633 |
|
Konto usunięte
|
ja mialam sukienke komunijna jako ostatni rocznik (potem byly alby i sie bardzo cieszylam
)czulam sie jak Panna Mloda pamietam, tak mi sie zdawalo co do komunii, troche jej znaczenie z tymi prezentami sie pozmienialo w Polsce, tutaj tak nie jest i bardzo mi sie to podoba. |
|
|
|
#4634 | |
|
PeeMa
|
Cytat:
A alby u mnie w parafii zarządzono kilka lat po mojej komunii Ścięłam oczywiście, ale dlatego, że sama chciałam. Chociaż jak teraz patrzę na swoje zdjęcia z tego czasu to mama mogła mi zabronić ![]() Lolusl tylko nie pomyl tego syneczka z innym, ja np. nie mam pamięci do twarzy i musiałabym się bardzo postarać, żeby w takim tłumie odnaleźć właściwego chłopca |
|
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
mnie nie ominęło ścięcie włosów przed komunią, miałam krótkie do brody, wysuszone na szczotkę i było mi przykro, że nie miałam loczków jak inne dziewczynki
![]() ale za to u nas wszyscy mieli alby, z tym że nasze były całkiem porządnie uszyte, te dla dziewczynek to nie były jakieś worki do narzucenia, tylko takie sukienkowe trochę, rekawki z mankietem na guziczek, pod spodem były półhalka, także całkiem ładnie się to prezentowało ja zresztą w ogóle jestem za albami na komunii, wszyscy skromnie i jednakowo |
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jak kuzyn dostał komputer, wypasny rower i quada. A moja mama mu kupiła zegarek. Zgadnijcie czym najbardziej się chwalił i czego wszyscy mu zazdrościli
tak właśnie zegarka! Bo mógł go wszędzie zabrać i każdemu pokazać i było "Oooo to ten z komuni!"
|
|
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
ja dostałam głównie pieniądze, które oczywiście mama wpłaciła na konto i ich więcej nie zobaczyłam
|
|
|
|
#4638 |
|
Konto usunięte
|
ej tak w ogole siostra Tż miala tu komunie wiadomo bylo to 'kilka' lat temu bo jest mlodsza ode mnie 2-3 lata, ale widzialam foty i miala maly welonik
![]() ciekawa jestem czy tez tak jest teraz, dziwne mi sie to wydalo ale co kraj to obyczaj
|
|
|
|
#4639 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Ja dostałam na komunię wieżę, zegarek i 50 zł od wujka na "siodło dla konia" No i jakąś kasę,którą trzymali rodzice,a potem kupiłam za to psa
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie były sukienki do Komunii, chłopacy mogli iść w garniakach albo w albach- rodzice sami decydowali ![]() Zamówiłam wczoraj koszyki na podziękowania dla rodziców. Zostało nam rozdać zaproszenia, znaleźć czym pojedziemy do ślubu, mi makijażystkę, zrobić dodatki na stoły i to w sumie chyba tyle. Protokół w tym tygodniu pojedziemy spisywać. Zostały 83 dni do ślubu. nawet nie zauważyłam jak zeszło poniżej 100!
|
#4641 |
|
sajkolidżist
|
Dzień dobry!
Taka wstrętna pogoda, a w środę ma być piknik juwenaliowy, mam nadzieję, że będzie cieplej ![]() Fiole, powiem Ci, że strasznie się ekscytuję Twoim ślubem, siedzimy tu razem dwa lata i to już tuż tuż! Dla Akkmy i Pięknej też |
|
|
|
#4642 |
|
PeeMa
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamiętam, jak przed wyjściem do kościoła przyszli do nas do domu dziadkowie. Mama zrobiła kawe, herbate, bo było jeszcze troche czasu. Ja w sukience usiadłam na obrotowym krześle przy stole, i- jak to dziecko- zaczęłam się kręcić raz w jedną, raz w druga stronę.
Jakie było moje zdziwienie, kiedy pora była zbierać się do wyjścia, a ja- wstałam razem z krzesłem bo sukienka mi się wkręciła.Moja mama zachowała zimną krew i wyplątała ją w stanie nienaruszonym. Inaczej bym poszła do kościoła z własnym miejscem siedzącym
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam właśnie maila do sali z jakimiś ostatnimi pytaniami i zmianami, powoli wszystko już jest załatwione.
W środę się umówię na odbiór sukni w czwartek.Zaraz się zbieram do sklepu i coś na obiad będzie trzeba zrobić.
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na komunie jeszcze byly sukienki i garnitury. Pamietam, ze mialam krotka, skromna sukienke, torebeczkę- woreczek i chyba krotkie rekawiczki. Dostalam kasę i kupilam rower, zegarek i boomboxa
![]() Zalamalam sie bo wracam od dentysty i mam osemki do usuniecia. Lekarz mnie nastraszyl ze nie bede w stanie na nastepny dzien isc do pracy, ze da mi L4 i nie przyjmuje do wiadomosci ze ja NIE MOGE wziac L4. U mnie w pracy jest teraz masakra, nawet jak mialam grype to 2 dni zwolnienia odbilo sie na mojej premii dramatycznie. A kazda osemka wiadomo 300-400 zl, jak mi poleca po premii to w zyciu mnie stac nie bedzie. Buuuu
|
|
|
|
#4646 |
|
Konto usunięte
|
My mieliśmy tuniki z tasmami niebieskimi, a chlopcy z czerwonymi. I widzę ze dalej tak chodzą wszyscy jednakowo
a co do prezentów to pamietam ze dostalam rolki, pismo święte i łańcuszek, no i oczywiście grube miliony, których wiecej nie widzialam |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
A my się zastanawiamy czy iść na kurs tańca i nie zatańczyć na pierwszy taniec walca wiedeńskiego. 3 lata temu byliśmy na kursie i podstawy umiemy wszystko spoko tylko tak przypomnieć no i nie wiem
|
|
|
|
#4648 |
|
Konto usunięte
|
ja dostalam lancuszek, rower, wegarek, no i pierscionek ktorego nigdy nie zalozylam.
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostalam aparat fotograficzny, rower, złoty łańcuszek, kolczyki i zegarek oraz kasę, za którą kupiłam sobie wieżę
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam do salonu- mam czas do środy na wymianę sukni, ufff, ufff ufff
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

wszystkie praktycznie identycznie więc nie było dramatów. I bardzo mi się to podobało, skromnie i w ogóle. Dwa lata temu miałam komunie mojej kuzynki i "moda" się nie zmieniła u mnie w parafii bo poszła w mojej sukience komunijnej

Do tego byłam gruba.
Co jej przeszkadzały te białe rękawiczki?!
((
Oczywiście babcia do umierania się nie zbiera,ale podkreślic musiała